Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Rusijos vidaus politika. Putino režimo griežtėjimas

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė kaunaz Rodyti pranešimą
    Kinija prorusiška ar antirusiška?
    Nenoriu jūsų liūdinti, bet pasižiūrėkit į Kinijos prekybos apyvartą su Rusija ir su JAV - http://en.wikipedia.org/wiki/List_of...tners_of_China.

    Tai dabar iš naujo: jeigu tektų rimtai rinktis, tai Kinija būtų prorusiška ar antirusiška? Maža pagalba - atsakyti į šį klausimą dar galėtų padėti Kinijos delegacijos elgesys Brisbene per G20 susitikimą...

    Comment


      http://www.15min.lt/naujiena/aktualu...7-467744?cf=df

      Įdomus straipsnis, ypač pirmoji jo pusė. Netgi skatina užuojautą kaunazui.

      Comment


        Parašė balietis Rodyti pranešimą
        Nenoriu jūsų liūdinti, bet pasižiūrėkit į Kinijos prekybos apyvartą su Rusija ir su JAV - http://en.wikipedia.org/wiki/List_of...tners_of_China.

        Tai dabar iš naujo: jeigu tektų rimtai rinktis, tai Kinija būtų prorusiška ar antirusiška? Maža pagalba - atsakyti į šį klausimą dar galėtų padėti Kinijos delegacijos elgesys Brisbene per G20 susitikimą...
        Iš tikrųjų, tai Kinija nėra nei pro, nei anti-Rusiška. Jie, viso labo, proteguoja savo interesus ir elgiasi pragmatiškai bei protingai. Galima sakyti, politiškai Kinija yra neutrali Rusijos atžvilgiu.

        Comment


          Parašė John Rodyti pranešimą
          Iš tikrųjų, tai Kinija nėra nei pro, nei anti-Rusiška. Jie, viso labo, proteguoja savo interesus ir elgiasi pragmatiškai bei protingai. Galima sakyti, politiškai Kinija yra neutrali Rusijos atžvilgiu.
          Kinija sau daro viską teisingai. Netgi demokratijos suvaržymai mano kuklia nuomone Kinijoje yra reikalingi. Galim įsivaizduoti kas įvyktų jei tokio dydžio šalyje prasidėtų bruzdėjimai, individo teisių virš visuomenės interesų kėlimas pirmon vieton ir panašiai. Čia, žinoma, tuoj mane pradės trinti į miltus už tokias pažiūras, bet kas tinka kokiai Šveicarijai visiškai netinka Kinijai.

          Comment


            Parašė J.U. Rodyti pranešimą
            Kinija sau daro viską teisingai. Netgi demokratijos suvaržymai mano kuklia nuomone Kinijoje yra reikalingi. Galim įsivaizduoti kas įvyktų jei tokio dydžio šalyje prasidėtų bruzdėjimai, individo teisių virš visuomenės interesų kėlimas pirmon vieton ir panašiai.
            Būtų ne viena didelė Kinija, o Sinczianas, Tibetas, Hainanis ir dar keletas nepriklausomų valstybių. Tik kaip būtų su branduoliniu ginklu? - kieno rankosse būtų?
            Paskutinis taisė Aleksio; 2014.11.20, 13:18.
            Visi forumų moderatoriai yra forumo balastas.

            Comment


              Parašė kaunaz Rodyti pranešimą
              Lietuvą JAV prievartauja bent jau nuo Adamkaus laikų, bet kažkodėl Pietų Korėja netampom. O nuo 90-ųjų galo kai Adamkus tapo prezidentu, o Rusijoj į didžiąją politiką atėjo Putinas, per tuos keliolika metų Rusija padarė žymiai didesnį progresą. Jeigu kokiais 1999 metais Lietuva gyveno neabejotinai geriau negu Rusija, tai dabar Rusija jau pasivijo Lietuvą pagal visus BVP, atlyginimus ir daug kitokių rodiklių, o Lietuva per tą laiką prarado iki 20% emigravusių gyventojų. Nieko gero Lietuvai neduoda tas JAV prievartavimas.

              Kada Korėja tapo nepriklausoma ir kada mes, moki skaičiuoti?
              Tu skleidi visišką melą, nes tau moka rublius už tai, arba tau per sunku suprasti, bet komentuoji to ko nesupranti visai. Jei nesugebi suvokti, kad Rusija turi energetinių resursų, o Lietuva juos importuoja. Pasižiūrėk į Baltarusiją, kuri perka su didžiausiom nuolaidom tuos resursus ir palygink.
              Taip lietuviai emigravo, patikėk, kiek rusų emigruotų jei turėtų tokią galimybę. Kiek rusų nori gauti į ES vizas bent įsivaizduoji?

              Comment


                Prie Maskvos Rusija dislokavo ketvirtą zenitinį raketinį pulką, apgikluotą kompleksu ZRK S-400 Triumf. Rusija ruošiasi ginti Maskvą ir centrinį pramoninį rajoną. Dabar tikriausiai iš keturių pusių saugos Kremlių.

                Comment


                  Nuo Šaltojo karo laikų Maskva keliais oro ir priešraketinės gynybos žiedais ginama,tai, jei neklystu, minima ir sutartyse su JAV. O šitais kompleksais keičiami senesni S-300.
                  GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                  Comment


                    Naujas Edvardo Lukaso straipsnis. Padėtį šis žurnalistas mato puikiai, gaila kad tarp europiečių tokių mažai, nors padėtis iš lėto keičiasi į gerąją pusę. Jau dabar turime galvoti apie Karaliaučiaus ateitį, rašo Lukasas:
                    http://www.15min.lt/naujiena/aktualu...iti-784-468162

                    Comment


                      Rusijos opozicionierė: V. Putinas jau praktiškai suėstas


                      Igoris Sečinas, Vladimiras Putinas ir Sergejus Šoigu nepasidalina valdžios.

                      Apie tai interviu portalo Charter97.org vyriausiajai redaktorei Natalijai Radinai papasakojo vykdančioji judėjimo „Rus Sidiaščiaja“ direktorė, buvusi Rusijos opozicijos koordinavimo tarybos narė Olga Romanova.

                      – Olga, paskutinio mudviejų pokalbio metu į laisvę buvo paleistas Michailas Chodorkovskis. Šiandien vyksta visuotinis karas su Ukraina, sustiprėjo represijos prieš rusų opoziciją. Kas darosi su Rusija?

                      – Baigėsi etapas, kurį galima labai švelniai pavadinti „kultūrine Krymo kampanija“, baigiasi tautos išdavikų ir penktosios kolonos paieškų ir demaskavimo laikotarpis. Manau, kad šiandien mes stovime labai įdomioje kryžkelėje. Panašu, kad prasideda mėgstamiausia rusų pramoga – ėsti savus.

                      Pavyzdys – netikėtas korporacijos „Sistema“ direktorių valdybos pirmininko Vladimiro Jevtušenkovo areštas. Esmė ta, kad V. Jevtušenkovas naftos bendrovę „Bašneft“ nupirko asmeniniu tuomet vyriausybės vadovo pareigas ėjusio Vladimiro Putino prašymu. Tai yra, jis ne davė leidimą pirkti, o paprašė, kad V. Jevtušenkovas tai padarytų. O tai, kas nutiko V. Jevtušenkovui, parodo, kad Rusijoje pasikeitė valdžios centras – valdžia dabar nebe V. Putino, o jėgos struktūrų rankose.
                      Dabar kova prasideda jėgos struktūrų viduje. Pastaruosius 14 metų mes kažkaip laviravome tarp keturių skirtingų klanų: specialiųjų tarnybų klano, vadovaujamo I. Sečino, kariškių klano su gynybos ministru S. Šoigu priešaky, V. Putino draugų klano (broliai A. ir B. Rotenbergai, broliai J. ir M. Kovalčukai, G. Timčenka) ir „Gazprom“ klano (A. Milleris ir D. Medvedevas).

                      Pastebimi du ryškūs pralaimėjimą parodantys pavyzdžiai. Brolius Rotenbergus, kurie visus šiuos metus gamino vamzdžius bendrovei „Gazprom“, iš šio projekto išstūmė I. Sečino žmonės. Ir antras pavyzdys – įstatymas, ribojantis užsieniečių nuosavybės teises Rusijos žiniasklaidoje. Žinoma, mes visi galvojame, kad šis įstatymas nukreiptas prieš mus, prieš „Аxel Springer“, leidžiantį „Forbes“, o šis leidinys Rusijoje yra opozicinis, arba prieš laikraštį „Vedomosti“, kuris faktiškai priklauso „Financial Times“ ir „Wall Street Journal“.
                      Mes visiškai negalvojame apie tai, kad Nacionalinė žiniasklaidos grupė su Alina Kabajeva priešaky visiškai valdo Pirmąjį kanalą. O pirmasis kanalas daug stipresnis, lyginant su „Forbes“ ir „Vedomosti“.

                      – Taip išeina, kad V. Putino valdžiai iškilo grėsmė?

                      – V. Putinas, greičiausiai, prarado savo draugų klaną. Anksčiau jėgos struktūros visiškai išstūmė liberalus, tokius kaip Germanas Grefas ir Aleksejus Kudrinas. Dabar prasideda buvusių prezidento draugų persekiojimas. Aš manau, kad V. Jevtušenkovas – pirmoji kregždė. Kiek žinau, Anatolijui Čubaisui iškeltos 6 baudžiamosios bylos.

                      – Ir kaip Vladimiras Vladimirovičius tai leidžia?

                      – Manau, kad jis nieko negali padaryti, nes tapo dviejų likusių klanų – armijos ir Federalinės saugumo tarnybos – kovos įkaitu. I. Sečinas – saugumo tarnybos, S. Šoigu – armija. Ir tai, kas dabar vyksta Ukrainoje, taip pat yra būtent šios kovos rezultatas, nes I. Strelkovas ir A. Borodajus – I. Sečino žmonės.

                      Dabar jie patraukti iš šios istorijos, nes I. Sečinas (jau kaip „Rosneft“) labai daug praranda dėl karo iššauktų sankcijų, ir aš manau, kad jis suinteresuotas užbaigti šią istoriją, skirtingai nei S. Šoigu, nes jam tai reiškia biudžeto nuostolius. Rytų Ukrainoje dabar kariauja S. Šoigu žmonės.

                      Dabar vyksta karas, kurio aukomis taps žmonės iš V. Putino aplinkos. Kažkas turi būti paskelbtas kaltu. Ekonominė krizė prasidėjo seniai, bet būtent dabar ji smarkiai atsilieps visiems gyventojams, ir ją pastebės kiekvienas.

                      Jei paskelbs, kad kalti O. Romanova, V. Šenderovičius ir A. Makarevičius, bus juokinga, ir mūsų akcijų vertė tik pakils. Mes realiai suvokiame savo mastą šioje istorijoje, mes neturime nei administracinių ar finansinių išteklių, nei valdymo svirčių. Turi būti kaltesnių už mus, nes mus pagrindiniais priešais skirti beprasmiška.

                      – Atrodo, V. Putinas tapo savo paties sukurtos sistemos įkaitu?

                      – Aš manau, kad jis jau praktiškai suėstas. Ir prezidentas jis greičiau išoriniam pasauliui, nei Rusijai. Dabar vyksta dviejų prezidentų kova – I. Sečino ir S. Šoigu.

                      – Prezidentų?
                      – Taip, dviejų realiai Rusiją valdančių žmonių. Dabar tai ne V. Putinas. V. Putinas skirtas A. Merkel, o Rusijos viduje veikia šios dvi jėgos.

                      Vladimiras Vladimirovičius bando priešintis, ir tai parodo nuolat nutinkančios istorijos, susijusios su Vidaus reikalų ministerija – generolų Boriso Kolesnikovo ir Deniso Sugrobovo bylos. Štai ir dabar į Vidaus reikalų ministro postą vietoj Vladimiro Kolokolcevo norima paskirti Viktorą Zolotovą, buvusį V. Putino asmens sargybinį, labai jam artimą žmogų. Jis jau seniai vadovauja Vidaus reikalų ministerijos kariuomenei, ir būtent tai priešpastatoma opozicijai. Mes labai gerai pažįstame šiuos žmones.

                      Dabar šalyje veikia kelios kariuomenės. Vidaus reikalų ministerijos armija, vadovaujama V. Putino asmens sargybinio V. Zolotovo, S. Šoigu armija, FST specialiųjų tarnybų armija, ir dar yra, pavyzdžiui, V. Jakunino geležinkelių kariuomenė. Ir kadangi Dūmoje dabar svarstomas įstatymo projektas dėl privačių karinių bendrovių, tikėtina, kad savo kariuomenę turės ir „Gazprom“.

                      Ar galima įsivaizduoti „Gazprom“ kariuomenę, kuri išvaiko V. Šenderovičių ir Makarevičių? Tai juokinga. Žinoma, kad ši kariuomenė bus buriama ne prieš mus. Jie ginkluojasi vieni prieš kitus. Vyksta klanų karas, kuriame mums, greičiausiai, bus sunku, bet įmanoma išgyventi, kai pešasi tokie gigantai. Mes jiems neįdomūs, nes per daug rėkaujame.

                      Comment


                        Dėl to Lietuva ir kitos Baltijos šalys jau dabar turi galvoti apie Karaliaučiaus problemą – po kelerių metų gali ateiti laikas, kai mums teks spręsti šios srities ateitį.
                        Taip puikiai mato, kad net siūlo Trojos arklį įsileist. Nuostabu.

                        Comment


                          Forbes: Ar gali naujas branduolinis ginklas padėti Rusijai laimėti Trečiąjį pasaulinį karą?

                          Rusijos valdžia išleido milijardus savo branduoliniam potencialui modernizuoti, kai tuo tarpu daugelis Rusijos piliečių piliečių kamuojasi skurde.

                          Savo straipsnyje „Ar gali naujas branduolinis ginklas padėti Rusijai laimėti Trečiąjį pasaulinį karą?“, išspausdintame portale Forbes.com, Džeimsas Konka (James Konka) rašo, kad Rusija būtent taip galvoja.

                          Jų nauja branduolinės ginkluotės programa, nauja agresyvi pozicija ir atsisakymas dalyvauti bendrose branduolinėse programose su JAV, visa tai rodo rusų mąstymo tendencijas, kurios trikdo.

                          Amerikiečių atmintis trumpa. O štai rusų – ne. Praėjo 25 metai po Berlyno sienos griuvimo, o rusai mano, kad šaltasis karas nesibaigė. Jeigu Rusijos įsiveržimas į Ukrainą yra nepakankamas perspėjimas, tai gal jų naujos kartos taktinis branduolinis ginklas iššauks reakciją.

                          Taip, būtent taip – naujas taktinis branduolinis ginklas. Jie tarsi sako: „Taip, mes galėtume jį panaudoti, nes tai tėra taktinis ginklas“. Dėl to niekas nerizikuotų pradėti Trečiojo pasaulinio karo.

                          Mes, amerikiečiai, pernelyg gerai apie save galvojame, kad smarkiai pranokstame Rusiją ir visus kitus ten, kur technologijos ir branduolinis ginklas.

                          Rugsėjo 10 dieną Putinas pareiškė, kad Rusija kurs naują branduolinį ginklą, kuris garantuotai taps tramdomuoju instrumentu priešpriešoje su JAV ir NATO.

                          Iš tikrųjų, jie jį turi. Rusijos branduolinis ginklas dabar geresnis, nei tas, kokį turime mes ir NATO. Šalys–NATO narės turi tik 260 senesnio modelio taktinio ginklo vienetų. JAV turi 200 branduolinių bombų, kurių bendras galingumas 18 megatonų ir kurios yra Vokietijoje, Italijoje, Belgijoje, Olandijoje ir Turkijoje. Prancūzija turi 60 atominių bombų.

                          Kaip sakoma laikraštyje „Pravda“ išspausdintame pranešime, Rusija turi 5 tūkst. įvairių taktinių klasių branduolinio ginklo vienetų, tarp jų kovinės galvutės ir torpedos „Iskander“, aviacijos ir artilerijos šaudmenys, ir visa tai šalia Europos.

                          JAV teritorijoje yra 300 taktinių bombų B–61, bet jos neišlygina disbalanso. JAV negali ištaisyti tos situacijos, nes mes sunaikinome daugumą mūsų šaltojo karo laikotarpio taktinių branduolinių raketų, antžeminio bazavimo raketų ir jūrinio bazavimo sparnuotųjų raketų Tomahawk. Ir mes patys save įpareigojome tai padaryti savo pačių sutartimis.

                          Neseniai sudaryta sutartis START-3 visa buvo naudinga Rusijai, ir ji mielai tuo pasinaudojo.

                          Rusija sukonstravo naujos kartos tolimojo spindulio veikimo sparnuotąsias raketas, kurios netrukus bus dislokuotos Juodosios jūros laivyno povandeniniuose laivuose ir Kaspijos flotilės raketiniuose laivuose.

                          JAV tai pripažino savo pranešime, paskelbtame rugsėjo mėnesį, pareikšdamos, kad "Rusija pirmą kartą per 40 metų pralenkė mus branduolinio ginklo galimybėse".

                          Vienas dalykas – leisti mūsų branduoliniam arsenalui pasidaryti visai netinkamu, ir visai kas kita – leisti Rusijai sukurti naują strateginę branduolinę ginkluotę, tobulesnę už mūsiškę. Ir jie net turi naują raketų kartą.

                          Todėl rusai mano, kad jie laimės Trečiąjį pasaulinį karą, jeigu jis prasidės. Ir tai visai įmanoma, jei Putinas ir griežtos linijos šalininkai taip pasirengę naudoti jėgą, kaip jie tai rodo pastaruoju metu. Ypač jeigu jie bus teisūs tuo klausimu, kad Vakarai pasirodys bailiai, kai reikės suduoti atsakomąjį smūgį.

                          Galimas dalykas, visa tai tik sutapimas, kad Rusija planuoja pasiųsti strateginius bombonešius prie Meksikos įlankos „paprasčiausiai pratyboms surengti“. Rusija nusprendė nedalyvauti užplanuotose bendrose su JAV branduolinio saugumo programose. Rusija ketina boikotuoti tarptautinį viršūnių pasitarimą saugumo klausimais, kuris vyks JAV 2016 metais.

                          Kai valstybių vadovai smarkiai kritikavo Putiną dėl Ukrainos G-20 viršūnių pasitarime praėjusią savaitę, jis paprasčiausiai atsistojo ir išėjo.

                          Taip nebūtų pasielgęs nė vienos izoliacijoje atsidūrusios šalies lyderis, kuriam kelia nerimą pasaulio bendrijos nuomonė.

                          JAV ir Rusijos tarpusavio santykių pablogėjimas pažymėtinas dėl daugelio priežasčių. Rusija laiko mūsų kongresą silpnu ir neefektyviu, sumenkindama mūsų Vyriausiojo kariuomenės vado pastangas iki nulio. Rusus kamuoja paranoja – jie visą laiką bijo atrodyti silpni kitų akyse. Ir Kremliaus griežtos linijos šalininkai nenori leisti mūsų ekspertams būti jų branduoliniuose objektuose.

                          60 metų milžiniškos JAV ir Rusijos branduolinės atsargos buvo abiejų šalių ego dalis, bet Rusijoje toji dalis buvo daug didesnė. Kaip tik todėl Rusijos valdžia išleido milijardus savo branduoliniam potencialui modernizuoti, kai tuo metu daugelis jų piliečių kamuojasi skursdami.

                          Jau vien tai savaime būtų blogai, net jeigu mūsų ginklai iš tikrųjų būtų tinkami darbui ir parengti naudojimui, mums jų prireikus.

                          Bet jie neparengti.

                          Visi buvo šokiruoti ir pasipiktinę, kai prieš keletą metų visos problemos pradėjo lįsti į paviršių objektuose, kuriuose įsikūrusios JAV branduolinės smogiamosios jėgos.

                          - Šešios sparnuotosios raketos su branduolinėmis galvutėmis skraidė po visą šalį, per klaidą atsidūrusios bombonešyje B-52. Įgula nežinojo, kad jos buvo lėktuve, ir niekas nepastebėjo, kad jos dingo.

                          - Devyniolika karininkų, valdantys paleidimą, buvo atleisti iš tarnybinių pareigų už blogą požiūrį ir nekokybišką inspektavimą.

                          - Asociated Press paskelbė dar keletą istorijų, kurios liudijo silpną moralinę dvasią, personalo parengimo sistemos trūkumus, saugumo pažeidimus ir vadovybės neapsižiūrėjimą, taip pat ir tai, kad 2013 metų spalio mėnesį buvo atleistas generolas majoras Maiklas Keris, bazių su tarpžemyninėmis balistinėmis raketomis valdytojas.

                          Tai beprotybė. Mes juk galime demonstruoti žymiai geresnius rezultatus. Ir mes tai darome visose kitose branduolinės energetikos naudojimo sferose. Tad kodėl gi mes negalime pasirūpinti savo branduoliniais ginklais?

                          Todėl, kad mes negerbiame savo žmonių, kurie dirba su šitais ginklais, kurie yra atsakingi už jų išsaugojimą, saugumą ir parengtį paleidimui, kai prezidentas duos įsakymą.

                          Niekas nebenori dirbti šituose branduoliniuose objektuose. Kadaise tai buvo labai paklausios, garbingos pareigos, žadinusios pagarbą ir teikusios galimybę kilti aukštyn tarnyboje. Dabar kareiviai jų vengia, mano, kad tai pareigos į aklavietę, nesiūlančios jokių perspektyvų. Be to, labai stokojama finansavimo ir materialinio bei techninio aprūpinimo.

                          Aukščiausioji vadovybė ignoruoja pagalbos ir atsargų prašymus.

                          Ir nenuostabu. Inspektoriai įnikę į kontrolinius sąrašus, užrašus ir biurokratiją, bet ignoruoja tai, kad pasenusios, nuo sprogimo saugančios durys neužsidaro.

                          Kai kurie vadai stengėsi pagerinti profesionalumą, drausmę ir kovinę dvasią raketinėje kariuomenėje, bet beveik nesulaukė paramos iš aukščiau.

                          Mūsų raketinės kariuomenės, ar tai būtų tarpžemyninės balistinės raketos, Minitmen ar KOP branduoliniai bombonešiai, būklė prasta. Pakeisti bombonešius B-52 taip brangu, kad pagal planą jie turi dirbti iki 100 metų.

                          Bet viskas gali pasikeisti. Penktadienį Pentagone gynybos ministras Heigelis pareiškė žurnalistams: „Vidiniai ir išoriniai patikrinimai, kuriuos aš įsakiau atlikti, parodė, kad dėl nuolatinio investicijų ir paramos mūsų branduolinėms pajėgoms trūkumo pernelyg ilgą laiką, mums liko labai mažai rezervų, kad susidorotume su stiprėjančia įtampa“.

                          „Tai, kad daugelį metų mes atsainiai žiūrėjom į savo branduolines programas, sumenkino mūsų gebėjimą reaguoti į realias grėsmes“.

                          Heigelis pareiškė, kad šiai problemai išspręsti bus padidintas Pentagono branduolinių projektų finansavimas 10 proc. per metus sekančius penkerius metus, t. y. beveik 8 mlrd. dolerių 2016–220 metais, kai tuo tarpu dabar metinis mūsų branduolinio arsenalo išlaikymas atsieina 15 mlrd. dolerių.

                          Ir Pentagono vadovybė, matyt, suprato Rusijos signalą, nes praeitą savaitę pranešė, kad ji gali pakeisti mūsų branduolinių jėgų finansavimo būdą. Lėšų tarpžemyninėms balistinėms raketoms, branduoliniams bombonešiams ir atominiams povandeniniams laivams paims iš Gynybos ministerijos biudžeto ir perves į naują sąskaitą.

                          „Mes turime žinoti, kas dirba, o kas ne“, - sakė Heigelis. „Mes turime susigrąžinti prestižą, kuris pritraukdavo ryškiausius protus šaltojo karo epochoje“.

                          Situacija labai skiriasi nuo tų, kas tarnauja atominiame laivyne. Ten labai aukšta moralinė dvasia. Laivai iš tikrųjų atominiai, todėl branduolinė energija ten „aktyvi“, ji iš tikrųjų naudojama, o ne „rūdija“, dunksodama be darbo.

                          Pagaliau mūsų branduolinės pajėgos ir Amerikos visuomenė mano, kad plataus masto branduolinio karo grėsmė „nereali“.

                          Rusijoje viskas kitaip. Jie pasirengę. Ir ką gi mes darysime, jeigu jie panaudos tą taktinį branduolinį ginklą prieš vieną iš mūsų kaimynių? Ar mes dėl to pradėsime Trečiąjį pasaulinį karą? Ar dirbs mūsų ginklai?

                          Tas klausimas, atrodo, lieka visada aktualus.

                          Comment


                            Rusijos valdžia išleido milijardus savo branduoliniam potencialui modernizuoti
                            Rusija paprasčiausiai apgavo naivuolius vakariečius su visokiomis nusiginklavimo sutartimis. Vakarai turi vieną kartą tvirtai įsisąmoninti, kad joks normalus žmoniškas bendravimas su Rusija neįmanomas. Su Rusija tėra viena kalba - iš jėgos pozicijų. Šiuo metu pozicijos užleistos.
                            P.S.
                            Mane asmeniškai siutina netgi atrodytų toks nekaltas dalykas kaip bendri skrydžiai su rusais Tarptautinėje kosminėje stotyje.

                            Comment


                              Parašė J.U. Rodyti pranešimą
                              Rusija paprasčiausiai apgavo naivuolius vakariečius su visokiomis nusiginklavimo sutartimis. Vakarai turi vieną kartą tvirtai įsisąmoninti, kad joks normalus žmoniškas bendravimas su Rusija neįmanomas. Su Rusija tėra viena kalba - iš jėgos pozicijų. Šiuo metu pozicijos užleistos.
                              P.S.
                              Mane asmeniškai siutina netgi atrodytų toks nekaltas dalykas kaip bendri skrydžiai su rusais Tarptautinėje kosminėje stotyje.
                              Tokiu atveju turėtų būti pakankamai nemalonu važiuoti ir viešoju transportu kartu su rusais. Reikia atskirti rusus, nes yra ir idiotų(dominuojanti dauguma rusijoje ir kai kuriuose rytų Europos valstybėse) ir normalių, kurie savęs netapatina su ta didele idiotų krūva ir išlieka lojalūs sveikam protui. Taip, joks dialogas su rusija šiuo metu nėra įmanomas, jai prasidėjo haliucinacijos ir tuoj tuoj prasidės konvulsijos, bet neverta tapatinti tos didelės idiotų krūvos su mokslininkais ir kitais žmonėmis, kurie yra apsiuostę pasaulio ir puikiai suvokia, kokiam giliam šude yra ta rusija.
                              Lažinuos- 2017 metais Lietuvos gyventojų skaičius didės.

                              Comment


                                Parašė Aleksas666 Rodyti pranešimą
                                Tokiu atveju turėtų būti pakankamai nemalonu važiuoti ir viešoju transportu kartu su rusais. Reikia atskirti rusus, nes yra ir idiotų(dominuojanti dauguma rusijoje ir kai kuriuose rytų Europos valstybėse) ir normalių, kurie savęs netapatina su ta didele idiotų krūva ir išlieka lojalūs sveikam protui. Taip, joks dialogas su rusija šiuo metu nėra įmanomas, jai prasidėjo haliucinacijos ir tuoj tuoj prasidės konvulsijos, bet neverta tapatinti tos didelės idiotų krūvos su mokslininkais ir kitais žmonėmis, kurie yra apsiuostę pasaulio ir puikiai suvokia, kokiam giliam šude yra ta rusija.
                                Patikėk aš jau mieliau važiuosiu su prasmirdusiu bomžu sau ant kelių negu su naglo snukio vatnike rėkiančia kaip fašistai vargšus ukrainiečius engia (Tikra istorija nutikusi penktadienį, 38 numerio autobuse Kaune) Nepyk bet su rusais, ar tai politikas ar tai paprastas putinoidas, nenoriu jokių ryšių turėt.
                                - Kas gi vyksta toje Ukrainoje?
                                - Rusija su Amerika kariauja.
                                - Ir ką, kaip ten reikalai?
                                - Na, Rusija prarado tūkstančius kareivių, šimtus tankų.
                                - O amerikiečiai?
                                - Nepatikėsi, jie apskritai kare nepasirodė.

                                Comment


                                  Parašė Aleksas666 Rodyti pranešimą
                                  Tokiu atveju turėtų būti pakankamai nemalonu važiuoti ir viešoju transportu kartu su rusais. Reikia atskirti rusus, nes yra ir idiotų(dominuojanti dauguma rusijoje ir kai kuriuose rytų Europos valstybėse) ir normalių, kurie savęs netapatina su ta didele idiotų krūva ir išlieka lojalūs sveikam protui. Taip, joks dialogas su rusija šiuo metu nėra įmanomas, jai prasidėjo haliucinacijos ir tuoj tuoj prasidės konvulsijos, bet neverta tapatinti tos didelės idiotų krūvos su mokslininkais ir kitais žmonėmis, kurie yra apsiuostę pasaulio ir puikiai suvokia, kokiam giliam šude yra ta rusija.
                                  Tai kad pakankamai nemalonu ir yra važiuot su jais. Penkiaaukščiai keiksmai kiekvienam sakinyje ir gerklės 100 deciBelų.
                                  Pažangieji rusai beveik visi jau vakaruose, neapsikentę režimo ir putiniškų kvailysčių. Asmeniškai pažįstu keletą tokių. Pačioje Rusijoje net su senais pažįstamais teko susipykt ir nebebendraut. Taigi, skiriame ir mes kas yra kas.
                                  Tuo tarpu kosminė stotis yra valstybinis projektas iš visų dalyvaujančių pusės. Asmenybės čia ne prie ko. Tik manau, kad jie ten viduj net paminėti žodį Ukraina bijo, tiek vieni, tiek kiti. Ir iš to nieko gero.

                                  Comment


                                    Parašė DSaulius Rodyti pranešimą
                                    Patikėk aš jau mieliau važiuosiu su prasmirdusiu bomžu sau ant kelių negu su naglo snukio vatnike rėkiančia kaip fašistai vargšus ukrainiečius engia (Tikra istorija nutikusi penktadienį, 38 numerio autobuse Kaune) Nepyk bet su rusais, ar tai politikas ar tai paprastas putinoidas, nenoriu jokių ryšių turėt.
                                    Aš ne apie vatnikus, aš jau kelis vatnikus pasiunčiau į vieną vietą. Aš apie rusus, kurie nepalaiko tos rusijos, kokia ji yra dabar, nepalaiko žmonių, kurie sąmoningai arba nesąmoningai siunčia žudyt ukrainiečių. Žinau tokius Lietuvos rusus, kurie visa širdimi linki putiną ant baslio pakabinti, tiesiog nelabai teisinga teisti visus už tai, kad tautiečiai yra debilai.

                                    Parašė J.U. Rodyti pranešimą
                                    Tai kad pakankamai nemalonu ir yra važiuot su jais. Penkiaaukščiai keiksmai kiekvienam sakinyje ir gerklės 100 deciBelų.
                                    Pažangieji rusai beveik visi jau vakaruose, neapsikentę režimo ir putiniškų kvailysčių. Asmeniškai pažįstu keletą tokių. Pačioje Rusijoje net su senais pažįstamais teko susipykt ir nebebendraut. Taigi, skiriame ir mes kas yra kas.
                                    Tuo tarpu kosminė stotis yra valstybinis projektas iš visų dalyvaujančių pusės. Asmenybės čia ne prie ko. Tik manau, kad jie ten viduj net paminėti žodį Ukraina bijo, tiek vieni, tiek kiti. Ir iš to nieko gero.
                                    Autobuse gali ir čigonas ir lenkas keiktis, aš nepateisinu moralinių valkatų. Pačioje rusijoje tikrai klesti įdiotų visuomenė, bet tikrai netrūksta ir sąmoningų žmonių, buvo maršai prieš putino režimus, tad jų tikrai yra. Aš nebendrauju su rusijos rusais, bet tikrai žinau, kad yra adekvačių žmonių. Galima priminti Makerevičių, sėdi rusijoje, nepaisant to, kad jį kiaušiniais svaido, ir koncertuot tegali kavinukėse. Yra žmonių, kuriems nėra kur dingti.
                                    Paskutinis taisė Aleksas666; 2014.11.24, 18:29.
                                    Lažinuos- 2017 metais Lietuvos gyventojų skaičius didės.

                                    Comment


                                      Parašė Aleksas666 Rodyti pranešimą
                                      Aš ne apie vatnikus, aš jau kelis vatnikus pasiunčiau į vieną vietą. Aš apie rusus, kurie nepalaiko tos rusijos, kokia ji yra dabar, nepalaiko žmonių, kurie sąmoningai arba nesąmoningai siunčia žudyt ukrainiečių. Žinau tokius Lietuvos rusus, kurie visa širdimi linki putiną ant baslio pakabinti, tiesiog nelabai teisinga teisti visus už tai, kad tautiečiai yra debilai.
                                      Tai niekas gi ir nekalba apie rusus "agulniai"
                                      Kalba eina apie Rusiją, su kuria žmoniška kalba nebeįmanoma.

                                      Comment


                                        Parašė J.U. Rodyti pranešimą
                                        Tai niekas gi ir nekalba apie rusus "agulniai"
                                        Kalba eina apie Rusiją, su kuria žmoniška kalba nebeįmanoma.
                                        Mane asmeniškai siutina netgi atrodytų toks nekaltas dalykas kaip bendri skrydžiai su rusais Tarptautinėje kosminėje stotyje.
                                        Tiesiog gal ir kalbam apie valstybę, o ne apie žmones, kuriems nepasisekė ir jie gimė rusijoje.
                                        Lažinuos- 2017 metais Lietuvos gyventojų skaičius didės.

                                        Comment


                                          Japonijos atvejis nepraeis, tad kremlius kažin ar veltui bombarduos miestus. Be to, Rusijos kaip ir niekas neplanuoja pulti. Pati Rusija nesiraus, taip pat desperatiškai mėtyti bombas ant civilių ir nesitikint, kad armija ateis jų, irgi nelogiška.
                                          Paskutinis taisė andyour; 2014.11.24, 22:21.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X