Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Sankcijų ir naftos kainų kitimo įtaka Rusijos ir kt. šalių ekonomikai (iki 2022.02)

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Arunasx
    Kažkoks kavianskas debilas. Kaip ir Udrius. Kitoks bet irgi.
    liutass trolina, cia 99,99%. Jam tableciu nereik, su juo viskas gerai

    Del Krymo tilto dar bus labai idomu, atmetus emocijas.
    https://www.youtube.com/watch?v=Q1KycoPm0uY

    Comment


      Realybė ta, kad Rusijos ekonomika nedaug, bet auga (ekonomikos stagnacija eurozonoje jau 10 metų yra new normal, o bet kokia progresyvi, ekonomiką skatinanti idėja eidviškųjų chunveibinų iš karto yra apšaukiama populizmu), tiltas į Krymą stovi, o eilė Europos "galvų" stovi prieš Putiną pasilenkę ir išsimuilinę užpakalius. Va prie ko priveda debilų garbinimas, pratinkitės.
      It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

      Comment


        Parašė Tomas Rodyti pranešimą
        Realybė ta, kad Rusijos ekonomika nedaug, bet auga
        Matematika čia labai paprasta - yra išsivysčiusios šalys ir yra šalys, kurios jas vejas, dar vadinamomis 'besivystančiomis'. Ir čia reiikėtų pridėti dar ir kitą kategoriją, t.y. degraduojančias šalis. Realybė tokia, kad išsivysčiušios šalys, kaip ES ir USA auga apie 2% per metus, tai normalu. Besivystančios šalys auga apie 4%, kadangi Rusijos niekaip nepriskirsi prie išsivysčiusių šalių, tai jai augant mažiau nei 2% per metus ir tai tęsiantis jau galima sakyti daugybę metų iš eilės, tai reiškia ne ką kitą, kaip tik atsilikimą nuo bendro pasaulinio augimo ir degradavimą.

        bet kokia progresyvi, ekonomiką skatinanti idėja eidviškųjų chunveibinų iš karto yra apšaukiama populizmu
        Būtų labai įdomu išgirsti, kas yra tos 'progresyvios idėjos', nes viską, ką iki šiol iš tavo pusės esu girdėjęs, tai idėjos, kuriomis vadovaujasi Venesuela - socializmo idėjų pavyzdys. Mes irgi buvom toks pavyzdys ir vienintelis to teigiamas aspektas buvo tai, kad tai privedė iki ekonominės stagnacijos, kuri savo ruožtu išjudino revoliucinius pokyčius, kurie pakeitė mūsų kryptį.

        O čia tau pasiskaitymui apie socialistinio rojaus vaisius:
        Iš Venesuelos pabėgęs lietuvis – apie „maisto mafiją“, „Maduro dietą“ ir tikrą baimę

        Comment


          Žiūrim realiai, ką turim. Trumpas yra neišsilavinęs, neapsiskaitęs, redneckų rinktas žmogus su labai dideliu ego. Dabartiniai Europos lyderių pareiškimai dėl sankcijų yra nukreipti ne prieš Kremlių, bet prieš Trumpą. Jei Trumpas būtų už sankcijas, dauguma jų vienu balsu rėktų kad jas reikia atšaukti. Trumpas pasisako už G8, europiečiai kalba apie G6+1. Tai prie gero neprives.
          Paskutinis taisė J.U.; 2018.06.09, 10:20.

          Comment


            Parašė J.U. Rodyti pranešimą
            Atėjus naujai politikų kartai apskritai sunku suvokti kas dabar pasaulyje darosi. Štai Kanados premjeras Triudo ką tik pareiškė kad Rusijai reikia nuimti sankcijas. Trumpas klykauja kad reika Rusiją priimti atgal į G7, t.y. daryti G8, kai ta Rusija tėra atsilikusi trečio pasaulio valstybė. Makronas su Junkeriu irgi už sankcijų naikinimą. Koks tai visuotinis idiotizmas.
            Nemanau, kad visi tokie kvaili, visgi pastaruoju metu daug rūpesčio su Kinija, ir niekas nebeturi rožinių iliuzijų šitoj srity, jeigu numatoma kietesnis atsakas Kinijai, tai makes sense minkštesnė pozicija Rusijos atžvilgiu šiuo metu, turbūt nestrategiška ir nelogiška būtų kietai „stumti“ ant abiejų tuo pat metu, sustumiant į jas į glaudesnį aljansą.


            The Rhetorical Battle Over China’s Rise
            The era of wishful thinking about China’s emergence is ending. But what will actually change?

            Last updated: June 7


            Defense chiefs from more than 40 countries gathered at the annual Shangri-La Dialogue in Singapore last weekend. Such high-profile gatherings usually come and go without producing any meaningful outcomes, but two emerging realities were on display at this year’s event. The first: Beijing is losing the rhetorical battle over the nature of its rise. A dominant theme in Singapore was that China has little interest in preserving the established order, and it’s becoming less and less useful to pretend otherwise. The second: Indo-Pacific states aren’t waiting around for the U.S. to contain China on their behalf, but uncertainty about the U.S. is breeding reluctance to form a cohesive front.
            ...
            Since the beginning of the year, the hints of a backlash against Beijing’s narrative – that its rise will be mutually beneficial to its neighbors – have been bubbling up across the Indo-Pacific. For example, there’s been a growing drumbeat of warnings that China’s One Belt, One Road initiative is luring poorer countries into “debt traps,” which Beijing could exploit to, say, secure naval access to the far-flung deep-water ports it is funding. Strategically important China-backed infrastructure projects in Malaysia, Myanmar, Indonesia, Nepal and elsewhere have since been put up for review by host governments.
            In Australia, China is fending off a backlash over purported influence operations targeting Australian civil society groups, universities and, according to Australia’s spy chief, “every level of government.” Recently, U.S. and Canadian intelligence warned that Chinese infiltration in both Australia and New Zealand is putting the intelligence-sharing pact among those countries (plus the U.K.) at risk.
            ...
            Europe, meanwhile, has largely rebuffed China’s attempts to portray itself as a champion of free trade while the U.S. targets friends and foes alike with protectionist grenades. Europe has instead echoed U.S. warnings about nefarious Chinese investments and technology theft. Even the Philippine government, whose rhetoric about Chinese power has become markedly fatalistic, has begun to harden its position.
            ...
            Regional states certainly aren’t sitting on their hands. At the Shangri-La Dialogue, India announced new trilateral exercises with Singapore as well as plans to involve Association of Southeast Asian Nations members. This comes less than a week after India struck a deal with Indonesia that could give the Indian navy access to a deep-water port at the mouth of the Malacca, and two weeks after it launched its first-ever maritime drills with Vietnam. Australia, too, has begun poking around in the South China Sea and deepening defense ties with regional states. Japan has been the most active, ramping up security assistance and strategic aid in Southeast Asia, shedding internal constraints on its military, and spearheading efforts to revive the Quad and the Trans-Pacific Partnership.
            ...
            The U.S. is hinting that a more robust response is forthcoming.
            https://geopoliticalfutures.com/rhet...e-chinas-rise/
            Paskutinis taisė Eikantas X; 2018.06.10, 08:05.

            Comment


              /\ Būtų gerai pakomentuoti tą keturių pastraipų citatą, apie ką eina kalba. Čia kol kas diskutuojama lietuviškai.

              Comment


                Prieš tai rusenom, o dabar anglėjam? Ateity pasistengsiu daugiau cituoti alkas.lt

                Gynybos vadovai iš 40 šalių praeitą savaitgalį susirinko Singapūre metiniam Shangri-La Dialogue susitikimui. Paprastai tokie aukšto lygio susitikimai baigiasi be svarbesnių išvadų.
                Bet šįkart diskusijose išryškėjo du geopolitinės realybės aspektai. Pirmas: Pekinas pralaimi viešosios nuomonės formavimo mūšį apie Kinijos iškilimo pasekmes. Dominuojanti tema Singapūre buvo tai, kad Kinija yra mažai suinteresuota išsaugoti esamą tvarką, ir vis mažiau stengiasi apsimesti, kad taip galėtų būti. Antras dalykas - Indijos-Ramiojo vandenynų regiono valstybės nesėdi rankas sudėję belaukdamos, kad viską už jas nuveiktų JAV, bet neužtikrintumas dėl JAV ryžto trukdo sukurti platų vieningą frontą.
                ...
                Nuo šių metu pradžios vis labiau imta kvestionuoti Pekino naratyvą, kad Kinijos iškilimas bus naudingas jos kaimynams.
                Naujojo Šilko kelio iniciatyvos projektai pertikrinami Azijos vyriausybių, bijomasi įviliojimo į „skolų spąstus“ , mainais Kinijai, pavyzdžiui, pareikalaujant naudojimosi uostais.

                Vakarų žvalgybos ir Australija sunerimę dėl Kinijos įtakos mąsto Australijoje ir Naujojoje Zelandijoje.

                Europa tuo tarpu atmeta Kinijos pretenzijas pasiskelbti laisvos prekybos lydere, ir vietoj to pakartojo JAV įspėjimus apie nešvarių Kinijos investicijų ir technologijų vogimo grėsmę.
                Netgi Filipinai, anksčiau buvo susitaikėliški Kinijos atžvilgiu, ėmė griežtinti poziciją.

                Regiono valstybės nesėdi rankų sudėję. Indija skelbia apie trišales pratybas su Singapūru, po savaitės nuo sutarties naudotis giliavandeniu Indonezijos uostu bei praėjus dviem savaitėm po pirmųjų jūrinių karinių pratybų su Vietnamu. Australija taip pat ėmė naršyti po Pietų Kinijos jūrą ir gilinti gynybos santykius su regiono šalimis. Labiausiai aktyviai besireiškia Japonija su gynybos ir savitarpio pagalbos santykių iniciatyvomis Pietryčių Azijoje, savo karinės galios suvaržymų atsisakymu ir lyderiaudama pastangose atgaivinti QUAD (Australijos-Indijos-Japonijos-JAV konsultacijų partnerystė) bei Ramiojo Vandenyno Partnerystę.
                ...
                JAV užsimena apie labiau kietą atsaką.

                Comment


                  Na, visa tai rezultatas to, kad JAV jau buvo išsirinkę durną prezidentą, tokį Nixoną. Tai jo dėka buvo susitaikyta su Mao režimu ir leista daryti investicijas Kinijoje. To pasekmes dabar turime - antrą pagal dydį ekonomiką, joje gudrią valdžią ir didelę karinę jėgą vietoje dviračių. Dabartinis neišprusėlis su diktatoriškomis užmačiomis (gerai kad yra kongresas) toliau silpnina vakarus. Tai tokia šių dienų realybė.

                  Comment


                    Nepasakyčiau, kad silpnina. Turbūt atvirkščiai.
                    ...

                    Comment


                      Parašė digital Rodyti pranešimą
                      Nepasakyčiau, kad silpnina. Turbūt atvirkščiai.
                      ...
                      Kiek aš matau, tai Trumpas silpnina. Kongresas ir prokuroras Miuleris stiprina. Dabar kyla klausimas - kas ką.
                      jau ne pirmas kartas, kai D. Trumpas, kuris negaili šiltų žodžių tokiems autokratams kaip Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas ar Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, susirėmė su artimiausiomis JAV sąjungininkėmis.

                      Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/news/daily/worl....d?id=78251107

                      Paskutinis taisė J.U.; 2018.06.10, 14:36.

                      Comment


                        Parašė J.U. Rodyti pranešimą
                        Na, visa tai rezultatas to, kad JAV jau buvo išsirinkę durną prezidentą, tokį Nixoną. Tai jo dėka buvo susitaikyta su Mao režimu ir leista daryti investicijas Kinijoje. To pasekmes dabar turime - antrą pagal dydį ekonomiką, joje gudrią valdžią ir didelę karinę jėgą vietoje dviračių.
                        Na lengva tai pasakyti post factum po daugybės metų. Tuo metu situacija buvo kitokia, ir tas Šaltojo karo meto geopolitinis balansas kartais drastiškai kaitaliojosi. Keli metai iki Nixono, amerikiečiai siūlė sovietams subombarduoti Kinijos atominę programą, sovietai atsisakė paremti šį pasiūlymą. Praėjo keli metai, ir jau patys sovietai ruošė atominius smūgius Kinijai.
                        Nixonas suvokė Sovietų Sąjungą kaip pagrindinę grėsmę, ir norėjo Kinijos kaip stiprios atsvaros. Atsiminkim, tuo metu Sovietų Sąjungos žlugimas buvo sunkiai įsivaizduojamas, jei tikėti oficialia informacija, CŽV iki pat to įvykimo, nesitikėjo ir neprognozavo. Manau, pagal to meto aplinkybes, turbūt elgėsi logiškai.

                        straipsnelis anglų kalba:

                        Kaip Nixonas išgelbėjo Kiniją nuo sovietų atominio puolimo
                        http://www.scmp.com/article/714064/n...nuclear-attack
                        Paskutinis taisė Eikantas X; 2018.06.11, 07:06.

                        Comment


                          Parašė Eikantas X Rodyti pranešimą
                          Na lengva tai pasakyti post factum po daugybės metų. Tuo metu situacija buvo kitokia, ir tas Šaltojo karo meto geopolitinis balansas kartais drastiškai kaitaliojosi. Keli metai iki Nixono, amerikiečiai siūlė sovietams subombarduoti Kinijos atominę programą, sovietai atsisakė paremti šį pasiūlymą. Praėjo keli metai, ir jau patys sovietai ruošė atominius smūgius Kinijai.
                          Nixonas suvokė Sovietų Sąjungą kaip pagrindinę grėsmę, ir norėjo Kinijos kaip stiprios atsvaros. Atsiminkim, tuo metu Sovietų Sąjungos žlugimas buvo sunkiai įsivaizduojamas, jei tikėti oficialia informacija, CŽV iki pat to įvykimo, nesitikėjo ir neprognozavo. Manau, pagal to meto aplinkybes, turbūt elgėsi logiškai.
                          Apie JAV siūlymą TSRS subombarduoti KLR pirmą kartą girdžiu. Reikia suprasti, kad TSRS ir KLR santykius stipriai įtakojo ideologiniai skirtumai pačiame komunistiniame judėjime. JAV logika buvo elementari - išmušti iš priešpriešos vieną (augantį) žaidėją - Kiniją. Ir, reikia, pasakyti, jiems tai pavyko. Žymiai blogiau būtų, jei mes turėtume dabar didžiulę imperialistinę KLDR tipo maoistinę imperiją. Įtariu, kad apie dabartines Rusijos grėsmes iš viso niekas nekalbėtų.

                          Comment


                            Parašė Sula Rodyti pranešimą

                            Apie JAV siūlymą TSRS subombarduoti KLR pirmą kartą girdžiu.
                            2014 m. JAV Nacionalinio Saugumo Archyvo buvo išviešinti dokumentai apie tai.

                            Comment


                              Parašė Sula Rodyti pranešimą

                              Apie JAV siūlymą TSRS subombarduoti KLR pirmą kartą girdžiu. Reikia suprasti, kad TSRS ir KLR santykius stipriai įtakojo ideologiniai skirtumai pačiame komunistiniame judėjime. JAV logika buvo elementari - išmušti iš priešpriešos vieną (augantį) žaidėją - Kiniją. Ir, reikia, pasakyti, jiems tai pavyko. Žymiai blogiau būtų, jei mes turėtume dabar didžiulę imperialistinę KLDR tipo maoistinę imperiją. Įtariu, kad apie dabartines Rusijos grėsmes iš viso niekas nekalbėtų.
                              Manau kad dabar ir turime Kinijos imperiją, žymiai protingesnę ir ekonomiškai galingesnę nei Mao laikais. Ji dabar ideologiniais šūkiais nesisvaido, bet patyliukais skverbiasi kur tik gali, o kur negali tai nusiperka. Kad Kinija, kaip globalus žaidėjas yra amerikiečių išmušta irgi nepasakyčiau. Greičiau bus atvirkščiai po kurio laiko.

                              Comment


                                Parašė J.U. Rodyti pranešimą

                                Manau kad dabar ir turime Kinijos imperiją, žymiai protingesnę ir ekonomiškai galingesnę nei Mao laikais. Ji dabar ideologiniais šūkiais nesisvaido, bet patyliukais skverbiasi kur tik gali, o kur negali tai nusiperka. Kad Kinija, kaip globalus žaidėjas yra amerikiečių išmušta irgi nepasakyčiau. Greičiau bus atvirkščiai po kurio laiko.
                                Imperija būtų tokia, kurios kariuomenė, ko gero, būtų galingiausia bent skaitlingumu, su didžiausiu pasaulyje branduolinio ginklo arsenalu, ir kokie nors chunveibinai nuolat grąsintų pasauliui. Gal jau ir Sibiras būtų jų, neatmesčiau. Tiesiog situacija XX a. septintame dešimtmetyje skyrėsi nuo šiandieninės. Kodėl tuomet pvz. nesvarstom tarpukario laikotarpio?

                                Comment


                                  Rusija baigia atsikratyti JAV iždo popierių https://www.vz.lt/rinkos/2018/07/30/...-izdo-popieriu

                                  Rusijos laikomos JAV iždo popierių atsargos per laikotarpį nuo kovo iki gegužės pabaigos susitraukė 84%, iki vos 14,9 mlrd. USD ir šalis nebepatenka tarp didžiųjų JAV iždo popierių turėtojų.
                                  Didžiausia JAV iždo popierių apimtis, kurią Rusija turėjo, buvo pasiekta 2010 m. – 176 mlrd. USD.
                                  Pats Rusijos centrinis bankas nurodo, kad formuodamas savo rezervus tarp visų rizikų taip pat įvertina geopolitinius veiksnius, todėl JAV popierių susimažinimas, pasak analitikų, atrodo logiškas. Šiuo metu Rusijos rezervai auksu siekia 78,2 mlrd. USD, kai prieš metus siekė 68,8 mlrd. USD.
                                  Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                                  Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
                                  [url]https://youtu.be/9u_6BFmkOuQ?t=3868[/url]

                                  Comment


                                    2009 m. Rusija buvo gavusi iš Clinton perkrovos mygtuką, tai patenkinta pirko vertybinius popierius. Trumpas tik pažarstė komplimentų (mygtuko nedavė), tai Rusija išsiparduoda. Vertybinių popierių atsikratymas ir parodo, kokie iš tikrųjų yra šalių santykiai.

                                    Comment


                                      Tokio pavojaus Rusija nematė nuo SSRS laikų – investuotojai jau deda į kojas https://www.lrytas.lt/verslas/rinkos...kojas-7239142/
                                      JAV politiko respublikono Lindsey Grahamo ir jo trijų kolegų paruoštos sankcijos prieš Rusiją dar neįsigaliojo – jos kol kas tik aptariamos. Tačiau netgi tuo atveju, jei JAV pasiryš įvesti ne visas, o tik dalį respublikonų pasiūlymų, tai bus pačios rimčiausios sankcijos, su kuriomis tenka susidurti Rusijai nuo pat SSRS laikų. Investuotojų viltys sulaukti ramaus rugpjūčio, kai politinis fonas šį mėnesį įprastai rimsta, pamažu bliūkšta. Rinkos dalyviai dėl viso pikto parduoda rusiškus vertybinius popierius ir perka valiutą.
                                      Rugpjūčio 8-ąją rusų fondų rinka neteko 19 mlrd. JAV dolerių ir kone 3 proc. savo kapitalizacijos. Prie viso to reikia paminėti, kad JAV dolerio kursas Rusijos rublio atžvilgiu jau pakilo aukščiau psichologine prasme svarbios 65 rublių ribos. Pastarąjį sykį taip aukštai amerikietiškosios valiutos kursas buvo pašokęs tik balandžio 1-ąją – prieš pat JAV sankcijų Rusijai taikymą. O šįkart sankcijos dar ne tik kad nepradėjusios galioti – jos tik aptarinėjamos.
                                      Rusijos ekonomika nuo dolerio stipriai priklausoma. Tą lemia pati ūkio struktūra. Rusijos bendrajame vidaus produkte (BVP) eksportas sudaro 27 procentus. O juk eksportuojamos ir importuojamos prekės pasaulinėje rinkoje kotiruojamos daugiausia JAV doleriais. Perėjimas prie kitos valiutos, tarkime, euro, juanio ar rublio, iš dalies įmanomas, tačiau dėl to prekės tik pabrangs.
                                      p.s. medinuko kursas jau 69
                                      Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                                      Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
                                      [url]https://youtu.be/9u_6BFmkOuQ?t=3868[/url]

                                      Comment


                                        Rublis krenta.



                                        Ir turkų lira iš paskos. Ir dar smarkiau.

                                        Comment


                                          Smulkmena, bet malonu:
                                          Rusija nebegali parduoti ginklų už JAV dolerius https://www.15min.lt/naujiena/aktual...ius-57-1018662
                                          p.s. techniniu požiūriu visi USD pavedimai eina per JAV.
                                          Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                                          Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
                                          [url]https://youtu.be/9u_6BFmkOuQ?t=3868[/url]

                                          Comment

                                          Working...
                                          X