Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Sankcijų ir naftos kainų kitimo įtaka Rusijos ir kt. šalių ekonomikai (iki 2022.02)

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Juodasis pirmadienis kai kam gali buti. Putinui viduriai gali uzkieteti

    Comment


      Aš tai laukiu Astravo atominės jėgainės statybų nutraukimo. Nemanau, kad Rusijos biudžetas paveš tas niekam nereikalingas statybas. Be to tenai yra dar ir Baltarusijos įnašas tame projekte, o Baltarusijai dabar iš vis )!(opa.

      Comment


        dabar yra ir svarbesniu projektu pvz tiltas i Kryma

        Comment


          Ar stato tą tiltą įdomu, nes kažkodėl nieko negirdėt apie tai. Jeigu statytų, tai būtų išreklamuota visais įmanomais kanalais, o dabar tylu.

          Comment


            Na pakeis vieną buvusį KGB papulkininkį, kaip ten jį vadino - окурок, kitu generolu, bet tai geriausiu atveju tebus lipstick on a pig lygio евро rekonstrukcija. Kaip jau įprasta Rusijos istorijoj - pakis/transformuosis išorininė forma, fasadas, kailis, išnara; turinys - nafta, dujos, nenutrūkstantis cannon fodder'io srautas, ''caras'' ir imperinės ambicijos - išlieka nepakitę.

            Vietoj šio danse macabre, kuomet daugelis tesugeba naiviai pasidžiaugti, tariamai lengvai nuspėjamais, intended (siekiamais/trokštamais) tikslais, tačiau visiškai pamiršta negatyvias unintended pasekmes, kurios kaip taisyklė būna žymiai skausmingesnės. Galbūt vertėtų blaiviai pažvelgus pripažinti, kad ekonomika vis gi nėra nei zero sum game, nebent būtum visiška asimetrinės informacijos auka, nei hermetiškai izoliuota kapsulė kosminiam vakuume. Daugiau ar mažiau skaudės visiems, priklausomai nuo tolerancijos slenksčio, ty šį kartą nuo prudent fiskalinės politikos, nes monetarinė, po buvusios recesijos QE debaklų, išnaudojo beveik visą turėtą amunicijos rezervą.
            Ar kad paskutiniam dešimtmety atliktos isšivysčiusių crude net importer'ių empyrinės analizės, faktiškai vienbalsiai teigia, kad shock'inis naftos kainų mažėjimas nėra kažkaip ypatingai BVP augimą skatinantis faktorius, ką puikiai dar kartą šiemet patvirtina sklerotiška US, EU, JAP augimo dinamika.

            Ar niekieno nepastebėto poros paskutinių savaičių equity, ty akcijų rinkų rout'o - pradanginusio $5 trln. kinietiško opiumo miglose, o kartu draugiškai ir daugelio gyvenimo santaupas pensijų fonduose ar ištirpusius valstybinius (sovereign), ty visų mūsų bendrus rezervus.
            Na iš kitos pusės bent jau valstybės skolą su ZIR'inėm (zero interest rate) palūkanom lengviau aptarnauti.

            Kaip ir daugumai pro akis turbūt praslydo - 30% smukęs verslumas ar 37% išaugęs bankrotų skaičius savam kaime.

            Paskutinis taisė l2ez4m; 2015.08.25, 02:47.

            Comment


              Parašė OptimusPrime Rodyti pranešimą
              Ar stato tą tiltą įdomu, nes kažkodėl nieko negirdėt apie tai. Jeigu statytų, tai būtų išreklamuota visais įmanomais kanalais, o dabar tylu.
              Man teko girdėt, kad ir tos pačios Rusijos įmonės, pvz. bankai, neskuba į Krymą eiti. Matyt bijo, kad gali tekti iš jo išeiti. Dabar tokia neapibrėžta situacija, kad visko gali būti, jeigu Rusijos ekonomika nugarmės į visišką dugną, kokia Kinija turėdama savų problemų jai niekuo nepadės, jeigu bus pašalintas Putleris, tai visai tikėtina, kad ir Krymas grįš į Ukrainos sudėti mainais į tai, kad vakarai padės Rusijai atsistoti ant kojų.

              Parašė suoliuojantis Rodyti pranešimą
              Aš siūlau totalizatorių: kiek dar laiko pratrauks Putleris valdžioje. Asmeniškai aš nesu optimistas ir mano prognozė būtų, kad jis sėkmingai sulauks 2018, tada sėkmingai apsiformins dar vienai 6 metų kadencijai (iki 2024).
              Istorija sako, kad kiekvieną kartą smarkiai kritus naftos kainai, Rusijoje įvyksta transformacijos. 1985 m. kritus naftos kainai griuvo Sovietų sąjunga, tiesa, prireikė net 5 metų kol ji nugriuvo, tačiau nugriuvo. 1999 m. kritus naftos kainai atsistatydino Jelcinas ir į valdžią atėjo Putinas. Atėjus Putinui į valdžią naftos kaina pradėjo augti kaip ant mielių, ji buvo kritusi ir per 2009 m. finansinę krizę, tačiau tas kritimas buvo labai laikinas. Putinas puikiai suprato naftos kainos kritimo grėsmę, dėl to buvo sukauptas solidus pusės trilijono dolerių rezervas. Taigi mano supratimu pagrindinis klausimas dabar yra ar naftos kainų kritimas yra laikinas veiksnys, ar tai ilgalaikis. Saudo Arabijos princas dar kainų kritimo pradžioje pasakė, kad 'naftos už 100 usd/barelį mes jau niekada nepamatysim'. Mano nuomone šitas naftos kainų kritimas bus ilgalaikis ir tereikia laiko, kad ištuštėtų Rusijos rezervai, kad pasirodytų tikrasis skurdas ir kad Rusijos žmonės pagaliau pradėtų susivokti. Putinas kol kas jiems asocijuojas kaip išgelbėtojas, kurio dėka Rusijos ekonomika pakilo ir sustiprėjo, tačiau su laiku šitas paveikslas pasidarys visiškai priešingas.

              Parašė l2ez4m Rodyti pranešimą
              Na pakeis vieną buvusį KGB papulkininkį, kaip ten jį vadino - окурок, kitu generolu, bet tai geriausiu atveju tebus lipstick on a pig lygio евро rekonstrukcija. Kaip jau įprasta Rusijos istorijoj - pakis/transformuosis išorininė forma, fasadas, kailis, išnara; turinys - nafta, dujos, nenutrūkstantis cannon fodder'io srautas, ''caras'' ir imperinės ambicijos - išlieka nepakitę.
              Kad ir kas taptu naujuoju Rusijos caru, jisai vistiek bus geriau už Putiną. Netgi Putinas pirmoj savo kadencijoj buvo gerietis, vykdęs reikiamas reformas, o kariauti drįsęs tik Rusijos viduje su čečėnais. Antroje kadencijoje jis jau įsismarkavo ir įžengė į Gruzijos teritoriją, na o trečiojoje išvis pamišo, paskelbė karą Ukrainai, okupavo Krymą su beveik 3 mln. gyventojų, o kur dar donbasas. Jeigu Putinas būtų taip agresyviai elgesis jau pirmoje savo kadencijoje, kažin ar mes dabar priklausytumėm NATO ir ES, dėl to kad ir kas ateitų į Rusijos prezidento vietą, jis, bent jau pirmojoje kadencijoje, bus 100 kartų geresnis, nei Putinas, juolab, kad Putinas jau yra visiškai susikompromitavęs ir kažkokie geri santykiai tarp sakykim Lietuvos ir Rusijos, su Putinu valdžioje, yra neįmanomi. Beto naujam Rusijos vadovui veikiausiai pagrindinis tikslas būtų atstatyti tai, ką sugriovė Putinas, o tai yra santykius su vakarais, dėl to galima būtų tikėtis santykių susinormalizavimo. Galbūt tas naujasis Rusijos vadovas taip pat taptu diktatoriumi, tačiau kad tapti diktatoriumi, jam prireiktų kokia 10 metų, o per tą laiką Lietuva pasislinktų į vakarus per nepasiekiama Rusijai atstumą, o ir kokioj Ukrainoje demokratija spėtų įsivešėti.

              Comment


                Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
                Netgi Putinas pirmoj savo kadencijoj buvo gerietis, vykdęs reikiamas reformas, o kariauti drįsęs tik Rusijos viduje su čečėnais. Antroje kadencijoje jis jau įsismarkavo ir įžengė į Gruzijos teritoriją
                Pirmoje Putino kadencijoje nafta kainavo ~30-32 dolerius, todėl jis ir negalėjo stipriai žaisti tarptautinėje arenoje. Į Gruziją buvo įsiveržta, kai prezidento pareigas buvo pavesta eiti Medvedevui.

                Comment


                  Parašė Aleksio Rodyti pranešimą
                  Pirmoje Putino kadencijoje nafta kainavo ~30-32 dolerius, todėl jis ir negalėjo stipriai žaisti tarptautinėje arenoje. Į Gruziją buvo įsiveržta, kai prezidento pareigas buvo pavesta eiti Medvedevui.
                  Kiek ta nafta bebūtų kainavusi pirmoje kadencijoje Putinas tokios avantiūros, kokią dabar daro Ukrainoje, tikrai nebūtų daręs. Galiausiai juk visos trys Baltijos valstybės įstojo ir į NATO ir į ES be jokio didesnio Rusijos pasipriešinimo, netgi jokių bakterijų mūsų ekportuojamoje produkcijoje nebuvo rasta. Diktatoriais dažniausiai ne gimstama, jais tampama. Juk daug naudingiau tiek pačiam Putinui, tiek Rusijai, tiek ir visiems kitiems, jeigu jis būtų tiesiog 'demokratiškai' išrinktas prezidentas. Tačiau kai jis tame soste užsisėdi 20 metų, kai uzurpuoja viską nuo A iki Z, nuo žiniasklaidos ir teismų iki mafijos ir oligarchų, kai dėl jo kaltės miršta žmonės šimtais, o dabar jau net ir tūkstančiais, kai jau nebėra kelio atgal, o labiausiai tikėtinas išėjimas iš posto yra mirtis, tai tada jau galima sakyti, kad Rusija užsiaugino diktatorių. Bet koks kitas ne diktatorius jo vietoje būtų kur kas geriau.

                  Comment


                    Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
                    Kiek ta nafta bebūtų kainavusi pirmoje kadencijoje Putinas tokios avantiūros, kokią dabar daro Ukrainoje, tikrai nebūtų daręs. Galiausiai juk visos trys Baltijos valstybės įstojo ir į NATO ir į ES be jokio didesnio Rusijos pasipriešinimo, netgi jokių bakterijų mūsų ekportuojamoje produkcijoje nebuvo rasta.
                    Tai aišku, kad savo veiklos pradžioje reikia sukurti savo komandą, paimti į savo rankas visus pavaldinius, pakreipti į savo pusę rinkėjus ir t.t. Juk ir Stalinas tironu tapo neiškart, o tik po kelių vadovavimo metų. O kas liečia Putino Rusiją - jeigu naftos kainos visą jo vadovavimo laikotarpį liktų žemos (25-30 doleriai), IMHO, jo politika būti visai kitokia.

                    Comment


                      Su ta pigia nafta baigia visas pasaulis paspringti . Atrodytų, kad bent jau naftą importuojančiose šalyse jos pigumas turėtų palaikyti ekonomiką, bet nieko panašaus. Žr. Kinijos paskutinių mėnesių indeksus. O vakar panika akcijų rinkose buvo apėmusi visą pasaulį. Tiek pigi nafta, tie pingantys pramoniniai metalai rodo, kad pasaulio ekonomikoje nieko linksmo.

                      Comment


                        Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                        Su ta pigia nafta baigia visas pasaulis paspringti . Atrodytų, kad bent jau naftą importuojančiose šalyse jos pigumas turėtų palaikyti ekonomiką, bet nieko panašaus. Žr. Kinijos paskutinių mėnesių indeksus.
                        Gal geriau žr. paskutinių metų indeksus. 2014.06 - 2015.06 Shanghai Stock Exchange Composite Index buvo išaugęs maždaug 2,5 karto. Šiuo metu nukrito iki praeitų metų gruodžio lygio, tai kaip ir nieko stebuklingo neįvyko.

                        Comment


                          Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                          Žr. Kinijos paskutinių mėnesių indeksus. O vakar panika akcijų rinkose buvo apėmusi visą pasaulį.
                          "Aukštai kilęs, žemai krisi" - lietuvių liaudies išmintis apie kainų burbulus.
                          Post in English - fight censorship!

                          Comment


                            CBR parekomendavo bankams atlikti testus 100-120RUB/USD:
                            http://top.rbc.ru/finances/25/08/201...7947ac57f0c629

                            Info dėl numatomo prekių brangimo ir kiek pabrango prekės nuo 2014 gruodžio:

                            Обвал рубля спровоцирует осенью новый виток роста цен

                            Подробнее на РБК:
                            http://top.rbc.ru/business/24/08/201...79471ce7a7624c
                            Paskutinis taisė Arunasx; 2015.08.25, 21:11.
                            Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                            Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
                            [url]https://youtu.be/9u_6BFmkOuQ?t=3868[/url]

                            Comment


                              Į kampą įsprausta „Gazprom" siūlo išeitį
                              Bendrovė „Gazprom neft" paprašė Rusijos aplinkos apsaugos ministerijos palaikyti naująją darbo su investuotojais schemą, kurioje numatomas dalijimasis su jais pelnu mainais į leidžiančias išvengti sankcijų technologijas ir finansavimą.

                              Skaitykite daugiau: http://www.delfi.lt/verslas/energeti....d?id=68831928
                              Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                              Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
                              [url]https://youtu.be/9u_6BFmkOuQ?t=3868[/url]

                              Comment


                                Hyundai eksportuos Rusijoje surinktus automobilius į Vidurio Rytus:
                                http://www.kommersant.ru/doc/2796543
                                It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                                Comment


                                  Die Welt: теперь Путин ощутит проклятие нефти
                                  За длинным ответом можно обратиться к президенту России, который несколько лет назад, когда он безостановочно шел вперед, уверенный в победе и в себе, заявил: «Все зависит от цены на нефть». Но теперь все по-другому. Всего десять месяцев назад в Сочи перед небольшой группой западных дипломатов и аналитиков Путин заявил, что цена на нефть в 95 долларов, где она была в то время, может сбалансировать российский государственный бюджет. От военной инфраструктуры до пенсионеров, все будут обеспечены, и еще даже что-то останется для худших времен.
                                  Подробности читайте на УНИАН:
                                  http://www.unian.net/world/1115623-d...tie-nefti.html

                                  http://www.welt.de/debatte/kolumnen/...u-spueren.html
                                  Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                                  Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
                                  [url]https://youtu.be/9u_6BFmkOuQ?t=3868[/url]

                                  Comment


                                    Maskvos policija atleido 7000 darbuotojų

                                    Maskvos policijoje prieš biudžeto apkarpymus dirbo 70 tūkstančių asmenų. Šiuo metu jų liko tik kiek daugiau nei 60 tūkstančių.
                                    Tomai, kodėl rusai nelemto Kubilo taktiką naudoja karpydami etatus? Kas čia? Negi rublių pritrūko?

                                    Comment


                                      /\ Gal nori, kad likę bijotų būti atleisti ir labiau atsidavę/paklusnesni dirbtų? Nes algą gauna rubliais, kurių gali spausdinti kiek tik nori.
                                      Dar variantas, jie eis į armiją, nes daugiau neturės kur dėtis, taip papildys kareivių gretas.
                                      Paskutinis taisė andyour; 2015.08.26, 23:42.

                                      Comment


                                        Atleisti iš policijos žmonės visose valstybėse visais laikais papildo tik vieno sektoriaus gretas - organizuoto nusikalstamumo ...
                                        Paskutinis taisė nomad; 2015.08.27, 01:19.
                                        There is nothing more dreadful than imagination without taste (J. W. Goethe).

                                        Comment



                                          Rusija paruošė apokaliptinį scenarijų: kas laukia

                                          Kaip rašo newsru.com, makroekonominė prognozė buvo pastebimai atnaujinta dėl naujųjų realijų. Baziniame prognozės variante Rusijos ekonomikos plėtros ministerija numato 55-60 JAV dolerių (47,80-52,15 eurų) naftos kainą 2016-2018 m. Vis dėlto parengtas ir naujas konservatyviu vadinamas variantas. Pirmą kartą Rusijos ekonomika testuota numatant 40 JAV dolerių (34,76 eurų) už naftos barelį kainą. Pagal tokį scenarijų ekonominis nuosmukis tęstųsi iki pat 2017 m., o JAV dolerio kursas laikytųsi virš 75 rublių ribos artimiausius trejus metus, o 2018 m. šokteltų iki 78 rublių už vieną JAV dolerį. Pagal tokį scenarijų 2016 m. infliacija Rusijoje siektų 8,8 proc. ir tik 2008 m. nusileistų žemiau 6 proc. ribos. Gyventojams tektų susitaikyti su realiųjų pajamų mažėjimu, kuris tęstųsi iki 2017 m. Be to, pigi nafta grėstų sumažėjusiomis investicijomis.

                                          Kaip leidiniui „Vedomosti“ patvirtino keli su šiuo dokumentu susipažinę valdininkai, pigios naftos variantas, kurį Rusijos ekonomikos plėtros ministerija vertina kaip konservatyvų, gali tapti baziniu. Rusijos finansų ministerija 40 JAV dolerių kainuojantį naftos barelį vadina dabartine realybe.

                                          Apklaustų ekspertų skaičiavimais, dėl atpigusios naftos Rusijos biudžeto 2016 m. gali nepasiekti 2 trln. rublių (25,1 mlrd. eurų), o 2017 m. – 2,5 trln. rublių (31,4 mlrd. eurų), o tai reiškia, kaip teigia Rusijos ekonomikos plėtros ministerija, kad net ir pačiais nuosaikiausiais skaičiavimais Rezervo fondas 2017 m. neišgyvens. Remiantis kai kuriais skaičiavimais, Rezervo fondas bus visiškai ištuštintas iki 2017 m. vidurio.

                                          Skaitykite daugiau: http://www.delfi.lt/verslas/verslas/....d?id=68828656
                                          Man tik įdomu kiek stiprūs yra Rusijos bankai, nes jų griūtis būtų tikriausiai paskutinis lašas, perpildęs Rusijos ekonomikos problemų taurę ir sulyginęs rezervus su nuliais.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X