Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Sankcijų ir naftos kainų kitimo įtaka Rusijos ir kt. šalių ekonomikai (iki 2022.02)

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Prancūzijos Alpėse užtat šildymo sezonas bus pigesnis, jeigu šildosi mazutu arba dyzelinu. Bendrai imant tai tikrai Alpių regionui mažesnės naftos kainos yra geriau už didesnes. Tiesiog rinka, skirta laukiniams su per daug pinigų, gaus susitraukti - čia visokie belekiek žvaigždučių viešbučiai, šampanas už automobilio kainą ir pan.

    Comment


      Parašė Tomas Rodyti pranešimą
      O tai kas sako, kad rusai gyvens kaip gyvenę? Negyvens. Va mačiau feisbuke boba gyrėsi, kad vietoj to kad slidinėtų Alpėse šiais metais važiuos į Chakasiją. Ir dar pasišaipė - bye bye euro!
      Ir dar valgys savo vietinės gamybos suchalturintą šlykštų maistą

      Comment


        Parašė andyour Rodyti pranešimą
        Ir dar valgys savo vietinės gamybos suchalturintą šlykštų maistą
        Rusai su savo skrandžiais turi per šimtmečius susiformavusį imunitetą bet kokiam maistui, gali valgyt surūdijusias vinis ir laimingi šlovint Putiną, Krym naš!

        Comment


          /\ Kiek girdėjau, baltarusiai susiraukę žiūri į savo vietinių gamintojų pieno produktus. Sako neįmanoma valgyti
          Žinoma, Rusijai skirtos sankcijos ne dėl to, kad rusui būtų neskanu valgyti, o dėl to, kad kremlius neturėtų pinigų karui su Ukraina.

          Comment


            Metinė infliacija Ukrainoje pernai pasiekė 24,9%, t. y. aukščiausias lygis per 14 metų, pranešė šalies statistikos tarnyba, kurią cituoja „Reuters“.
            Plačiau: http://vz.lt/article/2015/1/6/ukrain...#ixzz3O3y0c47b

            Comment


              Nafta jau 50 USD. Įdomu kur bus dugnas.

              Comment


                Parašė pauliaK Rodyti pranešimą
                Aš ir nesakau, kad deficitinis biudžetas yra blogai savaime, aš sakau, kad hyperinfliacija būtų rezultatas, jei per valstybės išlaidų didinimą nominalia verte būtų bandoma atstatyti gyventojų perkamąją galią.

                Tavo minimai 'bobai' sėkmės Charkasajui ar kur ten, lažinuosi, kad šeimos arba jos asmeniniame biudžete šios atostogos paliks labai panašų finansinį pėdsaką, kaip ir ankstesnės kelionės į Alpes.


                http://lt.wikipedia.org/wiki/Chakasija
                GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                Comment


                  Na ką, barelis naftos jau $49,92 .

                  Comment


                    Parašė Tomas Rodyti pranešimą
                    Bet verks ne boba, o viešbučių, restoranų ir inventorių nuomojančių firmų savininkai Alpėse
                    kas cia per kalbos apie kazkokia boba. tikrai niekas neverks. Europoje yra normalus verslas kuris prisitaiko prie kintamu salygu. jai kainos kris naturaliai dides turizmas ES viduje, mes turime normalia rinka kuri puikiai veikia. Greiciausiai bandysite argumentuoti kad ES negaus pinigu is issores todel viskas bus blogiau. nepamirskite kad uz energetika mokesime maziau tad teoriskai toks senarijus tikrai yra geresnis niekam nereikia rusu paslaugu perskirstyti musu paciu pinigus. minusas tik nepastovios kintamos verslo salygos kurios atnes trumpalaikius nuostolius, bet su rusais visada taip buvo jokio pastovumo tai buvo lengvai prognozuojama.

                    Comment


                      Vienu žodžiu, absoliučiai ne konkurentas Alpių kurortams.
                      Geriau į Sočį važiuotų, bet ten kainos bene didesnės nei Europoje.

                      Comment


                        Ironiškas rusų požiūris į dabartinę ekonominę situaciją. Na jei jau tokias dėžes pradeda specialiai daryti, tai jau šis tas (nors mano šventinio periodo pabendravimas su įvairiais man pažįstamais rusais per skaipą - dariau tai specialiai, kad naudojantis proga, pabandyt pakalbinti apie esamą padėtį ir politiką, net ir tuos su kuriais jau senai nebendravau - rodo, kad iki realesnio nepasitenkinimo dar toli):

                        Comment


                          Parašė suoliuojantis Rodyti pranešimą
                          (...) mano šventinio periodo pabendravimas su įvairiais man pažįstamais rusais per skaipą (...) rodo, kad iki realesnio nepasitenkinimo dar toli
                          Tai kada grius Rusija?
                          It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                          Comment


                            Parašė Tomas Rodyti pranešimą
                            Tai kada grius Rusija?
                            Rusija negrius. Griūna tik koks ąžuolas, vėjo nuverstas. Rusija iš lėto susmegs, supus kaip pernykščių lapų krūva.

                            Comment


                              Parašė Tomas Rodyti pranešimą
                              Tai kada grius Rusija?
                              po dviejų metų, jei ką

                              Comment


                                Tikėtis greito griuvimo gali tik niekada negyvenę TSRS. Iki tokio šūdino ekonomikos ir gyvenimo lygio ten dar oi kiek rezervo - ir praktiškai visose srityse.
                                Iš pilietiškai politinės pusės - nėr net ką lyginti su tarybiniais laikais. Navalnas namie sėdi, o ne psichuškėje gydomas, po Putino perrinkimo protestų nei vieno nesušaudė ir t.t.
                                Iš ekonominės pusės - net ir dabar šalyje turimų automobilių užteks dar kokiems 30-iai metų ir vis dar bus geriau nei TSRS laikais. Vakarų kapitalistai pristatė primodernizavo gamyklų su nauja modernia įranga - užteks ilgam.
                                Iš buitinės kulinarinės pusės - nuo dvigubai pabrangusio prancūziško sūrio iki galvijų kanopų ir mandarinų (arba greipfrutų, čia jau kaip pasiseks) vienąkart per metus irgi laukia ilgas kelias žemyn.
                                Kaip kažkas pastebėjo taip vadinamą juodąjį antradienį, žmonės naktį grūdosi eilėse ir pirko viską iš eilės, o 1998-ais paprasčiausiai nebuvo, ko pirkti.

                                Comment


                                  Aš tai pritarčiau minčiai, kad po metų dvejų jau ir rusai turėtų pradėti bruzdėti, žinoma jei naftos kaina išliks ties 70 usd riba. Krizė dar tik prasideda, o dauguma rusų, maitinamų propaganda, dar kol kas nelabai suvokia jos mąsto ir netgi tie, kurie suvokia, veikiausiai galvoja, kad čia tik laikina ir tereikia šiek tiek pakentėti. Tačiau kai jie pradės skursti ir supras, kad tai ne laikini sunkumai, o nauja gyvenimo realybė - gali prasidėti ir neramumai, juk rusai jau buvo įpratę prie sotaus gyvenimo. 14 metų gyvenimo prie Putino, o tiksliau prie aukštų naftos kainų, juos nemenkai išlepino, vargu ar jie lengvai susitaikys su skurdu. Juolab, kad krizė skaudžiausiai kirs Maskvos gyventojams, kurie buvo įpratę prie importinių prekių ir prabangaus gyvenimo, nes kaimo bobutei, auginančiai vištas ir karvę, ta krizė nelabai ką pakeis.

                                  vakarykštis straipsnis:
                                  Daugelis Rusijos vadovų siekė būti laiko šeimininkais, įskaitant laiką, kuris jiems priklausė prie valdžios vairo. Nė vienas rusų vadovas neturėjo iš anksto nustatyto valdžios pabaigos termino. Dauguma ikirevoliucinių valdovų mirė būdami valdžioje arba buvo nuversti ir nužudyti. Carų, kaip sostą paveldinčių monarchų, dienas valdžioje ribojo tik nelaimės, ligos ar jų giminaičių troškimas užimti jų vietą. Nikolajus II 1917 metais atsisakė savo sosto, bet vėliau jį sušaudė bolševikų politinė policija.

                                  Sovietų Sąjungos lyderiai, išskyrus N. Chruščiovą ir Michailą Gorbačiovą, taip pat užimdavo vadovų postus iki gyvos galvos. N. Chruščiovas, kurį 1964 metais nuvertė partijos vadovybė, buvo pirmasis, parašęs prisiminimus ir miręs sava mirtimi. M. Gorbačiovas ne tiek užleido valdžios kėdę, kiek suprato, kad ji slysta, kai 1991 metais pradėjo byrėti Sovietų Sąjunga. Borisas Jelcinas, pirmasis posovietinės Rusijos prezidentas, 1999 metų pabaigoje atsistatydino, tapdamas pirmuoju rusų lyderiu, savanoriškai atsisakiusiu savo posto.
                                  Tik reiktų patikslinti, kad Jelcinas atsistatydino po naftos kainų kritimo sukeltos krizės, kaip ir Sovietų Sąjunga subyrėjo dėl tos pačios priežasties. Viena aišku, kad Putino laukia rimčiausias išbandymas ir ko tais aš labiau linkęs tikėti, kad jis vienokiu ar kitokiu būdu turės trauktis. Per daug priešų įsigijo - nuskurdę žmonės, turtą praradę oligarchai, supykę vakarai ir sankcijų nualinti artimiausios aplinkos žmonės.

                                  Comment


                                    Taip ir maniau, kad Rusijos ekonomikos krizė labiau jaučiama Lietuvoje, nei pačioje Rusijoje.
                                    It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                                    Comment



                                      Kaip ir manei, kad tereikia atrišti rublio kursą ir visos Rusijos ekonominės problemos išsispręs. Tavo manymai labai dažnai sutampa su Rusijos propagandos transliuojamomis žinutėmis, ką ir turėjau omeny sakydamas, kad žmonės, gyvenantys Rusijos informaciniame lauke, nelabai suvokia realios padėties. Tačiau gyvenimas ir laikas juos pamokys, propaganda nebesugebės užmaskuoti tikros ekonominės padėties.

                                      Comment


                                        G. Soros irgi sako, kad sankcijos yra svarbiau nei naftos kainų kritimas:
                                        http://www.lrytas.lt/pasaulis/rytai-...d-ja-puola.htm
                                        JAV ir Europos pritaikytos sankcijos Rusijai pradėjo veikti daug greičiau ir padarė daug didesnį nuostolį Rusijos ekonomikai, nei kas nors būtų galėjęs tikėtis. Sankcijomis buvo siekiama apriboti Rusijos bankų ir bendrovių priėjimą prie tarptautinių kapitalo rinkų. Smūgį ekonomikai ypač sustiprino žymus naftos kainos nuosmukis, be kurio sankcijos nebūtų buvusios tokios veiksmingos.

                                        Comment


                                          Ukrainai prognozuoja galimą nemokumą
                                          Šiais metais Ukraina bus priversta paskelbti apie savo nemokumą, jeigu tarptautinės organizacijos šaliai nesuteiks papildomų lėšų. Tokią nuomonę pateikia laikraštis "The Financial Times", pasinaudojęs Tarptautinio valiutos fondo (TVF) metodika ir atlikęs Ukrainos turimų įsiskolinimų analizę. Apie tai praneša "Reuters".
                                          http://www.delfi.lt/verslas/verslas/...#ixzz3OEVOivK5

                                          Comment

                                          Working...
                                          X