Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Rusijos - Ukrainos karas 2014-2016 m. Rusijos grėsmė Baltijos šalims

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Aleksio Rodyti pranešimą
    Reikia paprasčiauisiai įvesti užsienio šalių piliečiams dvigubą/trigubą NT mokėstį (kai jis bus įvestas) - ir užsieniečių bus mažiau ir biudžete pingų gali padaugėti.
    Neigyvendinamas praktiskai pasiulymas. As jau isivaizduoju situacija ir po jos sekanti tarptautini skandala: "NT mokestis jums tris kartus didesnis, nes jus is Pakistano". Suzinojus, kad tai vyksta Europs Sajungoje ne vienas Europos Komisijos narys ir numirt gali jeigu pas ka sirdis silpnesne.

    Comment


      Čia šiaip senas klipas, kuris visai prie temos šių dienų kontekste. Kaip visgi gerai, kad Lietuva yra NATO

      Comment


        Parašė OptimusPrime Rodyti pranešimą
        Neigyvendinamas praktiskai pasiulymas. As jau isivaizduoju situacija ir po jos sekanti tarptautini skandala: "NT mokestis jums tris kartus didesnis, nes jus is Pakistano". Suzinojus, kad tai vyksta Europs Sajungoje ne vienas Europos Komisijos narys ir numirt gali jeigu pas ka sirdis silpnesne.
        Niekas iš užsieniečių garsiai neprieštarauja, kad jiems neleidžiama balsuoti prezidento rinkimuose (nors ir moka tokius pačius mokėsčius į biudžetą kaip ir mes), kodėl turi prieštarauti prieš didesnius NT mokėsčius?
        Visi forumų moderatoriai yra forumo balastas.

        Comment


          Beje, temos pavadinimas nelabai teisingas. Šiaip tai ne Ukrainos krizė, bet Rusijos arba Putino krizė.
          Jei normalų žmogų gatvėje užpuolė psichopatas, tai kurio galvoje krizė?

          Nebent šioje temoje turima omeny ekonominė Ukrainos krizė (tiksliau sunkmetis)?

          Comment


            Jeigu psichopatas žmones užpuldinėja periodiškai, tai geriau užpuolimus vadinti aukų vardais, nes tada aišku, apie kurį užpuolimą eina kalba.

            Comment


              Per kurios valstybės sieną Rusija brausis į NATO erdvę?

              Toks klausimas – jau ne utopija. Ir ne karo mokyklų kursantų aptarinėjama teorija. JAV Kongresui pateikta žvalgybos pažyma apie tai, kad Rusijos planuose vis tik yra numatyta veržtis į Baltijos šalių teritorijas. Tai labai rimta.
              Pasaulis spėlioja, kada pagaliau baigsis Rusijos prezidento V.Putino užsuktas pageidavimų koncertas dėl svetimų teritorijų? Buvęs V.Putino patarėjas A.Ilarionovas yra kategoriškas – pageidavimai nesibaigs, kol Rusija neužgrobs ne tik dalį Ukrainos ir Moldovos, bet ir visas tris Baltijos šalis, Lenkija ir Suomiją.
              Panašios prognozės vis dar skamba kažkaip neįtikinamai, juo labiau kad Rusiją pradėjo mažinti savo armijos skaičių prie Ukrainos sienos. Bet ką reiškia tas mažinimas, kai Rusija jau sugriovė visus neformalius susitarimus su NATO bei po Antrojo pasaulinio karo nusistovėjusią taiką garantuojančią tvarka? Paprasčiausiai nebėra jokios prasmės trauktis.
              Manau, kad Rusija svarsto, kaip isitvirtinti ir sutvirtinti savo pozicijas aplink Karaliauciaus krasta. Taip jai issipletus jos karinis issidestymas butu jai palankesnis karo atveju, negu dabartines pozicijos.

              NATO aljanso šalys ir net santūrieji skandinavai žada vis daugiau naikintuvų pasiųsti saugoti Baltijos šalių oro erdvę. Modernių karinių orlaivių pažadėjo Didžioji Britanija ir Prancūzija. JAV svarsto galimybę atsiųsti jūrų pėstininkų.
              Iš kur toks nerimas? Vakarų valstybės nenori, jog viską niokojantis karas, jeigu jis prasidės, išsiplėstų iki jų teritorijų ir pridarytų didžiulės žalos. Todėl tikiu, kad jos skubės vykdyti NATO sutarties 5-ąjį straipsnį ir agresijos atveju duos atkirtį.
              Toks jų žingsnis – prevencija ir garantija, kad Rusijos agresija prasidės ir baigsis Baltijos šalyse. Bet kuri iš jų bus užpulta pirmoji?
              Gali Rusija kurti kokį tik nori Baltijos šalių užgrobimo scenarijų, tačiau kiekviename jų turės būti įrašytos pavardės žmonių, kuriems bus siūloma tapti vietos aksionovais. Pažvelgus giliau į situacija Latvijoje ir Estijoje, galima konstatuoti, kad padėtis tose valstybėse nuo Lietuvos labai skiriasi. Todėl ir užgrobimo bei integravimo į Rusijos sudėti scenarijai toms trims šalims arba daliai jų teritorijų turėtų būti rašomi skirtingi.
              Latvijoje ir Estijoje yra vienas žmogus, kuris galėtų įvykius tose valstybėse pakreipti Rusijai naudinga linkme. Šis žmogus šiuo metu savo rankose laiko ne tik labai įtakingas žiniasklaidos priemones, bet ir rusakalbiams atstovaujančius įtakingus politikus.

              Centro partijos lyderis Talino meras E.Savisaaras neseniai pareiškė, kad Ukrainoje valdžią užgrobė banditai, o Rygos meras N.Ušakovas nuolat organizuoja rinkliavas sovietiniams kariams, kurie 1940 metais padėjo okupuoti Latviją. N.Ušakovas sako, kad tai tik parama tiems, kurie padėjo nugalėti fašizmą karo metu. Latvijoje N.Ušakovas vadinamas rusišku Trojos arkliu.
              Taigi, į kurią vietą V.Putinas pirmiausią pasiųs savo žalius žmogeliukus? Tinkamiausia vieta eksperimentui būtų Latvijoje esantis Daugpilis. Šiame mieste latvių gyvena tik 20 proc., o per vykusį referendumą už tai, kad rusų kalba būtų pripažinta kaip antroji valstybinė, balsavo maždaug 86 proc. šio miesto gyventojų.
              Latgaloje esantis Daugpilis labai svarbus dėl itin gerai išvystyto geležinkelio transporto. Iš šio miesto labai patogiai gali pasiekti ir Maskvą, ir Minską, ir Varšuvą. Užėmus šią strategiškai svarbią teritoriją, galima būtų žvilgčioti ir į Estijoje esančią Narvą, tačiau šiame mieste ne visi vietos rusai lauktų tų žalių žmogeliukų. Narvos gyventojai vis dažniau dairosi į Europą ir ypač jauni žmonės grįžti į Rusiją nebenorėtų.
              Lietuvoje žali žmogeliukai galėtų pasirodyti Vilniaus krašte, kur jau seniai šeimininkauja Lenkų rinkimų akcijos lyderis V.Tomaševskis. Pretekstu taptų tai, kad lietuviai neva vagia tranzitu Kaliningradui tiekiamas dujas, todėl siekiant apginti kaliningradiečių teises, „liaudies savigynos būriai“ ateitų saugoti dujų vamzdyno.

              Comment


                BBC reportažas iš Lietuvos, kuriame iš gražių kampų parodomi ir amerikiečių F-15

                Nato boosts Baltic force, but local leaders want more

                Comment


                  Na, Putinas, paskatintas ES minkštakūniškumo juda toliau. Jau prasideda proputiniškų jėgų demonstracijos rytų Ukrainoje, veržiamasi į administracinius pastatus. Įžanga į tai, kad jau laikas ateiti ginti skriaudžiamų rusų Ukrainos rytuose? Jei bus nuryta ir ši piliulė, bijau kad sekančios bus Baltijos šalys, nežiūrint į gražius NATO lėktuviukus.

                  Comment


                    Sapnuoji fašistų puolimą? Skambink V.Putinui

                    Įsivaizduokite ir dabar pat įsiminkite tokį vaizdą: miestų gatvėse kaukėti, skydais ir lazdomis ginkluoti protestuotojai stichiškai puola vietos valdžios pastatus, juos užima, stato barikadas. Muša kitaminčius, kelia vėliavas ir neramumus, kursto anarchiją ir chaosą. Ką nors primena?
                    Žinoma, tokį baisų vaizdą piešė Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, dar praėjusį mėnesį komentuodamas įvykius Kijeve.
                    Maidaną, o ir visą Ukrainos valdžią esą perėmė ginkluoti fašistai ir nuo jų reikia gintis... Kryme. Vienos garsios spaudos konferencijos metu V.Putinas yra pripažinęs, kad mokykloje istorijos nelabai mokėsi, nes daug alaus gėrė, tai kur jau ten logikos iš jo reikalausi.
                    Todėl Rusija ir apgynė vietinius gyventojus nuo sužverėjusių „banderovcų“ - niekšingų, Vakarų akivaizdžiai kurstomų, žinoma, finansuojamų pavojingų fašistų.
                    Ką ten fašistų – teko matyti vaizdo įrašų, kur išpūstomis akimis tai Donecke, tai Kryme, tai Rygoje pabuvoję „etniniai protestuotojai“ triaukščiais bauginimais apie žydo-gėjų-nacių ketinimus (trys viename, kaip koks kavos gėrimas) vertė krūpčioti garbaus amžiaus damas su Stalino portretais.
                    Ir šauniai apsigynė Krymas – stichiškai suformavo liaudies gynėjus, pramintus mandagiais ginkluotais žmonėmis arba tiesiog žaliais žmogeliukais su naujausia rusiška ginkluote. O kad jau apsigynė, tai ir istorinį teisingumą atstatė: po visiškai demokratiško šliužinio referendumo Krymą sugrąžino į teisėtą Didžiosios Rytų kaimynės sudėtį. Kad pasaulis bijotų Rusijos ir ją gerbtų.

                    Deja, net daugeliui rusų tai patinka – V.Putino reitingai šovė aukštyn, o rusai ploja katučių ir pučiasi nuo atgimstančios didybės, kalba apie „rusiškąjį pavasarį“.
                    Jei ši skylėta, bet Maskvoje ir Kryme audringų ir 4-ąjį dešimtmetį primenančių plojimų susilaukusi logika jums prie širdies ir ja tikite, jums jau niekas nepadės. Na nebent šimtą kartų sau ir kitiems pakartoję V.Putino žodžius komentarų skiltyje užsidirbsite 30 rublių. Beje, tai, civilizuoto pasaulio izoliuojamos Rusijos ekonomikai pikiruojant žemyn, vis labiau abejotina.
                    Bet jei tokią nuomonę kartojate ne dėl rublio, o iš idėjos, prisiminkite minėtą vaizdą bei klausimą: ar jums tai nieko neprimena? Atidžiau įsižiūrėkite į šių dienų vaizdus iš Donecko, Luhansko, kitų Rytų Ukrainos miestų. Ką ten matote? Ogi tuos pačius kaukėtus, skydais, šalmais ir lazdomis pasipuošusius chaoso kūrėjus, statančius barikadas, užimančius valdžios pastatus.
                    Sakysite, o ką jiems negalima? Čia klausimas, matyt, Rusijos prezidentui. Tik, aišku, jis šių kaukėtų ginkluotų (beje, ne tik lazdomis, bet ir automatais) veikėjų nepasmerks.
                    Nes juk jie, matote, mojuoja ne kokiomis žydrai geltonomis (akivaizdžiai gėjų ir nacių spalvos, ne kitaip), o taikiomis Rusijos trispalvėmis. Jie – ne banditai, ekstremistai, o rusakalbių teisų gyvėjai. Didelis skirtumas.
                    O dar sako, kad viską kopijuoja kinai. Anaiptol! Štai Donecke rusakalbiai – tiek vietiniai, tiek suvežti iš Rusijos naudoja tą pačią Maidano taktiką. Tik šį kartą gintis reikės ne nuo šių kaukėtų veikėjų, o ir vėl – nuo tariamų fašistų Kijeve. Taigi, ginkluotus veikėjus pagal tą patį scenarijų turėtų ir vėl apginti „stichiškai susikūrę savigynos būriai“ - žalieji žmogeliukai.
                    Bet tai – dar ne viskas, nes kai rusai kopijuoja, tai dažnai daro viską taip negudriai ir atgrubnagiškai, kad iš kledaro „Fiato“ padaro dar siaubingesnį kledarą – „žiguliuką“.
                    Pavyzdžiui pasiklausykite, ką šneka Donecko vietos administraciją užėmę veikėjai. Skelbia Donecko liaudies respubliką ir kviečia Maskvą gelbėti nuo fašistų. Perskaitėte teisingai – liaudies respubliką.
                    Tarsi dabar būtų 1939-ųjų ruduo arba 1991-ųjų sausis, kai visokias liaudies vyriausybes bei nacionalinius gelbėjimo komitetus skelbė dar tik prakutę arba jau nukvakę komunistai.
                    Negudru, visiškai banalu, bet veikia, jei tau už nugaros – Maskva, šalia – kelių tūkstančių nuzombintų „patriotų“ ( kas už pinigus, kas šantažo būdu, kas neįsivaizduojantis gyvenimo bei teisibės iš Kremliaus televizijos kanalų) minia, o priekyje – neryžtinga centrinė valdžia Kijeve.

                    Dabar belieka formalumai – referendumai ir išvaduotojų tankai, kuriuos pasitiks su gėlėmis. Apie tokį scenarijų Rytų Ukrainai perspėjimų pastarosiomis savaitėmis buvo ne vienas ir ne du. Nepadėjo nei jokie perspėjimai, nei keliaaukštės simbolinės Vakarų sankcijos. Niūrios prognozės ima pildytis, o klausimas „kieno dabar eilė?“ skamba vis arčiau mūsų.

                    Comment


                      N. Puteikio interviu, kurį lrt.lt ir delfi pacenzūravo:
                      Ko išsigando lrt.lt: N. Puteikis apie žlugdomą Lietuvos gynybinę galią
                      http://www.ekspertai.eu/ko-issigando...ynybine-galia/

                      Comment


                        Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                        N. Puteikio interviu, kurį lrt.lt ir delfi pacenzūravo:
                        Ko išsigando lrt.lt: N. Puteikis apie žlugdomą Lietuvos gynybinę galią
                        http://www.ekspertai.eu/ko-issigando...ynybine-galia/
                        Tipinis populistas, kuris pakviestas kalbėti viena tema, kalba 15 temų iš karto.
                        Klevečkos laidelė - jo tikras lygis, o ne prezidento rinkimai.

                        Comment


                          Puteikis galėtų meru Klaipėdoje bent kadenciją pabūti, vietinį "gyvatyną" padraskytų.
                          GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                          Comment


                            NATO gali pasiųsti amerikiečių pajėgas į Baltijos šalis

                            http://www.delfi.lt/news/daily/lithu...#ixzz2ySVUtowe

                            Oi laukiam laukiam,
                            NATO bazių laukiam !..
                            It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                            Comment


                              Parašė Tomas Rodyti pranešimą
                              NATO gali pasiųsti amerikiečių pajėgas į Baltijos šalis

                              http://www.delfi.lt/news/daily/lithu...#ixzz2ySVUtowe

                              Oi laukiam laukiam,
                              NATO bazių laukiam !..
                              Taigi jau prezidentė pasakė griežtą NE amerikiečių bazėms Lietuvoje, nes tai prieštarauja Konstitucijai.
                              Flickr

                              Comment


                                Parašė Lettered Rodyti pranešimą
                                Taigi jau prezidentė pasakė griežtą NE amerikiečių bazėms Lietuvoje, nes tai prieštarauja Konstitucijai.
                                Oba! Praleidau šitą Geležinės Polikarpovnos opusą
                                It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                                Comment


                                  Parašė Tomas Rodyti pranešimą
                                  Oba! Praleidau šitą Geležinės Polikarpovnos opusą
                                  „Dėl NATO bazių, tai 137 Konstitucijos straipsnis draudžia užsienio šalių karinių bazių buvimą Lietuvos teritorijoje. O dėl padidinto saugumo priemonių ir taip vadinamų saugumo planų įgyvendinimo, tai, be jokios abejonės, diskusijos ne tai, kad vyksta, bet sprendimai priimami priklausomai nuo poreikio ir bus priimti, jeigu pasikeis saugumo situacija aplink Lietuvą“, – kalbėjo prezidentė, paklausta apie galimybę Lietuvoje įkurti NATO bazę.
                                  Skaitykite daugiau: http://www.15min.lt/naujiena/aktualu...#ixzz2ySa72KQ1
                                  Follow us: @15minlt on Twitter | 15min on Facebook
                                  Flickr

                                  Comment


                                    Tipinis populistas, kuris pakviestas kalbėti viena tema, kalba 15 temų iš karto.
                                    Klevečkos laidelė - jo tikras lygis, o ne prezidento rinkimai.
                                    Žinoma, visi, kas reiškia nuomonę, iš anksto nesuderintą su prezidente, valdančiosiomis partijomis ir valstybinės televizijos laidų vedėjais, yra populistai. Valstybinio kanalo laidose turi būti išsakoma tik viena "teisinga" nuomonė. Kaip Rytų kaimynėje .

                                    Comment


                                      Parašė Lettered Rodyti pranešimą
                                      Skaitykite daugiau: http://www.15min.lt/naujiena/aktualu...#ixzz2ySa72KQ1
                                      Follow us: @15minlt on Twitter | 15min on Facebook
                                      Manau įmanoma šį str. apeiti, tai būtų netgi į naudą Įsteigus LT karo bazę, NATO sudėtyje su JAV kaip NATO sudėties kariais. Kaip padaryta su oro policija. Juk JAV karių su savo pasiruošimu, technika mum ir reikia, o ne 'bazės' kaip tokios.
                                      Our deepest fear is not that we are inadequate. It is that we are powerful beyond measure. Who are we to be brilliant, gorgeous, talented ? Actually, who are you not to be? As we let our own light shine, we unconsciously give other people permission to do the same.

                                      Comment


                                        Parašė keen Rodyti pranešimą
                                        Manau įmanoma šį str. apeiti, tai būtų netgi į naudą Įsteigus LT karo bazę, NATO sudėtyje su JAV kaip NATO sudėties kariais. Kaip padaryta su oro policija. Juk JAV karių su savo pasiruošimu, technika mum ir reikia, o ne 'bazės' kaip tokios.
                                        Taigi, kad įmanoma be jokių problemų. Tiesiog teisiškai tai būtų Lietuvos kariuomenės bazė, kur be mūsiškių būtų dislokuoti ir kitų valstybių kariai.

                                        Taigi, tereikia, kad mūsų politikai sutiktų su JAV karių buvimu Lietuvoje.
                                        Post in English - fight censorship!

                                        Comment


                                          Parašė Lettered Rodyti pranešimą
                                          Taigi jau prezidentė pasakė griežtą NE amerikiečių bazėms Lietuvoje, nes tai prieštarauja Konstitucijai.
                                          Kaip turėjo teisingai pasielgti Geležinė Polikarpovna šioje situacijoje:
                                          1) Sakyti, kad 137-as Konstitucijos straipsnis nedraudžia?
                                          2) Sakyti, kad nėra jokio tokio straipsnio išvis?
                                          3) Sakyti, kad dzin ta Konstitucija?

                                          137 straipsnis
                                          Lietuvos Respublikos teritorijoje negali būti masinio naikinimo ginklų ir užsienio valstybių karinių bazių.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X