Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Rusijos - Ukrainos karas 2014-2016 m. Rusijos grėsmė Baltijos šalims

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
    Ekonomiškai, politiškai, kariniu požiūriu? Tokios šalys kaip Rusija net ir silpdamos ekonomiškai kariniu ar politiniu požiūriu darysis vis agresyvesnės (badaus, bet kariaus).
    Rusai dar kol kas nebadauja ir kažin ar badaus. Bet užtai biudžetai propadangai, šnipinėjimui, papirkinėjimui kitų šalių politikų, kariavimui Ukrainoje tai jau tikrai sumenks. Kitas dalykas, niekas nebijo tos Rusijos, taip kaip ji pati bijo mūsų.

    Comment


      Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
      Žr. Š. Korėją. Seniai badauja, bet ginklų į maistą niekada neišmainys.
      Ir neturi ji tiek ginklų, palyginus kiek jų turėtų jei ekonomika būtų pvz. Rusijos lygio.

      Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
      Keistas noras gyventi karinių žaislų pripumpuotoje fronto zonoje. Be to, nėra jokių garantijų, kad viskas apsiribos tik šaltuoju karu.
      Keista, kad tau atrodo jog Rusija tų "žaislų" nėra nutaikiusi į mus, kurie dar nėra pavojingiausi. kgb bando visais būdais susilpninti vakarus, tiek ekonomiškai, tiek kiršindama.

      Comment


        Parašė OptimusPrime Rodyti pranešimą
        Bet kokiu atveju Grybauskaites kalbos atrodo labai nesolidziai, visos sios krizes metu Estijos politiku pareiskimai ir veiksmai yra net ne visa galva, o penkiom galvom auksciau: sankcijas pries Rusija jie remia, ukrainieciu karius gyde, prezidentas dalino protingus interviu uzsienio spaudai ir svarbiausia Rusijos inirsio i save nenukreipe.
        Čia tik tau vaidenasi tas iniršis Čia yra mitas, kad mes skaudiname galiūnę Rusiją.
        Jeigu pats teigi, kad Grybauskaitės žodžiai neturi jokios reikšmės, tai pats sau prieštarauji. kgb nėra kažkokia emocinė organizacija.

        Comment


          „Mes visi matome, kad mūsų kaimynė, Ukrainos kaimynė elgiasi taip, kaip kaimynė neturėtų elgtis. Valstybė, kuriai svarbi tarptautinė teisė – taip neturėtų elgtis. Matome, kad šiandien Rytų Ukrainoje yra Rusijos kariai. Tačiau valstybė tai akivaizdžiai neigia. Valstybė, kuri įveda sunkiąją techniką be atpažinimo ženklų. Valstybė, kuri liepia savo kariams nusiimti atpažinimo ženklus . Tokia valstybė turi visus terorizmo požymius“, - teigė D. Grybauskaitė.
          Aš manau svarbiausia, jog Grybauskaitė pasakė visą tiesą. Kas kitas, jei ne mes, tą tiesą galim pasakyti? Per G20 Putinui tiesą išrėžė Kanada, daugybė kitų šalių lyderių taip pat yra pasidaliję savo tiesiom mintim, Švedija nekart yra aštriai sukritikavusi Rusiją, o Merkel kad ir neoficialiai, tačiau paviešinant visuomenei Putiną išprotėjusiu pavadino. Nemanau, kad tinkamiausias požiūris yra 'patylėkim ir palaukim kol už mus kas kitas pasisakys', nes jeigu visi vadovausis tokiu požiūriu - tai taip niekas ir nepasisakys. Koks Žudikas gali būti susektas iš bato žymės pėdsakų, o čia neva neužtenka įrodymų apkaltint Rusiją gabenant per sieną tūkstančius samdinių ir šimtus tankų. Tai, kad Rusija gabena teroristus per sieną yra faktas ir neturėtumėm bijoti tą atvirai pasakyti. Džiugu, kad Lietuva priklauso tai kategorijai šalių, kurie aštriau dėl Rusijos pasisako, nes priešingoj kategorijoj labai nevykusios šalys - Italija, kurios BVP šiandieną yra mažesnis nei buvo prieš 20 metų, Vengrija, kuri taip pat ekonomiškai nusirito į Rumunijos ir Bulgarijos grupę, bei Suomija, kuri yra nesėkmingiausia šalis visoje Skandinavijoje ir taip pat susidurianti su didžiulėmis ekonominėmis problemomis. Aš netgi drįsčiau teigti, kad šalies politinę kokybę lengviausiai nustatyti pagal tai, kiek tos šalies politikoje Putinizmas išsikerojęs. Visokie Berluskoniai ir kiti politiniai nevykėliai kaip magnetas traukia Putiną.
          Paskutinis taisė Eidvis; 2014.11.21, 14:33.

          Comment


            Parašė Lettered Rodyti pranešimą
            Šiaip tokios kalbos pačiai Rusijai politiškai naudingesnės nei Lietuvai, Lietuva turėtų daryti viską, kad ji Rusijoje būtų linksniuojama tik kaip ES ir NATO dalis, o ne atskirai kažką daranti, tad tikrai nematau kuom čia džiaugtis.
            Tipo vakarų nuomonė jau kitokia ir tai pagrindas NATO mūsų nebeginti, kad esame kalti, nes įskaudinome jausmingą Rusiją?
            Geopolitika tai ne paauglių santykiai.

            Comment


              Parašė Lettered Rodyti pranešimą
              Šiaip Suomija protingiausiai daro, nesišvaisto skambiom frazėm ir neprovokuoja, bet tyliai rūpinasi savo saugumu (beje, ką mes darom labai silpnai).
              Lyg kgb sektų kiekvieno politiko pasisakymus ir jausmingai reaguotų į kiekvieną pasisakymą. O tada suomiai jau nebegalėtų tyliai rūpintis saugumu... nes karas prasidėtų jausmų įkarštyje.

              Comment


                Parašė John Rodyti pranešimą
                Ne per seniausiai H.Clinton palygino Putiną su Hitleriu. Tai kaip ir žalia šviesa kitiems nauditi aštresnius pasakymus, ką DG ir daro.
                O kaip manote, su kuo Putinas mus lygina? Užtenka paklausyti Rusijos visuomenės moralės zondo Žirinovskio. Mums neturi rūpėti ką jie sako, nes jais pasitikėti negalima ir jie bijo tik lazdos. Vakarų politikų aštrūs pasisakymai Rusijai tai yra mums patiems - vakarų vertybėms prijaučiantiems.

                Comment


                  Parašė abruo Rodyti pranešimą
                  Lietuvos pozicija yra taip vadinamo "barking dog". Tai iš esmės kaina, kurią mokame už buvimą vienu iš artimiausių JAV sąjungininkų. Kadangi ekonomiškai esame silpni ir net 2% gynybai negalime skirti pagal įsipareigojimus, turime, kaip čia pasakius, kitokių įpareigojimų iš savo sąjungininkų. Ir tai yra gerai. Kokia JAV ar UK niekada neleis sau pirmai panaudoti tokių terminų kaip galim mes. Mūsų užduotis - ištirti reakciją, įtvirtinti tokią retoriką diplomatiniame diskurse ir tada jau JAV ir kiti gali remtis tokia susiformavusia pozicija.

                  Nenuvertinkite Lietuvos vaidmens. Visi šitie aštrūs žodžiai nėra be reikalo.
                  This. Jau daug metų mes buvome "Vašingtono buldogas". Būtų labai naivu tikėti, jog tai, ką sako Grybauskaitė, nėra susitarta ir pasverta bendraujant su kitomis bloko šalimis. Tiesiog šiaip, nes smagu pastumti. Čia ne internetinis forumas, žmonės.

                  Comment


                    Gal susitarta, o gal ir ne. Grybauskaitė kartais ir impulsyviai pasielgia.

                    Comment


                      Tai neabejotinai suplanuotas pasisakymas, juolab į eterį paleistas NATO gen. sekretoriaus vizito metu, bet tai tikrai nėra derinta su Vašingtonu. Lietuva gali turėti ir savo nuomonę, niekieno nediktuojamą, nes jei JAV diktuotų Lietuvai ką sakyti ir kaip elgtis - tai ta pati Grybauskaitė tikrai nebūtų atsisakius vykti vizito į Prahą į susitikimą su Obama. Viešųjų ryšių prasme Grybauskaitė vėl pasirodė nepriekaištingai - žodžiai, kad Rusija elgias kaip teroristinė valstybė šiandien skamba visoje Rusijos spaudoje. Nesvarbu kokiame kontekste, svarbu, kad priverstų pačius rusus apie tai pamąstyti.

                      Comment


                        Parašė andyour Rodyti pranešimą
                        Didžiausia klaida vertinti kgb moralę pagal mūsų visuomenės moralę. Pagal tai kokiame kontekste(Putino rinkėjai) veikia kgb, tu jiems tik pid..., kuris turi besąligiškai paklusti kaip šuo. Ukrainoje tokie ir suvežti laukiniai. Jei ne pasaulio policininkas JAV, vaizdas atrodytų kardinaliai kitaip. Banditai bijo tik vieno dalyko - bausmės.
                        Taip, politikai kažkiek darosi sau reklamą.
                        Sūriams sankcijas atšaukė anksčiau laiko
                        O ar pats per Lietuvos respublikos prezidento rinkimus nebalsavai už šitą KGB-NKVD moralę, kuri dabar pasirodė visu gražumu? KGBistei jau galutinai pasimaišė protas.

                        Sveikinu visus su garantuotom sankcijom Lietuvai bent iki 2019 metų. Su laiku vienaip ar kitaip išsispręs Ukrainos reikalai, pasibaigs sankcijų karas, bus atkurti iki tam tikro lygio Rusijos-Ukrainos santykiai, nepriklausomai kas ją valdys kelių metų bėgyje, Putinas spaus ranką ir Ukrainos atstovams, ir besišypsančiam Obamai su Kerriu, ir visiems kitiems. Sankcijas visi senai bus užmiršę, kad tokios buvo, ir tik vienintelė Lietuva bus uždusinta Rusijos sankcijom, kas atitinkamai atsilieps Lietuvos ekonomikai ir visai tautai( nauja emigracijos banga).

                        Beje Grybauskaitė savo šituo savo chamišku išpuoliu atrišo rankas visoms Vakarų Europos šalims, kaip Vokietija, Prancūzija ir kitos, kurios sankcijomis prieš Rusiją yra visiškai nesuinteresuotos. Dabar Rusija galės spausti didžiąsias ES šalis, kad tvarkytųsi savo kieme ir tramdytų savo pasiųtusius neadekvačius balsus, Vakarai nelabai turės kaip pasiteisint, todėl viskas pakryps link abipusio santykių atšilimo.

                        Prisilojo. Atrodo, kad specialiai trūko dėmesio. Per mažai Rusija kreipė dėmesį į Lietuvos antirusiškus išsišokimus tarptautinėj erdvėj, tai nusprendė kitaip atkreipt į save dėmesį.
                        Paskutinis taisė kaunaz; 2014.11.21, 16:21.

                        Comment


                          Kaip baisu!

                          Comment


                            siaubaz

                            Comment


                              Parašė kaunaz Rodyti pranešimą
                              Sveikinu visus su garantuotom sankcijom Lietuvai bent iki 2019 metų.

                              Beje Grybauskaitė savo šituo savo chamišku išpuoliu atrišo rankas visoms Vakarų Europos šalims, kaip Vokietija, Prancūzija ir kitos, kurios sankcijomis prieš Rusiją yra visiškai nesuinteresuotos.

                              Dabar Rusija galės spausti didžiąsias ES šalis, kad tvarkytųsi savo kieme ir tramdytų savo pasiųtusius neadekvačius balsus, Vakarai nelabai turės kaip pasiteisint, todėl viskas pakryps link abipusio santykių atšilimo.
                              Tai, kad atšaukė sankcijas, leidžia importuoti sūrius
                              Tu analizuoji geopolitiką buities lygmenyje. Ir ta tavo baimė tik įrodo, ant kiek tu nieko nesupranti, ant kiek tau reikia šeimininko globos, kurį bandai surasti Putino asmenybėje.

                              Matau, vėl įsijautei į tą požiūrį į Putiną, kaip į visagalį tavo meilę pasaulio valdovą Čia vakarai spaudžia Rusiją, o ne priešingai.

                              Comment


                                Parašė kaunaz Rodyti pranešimą
                                Sveikinu visus su garantuotom sankcijom Lietuvai bent iki 2019 metų. Su laiku vienaip ar kitaip išsispręs Ukrainos reikalai, pasibaigs sankcijų karas, bus atkurti iki tam tikro lygio Rusijos-Ukrainos santykiai, nepriklausomai kas ją valdys kelių metų bėgyje, Putinas spaus ranką ir Ukrainos atstovams, ir besišypsančiam Obamai su Kerriu, ir visiems kitiems. Sankcijas visi senai bus užmiršę, kad tokios buvo, ir tik vienintelė Lietuva bus uždusinta Rusijos sankcijom, kas atitinkamai atsilieps Lietuvos ekonomikai ir visai tautai( nauja emigracijos banga).

                                Comment


                                  Grybauskaite susitiko su Dalai Lama vykstant deryboms del Lietuvos pieno produktu eksporto i Kinija, Kinija pasake - "no problem" jeigu Dalai Lama susitiks su nevyriausybiniu organizaciju nariais, jei vyks oficialus susitikimai su valdzios atstovais tai paveiks tarpvalstybinius santykius. Grybauskaite prieme Dalai Lama, nusifotografavo, isidejo nuotrauka i Facebook... Derybos del pieno produktu eksporto buvo nutrauktos Kinijos iniciatyva. Paaiskinkit prasau kaip Lietuva "benefitino" del sio prezidentes ambiciju patenkinimo. Valio, pradekim skaldyt atbula ranka antausius Kinijai, parodykim kas cia bosas.

                                  Parlamentare Dalia Kuodyte yra kazkokiu lunatiku grupes "draugyste su Kalnu Karabachu" pagrindine vedle. Vasara netgi nuvyko i Karabacha ir susitiko su to regiono oficialiais atstovais. Azerbaidzanas pasipiktino. Teisingai - kelkim politine itampa tame regione. Provokuokim.

                                  Meskiuku desantas ismestas Baltarusijoje. Klausimas: kodel buvo pazeista Baltarusijos valstybes siena is Lietuvos teritorijos?? Kodel svedai neskrido is Lenkijos arba Latvijos teritorijos?? Kilo skandalas - Baltarusija pasipiktino. Labai protinga: svedai padare savo darba ir isvaziavo, o visa mesla, kuris po ju liko issivalys Lietuva.

                                  Dabar bereikalinga konfrontacija su Rusija. As nekalbu, kad mes turim nepalaikyt Ukrainos ir palaikyt Putina, bet nereikia sokt su sakem pries traukini.

                                  Man panasu, kad Lietuva per daug itikejo i demokratija, zmogaus teises ir kitus romantiskus dalykus. Taip kaip ir "niolikine" pacanke, kuri tiki vyresnio baxuro zodziais apie amzina meile, o realybe ta, kad tas baxuras paprasciaisiai nori ja isdulkint ir nieko daugiau. Uzteks vaikytis idealu, Lietuvos kaip valstybes ir lietuviu kaip tautos ateitis labiausiai priklauso nuo ekonomines salies bukles. Nesusitvarkom su ekonomika, toliau emigruojam, pjaustomes sau venas, sokinejam is balkonu, geriam kaip arkliai, gimdom po viena vaika, nes daugiau islaikyt nera lengva, o ir noro nelabai yra ir tada po penkiasdesimt metu uzdarom projekta "nepriklausoma Lietuva" kaip nenusisekusi. Bet uztai iseisim kovodami uz demokratija... Romantika...

                                  Comment


                                    Jooo... Čia kažkas sėdi be savo proto, bet gauna 30 rublių. Bet yra ir kas sėdi ir be proto, ir be rublių.

                                    Comment


                                      Jau kuris laikas Putlerio teroristai stengiasi isprovokuoti Latvijos ir Estijos rusakalbius kelti neramumus kaimyninese salyse. Gali buti, kad Grybauskaites teisingais ir tiksliais pareiskimais pareiskimais stengiamasi nukreipti Putkleristu demesi nuo musu kaimyniniu saliu. Nes jeigu kiltu neramumai Latvijoje, tai manau Rusijos vatnikai pasirodytu ir Lietuvoje.

                                      Estų pulkininkas Aivaras Jaeskis: „Netikintys Rusijos agresija prieš Ukrainą – naudingi idiotai

                                      Rusija nepripazysta sienos su Estija ir nesiruosia sienos demarkuoti. Tikriausiai Rusija ruosiasi pastumti siena su vatniku pagalba i kita vieta.
                                      Paskutinis taisė luknas; 2014.11.21, 20:49.

                                      Comment


                                        JAV grąžina seną gerą šaltojo karo išankstinio technikos dislokavimo tradiciją. Tik dabar ginklai atvykstančių JAV karių lauks nebe Vokietijoje, o ryčiau.

                                        http://www.delfi.lt/news/daily/lithu....d?id=66499318
                                        Post in English - fight censorship!

                                        Comment


                                          Parašė index Rodyti pranešimą
                                          JAV grąžina seną gerą šaltojo karo išankstinio technikos dislokavimo tradiciją. Tik dabar ginklai atvykstančių JAV karių lauks nebe Vokietijoje, o ryčiau.

                                          http://www.delfi.lt/news/daily/lithu....d?id=66499318
                                          Šiaip jau likusios karinės bazės Vokietijoje apskritai kažkoks nesusipratimas, lyg pati šalis būdama Europos viduryje neturėtų išteklių rūpintis savo saugumu ar technologijų pasigaminti branduolinį ginklą.

                                          http://www.bibliotecapleyades.net/im...arism58_14.jpg
                                          Paskutinis taisė Lettered; 2014.11.26, 08:08.
                                          Flickr

                                          Comment

                                          Working...
                                          X