Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Rusijos - Ukrainos karas 2014-2016 m. Rusijos grėsmė Baltijos šalims

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Tarptautinė spauda šiomis dienomis išspausdino keletą straipsnių apie vasario mėn. vykusius JAV ir Rusijos eks-kariškių, ir eks-spec. tarnybų darbuotojų neoficialius pokalbius. Šiuose pokalbiuose rusai atvirai grasino brnduoliniu karu jei NATO stiprins savo karines pajėgas Baltijos šalyse. Iš esmės rusai demonstratyviai ir labai aršiai reikalavo , kad Baltijos šalys būtų paliktos neginamomis. Didžiausią straipsnį apie tai parašė The Times, bet jis atvirai neprienamas. Kai kurias detales paskelbė The Independent

    http://www.independent.co.uk/news/wo...-10150565.html

    They added that “the same conditions that existed in Ukraine and caused Russia to take action there” existed in the three Baltic states, which like Ukraine have significant numbers of people who regard themselves as ethnically Russian.

    Russia was considering taking steps in the Baltics, according to the notes, but this would most likely be “destabilising actions that would be even harder to trace back to Russia than those of eastern Ukraine”.
    ...
    If Nato then responded, that would make it “a potential co-aggressor against Russian-speaking minorities in Baltic states”, a situation described as “potentially more dangerous than that in Ukraine to the United States”.


    Comment


      /\ "NATO ... potential co-aggressor"? WTF? Ar tokią nesamonę parašęs žurnalistas žino, kas yra Vašingtono sutarties V straipsnis? Ar jis supranta kas yra valstybės teritorinio vientisumo principas? Ir kas laikoma 'agresija' tarptautinėje teisėje? Nenuostabu, kad Independent'as priklauso rusams (A. Lebedevui) ...

      Kažkas kažkam 'atvirai grasino branduoliniu karu'? Haha, tukstančius kartų ir tūkstantyje situacijų girdėta dainelė Šaltojo Karo metais, kuri niekada nebuvo net arti realybės, galbūt išskyrus tik Kubos raketų krizę prieš daugiau nei 50 metų.

      O šiaip politikoje, ypač neturint patirties, labai lengva painioti retoriką nuo realių intencijų. Tą dažnai daro pusiau informuoti idiotai, kurių pilna žurnalistikoje, o tokią misinterpretaciją dažnai kursto patys politikai. Putino žodžių gaudymas, jų neinterpretuojant, yra intelektualiai lygintinas su šuns bėgiojimu paskui kamuoliuką, kurį mėto šeimininkas. Tik šuo galvoja, kad šeimininko tikslas yra leisti jam pagauti kamuoliuką. Iš tikrųjų, šeimininko tikslas yra šunį nuvarginti ...

      Vienas klausimas, beje, kurio neatsako ir neanalizuoja nė vienas iš panašių straipsnių - ką Putinas šalies viduje gali išlošti, okupuodama Baltijos šalis ar Lenkiją? Ir tas nuvalkiotas 'etninių mažumų' Batijos šalyse gynimo argumentas kažkaip užmiršta esminį faktorių, kad Baltijos valstybės dėl savo dydžio ir istorijos niekada nė iš tolo emocine prasme neprilygs Ukrainai ir jos svarbai rusų mentalitete. Kitaip tariant, pretenduodamas į Ukrainą Putinas stimuliuoja slaptus rusų kolektyvininės pasamonės norus susijungti su 'broliais' slavais. O ką jis stimuliuoja, pretenduodamas į Baltijos šalis ar Lenkiją?...

      Sorry, bet iš esmės, šita išpūsta rizika parodo pačių Baltijos šalių (ir šiek tiek mažiau - Lenkijos) visuomenės provincialumą ir susireikšminimą, nieko daugiau.

      Ir jei Putinas iš tikrųjų laiko NATO nerimta organizacija ir nori pratestuoti V straipnio taikymą, kodėl tada jis taip aršiai priešinai Ukrainos ar Gruzijos priėmimui į NATO? Ar tą klausimą analizuoja tie pusiau informuoti idiotai iš the Times ar Independent?

      Čia pasiskaitymui labiau brandaus analitiko straipsnis apie realias Putino intencijas šitame naujame žodiniame kare.

      It is not the U.S. and NATO that need to worry about a resurgent and aggressive Russia. It is Kazakhstan and China
      Paskutinis taisė nomad; 2015.04.07, 13:22.
      There is nothing more dreadful than imagination without taste (J. W. Goethe).

      Comment


        Parašė nomad Rodyti pranešimą
        Vienas klausimas, beje, kurio neatsako ir neanalizuoja nė vienas iš panašių straipsnių - ką Putinas šalies viduje gali išlošti, okupuodama Baltijos šalis ar Lenkiją? Ir tas nuvalkiotas 'etninių mažumų' Batijos šalyse gynimo argumentas kažkaip užmiršta esminį faktorių, kad Baltijos valstybės dėl savo dydžio ir istorijos niekada nė iš tolo emocine prasme neprilygs Ukrainai ir jos svarbai rusų mentalitete. Kitaip tariant, pretenduodamas į Ukrainą Putinas stimuliuoja slaptus rusų kolektyvininės pasamonės norus susijungti su 'broliais' slavais. O ką jis stimuliuoja, pretenduodamas į Baltijos šalis ar Lenkiją?...

        Sorry, bet iš esmės, šita nevai tai rizika parodo pačių Baltijos šalių (ir šiek tiek mažiau - Lenkijos) visuomenės provincialumą ir susireikšminimą, nieko daugiau ...
        Turbūt stimuliuoja tuos rusus (nors jų ir nedaug), kurie nori matyti Baltijos šalis Rusijos sudėtyje?

        http://www.delfi.lt/news/daily/lithu....d?id=67515210
        Flickr

        Comment


          /\ Nu tai tik patvirtina mano argumentą, kad lyginant Ukrainos ir Baltijos šalių (ar tuo labiau - Lenkijos) reikšmę rusų mentalitete yra daroma analogija tarp nesulyginamų pagal intensyvumą ir laipsnį dalykų.

          Įdomu kiek etninių rusų gavoja, kad Ukraina yra Rusijos 'istorinė žemė', ar kad ukrainiečiai ir rusai yra iš esmės 'ta pati tauta'? 88%?
          There is nothing more dreadful than imagination without taste (J. W. Goethe).

          Comment


            Vakarai vis apsimetinėja, kad nesupranta šio elementaraus dalyko:
            If Ukraine were to enter the Western camp, Russia would be flanked by NATO from the Baltic to the Black Sea — an unpardonable display of weakness that would cost any Russian leader his job.
            Jei suprastų, tai nesistebėtų ir Rusijos reakcija.
            Paskutinis taisė senasnamas; 2015.04.07, 13:42.

            Comment


              Rusija pagal dabartinę situaciją niekada neturėtų okupuoti Lietuvos, nes tai būtų bomba jos pačios viduje ir pirmai progai pasitaikius ta bomba sprogtų, panašiai kaip iš Sovietų sąjungos Lietuva pirma išsivadavo. Tačiau Putinui reikalinga silpna Lietuva, nes Putinui suvaldyti sekasi tik silpnas ir pažeidžiamas šalis. Karinė galia yra vienas iš Putino ginklų, jis nebūtinai gali juo pasinaudoti, tačiau nori turėti švarią aikštelę just in case. O tokių atvejų, kai Putinas išsitraukia ginklus, pasitaikė ne vienas. Niekas negalvojo, kad puls Gruziją - užpuolė. Niekas negalvojo, kad Rusija gali pradėti karą su broliška Ukraina - pradėjo. Dabar niekas negalvoja, kad Rusija gali išbandyti 5-ajį NATO straipsnį ir greičiausiai ji NATO šalies nepuls, tačiau šį kartą geriau jau būti pasirengus visiems atvejams. Reikia įvertinti tai, kad Putinas šalis puola nebūtinai dėl teritorijos, tiesą sakant Gruziją ir Ukrainą jis baudė dėl vakarietiškos krypties ir ne vien atplėšdamas jų teritorijos gabalus, bet dar ir žlugdydamas tų šalių ekonomiką. Lietuva neabejotinai yra Putino taikiklyje, daug labiau, nei kokia Gruzija. Lietuva yra arti Maskvos ir blokuoja Kaliningradą. Klausimas tik ar išdrįstų jis paleisti ugnį. Reikia įvertinti tai, kad su lyg kiekvienu karu Putinas kuom nors nustebina, jo karas mutuoja, šiuo metu karas tęsiasi jau metus, o rusai net nežino kad kare dalyvauja. Man įdomu kaip reaguotų NATO jeigu pvz. Putinas nuspręstų pamokinti Lietuvą ją apšaudnt iš Kaliningrado, ar Vilnių iš Batarusijos, dar galbūt kaltę kokiems islami teroristams suverčiant, tačiau kareiviai kojos ant Lietuvos žemės nežengtų, kažin kaip reaguotų NATO.
              Paskutinis taisė Eidvis; 2015.04.07, 13:46.

              Comment


                Reikia įvertinti tai, kad su lyg kiekvienu karu Putinas kuom nors nustebina, jo karas mutuoja, šiuo metu karas tęsiasi jau metus, o rusai net nežino kad kare dalyvauja.
                Rusams ką pasakys Kremlius, tai jiems bus šventas raštas. Kremlius pasakė kad Hitleris jų didžiausias draugas, tai rengė bendrus manevrus, maitino Hitlerio armiją ir po to kartu užpuolė Lenkiją. Paskui Kremlius pasakė kad Hitleris dižiausias priešas, tai kariavo iki pažaliavimo rusų kūnais nuklodami pusę Europos. Dabar dar kita sirtuacija, Kremlius lygiagrečiai ima kalbėti vakarams. Supirkinėja laikraščius, televizijas ir intensyviai skleidžia propagandą apglušusių vakariečių tarpe. Finansuoja visokias grupes-grupeles kuo nors nepatenkintas, skverbiasi į visokius žaliuosius etc. Vakarai tuo tarpu neturi tam jokios atsvaros. Geriausiu atveju pasipiktina kokiame dešimtame laikraštėlio puslapyje ir viskas. Vakarai šaltojo karo metu gan gerai suprato ideologinio fronto svarbą, dabar gi to visiškai nesuvokia.

                Comment


                  Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                  Vakarai vis apsimetinėja, kad nesupranta šio elementaraus dalyko:

                  Jei suprastų, tai nesistebėtų ir Rusijos reakcija.
                  Citata iš geriausio ir tiksliausio žinių kanalo " RT"?

                  Pagal tavo logiką, jeigu ruSSia būtų tada buvos tokio pajėgumo kaip dabar, tai būtų privalėjus okupuot Baltijos šalis, kad šios neįstotų į NATO? Nes tai grėsmė ruSSijai?

                  Comment


                    Parašė J.U. Rodyti pranešimą
                    Rusams ką pasakys Kremlius, tai jiems bus šventas raštas. Kremlius pasakė kad Hitleris jų didžiausias draugas, tai rengė bendrus manevrus, maitino Hitlerio armiją ir po to kartu užpuolė Lenkiją. Paskui Kremlius pasakė kad Hitleris dižiausias priešas, tai kariavo iki pažaliavimo rusų kūnais nuklodami pusę Europos. Dabar dar kita sirtuacija, Kremlius lygiagrečiai ima kalbėti vakarams. Supirkinėja laikraščius, televizijas ir intensyviai skleidžia propagandą apglušusių vakariečių tarpe. Finansuoja visokias grupes-grupeles kuo nors nepatenkintas, skverbiasi į visokius žaliuosius etc. Vakarai tuo tarpu neturi tam jokios atsvaros. Geriausiu atveju pasipiktina kokiame dešimtame laikraštėlio puslapyje ir viskas. Vakarai šaltojo karo metu gan gerai suprato ideologinio fronto svarbą, dabar gi to visiškai nesuvokia.
                    Neįvertini Putino PR savybių. Jis LABAI seka visuomenės nuomonę ir daro tik tai, kas visuomenės akyse (jo nuomone) bus populiaru.
                    There is nothing more dreadful than imagination without taste (J. W. Goethe).

                    Comment


                      Jie per trumpą laiką iš broliškos tautos padarė nedamuštus fašistus. Praktiškai burtininkai.

                      Comment


                        Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                        Vakarai vis apsimetinėja, kad nesupranta šio elementaraus dalyko:

                        Jei suprastų, tai nesistebėtų ir Rusijos reakcija.
                        Rusai aspimetineja, kad nesupranta kad tarp NATO ir 'Western camp' yra skirtumas. Salis gali buti ne NATO, bet prikalusyt pvz Europos sajungai.
                        Paskutinis taisė keen; 2015.04.08, 13:04.
                        Our deepest fear is not that we are inadequate. It is that we are powerful beyond measure. Who are we to be brilliant, gorgeous, talented ? Actually, who are you not to be? As we let our own light shine, we unconsciously give other people permission to do the same.

                        Comment


                          Parašė nomad Rodyti pranešimą
                          Įdomu kiek etninių rusų gavoja, kad Ukraina yra Rusijos 'istorinė žemė', ar kad ukrainiečiai ir rusai yra iš esmės 'ta pati tauta'? 88%?
                          Ir su panieka juos pravardžiuoja chocholais? Ta "meilė" ukrainiečiams jau nuo Stalino laikų iki dabar Donbase.

                          Comment


                            Graikija įsiuto dėl Estijos prezidento pastabų apie Vladimirui Putinui naudingus idiotus
                            Interviu laikraščiui „The Times“ Estijos prezidentas sakė, kad Graikija, Italija, Vengrija ir Kipras – šalys, pasisakančios už tai, kad būtų sušvelnintos Rusijai taikomos sankcijos, yra „Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui naudingos idiotės“, kurios, jo nuomone, tokiu būdu griauna Vakarų bendrijos vienybę.
                            http://www.15min.lt/naujiena/aktualu...otus-57-495762

                            http://webcache.googleusercontent.co...&ct=clnk&gl=lt

                            A crippling Russian cyberattack on the Baltic republics should be countered by a comprehensive Nato military response, the president of Estonia has said.
                            President Ilves told The Times that Nato had to be prepared not only for conventional or nuclear attacks, but also for an assault on its computers.
                            “If you frizzle power stations, what’s the difference between that and a rocket attack?” he asked. “Shutting down a country with a cyberattack would be very difficult but not impossible. If you did that, why wouldn’t that be a case for Article 5 action?”
                            Article 5, part of the 1949 North Atlantic treaty, states that armed action against an individual member is considered to be an assault on the whole alliance. It has been invoked only once, after the 9/11 terrorist attacks, and does not stipulate exactly what kind of measures Nato should take in such a crisis.
                            In a wide-ranging interview, Mr Ilves railed against President Putin’s “useful idiots” within the European Union, such as Greece, Italy, Hungary and Cyprus, who are pressing for an easing of sanctions — and, he claims, disrupting the unity of the bloc.
                            A delegation of Russian intelligence veterans made it plain in a meeting with US counterparts last month that Moscow was ready to respond — “in a spectrum from nuclear to non-military” — to any Nato build-up in the three Baltic republics.
                            Estonia was the focus of a token Russian cyberattack in 2007 that targeted the parliamentary website, among other things. The Russian spies suggested that Moscow was ready to draw on its nuclear arsenal should the West help Ukraine to take back Crimea.
                            “It’s the ultimate irony that they are putting nuclear weapons in Crimea,” Mr Ilves said. “Under the Budapest Memorandum of 1994, the US, UK and Russia agreed to guarantee the territorial integrity of Ukraine in return for it getting rid of its nuclear weapons. Now Crimea is declared to be not part of Ukraine, and is being re-nuclearised. They took everything out and now they’re putting it back in again.”
                            The Russian defence ministry said recently that it would deploy ten Tupolev 22M3 strategic bombers to Crimea.
                            Mr Ilves said that any lifting of sanctions against Moscow should be linked not to a ceasefire in Ukraine but to Mr Putin radically changing direction in terms of general policy. “OK, he may stop shooting people, but he’s still there and he’s occupying territory.”
                            There is growing concern in Nato and among some EU states, including Britain, that western solidarity on Ukraine is being prised apart by Russia. There are signs that Mr Putin is ready to lift Moscow’s ban on European food imports from Italy, Greece, Hungary and Cyprus, in return for them lobbying against the extension of sanctions.
                            Some EU politicians, evidently irritated by the Estonian president’s blunt speaking, have approached him, he says and declared: “So what do you want to do — bomb Russia?”
                            Mr Ilves, whose country has a population of 1.3 million people , and a peacetime army of 6,000 men, reassured his critics: “I have no desire to bomb Russia.”
                            Estijos prezidentas Toomas Hendrikas Ilvesas (Tomas Hendrikas Ilvesas) interviu britų leidiniui „The Times“ įžeidžiamai nekalbėjo apie jokias valstybes, ketvirtadienį pranešė valstybės vadovo kanceliarija.
                            „Interviu metu valstybės vadovas išreiškė susirūpinimą dėl radikalių politinių jėgų Europos Sąjungoje, kurios rūpinasi savo asmeniniais ekonominiais interesais, o ne bendromis vertybėmis“, - nurodė Estijos prezidento kanceliarijos atstovas.
                            „(„The Times“) žurnalistas pripažino, kad jo tikslas buvo atspindėti platesnius debatus Europos Sąjungoje, o ne tiesiogiai perduoti prezidento žodžius“, - pridūrė jis.
                            „Žurnalistas iš „The Times“ jau pats pripažino, kad viską supainiojo ir priskyrė tai man“, - parašė T.H.Ilvesas socialiniame tinkle „Twitter“.
                            http://balsas.tv3.lt/naujiena/830478...es-zurnalistas
                            Paskutinis taisė Arunasx; 2015.04.09, 11:40.
                            Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                            Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                            Comment


                              Parašė balietis Rodyti pranešimą
                              Jie per trumpą laiką iš broliškos tautos padarė nedamuštus fašistus.
                              Niekada nebuvo tikro 'broliškos tautos' suvokimo iš abiejų pusių, turint šiek tiek daugiau žinių apie rusišką ir ukrainietišką psyche. Vienas esminis dalykas, nelabai matyt supratamas Ukrainos ir Rusijos nežinantiems žmonėms, yra jų vidinis didelis kultūrinis antagoniškumas nuo vieno regiono iki kito, kuris yra sunkiai suprantamas ar paaiškinamas kažkokiais objektyvesniais (religiniais, socialiniais) parametrais. Pavyzdžiui, pagrinde rusakalbiai žmonės iš Odesos jaučia daug bendrumo su žmonėm iš Charkovo, bet kartu jie visada nekęsdavo ir donbasiečių (ir tuo labiau Rusijos rusų), ir nemėgdavo Lvovo ukrainiečių ... Šiek tiek mažesniu mąstu, bet toks kultūrinis regioniškumas yra ir Rusijoje - ir netgi viduje iš pirmo žvilgsnio vienalyčių slaviškų/rusiškų regionų, jau nekalbant apie etniškai neslaviškus Rusijos regionus. Tiek ukraniečių, tiek rusų nacijos, pačios abi savaime, yra dar labai nebrandžios ir fragmentuotos tautos. Dėl to bet kokios politikų naudojamos ir į kolektyvinę pasamonę bandomos sprausti sąvokos apie 'broliškas tautas' vidutinio ruso ar ukrainiečio smegenyse visada sulaukdavo natūralaus pasipriešinimo.

                              Mano nuomone Putinas savo veiksmais Ukrainoje, eksternalizuodamas karą ir bandydamas per šį negatyvą bent kiek suvienyti Rusiją, labiausiai gina ne rusakalbių Ukrainoje interesus, bet bando išvengto tokio pačio kultūrinio/regioninio skilimo pačiame Rusijos kaip nacijos kortų namelyje ...
                              Paskutinis taisė nomad; 2015.04.10, 15:02.
                              There is nothing more dreadful than imagination without taste (J. W. Goethe).

                              Comment


                                Lenkijos piliečiai protestuoja prieš Putlerio vatnikų rokerių pseudopatriotų kelionę per Lenkiją.

                                Comment


                                  /\ Čia specialiai ir labai gudriai Putino paplanuota. Aukštas pilotažas diversijose, tikrai. Neabejoju, kad kažkokie susirėmimai su tais po odinėm kelnėm prisiprakaitavusiais alaus gėrėjais tikrai įvyks, o Rusijoje tai bus pateikta kaip saviraiškos laisvės priespauda ir 'fašizmo atgimimas' Europoje.
                                  There is nothing more dreadful than imagination without taste (J. W. Goethe).

                                  Comment


                                    Estai kalba tiesiai šviesiai

                                    BBC:
                                    Estonia President Toomas Ilves seeks permanent Nato force

                                    Estonian President Toomas Ilves has called for a permanent Nato force to be stationed in his country.
                                    - Taliną Rusijos pajėgos pasiektų per 4 valandas
                                    - NATO greitojo reagavimo pajėgos pasiektų Estiją tik per 48 valandas
                                    - Reikia bent vienos nuolat dislokuotos NATO brigados


                                    Lietuvai, beje, irgi reiktų labiau koncentruotis ties savo gynyba, o ne ties Ukrainos "gelbėjimu". Ukrainą jau "išgelbėjom", laikas koncentruotis ties savo reikalais.
                                    Paskutinis taisė John; 2015.04.12, 13:01.

                                    Comment


                                      Parašė John Rodyti pranešimą
                                      Lietuvai, beje, irgi reiktų labiau koncentruotis ties savo gynyba, o ne ties Ukrainos "gelbėjimu". Ukrainą jau "išgelbėjom", laikas koncentruotis ties savo reikalais.
                                      Reikia daryti ir tą, ir tą - lygiagrečiai. Beje, karine prasme nieko ten tokio ypatingo Lietuva nedaro Ukrainoje.

                                      Comment


                                        Parašė digital Rodyti pranešimą
                                        Reikia daryti ir tą, ir tą - lygiagrečiai. Beje, karine prasme nieko ten tokio ypatingo Lietuva nedaro Ukrainoje.
                                        Daro, tiekia ginkluotę, net kitos NATO šalys to nedaro. Nors dabar turbūt tai jau nebeaktualu, kai kariniai veiksmai sustabdyti.
                                        Flickr

                                        Comment


                                          Parašė Lettered Rodyti pranešimą
                                          Daro, tiekia ginkluotę, net kitos NATO šalys to nedaro. Nors dabar turbūt tai jau nebeaktualu, kai kariniai veiksmai sustabdyti.
                                          ir kokia ginkluote Lietuva gali Ukrainai tiekt?

                                          Comment

                                          Working...
                                          X