Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Kinijos santvarka ir ekonomika

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė sankauskas Rodyti pranešimą

    Tai kad nelabai. Kiniją kuria kinai. Kai režimas davė žmonėms laisvės, Kinija augo kaip ant mielių. Dabar režimas grįžta į senus gerus Mousey Dung'o laikus, ir šalis po mažu pradeda atgal rindentis žemyn.
    Nu taip, tas tiesa. Laisvės veikti buvo daugiau prie Chuj Dzintao. Ar ten prie kažkokio su Juršėno akiniais, dar pries Chuj Dzintao.
    Show must go von!

    Comment


      Parašė VNS Rodyti pranešimą

      Nu taip, tas tiesa. Laisvės veikti buvo daugiau prie Chuj Dzintao. Ar ten prie kažkokio su Juršėno akiniais, dar pries Chuj Dzintao.
      Prie Dung Chui-ping

      Click image for larger version

Name:	220px-Deng_Xiaoping.jpg
Views:	40
Size:	15,3 kB
ID:	1767797
      If a lion could speak, we could not understand him.

      Comment


        Parašė sankauskas Rodyti pranešimą

        Prie Dung Chui-ping

        Click image for larger version

Name:	220px-Deng_Xiaoping.jpg
Views:	40
Size:	15,3 kB
ID:	1767797
        Šitas kerzo batais pasipuošęs husaras bene Kinijos ekonomikos tėvu vadinamas?
        Show must go von!

        Comment


          Parašė Aleksio Rodyti pranešimą
          Tai ne šalis, o maoistų maištininkų gaujos kontroliuojama Kinijos respublikos dalis..
          Dauguma pasaulio valstybių, tarptautinių organizacijų, tame tarpe ir UN, turi kitokią nuomonę. Sveikas atvykęs į klubą keleto valstybių, pripažįstančių tik Taivaną (žemėlapyje mėlynos).
          Snowflakes will attack U <3

          Comment


            Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą
            Dauguma pasaulio valstybių, tarptautinių organizacijų, tame tarpe ir UN, turi kitokią nuomonę.
            Man nusispjauti į tai, kokia yra jų nuomonė (žinau vieną -Kinijos Liaudies Respublika nėra valstybė). Šlovė Čan Kai Ši!
            Paskutinis taisė Aleksio; 2019.12.05, 22:11.
            Visi forumų moderatoriai yra forumo balastas.

            Comment


              Parašė Aleksio Rodyti pranešimą
              Man nusispjauti į tai, kokia yra jų nuomonė (žinau vieną -Kinijos Liaudies Respublika nėra valstybė).
              Čia iš plokščios žemės serijos. PRC ne valstybė, žemė plokščia, Jesus was Black, telegonija ir t. t.
              Snowflakes will attack U <3

              Comment


                Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                Kažin Singapūro gyventojų kas nors klausia, ar jie nori demokratijos? Honkongo ir Singapūro demokratijos indeksai labai panašūs - iki Indijos lygio dar reikėtų pasistiebti .
                Iki 2047 m. Honkongas juk turi galiojantį susitarimą Viena šalis, dvi sistemos, suteikiantį nemažai autonomijos. Ko jie nori? Dviejų šalių, dviejų sistemų? Kažin ar pagalvojo, kad viskas gali baigtis viena šalim ir viena sistema.
                Nori, kad susitarimo būtų laikomasi, bet Kinija nenori laukti iki 2047-ųjų ir nori kontroliuti ką, kas ir kaip gali ar negali sakyti/daryti Hong Konge jau dabar, palaipsniui vis labiau ir labiau kišdamasi į vidaus reikalus, nesilaikydama minėto susitarimo.

                Kažin ar labai mums patiktų jei mūsų kandidatus į prezidentus iš kurių galime rinktis ir balsuoti parinktų Maskva, kažin ar plotume rankomis jei mūsų švietimo sistemą sugalvotų peržiūrėti ir pakoreguoti pagal jų standartus ta pati Maskva, kažin ar žinojimas, kad tave gali perduoti būti teisiamam su 99.9% (conviction rate Kinijoj) galimybe būti nuteistam kažkur Maskvoj, kur tavo kaip žmogaus teisės švelniai tariant niekam nerūpi. Kažin ar visa tai nei kiek nejaudintų.

                Dar galima pridėti papildomas Kinijos rėžimo gėrybes, tokias kaip žodžio laisvės nebuvimas, žiniasklaidos cenzūrą, ribotą prieigą prie interneto, kapitalo kontrolė, socialinio kredito sistema, kurios dėka pasakius kažką kas nesutampa su komunistų partijos ideologija gali nebeturėti galimybės palikti šalies, keliauti greitaisiais traukiniais, keliauti lėktuvu, dirbti valstybinio darbo, gauti paskolos būstui ir t.t.

                Reikia neužmiršti, kad Hong Kongas politine prasme niekada nebuvo Kinijos dalimi, britai okupavo, o vėliau išsinuomavo praktiškai neapgyvendintą žvejų kaimą, kurio vietoje atsirado Hong Kongas ir žmonės, kurie ten gyveno paskutinius 150+ metų gyveno tvarka, kuri yra priimtina mums, o ne po CCP priespauda ir visi šitie mano anksčiau išvardinti dalykai natūraliai Hong Kongo gyventojams kelia siaubą, ypač matant pokyčius, kurie vyksta Kinijos viduje.

                Kalbant apie pačią Kiniją, paskutinius kelis dešimtmečius Kinija pasauliui demonstravo, kad dalykai, kurie atrodė neįmanomi vis tik yra įmanomi, milijonai žmonių per rekordiškai trumpą laiką buvo pakylėti iš visiško skurdo į viduriniąją klasę, milžiniški miestai ir ištisos industrijos susiformavo praktiskai iš nieko ir visa tai yra super įspūdinga. Kaip bebūtų, visa tai įvyko kai Kinija pagaliau atsivėrė pasauliui ir šis neįtikėtinas progresas buvo to rezultatas ir visa tai nuteikė daugelį labai optimistiskai ir pozityviai.

                Kaip bebūtų, pastarieji maždaug ~5 metai ir pokyčiai vykstantys tiek šalies viduje, tiek užsienio politikos klausimais nebenuteikia taip optimistiškai. Panašu, kad Kinija nusisuka nuo to kas ją padarė sėkmingiausia paskutinių kelių dešimtmečių valstybe ir prielaidų kodėl čia galima daryti daug, pradedant baime, kad pasiturintys ir ne tik apie išgyvenimą galvojantys šalies piliečiai gali pradėti norėti laisvių ir teisių, tokių kokios yra įprastos mums ir kuriomis tie patys Hong Kongo gyventojai mėgavosi iki dabar, taip pat lėtėjantis ekonomikos augimas gali būti priežastimi žmonėms imti kvestionuoti dievuką Xi ir jo partiją.

                Visa tai yra ne kas kitą kaip grėsmė rėžimui ir panašu, kad tam užkirsti kelią bus pasitelktos bet kokios priemonės ir rezultate rėžimas darosi vis griežtesnis ir tokie ekonominiai dariniai kaip Hong Kongas, Macau ir Taiwanas tampa tikra problema pastarajam, kuris vis labiau ir labiau koncentruojasi į žmonių ir informacijos kontrolę, o pastarieji iš visų jėgų dėl suprantamų priežasčių tam priešinasi.

                Man yra tekę lankytis ir keliauti Kinijoje tris kartus, plius du kartus teko lankytis Hong Konge ir vieną kartą Taiwane ir visos trys šalys (taip šalys, nes pagal absoliučiai visus logiškus kriterijus skirtus apibūdinti šalį tai yra atskiros ir skirtingos viena nuo kitos šalys su savo vietine specifika, savais įstatymais, politine sistema, valiuta ir Taiwano atveju armija). Asmeniškai man super liūdna matyti pasikeitimus, kurie vyksta Kinijoje ir be galo apmaudu matyti kad tai liečia ne tik pačią Kinija bet gali nesunkiai sunaikinti tikriausiai vieną kiečiausių ir įdomiausių miestų pasaulyje Hong Kongą, bei taip pat kelia grėsmę Taiwanui, kuris taip pat yra super šauni ir įdomi valstybė.

                Visiškai pabaigai, turiu po kolegą darbe iš Hong Kongo ir žemyninės Kinijos (Chengdu) ir kažkas čia šioje temoje minėjo, kad kinai paklausus kokia yra jų nuomonė apie savo valdžią visada bus pozityvūs ir patriotiški ir niekada jos nekritikuos. Bendraujant su kažkuo kas yra gimęs ir augęs žemyninėje Kinijoje reikia suprasti tam tikrus kultūrinius skirtumus. Visų pirma daug kur Azijoje (ne tik Kinijoje) žmonėms yra labai labai svarbu ką apie juos galvoja kiti, jų įvaizdis, statusas. Kinijoje tai svarbu kaip niekur kitur. Rezultate žmonės nuo mažų dienų yra auklėjami niekada nesidalinti šeimos problemomis už šeimos ribų, giminės problemomis už giminės ribų, įmonės bėdomis už jos ribų, regiono ir miesto problemomis už jo ribų ir galiausiai šalies problemomis už jos ribų. Tiesiog kinai yra labai uždara visuomenė ir net metų metus vakaruose gyventys, bet Kinijoje gimę ir augę žmonės dažniausiai niekada atvirai nebendraus apie Kiniją su kažkuo kas nėra etninis kinas. Tuo tarpu žmonės iš Hong Kongo yra tokie pat kaip ir mes, nori ir gali laisvai diskutuoti, kalbėti apie savo šalies pliusus ir minusus, pykti ant savo valdžios, būti nepatenkintais ir tuo pačiu mylėti bei kovoti už savo šali.

                Comment


                  Parašė John Rodyti pranešimą
                  O tai kokias tas pamatines teises atėmė? Vis dar matome protestuotojus. Ir netgi vandalus miesto gatvėse. Vis dar tebėra laisva spauda. Vis dar tebėra atskira teisinė sistema. Protestai prasidėjo su pretekstu priešintis ekstradicijos įstatymui į Kiniją, kuris leistų (skirtingai, nei dabar) išsiųsti pavojingus kriminalinius nusikaltėlius. Lietuva, pavyzdžiui, tokią sutartį su Kinija irgi turi.
                  Lietsargių nereikia pamiršti - pradžia ten. Jau tada matėsi, kad režimas eilinį kartą (kaip ir su WTO) nesiruošia laikytis savo žodžio ir mažins HK teises.

                  Parašė John Rodyti pranešimą
                  Nėra Kinijoje Wenlou provincijos.
                  Kam kabinėtis prie detalių, esmė vis tiek lieka ta pati, kad komunistinė diktatūra dėjus skersą ant žmonių nuomonės ir meluoja kiekviename žingsnyje. Kol masiškai neišeina žmonės į gatves - komunistams nesvarbu.
                  https://www.scmp.com/news/china/poli...een-police-and

                  Comment


                    Parašė OpenStreetMap Rodyti pranešimą



                    Kam kabinėtis prie detalių, esmė vis tiek lieka ta pati, kad komunistinė diktatūra dėjus skersą ant žmonių nuomonės ir meluoja kiekviename žingsnyje. Kol masiškai neišeina žmonės į gatves - komunistams nesvarbu.
                    https://www.scmp.com/news/china/poli...een-police-and
                    Čia ne tiek kabinėjimasis prie detalių, kiek tamstos neišmanymo ir nesusigaudymo parodymas. Kažkur kažką perskaitei, ir užteko. Ar pačią Kiniją bent jau rastum žemėlapyje?

                    Comment


                      Parašė John Rodyti pranešimą

                      Čia ne tiek kabinėjimasis prie detalių, kiek tamstos neišmanymo ir nesusigaudymo parodymas. Kažkur kažką perskaitei, ir užteko. Ar pačią Kiniją bent jau rastum žemėlapyje?
                      Kitas įdomus dalykas, kad OpenStreetMap atvirasis žemėlapis, kaip suprantu, uždraustas/nelegalus žemyninėje Kinijoje. Kaip ir bet koks savanoriškas mapping'as apskritai.

                      https://wiki.openstreetmap.org/wiki/WikiProject_China (anglų k.)

                      According to the Surveying and Mapping Law of the People's Republic of China, private surveying and mapping activities are illegal in mainland China. "Since at least 2007, it has been effectively illegal for foreigners to operate a GPS device in China."[1]

                      China's state media has released a news article about illegal mapping efforts as a threat to national security. The article also mentions news which had been announced before, that any foreigner collecting geographical data without permission will be "severely punished".
                      This seems to outlaw the entire OSM project and any participation or contribution. Presumably the government wouldn't go to the hassle of pursuing lawbreakers who have contributed data so far. However, the law may be actively enforced in Xinjiang, Tibet and near sensitive facilities.[2] "Most of the violations publicized so far have involved [research] in Xinjiang. Working in Tibet, meanwhile, has become almost impossible"[1]
                      Straipsnis anglų kalba Vikipedijoje:
                      https://en.wikipedia.org/wiki/Restri..._data_in_China

                      Comment


                        Parašė PoDV Rodyti pranešimą
                        Kitas įdomus dalykas, kad OpenStreetMap atvirasis žemėlapis, kaip suprantu, uždraustas/nelegalus žemyninėje Kinijoje. Kaip ir bet koks savanoriškas mapping'as apskritai.

                        https://wiki.openstreetmap.org/wiki/WikiProject_China (anglų k.)
                        Juokingiausias dalykas yra ne tai, kad komunistai įsivaizduoja, jog vat atvažiuos žemėlapių hobį turintys žmonės ir padarys žemėlapį JAV kariuomenei, o genialus koordinačių stumdymas. Tipo pastums, kad būtų sunkiau tomahawkui skristi, nesvarbu, kad tomahawkas skris pagal JAV kariuomenės žemėlapius (ne tik pagal GPS), o ir tos jų „slapto“ koordinačių pastūmimo formulės seniausiai wikipedijoj sudėtos, taigi, kas tik nori, gali „užslėptas“ koordinates akimirksniu „atslėpti“. Vat jums ir akivaizdi komunizmo (net su „kapitalistiniu veidu“) - skatinančio tinginiavimą - pasekmė.

                        Comment


                          Ne kartą buvo kalbėta apie Kinijos įspūdingus BVP skaičius ir ne vienas buvo išreiškęs skepticizmą kai kalba ėjo kiek galima jais tikėti. Pasidalinsiu neblogu video su grafiniais palyginimais ir priežastimis kodėl nereikia aklai tikėti CCP pateikiamais domenimis. Tiems kas aktyviau domisi ir seka reikalus Kinijoje nieko naujo čia nesužinosit ir nepamatysit, bet gali būti visai įdomu tiems kas nori sužinoti daugiau greit ir glaustai.
                           

                          Comment


                            Šitas apie Kinijos BVP toks jau biškį senokas ir kiek pabodęs. Gal kokių naujesnių įdomių yra?

                            Comment



                              Tai šiandien baigiasi kasmetinė komunistų politbiuro konferencija dėl 2020 ekonominės strategijos. Bus naujienų, kažkokių public announcements, bus galima pažvengti. Turbūt atsisakys 6-6,5% gdp growth target. Nes apart Jonelio ir kitų sinofiliškų nabagų mažai kas betiki tomis nesąmonrmis.
                              If a lion could speak, we could not understand him.

                              Comment


                                Tai Kinijos BVP neauga tokiais tempais? Kaip buvo 1980 metais Afrikos lygio, taip ir liko? Gyvenimo kokybė Kinijoje irgi nepagerėjo, kaip buvo Indijos lygio taip ir dabar yra. Kokie dar greitieji geležinkeliai, kokie dangoraižiai, kokios technologijos, kokios kinų investicijos pasaulyje? Viskas feikas, viskas suklastota! Ir iš viso Kinija tuoj subyrės (nu ir Rusija aišku).
                                Snowflakes will attack U <3

                                Comment


                                  Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą
                                  Tai Kinijos BVP neauga tokiais tempais? Kaip buvo 1980 metais Afrikos lygio, taip ir liko? Gyvenimo kokybė Kinijoje irgi nepagerėjo, kaip buvo Indijos lygio taip ir dabar yra. Kokie dar greitieji geležinkeliai, kokie dangoraižiai, kokios technologijos, kokios kinų investicijos pasaulyje? Viskas feikas, viskas suklastota! Ir iš viso Kinija tuoj subyrės (nu ir Rusija aišku).
                                  Ta prasme jei žmogus sako, kad uždirba 2000€ per mėnesį, bet iš tiesų uždirba tik 1000€, tai pagal tave jis uždirba 0€?
                                  M'key, muč logik.
                                  If a lion could speak, we could not understand him.

                                  Comment


                                    Kinijos BVP auga maždaug po 1% per metus. Visos investicijos, infrastruktūra ir pajamų kilimas tėra fake dekoracijos, kaip Šiaurės Korėjoj.

                                    Comment


                                      Šiaip ekonomistų konsensusas yra kad auga apie 30% lėčiau. Yra kas sako kad 50%, yra kas sako apie 10-12%, priklausomai nuo tuo kokius proxy matavimus naudoji.
                                      If a lion could speak, we could not understand him.

                                      Comment


                                        Aš ir sakau, kad Kinija tai Bangladešas, tik prisifotošopinęs ir prisimelavęs.
                                        Show must go von!

                                        Comment


                                          Parašė sankauskas Rodyti pranešimą
                                          Šiaip ekonomistų konsensusas yra kad auga apie 30% lėčiau. Yra kas sako kad 50%, yra kas sako apie 10-12%, priklausomai nuo tuo kokius proxy matavimus naudoji.
                                          Taikliausiai tuos dalykus prognozavo N. Roubini ir J. Chanos. Aš asmeniškai vadovaujuosi jų įžvalgomis

                                          Comment

                                          Working...
                                          X