Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Google Maps Street View / Google gatvių vaizdai

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    #21
    Parašė Gator
    Kodel tik Vilniuje?
    Klausimas nerimtas jei ka.
    Sorry, Kauną pamiršau.
    Parašė Al1
    Ne tik Vilniuje. O fotografuojant su spec. mašina tikrai apsišviestų. Be to kiltų bereikalingų klausimų ir iš tam tikrų Lietuvos struktūrų pusės. O dabar viską norima padaryti legaliai ir be skandalo.
    Tam tikra Lietuvos struktūra (kuri bazuojasi šalių gėlių turgelio) yra vienos JAV struktūros su štabu Lenglyje beveik filialas.
    Visi forumų moderatoriai yra forumo balastas.

    Comment


      #22
      Grįžtant prie temos.
      Liepdami „Google“ nekelti ratų į Lietuvos gatves inspekcijos atstovai remiasi Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymu, kuris numato, kad asmens duomenų (šiuo atveju – asmenų nuotraukų) valdytojas privalo turėti atstovą – įsteigtą filialą arba atstovybę Lietuvos Respublikoje. Kol atstovybės ar filialo neturi, kompanija negali būti įregistruota Asmens duomenų valdytojų valstybės registre.
      „Asmenų privatumas gali būti pažeidžiamas tvarkant jų asmens duomenis (vaizdus) – nors į „Street View“ sistemą patenka jau apdirbtos nuotraukos, kur vaizdai yra suliejami, pats darbas su nuotraukomis (suliejimo procesas) vyksta ne Lietuvoje. Asmens duomenys keliauja į kitas šalis (pvz., Belgiją, JAV) ir šiame procese gali būti pažeidžiamos Lietuvos piliečių teisės. Norint tęsti projektą, „Google“ bendrovei reikalingas atstovas, kuris atitiktų duomenų valdytojo statusą ir kuris prisiimtų atsakomybę, jei asmenys kreiptųsi dėl savo teisių pažeidimo“, – paaiškino VDAI Informacijos ir technologijų skyriaus vyriausioji specialistė Aurelija Grikinaitė.[...]
      Kas būtų, jei „Google“ atsisakytų paklusti VDAI reikalavimams? Pasirodo, nieko. Pagal įstatymą, kompanija „Google“ negali vykdyti tokios veiklos, kol nėra registruota mūsų šalyje. Bet kol nėra registruota – nėra ir ką bausti.
      „Kol bendrovė nėra įsisteigusi atstovybės Lietuvoje, už sprendimo nesilaikymą „Google“ įstatymuose sankcijos nenumatomos“, – sakė A.Grikinaitė.
      Kitaip sakant, „Google“ gali nors šiandien pradėti fotografuoti Lietuvos gatves „Street View“ projektui ir už tai jai niekas negrės.
      [...]
      Visgi nepanašu, kad interneto milžinas pasinaudos šią spraga. Bendrovę „Google“ Lietuvoje atstovaujančios agentūros „Grayling“ konsultantas Šarūnas Pundžius sako, kad derybose tikimasi pasiekti abiem pusėms naudingą sprendimą.
      „Be abejo, „Google“ kaip klientas gerbia įstatymus ir nedaro nieko, kas jiems prieštarauja. Jei įgaliota institucija kažką sako, į tai yra reaguojama“, – teigė Š.Pundžius.
      Visas straipsnis: http://www.15min.lt/naujiena/pinigai...gres-51-220316

      Comment


        #23
        Parašė Smauglys
        Neina kaip nors paslėpti konkretaus žmogaus komentarų? Nes nebegaliu skaityti aš jo nesamonių. Į kurią temą benueisi, visur tas pats.

        Arba jis grynas internetinis trolis, arba šizofreninis paranojikas (turiu panašų pažįstamą).
        Yra būdas. Nario skydelis > Nustatymai > Nemėgiamų asmenų sąrašas. Jo pranešimai matosi tik tada, kai kas nors jį pacituoja. Kai užblokavau, pamačiau kiek iš tikro yra jo bereikšmių žinučių ir kaip susitraukia pranešimų kiekis viename lape. Nežinau ką veikia šio forumo administraciją.
        "Never argue with an idiots. They will bring you down to their level and beat you with experience"

        Comment


          #24
          ajajajjai AI1, persekios tave google akis...kaip Mordoro akis a la Lord Sauron (iš Žiedų valdovo)..

          Zuokas parašė ir išsiuntė oficialų laišką Google, nurodydamas, jog Savivaldybė nedelsdama išduos Savildybės leidimą bendrovės atstovams vykdyti šią veiklą.

          http://www.lrytas.lt/-13377795381336...-turistams.htm

          R. Balnienės žiniomis, Latvijoje ir Estijoje „Google“ darbavosi maždaug metus – nuo 2010 m. - kol vaizdai neseniai buvo įkelti į internetą. Lietuva dabar praranda labai daug laiko ir potencialių turistų.

          „Pernai Lietuvoje apsilankė 1,8 milijono turistų, kurie paliko 3,5 mlrd. litų. Jų skaičius augo 20 proc. Šiemet norėtume bent 10 proc. augimo, bet dabar praleidom progą ir neaišku, kada „Google“ sugrįš.

          85 proc. turistų sprendimą dėl kelionės priima susiradę informacijos internete. Kaip manote, ką jie pasirinks savaitgalio išvykai – Rygą, Taliną, kuriuos galima apžiūrėti virtualiai ir įsitikinti, ar ten gražu ir saugu, ar Vilnių, kuris slepiasi, nors mūsų Senamiestis didžiausias ir įtrauktas į UNESCO sąrašą?“ - piktinosi R. Balnienė.

          Comment


            #25
            Zuokas parašė ir išsiuntė oficialų laišką Google, nurodydamas, jog Savivaldybė nedelsdama išduos Savildybės leidimą bendrovės atstovams vykdyti šią veiklą.
            Eilinis Zuoko reklaminis šou iš serijos "pasitariau su savimi ir nusprendžiau". Nei jam rūpi įstatymai, nei suderinimas su kitom institucijom.
            Tuo tarpu Valstybinės duomenų apsaugos inspekcijos (VDAI) atstovė Aurelija Grikinaitė DELFI sakė: „Žinoma, savivaldybė gali išduoti leidimą automobiliams važinėti, fotografuoti, bet su asmens duomenų apsauga jie nieko bendro neturi ir išduoti leidimo rinkti tuos duomenis jie negali.
            Tegu tas leidimo nedavimas ir labai biurokratiškai atrodo, tačiau duomenų rinkimas ir tvarkymas nėra savivaldybės kompetencija. Zuokas kaip visada viršijo įgaliojimus .
            http://mokslas.delfi.lt/technology/a....d?id=58781413
            Paskutinis taisė senasnamas; 2012.05.23, 22:27.

            Comment


              #26
              Parašė D.P Rodyti pranešimą
              ajajajjai AI1, persekios tave google akis...kaip Mordoro akis a la Lord Sauron (iš Žiedų valdovo)..
              Juokas juokais, bet pažiūrėk čia:

              http://en.wikipedia.org/wiki/Informa...areness_Office

              O štai ir jų emblema su visastebinčia akimi:



              Sąmokslo teorijos? Tai realybė! Googlas jiems dirba. Atminkite, kad britai JAV ir Aziją kolonizavo irgi per privačias kontoras kaip Virginijos kompanija, Londono kompanija, Rytų ir Vakarų Indijos kompanijos ir kt. Buvo netgi Maskvos kompanija, kurios pastatas išlikęs iki dabar ir yra pirmasis ir seniausias mūrinis pastatas Maskvoje!
              Paskutinis taisė Al1; 2012.05.24, 11:15.

              Comment


                #27
                Parašė Al1
                O kokioje šalyje Google bazuojasi? Negi manai, kad tai nekalta IT kompanija? Jau yra buvęs ne vienas skandalas, kad google renka duomenis. O kad paieškos duomenis filtruoja taip pat viešai ne kartą skambėjęs faktas. Visa tai kontroliuoja JAV spec. tarnybos.
                Šiaip ar taip dalis manau tiesos, kurios mes niekada nesužinosime yra. Vėl gi gal net ir yra taip, kaip A|1 rašo. Nors jis mane dažnai užknisa, kai mato vien mato sąmokslo teorijas, bet patys pagalvokite, kokią rinkos dalį užima Google kaip jis seka kiekvieną vartotojo elgseną nete. Aišku tai daroma komerciniais tikslais, bet kodėl tai negalima panaudoti ir visai kitais tikslais? Aš tik dar vieno nesuprantu, kaip tokio kaip Breivikas neužgaudė spec. tarnybos prieš jam kažką padarant. Juk vis tiek naršė tam tikruose saituose, rinko info, pagaliau susirašinėjo su savo pasekėjais ir t.t.

                Aišku geras dalykas tas Google Earth paprastam vartotojui, nors ir kitoms tarnyboms padeda (-dės) pasiruošti operacijoms. Kluonio gatvėje ta mašinėlė tikiuosi apsilankys
                You've got one life! Live it!

                Comment


                  #28
                  Matyti Google Street nuotraukuose zvalgybine informacija gali tik maniakalinis paranojikas... o tai daugiau medicinine tema, nei geografine...
                  Estijos, Latvijos, Lenkijos, Lietuvos, Nyderlandų, Vokietijos keliai pro automobilio langą
                  Naujas video: Niedersachsen, NL - Bremen, 126 km, 29 May 2012

                  Comment


                    #29
                    Parašė Mørtã Rodyti pranešimą
                    Matyti Google Street nuotraukuose zvalgybine informacija gali tik maniakalinis paranojikas... o tai daugiau medicinine tema, nei geografine...
                    Pilnai pritariu, tiems kurie tikrai vykdo žvalgybą, googlo pagalba nereikalinga, nes turi savus šaltinius/palydovus ir gali nusifotografuot ką tik nori, juolab, kad gali pasisamdyt privačius tyrėjus ir gaut nuotraukas ir iš už tvoros ir net iš pastato vidaus jei labai to panorės.
                    Google street view manau būtų teigiamas dalykas patiems gyventojams Vilniaus mieste ieškant tam tikro objekto susiradę jo vieta google maps galetų pamatyti, kokį vaizdą matys ten privažiavę kad tikrai nepravažiuotų tam tikro įmažiavimo ar pastato.
                    Jau nebekalbant apie reklama, kuri miestui butu daroma galbūt atsiras koks belgas, kuriam jokio skirtumo, kur savaitgali praleist Vilniui Rygoj ar Taline pažiūrės senamiesčio vaizdus ir nuspręs skirsti čia.

                    Comment


                      #30
                      Taip, kaip paslauga Streetview naudinga ir įdomi, tačiau nesuprantu, kokia komercinė iš to nauda pačiai Google? Reklamų naudojantis Streetview tai nerodo . Komercinės įstaigos, kurios buvo apžiūrėtos per Streetview, Google už tai taip pat nemoka. Visų gatvių išvažinėjimas, išfotografavimas ir duomenų apdorojimas bei sukėlimas į internetą gerokai kainuoja. Tai ne vartotojų atsiųstų nuotraukų publikavimas. Tokia milžinė kaip Google gali sau tą leisti, bet ar investicijos į Sreetview atsiperka? Centrinių miestų gatvių, lankytinų objektų fotografavimas pateisinamas pažintiniais-turizmo skatinimo tikslais, tačiau koks tikslas fotografuoti gyvenamuosius rajonus, privačių namų kvartalus? Būtent dėl pastarųjų objektų Google ir susilaukia daugiausia kritikos. Pvz., kiek kilometrų reikia įveikti norint išvažinėti visus Niujorko užkampius? Tai milžiniškos išlaidos ir milžiniški duomenų kiekiai.
                      Paskutinis taisė senasnamas; 2012.05.24, 13:43.

                      Comment


                        #31
                        Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                        Taip, kaip paslauga Streetview naudinga ir įdomi, tačiau nesuprantu, kokia komercinė iš to nauda pačiai Google? Reklamų naudojantis Streetview tai nerodo . Komercinės įstaigos, kurios buvo apžiūrėtos per Streetview, Google už tai taip pat nemoka. Visų gatvių išvažinėjimas, išfotografavimas ir duomenų apdorojimas bei sukėlimas į internetą gerokai kainuoja. Tai ne vartotojų atsiųstų nuotraukų publikavimas. Tokia milžinė kaip Google gali sau tą leisti, bet ar investicijos į Sreetview atsiperka? Centrinių miestų gatvių, lankytinų objektų fotografavimas pateisinamas pažintiniais-turizmo skatinimo tikslais, tačiau koks tikslas fotografuoti gyvenamuosius rajonus, privačių namų kvartalus? Būtent dėl pastarųjų objektų Google ir susilaukia daugiausia kritikos. Pvz., kiek kilometrų reikia įveikti norint išvažinėti visus Niujorko užkampius? Tai milžiniškos išlaidos ir milžiniški duomenų kiekiai.
                        Manau, kad tai vėlgi tik reklama. Nemanau, kad Google įvairių viešbučių, kavinių ir parduotuvių koordinates google maps už dyką rodo. O šituo atveju susimokėjusia įstaiga dar galima ir pasigrožėt.
                        Post in English - fight censorship!

                        Comment


                          #32
                          Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                          Taip, kaip paslauga Streetview naudinga ir įdomi, tačiau nesuprantu, kokia komercinė iš to nauda pačiai Google? Reklamų naudojantis Streetview tai nerodo . Komercinės įstaigos, kurios buvo apžiūrėtos per Streetview, Google už tai taip pat nemoka. Visų gatvių išvažinėjimas, išfotografavimas ir duomenų apdorojimas bei sukėlimas į internetą gerokai kainuoja. Tai ne vartotojų atsiųstų nuotraukų publikavimas. Tokia milžinė kaip Google gali sau tą leisti, bet ar investicijos į Sreetview atsiperka? Centrinių miestų gatvių, lankytinų objektų fotografavimas pateisinamas pažintiniais-turizmo skatinimo tikslais, tačiau koks tikslas fotografuoti gyvenamuosius rajonus, privačių namų kvartalus? Būtent dėl pastarųjų objektų Google ir susilaukia daugiausia kritikos. Pvz., kiek kilometrų reikia įveikti norint išvažinėti visus Niujorko užkampius? Tai milžiniškos išlaidos ir milžiniški duomenų kiekiai.
                          Tiesiogiai atsiperkamumo gal ir nepaskaičiuosi, bet ilgai neišliksi rinkos lyderiu, jei netieksi visų įmanomų paslaugų rinkai, galiausiai per tokius projektus google įauga į kraują ir leisdami nemokamai žaisti su žemėlapiais augina google vartotojų kartą. Beje, kai google kūrė paieškos sistemą irgi net neįsivaizdavo kaip iš to būtų galima uždirbti, tik matė, kad žmonėms to reikia, sukūrė o tada sugalvojo. Lygiai taip ir čia kai turėsi nufotografavęs visus pasaulio miestus, galėsi drąsiai eit derėtis su didžiosiomis kompanijomis dėl papildomu funkcijų tarkim artėjant prie tam tikrų pastatų ar gatvių.

                          Comment


                            #33
                            O kodėl negali įdėti išnuomojamų patalpų? Varai gatve per google ir tau meta, kad čia parduoda, čia išnuomoja ir t.t. Manau komerciškai tuoj bus panaudotas google earth..
                            You've got one life! Live it!

                            Comment


                              #34
                              „Google“ pravertos durys Lietuvoje vykdyti „Street View“ projektą
                              http://www.15min.lt/naujiena/pinigai...ekta-51-221251
                              Kompanijai „Google“ veikiausiai bus leista Lietuvoje vykdyti „Street View“ projektą – fotografuoti gatves ir kelti vaizdus į virtualų žemėlapį. Toks principinis susitarimas buvo pasiektas ketvirtadienį „Google“ ir Lietuvos valdžios institucijų atstovų susitikime.

                              Comment


                                #35
                                Parašė miniMauglis Rodyti pranešimą
                                Tiesiogiai atsiperkamumo gal ir nepaskaičiuosi, bet ilgai neišliksi rinkos lyderiu, jei netieksi visų įmanomų paslaugų rinkai, galiausiai per tokius projektus google įauga į kraują ir leisdami nemokamai žaisti su žemėlapiais augina google vartotojų kartą. Beje, kai google kūrė paieškos sistemą irgi net neįsivaizdavo kaip iš to būtų galima uždirbti, tik matė, kad žmonėms to reikia, sukūrė o tada sugalvojo. Lygiai taip ir čia kai turėsi nufotografavęs visus pasaulio miestus, galėsi drąsiai eit derėtis su didžiosiomis kompanijomis dėl papildomu funkcijų tarkim artėjant prie tam tikrų pastatų ar gatvių.
                                Neišpasakytas naivumas. Googlas slapta renka informaciją iš vartotojų ir už tai jam jau iškelta įvairiose šalyse ne viena byla. O kai kur ribojamas jo veikimas. Ir ne be pagrindo. Tiesiog naujos technologijos atveria naujas galimybes ir pirmiausiai jos visuomet panaudojamos kariniams tikslams, o ne kur nors kitur. Lygiai kaip ir snukiaknygė yra JAV spec. tarnybų (o taip pat ir Mossad'o) produktas. Ir Cukenbergas čia mažai prie ko, tik sionistinė spauda jį piarina kaip genijų. O dauguma žmonių atidavė savo asmeninius duomenis JAV spec. tarnyboms. Joms žinomi ir jų draugai ar pažįstami, giminės, kolegos. To labai reikia siekiant kontroliuoti bandą. Ir tokių duomenų apie žmones surinkti jokiais įprastais metodais tiesiog fiziškai neįmanoma. O čia per trumpą laiką ir savo noru žmonės atnešė raktą nuo kambario kuriame guli pinigai. Kaip sakė O. Benderis....
                                Paskutinis taisė Al1; 2012.05.24, 19:56.

                                Comment


                                  #36
                                  Man tik įdomu, iš kur tiek fantazijos... Man visiškai vienodai ką ten gūglas apie mane renka, nes reikia pačiam proto turėt žinot ką perduot skaitmeniniu būdu. Kažkur buvo mintis, kad atėjęs į internetą pats pašalini savo privatumą. Tegul žino mano visas žinutes, maršrutus, paveiksliukus, kuriuos laikau telefone ar googlinu, vis tiek nei ant mano namo nei kas bombos numes, nei susems už paramą teroristams

                                  Comment


                                    #37
                                    Parašė Al1 Rodyti pranešimą
                                    Neišpasakytas naivumas. Googlas slapta renka informaciją iš vartotojų ir už tai jam jau iškelta įvairiose šalyse ne viena byla. O kai kur ribojamas jo veikimas. Ir ne be pagrindo. Tiesiog naujos technologijos atveria naujas galimybes ir pirmiausiai jos visuomet panaudojamos kariniams tikslams, o ne kur nors kitur. Lygiai kaip ir snukiaknygė yra JAV spec. tarnybų (o taip pat ir Mossad'o) produktas. Ir Cukenbergas čia mažai prie ko, tik sionistinė spauda jį piarina kaip genijų. O dauguma žmonių atidavė savo asmeninius duomenis JAV spec. tarnyboms. Joms žinomi ir jų draugai ar pažįstami, giminės, kolegos. To labai reikia siekiant kontroliuoti bandą. Ir tokių duomenų apie žmones surinkti jokiais įprastais metodais tiesiog fiziškai neįmanoma. O čia per trumpą laiką ir savo noru žmonės atnešė raktą nuo kambario kuriame guli pinigai. Kaip sakė O. Benderis....
                                    O tu pats, puikiai suprasdamas kaip pasaulis sukasi ir kas už ko stovi, nebijai, kad su tavimi bus susidorota už tokius įžūlius būdus atskleisti visuomenei tikrąją tiesą?

                                    Manau, kad jau laikas bėgti į branduolinei žiemai paruoštą bunkerį slėptis, nes jau matau kaip Facebook socialiniame tinkle mobilizuojami žmonės-zombiai, kurie drauge su JAV kariuomenė, ginkluota Google street view mašinomis, vyksta į tavo medžioklę. Armijos ir zombių judėjimą galima sekti google maps pagalbą, o susidorojimo vaizdo įrašas turėtų pasidoryti Youtube, Information Awareness Office kanale.

                                    Beje, išduosiu mažytę paslaptį, pusė šio forumo dalyvių yra šnipai, kurie renka apie likusią pusę dalyvių. Didžiuoji dauguma jų net ne lietuviai ir lietuvių kalbos net nemoka... Manau jau šiek tiek aiškiau daugeliui iš Jūsų kam ir kodėl buvo sukurtas Google translate

                                    Miegok ramiai, A|1

                                    Comment


                                      #38
                                      Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                                      Taip, kaip paslauga Streetview naudinga ir įdomi, tačiau nesuprantu, kokia komercinė iš to nauda pačiai Google? Reklamų naudojantis Streetview tai nerodo . Komercinės įstaigos, kurios buvo apžiūrėtos per Streetview, Google už tai taip pat nemoka. Visų gatvių išvažinėjimas, išfotografavimas ir duomenų apdorojimas bei sukėlimas į internetą gerokai kainuoja. Tai ne vartotojų atsiųstų nuotraukų publikavimas. Tokia milžinė kaip Google gali sau tą leisti, bet ar investicijos į Sreetview atsiperka? Centrinių miestų gatvių, lankytinų objektų fotografavimas pateisinamas pažintiniais-turizmo skatinimo tikslais, tačiau koks tikslas fotografuoti gyvenamuosius rajonus, privačių namų kvartalus? Būtent dėl pastarųjų objektų Google ir susilaukia daugiausia kritikos. Pvz., kiek kilometrų reikia įveikti norint išvažinėti visus Niujorko užkampius? Tai milžiniškos išlaidos ir milžiniški duomenų kiekiai.
                                      Panašų klausimą galima kelti - kam pirko Skype'ą, jei jis buvo nuostoligas ? panašiai yra ir googlo atveju - rinka ir jos segmentų perspektyva. Google išlaiko lyderio pozicijas teikdamas šias paslaugas, kaip ir skype turėjo plačią vartotoj bazę, o vis dar girdisi balsų, kad greitai išmesim telefonus ir eisim prie tokio "konekšino" GSW yra perpsketyvus dalykas, manau, šios srities profai yra įvertinę rizikas ir perspektyvas.

                                      Comment


                                        #39
                                        Google yra google ir jokia rimta žvalgyba nesinaudos tokiais primityviais metodais. Įsivaizduoju, kad palyginus su įranga, kurią naudoja turtingiausių pasaulio valstybių žvalgybos, google tik žaisliukas. O tas draudimas fotografuoti yra gėda ir visomis prasmėmis kenkiantis Lietuvai
                                        Paskutinis taisė Čikupakas; 2012.05.24, 23:52.

                                        Comment


                                          #40
                                          Tie kas prisivoge valstybes pinigu, bijo kad ju rumai bus dabar matomi visai Lietuvai... visam pasauliui... stai ir visas slaptumas... arba zmoniu privatumo apsauga...
                                          Estijos, Latvijos, Lenkijos, Lietuvos, Nyderlandų, Vokietijos keliai pro automobilio langą
                                          Naujas video: Niedersachsen, NL - Bremen, 126 km, 29 May 2012

                                          Comment

                                          Working...
                                          X