Gan idomus video: "Can a Disc Herniation Heal Itself?" (ar gali stuburo disko isvarža issigydyti?)
Tekstas skaitomas angliskai, bet po video yra linkas i bloga, kur tekstas spausdintas - jei kas vers teksta per Googli.
P.S.
Visu saliu SAM'ai perspeja - nebandykite uzsiimti savigyda.
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Sveikata, medicina, mityba
Collapse
X
-
Parašė John Rodyti pranešimąMan jau seniai pasistojęs klausimas dėl probiotikų vs kefyro, į kurį sunkiai pavyksta rasti atsakymą per Google. Gal DeSadas ar kiti suprantantys apie mediciną ir mitybą padės apšviesti? Nuotrupų ir visokių neaiškių straipsnių randu, bet norėtųsi ko nors su .gov arba .edu ir kokios nors studijos.
Gydytojai ir šiaip medijų publikacijos visur rekomenduoja gerti probiotinius papildus virškinimo ir šiaip sveikatos gerinimui. Ypač naudojant antibiotikus ar turint problemų su virškinimu. Viskas su tuo ok, nes tie papildai matyt yra legit ir tos bakterijos ten iš tikrųjų yra. Bet pasiguglinus apie kefyrą (arba net paskaičius produkto aprašymą parduotuvėj) lyg ir atrodo, kad viename kefyro puodelyje reikalingų bakterijų yra kokį šimtą kartų kartų daugiau, negu papildo dozėje. Kaip yra iš tikrųjų? Ar kefyras yra geriau vs probiotiniai papildai? Ar nėra taip, kad tiesiog USA ir daugumos Vakarų Europos šalių visuomenėse kefyras apskritai nėra įprastas ir maisntreaminis maisto produktas, dėl ko labiau įprasta naudoti papildus? Kadangi Lietuva, kartu su visa Rytų Europa, yra kefyro visuomenės, gal papildai pas mus tiesiog neturi jokios logikos? Ar čia klaidinga teorija?
vat rimtas tyrimas kas skaito angliskai ... probiotiku supplements yra contraversiski.. ir gali net pakenkt...
Post-Antibiotic Gut Mucosal Microbiome Reconstitution Is Impaired by Probiotics and Improved by Autologous FMT
https://www.cell.com/cell/fulltext/S...674(18)31108-5
Highlights- •
Murine gut mucosal probiotic colonization is only mildly enhanced by antibiotics - •
Human gut mucosal probiotic colonization is significantly enhanced by antibiotics - •
Post antibiotics, probiotics delay gut microbiome and transcriptome reconstitution - •
In contrast, aFMT restores mucosal microbiome and gut transcriptome reconstitution
Summary
Probiotics are widely prescribed for prevention of antibiotics-associated dysbiosis and related adverse effects. However, probiotic impact on post-antibiotic reconstitution of the gut mucosal host-microbiome niche remains elusive. We invasively examined the effects of multi-strain probiotics or autologous fecal microbiome transplantation (aFMT) on post-antibiotic reconstitution of the murine and human mucosal microbiome niche. Contrary to homeostasis, antibiotic perturbation enhanced probiotics colonization in the human mucosa but only mildly improved colonization in mice. Compared to spontaneous post-antibiotic recovery, probiotics induced a markedly delayed and persistently incomplete indigenous stool/mucosal microbiome reconstitution and host transcriptome recovery toward homeostatic configuration, while aFMT induced a rapid and near-complete recovery within days of administration. In vitro, Lactobacillus-secreted soluble factors contributed to probiotics-induced microbiome inhibition. Collectively, potential post-antibiotic probiotic benefits may be offset by a compromised gut mucosal recovery, highlighting a need of developing aFMT or personalized probiotic approaches achieving mucosal protection without compromising microbiome recolonization in the antibiotics-perturbed host.Paskutinis taisė DeSadas; 2021.01.08, 22:27.
- 2 patinka
Komentuoti:
- •
-
Parašė 99 Rodyti pranešimą
Kažkiek atsakymų gali rasti šiuose straipsniuose:
https://www.lrt.lt/naujienos/lietuvo...iku-preparatus
https://www.drkarafitzgerald.com/201...c-supplements/ (su nuorodom į mokslinius straipsnius)
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25117939/
Dėl kefyro už "kefyro visuomenės" (labai geras terminas!) ribų tai ten populiariau yra jogurtas ir kefyras nėra taip plačiai naudojamas. Mokslinių darbų apie kefyrą tikrai apstu PubMed'e, o jei vartoji antibiotikus, tai probiotikus reiktų vartoti po antibiotikų kurso.
Pavyzdžiui:
Po žarnyno infekcijų, antibiotikų vartojimo derėtų rinktis probiotikus – maisto papildus, sako šeimos gydytoja.
„Gerųjų bakterijų ten esama daugiau, o didesnis kiekis lemia didesnę tikimybę joms „pasisėti“ žarnyne. Po rimtesnių infekcijų stiklinės kefyro per dieną išgerti neužteks.
Kituose straipsniuose prie kefyro (iš pieno) nurodomi skaičiai išvis šimtus kartų didesni, nei probiotikų. Aišku, priklauso nuo kefyro rūšies, kilmės, apdirbimo etc. bet bendras vaizdas susidaro toks, kad kefyras turi jei ne daugiau, tai bent jau ne mažiau KSV, nei tipiški probiotiniai papildai vaistinėse.
Tai va klausimas, kodėl Lietuvoje gydytojai visiems siūlo gerti papildus iš vaistinės už 10 Eurų, o ne paprasčiausią kefyrą? Kodėl taip yra, pavyzdžiui, JAV ar UK, galima suprasti. Žmonės ten nepratę gerti kefyro ir gali būti sunku juos įtikinti kas dieną gerti bent puodelį kažkokio neaiškaus parūgusio ir dvokiančio pieno. Bet Lietuvoje tai nėra problema ir būtų įdomu sužinoti, ar yra kažkokia mokslu grįsta logika naudoti būtent papildus, o ne kefyrą mūsų regione?Paskutinis taisė John; 2021.01.08, 13:45.
- 3 patinka
Komentuoti:
-
Parašė John Rodyti pranešimą
Kalbu ne apie papildus apskritai, o specifiškai probiotinius papildus.
O dėl pačių bakterijų tipų, tyčia užmečiau akį į vieno kefyro aprašymą ir vieno specifiško papildo aprašymą. Tai visos kaip ir sutampa, plius papilde yra pora kitokių. Bet visvien kiekybiniai skirtumai yra keli šimtai kartų.
https://www.lrt.lt/naujienos/lietuvo...iku-preparatus
https://www.drkarafitzgerald.com/201...c-supplements/ (su nuorodom į mokslinius straipsnius)
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25117939/
Dėl kefyro už "kefyro visuomenės" (labai geras terminas!) ribų tai ten populiariau yra jogurtas ir kefyras nėra taip plačiai naudojamas. Mokslinių darbų apie kefyrą tikrai apstu PubMed'e, o jei vartoji antibiotikus, tai probiotikus reiktų vartoti po antibiotikų kurso.
Komentuoti:
-
Parašė John Rodyti pranešimą
Kalbu ne apie papildus apskritai, o specifiškai probiotinius papildus.
O dėl pačių bakterijų tipų, tyčia užmečiau akį į vieno kefyro aprašymą ir vieno specifiško papildo aprašymą. Tai visos kaip ir sutampa, plius papilde yra pora kitokių. Bet visvien kiekybiniai skirtumai yra keli šimtai kartų.
Komentuoti:
-
Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimąGal esmė ne bakterijų kiekis, o kokios tos bakterijos. Gi ten ne viena bakterijų rūšis yra. Gla kefyre tiesiog nėra kai kurių bakterijų?
O papildai lietuvoje turi logiką, dauguma tikrai nesimaitina taip kad gautu optimalias visko dozes. Kad ir to paties vitamino D trūksta turbūt 90%+ gyventojų.
O dėl pačių bakterijų tipų, tyčia užmečiau akį į vieno kefyro aprašymą ir vieno specifiško papildo aprašymą. Tai visos kaip ir sutampa, plius papilde yra pora kitokių. Bet visvien kiekybiniai skirtumai yra keli šimtai kartų.Paskutinis taisė John; 2021.01.07, 12:13.
Komentuoti:
-
Gal esmė ne bakterijų kiekis, o kokios tos bakterijos. Gi ten ne viena bakterijų rūšis yra. Gla kefyre tiesiog nėra kai kurių bakterijų?
O papildai lietuvoje turi logiką, dauguma tikrai nesimaitina taip kad gautu optimalias visko dozes. Kad ir to paties vitamino D trūksta turbūt 90%+ gyventojų.
Komentuoti:
-
Man jau seniai pasistojęs klausimas dėl probiotikų vs kefyro, į kurį sunkiai pavyksta rasti atsakymą per Google. Gal DeSadas ar kiti suprantantys apie mediciną ir mitybą padės apšviesti? Nuotrupų ir visokių neaiškių straipsnių randu, bet norėtųsi ko nors su .gov arba .edu ir kokios nors studijos.
Gydytojai ir šiaip medijų publikacijos visur rekomenduoja gerti probiotinius papildus virškinimo ir šiaip sveikatos gerinimui. Ypač naudojant antibiotikus ar turint problemų su virškinimu. Viskas su tuo ok, nes tie papildai matyt yra legit ir tos bakterijos ten iš tikrųjų yra. Bet pasiguglinus apie kefyrą (arba net paskaičius produkto aprašymą parduotuvėj) lyg ir atrodo, kad viename kefyro puodelyje reikalingų bakterijų yra kokį šimtą kartų kartų daugiau, negu papildo dozėje. Kaip yra iš tikrųjų? Ar kefyras yra geriau vs probiotiniai papildai? Ar nėra taip, kad tiesiog USA ir daugumos Vakarų Europos šalių visuomenėse kefyras apskritai nėra įprastas ir maisntreaminis maisto produktas, dėl ko labiau įprasta naudoti papildus? Kadangi Lietuva, kartu su visa Rytų Europa, yra kefyro visuomenės, gal papildai pas mus tiesiog neturi jokios logikos? Ar čia klaidinga teorija?
Komentuoti:
-
Parašė themanual Rodyti pranešimą
O kada nukrito išsilavinimo lygis? Įdomu ar tai įvyko anksčiau nei žmonės pradėjo storėti?
Komentuoti:
-
Tai viskas gi čia paprasta. Sėdėti ir skaniai valgyti - lengva ir malonu. Fiziškai judėti, atsirinkinėti ar riboti maistą - sunku ir reikalauja pastangų. Žmonių prigimtis tokia, kad jie žymiai noriau renkasi lengvesnį kelią, ypač kai tos lengvo kelio atnešamos rizikos atrodo kažkur toli, kada nors, kitiems bet ne man ir panašiai. Tas neturi ryšio su išsilavinimu.
- 1 patinka
Komentuoti:
-
Parašė themanual Rodyti pranešimą
O kada nukrito išsilavinimo lygis? Įdomu ar tai įvyko anksčiau nei žmonės pradėjo storėti?
Komentuoti:
-
Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimą
Deje šiuolaikinis išsilavinimo lygis toks, kad daugumai žmonių reikia šitai pasakyti, kitaip bankrutuoja. Buvo kalbama apie nutukimą valgant perdaug, o ne apie sveiką mitybą.
Komentuoti:
-
Parašė themanual Rodyti pranešimą
Tas pats kaip bankrutuojančiam žmogui pasakyti, jog finansinė padėtis priklauso nuo to, kad išleidai daugiau pinigų nei uždirbai Tokiomis "specialistiškomis" įžvalgomis nederėtų patarinėti nei finansiniais, nei dietos klausimais, nes tarp naujo ir surūdijusio kibiro visgi yra skirtumas, nors abu tegu ir talpina tiek pat vandens
Komentuoti:
-
Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimąEsme tame kad nutukimas priklauso ne nuo maisto tipo o nuo kalorijų.
Komentuoti:
-
Parašė Lettered Rodyti pranešimą
Nelabai gali, čia sveiko maisto esmė ir yra, kad jis yra vertingas ir greit pasisotini, ar pažįstat bent vieną nutukėlį, kuris toks tapo valgydamas daug kopūstų? Šlamšto esmė tame ir yra, kad maistas mažai vertingas, tik turi daug tuščių kalorijų, kurios tukina, bet žmogus negavęs reikiamų medžiagų vėl greit jaučiasi alkanas ir be energijos. Galiu tą ir iš savo asmeninės patirties pasakyti, kad kai valgiau šlamštą būdavo pastovus mieguistumas, energijos trūkumas, kūnas visas uždegiminis, kaip sergant, skausmai vienos ar kitos vietos vis lįsdavo, nors kalorijų tikrai netrūko, dabar valgant sveikai net po 4 valandų miego jokio mieguistumo, protas žvalus, net rega paaštrėjusi, o kūnas pilnas energijos, nors fiziškai maisto valgau nedaug.
JAV dabar populiarėja tokie prekybos centrai kaip Whole Foods Market, kurie prekiauja pagrinde tik sveiku maistu, tai negalim sakyti, kad viskas tik blogėja, nes geras maistas tampa nebe nišine preke, o ištisi prekybos centrai juo prekiauja ir prieinamas tampa visiems.
Whole Foods yra scamas. Puse asortimento tas pats kas kituose prekybcentriuose tik dvigubai brangiau, kita puse iš visokių "ekologiškų" ūkių kurie nepraeina sanitarijos standartų ir normalūs prekybos centrai nepriima jų prekių. Yra geresnių sveiko aisto parduotuvių.
P.S. siūlau miegoti daugiau nei 4 valandas, tai tikrai yra permažai. Nebent esate tas vienas iš 10 000 000 kur turi geną leidžiantį miegoti mažiau. Tokiu atveju prašau paaukokite savo genus mokslui nes aš irgi noriu kadanors turėti tokį geną.
Komentuoti:
-
Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimąTunka todėl, kad valgo daugiau negu sudegina, gali nutukti ir kopūstus valgydamas, jeigu prisiversi tiek jų suvalgyti.
Parašė themanual Rodyti pranešimąO likęs pasaulis seka paskui Ameriką, nes maisto pramonė pradėjo naudoti amerikietiškus receptus. Už cukraus akcizą svarbiau pirma uždrausti pridėtinį cukrų maisto produktuose. Kas nori valgyti saldžiai tegu pats papildomai įsikrečia cukraus.Paskutinis taisė Lettered; 2020.11.20, 11:42.
Komentuoti:
-
Parašė themanual Rodyti pranešimą
Pasakyti, jog tunka dėl to kad daug valgo tai tas pats kaip narkomanui pasakyti, jog turi priklausomybę, nes suvartoji daug narkotikų. Jeigu kopūstai atneša sotumo jausmą ir neskatina persivalgyti, tai gal ir reiktų siūlyti valgyti kopūstus, o ne mažiau to ką valgai dabar.
Pro pirštus galima žiūrėti ir vertinti narkomanų problemas kaip jų asmeninį pasirinkimą tik tuomet jeigu tai neįtakoja visuomenės gerovės, tuo tarpu masinis nutukimas ateityje gali sėkmingai nulaužti visą valstybinę sveikatos sistemą ir netgi ekonomiką, kai pasipils nedarbingumai dėl invalidumų ir sveikatos problemų bei kiekiai reikalingų kompensuojamų vaistų.
O likęs pasaulis seka paskui Ameriką, nes maisto pramonė pradėjo naudoti amerikietiškus receptus. Už cukraus akcizą svarbiau pirma uždrausti pridėtinį cukrų maisto produktuose. Kas nori valgyti saldžiai tegu pats papildomai įsikrečia cukraus.
Komentuoti:
-
Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimą
Tunka todėl, kad valgo daugiau negu sudegina, gali nutukti ir kopūstus valgydamas, jeigu prisiversi tiek jų suvalgyti. Bet angliavandeniai yra labai skanu ir sudaro pozityvų feedbacką smegenyse, todėl valgo daugiau nei jų organizmui reikia. O eskimu tradicinis gyvenimas nebuvo labai sveikas ir jų vidutinė gyvenimo trukmė nebuvo net kokia dabar amerikonų (nors tai yra vienintelė išsivysčiusi valstybė kurioje gyvenimo trukmė mažėja!).
Pas mus visada 80% šlamštą parduoda, dabar tik tas šlamštas bent šiek tiek kokybyškesnis. Todėl aš esu už cukraus akcizo sugrąžinimą, tada sveikesnis maistas taps reliatyviai pigesnis, nors tai ir mane asmeniškai paveiks neigiama (mėgstu saldumynus).
Amerika nėra išskirtis, bent jau, jau nėbėra. Neseniai nutukimo procentu JAV aplenkė Meksika ir Prancūzija. Lietuvoje jis irgi kyla.
Pro pirštus galima žiūrėti ir vertinti narkomanų problemas kaip jų asmeninį pasirinkimą tik tuomet jeigu tai neįtakoja visuomenės gerovės, tuo tarpu masinis nutukimas ateityje gali sėkmingai nulaužti visą valstybinę sveikatos sistemą ir netgi ekonomiką, kai pasipils nedarbingumai dėl invalidumų ir sveikatos problemų bei kiekiai reikalingų kompensuojamų vaistų.
O likęs pasaulis seka paskui Ameriką, nes maisto pramonė pradėjo naudoti amerikietiškus receptus. Už cukraus akcizą svarbiau pirma uždrausti pridėtinį cukrų maisto produktuose. Kas nori valgyti saldžiai tegu pats papildomai įsikrečia cukraus.
- 1 patinka
Komentuoti:
-
Parašė themanual Rodyti pranešimą
Esu skaitęs apie tas dykumas, problema yra, bet tai labiau susiję ne su galimybėmis, o su paklausa/pasiūla produktų su visokiu pridėtiniu cukrumi. Konservuotas, šaldytas maistas gali būti sveikas, eskimai šimtus metų gyveno arktinėje maisto dykumoje, kur pastoviai turėdavo apdoroti maistą ilgam vartojimui ir nebuvo nutukėliai.
O tunka tai jie būtent dėl processintų angliavandenių (pagrinde cukraus), nuo kurių kiekio išsivysto metabolinės ligos visokios kaip diabetai, lėtas metabolizmas ir pan. Pastoviai tuomet jie jaučiasi alkani ir be energijos, kas skatina apsivalgymą. Panašų vaizdą jau matome ir Europoje, Australijoje, pas arabus ar tuos pačius eskimus. Pas mus parduotuvėse irgi jau 80% šlamštą parduoda
Pas mus visada 80% šlamštą parduoda, dabar tik tas šlamštas bent šiek tiek kokybyškesnis. Todėl aš esu už cukraus akcizo sugrąžinimą, tada sveikesnis maistas taps reliatyviai pigesnis, nors tai ir mane asmeniškai paveiks neigiama (mėgstu saldumynus).
Amerika nėra išskirtis, bent jau, jau nėbėra. Neseniai nutukimo procentu JAV aplenkė Meksika ir Prancūzija. Lietuvoje jis irgi kyla.
Komentuoti:
Komentuoti: