Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Sveikata, medicina, mityba

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

  • liutass
    replied
    dar Ostapas Benderis juokesi is kefyrininku

    Komentuoti:


  • 99
    replied
    Parašė John Rodyti pranešimą

    Kalbu ne apie papildus apskritai, o specifiškai probiotinius papildus.

    O dėl pačių bakterijų tipų, tyčia užmečiau akį į vieno kefyro aprašymą ir vieno specifiško papildo aprašymą. Tai visos kaip ir sutampa, plius papilde yra pora kitokių. Bet visvien kiekybiniai skirtumai yra keli šimtai kartų.
    Kažkiek atsakymų gali rasti šiuose straipsniuose:

    https://www.lrt.lt/naujienos/lietuvo...iku-preparatus
    https://www.drkarafitzgerald.com/201...c-supplements/ (su nuorodom į mokslinius straipsnius)
    https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25117939/

    Dėl kefyro už "kefyro visuomenės" (labai geras terminas!) ribų tai ten populiariau yra jogurtas ir kefyras nėra taip plačiai naudojamas. Mokslinių darbų apie kefyrą tikrai apstu PubMed'e, o jei vartoji antibiotikus, tai probiotikus reiktų vartoti po antibiotikų kurso.

    Komentuoti:


  • MedinisStrazdas
    replied
    Parašė John Rodyti pranešimą

    Kalbu ne apie papildus apskritai, o specifiškai probiotinius papildus.

    O dėl pačių bakterijų tipų, tyčia užmečiau akį į vieno kefyro aprašymą ir vieno specifiško papildo aprašymą. Tai visos kaip ir sutampa, plius papilde yra pora kitokių. Bet visvien kiekybiniai skirtumai yra keli šimtai kartų.
    Vat šitą skirtumą aš ir maniau esant reiškimgu.

    Komentuoti:


  • John
    replied
    Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimą
    Gal esmė ne bakterijų kiekis, o kokios tos bakterijos. Gi ten ne viena bakterijų rūšis yra. Gla kefyre tiesiog nėra kai kurių bakterijų?

    O papildai lietuvoje turi logiką, dauguma tikrai nesimaitina taip kad gautu optimalias visko dozes. Kad ir to paties vitamino D trūksta turbūt 90%+ gyventojų.
    Kalbu ne apie papildus apskritai, o specifiškai probiotinius papildus.

    O dėl pačių bakterijų tipų, tyčia užmečiau akį į vieno kefyro aprašymą ir vieno specifiško papildo aprašymą. Tai visos kaip ir sutampa, plius papilde yra pora kitokių. Bet visvien kiekybiniai skirtumai yra keli šimtai kartų.
    Paskutinis taisė John; 2021.01.07, 12:13.

    Komentuoti:


  • MedinisStrazdas
    replied
    Gal esmė ne bakterijų kiekis, o kokios tos bakterijos. Gi ten ne viena bakterijų rūšis yra. Gla kefyre tiesiog nėra kai kurių bakterijų?

    O papildai lietuvoje turi logiką, dauguma tikrai nesimaitina taip kad gautu optimalias visko dozes. Kad ir to paties vitamino D trūksta turbūt 90%+ gyventojų.

    Komentuoti:


  • John
    replied
    Man jau seniai pasistojęs klausimas dėl probiotikų vs kefyro, į kurį sunkiai pavyksta rasti atsakymą per Google. Gal DeSadas ar kiti suprantantys apie mediciną ir mitybą padės apšviesti? Nuotrupų ir visokių neaiškių straipsnių randu, bet norėtųsi ko nors su .gov arba .edu ir kokios nors studijos.

    Gydytojai ir šiaip medijų publikacijos visur rekomenduoja gerti probiotinius papildus virškinimo ir šiaip sveikatos gerinimui. Ypač naudojant antibiotikus ar turint problemų su virškinimu. Viskas su tuo ok, nes tie papildai matyt yra legit ir tos bakterijos ten iš tikrųjų yra. Bet pasiguglinus apie kefyrą (arba net paskaičius produkto aprašymą parduotuvėj) lyg ir atrodo, kad viename kefyro puodelyje reikalingų bakterijų yra kokį šimtą kartų kartų daugiau, negu papildo dozėje. Kaip yra iš tikrųjų? Ar kefyras yra geriau vs probiotiniai papildai? Ar nėra taip, kad tiesiog USA ir daugumos Vakarų Europos šalių visuomenėse kefyras apskritai nėra įprastas ir maisntreaminis maisto produktas, dėl ko labiau įprasta naudoti papildus? Kadangi Lietuva, kartu su visa Rytų Europa, yra kefyro visuomenės, gal papildai pas mus tiesiog neturi jokios logikos? Ar čia klaidinga teorija?

    Komentuoti:


  • MedinisStrazdas
    replied
    Parašė themanual Rodyti pranešimą

    O kada nukrito išsilavinimo lygis? Įdomu ar tai įvyko anksčiau nei žmonės pradėjo storėti?
    Nenukrito, finansinio išsilavinimo žmonėms visada trūko.

    Komentuoti:


  • Tomizmas
    replied
    Tai viskas gi čia paprasta. Sėdėti ir skaniai valgyti - lengva ir malonu. Fiziškai judėti, atsirinkinėti ar riboti maistą - sunku ir reikalauja pastangų. Žmonių prigimtis tokia, kad jie žymiai noriau renkasi lengvesnį kelią, ypač kai tos lengvo kelio atnešamos rizikos atrodo kažkur toli, kada nors, kitiems bet ne man ir panašiai. Tas neturi ryšio su išsilavinimu.

    Komentuoti:


  • Lettered
    replied
    Parašė themanual Rodyti pranešimą

    O kada nukrito išsilavinimo lygis? Įdomu ar tai įvyko anksčiau nei žmonės pradėjo storėti?
    Žmonės pradėjo storėti, kai sumažėjo jų fizinis aktyvumas dėka technologijų ir visokie saldumynai tapo žymiau labiau įperkami, ne dėl to, kad išsilavinimas krito. 99% nutukusių žmonių žino, kad dėl to gali anksti mirti, bet vis tiek ėda.

    Komentuoti:


  • themanual
    replied
    Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimą

    Deje šiuolaikinis išsilavinimo lygis toks, kad daugumai žmonių reikia šitai pasakyti, kitaip bankrutuoja. Buvo kalbama apie nutukimą valgant perdaug, o ne apie sveiką mitybą.
    O kada nukrito išsilavinimo lygis? Įdomu ar tai įvyko anksčiau nei žmonės pradėjo storėti?

    Komentuoti:


  • MedinisStrazdas
    replied
    Parašė themanual Rodyti pranešimą

    Tas pats kaip bankrutuojančiam žmogui pasakyti, jog finansinė padėtis priklauso nuo to, kad išleidai daugiau pinigų nei uždirbai Tokiomis "specialistiškomis" įžvalgomis nederėtų patarinėti nei finansiniais, nei dietos klausimais, nes tarp naujo ir surūdijusio kibiro visgi yra skirtumas, nors abu tegu ir talpina tiek pat vandens
    Deje šiuolaikinis išsilavinimo lygis toks, kad daugumai žmonių reikia šitai pasakyti, kitaip bankrutuoja. Buvo kalbama apie nutukimą valgant perdaug, o ne apie sveiką mitybą.

    Komentuoti:


  • themanual
    replied
    Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimą
    Esme tame kad nutukimas priklauso ne nuo maisto tipo o nuo kalorijų.
    Tas pats kaip bankrutuojančiam žmogui pasakyti, jog finansinė padėtis priklauso nuo to, kad išleidai daugiau pinigų nei uždirbai Tokiomis "specialistiškomis" įžvalgomis nederėtų patarinėti nei finansiniais, nei dietos klausimais, nes tarp naujo ir surūdijusio kibiro visgi yra skirtumas, nors abu tegu ir talpina tiek pat vandens

    Komentuoti:


  • MedinisStrazdas
    replied
    Parašė Lettered Rodyti pranešimą

    Nelabai gali, čia sveiko maisto esmė ir yra, kad jis yra vertingas ir greit pasisotini, ar pažįstat bent vieną nutukėlį, kuris toks tapo valgydamas daug kopūstų? Šlamšto esmė tame ir yra, kad maistas mažai vertingas, tik turi daug tuščių kalorijų, kurios tukina, bet žmogus negavęs reikiamų medžiagų vėl greit jaučiasi alkanas ir be energijos. Galiu tą ir iš savo asmeninės patirties pasakyti, kad kai valgiau šlamštą būdavo pastovus mieguistumas, energijos trūkumas, kūnas visas uždegiminis, kaip sergant, skausmai vienos ar kitos vietos vis lįsdavo, nors kalorijų tikrai netrūko, dabar valgant sveikai net po 4 valandų miego jokio mieguistumo, protas žvalus, net rega paaštrėjusi, o kūnas pilnas energijos, nors fiziškai maisto valgau nedaug.



    JAV dabar populiarėja tokie prekybos centrai kaip Whole Foods Market, kurie prekiauja pagrinde tik sveiku maistu, tai negalim sakyti, kad viskas tik blogėja, nes geras maistas tampa nebe nišine preke, o ištisi prekybos centrai juo prekiauja ir prieinamas tampa visiems.
    Pažystu nutukusiu vegetarų, bet jie ne vien kopūstus valgo. Esme tame kad nutukimas priklauso ne nuo maisto tipo o nuo kalorijų. O kodėl valgom šlamštą jau kita kalba ir sutinku su jūsų mintimis.

    Whole Foods yra scamas. Puse asortimento tas pats kas kituose prekybcentriuose tik dvigubai brangiau, kita puse iš visokių "ekologiškų" ūkių kurie nepraeina sanitarijos standartų ir normalūs prekybos centrai nepriima jų prekių. Yra geresnių sveiko aisto parduotuvių.

    P.S. siūlau miegoti daugiau nei 4 valandas, tai tikrai yra permažai. Nebent esate tas vienas iš 10 000 000 kur turi geną leidžiantį miegoti mažiau. Tokiu atveju prašau paaukokite savo genus mokslui nes aš irgi noriu kadanors turėti tokį geną.



    Komentuoti:


  • Lettered
    replied
    Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimą
    Tunka todėl, kad valgo daugiau negu sudegina, gali nutukti ir kopūstus valgydamas, jeigu prisiversi tiek jų suvalgyti.
    Nelabai gali, čia sveiko maisto esmė ir yra, kad jis yra vertingas ir greit pasisotini, ar pažįstat bent vieną nutukėlį, kuris toks tapo valgydamas daug kopūstų? Šlamšto esmė tame ir yra, kad maistas mažai vertingas, tik turi daug tuščių kalorijų, kurios tukina, bet žmogus negavęs reikiamų medžiagų vėl greit jaučiasi alkanas ir be energijos. Galiu tą ir iš savo asmeninės patirties pasakyti, kad kai valgiau šlamštą būdavo pastovus mieguistumas, energijos trūkumas, kūnas visas uždegiminis, kaip sergant, skausmai vienos ar kitos vietos vis lįsdavo, nors kalorijų tikrai netrūko, dabar valgant sveikai net po 4 valandų miego jokio mieguistumo, protas žvalus, net rega paaštrėjusi, o kūnas pilnas energijos, nors fiziškai maisto valgau nedaug.

    Parašė themanual Rodyti pranešimą
    O likęs pasaulis seka paskui Ameriką, nes maisto pramonė pradėjo naudoti amerikietiškus receptus. Už cukraus akcizą svarbiau pirma uždrausti pridėtinį cukrų maisto produktuose. Kas nori valgyti saldžiai tegu pats papildomai įsikrečia cukraus.
    JAV dabar populiarėja tokie prekybos centrai kaip Whole Foods Market, kurie prekiauja pagrinde tik sveiku maistu, tai negalim sakyti, kad viskas tik blogėja, nes geras maistas tampa nebe nišine preke, o ištisi prekybos centrai juo prekiauja ir prieinamas tampa visiems.
    Paskutinis taisė Lettered; 2020.11.20, 11:42.

    Komentuoti:


  • MedinisStrazdas
    replied
    Parašė themanual Rodyti pranešimą

    Pasakyti, jog tunka dėl to kad daug valgo tai tas pats kaip narkomanui pasakyti, jog turi priklausomybę, nes suvartoji daug narkotikų. Jeigu kopūstai atneša sotumo jausmą ir neskatina persivalgyti, tai gal ir reiktų siūlyti valgyti kopūstus, o ne mažiau to ką valgai dabar.

    Pro pirštus galima žiūrėti ir vertinti narkomanų problemas kaip jų asmeninį pasirinkimą tik tuomet jeigu tai neįtakoja visuomenės gerovės, tuo tarpu masinis nutukimas ateityje gali sėkmingai nulaužti visą valstybinę sveikatos sistemą ir netgi ekonomiką, kai pasipils nedarbingumai dėl invalidumų ir sveikatos problemų bei kiekiai reikalingų kompensuojamų vaistų.

    O likęs pasaulis seka paskui Ameriką, nes maisto pramonė pradėjo naudoti amerikietiškus receptus. Už cukraus akcizą svarbiau pirma uždrausti pridėtinį cukrų maisto produktuose. Kas nori valgyti saldžiai tegu pats papildomai įsikrečia cukraus.
    Panašu kad toliau pirmo sakinio neskaitei...


    Komentuoti:


  • themanual
    replied
    Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimą

    Tunka todėl, kad valgo daugiau negu sudegina, gali nutukti ir kopūstus valgydamas, jeigu prisiversi tiek jų suvalgyti. Bet angliavandeniai yra labai skanu ir sudaro pozityvų feedbacką smegenyse, todėl valgo daugiau nei jų organizmui reikia. O eskimu tradicinis gyvenimas nebuvo labai sveikas ir jų vidutinė gyvenimo trukmė nebuvo net kokia dabar amerikonų (nors tai yra vienintelė išsivysčiusi valstybė kurioje gyvenimo trukmė mažėja!).

    Pas mus visada 80% šlamštą parduoda, dabar tik tas šlamštas bent šiek tiek kokybyškesnis. Todėl aš esu už cukraus akcizo sugrąžinimą, tada sveikesnis maistas taps reliatyviai pigesnis, nors tai ir mane asmeniškai paveiks neigiama (mėgstu saldumynus).

    Amerika nėra išskirtis, bent jau, jau nėbėra. Neseniai nutukimo procentu JAV aplenkė Meksika ir Prancūzija. Lietuvoje jis irgi kyla.
    Pasakyti, jog tunka dėl to kad daug valgo tai tas pats kaip narkomanui pasakyti, jog turi priklausomybę, nes suvartoji daug narkotikų. Jeigu kopūstai atneša sotumo jausmą ir neskatina persivalgyti, tai gal ir reiktų siūlyti valgyti kopūstus, o ne mažiau to ką valgai dabar.

    Pro pirštus galima žiūrėti ir vertinti narkomanų problemas kaip jų asmeninį pasirinkimą tik tuomet jeigu tai neįtakoja visuomenės gerovės, tuo tarpu masinis nutukimas ateityje gali sėkmingai nulaužti visą valstybinę sveikatos sistemą ir netgi ekonomiką, kai pasipils nedarbingumai dėl invalidumų ir sveikatos problemų bei kiekiai reikalingų kompensuojamų vaistų.

    O likęs pasaulis seka paskui Ameriką, nes maisto pramonė pradėjo naudoti amerikietiškus receptus. Už cukraus akcizą svarbiau pirma uždrausti pridėtinį cukrų maisto produktuose. Kas nori valgyti saldžiai tegu pats papildomai įsikrečia cukraus.

    Komentuoti:


  • MedinisStrazdas
    replied
    Parašė themanual Rodyti pranešimą

    Esu skaitęs apie tas dykumas, problema yra, bet tai labiau susiję ne su galimybėmis, o su paklausa/pasiūla produktų su visokiu pridėtiniu cukrumi. Konservuotas, šaldytas maistas gali būti sveikas, eskimai šimtus metų gyveno arktinėje maisto dykumoje, kur pastoviai turėdavo apdoroti maistą ilgam vartojimui ir nebuvo nutukėliai.

    O tunka tai jie būtent dėl processintų angliavandenių (pagrinde cukraus), nuo kurių kiekio išsivysto metabolinės ligos visokios kaip diabetai, lėtas metabolizmas ir pan. Pastoviai tuomet jie jaučiasi alkani ir be energijos, kas skatina apsivalgymą. Panašų vaizdą jau matome ir Europoje, Australijoje, pas arabus ar tuos pačius eskimus. Pas mus parduotuvėse irgi jau 80% šlamštą parduoda
    Tunka todėl, kad valgo daugiau negu sudegina, gali nutukti ir kopūstus valgydamas, jeigu prisiversi tiek jų suvalgyti. Bet angliavandeniai yra labai skanu ir sudaro pozityvų feedbacką smegenyse, todėl valgo daugiau nei jų organizmui reikia. O eskimu tradicinis gyvenimas nebuvo labai sveikas ir jų vidutinė gyvenimo trukmė nebuvo net kokia dabar amerikonų (nors tai yra vienintelė išsivysčiusi valstybė kurioje gyvenimo trukmė mažėja!).

    Pas mus visada 80% šlamštą parduoda, dabar tik tas šlamštas bent šiek tiek kokybyškesnis. Todėl aš esu už cukraus akcizo sugrąžinimą, tada sveikesnis maistas taps reliatyviai pigesnis, nors tai ir mane asmeniškai paveiks neigiama (mėgstu saldumynus).

    Amerika nėra išskirtis, bent jau, jau nėbėra. Neseniai nutukimo procentu JAV aplenkė Meksika ir Prancūzija. Lietuvoje jis irgi kyla.

    Komentuoti:


  • themanual
    replied
    Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimą
    Jav egzistuoja toks terminas - maisto dykumos.

    https://en.wikipedia.org/wiki/Food_desert

    Ten tyrimų jau yra nemažai pridaryta, kad dėl prienamumo ir kainos valgo šlamšta. Tai vis tiek nepaaiškina nutukimo, nes net ir šlamštą valgant nenutuksi jeigu nevalgysi per daug.
    Esu skaitęs apie tas dykumas, problema yra, bet tai labiau susiję ne su galimybėmis, o su paklausa/pasiūla produktų su visokiu pridėtiniu cukrumi. Konservuotas, šaldytas maistas gali būti sveikas, eskimai šimtus metų gyveno arktinėje maisto dykumoje, kur pastoviai turėdavo apdoroti maistą ilgam vartojimui ir nebuvo nutukėliai.

    O tunka tai jie būtent dėl processintų angliavandenių (pagrinde cukraus), nuo kurių kiekio išsivysto metabolinės ligos visokios kaip diabetai, lėtas metabolizmas ir pan. Pastoviai tuomet jie jaučiasi alkani ir be energijos, kas skatina apsivalgymą. Panašų vaizdą jau matome ir Europoje, Australijoje, pas arabus ar tuos pačius eskimus. Pas mus parduotuvėse irgi jau 80% šlamštą parduoda

    Komentuoti:


  • MedinisStrazdas
    replied
    Parašė Lettered Rodyti pranešimą

    Manau dauguma to maisto ėmėjų atvažiavo iš periferijos, o ne pačio Dalaso, kuris vienas turtingesnių miestų visose JAV, atlyginimai mažai atsilieka nuo Vašingtono ar Niujorko. Turbūt supranta, kad su demokratų prezidentu nebūtų nieko geriau.
    Tai tada jiems vien kelionė gavosi brangiau nei tas maistas.

    O prezidentas čia nė prie ko.

    Parašė Sula Rodyti pranešimą

    Ai todėl jiems aprūpinimą atjungė? Kaip Lukašenka labiausiai protestuojantiems kvartalams.
    Nieko jiems neatjungė, jie neteko darbo dėl pandemijos.

    Parašė themanual Rodyti pranešimą
    iš kitos pusės USA pigiausias maistas yra visoks šlamštas nuo kurio priklausomai populiacijai bus sunku pakeisti įpročius. Teks palaukti iki kitų metų kol pasipils visokių research'ų rezultatai šia tema.
    Jav egzistuoja toks terminas - maisto dykumos.

    https://en.wikipedia.org/wiki/Food_desert

    Ten tyrimų jau yra nemažai pridaryta, kad dėl prienamumo ir kainos valgo šlamšta. Tai vis tiek nepaaiškina nutukimo, nes net ir šlamštą valgant nenutuksi jeigu nevalgysi per daug.

    Komentuoti:


  • themanual
    replied
    Koks skirtumas už ką balsavo, čia pats vaizdas visiškai absurdiškas. Žmonės suvažiuoja su multilitriais SUV stovėti pusę dienos kamštyje ir deginti benziną tam, kad gautų nemokamai pavalgyti. Kapitalistinis rojus

    Galbūt nederėtų kišti nutukimo problemos (Teksase net 2/3 turi antsvorio), kai kalba eina apie badą krizės sąlygomis, bet vis tiek įdomu kaip virusas paveiks šį aspektą. Iš vienos pusės reiktų taupyti ir valgyti mažiau, o apklausos lyg ir rodo, jog amerikiečiai pradėjo daugiau gaminti namuose (kas pas juos dažniausiai yra sveikesnis pasirinkimas), iš kitos pusės USA pigiausias maistas yra visoks šlamštas nuo kurio priklausomai populiacijai bus sunku pakeisti įpročius. Teks palaukti iki kitų metų kol pasipils visokių research'ų rezultatai šia tema.

    Komentuoti:

Working...
X