Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Baltijos valstybių sostinių palyginimas

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė VNS Rodyti pranešimą

    Vilnius iš Utenos - tikrai viskas puikiai. Iš Kauno (tai mano pastovus įvažiavimas) nėra ką norėt, nes toks miesto rajonas.
    Iš Kauno yra 2.
    Jeigu važiuoti tiesiai Savanoriu prospektu, tai net aš vengiu pro ten važiuoti, kad kiekvieną kartą nereikėtų sau bambėti, kodėl Vilniaus valdžia nepertiesia, ten kelio, nesutvarko ištrupėjusių kelkraščių, ir šaligatvių šalia. Ir realiai gal kas žino kodėl valdžia nesutvarko vadinkim vieno svarbiausių įvažiavimo?
    Kitas yra pro gariūnus. Ten + - viskas be priekaištų, keliai, kelraščiai, aplinkelis, įvažiavimas tikrai normalus.

    Comment


      Parašė Kaštonas Rodyti pranešimą

      Iš Kauno yra 2.
      Jeigu važiuoti tiesiai Savanoriu prospektu, tai net aš vengiu pro ten važiuoti, kad kiekvieną kartą nereikėtų sau bambėti, kodėl Vilniaus valdžia nepertiesia, ten kelio, nesutvarko ištrupėjusių kelkraščių, ir šaligatvių šalia. Ir realiai gal kas žino kodėl valdžia nesutvarko vadinkim vieno svarbiausių įvažiavimo?
      Kitas yra pro gariūnus. Ten + - viskas be priekaištų, keliai, kelraščiai, aplinkelis, įvažiavimas tikrai normalus.
      Nebevažiuoju Savanoriais n metų. Žinoma jei reiktų darbo reikalais tai kitas klausimas. Tiesa pasakius, ir iš mano pažįstamų rato (kauniečių) tai net nežinau kas važiuoja Savanoriais. Visi pešam pro Gariūnus kiek tik tačkos išgali Nei stumdytis prie šviesoforų, nieko. Tiesa Gariūnai ne koks vaizdas
      Show must go von!

      Comment


        Parašė VNS Rodyti pranešimą
        Tiesa Gariūnai ne koks vaizdas
        District 9 https://www.imdb.com/title/tt1136608/
        Kito įžymaus rajono jau nebeliko - taboro.
        Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
        Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
        [url]https://youtu.be/9u_6BFmkOuQ?t=3868[/url]

        Comment


          Parašė Kaštonas Rodyti pranešimą
          Puikiai jie atrodo ir vakariečiams, teko anksčiau ten dirbti, tai kai atvykdavo vaiščiodavo įsižioję. Jiems kažkodėl net įspūdi daro, kad šalia didelis BIG ir Rimi.
          Spėju japonai buvo? Ir po to aišku tiesiu taikymu į Šnipiškes važiavo, ten jau juos googlius perėmė.
          Paskutinis taisė Gladiator; 2020.10.10, 10:19.

          Comment


            “Eilinis tvarkingas butas, niera nieko tokio ko nebūtu pas mus. Daug žmonių dar gražiau gyvena, nei tie patys danai. O stereotipiškai? Palygink Daniją ir Ukrainą. Nors pagal tai ką mačiau, butai per daug nesiskiria. (Nekalbu apie įrengimo stilistiką)”
            Tai yra būdinga Rytams. Visiškas viešųjų erdvių ignoras. O savo kiemus ar butus tvarko. Viskas, kas už kiemo tvoros - ne mano šeimos, vadinasi niekeno.
            Pas juos nėra tokio supratimo, kas yra miesto gyvenimas vakarietiška prasme, kad tai yra laisvų piliečių susirinkimų, bendros veiklos vieta.
            Tai būdinga ir Lietuvai. Nėra miesto kultūros, genetiškai mes to neturim.

            Comment


              Gal ne tiek genetiškai, kiek nebuvo pramonės revoliucijos. Vakarų europoje, JAV, kai kuriose azijos vietose pramonės revoliucija ir masinė urbanizacija privedė prie viešųjų erdvių poreikio. Gyvenamosiose vietose tiesiog nebuvo vietos apynormaliai gyventi. O kacapistane pramonės revoliucija viena vertus buvo prievartinis elementas, kita vertus technologinis progresas jau leido lengvai pabėgt atgal į sodžių ar gamtą. Ir proletariato miestietiški būstai buvo gerokai erdvesni leidžiantys leisti laisvalaikį ir neišeinant.

              Comment


                Parašė John Rodyti pranešimą

                Yra ten daugiau ir kvartalų ir šiaip bendras gatvės vaizdas aukštesnio lygio. Nėra Vilniaus stiliaus Šnipiškių, Naujininkų, Naujamiesčio ištisų bakužių ir aptrupėjusio tinko kvartalų, "išbombarduotų" šaligatvių, purvynų, mašinų ant žolės ir t.t.

                Toliau nuo centro esantis Kopli Liinid kvartalas. Vėlgi, palyginkim su daugiabučiais, kurie statomi Vilniuje

                Bet akcentuoti noriu ne tiek atskirų projektų architektūrą (kuri, be abejo, Taline yra geresnė, nei Vilniuje), bet visą visumą. Tiesiog bendras vaizdas gatvėje, kur pigesni ir paprastesni projektai atrodo visa galva aukščiau už tai, kas statoma Vilniuje. Pridėkime prie to standartų egzistavimą ir jų laikymąsi gatvėse ir aplinkos tvarkyme ir gauname visai kito lygio miesto patirtį. Tiesiog bendras tvarkos ir aplinkos pojūtis Taline yra visai kito lygio, nei Vilniuje. O tas bandymas vartytis, kad hey gal Paupys atrodo geriau, nei vidutinis Talino kvartalas man primena patriotiškai nusiteikusių malajų aiškinimus, kad KL centrinio rajono BVP per capita yra didesnis, nei Singapūro. Mes puikiai žinom, kad taip nėra. Kaip ir Vilnius nei savo projektais, nei miesto aplinkos sutvarkymu, nei standartais neprilygsta Talinui ir čia matyt reiktų ne atsikalbinėti ir visaip vartytis, o tiesiog pasitempti ir stengtis daryti geriau.
                Ar nejauti, kad nuolat naudoji šiaudinę baidyklę, bandydamas sukarikatūrinti, padaryti silpnesnį kitos pusės argumentų pateikimą, kaišiodamas Bangladešo kakojimus gatvėse, Mianmaro kiaulių skerdimą ant šaligatvių, Singapūrų ir Malaizijų pasilyginimus?

                Tuo bandai iškišti pavyzdžius iš Vilniaus už Bangladešus, Mianmarus, Malaizijas, tačiau tokios blevyzgos tėra nevykęs bandymas papirkti auditoriją kitų diskutantų argumentų pakeitimu silpnesniais ir apeliavimas į skaitytojų EMOCIJAS.

                Apeliavimas į jausmus – argumentacijos klaidų grupė, kada argumentais bandoma sukelti tam tikrus jausmus, padėsiančius įtikinti oponentą ar klausytojus.

                Vienoks ar kitoks apeliavimas į jausmus visada naudojamas religiniuose, politiniuose ar pseudomoksliniuose debatuose ir paskaitose, rinkimų kampanijose, reklamoje ir panašiose srityse.
                Apeliavimas į mases (lot. argumentum ad populum) dar žinomas, kaip apeliavimas į daugumą yra argumentacijos klaida. Ja dažniausiai apeliuojama į minios emocijas, todėl tai galima laikyti tam tikra argumento iš skaičių ir apeliavimo į jausmus kombinacija. Dažnai kartu įpainiojamos ir kitos argumentacijos klaidos.

                Apeliavimas į mases yra plačiausiai naudojamas metodas politinėse kalbose, ypač – per įvairias demonstracijas, mitingus ir kitus masinius renginius, kai reikia į savo pusę patraukti kuo daugiau publikos. Taip pat pasitaiko ir kasdieniniame gyvenime, religiniuose bei pseudomoksliniuose debatuose.
                Šiaudine baidykle vadinama argumentacijos klaida arba dezinformacija diskusijoje, kai oponentas klaidingai interpretuoja ar perfrazuoja (dažnai – sukarikatūrina) kritikuojamą poziciją, siekdamas padaryti ją mažiau atsparią kritikai. Tada kritikuojama ta klaidinga interpretacija, užuot kritikavus tikrą poziciją.

                Vilnių pakeitus į Bangladešą ir sukarikatūrinus, imamas kritikuoti Bangladešo tuštinimaisi ir ožkų skerdimai gatvėse, užuot kalbėjus apie Vilniaus gatves.
                Siūlau liautis nusišnekėti, imt diskutuot argumentuotai bei logiškai ir lygint su Vilniumi, o ne su tais mylimais Bangladešais.

                Parašė John Rodyti pranešimą
                Šiaip keli pavyzdžiai.

                Noblessner kvartalas





                Statomas Kalaranna Kvartal



                Statomas Porto Franco
                Ačiū už pateiktus Talino pavyzdžius, jie tikrai geri ir tinkami. Dabar žiūrim ar turime kažko bent kažkiek panašaus Vilniuje? Ogi tikrai turime.

                Yra gerų kvartalų Vilniaus centre, yra ir užmiesty. Prestižinės klasės kvartalai daugiausia koncentruojasi Užupy, Paupy, Naujamiesty.
                Click image for larger version

Name:	MjU0OWE4ZWEzMThj.jpg
Views:	168
Size:	839,2 kB
ID:	1831251

                Click image for larger version

Name:	studios-83-web4.jpg
Views:	173
Size:	410,8 kB
ID:	1831249

                Click image for larger version

Name:	UE-021.jpg_popup.jpg
Views:	244
Size:	824,8 kB
ID:	1831247





                Tai tik keli iš daugybės tokių kvartalų (Krivių namai, Rasų namai, Užupio etiudas ir t.t. ir pan.).

                Net vidurinės klasės kvartalai Vilniaus pakraščiuose, jų esama tikrai neblogų, jei ne architektūros, tai puikaus aplinkos sutvarkymo prasme. Didžiulis Antakalnio terasos.
                Click image for larger version

Name:	NzE3YjJhZTBmOGFj.jpg
Views:	166
Size:	860,7 kB
ID:	1831256

                Didžiulis projektas Santariškių namai. Labai geras, labai vykęs, puikus, pavyzdinis.
                Click image for larger version

Name:	YTkyYjIyNmJhZTI0.jpg
Views:	167
Size:	377,8 kB
ID:	1831255

                Pats kvartalo principas labai geras (uždaras, be eismo, su fontanais, apželdinimu, mini zoo, sporto aikštynais ir kt,). Spalvinis sprendimas ir medžiagiškumas meh.
                Click image for larger version

Name:	ZDU5NTI2OWZjYzU3.jpg
Views:	167
Size:	460,3 kB
ID:	1831254

                Vėlgi, architektūra, ji primityvi, tačiau aplinkos sutvarkymas tobulas, aukštingumas labai geras kaip toliau nuo centro ir kt.
                Click image for larger version

Name:	YTUzMzgzZmY2NTQy.jpg
Views:	168
Size:	664,9 kB
ID:	1831253

                Nu čia jau sakyčiau toks grynas Bagladešas, Mianmaras arba Laoso provincija jei neblogiau. Tai jo, tu velniškai teisus. Spėju, vietiniai Bajorų čiabuviai tuštinasi į tą upelį, galvijus maudo, netgi barsto mirusųjų pelenus, gryna Indija, ne kitaip. Plet, rimtai? Dabar jei surimtėjus, gal jau aiškiau kokius blėnius mums forume šiuo klausimu rašinėji? Tai kad siūlau liautis. (:
                Click image for larger version  Name:	mg-8751.jpg Views:	0 Size:	413,9 kB ID:	1831181

                Dabar statomas, irgi atrodo bus neprastas, patogus gyvent, jaukus kvartalas.
                Click image for larger version

Name:	Citify-Giluzio-rivjera-1.jpg
Views:	166
Size:	316,5 kB
ID:	1831252

                Čia tik keli pavyzdžiai, jų galima išsirankiot daug.

                Kas man labiau patinka Talino kvartaluose, yra tai, jog jie dažnai turi prekybai, paslaugoms skirtus gyvus pirmuosius aukštus, o Vilniuje dažnai (nauja kelerių metų tendencija) formuojami uždari kvartalai, su tvoromis, apsauga, kamerų stebėjimu (trūksta tik spygliuotos vielos ir atsišaudymo lizdų). Gaunasi savotiški paranojos kupini getai su pačių gyventojų perdėtu aplinkos stebėjimu, nuolatiniu fotografavimu ir kasdieniu rašinėjimu į bendrus namo forumus apie kątik pastebėtus nepažįstamuosius (koks nors nekaltai užsukęs kaimyno svečias apšaukiamas vagimi, plėšiku ar iškrypėliu), nors Lietuva nėra Pietų Afrikos Respublika, Kolumbija ar Vakarų Krantas, kad būtų didelis pavojus ir reikėtų šitaip užsibarikaduoti nuo kitų miestiečių.

                Kita vertus, pusė naujų Vilniaus būstų yra kotedžuose Kalnėnuose ar visokiuose Bendoriuose už formalios miesto ribos ir tie kvartalai apdeda Taliną kai stovintį.
                Click image for larger version

Name:	YzRhNzg3NzgyZGIw.jpg
Views:	166
Size:	1,10 MB
ID:	1831259
                Click image for larger version

Name:	ZGU0Zjc0ZTEzZWM0.jpg
Views:	167
Size:	895,3 kB
ID:	1831257

                Click image for larger version

Name:	NGUxMzE1NTZmOThj.jpg
Views:	166
Size:	862,7 kB
ID:	1831258
                Attached Files
                Paskutinis taisė dangoraižistas; 2020.10.10, 17:55.

                Comment


                  Nerodo nuotraukų. Išskirus tą šaltinėlį Win10proChrome
                  Show must go von!

                  Comment


                    Be to, kadangi čia ne paauglių 15 metų amžiaus mergaičių Talino fanių forumas, o daugiausiai 25-45 m. amžiaus suaugusių rimtų vyrų (labai daug Talino fanbojų), siūlau žiūrėti visumą, o ne tik pačius geriausius rinktinius Talino projektus, lyginant juos su vidutiniškai pačiais blogiausiais Vilniaus biurų ir daugiabučių projektais. Didžioji dalis Talino biurų ir daugiabučių projektų bei miesto aplinka atrodo visai kitaip. Štai keli pavyzdžiai. So much a lot Scandinavia, it hurts.

                    Click image for larger version  Name:	1_1_3442879255.jpg Views:	0 Size:	841,7 kB ID:	1831208


                    Click image for larger version  Name:	parking-europark-tallinn-757112.png Views:	0 Size:	1,97 MB ID:	1831209

                    Click image for larger version  Name:	IMG_24611.jpg Views:	0 Size:	323,2 kB ID:	1831212

                    Click image for larger version  Name:	10583214.png Views:	0 Size:	1,21 MB ID:	1831210

                    Click image for larger version  Name:	27978-large.jpg Views:	0 Size:	300,3 kB ID:	1831214

                    Click image for larger version  Name:	899484t1hb81c.jpg Views:	0 Size:	280,6 kB ID:	1831213


                    Click image for larger version  Name:	kalevi-panorama-1_orig.jpg Views:	0 Size:	475,4 kB ID:	1831206

                    Click image for larger version  Name:	1_1_2317253138.jpg Views:	0 Size:	334,6 kB ID:	1831216

                    Click image for larger version  Name:	1_1_2784381762.jpg Views:	0 Size:	783,7 kB ID:	1831215

                    Click image for larger version  Name:	13001491t1ha636.jpg Views:	0 Size:	150,2 kB ID:	1831211

                    Rytų Europos margučiai ofisai ir rytųeuropietiški komiblokai.
                    Attached Files

                    Comment


                      Dangoraižiste, mano atsakymas su projektais buvo skirtas tam, kas klausė, ar Rotermann yra vienintelis toks kvartalas Taline. Nu tai yra daugiau. Diskutuoti, ar Vilniaus architektūra traukia iki Talino yra visiškai beprasmis užsiėmimas, kaip beprasmiška aiškinti, kad sniegas yra baltas. Talinas duoda į kaulus Vilniui fair and square ir tavo bandymai iš to daryti diskusiją su demagoginiais pseudoargumentais atrodo truputį komiškai.
                      Paskutinis taisė John; 2020.10.10, 17:02.

                      Comment


                        dangoraižistas tu čia sarkastiškai viską varai ar iš rimto? Jeigu antras variantas, tai tada kaip viskas aišku su jumis

                        Click image for larger version

Name:	for_export.jpg
Views:	284
Size:	379,8 kB
ID:	1831221
                        Show must go von!

                        Comment


                          Parašė Tomas Rodyti pranešimą

                          Nekst level:
                          https://www.google.com/maps/@58.3775...7i13312!8i6656
                          Dar nekst level:
                          https://www.google.com/maps/@58.3789...7i13312!8i6656

                          Tai čia miesto centras. Apie tai, kad didelė dalis istorinės Tartu periferijos atrodo kaip Kauno Žaliakalnio turgaus rajonas (kuris yra skylė) aš nekalbu
                          Siek tiek pagrybavau, po sias 2019m apylinkes. Nenoriu uzsiimt cherry pickingu, nes visa kelione is to susideda(kelio zenklai vidury dvirtakio, baisos sovietines tvoros, apgrauzti bortai ir t.t.), bet tik klausimas, kam jie tuos kelio zenklu stovus taip margina, kokia paskirtis?
                          https://www.google.com/maps/@58.3751...7i13312!8i6656

                          Comment


                            Parašė Milwaukee Rodyti pranešimą

                            Siek tiek pagrybavau, po sias 2019m apylinkes. Nenoriu uzsiimt cherry pickingu, nes visa kelione is to susideda(kelio zenklai vidury dvirtakio, baisos sovietines tvoros, apgrauzti bortai ir t.t.), bet tik klausimas, kam jie tuos kelio zenklu stovus taip margina, kokia paskirtis?
                            https://www.google.com/maps/@58.3751...7i13312!8i6656
                            Geras klausimas. Olandai pvz. šviesoforus dryžuotus stato. Kam?
                            Show must go von!

                            Comment


                              Pigesnis geltono lietuviško blyno variantas?
                              It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                              Comment


                                Parašė John Rodyti pranešimą
                                Diskutuoti, ar Vilniaus architektūra traukia iki Talino yra visiškai beprasmis užsiėmimas, kaip beprasmiška aiškinti, kad sniegas yra baltas. Talinas duoda į kaulus Vilniui fair and square ir tavo bandymai iš to daryti diskusiją su demagoginiais pseudoargumentais atrodo truputį komiškai.
                                Komiškai atrodo iki religijos iškeltas be jokių argumentų Talino niekuo nepagrįstas garbinimas, o vos keli pateikti pavyzdžiai paneigia tokius suabsoliutintus nusišnekėjimus.
                                An appeal to faith (or an appeal to belief) occurs when someone argues that you must first accept the truth of a statement in order to be able to rationally accept the truth of the statement.

                                The fallacy is a form of circular logic and an informal fallacy.

                                Examples
                                • "Once you believe in almighty Tallinn, you will understand!"
                                • "If you accept that Tallinn is located in Scandinavia, you will understand!"
                                Juoką kelia ir anekdotiniai pasakojimai, kad „nemačiau“ Taline žvyruotų aftaparkovkių ar geldų, numestų ant žolės.
                                Anecdotal evidence (also proof by selected instances, or, more pejoratively, anecdata) is use of one or more anecdotes (specific instances of an event; stories) to either support or refute a claim. The use of anecdotal evidence to draw a conclusion is like using the NBA all-star teams to estimate the average height of Americans.

                                Whereas anecdotal evidence is sometimes the starting point of a proper scientific investigation, it is all too often the ending point and every point of a pseudoscientific investigation.
                                Anecdotal evidence is often used in politics, journalism, blogs and many other contexts to make or imply generalisations based on very limited and cherry-picked examples, rather than reliable statistical studies.
                                Click image for larger version  Name:	auto-juurdepaas-kortermaja-magala-mustamae-parkimine-75759823.jpg Views:	0 Size:	212,6 kB ID:	1831230

                                Click image for larger version  Name:	12341072t1h7b01.jpg Views:	0 Size:	235,8 kB ID:	1831236

                                Click image for larger version  Name:	12341071t1h9703.jpg Views:	0 Size:	567,4 kB ID:	1831235

                                Click image for larger version  Name:	13198073t1h705a.jpg Views:	0 Size:	477,1 kB ID:	1831231

                                Centre...
                                Click image for larger version  Name:	46119957931_662f825130_b.jpg Views:	0 Size:	346,8 kB ID:	1831234

                                Click image for larger version  Name:	46119958761_9a9c784624_b.jpg Views:	0 Size:	422,5 kB ID:	1831232

                                Click image for larger version  Name:	31180831967_0dd8f018dd_b.jpg Views:	0 Size:	465,3 kB ID:	1831233

                                Comment


                                  Parašė VNS Rodyti pranešimą

                                  Geras klausimas. Olandai pvz. šviesoforus dryžuotus stato. Kam?
                                  Dazo juoda spalva, kuri maziausiai issiskiria is aplinkos ir ne pereju stovus. O siuo atveju pereju stovai isdazyti slykscia melyna spalva, atrodo ne ka skaniau, nes musu salotiniai skydai. Bet cia gi estai, kaip gali taip susifakapint?

                                  Comment


                                    Parašė Milwaukee Rodyti pranešimą
                                    Dazo juoda spalva, kuri maziausiai issiskiria is aplinkos ir ne pereju stovus. O siuo atveju pereju stovai isdazyti slykscia melyna spalva, atrodo ne ka skaniau, nes musu salotiniai skydai. Bet cia gi estai, kaip gali taip susifakapint?
                                    Olandai dažo juodai baltai. Kad matytusi už kilometro. Kodėl estai taip dažo, nežinau. Kad gal matytusi už puskilometrio. Kodėl mėlynai? Todėl, kad estai. Jie mėgsta mėlyną spalvą. Tai tikslas kaip ir aiškus? Man irgi pvz. mėlynos tvoros Vilniaus krašte nepatinka, bet ką padarysi, tuteišams patinka. Man šlykštu, ne jiems.
                                    Show must go von!

                                    Comment


                                      Parašė VNS Rodyti pranešimą

                                      Olandai dažo juodai baltai. Kad matytusi už kilometro. Kodėl estai taip dažo, nežinau. Kad gal matytusi už puskilometrio. Kodėl mėlynai? Todėl, kad estai. Jie mėgsta mėlyną spalvą. Tai tikslas kaip ir aiškus? Man irgi pvz. mėlynos tvoros Vilniaus krašte nepatinka, bet ką padarysi, tuteišams patinka. Man šlykštu, ne jiems.
                                      O gal tai pigiausias ir maziausiai estetiskas budas isskirt is aplinkos pereja, nenaudojant nei jos pakilimo, nei kryptinio apsvietimo? Nes be vizualinio triuksmo, is jos naudos, kaip is ozio pieno, ne daugiau.

                                      Comment


                                        Dangoraižiste, jei jau reikia dėti foto iš Telliskivi (Talino nightlife ir creative art zona buvusiame industriniame kvartale, kažkas panašaus į Vilniaus loftą, tik su 20x daugiau barų) ir aiškinti, kad tai Talino "centras", ant kiek reikia būti desperatiškam, siekiant klaidinti ir meluoti?

                                        Comment


                                          Parašė Milwaukee Rodyti pranešimą

                                          O gal tai pigiausias ir maziausiai estetiskas budas isskirt is aplinkos pereja, nenaudojant nei jos pakilimo, nei kryptinio apsvietimo? Nes be vizualinio triuksmo, is jos naudos, kaip is ozio pieno, ne daugiau.
                                          Greičiausiai. Gal paskui tvarkys, perkels ir ženklą ir apšvies. Kas ten žino. Viskas ok ir su lietuvių "blynais". Ne dėl grožio gi taip daroma.
                                          Show must go von!

                                          Comment

                                          Working...
                                          X