Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Neramumai islamo pasaulyje (AF, SY, IQ, EG, LY, TN, DZ, MA, YE, BH, ...)

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Kad Irakas suartėjo su kaimyniniu šiitišku Iranu nuvertus sunitą S. Huseiną, tai visai normalu. O JAV politika nenuosekli - kinta sulig prezidento rinkimais. JAV pamačius, kad jos įtaka Irake silpsta, griebėsi radikalių žingsnių.

    US influence in Iraq wanes as Iran strengthens grip

    Iraqis say US mis-steps and misunderstandings created the space for Tehran’s increased role. By 2010, the Americans had “very little depth to their relationships inside the country”, according to one former Iraqi official. “They spent millions on the Iraqi army only to find it disintegrate in [2014] in a matter of hours,” the official said. “They left a series of projects half finished . . . there’s really nothing but a trail of broken promises. Iran, in contrast, sought to influence all parts of social, economic and political life in Iraq, building links that were “very difficult to disentangle”, the former official added.
    https://www.ft.com/content/8d225596-...3-eea0cae3f0de

    Comment


      Parašė Sula Rodyti pranešimą

      Irake iš esmės yra trivaldystė. Centrinė valdžia, deja, nelabai kontroliuoja padėtį.
      Irane galima sakyti taip pat trivaldystė, Irano revoliucijos gvardija (kuri, beje ir numušė lėktuvą), centrinė pasaulietinė valdžia su savo kariuomene ir islamistai su Ajatola priešakyje.
      Paskutinis taisė Lettered; 2020.01.13, 17:02.
      Flickr

      Comment


        Prisimenu kai prieš kelias dienas kviečiau kai kuriuos kolegas labai rimtai nevertinti kai kurią žiniasklaidoje platinamą informaciją dėl JAV bazių Irake apšaudymo, sulaukiau nemažai strėlių ir dėl to, jog smarkiai abejojau tame tarpe ir elementariai ANTIlogiškomis pasakomis apie dar prieš septynias valandas iki atakų tas bazes apleidusius jose besibazuojančius karius. Besiremiant ministro Karoblio pasisakymu buvo netgi tvirtinama, jog bazes apleido absoliučiai visi kariai

        Straipsnis šiandieniniame delfyje:

        https://www.delfi.lt/news/daily/worl....d?id=83260083

        Parinkau gražiau skambančias citatas iš straipsnio, parodančias koks yra kario gyvenamas realybėje, o ne žiniasklaidai pateiktose ir jos platinamose pasakose:

        "Tuo metu CNN žurnalistai publikuoja karinėje bazėje per bombardavimus buvusių karių išgyvenimus...

        ...Akeemas Fergusonas buvo bunkeryje, kai jo būrys gavo kraują stingdantį radijo pranešimą, kad jų kryptimi skrieja šešios Irano balistinės raketos. Betono luitas, po kuriuo jie slėpėsi, nebūtų apsaugojęs nuo Irano paleistų raketų, skelbia CNN...

        ...Kariai stebėjosi, kad įvyko tikras „stebuklas“ ir niekas nežuvo....

        ...Bazėje buvę kariai šį laikotarpį apibūdino kaip kupiną įtampos, baimės ir bejėgiškumo jausmo....


        ...Pulkininkė leitenantė Staci Coleman buvo viena iš JAV karių būrių vadžių, liepusių slėptis bunkeryje. Maždaug po pusantros valandos, praleistos slėptuvėje, jai pradėjo kilti abejonės. „Sėdėjau bunkeryje ir ėmiau galvoti, kad gal priėmiau netinkamą sprendimą, – pasakojo ji....

        ...Tuo tarpu A. Fergusonas glaudėsi JAV karių pastatytame bunkeryje – ankštoje slėptuvėje, suręstoje iš 13 cm storio betono luitų, kurie buvo sutvirtinti smėlio maišais....

        ...Kai buvo tikimasi antžeminio puolimo, A. Fergusonas išlindo iš bunkerio, pasiruošęs susiremti su priešais....

        ...Nors nežuvo nė vienas karys, keli gydomi nuo smegenų sukrėtimo, jais rūpinasi profesionalai...."

        Paskutinis taisė Jemelia; 2020.01.13, 20:13.

        Comment


          Bazėje dirba 1500 karių ir niekas nežuvo. Tai gal Irano raketos buvo iš porolono? Diduma karių buvo išvesta, o bunkeriuose turbūt liko minimalus personalas tikintis sausumos puolimo ar pan. Karoblis šnekėjo apie išvestus Lietuvos karius, CNN rašo apie bazėje likusius karius. Kame čia kokie prieštaravimai? Ankstesniuose straipsniuose nebuvo aprašytos visos smulkmenos ir tiek.

          Comment




            Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
            Bazėje dirba 1500 karių ir niekas nežuvo. Tai gal Irano raketos buvo iš porolono?
            Tereikia pažiūrėti į nuotraukas, publikuojamas tame straipsnyje, ir bus aišku iš ko buvo tos raketos. Kam uždavinėti kvailus klausimus?

            Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
            Diduma karių buvo išvesta, o bunkeriuose turbūt liko minimalus personalas tikintis sausumos puolimo ar pan..
            Gerai kad bandai kažkiek pasitaisyti, nes prieš kelias dienas neigei tai, ką dabar teigi:

            Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
            Į gyvąją jėgą nepataikė, nes ji tiesiog pasitraukė.
            O kiek buvo išvesta, kiek liko, ir kodėl liko - tai tik eiliniai spėliojimai, neturintys jokio pagrindo. Lygiai taip pat galima tvirtinti, jog leista išeiti iš bazės buvo mažumai, o tie kurie liko, liko ir dėl įvairių kitų priežasčių, ne vien dėl galimo bazės užpuolimo.

            Paskutinis taisė Jemelia; 2020.01.29, 14:35.

            Comment


              Ir iš šito straipsnio aišku, kad apie ataką žinota iš anksto. Kitaip sakant, neatskleista jokių sensacijų

              Comment


                Kodėl tu tiek kabinėjies prie žodžių? Pasakė žmogus, kad kariai buvo patraukti. Net neužsiminė, ar visi ar ne visi, čia pats interpretuoji ir pats su savo interpretacijom diskutuoji. Bet aiškus faktas, kad kelios valandos iki puolimo apie tai žinota. Čia jau būtų ANTIlogiška, jei būtų tiesiog sėdima po betono luitais, laukiama ir nieko nedaroma, juo labiau, kad ne visi bazėje buvo kariai, pasiruošę susirėmimui.

                P.S. Ką tik permečiau akim diskusiją, 15min rašė jog "visi" kariai buvo išvesti. Tai pasirodo ne visiškai visi. Na, tu teisus dėl kritinio požiūrio į teikiamą informaciją. Nors iš esmės mum svarbiau tai, ar nebuvo aukų, ir ar teisingos spekuliacijos dėl Irano išankstinio perspėjimo.
                Paskutinis taisė Evier; 2020.01.13, 21:21.

                Comment



                  Nenoriu vėl veltis į mažai prasmės turinčius ginčus, rodydamas kur ir ką tu šitam komentare vėl neteisingai vertini. Tuo labiau, kad tai liečia ne su tema, o su manim susijusius klausimus Į vieną dalyką, kažkiek ir su tema susijusį, vis tik atkreipsiu dėmesį:

                  Parašė Evier Rodyti pranešimą
                  ...15min rašė jog "visi" kariai buvo išvesti. Tai pasirodo ne visiškai visi.
                  Gal jus ir erzina mano pamokslavimai, dėl atsakingesnio požiūrio į tai ką skaitote spaudoje ir į tai, kuo po to remiatės kad ir diskusijose, bet čia tik ką pacitavau pavyzdį to, kaip nereikia aklai pasitikėti žiniasklaidos informacija Karoblis pasakė viena (galit paklausyti patys video reportaže), 15min žurnalistas parašė kita. Parašė, bet ne pacitavo! Bet vis tiek čia, forume, 15 min žurnalisto parašyti žodžiai buvo pateikti kaip Karoblio pasakyti! Na o tada jau "pošlo - pojiechalo", kaip rusai sako - dar net ir šiandien senas namas iškraipinėja tai, ką kalbėjo Karoblis prieš savaitę! Ups..., dabar tai bus... Už tą "pošlo - pojiechalo" tai atsiimsiu vatų, kremlinių agentų, sputnikų mylėtojų ir kitokių epitetų daugiau nei norėtųsi

                  Comment


                    Kad žurnalistai atmestinai dirba tai nieko naujo.
                    Va tą pačią dieną per tv kalbejo, kad Iranas pasakė, kad davė tik antausį, o kerštą duos vėliau. Nors gi iš karto buvo cituotas Irano tviteris, kad atkeršyta ir jei Jav neatsakys tai bus viskas.
                    Visiškai atvirkštinę informaciją pateikė ir ką tu jiems, žemo lygio žurnalistams?
                    Tačiau ginčo esmės tai nepaneigė, nes irgi rašoma, kad apie ataką žinota buvo.

                    Comment


                      Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                      Kad Irakas suartėjo su kaimyniniu šiitišku Iranu nuvertus sunitą S. Huseiną, tai visai normalu. O JAV politika nenuosekli - kinta sulig prezidento rinkimais. JAV pamačius, kad jos įtaka Irake silpsta, griebėsi radikalių žingsnių.

                      US influence in Iraq wanes as Iran strengthens grip



                      https://www.ft.com/content/8d225596-...3-eea0cae3f0de
                      JAV įtaka Irake visada buvo silpna, ten šiitų dauguma, todėl ir Irako prezidentas visada buvo ir bus Irano, kuris yra šiitų pagridinis lopšys, statytinis ar bent mažiausiai sąjungininkas. Neveltui Irano revoliucijos gvardija su Soleimani priešakyje Irako karo metu padėjo amerikiečiams nuversti Huseiną, nes jis buvo sunitas, ir iraniečiai žinojo, kad galės savo įtaką išplėsti į Iraką, nes šiitų čia dauguma. Tai galima suprasti Trumpą, kuris nenori taip paprastai atsitraukti ir atiduoti Iraką Irano "globai" ar bent už tokią pakalbą prašo susimokėti. Kitaip rinkėjams būtų labai sunku paaiškinti Irako karo reikalingumą, taip išeitų jų pinigai ir gyvybės buvo paaukotos tik tam, kad šalis, laikanti JAV savo didžiausia prieše, išplėstų savo įtaką regione?
                      Paskutinis taisė Lettered; 2020.01.15, 15:14.
                      Flickr

                      Comment


                        Panašiai yra ir su Libija. Nuvertė Kadafį ir šalyje prasidėjo betvarkė.

                        Kol Rusija ir Turkija ima spręsti konfliktą Libijoje, Vakarai lieka nuošaly?

                        https://www.lrt.lt/naujienos/pasauly...dimo-taisykles

                        Nelengva su tais generolais

                        Khalifa Haftaras tikėjosi būsi sutiktas ant raudonojo Kremliaus kilimo. Bet jis buvo iškart nugabentas į Rusijos užsienio reikalų ministerijos pastatą, skirtą oficialiems susitikimams, kur tikėjosi susitikti su Vladimiru Putinu. Galiausiai Libijos karo vadas neteko kantrybės ir įsiutęs paliko pastatą. Po kelių valandų jo „Dassault Falcon“ verslo klasės lėktuvas išskrido iš šalies į Jordanijos sostinę Amaną.
                        Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/news/daily/worl....d?id=83280731
                        Paskutinis taisė senasnamas; 2020.01.15, 16:03.

                        Comment


                          Parašė Lettered Rodyti pranešimą

                          Irane galima sakyti taip pat trivaldystė, Irano revoliucijos gvardija (kuri, beje ir numušė lėktuvą), centrinė pasaulietinė valdžia su savo kariuomene ir islamistai su Ajatola priešakyje.

                          Irano revoliucijos gvardija šiap vadinasi Islamo revoliucijos sargybinių korpusas ir yra pavaldi Ajotalai ir ko, ty jei ir yra islamistai tik įgave galių

                          Comment


                            Ko gero buvau teisus, kai abejojau žiniasklaidoje paskleista ir skaitytojui peršama informacija, jog Iranas, vengdamas, ar gal net neturėdamas realios priežasties aštrinti konfliktą, labai veržėsi padaryti kuo mažiau nuostolių atakuojamoms JAV karinėms bazėms Irake. Panašiau, kad patys amerikiečiai, JAU pasiekę tai ko norėjo - pašalinę Soleimani ir nenorėdami plėsti konfliktą, siekė įtampą deeskaluoti ir slėpė ( o gal tiesiog norėdami išsaugoti orumą BUVO PRIVERSTI slėpti po bravūriškų Trumpo pareiškimų apie nenukentėjusius karius) nuo visuomenės po atsakomojo Irano smūgio patirtų materialinių ir gyvosios jėgos nuostolių mastą.

                            https://www.delfi.lt/news/daily/worl....d?id=83394605


                            "JAV karių, šį mėnesį sužeistų per Irano raketinį smūgį Irake, skaičius padidėjo iki 50, rodo nauji duomenys, kuriuos antradienį paskelbė Pentagonas."


                            "Prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) iš pradžių sakė, kad nuo raketų nenukentėjo jokie amerikiečiai, o JAV demokratai vėliau apkaltino jį bandant sumenkinti karių sužeidimus."

                            "Irano atakos metu dauguma iš 1,5 tūkst. JAV karių Ain al Asado bazėje buvo bunkeriuose, nes sulaukė išankstinio vadų perspėjimo."

                            Comment


                              3 proc. iš bazėje tarnaujančių sužeistų karių šalių vadovams yra smulkmena. Atrodo, Kojala rašė, kad prezidento sėkmė rinkimuose priklauso nuo amerikiečių disponuojamų pajamų lygio ir karinėse misijose žuvusių karių skaičiaus. Trumpas sakė: no US casualties. Galima versti įvairiai. Aišku, situaciją bandė pavaizduoti kuo geriau, tačiau kita vertus žuvusių tai nėra. Burbuliuką iš to išpūtė rinkimams besiruošiantys demokratai .

                              Comment


                                Amerikiečiai moko rusus, kad negražu lenkti iš dešinės
                                https://twitter.com/mutludc/status/1...SH9pOiEaqbYIaE
                                Flickr

                                Comment


                                  Rusai garantuotai net nesuprato, kas tiem merikonam nepatiko...

                                  Comment


                                    kokie siaubingi sprogimai Beirute. Įdomu, kas iš tikro įvyko

                                    https://www.delfi.lt/news/daily/worl....d?id=84923127

                                    https://twitter.com/HeshmatAlavi/sta...79069005230081
                                    Русский военный корабль, иди нахуй!

                                    Comment


                                      Primena garsųjį ir manau visų matytą video su Tsar Bomb sprogimu. Negi čia gali būti mažo galingumo branduolinė bomba?

                                      Beje, eilinį kartą neproporcingai didelis kiekis pasišlykštėtinų komentarų lietuviškuose portaluose, pilna džiūgavimų, tokių kaip "beždžionės, juodžiai, teroristai, musliai, taip jiems ir reikia". Kodėl pasauliniuose resursuose kaip Youtube, Twitter, Reddit komentarai normalūs, o mūsų lokalioje žiniasklaidoje tiek heitinimo iš žmonių?
                                      Snowflakes will attack U <3

                                      Comment


                                        man tai atrodo kaip amonio nitratas nes oranzinis debesys oksidu azoto ... bent jau antras sprogimas. naudojamas trasoms.
                                        "I just want you to know that, when we talk about war, we're really talking about peace." —Washington, D.C. June 18, 2002


                                        - George W. Bush President of the USA

                                        Comment


                                          Parašė DeSadas Rodyti pranešimą
                                          man tai atrodo kaip amonio nitratas nes oranzinis debesys oksidu azoto ... bent jau antras sprogimas. naudojamas trasoms.
                                          Vietinė valdžia šitą jau patvirtino - eilinis saugojimo taisyklių pažeidimas ir pasekmes matome.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X