Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Neramumai islamo pasaulyje (AF, SY, IQ, EG, LY, TN, DZ, MA, YE, BH, ...)

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Paviešinti rusų karo lakūnai kariaujantys Sirijoje:
    https://informnapalm.org/13425-dannye-pylotov-su-24m
    It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

    Comment


      Parašė Lettered Rodyti pranešimą
      Išlošia tą, kad efektyviai numalšina protestus ir išsaugo savo valdžią, viskas labai paprasta. Tik šiuo atveju tie protestuojantys dar blogesni už patį diktatorių ir dar net ne vietiniai daugumoje.
      Ziurint apie kuria ataka kalbam...
      Khan al-Asal, Al Bahariyah, Jobar, Sahnaya, Kafr Zita, Ashrafiyat, 2 Aleppo, Harasta, Hassakah ir dar turbut kelios, kuriu neturiu pasizymejes, buvo valstybes kontroliuojamose teritorijose, per kurias nukentejo nemazai kareiviu.

      Hayan, Mzeirab, Qmenas, Sarmin, Binnish, Qmenas, Tell Brak, Mare buvo ivykdytos jau sunaikinos Sirijos chemini ginkla...

      East Ghouta tai kontraversiska, nes be civiliu zuvo taip pat nemazai kareiviu, o smogta buvo i valstybes kontroliuojama teritorija (fronto riba). Pagal UN ataskaita - kalta daugiau nuosaiki opozicija

      Kad Assadas naudojo chemini ginkla - klausimu irgi nera. Damasko siaurej, Deir Ez Zoir ir Aleppo buvo irodyta, jog saude Sirai

      Sirai trolina barzdylas, ant tanku pripaise kryziu, kas sunitu fanatikams sukelia labai isteriska reakcija Ypac po 250 krikscioniu pagrobimo, kuri padare nuosaikieji islamistai, nemazai krikscioniu plustelejo i armijos (NDF) gretas.


      Vakar dienos vaizdai:


      Siulau atkreipt demesi, kad NDF nemazai ekipiruotes gavo is huylo, tiek salmu, tiek akiniu, tiek lemeniu ir visokiu kuno apsaugu. Pagaliau vel Siru kariskiai atrodo panasus i armija

      Vaizdai is HAMA, kur Kerry ypac arsiai puole Huylostana, nes buktai buvo subomborduota nuosaiki opozicija. O bet taciau, tai buvo Al Nusra stovykla, vaizdai pries bombordavima:




      Nauja Sirijos armijos technikos siunta:




      Aleppo zuvo Irano generolas:


      Siaures Aleppo susiplake Daesh su Jaysh al Fatah, laimejo Daesh ir uzime:
      Paskutinis taisė ViR2; 2015.10.09, 11:16.

      Comment


        Parašė ViR2 Rodyti pranešimą
        East Ghouta tai kontraversiska, nes be civiliu zuvo taip pat nemazai kareiviu, o smogta buvo i valstybes kontroliuojama teritorija (fronto riba). Pagal UN ataskaita - kalta daugiau nuosaiki opozicija
        UN ataskaita iš apčiuopiamų įrodymų pateikia tik raketų tipus, naudotus apšaudyme (140 mm M14 ir 330 mm) ir trijų raketų trajektorijų azimutus - pagal juos gaunasi, kad šaudyta buvo iš vyriausybinių pajėgų kontroliuojamos teritorijos:



        ViR2, gali pakomentuot?

        Comment


          My bad, turejau omenyj UN norejau pasakyt Del Pontes pareiskimus Sveicarijoj po apklausu ir tyrimu.
          http://www.bbc.com/news/world-middle-east-22424188
          http://www.washingtontimes.com/news/...t-assads-regi/
          http://www.reuters.com/article/2013/...94409Z20130505

          Pakapstysiu zemelapi per diena ir atsakysiu rimciau. Bet esme, kad zemelapis yra netikslus, 20d. vyriausybe kontroliavo kelia iki oro uosto + Jobar kontroliavo vyriausybe. Atakos Daraya/Muadamiyah tikrai vyriausybes darbas ir konkreciai Assado nuprotejusio pusbrolio (atsakingas uz cheminius junginius). Del pastarojo dar buvo svarstymas, kuris realiai kaltas, nes dauguma analitiku viska pyle ant Assado pusbrolio. Assadas, kaip vadovas gan silpnas ir daugiau inteligentiskas, o va tas pusbrolis tai fanatikas, kuri kazkur skaiciau, kad po visu bairiu numete von

          Comment


            Irgi gera naujiena, iš serijos viso pasaulio idiotai deda galvas Sirijoje. Patvirtinta, kad prieš porą dienų Alepe žuvo vienas iš Irano islamo revoliucijos sargybinių gvardijos vadų Hussein Hamdani. Aktyvus islamo revoliucijos dalyvis 1979 metais, ir t.t. Paskutiniai "nuopelnai" - laikomas pagrindiniu 2009-2010 metų studentų protestų prieš ajatolų valdžią ir už visuomenės liberalizaciją malšintojų Irane. Irano šaltiniai irgi patvirtina:
            http://www.presstv.ir/Detail/2015/10...ssein-Hamedani

            Comment


              O visgi kas yra pagrindinis teroristas Sirijoje? Lietuvoje klausimų nekyla - tai "buvęs Sirijos (nes tokios valstybės faktiškai nebėra) diktatorius Basharas al-Assadas"!

              A. Kazlauskas. Pavojingiausias teroristas Sirijoje
              http://www.delfi.lt, 2015.10.09

              Įdomu, jei netyčia Porošenka (sakykim užėjus sąmonės užtemimui ) pripažintų Krymą Rusijai, suteiktų Daunbasui pačią plačiausią autonomiją ir pan., t.y. pradėtų varyti atvirai prorusišką politiką, ar nepradėtų mūsų žiniasklaida Ukrainos valdžios vadint "prorusiška chunta" ir kelt jos legitimumo klausimą?

              Comment


                Labiausiai dėmesio vertas nebent sakinys:
                Antra, ydingai vartojami terminai yra ne tik ženklas apie vidines politikos bei žiniasklaidos elito nuostatas, tačiau ir patys yra visuomenės požiūrį formuojantys veiksniai.
                O šiaip vien demagogija
                Kaip praneša SNHR organizacija, kadangi beveik 95 proc. visų civilių mirčių tenka al-Assado pajėgoms, jis yra pagrindinė šiemet Europą užplūdusio migrantų tvano priežastis.
                Aha, civilius žudo vien tik Asadas. Žudo nuo 2011 m., o migrantų krizė Europoje pasireiškė tik 2015 m. Autoriui reikėtų tą laikotarpį kažkuo užpildyti.

                Čia blaivesnis straipsnis :
                Ar tikrai V. Putinas pasimetęs ir Rusija nežino ką daro Sirijoje?
                http://www.sarmatas.lt/10/ar-tikrai-...daro-sirijoje/
                Lietuvoje dažnai teigiama, kad Rusija gyvena diplomatinės izoliacijos sąlygomis, bet vien paskaičiavus jos vadovų susitikimų skaičių iki garsiojo susitikimo su B. Obama Niujorke – iškart matyti, kad toks vertinimas yra visiškai klaidingas. Nebent Prancūzijos, Vokietijos, Kinijos, Indijos, Brazilijos, Saudo Arabijos ir daugybės kitų šalių vadovus imtume laikyti nesvarbiais žaidėjais tarptautinėje politikoje… Tiesiog gyvename naujo „Šaltojo karo“ laikais ir tą reiktų pripažinti. Jis skirtingas ir sunku numatyti jo trukmę, bet jau kuris laikas kaip vyksta.

                Susitikimas su B. Obama – tai diplomatinis signalas, kad JAV sutinka su Rusijos veikla Sirijoje. Aiškiau to pasakyti neįmanoma. Prieš savaitę JAV prezidentas savo kalboje išsakė daug abejonių dėl Rusijos veiksmų galutinės sėkmės, bet net aiškiai palinkėjo Rusijai sėkmės! Ar gali būti didesnis pasikeitimas Vašingtono retorikoje? Vargu. Nuoseklumą išlaikyti būtina. Bent vidinei auditorijai. Juolab didžiausiai pasaulio galybei JAV. Ar mes Lietuvoje turėtume tikėtis, kad JAV pasakytų, jog diktatorius B. al-Assadas tinkamas sąjungininkas? Žinoma, jis negali pritarti Rusijai šiuo klausimu, bet Džonas Keris pasakė daug daugiau, kad Sirijos ateitis – tai pasaulietinė Arabų respublika (angl.k. „secular Arab republic“). Pasak, Artimųjų Rytų ir Azijos šalių politikos eksperto prof. V. Prashado – tai yra būtent al-Assado vyriausybės apibrėžimas. JAV supranta, kad greitų pokyčių Sirijoje nebus. Dž. Keris įvardino, kad al-Assado greitas pasitraukimas sukurtų pavojingą politinį vakuumą ir atvestų šalį prie dar didesnio chaoso. Libijos pamokos, kai po NATO operacijos, nuvertus diktatorių M. Gaddafį valstybė visiškai žlugo, jau išmoktos. Šiandien Libijoje radikalių islamistų „svajonių žemė“, skendinti kraujyje ir klanų tarpusavio kovose.
                Gal Tomas ir buvo teisus
                Paskutinis taisė senasnamas; 2015.10.09, 14:01.

                Comment


                  Dar vienas patvirtinimas
                  Kol Rusija bombarduoja Siriją, regione nėra nė vieno JAV lėktuvnešio
                  Kol Rusija iš oro ir jūrų apšaudo Sirijos opozicijos pozicijas, karo ekspertų akis bado faktas – pirmą kartą nuo 2007 m. Persijos įlankoje nėra nė vieno JAV lėktuvnešio, praneša nbcnews.com.
                  http://www.15min.lt/naujiena/aktualu...esio-57-533050

                  Comment


                    Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                    Labiausiai dėmesio vertas nebent sakinys:

                    O šiaip vien demagogija

                    Aha, civilius žudo vien tik Asadas. Žudo nuo 2011 m., o migrantų krizė Europoje pasireiškė tik 2015 m. Autoriui reikėtų tą laikotarpį kažkuo užpildyti.
                    Jeigu Putinui pasisektų įvykdyti iki galo projektą "Novorossija", jokios migrantų krizės nebūtų. Bet tas jo projektas žlugo, todėl teko imtis kitokių priemonių.

                    Comment


                      Parašė Forumo_Dalyvis
                      Ar neatrodo, kad Sirijos nuosaikiai opozicijai reiketu pasikviesti i pagalba Ukraina? Sios salies kariai didvyriskai isdauze reguliaria Rusijos kariuomene Donbase, reiskia, ta pati padarytu ir Sirijoje. Ir dar nuverstu ta diktatoriu Asada.
                      Ukraina manau ne tokia kvaila kaip Rusija, kad veltųsi į svetimą ir betikslį karą vien tam, kad raumenis pademonstruoti. Rusija nieko neišlošė paimdama Krymą ir Donbasą, nieko neišloš ir Sirijoje.
                      Flickr

                      Comment


                        Na kodėl. Rusija aneksavo komerciškai patraukliausią Ukrainos regioną ir sukūrė pūlinį Donbabvės pavidalu. Dabar nuo ukrainiečių priklauso ar Ukrainos padalinimai kartosis (Žečpospolita juk irgi ne iš pirmo karto buvo sunaikinta).
                        It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                        Comment


                          Parašė Lettered Rodyti pranešimą
                          Ukraina manau ne tokia kvaila kaip Rusija, kad veltųsi į svetimą ir betikslį karą vien tam, kad raumenis pademonstruoti. Rusija nieko neišlošė paimdama Krymą ir Donbasą, nieko neišloš ir Sirijoje.
                          Kodėl? RF pademonstruoja, jog yra svarbi ir reikšminga tarptautinėje politikoje. Žinoma, tai savotiškas TSRS šleivo vilkimas (nenuostabu, žinant kas šalyje valdo), bet ji nuosekliai laikėsi savo pozicijos. O ir RF rizika šiuo metu nėra didelė - viso labo parama Sirijos pajėgoms ir aviacijos, bei raketų smūgiai.

                          Comment


                            Parašė Willow Rodyti pranešimą
                            Kodėl? RF pademonstruoja, jog yra svarbi ir reikšminga tarptautinėje politikoje. Žinoma, tai savotiškas TSRS šleivo vilkimas (nenuostabu, žinant kas šalyje valdo), bet ji nuosekliai laikėsi savo pozicijos. O ir RF rizika šiuo metu nėra didelė - viso labo parama Sirijos pajėgoms ir aviacijos, bei raketų smūgiai.
                            Kažin, ar labai naudinga susipykti su praktiškai visu islamišku pasauliu (išskyrus Iraną), vien tam, kad Assadą išlaikyti (ir tai greičiausiai tik dalinai atkuriant šalies kontrolę pakrantėje).
                            Flickr

                            Comment


                              Parašė Forumo_Dalyvis
                              Bet tai koki statusa Ukraina gautu pasaulyje... Nugaletu (kaip nugalejo Donbase) reguliaria Rusijos kariuomene ir Sirijos pajegas, nuverstu diktatoriu Asada (su diktatoriu nuvertimais Ukraina irgi turi patirties), atnestu laisve ir demokratija nuo to putininio - vatnikinio Asado kencianciai Sirijai. Beveik kaip JAV
                              JAV nėra kvaila, todėl ir nesivelia į tiesioginį karą, Ukraina manau irgi pakankamai bus protinga nekišti nosies į Siriją, o Rusija eilinį kartą užklims ir tik priešų prisidarys.
                              Flickr

                              Comment


                                Parašė Lettered Rodyti pranešimą
                                Kažin, ar labai naudinga susipykti su praktiškai visu islamišku pasauliu (išskyrus Iraną), vien tam, kad Assadą išlaikyti (ir tai greičiausiai tik dalinai atkuriant šalies kontrolę pakrantėje).
                                Manau, jog jūs teisus. Šiame etape. RF "pastatė" ant Irano..o tuo pačiu ir Sirijos. Tai yra ant šiitų. Čia, žinoma, lėmė ir istorinės priežastys - bazės, Assad'o partija (arabų socializmo reliktas), ar dar kažkas... Bet taip, rizika susipykti su Saudi ir visais kitais tikrai yra.
                                Dėl Ukrainos... Nesiūlau plėtoti šios temos, nes tai visiški svaičiojimai žinant dabartinius Ukrainos karinius pajėgumus.

                                Comment


                                  Parašė Forumo_Dalyvis
                                  Kokie bebutu tie pajegumai, bet Rusija jie nugalejo (kas seka naujienas, ypac Ukrainos portaluose - tie gerai zino). Ir Sirijoje padarytu ta pati. Nuosaikiai Sirijos opozicijai reikia labai nedaug - nusiusti oficialu prasyma Juk jie turetu zinoti, kas gerai moka kovoti pries Putino ordas.

                                  Ir be to, Ukrainos pajegumai turetu buti geresni nei Rusijos. Visi girdejo, kad Rusijoje viskas pasene, genda, luzta, skesta... O Ukraina, kaip bebutu - Europa. Vien jau ka reiskia Putino ordu sutriuskinimas.
                                  Aš suprantu ironiją (ji tikrai gera), bet gal netrolinkime?... Bent jau kol Ukraina neįsitraukė į kovos veiksmus Sirijoje. Juk tema kaip ir ne ta.

                                  Comment


                                    Visi žino, kad Ukraina ekonomiškai silpna ir korumpuota šalis, kaip ir visos ruskių įtakoje buvę šalys. Bet ji eina teisingu keliu - kuo toliau nuo kacapijos ir nuo girtų Chuilo ordų su pasenusiomis geldomis, nors kelio dar tik pradžia.

                                    O rusus jie iš tikrųjų sustabdė, taip kad gali savo ironiją susikišti. Gi Sirija Ukrainai aktuali tik dėl perspektyvoje ištratinto ruskių karinio biudžeto ir namo negrįžusių putlerio turistų - dėl viso to, kas nebenusės Donbase. Visa kita - tamstos menamai šmaikštūs kliedesiai.

                                    Comment


                                      Parašė Willow Rodyti pranešimą
                                      Aš suprantu ironiją (ji tikrai gera), bet gal netrolinkime?... Bent jau kol Ukraina neįsitraukė į kovos veiksmus Sirijoje. Juk tema kaip ir ne ta.
                                      Sakyčiau primityvus paaugliškas trolinimas, o ne "gera" ironija

                                      Comment


                                        Tuo tarpu kol forumas, kaip ir Lietuvos žiniasklaida, šioje temoje kalba tik apie Siriją ir Putiną, Tuniso dialogo grupė laimėjo Nobelio taikos prizą - visiškai netikėtai. Ypatingai svarbus įvertinimas grupei, kuri subūrė skirtingas interesų grupes ir sugebėjo išsaugoti demokratinius procesus po Ben Ali nuvertimo 2011 m. ir išvengė aštrios konfrontacijos tarp islamistų ir pasaulietinių politikų. Dabar Tunisas turi demokratiškai išrinktą prezidentą ir parlamentą.

                                        Tunisian national dialogue quartet wins 2015 Nobel peace prize
                                        Paskutinis taisė Gnoss; 2015.10.10, 13:31.

                                        Comment


                                          Bet ne visai veiksnu bet gal dar ten viskas isivaziuos.

                                          Vieno Sirijos kareivio laidotuves:



                                          Vaizdai is sios dieos HDP sprogdinimu Ankaroje, sultonas Erdoganas bando nutraukt Turkija i etnini konflikta:




                                          Teroristai toliau kalas su teroristais, siaures Aleppo Daesh atkovojo is Jaysh al Fatah ir vel nemazai teritorijos ir supa Aleppo ir kartu SAA/NDF. Sunkvezimis panaudotas atakoj, kuri leme daesh judesi



                                          Prisikelia Ahrar al Sham grupe, si karta jos buves vadeiva ikure Jaish al Sham, grupuote anksciau gaudavo finansavima is Kataro, tiketina, kad si grupuote tes ta tradicija:


                                          Beje, labai idomu, kad i konflikta isijunge Kinai siusdami galybe technikos i Sirija. Panasu, kad Vakarus su visom Al Quaeda, Jaysh al Fatah ir kitais radikalais labai stipriai nugesins ir eis link federalizavimo, ta ir Hezbollah lyderis pasakoja nuo vakar

                                          Po masisko TOW uzvezimo is Saudu, dalis Siru sugalvojo savo tankus saugoti taip:



                                          Nauji Sirijos armijos zaislai:




                                          Kerry ir toliau verkia, kaip vargsus pukuotus dzihadistus Hamoj dauzo, taciau nutyli, kad katik isvaduotam Kafr Nabudah dar Birzeli Al Nusra skerde civilius. Todel nemanau, kad jo paistalai apie pukuotus sukilelius atitinka minimalia realybe, kai ten siautejo Al Nusra, o visa teritorija yra Jaysh al Fatah jurisdickija, kuriai vadovauja Al Nusra


                                          Ir pabaigai mano megstamiausias. "Nuosaikiuju" teroristu baneris (Jaysh al Fatah susivienijimas) Idlibe:

                                          "Nesvarbu kas valdys, svarbu, kad valdys pagal Sharia"

                                          Comment

                                          Working...
                                          X