Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Neramumai islamo pasaulyje (AF, SY, IQ, EG, LY, TN, DZ, MA, YE, BH, ...)

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
    Kodėl nepagrįsta? Apie tai daug prirašyta.
    Allegations of CIA assistance to Osama bin Laden
    https://en.wikipedia.org/wiki/Allega...sama_bin_Laden
    Jau vien dviprasmiškas JAV vaidmuo Sirijoje tuos įtarimus tik sustiprina.
    Aš neneigiu, kad JAV Afganistano karo metu rėmė tuos kovotojus, jų tarpe ir bin Laden'o grupę, bet to nebuvo vėliau. Remti žmogų, kuris deklaruoja kovą prieš tave ir yra atsakingas už teroro aktus prieš tave yra beprasmiška. Sirijoje, matyti, įsijungė geopolitinis motyvas mažinti Irano įtaką. Bet pagrindinė parama tiek lėšomis, tiek kariais toms grupuotėms keliavo iš sunitiškų arabų šalių. Reikia įvertinti ir tai, jog JAV nekontroliuoja savo sąjungininkų. Tokiai kontrolei nėra galimybių - gali būti bendri planai ir veiksmai, bet tai nereiškia, jog kokia nors Saudi Arabija, turėdama tokią karinę galią, nesiims kažko savarankiškai.
    Dar norėčiau išryškinti kitą momentą: Obamos administracija nemato Vidurio Rytų kaip esminio regiono JAV interesų lauke. Tai įrodo tiek abiejų karų užbaigimas, tiek susitarimas su Iranu (palyginkite su Bush'o administracijos požiūriu į Iraną ). Taip pat visa "pivoting to Asia" diplomatinė doktrina, kurios realizacija yra kad ir visai neseniai pasirašytas TPP susitarimas (dar neįsigaliojęs). Žinoma, lieka savotiškas geopolitinis JAV interesų regione "inkaras" - Izraelis.

    Comment


      senasnamas, netrauk tokiu pritrauktu komentaru Protestai ir revoliucija buvo realus, nors galbut ir tik pirma ar antra menesi. Po to viskas issigime i sektarini konflikta ir pritrauke fanatikus is Al Quaeda ir kitu militaristiniu Saudu grupuociu.
      Nuosirdziai netikiu visom tom nesamonem apie zydomasonu samokslus, CIA, MI6 ar dar kazka. Visas pagrindas konfiktui buvo, o va Sirai padare klaida, jog konflikta iskart bande nugesint jega, kas priverte paprastus, ne fanatiskai nusiteikusius zmones ieskot pagalbos ir paramos pas Al Quaeda ir kitus fanatikus. Tada prasidejo fatwa karas, kol galiausiai gavom tai, ka turim dabar: Huylostanas+Iranas+Irakas+Sirija+Hezbollah vs. JAV+Vakarai+Saudai+Kataras+Turkai+Suni radikalu grupuotes Jeigu ka, didzioji dalis "moderate fanatics" nekovoja pries Daesh, o kovoja tik atskiros grupuotes IR daugiausiai tik pietu Sirijoje arba nedideliuos zidiniuose, kur vietiniai vadukai nepasidalina grobiu.
      Nauja ginkluote naudojama siaures Hama puolime ir siandienos fronto vaizdai:






      Beje, Sirijos sukileliu (Jaysh al Islam) lyderio zinute:



      Comment


        Beje:

        Comment


          Aš neneigiu, kad JAV Afganistano karo metu rėmė tuos kovotojus, jų tarpe ir bin Laden'o grupę, bet to nebuvo vėliau. Remti žmogų, kuris deklaruoja kovą prieš tave ir yra atsakingas už teroro aktus prieš tave yra beprasmiška.
          Tai rėmė, tai nerėmė, tai vėl remia/neremia . Sirijoje riba tarp JAV ir al Qaedos vėl labai suplonėjusi. Turint galvoje, kad politika dažniausiai būna ne tik amorali ir purvina, bet ir kruvina, tai negalima atmesti jokių variantų. Tuo labiau, kad jie logiškai įtikinami. Daug neįtikinamiau skamba priešingi oficialūs pareiškimai, kaip JAV apsiskaičiavo, žvalgyba pražiūrėjo ir neįvertino. Dar pridedam nuvalkiotus pasakymus apie demokratijos plėtrą, kurie naudojami vietoj preteksto, ir pasitikėjimo kreditas tampa iššvaistytas .
          Obamos administracija nemato Vidurio Rytų kaip esminio regiono JAV interesų lauke.
          Taip, dabar gal mažiau. Manau, kad JAV laviruoja tarp S. Arabijos, Izraelio ir savo interesų bei viešosios nuomonės. Iš čia ir atsiranda tas vadinamas neryžtingumas ar nekonketūs veiksmai.

          Comment


            Vakar dienos vaizdai, sakyciau, gan ispudingai veiksmas is kitos puses atrodo


            Al Nusra isteige savo policija Idlibe Netrukus, kaip ir konkuruojantis, nebe toks moderate, kalifatas - kals auksinius dinarus

            Comment


              Čia vienas iš dviejų vakar islamistams padovanotų T-72:

              Comment


                Ahrar al Sham ir Jabhat al Nusra su FSA veliavom, o dar visai nesenai JAV sake, kad tai teroristine organizacija ir nesusijusi su FSA - f...in epic

                Priesingai nuo kito (pamustas, bet reaktyviniai sarvai isgelbejo nuo visisko praradimo), sitas atrodo, kad buvo tiesiog paliktas? Neraso prie video (speju is twiterio?) jo istorijos?

                Comment


                  Parašė Willow Rodyti pranešimą
                  .
                  Sutinku su ViR2 dėl diplomatinio sprendimo galimybės. Man irgi atrodo, jog bus daroma kažkas panašaus... RF tikslas tokiu atveju būtų įtvirtinti bazes Viduržemio jūros pakrantėse (paskutinės likę bazės) ir išlaikyti Assad'o (ar panašaus lyderio) režimą, kuris RF būtų palankus. Ši karinė kampanija padeda pasiekti visų šių tikslų ir pasodina Saudi, bei Vakarų šalių atstovus už derybų stalo su Assad'o išlaikymo variantu. Be to, RF gauna dividendus parodydama, jog vėl yra reikšminga ir pažemindama "neveiklius Vakarus"...galima sakyti, jog prisiima konflikto sprendėjo laurus. Kiek tame tiesos - parodys laikas.
                  Jeigu miestus valys labai brutaliai, bombarduodami, teroristai nebeturės kur slėptis.

                  Comment


                    Parašė Willow Rodyti pranešimą
                    Dar norėčiau išryškinti kitą momentą: Obamos administracija nemato Vidurio Rytų kaip esminio regiono JAV interesų lauke. Tai įrodo tiek abiejų karų užbaigimas, tiek susitarimas su Iranu (palyginkite su Bush'o administracijos požiūriu į Iraną ). Taip pat visa "pivoting to Asia" diplomatinė doktrina, kurios realizacija yra kad ir visai neseniai pasirašytas TPP susitarimas (dar neįsigaliojęs). Žinoma, lieka savotiškas geopolitinis JAV interesų regione "inkaras" - Izraelis.
                    O gal nebemato? Nes nesukontroliuoja situacijos.

                    Comment


                      Parašė ViR2 Rodyti pranešimą
                      Priesingai nuo kito (pamustas, bet reaktyviniai sarvai isgelbejo nuo visisko praradimo), sitas atrodo, kad buvo tiesiog paliktas? Neraso prie video (speju is twiterio?) jo istorijos?
                      Ne, nebuvo ...

                      Kita istorija: rusai iš Kaspijos vakar paleido 26 sparnuotąsias raketas į Siriją. Šiandien JAV kariškiai anonimiškai pranešė, kad bent keturios nedaskrido ir nukrito Irane. Rusai iš karto paneigė. Bet Irano žurnalistai rašo, kad Tekabo kaime sprogo vakar nežinomas objektas, apgadinta bent 100 namų

                      https://twitter.com/Hassanvand/media

                      Comment




                        4:20. "jest kontakt".
                        GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                        Comment


                          Parašė andyour Rodyti pranešimą
                          O gal nebemato? Nes nesukontroliuoja situacijos.
                          Iš dalies- taip. Bet, mano nuomone, tai ne priežastis, o pasekmė. Jei pažiūrėsite į Obamos rinkiminę platformą, tai jis atėjo su aiškia žinia pabaigti tuos du karus. JAV visuomenėje jie jau buvo itin nepopuliarūs. Kitas dalykas jo nuo pat pradžių skelbta kryptis į Rytų - Pietryčių Azijos regioną. JAV "skalūnų revoliucijos" dėka pajėgi visiškai apsirūpinti energetiniais resursais, taigi didelio ekonominio motyvo nelieka. Obamos administracija skelbė dar vieną įdomų dalyką: didesnio vaidmens regioniniams sąjungininkams suteikimą (taip vadinamas "leading from behind"). Manau, jog Sirijoje matome šios doktrinos komplikaciją... Irake ir Sirijoje susiformavo ISIS, tačiau politinės valios imtis to rimtai nėra, o dar ir metai iki rinkimų. Nesiimti nieko irgi negalima, nes ISIS rimta grėsmė, o dar ir JAV piliečiai buvo žudomi prieš kameras. JAV kariškiai ir Prezidento administracija, ko gero, puikiai supranta, kad be sausumos pajėgų nieko reikšmingo padaryti nepavyks, bet...kažką daryti reikia. Situaciją ir jos vertinimą visuomenėje pakeistų nebent koks nors didelis sukrėtimas (kaip buvo 911).

                          Comment


                            Parašė Eimantas Rodyti pranešimą
                            4:20. "jest kontakt".
                            "instruktoriai"

                            Comment


                              Tata pavadino Assadą "vaikų nuodytoju":
                              – Ar Rusijos įsikišimas į karą Sirijoje gali sukelti krachą pačioje Rusijoje?
                              – Gali, tačiau tai priklausys nuo to, kokios bus pasekmės. Dabar jie ten ramiai skraido ir muša Basharo al-Assado priešininkus, tarp kurių ir tie, kurie patį Assadą nori pašalinti kaip teroristą ir vaikų nuodytoją dujomis. Apie šį faktą nelabai kas kalba, tiktai Jungtinės Valstijos vis primena, kad su vaikų nuodytoju nekalbės. O Putinas galbūt tiksi priversti Ameriką kalbėtis ir dar kartą ją pažeminti.
                              ViR2, tai visgi kaip ten buvo su ta Ghouta dujų ataka? Kieno darbas? Pamenu aiškinai man, kad visi galai veda į "santykinai nuosaikių sukilėlių" pusę, bet vat nepriklausomų (?) tyrimų puslapis "Bellingcat" teigia, kad tai buvo Sirijos vyriausybinių pajėgų darbas:

                              Volcanoes in Damascus
                              http://www.bellingcat.com, 2014.07.15

                              Attempts to Blame the Syrian Opposition for the August 21st Sarin Attacks Continue One Year On
                              http://www.bellingcat.com, 2014.08.20
                              Paskutinis taisė Dadis; 2015.10.09, 08:18.

                              Comment


                                It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                                Comment


                                  Net gera ant dušios kad visi pasaulio bepročiai pjaustosi Sirijoje įskaitant rusus.
                                  Lažinuos- 2017 metais Lietuvos gyventojų skaičius didės.

                                  Comment


                                    Parašė rat
                                    Teroristai prišykė in kelnes. Pasitylinkite garsa, nes šūkauja nesąmones kažkokias. Bet ką nors tikrai numuš vieną dieną.

                                    Youtube video
                                    Antra video dalis labai primena pirmą Donecko aerouosto šturmą, kai ukrainiečiai sėkmingai panaudojo aviaciją.

                                    Comment


                                      Dėl tos dujų atakos, tai ką išlošia vadinamasis diktatorius, jei panaudoja dujas prieš civilius, kai visas pasaulis žino, kad Sirijos valdžia turi cheminį ginklą? Tuo tarpu priešininkai išlošia daug, nes gali apkaltinti diktatorių žiaurumu ir įgyti didesnį palaikymą dėl jo nuvertimo. Politikai, kaip matyti, irgi mėgsta tokiais kaltinimais spekuliuoti net be didelių įrodymų.
                                      Paskutinis taisė senasnamas; 2015.10.09, 08:43.

                                      Comment


                                        Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                                        Dėl tos dujų atakos, tai ką išlošia vadinamasis diktatorius, jei panaudoja dujas prieš civilius, kai visas pasaulis žino, kad Sirijos valdžia turi cheminį ginklą? Tuo tarpu priešininkai išlošia daug, nes gali apkaltinti diktatorių žiaurumu ir įgyti didesnį palaikymą dėl jo nuvertimo.
                                        Išlošia tą, kad efektyviai numalšina protestus ir išsaugo savo valdžią, viskas labai paprasta. Tik šiuo atveju tie protestuojantys dar blogesni už patį diktatorių ir dar net ne vietiniai daugumoje.
                                        Flickr

                                        Comment


                                          Tai kad nieko nenumalšino, tik po to Sirija buvo priversta prisijungti prie cheminio ginklo konvencijos ir atiduoti savo atsargas sunaikinti. Vėlgi didesnė nauda priešininkams, o ne pačiam režimui.
                                          Paskutinis taisė senasnamas; 2015.10.09, 08:51.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X