Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Neramumai islamo pasaulyje (AF, SY, IQ, EG, LY, TN, DZ, MA, YE, BH, ...)

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    /\ o ISIS mėgsta slėptis už taikių gyventojų? Gal yra koks apytikslis skaičius, kiek mirė ISIS teroristų? Gal jie jau eina į pabaigą?
    Paskutinis taisė andyour; 2015.06.09, 23:54.

    Comment


      Pakankamai neutralaus - CSIS think tank'o duomenimis šiuo metu SAA pajėgumai nuo konflikto pradžioje turėtų 330 000 yra sumažėje iki +/- 175 000, čia kartu sudėjus su įvairaus plauko pro-Assad militia, Hezbollah ect.
      Sunku spręsti apie tikrąjį esamų pajėgų operacinį efektyvumą, bet vėl gi žinant kaip paskutiniu metu rėžimas desperatiškai prašė Irano neatidėliotinai atsiųsti 50k-100k kovotojų, darosi akivaizdu, kad jėgos yra smarkiai nualintos bei overstretch'intos.

      Parašė andyour Rodyti pranešimą
      Gal jie jau eina į pabaigą?


      Kalbant apie Isil, top US military brass'as pripažįsta, kad nors

      we’ve taken about 13,000 enemy fighters off the battlefield since the September-October time frame,”
      arba
      removing over 1,000 enemy fighters a month from the battlefield.
      tokia taktika, bent jau kol kas, reikšmingos ar kardinalios persvaros battlefield'e neatnešė, nes

      Islamic State’s recruitment was outstripping its losses.
      Nukirtus Hidrai galvą, jos vietoje tuoj pat atauga kita ar net dvi -

      The strength of ISIS continues to grow, so they’re getting more in from recruits than they are losing through casualties
      Rekrūtai organizuotai yra
      send to one of at least eight to 10 training camps the Islamic State runs in Iraq and Syria
      Kur pagreitintu būdu jaunojo jihadi kovotojo kursus graduate'ina

      Based on these images, each course graduates about 30 to 50 fighters. That would mean that the group is graduating between 240 and 500 fighters every four to six weeks.
      Šaltinis
      Paskutinis taisė l2ez4m; 2015.06.10, 20:47.

      Comment


        Vadinas arba alawite state arba teks bandyt papirkt teroristu grupuotes jungtis prie valdzios

        Comment


          Suskirstymas kantonais, Alawita, Druzai, Kurdai... arabai aleppo ir damasko Kantonai ... gal dar krikscionys atskirai kito atvejo as cia nematau.
          "I just want you to know that, when we talk about war, we're really talking about peace." —Washington, D.C. June 18, 2002


          - George W. Bush President of the USA

          Comment


            Krikscionys bazuojasi visai salia alawi zemiu. Druze jau apsupti sunitu, bet is esmes didzioji dalis ju, iskaitant armenu yra pabege I uzsieni arba glaudzias Damaske / Latakijoj

            Comment


              Parašė DeSadas Rodyti pranešimą
              Suskirstymas kantonais, Alawita, Druzai, Kurdai... arabai aleppo ir damasko Kantonai ... gal dar krikscionys atskirai kito atvejo as cia nematau.
              Arba visų "sukilėlių" išvalymas ir grįžimas į taiką, kuri buvo iki 2011 m.
              Flickr

              Comment


                Tai yra neimanoma, kai vakarai tiesiogiai remia al quaeda kovotojus ir fsa likucius, o gcc saliu turtingi dedes - daesh fanatiskiems suniams yra net dvi dzihado galimybes, arba daesh arba al quaeda be sienu kontroles tai neimanoma, o Turkai su erdoganu priesakyj, niekad nenaikins paramos fanatikams, Jordanija su JAV uznugariu irgi nesutiks uzdaryt sienu. Vienintelis stebuklas ivyktu jei Iranas tiesiogiai isiveltu

                Comment


                  /\ O pagrindinė problema, kad pati Sirija yra nelabai funkcionuojanti, kaip suprantu, daugiausia dėl Sunni ir Shia/Alewi nesantaikos. Kurį laiką valstybės vientisumą palaikė tik Assadų represijos prieš sunitus. Iš tikro labai panašu į Iraką - dar vieną tik oficialiai atrodantį kaip normali valstybė, kur iš tikro tėra visiška betvarkė ir valstybės institucijų neveiksnumas.
                  Post in English - fight censorship!

                  Comment


                    Iki revoliucijos tai nebuvo jokiu problemu. Buvo pagrindine problema su muslim brotherhood, kuriu fanatikus labai stipriai traiske, bet nesantaikos tarp suni ir shia nebuvo, o pati salis buvo laikoma viena is paciu stabiliausiu regione (iki problemu su Izraeliu ir Sirijos inicijuoto pilietinio karto) Libanas buvo ta salis regione, kuri buvo laikoma moderniausia ir tikra sekmes istorija.
                    O dabar tai taip, Sirija nebefunkcionuoja. Nuosaikesnes suni ir visos mazumu grupes spieciasi po valstybes protekcija, bet betkokie miesteliai ar kaimai atokesni nuo civilizuotu miestu - palaiko Daesh ar bent Al Quaeda bujojima

                    Nebutu vakarai taip paskubeje isikist i sektarini konflikta, greiciausiai nebutu nei Daesh nei Al Quaeda subujojimo tenais, nes modernus suni konflikto pradzioj pajaute, kad "gal" gaus is vakaru parama, bet labai greitai jie buvo ispjauti arba nustumti nuo scenos radikaliu ir fanatisku suniu, o vakaruose "prasovus" su parama jau buvo geda ir pervelu pripazint klydus. Todel galima teigt, kad netiesiogiai cia buvo vakaru kliurka ir eiline JAV middle east politikos nesamone.
                    Nes ir dabar situacija tokia, kad jei prades stipriau dauzyt Daesh - parems Sirija, jei nustos dauzyt - Daesh ispjaut ne Al Quaeda (al nusra) priklausancius FSA likucius, nes Sirija juos siaurej pastate, kai buferi tarp Daesh O rimciau remti "sukilelius" reikstu remti Al Quaeda tikintis, kad kitos "sukileliu" grupuotes sugebes atsverti ju radikalizma ir galvu pjaustymo poreiki, ypac izengus i krikscioniu, alavitu, siitu ir druze regionus, o pati tokia parama reikstu, kad Iranas spjautu i bet kokius susitarimus del atomines energetikos ir traktuotu tai, kaip isdavyste.
                    Geopolitiskai, tai labai idomi situacija, kuria susikure pats Obama su Hollandu savo skystumu ir skubotais sprendimais

                    Naujausias Daraa zemelapis tarp okupuoto golano ir Jordanijos:

                    Comment


                      France 24 reportažas apie anksčiau jau minėtą Abu Azrael

                      Comment


                        Nebutu vakarai taip paskubeje isikist i sektarini konflikta, greiciausiai nebutu nei Daesh nei Al Quaeda subujojimo tenais
                        O tai ne Vakarai tą konfliktą ir sukėlė? Pagrindinis tikslas juk nuversti Asadą - kaip ir kieno rankom nelabai svarbu. Nemanau, kad Vakarai kažką prašovė - nebent tikėjosi, kad viskas vyks sklandžiau ir Asadas tiek neatsilaikys. Gal tikėjosi įsikišti konkrečiau ir išspręsti viską kaip Libijoje. Ten juk irgi pagrindinis tikslas buvo nuversti esamą vadovą. O kas bus po to, niekam neįdomu.

                        Comment


                          Yra visuomenių, kurios tiesiog negali gyventi be diktatūros. Jie elementariai nesuvokia demokratijos ir jų gyvenimo būdas bei mastymo ypatybės kitokios. Jei koks diktatorius laiko geležiniais gniaužtais, tai tokioje valstybėje viskas sąlyginai ramu, kenčia tik mažuma, diktatoriaus priešininkai. Todėl Irakui buvo nepalyginamai geriau, kai jį valdė Sadamas, Libijai kai buvo Kadafis ir tt.

                          Comment


                            Kadafis ir Europai buvo geras variantas.
                            Dublino konvenciją „reikėtų pakeisti“, sakė M.Renzi, kuris tvirtino, kad dabartinis chaosas Libijoje, iš kurios išplaukia daugelis migrantų laivų, yra „Europos atsakomybė atsižvelgiant į (karinę) intervenciją prieš ketverius metus“, kai NATO padėjo sukilėliams nuversti diktatorių Muamarą Kadhafi.
                            http://www.15min.lt/naujiena/aktualu...antu-57-509682

                            Comment


                              Apskritai kartais stebina vakariečių kvailumas ir situacijos nesuvokimas. Kurių velnių reikėjo kištis kad ir į tokį Afganistaną, tebegyvenantį viduramžių sąlygomis? Štai pirmas lipimas ant grėblio - britai turėjo Afganistane tris (!) karus, 1839, 1878, 1919 ir teko nešdintis. Rusai užlipo ant to grėblio 1979 metais, teko nešdintis. Dabar vėl - kokio velnio ten lįsti ir kariauti, kai absoliučiai aišku kad laukiniu buvęs kraštas dar ilgai tokiu liks. Žymiai pigiau gerai saugoti sienas ir teverda jie savo sultyse toliau.

                              Comment


                                Šiaip, tokie karai, kaip Afganistanas, yra neblogas poligonas treniruotėms. Net ir Lietuva iš to gavo nemažai naudos (visų pirma, SOP kūrime). Karas gali būti gerai. Priklauso, kur ir kada. Afganistano karas, ko gero, buvo vienas tokių ir nebūtų labai bloga idėja jį pratęsti arba rasti naują vietą, kur būtų galima panašų karą užkurti.
                                Paskutinis taisė John; 2015.06.14, 19:04.

                                Comment


                                  Parašė John Rodyti pranešimą
                                  Šiaip, tokie karai, kaip Afganistanas, yra neblogas poligonas treniruotėms. Net ir Lietuva iš to gavo nemažai anudos (visų pirma, SOP kūrime). Karas gali būti gerai. Priklauso, kur ir kada. Afganistano karas, ko gero, buvo vienas tokių ir nebūtų labai bloga idėja jį pratęsti arba rasti anują vietą, kur būtų galima panašų karą užkurti.
                                  Na taip, o kita medalio pusė yra tai, kad pajudinus skruzdėlyną po to kuriasi visokios Alkaidos, sprogdintojai plinta po vakarų didmiesčius ir nereiktų atmest galimybės kad kada nors (neduok Dieve) bumbtels koks Akropolis per išpardavimo grūstynes.

                                  Comment


                                    Karas gali būti gerai.
                                    Aha, ginklų pramonės atstovai tau pritartų.
                                    Priklauso, kur ir kada.
                                    Svarbu, kad ne mano kieme. Gretimame kvartale gali vykti, jei tik skeveldros neatlėks iki mano namo. Jei atlėks, tada karas nebus gerai, tapsiu pacifistu.

                                    Comment


                                      Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                                      Svarbu, kad ne mano kieme. Gretimame kvartale gali vykti, jei tik skeveldros neatlėks iki mano namo. Jei atlėks, tada karas nebus gerai, tapsiu pacifistu.
                                      Iš esmės, taip. Geriau, kad karas būtų saugiu atstumu nuo mūsų. Bet dalyvauti reiktų kuo didesniame kiekyje karų, kad tai užgrūdintų karines pajėgas ir leistų kaupti patirtį.

                                      O "pacifistų" netrūksta ir dabar. Ne už dyką, aišku.

                                      Comment


                                        o kaip del simtu tukstanciu ar net milijonu zuvusiu ciabuviu ? Tukstanciu zuvusiu savu zmoniu ir dar desimtys tukstanciu suzalotu, kuriu prieziura generuos islaidas visa ju gyvenima ? O trilijonai isleistu doleriu ? Juos buvo galima isleist infrastrukturai, svietimui ir t.t., kaip kad Kinijoje daroma. Irako ir Afganistano karai buvo milziniska kvailyste kuri sugriove milijonu zmoniu gyvenimus, abiejose pusese ir uzvire tokia kose, kad ramybes dar ilgai nebus. Jiem visiskai nebuvo tinkamai pasiruosta ir neisnaudotos puikios galimybes, kaip kad pacioje pradzioje Irake. Visa Irako armija sudejo ginklus ir buvo pasiruosus vykdyt JAV nurodymus, bet jiems buvo liepta issivaiksciot.
                                        .

                                        Comment


                                          Parašė TH1 Rodyti pranešimą
                                          o kaip del simtu tukstanciu ar net milijonu zuvusiu ciabuviu ? Tukstanciu zuvusiu savu zmoniu ir dar desimtys tukstanciu suzalotu, kuriu prieziura generuos islaidas visa ju gyvenima ? O trilijonai isleistu doleriu ? Juos buvo galima isleist infrastrukturai, svietimui ir t.t., kaip kad Kinijoje daroma. Irako ir Afganistano karai buvo milziniska kvailyste kuri sugriove milijonu zmoniu gyvenimus, abiejose pusese ir uzvire tokia kose, kad ramybes dar ilgai nebus. Jiem visiskai nebuvo tinkamai pasiruosta ir neisnaudotos puikios galimybes, kaip kad pacioje pradzioje Irake. Visa Irako armija sudejo ginklus ir buvo pasiruosus vykdyt JAV nurodymus, bet jiems buvo liepta issivaiksciot.

                                          Ten žmonės žuvo/žūva nuolat panašiais skaičiais. Žmogaus gyvybė ten niekada nebuvo, nėra ir greitu laiku nebus vertinama. Nepamirškim, kad žmonės nėra lygūs (nepaisant to, ką šneka politiškai korektiški kitose dimensijose gyvenantys hipsteriai) ir žmogaus gyvybė Afganistane net iš tolo nėra verta to paties, ko verta gyvybė JAV ar ES.

                                          Doleriai išleisti savo karių atlyginimams ir savo karo industrijai t.y. iš esmės iš vienos rankos įdėti į kitą ranką. Tiesiog dar vienas būdas paleisti pinigus į ekonomiką ir kelti savo gerovę. Žuvo, viso labo, keli tūkstančiai JAV/sąjungininkų karių nuo 2003 metų. Lietuvoje keliskart daugiau žuvo keliuose dėl girtų budulių už vairo. All in all nauda nepalyginamai didesnė už žalą.

                                          Kinijos atveju infrastruktūra statoma todėl, kad jos ten iki tol nebuvo. JAV/ES infrastruktūra jau yra seniai ir ji yra adekvati (more or less), dėl ko tai nebėra neatidėliotinas gyvybės/mirties klausimas, kaip yra Kinijoje.
                                          Paskutinis taisė John; 2015.06.14, 20:04.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X