Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Neramumai islamo pasaulyje (AF, SY, IQ, EG, LY, TN, DZ, MA, YE, BH, ...)

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

  • Stadionas
    replied
    Parašė VNS Rodyti pranešimą
    Iš esmės nieko naujo ten nevyksta.


    Click image for larger version

Name:	4690A89300000578-0-image-m-116_1511266013096.jpg
Views:	132
Size:	49,6 kB
ID:	1939448

    tų laikų leftistai kurios prastuminėjo Sorošas, bet vietinis nacionalinis susivienijimas laimėjo tada.

    Komentuoti:


  • VNS
    replied
    Iš esmės nieko naujo ten nevyksta.


    Click image for larger version

Name:	4690A89300000578-0-image-m-116_1511266013096.jpg
Views:	132
Size:	49,6 kB
ID:	1939448


    Attached Files

    Komentuoti:


  • suoliuojantis
    replied
    Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimą
    Turtingi arabai pasivažinėjo į vakarus, pamatė kaip vakaria gyvena ir nori patys taip gyventi, tik visuomenės pokyčiai greitai nevyksta, o čia vat 50mečio proga gera pasitaikė.

    Bijau tik kad kai sumažės naftos priklausomybė jie gali grįžti įsenają santvarką nuvertę jau nebeturtingus arabus.

    Taip laiko faktorius yra labai svarbus. Man jaučiasi, kad naftos eros pabaiga irgi yra juos spaudžiantis faktorius. Be to ačiū visokiems ISIS, kad sukrėtė regiono elitus, ypač jaunuosius Toliau bus mintys kelių ateinančių lyderių iš kurių jaučiasi, kad jiems reikia kažką daryti. Aš ir nežinau ar spės tos visuomenės transfromuotis ar bent transformacija pasiekti stadiją, kai jau pasiekiamas point of no return. Visa eilė ateinančių vadovų teikia vilties. Bet ar sugebės, ar pasipriešinimas nebus per didelis nežinia. Prieš porą savaičių saudai žengė dar vieną žingsnį: surengė gigantišką techno muzikos keturių dienų festivalį. Į vienos dienos renginius susirinkdavo 180-220 tūkstančių vaikinų ir merginų. Pirmą kartą moterys ir vyrai galėjo šokti kartu. Pridedu indų reportažą apie tai. Bet daug įdomesnis dalykas yra pagrindinio renginio organizatoriaus princo Fawaz al-Saud mintys Bloombergo žurnalistei po renginio ir vieno iš artimų kron-princui asmenų Mohamed Husein al-Turki mintys pokalbyje su The Guardian žurnalistu pasakytos prieš metus. Tai gana jauni žmonės (apie 40 metų amžiaus).



    Po festivalio Bloomberg žurnalistė Viviane Nereim pasikalbėjo pusiau privačiai su princu Fawaz al-Saud. Pasidėjo savo Facebooke ir kažkaip netyčia radau. Bet vėliau paslėpė į private. Ji paklausė ar jis tikėjosi, kad jo šalyje vyks tokie renginiai. Princas atsakė:

    Absolutely. I was sure that such day will come. And that's why. We understood that we are developing nation. But we felt that we are approaching point of transition. We saw that some countries were able to make this transition. But we need to go through the phases. We are very very eager to become the part of international community. We very very want to become developed country. We do not have the magic stick to make this transition in one day and even one year. Please allow us to move at the pace we feel that we are fitted. We do not need to be stifled every time we are making progress. We perfectly understand that in few decades we need to make the way your countries used centuries to go. Each year we will move forward.

    Ir gal net dar įdomesnės vieno iš sosto paveldėtojų patarėjų Mohamed Hussein al-Turki mintys pasakytos Guardian žurnalistui prieš kokius metus. Nuoroda buvo ten pat kažkieno komentaruose.

    What happened in Saudi Arabia in the last 40 years is not Saudi Arabia. What happened in the region during last 40 years is not real Middle East. After islamic revolution in Iran in 1979 many people in different countries of the region wanted to follow the same way. Many people believed that this is the wave of the future. One of such countries was Saudi Arabia. Then we don't knew how to deal with this. We don't knew how to answer to this challenge. We took a wrong turn. We started to make concessions. And soon problems spread all over the world. Soon situation went out of the control making the people of the region first and the biggest victims of this turn. Now the time came to make rid off it. Now it is time to take different way.

    Šie žmonės puikiai kalba angliškai. Neabejotinai studijavę Vakarų universitetuose ir čia gyvenę. Panašu, kad išties nori pakeisti regioną. O vat ar pasiseks tai didelis klausimas.

    Komentuoti:


  • MedinisStrazdas
    replied
    Turtingi arabai pasivažinėjo į vakarus, pamatė kaip vakaria gyvena ir nori patys taip gyventi, tik visuomenės pokyčiai greitai nevyksta, o čia vat 50mečio proga gera pasitaikė.

    Bijau tik kad kai sumažės naftos priklausomybė jie gali grįžti įsenają santvarką nuvertę jau nebeturtingus arabus.

    Komentuoti:


  • suoliuojantis
    replied
    Čia vėl ne apie neramumus. Emiratai prieš mėnesį šventė savo penkiasdešimtmetį Ta proga paskelbė, kad pakeičia apie 40 įstatymų. Tai pati didžiausia juridinė reforma nuo pat valstybės įsikūrimo. Šie įstatymai pradės galioti nuo sausio mėnesio. Kai kurie pakeitimai:

    - pereinama nuo musumoniškos savaitės prie vakarietškos: laisvos dienos šeštadenis ir sekmadienis, darbas nuo pirmadienio iki penktadienio. Tiesa penktadienį darbas baigiamas per pietus, kad itin pamaldūs musulmonai galėtų nueiti į vakarines pamaldas
    - galutinai atsisakoma musulmoniško kalendoriaus naudojimo
    - atsiranda ribota galimybė nevietiniams gauti emiratų pilietybę (tiesa kaip suprantu sąlygos labai sunkios)
    - įvedamos "talentų vizos" pagal labai panašias kaip JAV ar Australijoje taisykles
    - leidžiamas iir dekriminalizuojamas alkoholis
    - dekriminalizuojamas ikivedybinis ir nevedybinis seksas ("jei tai vyksta laisva partnerių valia")
    - įvedama civilinės metrikacijos galimybė (nemusulmonams iš karto, musulmonans bus pereinamasis periodas)
    - pilnai kriminalizuojami garbės nužudymai (jie buvo draudžiami, bet buvo taikomos išimtys)
    ir t.t.

    Valdžia sako, kad vadovaujasi "geriausia tarptautine praktika". Faktiškai ženkliai ribojamas šariatas. Visgi kažkokie fundamentalūs pokyčiai vyksta turtingų arabų šalių visuomenėse. Vyksta kartų kaita ir vis dažniau ateina žmonės su kitokiu požiūriu. Todėl tenka prisitaikyti. Šokas buvo kai spalio mėnesį buvęs Mekos Didžiosios mečetės imamas nusifilmavo klipe, kuriame šoka (tas tipas kažkada dainas ir šokius skelbė nuodėmingais musulmonams draudžiamasi dalykais). O paskui pats išplatino savo nuotraukas kur maudosi ir kaifuoja baseine. Norisi pasirodyti moderniu. Gal vis tik tas atrodęs tokiu beviltišku regionas ras savyje jėgų keistis ?

    Komentuoti:


  • MedinisStrazdas
    replied
    Parašė suoliuojantis Rodyti pranešimą
    Man labai įdomu kas dedasi tų vaikinų ir merginų senelių ir močiučių galvose matant tokius vaizdus ...
    Turbūt tas pats kas ir lietuvių galvose stebint tokį šou pas mus.
    Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą
    Toje pačioje Europoje ne taip baisiai seniai buvo labai viskas draudžiama, ir apranga buvo - būtinai skaros, sijonai iki žemės, jokių figūros išryškinimų ir t. t. Bet tai nereiškia, kad labai stipriai norintys sugriešyti nerasdavo tam būdų.
    Na čia gla tais pačiaus 1400 kuriais dar neseniai gyveno saudai. Tokie dalykai euopoje pradėjo dingti jau renesanso laikotarpiu.

    Kelnių problema buvo kaip tik atvirkščia - buvo argumentuojama kad moterys su kelnėmis nebeatrodys patrauklios ir nežavės išvaizda.

    Komentuoti:


  • Tomizmas
    replied
    Visais laikais ir visur, žmonių natūra buvo (ir yra) gana vienoda - deklaruoti viena, o elgtis... Ne visada pagal tai, kas deklaruojama. Ir pačioje Biblijoje apie tai rašoma, kad "pažinsite žmones ne iš žodžių, o iš vaisių".

    Manau nereikia net aiškinti, kad baziniai instinktai (tame tarpe dauginimosi) yra vienodi absoliučiai visur. O ką su jais daro, ar spaudžia, ar eskaluoja - čia jau kultūriniai niuansai, ir be to, dar labai priklausantys nuo individualumo. Vieni individai sienomis lipa be seksiuko, kiti žiūri į jį gana santūriai.

    Toje pačioje Europoje ne taip baisiai seniai buvo labai viskas draudžiama, ir apranga buvo - būtinai skaros, sijonai iki žemės, jokių figūros išryškinimų ir t. t. Bet tai nereiškia, kad labai stipriai norintys sugriešyti nerasdavo tam būdų.
    Paskutinis taisė Tomizmas; 2021.12.15, 21:23.

    Komentuoti:


  • suoliuojantis
    replied
    Nesenai radau tokį įdomų indišką naujienų šaltinį pavadinimu WION. Per ji galima pasigauti tokų naujienų, kurios mūsų ar aplamai europietiškoje medijoje nelabai atspindimos. Tame tarpe ir apie islamo pasaulį. Mes nelabai matome, bet šiuo metu vyksta įdomus socialinis eksperimentas. Viena šalis kažkokiu būdu bando iš viduramžių iš karto perlipti į 21 amžių. Ar neprisitrėkš lipdami neturiu supratimo: vis tik šuolis iš 1400 metų į 2000 metus atrodo įspūdingai.
    Saudija jau kelias savaites prilipusi prie televizorių: stebi realybės šou, kokie buvo populiarūs pas mus prieš kokius 15 metų. Kelias į žvaigždes ar kažkaip panašiai vadinosi. 12 vietinių vaikinų ir merginų gyvena po vienu stogu ir repetuoja (toje šalyje tik spalio mėnesį buvo atšauktas reikalavimas visiems kas apgyvendina skirtingos lyties asmenis užtikrinti, kad jie būtų vienos šeimos nariai, šie vaikinai ir merginos jokiais šeimyniniais ryšiais nesusiję, tik prieš tris metus moterims buvo leista nenešioti galvos apdangalo). Man labai įdomu kas dedasi tų vaikinų ir merginų senelių ir močiučių galvose matant tokius vaizdus ...

    Keli tų laidų fragmentai, bet kur Europoje tai nieko ypatingo, bet kai kur tai tikra revoliucija:




    Indai sako kaip ne kaip, bet šalis išgyvena didžiausią kultūrinę revoliuciją per savo istoriją. O gal visas tas religingumas tik širma ?
    Paskutinis taisė suoliuojantis; 2021.12.15, 22:14.

    Komentuoti:


  • suoliuojantis
    replied
    Įdomu. Kaip perkūnas iš giedro dangaus. Saudija uždraudė Tablighi Jamaat. Šita organizacija yra seniausia ir didžiausia ultrakonservatyvių islamistinių šventikų organizacija. Prie jų tiesiogiai niekaip JAV ar kitos Vakarų spec. tarnybos negalėjo prisiknisti, nes formaliai jie kalbėdavo tik apie religinius reikalus, t.y. kad reikia gyventi pagal ultrakonservatyvias normas ir tiek. Bet faktas švietė kaip blynas: vos ne visi islamistai teroristai išeidavo iš tų mečečių , kurių imamai buvo perėję Tablighi Jamaat "mokyklą". Dar nesenai jie SA buvo vos ne oficiozinė organizacija.

    Saudi Arabia bans Tablighi Jamaat, links them with terrorists

    The Ministry of Islamic Affairs said, “His Excellency the Minister of Islamic Affairs, Dr. Abdullateef Al-Sheikh, the preachers of mosques in which Friday prayers are held, are instructed to dedicate the next Friday sermon 6/5/1443 A.H. to warn against (the Tablighi and Da’wah group).”

    It said, the preachers are directed to talk about four major points about the group:

    1. Explanation of the misguidance, deviation and danger of this group, and that it is one of the gates of terrorism, even if they claim otherwise.

    2. Mention their most prominent mistakes.

    3. Mention their danger to society.

    4. A statement that affiliation with partisan groups, including (the Tablighi and Dawah Group) is prohibited in the Kingdom of Saudi Arabia.

    The Ministry has clearly mentioned that association with the Tablighi Jamaat opens “the gates of terrorism”.



    https://www.newsbharati.com/Encyc/20...terrorism.html

    Komentuoti:


  • furtivete
    replied
    Parašė Lettered Rodyti pranešimą

    Dauguma nebereligingi, bet šiemet prezidentu didele persvara išsirinko turbūt didžiausią religinį fanatiką nei visi iki tol buvę prezidentai.

    https://www.forbes.com/sites/joewals...h=19b7c25e4b31
    Tik du pastebėjimai: pirma, prezidentas Irane yra veikiau vyriausybės, bet ne valstybės vadovas - už jį daugiau galių turi aukščiausiasis lyderis (nerenkamas visuotiniuose rinkimuose). Antra, paskutiniuose prezidento rinkimuose dalyvavo kaip reta mažai rinkėjų, ir tai buvo aiškinama tuo, kad daugelis nusivylė, jog, kitaip nei anksčiau, nebuvo leista kandidatuoti jokiem pajėgiem konkurentam. Tai net nepaisant to, kad Irane atėjimas balsuoti atžymimas gimimo liudijime (tai svarbus dokumentas, kuris reikalingas gerokai po gimimo). Jei trumpai, tai kaip ir kitur, ten yra pakankamai skaitlingos tiek religinga (tikrai ar tariamai), tiek nereliginga visuomenės dalys.

    Parašė suoliuojantis Rodyti pranešimą
    Beje kitas 2016 metų tyrimas parodė milžiniškus pokyčius ir požiūryje į santykius tarp lyčių (duomenys rinkti 2014 metais, tikėtina, kad per 7 metus situacija dar labiau suliberalėjo). Kiti tyrimai atlikti tarp Teherano ir Širazo studentų 2019 metais parodė, kad kiek daugiau nei pusė vaikinų studentų ir virš 40 proc. merginų studenčių pradėjo bendrą gyvenimą su visais atributais iki vedybų (merginos gal šiek tiek meluoja, nes kaip gali būti vaikinų procentas didesnis nei merginų nesuvokiu). Žinoma studentai labiausiai liberali visuomenės dalis. Sako, kad situacija palyginus su 2000 metais yra tiesiog nelyginama.
    Taip pat Teheranas ir Širazas yra iš liberaliausių miestų. Esu buvęs ir juose ir kituose, skirtumas buvo gana ryškus. Dėl to galimo melavimo, tai įvairiose šalyse būna taip, ir melavimas būna į abi puses. Viena lytis mieliau perdėtai giriasi, kita labai jau kuklinasi.

    Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimą
    Na dar gali būti variantas kad "islamas arba netikintis, kitos religijos negali turėti" tai visi kitos religijos ir sužymi kad netikintys.
    Irane leidžiamos kitos religijos. Yra sunitų mečečių, yra ir krikščionių (daugiausia armėnų) bei bažnyčių, žydų ir sinagogų. Pastarieji turi net kelias būtent mažumoms rezervuotas vietas parlamente. Kiek parlamentas turi sprendimo galios - kitas klausimas.

    Komentuoti:


  • MedinisStrazdas
    replied
    Parašė suoliuojantis Rodyti pranešimą
    Kiti tyrimai atlikti tarp Teherano ir Širazo studentų 2019 metais parodė, kad kiek daugiau nei pusė vaikinų studentų ir virš 40 proc. merginų studenčių pradėjo bendrą gyvenimą su visais atributais iki vedybų (merginos gal šiek tiek meluoja, nes kaip gali būti vaikinų procentas didesnis nei merginų nesuvokiu). Žinoma studentai labiausiai liberali visuomenės dalis. Sako, kad situacija palyginus su 2000 metais yra tiesiog nelyginama.
    Jei vaikinai pradėjo gyventi ne su studentėm tai procentai galėjo būti skirtingi.

    Šiaip labai įdomu, nes čia jau darosi sitaucija kad Irane mažiau palaiko visokius šariatus ir hidžabus nei iš ten atvykę ir gyvenantys Europoje.

    Komentuoti:


  • suoliuojantis
    replied
    Pagal jų oficialią statistiką tai 99,5 proc. Irano gyventojų yra giliai tikintys musulmonai šiitai Bet ta apklausa ir buvo padaryta valdžiai pro pirštus žiūrint: atliko privati organizacija, kuri visaip stengėsi įtikinti atsakinėti kuo atviriau (pvz. atsakymų blankai buvo šifruojami). Prasidėjo viskas dar 2019 metais, kai valstybinė sociologinė tarnyba nustatė, kad 65 proc. gyventojų nesilaiko ramadano, o tik 27 proc. sako , kad meldžiasi dažnai arba labai dažnai. Tas aišku labai ajatoloms nepatiko ir jie ryžosi leisti atlikti tyrimą kokia padėtis yra iš tikrųjų. Tas tyrimas ir parodė, kad po kilimu vyksta tyli visuomenės sekuliarizacija. Pvz. 72 proc. pasisakė prieš privalomą moterų galvos apdangalą, 79 proc. kad šariatas turi būti pritaikytas šiuolaikinei visuomenei ir neturi būti taikomas tiesmukai, 35 proc. prieš alkoholio draudimą, 17 proc. yra ragavę kiaulienos, o dar 22 proc. norėtų paragauti ir t. t.

    Beje kitas 2016 metų tyrimas parodė milžiniškus pokyčius ir požiūryje į santykius tarp lyčių (duomenys rinkti 2014 metais, tikėtina, kad per 7 metus situacija dar labiau suliberalėjo). Kiti tyrimai atlikti tarp Teherano ir Širazo studentų 2019 metais parodė, kad kiek daugiau nei pusė vaikinų studentų ir virš 40 proc. merginų studenčių pradėjo bendrą gyvenimą su visais atributais iki vedybų (merginos gal šiek tiek meluoja, nes kaip gali būti vaikinų procentas didesnis nei merginų nesuvokiu). Žinoma studentai labiausiai liberali visuomenės dalis. Sako, kad situacija palyginus su 2000 metais yra tiesiog nelyginama.

    Click image for larger version

Name:	iranas2.jpg
Views:	670
Size:	114,2 kB
ID:	1933555


    Visuomenė akivaizdžiai keičiasi. Jie ko gero įeina į "islamiško brežnevizmo" epochą. Dauguma, išskyrus kelis aktyvistus "partorgus" , nebetiki ideologija, bet viešumoje kartoja įprastas mantras. Dalis, nes taip tiesiog įpratę, dalis bijo represijų, dalis dar dėl kitų priežasčių. Valdžia rūpinasi kaip išsaugoti valdžią ir apsimetinėja, kad nemato, jog tauta elgiasi vis labiau nemusulmoniškai.

    P. S. Nuorodą radau pas turkus. Turkai baigia straipsnį Hemingvėjaus žodžiais: Kam skamba varpai ? Jie pradėjo skambėti tau, islamo respublika

    Komentuoti:


  • Sula
    replied
    Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimą

    Na dar gali būti variantas kad "islamas arba netikintis, kitos religijos negali turėti" tai visi kitos religijos ir sužymi kad netikintys.
    Kiek žinau, islame netikintis yra blogiau nei tikintis, bet neteisingai, pvz.:krikščionis. Tas ir keista.50% netikinčių tai panašiai kaip sovietinėje Rusijoje kokiais 1950 m. O čia vienoje iš nedaugelio teokratinių valstybių??

    Komentuoti:


  • acetonas
    replied
    Parašė Sula Rodyti pranešimą

    Tas ir yra keista. Ten kartais islamo atsisakymas nebaudžiamas (mirties bausme)?
    Nors čia toks slidus klausimas. Dalis ajatolų irgi gali būti nereligingi ar net netikintys. Tiesiog yra tokia politika, darbas.
    Į tuos netikinčius aišku yra įskaičiuotos ir religinės mažumas. Tačiau akivaizdu, kad religingumas krenta ir manau tai yra pasekmė valdžios ir relgijos suplakimo į vieną. Dabar visų valdininkėlių korupcija ir skandalai ne tik didina pykti ant valdžios, bet tuo pačiu ir didina nusivilimą religija.

    Komentuoti:


  • MedinisStrazdas
    replied
    Parašė Sula Rodyti pranešimą

    Tas ir yra keista. Ten kartais islamo atsisakymas nebaudžiamas (mirties bausme)?
    Nors čia toks slidus klausimas. Dalis ajatolų irgi gali būti nereligingi ar net netikintys. Tiesiog yra tokia politika, darbas.
    Na dar gali būti variantas kad "islamas arba netikintis, kitos religijos negali turėti" tai visi kitos religijos ir sužymi kad netikintys.

    Komentuoti:


  • Sula
    replied
    Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimą
    Kinijoje irgi dauguma ateistai statistikoje, nes tradicinės kinų religijos uždraustos ir privalai žymėti kad esi ateistas. Kaži, koks yra Irano statistikos požiūris.
    Tas ir yra keista. Ten kartais islamo atsisakymas nebaudžiamas (mirties bausme)?
    Nors čia toks slidus klausimas. Dalis ajatolų irgi gali būti nereligingi ar net netikintys. Tiesiog yra tokia politika, darbas.

    Komentuoti:


  • MedinisStrazdas
    replied
    Kinijoje irgi dauguma ateistai statistikoje, nes tradicinės kinų religijos uždraustos ir privalai žymėti kad esi ateistas. Kaži, koks yra Irano statistikos požiūris.

    Komentuoti:


  • Lettered
    replied
    Parašė suoliuojantis Rodyti pranešimą
    Rekia pasidžiaugti ko gero. Pernai atliktas didelis Irano gyventojų tyrimas savo rezultatais nustebino ir kažkuria prasme šokiravo. Pirmą kartą istorijoje dauguma Irano gyventojų pradeda save identifikuoti kaip nereligingus:
    Dauguma nebereligingi, bet šiemet prezidentu didele persvara išsirinko turbūt didžiausią religinį fanatiką nei visi iki tol buvę prezidentai.

    https://www.forbes.com/sites/joewals...h=19b7c25e4b31

    Komentuoti:


  • suoliuojantis
    replied
    Rekia pasidžiaugti ko gero. Pernai atliktas didelis Irano gyventojų tyrimas savo rezultatais nustebino ir kažkuria prasme šokiravo. Pirmą kartą istorijoje dauguma Irano gyventojų pradeda save identifikuoti kaip nereligingus:

    Click image for larger version  Name:	iran.png Views:	1 Size:	213,3 kB ID:	1933391

    Komentuoti:


  • bato_usai
    replied
    Pokyčiai Sudane – prabėgus lygiai mėnesiui nuo kariuomenės valdžios užgrobimo skelbiama, kad į valdžią bus sugrąžintas įkalintas ministras pirmininkas, taipogi išlaisvinami politiniai kaliniai. Visgi kol kas lieka neaišku kada ir kokioje struktūroje – skelbiama, kad toje pačioje kariuomenės panaikintoje armijos-technokratų pereinamoje vyriausybėje, bet pagal 2019m. taikos susitarimą kariuomenė įsipareigoję visiškai atsitraukti nuo valdžios būtent 2021m. Lapkritį, tačiau kol kas jų skelbiamos institucijos visiškai remdavosi saviškiais, jau nekalbant kad daugelis sostinėje esančių vykdomosios valdžios atstovų ir net tarnautojų yra įkalinti arba nuo pirmos dienos, arba nuo vėliau kariuomenės vykdytų reidų. Protestuotojų atstovai jau paskelbė, kad nesitaikys su bent kiek armijai palankesne politine pozicija negu numatyta 2019m. sutartyje ir visais kitais atvejais ir toliau tęstų protestus dėl galios perėjimo civiliams. Bent kiek man teko skaityti analistų, daugelis teigia, kad kariuomenė nemąsto apie terminus kada vykdytų net šį išlaisvinimą-sugrąžinimą, taipogi kitus įsipareigojimus ir tiesiog siekia užvilkinti procesą ir pakeisti daugiau žmonių valdžios pozicijose lojalistais. Aišku žiauriai galingu veiksniu išlieka kaip tik Sudaną turėjusi pasiekti ir dėl kariuomės įšaldyta vakarų+IMF finansinė pagalba/paskolos.

    O čia ne naujienos, bet labiau reportažas iš sostinės vidaus.
    Paskutinis taisė bato_usai; 2021.11.21, 22:52.

    Komentuoti:

Working...
X