Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Neramumai islamo pasaulyje (AF, SY, IQ, EG, LY, TN, DZ, MA, YE, BH, ...)

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    na nežinau, nelabai kas mane įtikins, kad amerikonai "auklėja" tokias šalis vedami gerų tikslų, ir apie "vamzdžio" užvaldymą net negalvoja...

    Comment


      Amerikiečiai, be abejo, turi savų interesų ir nėra altruistai. Kur kas svarbiau yra tai ką sako tokios organizacijos kaip JTO.

      Comment


        Parašė daktaras Rodyti pranešimą
        na nežinau, nelabai kas mane įtikins, kad amerikonai "auklėja" tokias šalis vedami gerų tikslų, ir apie "vamzdžio" užvaldymą net negalvoja...
        Čia reikėtų kalbėti palyginimais. Dėdė Semas gyvena bute tvarkingai, daug uždirba. Jo kaimynas Muhamudas, gyvena iš pašalpų ir atsitiktinio uždarbio (chaltūrų) ir netvarkingai. Pas Semą ateina ne tik smarvė, triukšmas, bet ir parazitai — žiurkės ir tarakonai. Supykęs Semas ne kartą piktai liepė kaimynui Muhamudui tvarkytis, bet šis vis atšaudavo, kad tai ne Semo reikalas, nes kiekvieno butas yra jo savininko privati teritorija. Visa tai matė bei kentė ir kiti kaimynai, bet jiems arba trūko drąsos, arba fizinės jėgos. Kai kurie net užtarė Muhamudą, nes dažnokai su juo 'lenkdavo taurelę'. Kartą jau nebeapsikentęs Semas pasiėmė beizbolo lazdą, išspyrė Muhamudo duris, keliskart trinktelėjo Muhamedui į tuščią marmūzę. Kol šis gulėjo be sąmonės, iškvietė deratizatorius, ir sumokėjo už staigią Muhamudo buto dezinfekciją. Kai viskas buvo baigta, Semas grįžo į savo butą. Kitą dieną Muhamudas apkaltino Semą, kad šis nelegaliai įsiveržė į jo namus ir neva pavogė keletą dar tinkamų dėvėti drabužių.
        Tai kuris šioje situacijoje teisingesnis?
        I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
        Parama Siaurojo geležinkelio klubui

        Comment


          Parašė Tomizmas
          Bet ir sulyginimas koks... Jei ka, tai Semas pirmiau neprasytas ilindo pas ta Muhamuda su savo Izraeliu ir godumu naftai. Jei ne sitie dalykai, nebutu jokios priespriesos tarp vakaru ir musulmonu. Vakarai savo politika patys sukure sau priesus, ir po to dar rekia apie terorizma, metydami bombas ant civiliu galvu.
          Jeigu ką, tai žydai Palestinoje gyveno gerokai seniau nei arabai. Ir jau nuo ~1880m. pastebimas masinis žydų kraustymasis/grįžimas į Palestiną, kuomet ji buvo Turkijos imperijos dalimi. Ir dar jeigu ką, Palestinos žydų valstybė sudaryta 1947m. lapkritį pagal JTO rezoliuciją. Tai nebuvo vienašališkas JAV sprendimas, nes JTO veto teisę turėjo ir TSRS.
          I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
          Parama Siaurojo geležinkelio klubui

          Comment


            Ko Tomizmai neklykauji apie kokius nors kirkazus ir Rusiją kiekviena proga kaip apie vargšus palestiniečius ir Izraelį?

            http://en.wikipedia.org/wiki/Ethnic_...of_Circassians

            Jie gyvena išsibarstę po Turkiją, Siriją ir kitas šalis. Nemažai jų norėtų grįžti atgal į savo tėvynę, bet Rusija nenoriai svarsto šį klausimą, nes jai geriau tą teritoriją išlaikyti rusifikuotą.

            Comment


              Parašė Wycka Rodyti pranešimą
              Jeigu ką, tai žydai Palestinoje gyveno gerokai seniau nei arabai.
              Šiaip tai jie yra ta pati tauta. Tik tikėjimas išsisikyrė 7-8-me amžiuje. Palestiniečiai "suarabėjo", kaip ir daug kitų tautų. Egiptiečių štai iki šiol neapsiverčia liežuvis vadinti arabais...

              Comment


                Parašė Eikantas X Rodyti pranešimą
                Šiaip tai islamistinė revoliucija prieš "proamerikietišką" šachą, kuris nusprendė peržiūrėti sutartis su British Petroleum Irano naudai, buvo remiama JAV ir britų spectarnybų.

                What Really Happed to the Shah of Iran
                http://www.payvand.com/news/06/mar/1090.html

                iš knygos

                William Engdahl, A Century of War: Anglo-American Oil Politics and the New World Order, � 1992, 2004. Pluto Press Ltd. Pages 171-174
                Žinoma, kad proamerikietišką, bet panorųsi tapti mažiau priklausomu. Ir tai nepatiko anglosaksams.

                Parašė Čikupakas Rodyti pranešimą
                Demokratiškas nebuvo niekad, užtat tuomet (iki 1979) nebuvo tokių nesąmonių kokios yra dabar(propaganda ir religinių fanatikų išsidirbinėjimai).
                Tavo klausimas kažkoks neaiškus..


                Lietuva mokėsi ir mokosi. Visokiem Iranam ir Baltarusijoms iki Lietuvos dar toli. Bet gal nereikia eilinį kartą nukreipinėt temos?


                Ekonomika nelygu visuomenės kultūriniam gyvenimui.
                Tik jau nereikia čia aiškint apie religinius fanatikus. Geriau pasižiūrėk į JAV kaip ten išsidirbinėja kai kurie krikščioniški fanatikai. Kaip kai kuriose valstijose į tai atsižvelgiant priimamai atitinkami teisės aktai (mormonams ir kt.). Bet jei mes sakome, kad religinė laisvė yra, vadinasi taip gali ir turi būti. Lygiai taip pat ir Irane. Nėra ten religinės diskriminacijos, visi gali išpažinti savo tikėjimą. Aišku, kad religinė dauguma diktuoja savo moralines normas. Bet juk ir demokratiniuose Vakaruose taip yra - remiamasi krikščioniška morale ir vertybėmis. Tik, deja, vis mažiau...

                Irano kultūra sena ir pakankamai moderni. O jei kam tai nepatinka, tai turi būti tik jo asmeninis reikalas.

                Neapsimetinėk - klausimas aiškus. Tas lyderis, ar ta partija, kuri laimi rinkimus užsienio šalyje ir neįtinka JAV, yra laikomas nelegetymiu.

                Lietuva nesimoko net iš savo pačios istorijos. Valstybė ir tauta eina naikinimosi keliu. Ir dėl to kaltas vietinis parsidavęs elitas... Tas jau istorijoje buvo...

                Parašė Čikupakas Rodyti pranešimą
                Amerikiečiai, be abejo, turi savų interesų ir nėra altruistai. Kur kas svarbiau yra tai ką sako tokios organizacijos kaip JTO.
                JTO iš esmės yra JAV marionetė. Manau, kad JTO turėtų būti reformuota ir netgi jos būstinė perkelta į kokią nors Europos šalį.

                Parašė Wycka Rodyti pranešimą
                Jeigu ką, tai žydai Palestinoje gyveno gerokai seniau nei arabai. Ir jau nuo ~1880m. pastebimas masinis žydų kraustymasis/grįžimas į Palestiną, kuomet ji buvo Turkijos imperijos dalimi. Ir dar jeigu ką, Palestinos žydų valstybė sudaryta 1947m. lapkritį pagal JTO rezoliuciją. Tai nebuvo vienašališkas JAV sprendimas, nes JTO veto teisę turėjo ir TSRS.
                Arbai ir žydai yra tie patys semitai. Tik esmė tame, kad žydų tarpe yra ir ne semitų, o arabų tarpe taip pat.
                Kas dėl Izraelio įkūrimo ir TSRS. Tiesiog Stalinas manė, kad tokiu būdu atsikratys probleminės rasės - žydų - Tarybų Sąjungoje. Deja, vėlesni įvykiai pakrypo kita linkme.
                Paskutinis taisė Al1; 2012.01.06, 08:24.

                Comment


                  Parašė Tomizmas
                  Reiskia, per tokia memiska pozicija dalis kaltes uz musulmonisku saliu nevaldoma traiskyma viena po kitos, tenka ir jiems.
                  O kas jas "traiško"? Į valdžią eina Jūsų mylimi musulmonų radikalai (Egiptas, Libija, Sirija...)
                  Saudo Arabija - musulmoniško radikalizmo forpostas - JAV draugai (kol kas).

                  Taip kad bendrai sieti musulmoniškumą su kažkokiu moraliniu-etiniu tyrumu ir pasaulio gelbėjimu yra mažų mažiausiai naivu.

                  Comment


                    Parašė Tomizmas
                    Jeigu Rusija su Kinija aiskiai ir nedviprasmiskai parodytu, kad neleis listi prie Sirijos, Irano ir kitu musulmonisku saliu, visi naftos karai tuoj pat baigtusi, ir JAV globalistams beliktu tik urgzti dantis sukandus. Rusijos ir Kinijos pozicijos per daug "cielkiskos" - is vienos puses, priestarauja, reiskia protestus, bet is kitos puses, protestuoja pagrinde tik zodziais, bijodami galutinai susipykti su vakarais.
                    Rusija su Kinija parodė ką ir norėjo parodyti. Taip jau yra šiam pasauly, kad mažumos turi kažkiek taikytis prie daugumos. Niekas musulmoniškų šalių neprivers išgauti ir eksportuoti naftą, bei tuo tikslu krautis milžinišką pelną. O branduolinis ginklas ne žaislas, tuo labiau, kad musulmoniškos šalys neturi jokios patirties su juo.

                    Comment


                      Iranas: neištikimybe kaltinamą moterį užmėtysime akmenimis arba pakarsime

                      Sekmadienį Irano pareigūnai pranešė, kad tarptautinį pasipiktinimą sukėlusioje byloje, kurioje už neištikimybę moteris nuteista mirties bausme užmėtant akmenimis, judama į priekį. Tačiau taip pat teigė, kad yra svarstoma ar nepakeisti šios bausmės mirties bausme pakariant, rašo times.com.

                      Sakineh Mohammadi Ashtiani šiuo metu yra kalėjime, kur atlieka dešimties metų bausmę už kitus jai pateiktus kaltinimus – savo vyro nužudymą. Dėl kilusio didžiulio tarptautinio triukšmo, Teheranas 2010-ųjų liepą sustabdė savo planus nubausti moterį užmėtant ją akmenimis.
                      Sekmadienį vyresnysis teisėsaugos pareigūnas teigė, kad šalies ekspertai analizuoja, ar užmėtimas akmenimis gali būti pakeistas pakorimu. „Nėra jokio skubėjimo... Analizuojame ar galime pakeisti užmėtymą akmenimis mirties bausme pakariant, ar ne, – sakė Malekas Ajdaras Sharifi. – Kai tik turėsime analizės rezultatus, įvykdysime bausmę.“
                      Analizuojame ar galime pakeisti užmėtymą akmenimis mirties bausme pakariant, ar ne.
                      Vyrą citavo pusiau oficiali Irano ISNA naujienų agentūra.
                      M.A.Sharifi taip pat pažymėjo, kad ištekėjusios moters neištikimybė baudžiama užmėtymu akmenimis. Pasak jo, teisėsaugos vadas ajatola Sadeqas Larijani nurodė sustabdyti užmėtymą akmenimis, kad islamo ekspertai atsakytų, ar S.M.Ashtiani atveju ši bausmė gali būti pakeista kita bausme.
                      Neištikimybe moteris apkaltinta 2006 metais, po jos vyro žmogžudystės. Vėliau ji buvo apkaltinta ir prisidėjimu prie šios žmogžudystės įvykdymo ir nubausta kalėti dešimt metų.
                      JAV vėl atsidurs dviprasmiškoje padėtyje iš kurios sausa neišlips(vėl). JAV turi galimybę nesikišti į Irano politinę sistemą ir demokratizuoti šalį, arba nieko nedaryti, bet kokiu atveju JAV vėl bus apkaltinta arba politne ignoracija arba karine veikla Irane. Prisiminus Afganistaną, jau dabar matosi, kad padėtis ten blogėja, nes JAV nelaiko savo pajėgų, o jei laikytų-patys žinome kas būtų.
                      Lažinuos- 2017 metais Lietuvos gyventojų skaičius didės.

                      Comment


                        Saudo Arabija: moteris už vairo - tai veda prie prostitucijos ir homoseksualizmo plitimo.

                        Už 10 metų Saudo Arabijoje neliks nekaltų merginų...

                        http://www.regnum.ru/news/fd-abroad/...a/1475881.html

                        Ko šlovingosios JAV tyli??? Nes Saudo Arabija jų ištikima prostitutė, kuriai galima atleisti...

                        Comment


                          Parašė Al1 Rodyti pranešimą
                          Saudo Arabija: moteris už vairo - tai veda prie prostitucijos ir homoseksualizmo plitimo.

                          Už 10 metų Saudo Arabijoje neliks nekaltų merginų...

                          http://www.regnum.ru/news/fd-abroad/...a/1475881.html

                          Ko šlovingosios JAV tyli??? Nes Saudo Arabija jų ištikima prostitutė, kuriai galima atleisti...
                          JAV kišis bus blogai, JAV nesikiš bus blogai. Aš jau tą išdėsčiau praeitame pranešime.
                          Lažinuos- 2017 metais Lietuvos gyventojų skaičius didės.

                          Comment


                            /\ Suprantu, ką visada šiuo teiginiu norėjai pasakyti, tiesiog, bet kokiu atveju naudingiausia, kad kuo mažiau šalių turėtų šį ginklą.

                            Comment


                              Parašė andyour Rodyti pranešimą
                              /\ Suprantu, ką visada šiuo teiginiu norėjai pasakyti, tiesiog, bet kokiu atveju naudingiausia, kad kuo mažiau šalių turėtų šį ginklą.
                              Naudingiausia kam? Vienoms šalims naudinga, kad kitos neturėtų ir atvirkščiai.
                              Flickr

                              Comment


                                Tai tegul jo atsisako JAV. Deja, JAV šio ginklo neatsisako, arsenalą atnaujina. O rusai elgiasi kaip paskutiniai debilai - laikosi žodžio dėl branduolinės ginkluotės mažinimo, t.y. ją mažina, o nieko naujo nekuria. Jei taip ir toliau, tai už kelių metų JAV drąsiai galės užmėtyti bombomis Rusiją ir atsako nesulauks...

                                Comment


                                  /\ o Iranas privers JAV atsisakyti šio ginklo? Ne, priešingai, privers JAV jo padidinti.

                                  Comment


                                    Parašė andyour Rodyti pranešimą
                                    /\ o Iranas privers JAV atsisakyti šio ginklo? Ne, priešingai, privers JAV jo padidinti.
                                    JAV turi to ginklo daugiau nei reikia. Taip kad Iranas JAV branduolinės ginkluotės padidinti neprivers. Tačiau JAV pasinaudos durnindamos pasaulį, neva joms reikia didinti branduolinį arsenalą. Beje, Rusija pasirašė abipusę ginkluotės mažinimo sutartį su JAV, bet JAV branduolinio arsenalo nemažino, o Rusija jį mažina.
                                    Paskutinis taisė Al1; 2012.01.10, 21:10.

                                    Comment


                                      Parašė Al1 Rodyti pranešimą
                                      bet JAV branduolinio arsenalo nemažino, o Rusija jį mažina.
                                      Rusija mažina dėl ekonominių priežasčių. Daugumai branduolinių ginklų baigėsi resursas, o nauji yra brangūs ir probleminiai dėl technologinės kultūros kritimo. Putinizmas žandus pučia, bet lėšų neskiria, neskaitant "Potiomkino kaimų".

                                      Comment


                                        Parašė Tomizmas
                                        Užtat JAV turi pakankamai patirties 1945 metais. Iš tikrųjų, vienintelė šalis pasaulyje, turinti patirties su branduoliniu ginklu prieš civilius gyventojus, o vaizduoja taikos balandį.
                                        Kadangi tą pačią naivią dainelę kartoji jau kelintą kartą, teks man įkišti savo trigrašį.
                                        1945m. vasarą karas buvo kątik pasibaigęs Europoje, kątik įvyko Potsdamo konferencija. Europa jau buvo daugmaž padalinta įtakos sferomis. Afrikoje kovos nebevyko. Liko tik Tolimieji Rytai. Ten JAV sunkiai skynėsi kelią į priekį šokinėdama per salas, bet japonai kur kas atkakliau priešinosi nei vokiečiai. Be to, JAV skubėjo, kol į karą neįsikišo TSRS, nes ši buvo pažadėjusi užpulti Japoniją per savaitę nuo Potsdamo konferencijos pabaigos (tą ir padarė, konferencija baigėsi 08.02d., TSRS užpuolė 08.09d.). JAV kariuomenė dėl atkaklaus pasipriešinimo ir kamikadzių veiklos patirdavo didelius gyvosios jėgos nuostolius. Būtent dėl to ir dėl skubėjimo buvo imtasi kone kraštutinių priemonių — numestos dvi atominės bombos — 08.06d. ant Hirosimos ir 08.09d. ant Nagasakio. Nepaisant to, Japonija vis tiek dar priešinosi tris savaites, nors prieš ją jau kovojo ne tik JAV (+ sąjungininkai Australija, Naujoji Zelandija, britų TR ir Indijos pajėgos), bet ir Kinija (komunistai WWII buvo sustabdę kovos veiksmus prieš Guomindaną), o nuo 08.09d. ir TSRS + Mongolija + korėjiečių sukilėliai.
                                        Esu tikras, kad JAV pajėgos nebūtų užėmusios pietinės Korėjos — ją būtų okupavusi TSRS, taip pat tikriausiai ir Hokaido salą, o antijaponiškos koalicijos nuostoliai būtų buvę žymiai didesni, jei ne tos dvi atominės bombos.
                                        Neteigiu, kad masinio naikinimo ginklo panaudojimą būtinai reikia pateisinti, tačiau reikėtų į visą šią situaciją žiūrėti plačiau — matyti mišką pro medžius.
                                        I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
                                        Parama Siaurojo geležinkelio klubui

                                        Comment


                                          A1, o kas daugiau turi kovinių galvučiu? JAV ar Rusija?
                                          考纳斯, 立陶宛

                                          Comment

                                          Working...
                                          X