Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Neramumai islamo pasaulyje (AF, SY, IQ, EG, LY, TN, DZ, MA, YE, BH, ...)

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Tomas Rodyti pranešimą
    Ar teisingai suprantu, kad Alepe, kelis metus tariamai be perstojo bombarduotame ir sprogdintame, veikia gatvių apšvietimas? Kaune pvz. ir be karo ne visur veikia
    Vakaru Alepe, kur niekad nebuvo pukuotuku - veikia net restoranai ir naktiniai klubai su alkoholiu
    Del ziniasklaidos nesamoniu dauguma isivaizduoja, kad Alepas yra dykyne arba, kad visa Sirija akmens amziuj Pakrante, Hama, Homsas, Damaskas ir net apsuptas Deir ez Zoir daugiau maziau normaliai gyvena, o Alepe, Tartuse, Latakijoj ir Damaske ir naktinis gyvenimas pilnu gazu eina, medziai palaistyti ir net siuksles surenka ir isveza rytais Pukuotuku teritorijos ir ribines teritorijos yra sugriautos del Sirijos antskrydziu ir pukuotuku naudojamu Elephant rockets ir hell cannons

    Rimtesne nata, tai problema su elektros tiekimu. Praradus visus duju ir naftos klodus ISIS, visas prioritetas bus atgauti juos. Siuo metu pranesame, jog vietose uz Alepo, Hamos, Latakijos, Tartuso, Homso ir Damasko, energijos tiekimas tera 4val per para. Elektros tiekimo tinklai irgi sunaikinti, todel Sirija sutaskuota mazom salelem, kur veikia elektrines ir kurios aprupina tik savo rajonus elektra, labai panasiai, kaip mes tarpukariu, o visur kitur tik epizodiskas tiekimas
    O dar svarbesne problema, jog Sirija jau dabar isleidzia 1/5 viso valstybes biudzeto elektrai, nes viska tenka importuot is ruso arba Irano. Todel prapilti laukai yra milziniska problema.

    Todel Sirija yra priversta parduoti dali savo infrastrukturos ir verslu Iranui, vien tam, kad galetu isgyvent ir islaikyti netik kariuomene, bet civilini gyvenima. Apie atstatyma net kalbos nera ir negali buti Pvz Homso senamiecio Souq (turgu) atstato su UN pagalba, UN finansavo 10mln atstatymui, ko tikrai nepakanka
    In Syria’s Homs, war-ravaged ancient souq slowly reemerges

    HOMS, SYRIA // In the heart of the Syrian city of Homs, workers clear rubble and clean the blackened walls of the war-ravaged old market in a bid to restore its former glory.

    Much of Homs lay in ruins when its Old City was recaptured from rebels by government troops in 2014 after a two-year siege and near-daily bombardment.

    Now a UN-backed project is trying to restore the ancient souk in the central city, dubbed the "capital of the revolution" because of the enormous anti-regime protests that erupted there five years ago.

    Near Clock Square, where the frontline ran during the fighting, engineers inspect leaking pipes with electrical wires dangling overhead.

    Built in the 13th century under the Ayyubid dynasty founded by legendary Muslim ruler Saladin, the market was further developed during the Mamluk era and Ottoman rule.

    It was seized by rebels in 2012, and retaken by the army in 2014, under a deal which saw opposition forces quit Homs and calm return to most of the city.
    Kaip atrodo vienas is 5 mikroautobusu evakuotu per Salah ad Din rajone iki Rashideen 4 siaures Alepe:


    Beje, gera faila ikale Jafaar'as per vakar dienos UN meetinga. Pasidalino Irakieciu nuotrauka teigdamas, jog tai Sirija, nors kazkaip dauguma si jo zingsni ir praleido pro akis speju kazkas jo aplinkoj tikrai neteko darbo


    Parašė liutass Rodyti pranešimą
    Labai panasu i Rusijos TV varoma propaganda sia tema, tik tiek.
    Skirias as siru saltinius naudoju. Paziurek kanors is rusu apie Sirija, ypac RT, pamatysi stebuklu sali su tebuklinga rusu galia ir pan Pagal RT rusu kiuzena Kuznetsovas daro kruvas antskrydziu kasdien, o realybej - per savaite for keli lektuvai pakyla, visi atplukdyti lektuvai daro skrydzius (ir tai beveik nedaro, nes nepritaikyti tokiom operacijom) is bazes Latakijoj nors pagal rusus tai ojojoj, ka jie ten daro RT/ANNA irgi gan patogiai stumia naratyva, kad ISIS yra/buvo Alepe, nors realybej ten tera Ansar al Sharia, kurie naudoja panasu antspauda i ISIS, kurie yra neutralus su ISIS, bet jiem nepriklauso. O ir pagal rusus jokiu ju SOF nera ant zemes ir gyvenime nebuvo, nors pvz visas iki vienos (skaicuoja 8-10) TOS1 valdo rusu igulos, visas Akatsiya haubicas irgi valdo rusu igulus, ne siru.
    Kitas skirtumas, jog priesingai nuo realybes, rusai visus pukuotukus vadina teroristais ir alkaidukais, nors tas galioja siaures Sirijoje, taciau pietu Sirijoje yra priesingai. Pietu Sirijoj vis dar yra stiprios FSA gruopes, tokios, kaip:
    Jaysh al Yarmouk
    Liwa al Muhajireen wal Ansar
    Liwa al Mutaz Billah
    Jabhat Thowar Suriya
    Shahid Hawran
    46th brigade
    Jaysh al Ababil

    Ir keletas kitu Bendroj sumoj apie 6000-8000 normaliu FSA, su sveika sekuliaria ideologija, be jokiu galvu pjaustymu ir pan. Todel ir nevyksta jokie karo veiksmai i rytus nuo Daraa iki Suweida (druze medijuoja ir neleidzia pliektis) ir i vakarus nuo Daraa (FSA kalasi tik su ISIS)

    Kad sutampa keletas vietu su ruskiais - naturalu, kolkas jie yra pakeliui su Sirija, bet realiai rusai turi ten savo agenda, deje yra ant civiliu, deje ant siru (nesiskaito iki tokio lygio, kad vienintelis is Sirijos kariuomenes galintis prasyti antskrydziu ir jiems komanduoti - The Tiger) ir dar labiau deje ant Irano, kuriuos ne viena karta yra subombine "netycia" pietu Alepe ir net vaduojant Palmyra
    Paskutinis taisė ViR2; 2016.12.14, 12:40.

    Comment


      Sugriuvo susitarimas...

      Turkai pasitrauke is moderavimo, o alkaidukai pradejo apsaudyti Al Hamadiyah ir vakaru Alepo rajonus...
      Alkaidukai paskutine sekunde iskele ultimatuma, jog butu perkelti i Idliba, vietoj vakaru Alepo (kaip ir ta pati ju teritorija), taciau Turkai pareikalavo juos perkelti i vakaru/rytu Alepa (Euphrates shield islamistu kontroliuojama teritorija). Taip pat alkaidukai atsisake isduoti naujaji, JAV teroristu sarase esanti, Alepo emira ir taip pat, likusius teoristus is gaujos, kuri nupjove 12meciui galva ir sukele nemaza skandala (like laisvej 3 asmenys).

      Sirai is savo puses paskelbe, kad atkersys uz Khan al Assal skerdynes (123 nuzudyti kariskai nuosaikiuju alkaiduku. DAUGIAU INFO) ir nuo siol sutiks tik su visisku pasidavimu, bet paliktas saugus koridorius civiliams per Saad al Ansari (ten niekad nevyko ir kariniai veiksmai, o koridoriu priziuri Syrian Red Cresent, su nezinomu bet nedideliu kiekiu rusu be jokiu Sirijos kariskiu). Abi puses pranesa apie labai intensyvius antskrydzius, o i musi kolkas isitrauke tik Tiger forces. Sirijos puse pranesa, jog Suqour al Saharaa irgi pasiruose, bet kolkas laukia

      Panasu, kad mesmale tesis dar diena :/
      Paskutinis taisė ViR2; 2016.12.14, 13:59.

      Comment


        Islindo yla is maiso, kodel zlugo alkaiduku isvedimas - nesutinka paleisti civiliu ir toliau juos laiko ikaitais:
        UN human rights chief: reports rebels mainly Ahrar al Sham & Al Nusra blocking civilians from fleeing #Aleppo ;using them as human shields
        GENEVA: The U.N.'s Commission of Inquiry for Syria (COI) said Wednesday it had received reports that opposition fighters were blocking civilians from fleeing Aleppo and using them as human shields.

        In a statement, the COI said it had "allegations of opposition groups ... preventing civilians from leaving as well as opposition fighters embedding themselves within the civilian population, thus heightening the risk to civilians of being killed or injured."

        It specifically implicated Al-Qaeda's former affiliate Fateh al-Sham Front and the powerful Ahrar al-Sham rebel group.

        Saltinis

        Comment


          ISIS beveik visiskai apsupo T4 baze.
          https://twitter.com/JohnArterbury/st...00575988207616

          Negana to, kad ASSadas iszude daugiau civiliu nei visos kitos konliktos puses kartu sudejus, tai dar ir turi nevykeliu armija. Taktine balistine raketa i karo nusikaltelio ASSado kakta gerokai pagreitintu Sirijos konflikto uzbaigima.

          Comment


            Parašė Jesolo Rodyti pranešimą
            ISIS beveik visiskai apsupo T4 baze.
            https://twitter.com/JohnArterbury/st...00575988207616

            Negana to, kad ASSadas iszude daugiau civiliu nei visos kitos konliktos puses kartu sudejus, tai dar ir turi nevykeliu armija. Taktine balistine raketa i karo nusikaltelio ASSado kakta gerokai pagreitintu Sirijos konflikto uzbaigima.
            Ar konfliktas tikrai baigtusi, ar tiesiog pereitu i post apokalipsine anarchija?
            .

            Comment


              manau isitrauktu iranas, irakas, saudo arabija, russija ir kitos salys ir bombarduotu virnas kita.
              O siaip ISIS gali perskelt sali i dvi dalis tuoj. vienas greitkelis liko.
              "I just want you to know that, when we talk about war, we're really talking about peace." —Washington, D.C. June 18, 2002


              - George W. Bush President of the USA

              Comment


                Parašė TH1 Rodyti pranešimą
                Ar konfliktas tikrai baigtusi, ar tiesiog pereitu i post apokalipsine anarchija?
                tai, kad ten jau seniai postapokaliptine anarchija. Simtai tukstanciu ar net milijonai yra nukenteje ir vargu ar jie pageidautu, kad prezidentas lyg niekur nieko toliau "prezidentautu".

                Parašė ViR2 Rodyti pranešimą
                Beje, turbut smagu cituoti Rami, kuris yra visu zinomas, kaip garsiausias ISIS simpatikas?
                tik dabar pastebejau, kad jis hardkorinis fanatikas na, bet jei faktus teisingus raso, tai galima ir paskaityti.
                Paskutinis taisė Jesolo; 2016.12.14, 23:31.

                Comment


                  Ramis dar niekad nieko teisingo nerase Apie Euphrates shielda raso ta pati, ka dabar vemia apie Alepa, apie Irako Mosula raso, kad rajonus degina ir sunni nukryziuoja... Jau nekalbant apie nuolatinius "ISIS advance against rafidha filth"

                  Viska prasmuse sitas dalykas:
                  Šokiruojančios detalės iš užvirusio pragaro: moterys žudosi, kad nebūtų išprievartautos, gyvi deginami vaikai

                  Vakar kai kurie gyventojai, nebegalintys kęsti bombardavimų, pajudėjo režimo kontroliuojamų teritorijų link, tačiau anot A. Othmano, 79 iš jų buvo įvykdyta mirties bausmė prie barikadų, o kiti, jaunesni nei 40 m., buvo nuvesti į sandėlius, primenančius koncentracijos stovyklas. Jų likimas nėra žinomas.
                  Lyg to dar būtų maža, A. Othmanas pasakoja apie 20 nusižudžiusių moterų, kurios pasirinko savižudybę tam, kad išvengtų seksualinės prievartos. Paskutinė apsuptuose Alepo rajonuose esančių sukilėlių viltis – sulaukti pastiprinimo ir atsargų papildymo iš pietiniuose ir vakariniuose Alepo rajonuose esančių sukilėlių. Deja, šiai jų vilčiai nebuvo lemta išsipildyti, nes kelių, jungiančių šias Alepo dalis, kontrolę perėmė režimo pajėgos.
                  juokingiausia, kad po vakar komentaru lavinos, pakeite turini i siek tiek labiau tikrove atitinkanti, bet pavadinima vistiek paliko is fantastikos srities betruksta, kad pradetu dar pilt panasiai, kaip, kad "Ukrainos chuntos kariuomene isiverzusi i taikiu Luhansko sachtioru rajonus, nukryziavo vaikus, primete Jarosho korteliu, isprievartavo gyvulius ir laiko visus badu marindami"

                  Beje, pukuotukai vis labiau isisiauteja Alepe:



                  Banos paskyra vis labiau traukiama i dienos sviesa. Negana to, kad tariama Alepo gyventoja nesneka arabiskai, pasirodo, kad pats accountas buvo al Jazeera projektas, nes pats pirmas followeris - Al Jazeera zurnalistas Interdasting


                  Paskutine teritorija kontroliuojama pukuotuku i kuria pagal BBC telpa 100 000zmoniu, bet realybej:
                  1000 civilians registers for evacuation into rebel/islamist controlled areas.
                  50 buses are ready to transport civilians and militants into rebel/islamist controlled areas.

                  Vaizdai is evakuacijos:


                  Susitarimo tekstas:

                  Alkaidukai sutiko iduoti AQ viena ieskomesniu zmoniu ir politini rytu Aleppo vada Abu Yaqzan al-Masri EGIPTIETI


                  Po rusijis spaudimo Teheranui ir Damaskui, buvo atsisakyta:
                  1) Reikalavimo paleisti pukuotuku laikomus kariskius
                  2) Lygiagreciai pradeti evakuacija is Fua Kafraya, kuriuos alkaidukai laiko apsupe 5metus (100 000civiliu ir kariskiu dviejuose mazuose kaimuose)
                  3) Paleisti visus alkaiduku laikomus ikaitus, kurie nera kariskiai
                  Paskutinis taisė ViR2; 2016.12.15, 10:20.

                  Comment


                    Reikalai taisosi, Turkija uzspaude pukuotukus, kad sie sutiktu leisti evakuotis Fua ir Kafraya civiliams. Mainais Sirija atsisake reikalavimo isduoti 224 Jabhat Fateh al Sham (AQ in Syria) alkaidukus ir leisti jiems evakuotis i Idliba. Pirmieji autobusai jau pasieke Fua, super




                    Comment


                      Jabhat Fateh al Sham atsiskyrusi nuo Alkaidos. Aisku, ne visi tuo tiki, bet jie susikoncentrave tik i kara Sirijoje ir nerengia bei neplanuoja jokiu ispuoliu uzsienyje, nepaisant ju bombardavimo ir virs galvu skraidanciu dronu.

                      https://www.youtube.com/watch?v=wU1a61yAQWQ

                      Comment


                        Parašė Jesolo Rodyti pranešimą
                        Jabhat Fateh al Sham atsiskyrusi nuo Alkaidos. Aisku, ne visi tuo tiki, bet jie susikoncentrave tik i kara Sirijoje ir nerengia bei neplanuoja jokiu ispuoliu uzsienyje, nepaisant ju bombardavimo ir virs galvu skraidanciu dronu.

                        https://www.youtube.com/watch?v=wU1a61yAQWQ
                        Bet nuo to jie iš ekstremistų alkaidukų netampa sekuliariais sukilėliais. Al Qaeda in Syria dabar išvis yra suskilusi į krūvą ekstremistinių grupelių visokiais įdomiais pavadinimais, bet ten vis tiek tie patys alkaidukai.
                        Post in English - fight censorship!

                        Comment


                          Parašė index Rodyti pranešimą
                          Bet nuo to jie iš ekstremistų alkaidukų netampa sekuliariais sukilėliais.
                          netampa. Bet jeigu pvz,. Asadas nera religinis fanatikas, tai vien tuo savaime jis igauna teise nuzudyti kiek nori zmoniu, kokiais tik nori budais? Kai kuriem svarbiausia, kad tik zmones netiketu per smarkiai i tuos savo alahus ir. Ar gali paaiskinti, kokia to sekuliarumo nauda, jei esi nuzudes desimtis ar 100 tukstanciu zmoniu?

                          Comment


                            Parašė Jesolo Rodyti pranešimą
                            netampa. Bet jeigu pvz,. Asadas nera religinis fanatikas, tai vien tuo savaime jis igauna teise nuzudyti kiek nori zmoniu, kokiais tik nori budais? Kai kuriem svarbiausia, kad tik zmones netiketu per smarkiai i tuos savo alahus ir. Ar gali paaiskinti, kokia to sekuliarumo nauda, jei esi nuzudes desimtis ar 100 tukstanciu zmoniu?
                            Žinoma, kad ne. Ir Assadas tikrai yra geras niekšas. Tik šiaurės Sirijos pūuotukai, norintys išžudyti Shia, Alewi, krikščionis ir įkurti Sirijoje islamistinį emyratą nėra tinkama opozicija jam. Kaip pavyzdžiui pietų FSA ir SDF/Rojava.
                            Post in English - fight censorship!

                            Comment


                              Parašė index Rodyti pranešimą
                              Kaip pavyzdžiui pietų FSA ir SDF/Rojava.
                              SDF tai Asado pakalikai, o FSA jokiu sansu neturi. Parama jiems daugybe kartu mazesne nei rusu/Irano/Hezbollah. Realiai tai sunku isivaizduoti pabaiga, kol liktu vienas zaidejas. Na, nebent dar kokie keli simtai tukstanciu zus.

                              Comment


                                Iš esmės santrauka to, ką ViR2 čia visą laiką rašo:
                                https://medium.com/opacity/the-syria...b1d#.5hjkoktnf

                                Comment


                                  Parašė Jesolo Rodyti pranešimą
                                  SDF tai Asado pakalikai, o FSA jokiu sansu neturi. Parama jiems daugybe kartu mazesne nei rusu/Irano/Hezbollah. Realiai tai sunku isivaizduoti pabaiga, kol liktu vienas zaidejas. Na, nebent dar kokie keli simtai tukstanciu zus.
                                  O tai ką remti, kad nuverstų Asadą, nugalėtų rusus su iraniečiais ir nesuluošintų/nenužudytų šimtų tūkstančių vietos gyventojų??
                                  Man atrodo, kad yra vienintelė tokia reali jėga - ISIS.

                                  Comment


                                    Parašė Sula Rodyti pranešimą
                                    O tai ką remti, kad nuverstų Asadą, nugalėtų rusus su iraniečiais ir nesuluošintų/nenužudytų šimtų tūkstančių vietos gyventojų??
                                    Man atrodo, kad yra vienintelė tokia reali jėga - ISIS.
                                    Dėl "ISIL nesuluošintų/nenužudytų" aš abejoju.
                                    Visi forumų moderatoriai yra forumo balastas.

                                    Comment


                                      Parašė Aleksio Rodyti pranešimą
                                      Dėl "ISIL nesuluošintų/nenužudytų" aš abejoju.
                                      Nebuvo beveik pranešimų, kad ši struktūra liestų taikius gyventojus. Niekas neišreiškė susirūpinimo. Be to, šariatas, kuriuo vadovaujasi šie taikūs kovotojai, draudžia žudyti.

                                      Comment


                                        Bačiulis pasisakė apie Tilersoną https://www.facebook.com/BaciulisAud...19760821399486. Ištrauka apie Artimuosius Rytus:
                                        Donald J. Trump: I will be making my announcement on the next Secretary of State tomorrow morning.
                                        Laukiam. Spėju, visgi T-Rex. Ir ne tik todėl, kad jį Trumpui atskirai vienas nuo kito rekomendavo Condoleezza Rice ir Robertas Gates. Dar ir dėl jo neeilinių asmeninių savybių ir neeilinės patirties.
                                        Tilersonas yra pirmas po Kissingerio žmogus Amerikoje, daugiausiai bendravęs su Vladimiru Putinu ir, kaip 2014 rudenį rašė Forbes, savo kietu charakteriu pelnęs šio pagarbą, o Trumpas ne kartą minėjo, jog santykiuose su Rusija pagrindinė Obamos ir Clinton administracijos bėda, kad Putinas jų negerbia (nes, pastebėsiu, gerai žino, kokio dydžio kyšį reikia sumokėti tetutei Hillary, kad ši parduotų Amerikos strateginius interesus būk tai Rusijai, būk tai Persų įlankos monarchijoms).
                                        Leftistinė žiniasklaida dabar užsiciklinusi ant Tilersono sėkmės Rusijoje ir pamiršta, kad savo didžiąją karjerą Exxon Mobil jis pradėjo kaip Exxon Yemen vadovas, kaip ir kitą jo vadovaujamos Exxon Mobil sėkmės istoriją - 2011 sandėrį su Iraku dėl gigantiško Vakarų Kurnos naftos lauko eksploatacijos.
                                        Tuo pat metu 2011 metais Tilersonas pasirašė sutartį ir su irakiškojo Kurdistano (de facto nepriklausomos valstybės) Vyriausybe dėl penkių kurdų kontroliuojamų naftos telkinių eksploatacijos. Tai buvo padaryta nepaisant klyksmų iš Bagdado, nes formaliai vieningo Irako Vyriausybė draudžia užsienio įmonėms vystyti verslą tiesiogiai su Kurdistanu. Ir nors Bagdadas visaip gerino Exxon Mobil sąlygas darbui Vakarų Kurnoje, iš Kurdistano Tilersonas neišėjo.
                                        Su Kurdistanu Exxon Mobil susitarė iš karto po to, kai Irakas ir Sirija susitarė atkurti naftotiekį Kirkukas - Baniyasas. Du sutapimai - Kirkuko naftos telkinius kontroliuoja Kurdistano Vyriausybė, o Baniyaso naftos terminalas yra šalia Tartuso uosto, Sirijos alavitų kontroliuojamoje teritorijoje.
                                        Pacituosiu, ką rašiau dar 2013 metais: "Kai dabartinė košė Sirijoje užvirė, aktyviausi pradžioje ten buvo prancūzai, jų specai kone atvirai veikė. Paskui sulindo visi, nuo turkų iki katariečių, kurie kaip ir Libijoje, moka daugiausiai pinigų.
                                        Šiaip, sako, yra JAV idėja sukurti atskirtą alavitų valstybę, sąjungoje su Irako Kurdistanu ir imti kontroliuoti naftotiekį Kirkuk - Baniyas, per kurį galima pinigais maitinti kurdus, taip atsidėkojant turkams už kiaulę karo Irake metu.
                                        Kartu išlaikyti blokuotą Transarabijos vamzdyną, uždarytą po Yom Kippur karo, jungiantį Saudiją ir Bahreiną su Europa, kad europiečiai jo neatidarytų, nes tuomet Europa įgytų JAV nekontroliuojamą naftos ir dujų tiekimą.
                                        Europiečiai ir Turkija, savaime suprantama, nori atvirkščiai, tad žaidžia savo žaidimus. Rugpjūčio 3 d. prancūzų tautininkė (ir kaip priklauso, didelė Rusijos draugė) Marine Le Pen interviu rusijos žunalui "Odnako" aiškino: "Vakarų šalys, deja, vis labiau patenka į tokių valstybių, kaip Kataras ar Saudų Arabija, įtaką. Būtent jos remia islamo fundamentalistus Artimuosiuose Rytuose ir, kai šie patenka į valdžią, manipuliuoja jais, siekdamos savų ekonominių interesų. Kaip žinome, Kataras norėjo per Siriją nutiesti dujų ir naftos vamzdynus, kad galėtų tiekti savo angaliavandenilius į Europą. Rusijos draugas Basharas Assadas neleido Katarui to daryti ir už savo nesukalbamumą brangiai sumokėjo. Kalbant apie Prancūziją, tai mūsų elitas jau seniai šoka pagal Kataro dūdelę".
                                        Kaip žinome, pagal Saudų, Kataro ir Bahreino milijonų dūdelę šoko ir JAV administracija, paskelbusi vienintelės vesternizuotos Sirijos bendruomenės - alavitų - valdančio klano vadą Assadą "žmogžudžių Vyriausybės vadovu" ir užkirtusį kelią proamerikietiškam kurdų - alavitų aljansui.
                                        Grįžtant prie Exxon Mobil ir Tilersono. Man regis, tas jo sandėris su Kurdistno Vyriausybe dėl Kirkuko naftos telkinių ir buvo dalimi to strateginio plano, kuriuo siekta atskirti dvi civilizuotas ir Vakarams draugiškas bendruomenes - kurdus ir alavitus - nuo puslaukinių arabų ISIS ir suteikti finansinį pamatą jų nepriklausomų valstybių susikūrimui. Kartu išsaugant naftos iš Artimųjų Rytų į Europą tranzito kontrolę Amerikos rankose.
                                        Priminsiu, kad apie tai, jog Amerika kovoje su ISIS turi remtis Sirijos alavitais, rašė ir kalba buvęs JAV karinės žvalgybos vadas generolas Flynnas, kurį Trumpas paskyrė savo patarėju nacionaliniam saugumui. Senas demokratas Flynnas Hillary Clinton priešu tapo po to, kai sužinojo, jog ši, turėdama ant stalo žvalgybos raportus, jog Saudų Arabija ir Kataras remia ISIS, toliau ėmė iš jų milijonus dolerių ir rėmė anti-Assadinę Obamos politiką.
                                        Bet po to, kai 2013 metų pabaigoje Obama leido Putinui sugrįžti į Siriją (ironiška, bet pagrindinė Rusijos bazė yra Tartuse, šalia Baniyaso uosto naftos terminalų, kurie pagal seną planą turi būti sujungti su Kirkuko naftos laukais), bet koks seno amerikiečių anti-ISIS plano įgyvendinimas be Rusjos nebeįmanomas.
                                        Todėl tikimybė, kad Tilersono geri ryšiai su Putinu, kaip ir jo geras Artimųjų Rytų, ypač Irako ir Jemeno (kuriame Saudų Arabija turi labai didelių problemų) išmanymas bus panaudoti tam, kad atgaivinti seną kurdų - alavitų aljanso idėją, labai galima.

                                        Comment


                                          Parašė Sula Rodyti pranešimą
                                          Nebuvo beveik pranešimų, kad ši struktūra liestų taikius gyventojus. Niekas neišreiškė susirūpinimo. Be to, šariatas, kuriuo vadovaujasi šie taikūs kovotojai, draudžia žudyti.
                                          "Taikūs kovotojai" nesusprogdintų architektūrinius paminklus Palmyroje.
                                          Visi forumų moderatoriai yra forumo balastas.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X