Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Neramumai islamo pasaulyje (AF, SY, IQ, EG, LY, TN, DZ, MA, YE, BH, ...)

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
    Kiek skaičiau pagrindiniuose JAV leidiniuose
    gal galėtum juos išvardyti..?

    Tačiau Libijos išteklių tema ir galimi Vakarų šalių interesai oficialioje žiniasklaidoje net neminimi.
    nežinau, kiek, mano nuomone, liguistos sąmokslo teorijos turi iš viso būti minimos (tokia logika vadovaujantis galima seilėtis ir piktintis, kodėl, girdi, niekas nerašo apie akivaizdų ateivių iš Marso įsikišimą į Libijos įvykius?), bet kalbėdamas apie "oficialią" žiniasklaidą (jei turi omeny konkrečiai JAV) - nori pasakyti, kad peržvelgei daugiau nei 1400 laikraščių, peržiūrėjai šimtus TV kanalų, perskaitei šimtus, jei ne tūkstančius įv portalų ir ten neradai tavo pasaulio supratimą atitinkančių temų apie Libiją?


    Jei turit nuorodų, tai pateikit.
    čia tamstai derėtų pateikti, kaltinant "Vakarų žiniasklaidą" tuom, jog ji nepateikia sąmokslinių kliedesių naujienų. Tūkstančiai žiniasklaidos priemonių - esi įsitikinęs, kad nepateikia?

    Comment


      Kad USA Today, Washington Post, New York Times ir pan. apie tai nerašo, vadinasi, tai sąmokslo teorija? Kad JAV kovoja su Rusija ir Kinija dėl įtakos Artimuosiuose Rytuose ir visur kitur didelė paslaptis? Visi turėtų tikėti, kad misijos tikslas tik apsaugoti Libijos žmones?

      Comment


        Parašė Wycka Rodyti pranešimą
        Skamba ciniškai, bet visa tai gali išeiti į gerą, bet su sąlyga, kad naujoji vyriausybė (pasibaigus karui, nesvarbu kas užims atsakingiausius postus) mokės tuo pasinaudoti. Daug libių žūsta ir dar žus (abiejose pusėse), daug pabėgo į užsienį ir kažin ar bent 1/10 jų sugrįš. Gyventojų sumažėja, šalis ir jos ūkis apgriauti, bet nafta ir dujos juk niekur nedingsta. Ką daryti? Ogi automatiškai išsprendžiama nedarbo problema.
        Abejoju, ar daug Libijos gyventojų dirba naftos gavybos srityje. Ar tik nebus taip, kad naftą išgauna užsieniečiai darbuotojai?

        Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
        Lietuvoje žiniasklaidos reikalai nėra tokie blogi. Pagrindiniai leidiniai priklauso skirtingiems oligarchams, kurių interesai nebūtinai sutampa, todėl bent jau yra iš ko rinktis.
        Atvirkščiai - Lietuvos žiniasklaidos reikalai itin blogi. Nes žiniasklaidos priemonėse praktiškai nėra žurnalistų, kurie suprastų, apie ką rašo (šiuo atveju -apie Libiją). Todėl arba perspausdinami agentūrų (ar užsienio žiniasklaidos priemonių) pranešimai, arba koks nors vietinis darbuotojas bando laužt ekspertą - bet rezultatas juokingas, tos analizės labai paviršutiniškos. Netgi karo oponentai (tavo mėgstami) nesugeba pagimdyt argumentuoto straipsnio - vietoj to minta užsienio lunatikų rašliava arba Grinevičiūtės lygio sąmokslo teorijom.

        Comment


          Argumentuotas ir rimtas "užsienio lunatiko" straipsnis:
          http://www.marketoracle.co.uk/Article27232.html
          Kadangi ilgas ir nemanau, kad kas nors skaitys, tai kai ką pacituosiu. Argumentų ir informacijos požiūriu tas vienas straipsnis vertingesnis už paskutinių dviejų savaičių menkavertes oficialios žiniasklaidos rašliavas kartu sudėjus. Pvz., pastaroji išvis neanalizuoja Al Qaeda vaidmens. Tik parašo, kad Al Qaeda yra sukilėlių pusėje ir palaiko NATO veiksmus. Pala pala, o tai su kuo NATO kovoja Afganistane? Čia kažkur galai nesueina. Dar niekur nerašo, kad sukilėlių sostinė Bengazis yra džihadistų lopšys, iš kurio jie vyksta sprogdintis į Iraką ir kitur. Ir dabar jiems per Egipto sieną Vakarai tiekia ginklus, pažeisdami kažkurių metų rezoliuciją dėl ginklų embargo Libijai. Esant tokiai politikai, NATO Artimuosiuose Rytuose kariaus amžinai.
          Trumpai Bušo ir Obamos politikos skirtumai:
          The Bush approach was to use the alleged presence of Al Qaeda as a reason for direct military attack. The Obama method is to use Al Qaeda to overthrow independent governments, and then either Balkanize and partition the countries in question, or else use them as kamikaze puppets against larger enemies like Russia, China, or Iran.
          Nereiktų pamiršti, kad Al Qaeda atsirado su JAV pagalba, kaip atspara prieš sovietus Afganistano kare (79-89 m). Kitaip sakant, patogus politikos žaisliukas, pritaikomas pagal situaciją ir poreikius.
          Jei šis straipsnis ir argumentai yra "lunatizmas", tai paaiškinkit Al Qaeda vaidmenį visame tame. Argumento "Amerika skleidžia pasaulyje demokratiją" neužtenka.
          Yra šiokių tokių faktų ir lietuvių kalba:
          „Al Qaeda“ paskelbė islamo emyratą Libijos rytuose
          Peršasi išvada, kad Kadafį pakeis Gvantanamo kaliniai.
          Netyčia į akis papuolė informatyvus bei išsamus, tiesa ne visai "politiškai korektiškas", lietuviškas straipsnis:
          Ramūnas Alaunis: kas iš tikrųjų vyksta Libijoje?
          Libijos politinis lyderis M. Gaddafis bergždžiai tikėjosi, kad jo senas draugas Prancūzijos prezidentas Nicolas Sarkozy palaikys jį tarptautinėje bendruomenėje, kadangi Prancūzijos prezidento aplinkos žmonės yra investavę milijardus į naftos verslą Libijoje.
          M. Gaddafis buvo tikras N. Sarkozy draugas – prancūzai pardavė Libijai šimtų milijonų vertės „Mirage“ naikintuvų. Ginklus Libijai pardavė ir Italija, Malta, Lenkija, Ispanija, Slovėnija, daugiau nei pusė ES ir NATO šalių. Vien 2009 m. Europos sąjungos šalys Libijai pardavė ginklų už 343.734.632 mln. eurų.
          Turbūt todėl tokios pajėgos puola Libiją - pavieniai veiksmai gali blogai baigtis. "Nebloga" taktika - parduoti ginklų, o po to užpulti.
          Paskutinis taisė senasnamas; 2011.04.01, 19:24.

          Comment


            Šitai temai nelabai tinka...
            GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

            Comment


              Šiaurės Irake taikūs kurdų protestai tapo žiauriais.

              Baghdad, Iraq (CNN) -- A peaceful protest turned violent in northern Iraq on Friday when hundreds of Kurdish protesters clashed with riot police, security officials there said.

              Security officials said angry protesters stormed shops in central Sulaimaniya, threw stones at Kurdish riot police and wielded sticks when police pushed back. At least 50 people were wounded, including 37 members of the riot police, police and health officials in Sulaimaniya said.

              Nearly 1,500 Kurdish demonstrators had gathered in Sulaimaniya's central square earlier in the morning to continue their demands for political reforms and to protest corruption, a lack of basic services and unemployment, security officials said.

              The unrest in the Kurdish city, starting in February, has killed seven people and injured more than 200, health officials said.

              Last month, masked attackers burned tents of protesters overnight in the Bardagi-Sara central square, where hundreds of demonstrators gathered later that day for another protest against Massoud Barzani, president of the Kurdistan regional government, witnesses told CNN at the time.

              Some protesters blamed the attack on Kurdish security forces, who denied any involvement.
              Šaltinis: cnn.com

              Comment


                Jaunų žmonių skaičius išreikštas procentais ir nedarbingumo lygiai daugumoje Arabų lygos valstybių:

                http://www.msnbc.msn.com/id/41834250...east/n_africa/

                Msnbc.com priėjo išvadą, kad protestuose labiausiai dalyvauja paaugliai ir jauni suaugę, kurie yra labiau linkę maištauti, ypač kuoment jiems trūksta ekonominių ir politinių galimybių.

                Comment


                  Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                  Nereiktų pamiršti, kad Al Qaeda atsirado su JAV pagalba, kaip atspara prieš sovietus Afganistano kare (79-89 m). Kitaip sakant, patogus politikos žaisliukas, pritaikomas pagal situaciją ir poreikius.
                  Puikus lunatiko argumentacijos pavyzdys.

                  Taip, JAV (ir JAV remiamos arabų šalys, tokios kaip Saudo Arabija) rėmė Afganistano modžachedus, kovojusius prieš SSRS. Paskui (kai SSRS pralaimėjo) iš dalies tų modžachedų susidarė Al Qaeda.

                  Iki šios vietos viskas teisinga, o toliau įvyksta galingas minties šuolis:

                  Kitaip sakant, patogus politikos žaisliukas, pritaikomas pagal situaciją ir poreikius.
                  Tarp pirmo ir antro teiginio nėra jokio ryšio. Pirmas teiginys iš esmės teisingas, o antras - tiesiog papezėjimas be jokio įrodymo.

                  Al Qaeda yra JAV politikos žaisliukas - galingas teiginys, sakyčiau, netgi centrinis šioje teorijoje. Jam reikėtų rimtų įrodymų, bet kažkodėl tai pateikiama tiesiog kaip faktas, kuris įrodymų nereikalauja. Kitaip tariant - tikėjimo dalykas.

                  Comment


                    Vienas iš paskubomis rastų faktų:
                    9/11 Commission: No Link Between Al-Qaida and Saddam
                    Huseinas greta kitų kaltinimų buvo kaltinamas ryšiais su Al Qaeda. Bet jie nenustatyti. O tokie kaltinimai buvo rimtas invazijos į Iraką pateisinimas.

                    Comment


                      Parašė c2h5oh Rodyti pranešimą
                      Abejoju, ar daug Libijos gyventojų dirba naftos gavybos srityje. Ar tik nebus taip, kad naftą išgauna užsieniečiai darbuotojai?
                      Esmės tai nekeičia. Mokesčiai už Libijos naftą vis tiek lieka Libijoje. Beje, nedrąsiai įtariu, kad dauguma libių Libijos naftos pramonėje dirba nekvalifikuotą darbą.
                      I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
                      Parama Siaurojo geležinkelio klubui

                      Comment




                        http://www.libyafeb17.com/

                        Comment


                          NATO operacijų suvestinė:


                          NATO have some 195 aircraft at their disposal. Since March 31, its aircraft have flown 1,721 sorties, including 713 intended as “strike mission”. Yesterday, 154 sorties were made, including 70 strike sorties. 300 sorties since Saturday have destroyed 49 tanks.
                          18 vessels are patrolling the Mediterranean to enforce the arms embargo. Since the beginning of the arms embargo, a total of 240 vessels were hailed and 6 were boarded.
                          http://www.libyafeb17.com/

                          Comment


                            КРАСНОРЕЧИВЫЕ ЦИФРЫ И ФАКТЫ СОЦИАЛИСТИЧЕСКОЙ ЛИВИЙСКОЙ ДЖАМАХИРИИ:

                            * ВВП на душу населения — 14 192 $.
                            * На каждого члена семьи государство выплачивает в год 1 000 $ дотаций.
                            * Пособие по безработице — 730 $.
                            * Зарплата медсестры — 1 000 $.
                            * За каждого новорожденного выплачивается 7 000 $.
                            * Новобрачным дарится 64 000 $ на покупку квартиры.
                            * На открытие личного бизнеса единовременная материальная помощь — 20 000 $.
                            * Крупные налоги и поборы запрещены.
                            * Образование и медицина бесплатные.
                            * Образование и стажировка за рубежом — за счёт государства.
                            * Сеть магазинов для многодетных семей с символическими ценами на основные продукты питания.
                            * За продажу продуктов с просроченным сроком годности — большие штрафы и задержание подразделениями спецполиции.
                            * Часть аптек — с бесплатным отпуском лекарств.
                            * За подделку лекарств — смертная казнь.
                            * Квартирная плата — отсутствует.
                            * Плата за электроэнергию для населения отсутствует.
                            * Продажа и употребление спиртного запрещены — «сухой закон».
                            * Кредиты на покупку автомобиля и квартиры — беспроцентные.
                            * Риэлторские услуги запрещены.
                            * Покупку автомобиля до 50% оплачивает государство, бойцам народного ополчения — 65%.
                            * Бензин стоит дешевле воды. 1 литр бензина — 0,14 $.

                            И тут напрашиваются определённые выводы. Возможно, дело не только в нефти и распределении доходов от её продажи. Если ливийская Джамахирия станет открытой страной, то любой сможет своими глазами увидеть, как можно жить при справедливом распределении доходов, а это тревожный знак для коррумпированных режимов очень многих стран.
                            Šaltinis: http://www.echosevera.ru/politics/2011/03/17/314.html

                            Lietuviškai neversiu, ir neprašykite.
                            Kapitalizmas – sistema atgyvenusi, vedanti į niekur.

                            Comment


                              Parašė Combat Rodyti pranešimą

                              Lietuviškai neversiu, ir neprašykite.
                              ir teisingai. Šlapiankos apologiją geriau palikti originalo t.y. pilvažmogių kalba.
                              blaivumas išlaisvina

                              Comment


                                Comment


                                  Comment



                                    Libijos lyderio Muamaro Kadhafi (Muamaro Kadafio) sūnus Saif al Islamas Kadhafi (Saif Islamas Kadafis) pareiškė, kad jų režimas “neįvykdė jokių nusikaltimų prieš mūsų žmones”.
                                    38 metų Saif al Islamas, duodamas interviu JAV dienraščiui “The Washington Post”, kuris buvo paskelbtas sekmadienį, sakė, kad visi įrodymai, jog Libijos pajėgos šaudė į demonstrantus, protestuojančius prieš vyriausybę, yra suklastoti. Lyderio sūnus juo lygino su ataskaitomis, skelbtomis prieš karą Irake apie esą Bagdado režimo slepiamus masinio naikinimo ginklus (MNG).
                                    (...)
                                    Saif al Islamas Kadhafi, kuris kalbėjo sklandžia anglų kalba, sakė įtraukęs į Libijos vyriausybę daug reformų šalininkų. Tačiau keli iš jų perėjo į sukilėlių pusę ir užima vadovaujančius postus jų Laikinojoje Nacionalinėje Taryboje.
                                    (...)
                                    Saif al Islamas pridūrė, kad Jungtinės Valstijos turėtų padėti Libijai kovoti su “al Qaeda” ir kad išvijus “teroristus” iš Misratos ir sukilėlių tvirtovės Bengazio jo tėvo vaidmuo bus sumažintas pagal naują konstituciją.
                                    (...)
                                    I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
                                    Parama Siaurojo geležinkelio klubui

                                    Comment


                                      M.Gaddafi pajėgos per 1,5 mėn. nukovė apie tūkstantį žmonių
                                      Libijos trečiame didžiausiame mieste Misratoje apie tūkstantis žmonių žuvo, o dar 3 tūkst. buvo sužeisti nuo šalies lyderiui Muamarui Gaddafi ištikimų pajėgų snaiperių ir artilerijos atakų pradžios prieš šešias savaites, sakė vienas medicinos pareigūnas.

                                      Comment


                                        Pranešta, kad Misratos mieste, Libijoje, žuvo karo žurnalistas Tim Hetherington, kuris buvo nominuotas Oskarui už dokumentinį filmą apie Afganistano karą "Restrepo".

                                        Reports: ‘Restrepo’ co-director killed in Libya


                                        Paskutinis taisė Big Cat; 2011.04.20, 23:08.

                                        Comment


                                          21:15 Reuters The United States is starting to use armed Predator drones in Libya to target Muammar Gaddafi’s forces after President Barack Obama approved their use, Defense Secretary Robert Gates said on Thursday.

                                          The unmanned aircraft, already used to target militants along Pakistan’s border with Afghanistan, will allow for more precise attacks against Gaddafi’s forces, Gates told a news conference.
                                          http://www.libyafeb17.com/

                                          Comment

                                          Working...
                                          X