Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Politika

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Tai kas, kad pajuokia? Jis dirba propogandiniame kanale uz Kremliaus pinigus, koncertuija kremliuje ir tt

    Comment


      Parašė liutass Rodyti pranešimą
      Tai kas, kad pajuokia? Jis dirba propogandiniame kanale uz Kremliaus pinigus, koncertuija kremliuje ir tt
      Kremliuje ir Kaune
      If a lion could speak, we could not understand him.

      Comment


        Gal ir Kaune, neseku jo.

        Comment


          Parašė sankauskas Rodyti pranešimą

          Kremliuje ir Kaune
          Geras, nežinojau. Kasdiena po naujieną. Sankauskas įdėmiai seka Kauno m. naujienas, nes žino, kad LT tai svarbiausias miestas, žinoma, po jo gimtųjų Šiaulių.

          Comment


            Parašė RokasLT Rodyti pranešimą

            Geras, nežinojau. Kasdiena po naujieną. Sankauskas įdėmiai seka Kauno m. naujienas, nes žino, kad LT tai svarbiausias miestas, žinoma, po jo gimtųjų Šiaulių.
            Kažkiek off topic, bet neseniai gavau dovanų puikų pasaulio atlasą, surašytos visos šalys, svarbiausi šalių miestai. Va, atsiverti Baltijos šalis, ir matai Estija - Talinas, Pernu. Latvija - Riga, Liepoja. Lietuva - Vilnius, Šiauliai.
            Click image for larger version

Name:	IMG_20210120_180308.jpg
Views:	277
Size:	3,06 MB
ID:	1856168
            If a lion could speak, we could not understand him.

            Comment


              Parašė sankauskas Rodyti pranešimą

              Kažkiek off topic, bet neseniai gavau dovanų puikų pasaulio atlasą, surašytos visos šalys, svarbiausi šalių miestai. Va, atsiverti Baltijos šalis, ir matai Estija - Talinas, Pernu. Latvija - Riga, Liepoja. Lietuva - Vilnius, Šiauliai.
              Estija - Talinas, Pernu.
              Toks ir atlasas, pagailėjo pinigų tau giminaičiai ar draugai, suprantama.

              Comment


                Dalinuos geru Vido Rachlevičiaus postu charakterizuojančiu Lietuvos užsienio politiką:

                Lietuva tampa labai įdomiu kraštu. Būtų labai juokinga, jei nebūtų graudu. Viešojoje erdvėje reiškiasi minios visų galų vadinamųjų ekspertų – viešųjų ryšių, komunikacijos, užsienio politikos, medicinos, žmogiškųjų santykių ir t.t. Nežinia iš kur išlindęs ir influenceriu apsiskelbęs veikėjas ar veikėja laikomi proto bokštais, neginčijamų tiesų skleidėjais. Visi turi „Google“, visi viską išmano ir svaičioja apie viską, o žiniasklaidoje – jokių redakcinių filtrų, nes ten dauguma - tokie patys. Atrodo, kad redaktoriaus pareigybė nebeegzistuoja. Štai ir paradoksas: šalyje sparčiai daugėjant visų galų ekspertų, jos politikos lygis ir visuomenės mentalitetas skutamuoju skridimu sminga į žemumas. Vadinasi, tie ekspertai niekam tikę?
                Pasižiūrėkime tik į kelis pastarojo meto epizodus. Baltarusija. Europinės plepalų politikos štampais ir šablonais mąstantis politikos ir politologijos vaikų darželis pūtė kovos trimitus ir „vertė“ iš posto Kartoflenfiurerį. Jau pirmosiomis dienomis po rinkimų ir aš, ir kiti žmonės FB rašė, kad politine prasme „statyti ant S. Tichanovskajos“ yra didžiulė klaida, strateginiu požiūriu, tai visiškai netikęs kelias ir t.t. Tačiau mūsų politikai gavo progą pasirodyti svarbiais, būti matomais europiniame kontekste ir pažaisti su mašinytėmis smėlio dėžėje. Žaidė ir džiaugėsi. Kodėl dabar visi tokie pritilę, koks baltarusiškos politikos rezultatas? Jokio. Tačiau yra posakis „.... su iniciatyva“. Taigi, mūsų užsienio reikalų ministras nesėdėjo rankų sudėjęs ir nutarė suduoti lemiamą smūgį Baltarusijos diktatoriui. Po susitikimo su S. Tichanovskaja jis kreipėsi į Valstybinę lietuvių kalbos komisiją dėl Baltarusijos pavadinimo keitimo... Ačiū Dievui, kad komisijos pirmininkui užteko proto net nesvarstyti šio klausimo. Baltarusiai mus dar labiau pamilo? Atvirkščiai. Dabar nuosaikūs komentatoriai ir net opoziciniai apžvalgininkai klausia: „Kas įgaliojo Tichanovskają ir lietuvius?“ Po šios ministro iniciatyvos iš mūsų Baltarusijoje dabar daug kas šaiposi lygiai taip pat, kaip mes iš įvairių beprasmių Briuselio sankcijų ir kitų kabinetinių iniciatyvų, kuriomis ES „triuškina“ Lukašenką ar Putiną.
                Kaip Lietuva sureagavo į Rusijos opozicijos veikėjo A. Navalno sulaikymą? G. Landsbergis kaip koks TSPMI bakalauras aiškina, kad ES turėtų svarstyti sankcijas Rusijai. O, vargeli! Kada jis ir Briuselio biurokratija pagaliau nustos mus visus žeminti ir statyti ant pajuokos? Rusams jau atsibodo apsimetinėti ir jie atviru tekstu kalba, kad dėjom mes ant tų jūsų sankcijų... Tačiau šia proga prisiminiau ir G. Kirkilo premjeravimo laikus kai juokdavausi, kad Vilniuje turbūt nebuvo nei vienų laiptų ar durų prie kurių jis nebūtų davęs interviu ar ko nors nepakomentavęs. Ir štai mūsų Prezidentas pasakė: „A. Navalno areštas jam tik ką sugrįžus namo yra tik dar vienas Kremliaus pastangų sistemingai piktnaudžiauti žmogaus teisėmis ir demokratinėmis laisvėmis įrodymas“. Dar vienas įrodymas, kad šalies, garsėjančios milžiniška komunikacijos ir PR‘o „profesionalų“ kariuomene, Prezidentas nesugebėjo suformuluoti logiško sakinio. Gal kas nors gali pasakyti: žmogau, jei nesugebi kalbėti ekspromtu, nedaryk to – juk esi valstybės vadovas, reiški jos poziciją, o kiekvienas tamstos žodis yra svarbus. Jei žinosi, kad reikės tai daryti, pasirašyk ant lapelio, parepetuok prieš veidrodį arba geriausia tegul parašo pranešimą spaudai, išplatina jį ir dar tamstos vardu gali sklandžiai perskaityti atstovas spaudai. Taip bus tikrai geriau.
                Ir trečias gūdžios provincijos politikos epizodas. Dabar aukščiausiuose valdžios sluoksniuose vyksta intrigos bei rietenos dėl ambasadorių ES bei JAV kandidatūrų. Kai dėl Briuselio, tai tik labai šilta vieta ir valstybės interesų požiūriu, tai jokia problema, nes ES kontekste mes jau seniai neturime savarankiškos politikos ir pritariamai palinksėti galva gali bet kas. Visai kita kalba Vašingtonas. Nors JAV tebėra mūsų svarbiausia sąjungininkė, ten įvyko esminis lūžis, kuris be jokių abejonių stipriai keis Vašingtono užsienio politiką. Numatomi paskyrimai nėra palankūs mums. Ką tokiu atveju darytų atsakingai į valstybės reikalus žiūrintis šalies vadovas, premjeras, užsienio reikalų ministras? Pirmiausiai visi turėtų nustoti brukti saviškius į ambasadoriaus postą. Reikėtų suremti pečius, suformuoti rimtą task force. Tik be jokių „komunikacijos profesionalų“ bei TSPMI propagandinės politologijos kapelijos. Mūsų tarnybos iš atvirų šaltinių turėtų surinkti ir susisteminti visą įmanomą informaciją apie Antony Blinkeną ir kitus į svarbiausius Valstybės departamento postus ateisiančius pareigūnus. Juk visi puikiai supranta, kad ne J. Bidenas formuos užsienio politiką ir tai akivaizdžiai rodo pastarųjų savaičių vaizdo įrašai, kuriuose matome, švelniai tariant, nuo metų naštos labai pavargusį žmogų. Reikėtų pasitelkti ir visus įmanomus formalius bei neformalius ryšius Vašingtone, ir bandyti išsizonduoti, kokie gali būti pokyčiai. Po to susidėlioti galimus scenarijus bei strategijas ir tik tada ramiai pagalvoti, koks žmogus geriausiai galėtų tokį darbą dirbti. Pasvajokim...

                Comment


                  Atrodo, kad redaktoriaus pareigybė nebeegzistuoja
                  Būtent. Žiniasklaida visai nusirito. O pamenat kokia puiki, kokybiška žiniasklaida buvo kai Vidas Rachlevičius buvo Komjaunimo Tiesos Užsienio informacijos skyriaus vedėjas ir, būdamas aktyvus komunistų partijos narys, jau taikėsi į redaktoriaus postą?
                  If a lion could speak, we could not understand him.

                  Comment


                    Nežinau ką Vidas veikė komunistų laikais, bet kad daugumoje vietų redaktorių tikrai neliko nes yra taupomi pinigai (žiniasklaida nuostolinga veika) tai tikrai.

                    Comment


                      Parašė Kaimai
                      Priminsiu Vido lapkričio 20 d. perliuką apie rinkimus JAV:



                      Dar siūlau Vidui prie task force prijungti ir Bačiulį kuris dabar rimtu veidu kalba apie pilną bolševikų perversmą JAV. O darmajedus, besiknaisiojančius po senatorių stalčius ir vagiančius atstovų rūmų pirmininkės kompiuterį (su išreikštu ketinimu parduoti jį ruskių SVR) vadina patriotais, ant kurių pečių laikosi Amerika.
                      Tai tiksliai ir nuprognozavo tose valstijose kur buvo 50:50 pridedam pora mirusių sielų, pora karuselių ir vualia Bidenas 'laimi'. Dėl 'paruodamų kompiuterių' mažiau skaitykit savo sovietinius laikraščius, o jei kitų nėra tai iš vis neskaitykit.

                      Comment


                        Parašė Kaimai

                        Ne sovietinis laikraštis, o FTB memorandumas. Tiesa viskas kol kas remiasi liudytojų parodymais.

                        Jeigu rinkimai buvo pavogti, reikėjo samdyti rimtus duomenų mokslininkus ir geriausius šalies teisininkus respublikonus, o ne nevykusius klounus kaip Giuliani ir Sidney Powell. Geras to pavyzdys - Bušo jaunesniojo organizuota teisinė kampanija dėl užginčytų 2000-ųjų rinkimų. Deja Trumpas yra neorganizuotas nelojalus glušius.

                        Trumpo paskirti teisėjai, jų nemokšiškus ieškinius tiesiog atmetė. Williamas Barras (toli gražu ne kairysis) irgi sako, kad visa tai pasakų pasaulis.
                        Net jei ir taip vistiek close call buvo, kur suklydo? 75 milijonai balsavo už gliušiu (keista kad nepridėjot 'oranžinį').

                        Comment


                          Parašė R.D. Rodyti pranešimą

                          Kažin, kaip būtų, jeigu Pink Floyd atlikėjas Roger Waters už prorusiškumą būtų neįleistas, nes taip pat pateisino Krymo okupaciją.
                          Koncertavo Kryme, pažeidžiant įstatymus?

                          Comment


                            Parašė oranger Rodyti pranešimą

                            Koncertavo Kryme, pažeidžiant įstatymus?
                            Ne, jis tiesiog vatnikas, kuris sakė, kad Rusija turi teisę aneksuoti Krymą.

                            Comment


                              Parašė R.D. Rodyti pranešimą

                              Ne, jis tiesiog vatnikas, kuris sakė, kad Rusija turi teisę aneksuoti Krymą.
                              Kažkokie nusišnekėjimai retai turi tokio lygio teisines pasekmes.

                              Comment


                                Parašė Kaimai
                                o ir pats gynybos ministras paskutiniame savo neformaliame interviu su žiniasklaida gyrė išradingą Rusijos hibridinę taktiką.
                                Washington Post
                                O kas čia blogo pripažinti, kad priešininkas kažką gerai daro? Kame čia vatnikiškumas? Aišku, kad rusija kažką gerai daro, jei užgrobė Gruzijos ir Ukrainos žemes, o visokie Makronai ir toliau visiems rekomenduoja su ja draugauti, bet jei aš tai pripažįstu, tai labai abejoju, kad mane galima pavadinti vatniku. "Gerai" šiuo atveju nereiškia, kad aš su tuo sutinku ir approvinu.

                                Comment


                                  Parašė Kaimai
                                  Tai kad to (jau buvusio) laikino gynybos ministro Millerio patarėjas irgi Russia Today sakė, kad reikia su Rusija draugauti. It dar kad Rusija visiškai teisi skatindama liaudies referendumus rusų tankiai apgyvendintose kitų valstybių teritorijų dalyse.
                                  Visiškas debilas.

                                  Comment


                                    Apie globalius politinius, ekonominius, socialinius pokyčius. Ne tik didžiųjų šalių ekonominę realybę, bet ir apie vidutinių ir mažų šalių, jų pačių vystomas, naujas politines-ekonomines-socialines gaires-kelius.

                                    Comment


                                      Kokio pobūdžio žinutėmis FB dalinasi Lietuvos Užsienio reikalų ministras

                                      Comment


                                        Dirglus po URM darbuotojų apklausos.
                                        Show must go von!

                                        Comment


                                          Parašė John Rodyti pranešimą
                                          Kokio pobūdžio žinutėmis FB dalinasi Lietuvos Užsienio reikalų ministras
                                          Kas šiuo atveju neteisus? G.Landsbergis ar Darius Kem?

                                          Comment

                                          Working...
                                          X