Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Diskusijos apie lytines orientacijas

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė nesekasi Rodyti pranešimą
    aš suprantu, kad žmogui dažnai nėra jėgų, noro, vilties kažką daryti ir tt. bet fakdet, yra žodis reikia. ne dėl savęs, dėl kitų. kreiptis į organizacijas, žiniasklaidą, lygių galimybių kontrolierius, policijos departamentą, registruoti skundą ir tt. tik parodydami visuomenės nepakantumą tokiems atvejams galime pakeisti situaciją.

    nes vėlgi, kartojuos, įsišaknijęs tas požiūris: būk pele po šluota, ir gyvenk ramiai. o jei gavai per galvą, tai pats kaltas.
    Bijo. LGBTQ organizacijos būtent ir organizuoja renginius, kad LGBTQ bendruomenė būtų vieninga, draugiška. Bet kokie yra lietuvių tauta (nelabai draugiški vieni kitiems, nelabai pakantūs, mėgstantys papletkinti ir t.t.), tai lygiai tokie patys ir LGBTQ lietuviai. Kartais tikrai dėl to apmaudu, kad mažuma, bet vis tiek dar tarpusavyje skaldosi. Bet gerai pagalvojus, suprantu, kad tai yra neišvengiama dėl skirtingų žmonių nuomonių, skirtingo požiūrio, suvokimo, išsilavinimo, kultūros ir t.t.

    Yra nemažai LGBTQ žmonių, kurie, išvarginti kasdienio streso, įtampos ir psichologinio spaudimo, tiesiog prisitaiko (net nepajaučia, kaip prisitaiko. Čia gal psichologai labiau paaiškintų, bet panašu, kad pasąmoningai tai įvyksta). Kreiptis į institucijas yra sudėtinga. Dažnai atsimušama į sieną. Įstatymai yra, bet jie dažnai nevykdomi LGBTQ naudai.

    Vieni atsparesni stresui ir sau gyvena apgaudinėdami aplinkinius (pvz., tėvams sakoma, kad turi antrąją pusę (ne tos pačios lyties) tam, kad nebeklausinėtų, kada susirasi, nes klausinėjant, žmogus kaskart jaučiasi nepatogiai ir jaučia spaudimą. Ir būdami neatviri, kiti neatlaiko ir visiems pasisako (sprogsta įtampos burbulas), nes nori, kad pagaliau jis būtų pripažintas, bet nutinka taip, kad tada nuo jo nusigręžia apie pusė visų draugų ir pažįstamų (optimistinis variantas; bet, žinoma, tai nėra absoliutus pavyzdys, nes kiekviena situacija yra skirtinga). Žinau atvejį, kuomet mama paauglį išvijo iš namų, sužinojusi apie jį (pasiskaitė telefone sms) ir jis gatvėje gyveno apie mėnesį. Tai yra tikra istorija iš Lietuvos gyvenimo prieš keletą metų.

    LGBTQ bendruomenė, vienavertus, gali atrodyti vieninga ir stipri (LGBTQ renginių metu ir šią bendruomenę pristatančių organizacijų veiklose), bet iš tiesų neretai (o ypač mažesniuose Lietuvos miestuose) LGBTQ žmonės ne tik bijo aplinkos, bet dar dažnai (ypač jauni, iki 25 metų) patys sau dar bijo pripažinti, kas yra ir dar ilgai bando rasti atsakymą (kodėl, už ką?), jiems sunku save priimti ir susitaikyti su tuo. O ką jau kalbėti apie jėgas už save kovoti, kai net sau mintyse bijai prisipažinti, kas esi???

    Vėliau, priklausomai nuo kiekvieno žmogaus asmeninės brandos, aplinkos, jau žmogus sau pripažįsta, kas yra (jei žmogui palanki aplinka, jam ilgai tai netrunka arba pripažinimo laikotarpio išvis gali nebūti - bet tai dar reti atvejai), tačiau dar puikiai mato, susiduria ir suvokia homofobijos problemą Lietuvoje, todėl su laiku jis randa (arba ne) antrąją pusę, apsigyvena kartu (arba ne), turi savo draugų ratą, eina į LGBTQ renginius, klubus ir kaip ir uždaro save toje pavojų nekeliančioje aplinkoje ir taip sau „ramiai“ gyvena ir tikrai dažnai tiki, kad ramiai gyvena (iki nesusiduria su homofobijos grimasomis). Tokie žmonės su laiku netgi (jei nesusiduria su diskriminacija - o nesusiduria, jei būna atsargūs ir numato visada žingsnį į priekį) ima manyti, kad diskriminacijos nėra. Pamažu ir į LGBTQ renginius nustoja vaikščioti, ir į klubus nebeina - lieka toks labiau „kasdieninis“ gyvenimas: darbas, namai, telikas, kinas, internetas, pasivaikščiojimai, knygos skaitymas ir pan. Klausimas, kiek tai sukuria pilnavertį LGBTQ žmogaus gyvenimą ir kiek jų nori taip gyventi. Nenustebčiau, jei daugelis (kurie taip gyvena) sakytų, kad jiems taip tinka. Žinoma, tai būtų saviapgaulė, pripratimas, tai būtų tiesiog savęs įtikinėjimas, kad toks gyvenimas jau lemtas ir nieko nebepakeisi, ir viskas yra gerai. Tai yra tiesiog merdėjimas, o ne gyvenimas.
    www.nvtka.lt - Nacionalinė viešojo transporto keleivių asociacija. Tapk ir tu jos dalimi!

    Comment


      Parašė Egiuxz Rodyti pranešimą
      Vienareikšmiškai kaltas tas, kuris davė. O jeigu buvo išprovokuotas - ir tas, kuris gavo.
      Žodžio „išprovokuoti“ yra labai plati sąvoka. Kad geriau suprasčiau, ką turi omenyje, labai reikėtų patikslinimo. Geriausia būtų bent 5 situacijų, kurių atvejų ką kaltintum ir kada vertintum situaciją, kaip provokavimą. Žinoma, situacijos turėtų būti susijusios su LGBTQ.
      www.nvtka.lt - Nacionalinė viešojo transporto keleivių asociacija. Tapk ir tu jos dalimi!

      Comment


        Parašė andyour
        O ko daugiau yra, gėjų ar lesbiečių, ar po lygiai?
        Čia, tikiuosi, klausimas skirtas ne man, bet yra apklausos dalis Statistikos departamento tinklalapyje šitos informacijos irgi nėra. Neįsivaizduoju, kas turėtų žinoti šį atsakymą.
        www.nvtka.lt - Nacionalinė viešojo transporto keleivių asociacija. Tapk ir tu jos dalimi!

        Comment


          Parašė andyour
          Man atrodo, kad gėjų. Nes tik jie visur dominuoja. O lesbietės tikrai neturėtų susilaukti agresijos, prieš moteris gatvėje pakelti ranką nėra įprastas reiškinys, tad joms nėra ko slėptis. Tuo labiau, kad tie patys homofobai per filmus tokius reiškinius priima teigiamai
          Tai būtų stipriausioji vieta homoseksualų, bet jei jų nėra tai matyt, lesbiečių labai mažai. Homofobams paguoda, mažesnė konkurencija
          Nemanau. Tiesiog lesbietės nėra tokios aktyvios, kaip gėjai (kodėl - neklausk - tikrai nežinau. Na, galėčiau gal spėti hipotetiškai, kad gal viena iš priežasčių, kad lesbietės susiduria gal su mažiau problemų, o gėjai su daugiau, gal todėl jie labiau stengiasi dėl to kovoti).
          www.nvtka.lt - Nacionalinė viešojo transporto keleivių asociacija. Tapk ir tu jos dalimi!

          Comment


            Parašė Ametistas Rodyti pranešimą
            Vėliau, priklausomai nuo kiekvieno žmogaus asmeninės brandos, aplinkos, jau žmogus sau pripažįsta, kas yra (jei žmogui palanki aplinka, jam ilgai tai netrunka arba pripažinimo laikotarpio išvis gali nebūti - bet tai dar reti atvejai), tačiau dar puikiai mato, susiduria ir suvokia homofobijos problemą Lietuvoje, todėl su laiku jis randa (arba ne) antrąją pusę, apsigyvena kartu (arba ne), turi savo draugų ratą, eina į LGBTQ renginius, klubus ir kaip ir uždaro save toje pavojų nekeliančioje aplinkoje ir taip sau „ramiai“ gyvena ir tikrai dažnai tiki, kad ramiai gyvena (iki nesusiduria su homofobijos grimasomis).
            Tie kurie "pripažįsta save" ir "supranta homofobijos problemą", reiškia iš tikrųjų nieko nesupranta ir tiesiog yra egoistai neturintys sąžinės. Iš to ir kyla visos problemos. Pirmiausia reikia suvokti homoseksualizmo(seksualinės disorientacijos) problemą, ir ją sau pripažinti. Tada gal išeis suprasti save, "homofobijos problemą" ir kodėl žmonės taip reaguoja į jūsų tapatybės demonstravimą ir visokių teisių reikalavimus. Kad tai yra įgimta ir nepagydoma(turbūt), tai viena, bet tai nereiškia, kad tai yra normalu. Nuo šito dalyko įsisąmoninimo ir pripažinimo sau ir reikia pradėti. Tada gal ir tos "homofobijos" bus mažiau.
            Parašė Ametistas Rodyti pranešimą
            Tokie žmonės su laiku netgi (jei nesusiduria su diskriminacija - o nesusiduria, jei būna atsargūs ir numato visada žingsnį į priekį) ima manyti, kad diskriminacijos nėra. Pamažu ir į LGBTQ renginius nustoja vaikščioti, ir į klubus nebeina - lieka toks labiau „kasdieninis“ gyvenimas: darbas, namai, telikas, kinas, internetas, pasivaikščiojimai, knygos skaitymas ir pan. Klausimas, kiek tai sukuria pilnavertį LGBTQ žmogaus gyvenimą ir kiek jų nori taip gyventi. Nenustebčiau, jei daugelis (kurie taip gyvena) sakytų, kad jiems taip tinka. Žinoma, tai būtų saviapgaulė, pripratimas, tai būtų tiesiog savęs įtikinėjimas, kad toks gyvenimas jau lemtas ir nieko nebepakeisi, ir viskas yra gerai. Tai yra tiesiog merdėjimas, o ne gyvenimas.
            Pats aprašei pavyzdį, kai žmogus gyvena su kažkuo kitu ir turi viską: namus, darbą, laisvaikį, hobius, gyvena ramiai neišsišokdami, todėl net ir nejaučia jokios homofobijos, tai ko tokiu atveju dar trūksta? Kame čia merdėjimas ir ką tu čia dar nori keisti?
            Paskutinis taisė kaunaz; 2014.08.16, 00:16.

            Comment


              Parašė andyour
              http://www.bbc.com/news/uk-24378939

              tokie skaičiai figuruoja daugelyje straipsnių. 1:2 - 1:3 santykis.
              Dėkui. Na, o aš kalbėjau apie Lietuvos situacija. Užsienio nelabai daug domėjausi.
              www.nvtka.lt - Nacionalinė viešojo transporto keleivių asociacija. Tapk ir tu jos dalimi!

              Comment


                Parašė andyour
                Visuomenei nėra naudinga, jei joje yra žmonių, kurie psicholigiškai veikiami neigiamai, jei net jiems gręsia pavojus gyvybei. Plius dar kita pusė irgi psichiškai neigiamai žalojama dėl agresijos.
                Nereikia pasakoti pasakų - jeigu žmogų spaudžia psichologiškai, jis kaip dirbo savo darbą taip ir dirba.
                Visi forumų moderatoriai yra forumo balastas.

                Comment


                  Parašė Egiuxz Rodyti pranešimą
                  Tai tegul tempą pristabdo, nes esu tikras, kad ir šiuo atžvilgiu bus spėta prisivyt. Ne per metus, gal per kokius 10, bet natūraliai, be papildomos agresijos ir aukų. Tendencija tam matosi.
                  Smagu skaityti blaivias mintis Ištiesų, jau daug kas supranta, kad traukinys yra pajudėjęs ir kad tėra laiko klausimas kada homoseksualų teisės susilygins su heteroseksualų. Įdomesnis klausimas yra kiek tai laiko užtruks ir ar reikės tiek pat laiko, kiek vakaruose, kai vakarams ištiesų reikėjo nemažai laiko. Tačiau Lietuvoje procesai vyska kiek sparčiau ir mes sparčiai integruojamės į vakarietišką gyvenimą, kultūrą, pasaulėžiūrą. Gėjų teisės stipriai koreliuoja su ekonomika - kuo šalies ekonomika aukštesniame lygyje - tuo paprastai LGBT teisės yra labiau sulygintos su heteroseksualių žmonių tesimėmis. Žinoma kalbu apie tas šalis, kurios ekonominę gerovę susikūrė savo galva, o ne per naftą ar dujas. Taigi žvelgiant kaip Lietuvai sekasi ekonomiškai ir LGBT apsaugoje - tai pasimato, kad ekonomiškai mes jau esam nukeliavę tolesnį kelią, nei žmogaus teisių srityje. Daugybėje Pietų Amerikos valstybių jau yra įteisintos vienalytės sąjungos ar santuokos, nors Lietuva prieš jas pirmauja ekonomiškai, tačiau šitoje srityje atsiliekam. Europos prasme, tai kol kas prie tokių šalių galėtumėm priskirti tik Vengriją ir Kroatiją, kuriose jau yra įteisintos tos pačios lyties sąjungos, nors ekonomiškai jos nuo Lietuvos kiek atsilieka. Lyginant ekonominius ir LGBT teisių žemėlapius pasidaro aišku, kad Lietuvai jau atėjo laikas žengti į priekį dar vieną žingsnelį ir įteisinti vienalytes sąjungas. Žinoma, tai pirmiausiai tikriausiai padarys Estija, tačiau vienaip ar kitaip, rytų Europa ir mūsų regionas turėtų bus sekantis, kuriame prasidės tos paties lyties sąjungų ir santuokų įteisinimo bumas.

                  Vienalytės santuokos -tamsiai mėlyna. Sąjungos - šviesiai mėlyna..

                  Comment


                    Čia geras pavyzdys, kaip išgarsėjama neturint jokių ypatingų gebėjimų, neskaitant demonstravimosi
                    Raulis Mammadli po Vilniaus Vingio parką bėgiojo be kelnaičių
                    http://www.15min.lt/zmones/naujiena/...#ixzz3AY3HMcrG
                    O po to būna: mus diskriminuoja, mus persekioja, mūsų nemyli. Ir dar piktinasi, kai yra siejami su "antro galo vertybėmis" ir jų propagavimu.

                    Visiškai nesenas atvejis prieš kelis mėnesius Vilniuje: vieno homoseksualaus vaikino pokalbį su vaikinu telefonu nugirdo pro šalį ėjusi paauglių grupelė. Jie šį homoseksualą pradėjo persekioti, tada prie jo priėję ėmė grasinti. Nusekė iki parduotuvės ir ten garsiai visiems parduotuvėje esantiems žmonėms rėkė, kad šis žmogus yra gėjus. Tokiu būdu buvo sukeltas nesaugumo jausmas, naudotas psichologinis spaudimas. Žmogus paskambino policijai, paaiškino situaciją ir pasakė, kad įtaria, jog išėjęs iš parduotuvės gali būti sumuštas ir apiplėštas. Policijos darbuotojas pasakė nesidemonstruoti ir padėjo ragelį.
                    Sugebėk tu man viešoje vietoje taip kalbėti, kad net pašaliniai sužinotų apie orientaciją. Policininkas teisingai pasakė - nesidemonstruokit. Policijai jau per akis visokių paradų saugojimo.
                    Paskutinis taisė senasnamas; 2014.08.16, 12:17.

                    Comment


                      aš esu pastebėjęs, kad deja, bet tai yra tiesa, jog LGBT tema dažnai su antru galu asocijuojasi ir patys LGBT tai dažnai paskatina ir tą 'markę' pateisina. Tik tada sekantis klausimas turėtų būti kodėl taip yra. Viena priežasčių gali būti ta, jog visi vyrai yra paleistuviai (na, dauguma). Tiesiog jeigu vyras keičia mergas kaip kojines - tai jam tai dažniausiai yra trofėjai. Tuo tarpu mergina atitinkamai elgdamasi užsideda sau atitinkamą etiketę. Tos visuomenės normos ir etiketės tampa komplikuotos, kai yra du vyrai. Kita priežastis gali būti ta, kad heteroseksualus vyras merginą gali kabinti bet kur - gatvėje, darbe, baliuje ir t.t. ir t.t., o tuo tarpu homoseksualai tam turi labai ribotas galimybes - klubai ir pan., tai tas ribotumas gali atitinkamai įtakoti ir jų elgesį. Kaip ten bebūtų, aš šioje vietoje esu konservatorius ir galvoju, kad šeimos kūrimas yra tiesiausias kelias į nepalaidą gyvenimą, dėl to ir galvoju, kad kuo greičiau turėtų būti sudaromos tam sąlygos, t.y. įteisintos vienalytės santuokos.

                      Comment


                        Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                        Čia geras pavyzdys, kaip išgarsėjama neturint jokių ypatingų gebėjimų, neskaitant demonstravimosi
                        Raulis Mammadli po Vilniaus Vingio parką bėgiojo be kelnaičių
                        http://www.15min.lt/zmones/naujiena/...#ixzz3AY3HMcrG
                        O po to būna: mus diskriminuoja, mus persekioja, mūsų nemyli. Ir dar piktinasi, kai yra siejami su "antro galo vertybėmis" ir jų propagavimu.


                        Sugebėk tu man viešoje vietoje taip kalbėti, kad net pašaliniai sužinotų apie orientaciją. Policininkas teisingai pasakė - nesidemonstruokit. Policijai jau per akis visokių paradų saugojimo.
                        Vieno žmogaus poelgis, ir jau sprendi apie visą grupę žmonių? Kasmet bent po vieną straipsnį randu, kai vyras heteroseksualas užsiiminėja ekshibicionizmu, bet nesakau, kad heteroseksualai yra ekshibicionistai, nes suprantu, kad taip teigti būtų kvaila, nes tai tik keletas atvejų iš visos bendruomenės. Juk kiekvienas gyvena savo gyvenimą. Bet kažkodėl į LGBTQ žmones dažnai žiūrima su kritika ir iš jų reikalaujama daugiau. Jei taip pat pasielgia heteroseksualas, tai sulaukiama žymiai mažesnės reakcijos negu LGBTQ žmogus. Kodėl? Ar tai reiškia, kad iš LGBTQ žmonių daugiau tikimasi, jie laikomi po visuomenės padu? Kiekvieno individualaus žmogaus poelgiai yra jo asmeninis reikalas ir neturėtų skubotai priskiriama visai grupei, nes tai yra tokie pat vienetiniai ir atsitiktiniai atvejai, kaip ir heteroseksualų atveju.

                        Dėl pokalbio turinio daug nežinau. Bet sakė, kad tiesiog kalbėjo, jog vėliau grįš vakarienei ir pokalbio pabaigoje pasakė „ate, mielasis, bučiuoju“. Ar tokius, įprastus heteroseksualioms poroms, žodžius LGBTQ žmogus turi bijoti naudoti, kalbėdamas telefonu viešoje vietoje? Manau, kad perlenki lazdą, bandydamas skirstyti į galima-negalima. Šiuo atveju manau, kad šis homoseksualus žmogus VISIŠKAI neprovokavo ir buvo persekiojamas būtent dėl orientacijos. Primenu, tai vyko šįmet.

                        Nueikite į Romo Zabarausko, atviro gėjaus, Facebooką ir pasiskaitykite. Pamatysite, kokie LGBTQ žmonių požiūriai keliamais klausimais.

                        p.s., pasižiūrėjau tą Agness Landau nuogos nuotrauką ir tik nusišypsojau. Man pirma mintis buvo, kad prisigėrė ir sukvailiojo. Ne pirmąkart matau girto žmogaus kvailiones (nebūtinai LGBTQ žmogaus). Kadre nesimato nei vieno žmogaus. Tad tikimybė, kad be jos pažįstamų, kas fotografavo, pašaliniai kad tai matė - tik 50 proc. (kita kadro dalis). Žinoma, neteisinu, bet ir nesakau, kad tai turi būti priskiriama prie LGBTQ baisybių, kaip dažnai tamsuoliai mėgsta pateikti. Be to, žurnalistas pasielgė labai neetiškai, kad moteriškos lyties asmenį vadina vyrišku vardu. Tai irgi parodo, kad šis žurnalistas labiau linkęs pasielgti neetiškai, bet įtikti auditorijai. Man tai yra labiau neigiama, negu kelnaičių nusimovimas viešoje vietoje kelioms minutėms tamsoje, nematant kitiems žmonėms - jauno žmogaus kvailionė ir tiek
                        Paskutinis taisė Ametistas; 2014.08.16, 13:48.
                        www.nvtka.lt - Nacionalinė viešojo transporto keleivių asociacija. Tapk ir tu jos dalimi!

                        Comment


                          Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
                          aš esu pastebėjęs, kad deja, bet tai yra tiesa, jog LGBT tema dažnai su antru galu asocijuojasi ir patys LGBT tai dažnai paskatina ir tą 'markę' pateisina. Tik tada sekantis klausimas turėtų būti kodėl taip yra. Viena priežasčių gali būti ta, jog visi vyrai yra paleistuviai (na, dauguma). Tiesiog jeigu vyras keičia mergas kaip kojines - tai jam tai dažniausiai yra trofėjai. Tuo tarpu mergina atitinkamai elgdamasi užsideda sau atitinkamą etiketę. Tos visuomenės normos ir etiketės tampa komplikuotos, kai yra du vyrai. Kita priežastis gali būti ta, kad heteroseksualus vyras merginą gali kabinti bet kur - gatvėje, darbe, baliuje ir t.t. ir t.t., o tuo tarpu homoseksualai tam turi labai ribotas galimybes - klubai ir pan., tai tas ribotumas gali atitinkamai įtakoti ir jų elgesį. Kaip ten bebūtų, aš šioje vietoje esu konservatorius ir galvoju, kad šeimos kūrimas yra tiesiausias kelias į nepalaidą gyvenimą, dėl to ir galvoju, kad kuo greičiau turėtų būti sudaromos tam sąlygos, t.y. įteisintos vienalytės santuokos.
                          Dėl "antro galo" asociacijų. Visa tai jau labai seniai pradėjo heteroseksualai, kurie labai menkai žinojo apie LGBTQ. Dabar tai tarp LGBTQ irgi yra (vieni iš kitų pasišaipo ar numeta kokią frazę apie seksą). Žinoma, tik hipotetiškai galiu spėti, kad tai yra viena iš psichologinio spaudimo pasėkmių. Kai dešimtmečius esi vadinamas iškrypėliu, nejučia pat imi vadinti kitus taip (toje pat LGBTQ bendruomenėje), o ir tų replikų apie antrą galą būna. Bet jų tikrai nėra daugiau negu įprasti pokalbiai apie gyvenimą at bet ką kitą. Tiesiog tai yra saviironija, į kurią heteroseksualai žiūti dar labai kritiškai ir naiviai, manydami, kad viską supranta, o iš tiesų tik vadovaujasi senais, stereotipais, kurių,dar nesugebėjo išgyvendinti iš savo galvos.
                          Žinoma, yra tikrai žemo sluoksnio, nekultūringų LGBTQ žmonių, kaip ir heterosekaualų. Visuomenės dauguma, dar gerai nepažinodama LGBTQ žmonių, zonduoja visą į viešumą patenkančią informaciją ir bando susidaryti nuomonę, bet pamiršta, kad žiniasklaida skelbia daugiausia tai, kas yra labiau neigiama (pasižiūrėk vien į antraštes), nes tokia info geriau pritraukia auditoriją. Lietuvių tauta dar tikrai nėra apsišvietusi ir gerai nemoka vertintu informacijos srauto, (tai yra suprantama, nes vos prieš,keliasdešimt metų ji buvo patiekiama sukramtyta ir neprieštaraujanti, todėl ir auditorija buvo bukinama), be to, mūsų auditorija dar labai sunkiai prisimena teigiamą informaciją - labiausiai skuba tik teisti ir kritikuoti, o ne bandyti išsiaiškinti priežastis ir suprasti, kodėl yra vienaip ir kitaip. Tave, deja, kalbant apie LGBTQ temą, galiu pavadinti tiesiog paviršutiniu žmogumi. Dėl to tau taip sunku suprasti.
                          www.nvtka.lt - Nacionalinė viešojo transporto keleivių asociacija. Tapk ir tu jos dalimi!

                          Comment


                            Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                            EŽTT išaiškino: valstybės neprivalo įteisinti tos pačios lyties asmenų santuokų (nuomonė)
                            http://www.delfi.lt/news/daily/law/e...#ixzz3ACfXrN3b
                            Nors politinė kryptis civilizuotuose kraštuose šiuo klausimu yra aiški ir neginčijama link įteisinimo, (tarptautinė/europinė) teisė šiuo atžvilgiu seks valstybių politiką, o ne diktuos ją. Klausimas per daug kultūrinis/moralinis, kad būtų atvirkščiai - dėl to Strasbūras kol kas pripažins 'wide margin of appreciation' šiuo klausimu kiekvienai atskirai valstybei.

                            Bet jei Europos valstybių konsensuso svarstyklės pasikeis į gėjų santuokos įteisinimo pusę, EŽTT šitą sprendimą peržiūrės - kaip peržiūrėjo savo ankstesnius sprendimus dėl transseksualų Christine Goodwin byloje. Manau, kai kokios 30 valstybių regione legalizuos gay santuokas (tas gali užimti apie 10-15 metų), tas klausimas vėl bus svarstomas Strasbūre.
                            Paskutinis taisė nomad; 2014.08.16, 13:55.
                            There is nothing more dreadful than imagination without taste (J. W. Goethe).

                            Comment


                              Aha, jei ekshibicionistas, tai jau būtinai heteroseksualas . Atseit kas nors tiria jų orientaciją.
                              Lietuvių tauta dar tikrai nėra apsišvietusi ir gerai nemoka vertintu informacijos srauto, (tai yra suprantama, nes vos prieš,keliasdešimt metų ji buvo patiekiama sukramtyta ir neprieštaraujanti, todėl ir auditorija buvo bukinama)
                              Sukramtytos informacijos niekada netrūko, tik keitėsi jos pobūdis. Jei dadar žiniasklaida nerašytų, kaip būtina viską toleruoti, kaip tai atseit modernu ir pažangu, tai ir nebūtų tiek žmonių, besidžiaugiančių kiekviena importuota naujove. Ypač greitai tai pasigauna jaunimas, kuris dažnai neturi nei imuniteto, nei savo požiūrio, todėl be atrankos priima viską, kas brukama. O brukama buldozerio principu su aukščiusiu politiniu palaikymu, finansavimu, informacijos sklaida ir t. t. Panašiai kaip euras .
                              Homoseksualų santykių institucionalizavimui metamos milžiniškos lėšos ir pastangos, skiriamas įspūdingas postmodernių Vakarų šalių vyriausybių ir NVO palaikymas. Ko gero, svarbiausia tai, jog homoseksualų teisių išplėtimo iniciatyvos yra kartojamos tol, kol pavyksta, šia prasme primindamos referendumus dėl ES sutarčių. Kiekvieną nesėkmingą tos pačios lyties asmenų civilinės partnerystės ar santuokos įteisinimo projektą paprastai per porą metų lydi naujas, o pseudomokslinė propaganda nuosekliai didina visuomenių ir politinio elito palaikymą šiems sprendimams.
                              http://www.propatria.lt/2013/03/vyta...ksualines.html
                              Mąstantys homoseksualai, pvz., R. Žilinskas, nepritaria tam agresyviam visuomenės nuomonės perlaužimui. Jis gerbia kitokią nuomonę, todėl ir pats yra gerbiamas. Niekas jo nemuša ir netrukdo užimti aukštas pareigas. Tačiau pirmame plane vyrauja tie triukšmingieji, lipantys kitiems per galvas ir nežinantys jokių pareigų, vien tik savo reikalavimus. Jie įsivaizduoja, kad per teismus gavę Gedimino prospektą staiga taps mylimi ir gerbiami. Manau, kad ta agresyvi strategija ne iš dangaus atsiradusi, o paorganizuojama ir pafinansuojama instituciniu lygiu. Yra nustatyta tam tikra darbotvarkė ir ji vykdoma.
                              Paskutinis taisė senasnamas; 2014.08.16, 13:57.

                              Comment


                                taigi paskelbia kaip kažkoks Raulis kelnaitės nusimovė, visi homofobai "va, matot, kokie jie iškrypę, fuuu".

                                jei straipsnis apie tai, kaip kokiam nors Zabarauskui sekasi - "užteks tos gėjų propagandos, kiek galima".

                                Comment


                                  Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                                  Aha, jei ekshibicionistas, tai jau būtinai heteroseksualas . Atseit kas nors tiria jų orientaciją.

                                  Sukramtytos informacijos niekada netrūko, tik keitėsi jos pobūdis. Jei dadar žiniasklaida nerašytų, kaip būtina viską toleruoti, kaip tai atseit modernu ir pažangu, tai ir nebūtų tiek žmonių, besidžiaugiančių kiekviena importuota naujove. Ypač greitai tai pasigauna jaunimas, kuris dažnai neturi nei imuniteto, nei savo požiūrio, todėl be atrankos priima viską, kas brukama. O brukama buldozerio principu su aukščiusiu politiniu palaikymu, finansavimu, informacijos sklaida ir t. t. Panašiai kaip euras .

                                  http://www.propatria.lt/2013/03/vyta...ksualines.html
                                  Mąstantys homoseksualai, pvz., R. Žilinskas, nepritaria tam agresyviam visuomenės nuomonės perlaužimui. Jis gerbia kitokią nuomonę, todėl ir pats yra gerbiamas. Niekas jo nemuša ir netrukdo užimti aukštas pareigas. Tačiau pirmame plane vyrauja tie triukšmingieji, lipantys kitiems per galvas ir nežinantys jokių pareigų, vien tik savo reikalavimus. Jie įsivaizduoja, kad per teismus gavę Gedimino prospektą staiga taps mylimi ir gerbiami. Manau, kad ta agresyvi strategija ne iš dangaus atsiradusi, o paorganizuojama ir pafinansuojama instituciniu lygiu. Yra nustatyta tam tikra darbotvarkė ir ji vykdoma.
                                  Tu mane neteisingai supratai. Tavo pateikta nuoroda tarsi piršo mintį, kad taip elgiasi LGBTQ žmonės. Kontrargumentavau, kad ekshibicionizmu užsiiminėja ir heteroseksualai, o ne kad vien jie.

                                  Kur tu matai tą aukščiausią politinį palaikymą? Aš gi jau rašiau vakar komentaruose istorijas, kaip įstatymai nevykdomi. Absoliuti dauguma politikų ne palaiko, o kaip tik nepalaiko LGBTQ žmonių. Tai dar kartą paklausiu, idant nepraleistum pro akis mano klausimo - kur tas aukščiausias palaikymas? Keletas iš ES teisės perkeltų teisės aktų, kurie nevykdomi? Kitas įdomus klausimas - kur tas finansavimas???

                                  Žilinskas yra išvis užsidaręs žmogus, visiškai nedalyvaujantis LGBTQ gyvenime, visuomenės prisitaikėlis, kalbantis rinkėjams tik tai, ką jie nori girdėti. Jis yra politinis prostitutas. Kitos nuomonės gerbimą tu sieji su nuomonės, kuri sutampa su tavąja, turėjimu? Aš manau, kad taip.

                                  LGBTQ eisena Gedimino pr. buvo neleista neteisėtai. LGBTQ organizacijos išsikovojo teisę teisėtai žygiuoti ir turėti LGBTQ bendruomenei skirtą viešą renginį. LGBTQ bendruomenė daugelį metų buvo uždaryta ir stumiama iš visuomenės. Dabar LGBTQ bendruomenė stengiasi integruotis į visuomenė, bet pirmiausia vyksta psichologinės kompensacijos procesas. Mąstyk, žmogau, ne sąmokslo teorijomis. Įsikūnyk į LGBTQ žmogaus vaidmenį ir bus lengviau suprasti. Nes jau šiek tiek pabodo man tau aiškinti - labai daug keli padrikų klausimų, nors atsakymai beveik visi vienodi, tik man tenka išsiplėsti į vieną ar kitą pusę. Geriausia išvis susirask keletą išsilavinusių ir gerai išmanančių apie LGBTQ istoriją LGBTQ žmonių draugų ir per kokį pusmetį bendravimo suprasi, savomis akimis pamatysi ir galėsi susidaryti savo nuomonę.
                                  Paskutinis taisė Ametistas; 2014.08.16, 14:12.
                                  www.nvtka.lt - Nacionalinė viešojo transporto keleivių asociacija. Tapk ir tu jos dalimi!

                                  Comment


                                    Kur tu matai tą aukščiausią politinį palaikymą?
                                    Tautininkai seniau per kovo 11 d. Gedimino prospekto negavo, o mažumos - gavo. Taip yra todėl, kad tautininkų niekas negina ir jie niekam neįdomūs. O pabandžius analogiškai paignoruoti mažumas, iškart pasigirstų kritika iš Vakarų šalių kaip čia Lietuva taip netinkamai elgiasi. Politikai viduje tam gal ir nepritaria, tačiau jaučia iš kur vėjas pučia, todėl prieš kalbėdami gerai pagalvoja. Savo nomonės nevynioja tik keletas turinčių prieštaringą įvaizdį. Jei politikai turėtų realią įtaką tuo klausimu, tai nebūtų jokių paradų miesto centre, Simonko interviu per valstybinę televiziją ir milžiniškos policijos apsaugos per paradus.
                                    Paskutinis taisė senasnamas; 2014.08.16, 14:25.

                                    Comment


                                      Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                                      Tautininkai seniau per kovo 11 d. Gedimino prospekto negavo, o mažumos - gavo. Taip yra todėl, kad tautininkų niekas negina ir jie niekam neįdomūs. O pabandžius analogiškai paignoruoti mažumas, iškart pasigirstų kritika iš Vakarų šalių kaip čia Lietuva taip netinkamai elgiasi. Politikai viduje tam gal ir nepritaria, tačiau jaučia iš kur vėjas pučia, todėl prieš kalbėdami gerai pagalvoja. Savo nomonės nevynioja tik keletas turinčių prieštaringą įvaizdį. Jei politikai turėtų realią įtaką tuo klausimu, nebūtų jokių paradų miesto centre, Simonko interviu per valstybinę televiziją ir milžiniškos policijos apsaugos per paradus.
                                      Tiesą sakant, nesidomėjau apie tai. Bet galiu oponuoti, paklausdamas - ir dėl vieno šio įvykio įvykio jau situaciją vadini „aukščiausiu politiniu palaikymu“? Man ši frazė skambėjo žymiai rimčiau iki pateikei pavyzdį
                                      www.nvtka.lt - Nacionalinė viešojo transporto keleivių asociacija. Tapk ir tu jos dalimi!

                                      Comment


                                        Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                                        Tautininkai seniau per kovo 11 d. Gedimino prospekto negavo, o mažumos - gavo. Taip yra todėl, kad tautininkų niekas negina ir jie niekam neįdomūs. O pabandžius analogiškai paignoruoti mažumas, iškart pasigirstų kritika iš Vakarų šalių kaip čia Lietuva taip netinkamai elgiasi. Politikai viduje tam gal ir nepritaria, tačiau jaučia iš kur vėjas pučia, todėl prieš kalbėdami gerai pagalvoja. Savo nomonės nevynioja tik keletas turinčių prieštaringą įvaizdį. Jei politikai turėtų realią įtaką tuo klausimu, tai nebūtų jokių paradų miesto centre, Simonko interviu per valstybinę televiziją ir milžiniškos policijos apsaugos per paradus.
                                        ir ačiū dievui, kad ne putino rasijoj gyvenam.

                                        Comment


                                          Bet galiu oponuoti, paklausdamas - ir dėl vieno šio įvykio įvykio jau situaciją vadini „aukščiausiu politiniu palaikymu“?
                                          Žiūrėk ne vien į Lietuvą. Europos šalyse vyksta protestai, tačiau buldozeris vis tiek juda į priekį. O Lietuva tik prisitaiko. Jokia mažuma, kurios reikalavimai nepriimtini daugumai, tiek nepasiektų, jei nebūtų remiama aukščiausiu lygiu. Lyčių, tradicijų, tautų maišymas yra dabartinė oficiali ideologija. Pačios mažumos, aišku, žiūri tik savo siaurų interesų, platesnis vaizdas joms nerūpi. Todėl jei toks kaip Žilinskas pasako, kad nepritaria įvaikinimui, iškart tampa raupsuotuoju ar "politiniu prostitutu", nes kaip jis čia drįsta turėti savo nuomonę ir nepūsti į tą pačią dūdą. Tolerancijos iš kitų daugiausia reikalaujantys tesugeba toleruoti tik savo pačių nuomonę.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X