Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Rusijos karas prieš Ukrainą ir bandymai grasinti NATO

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Chersona daužo penktadienio vakarą
    When a man lies, he murders some part of the world

    Comment


      Parašė R.D. Rodyti pranešimą

      Ne, dešinieji ir stipriai dešinieji (jeigu ne už pinigus) Rusiją mato kaip tikrą krikščionybės bastioną, šeimos vertybių tvirtovę (kacapyno propaganda dažnai juk save taip vazduoja pati), valdomą stiprios rankos. Taip, tai juokinga ir nėra apie ką diskutuoti, bet Vakarų dešinieji, ypač JAV, radikalizavosi būtent per jų vidaus leftistinius marazmus ir kaip įsivazduojamą pavyzdį mato Rusiją, nors tai tėra jų pseudorealybės projekcija. Vakarų Europos far right (ne kartą esu bendravęs su tokiais) atsirandęs palaikymas Rusijai vėlgti dar dėl didelio antiamerikonizmo (Italija pvz.), todėl Rusija matoma kaip antipodas JAV galiai bei kultūrinei įtakai, ypač vėlgi woke, kultūriniai karai ir t.t., todėl Rusiją tampa savotišku iškreipto įsivazduojamo pasaulio (kur nėra lgbt, imigrantų nusikalstamumo, kultūrinių karų) atsvara. Be to, šalyse, kurios paveiktos migracijos ir vietinių politikų, negebančių priimti sprendimų kaip tai užkirsti, nes nereikia būti genijumi, kad matyti, jog su Artimųjų rytų ar Afrikos pabėgėliais ateina didelis nusikalstamumas, socialinės įtampos ir kiti konfliktai, kuriuos turi sugerti reali visuomenė, tai kyla ir antieuropietiškos nuotaikos ir žiūrima vėlgi į Rusiją, kaip kažkokį etninį monolitą, kur jokie svetimi nieko negali.
      Laikai keičiasi, tai ir interpretacijos keičiasi.

      Vakariečiai "išlepę, užsiėmę antraeilėm temom", o JAV dar ir "godūs, didelės porcijos, didelės mašinos, dideli namai...", o Rusijoje sunkios sąlygos, "nėra kada visokiems leftistiniams marazmams, ten tikri vyrai, tikros vertybės". Nesvarbu, kad ignoruojama esminė neigiama Rusijos pusė, socialinės, psichologinės, švietimo problemos. Jos visa galva rimtesnės nei Vakarų Europoje, nors rusai valdžioje mėgsta paišyti, kad ten pas vakariečius visos problemos, o pas rusus dvasingumas. Vakarai šiaip linkę paišyt pasaulį šviesiau, negu tas pasaulis iš tikrųjų yra. Mums Rytų Europoje, bent jau tiems, kurie domisi, lengviau suvokti tą bendrą pasaulio vaizdą, čia gali būti mūsų viena pagrindinių vertybių kol kas.

      Dėl migracijos. Kairė taip galvoja. Jie ten pažeidžiami, neturtingi, išsigandę, reikia padėti. Dešinė mato integracijos problemas. Į Rusiją migrantai važiuoja, bet ten griežtai susitvarko su iššūkiais (arba nuslepia info). Tiesa, gerai nežinau jų situacijos, bet manau, kad Vakaruose vaizdinys maždaug toks.

      Comment


        Fronte ir aplink, kur +/- išnaikinta visa laukinė fauna atsirado gana nemaža problema: pelės ir žiurkės. Įsivaizduoju, kad tikrai sunku su tokiais kiekiais kovoti, sunku pailsėti, reikia saugoti maistą, elektroniką, drabužius ir pan.



        Comment


          Parašė Lettered Rodyti pranešimą

          Neteisinga jūsų logika, Gazoje yra totalinė diktatūra ir skriaudžiami būtent tie silpnieji, LGBT, politinė opozicija, raketos leidžiamos iš vaikų darželių ir ligoninių, net dabar bandančius trauktis į pietus skriaudžia. Taip, kad vienintelė viltis apginti tuos silpnuosius yra to right Izraelio administracija.
          Jeigu kada bandysi jiems tai paaiškinti tiesiog pasakys kad visi faktai kuriuos išvardinai yra Izraelio propaganda ir užblokuos tave.
          Parašė sankauskas Rodyti pranešimą
          O, tai ir čia leftistai kalti, kad alt right "dešinieji" taip myli Rusiją?
          Na visgi kairieji yra geriausi dešiniųjų verbuotojai.
          Parašė Sula Rodyti pranešimą
          Keisčiausia tai, kad RF yra trečia šalis pasaulyje pagal imigrantų skaičių.
          Ten yra lengvatinė tvarka visiems x-stanams, tai jie važiuoja į maskvą ir piterį kaip mes važiuodavome į Londoną ar Ispanijos braškynus.

          Comment


            Parašė gerietis Rodyti pranešimą
            greičiausiai kojomis. Nors gal ir batais.

            P.S. niekas ten nesaugo įsikasęs į tas atliekas (ten metalurgijos gamyklos pelenai). Jau ne kartą ruSSai buvo ten užlipę, bet gaudavo sviedinių ir dingdavo.
            Būtent. Saldžiūnas tą patį sako ties 8:17:

            Comment


              Kremliaus propagandistai parodė video su jų naujausiu tanku T-90M, įdomiausia tame video tai, kad rusų tankistas sako, jog iš esmės tankų dienos metu nėra įmanoma naudoti, nes jie yra atakuojami ukrainiečių dronų-kamikadzių, dėl to su tankais į mūšio lauką išvažiuoja iš esmės tik naktimis, ar prie didžiulio rūko, kai dronai jų nemato. Jei dėl ukrainiečių dronų rusai iš tiesų dienomis negali naudoti tankų, tai natūralus sekantis klausimas būtų kada ukrainiečiai savo dronus apginkluos termovizoriais, nes tą padarius rusai jų nebegalės naudoti ir naktimis, ir iš esmės iš jų tankų liks tiek naudos, kiek iš metalo krūvos.

              Comment


                O is Leopardu ir Abramsu?
                When a man lies, he murders some part of the world

                Comment


                  Parašė RokasLT Rodyti pranešimą

                  Radikaliems kairiesiems Izraelis asocijuojasi su imperializmu, o Palestina su išnaudojamais žmonėmis, kurie turi mažiau arba išvis neturi teisių (tas atsispindi ir jų požiūryje į visą vakarietišką kultūrą (dar radikalesni sako, kad baltaodžiai išvis neturi kultūros, ir yra kažkokia homogeniška visuma)).
                  Bendrai kalbant apie tą schemą, kur įdėjau, radęs X'witteryje, kažkaip rezonavo su tuo, ką mačiau soc. tinkluose nuo 2022 m. vasario 24 d., kai žmonės, kurie buvo kairėje ir niekad nebūčiau patikėjęs, kad jie stos į UA pusę, tiesiog iš žmogiškų paskatų, jie stojo, o štai dešinieji atvirkščiai, simp'ino rusniai arba buvo neutralūs. Dabar gi tie patys kairieji, kurie aktyviai palaikė UA, stoja labai rimtais argumentais prieš Izraelį, "vargšus ir skiaudžiamus paliestiniečius", absoliučiai užmerkę akis prieš atvirą antisemitizmą, nežmonišką terorizmą prieš civilius, bendrai musulmoniškų šalių atvirą ir neslepiamą siekį sunaikinti žydų valstybę. Na dar galiu suprasti kur to šaknys, bet kaip išeina lgbtq+, queers ir kiti su palaikymo Palestinai žinutėm apie dar vieną Intifadą, "from river to the sea", kur juos nuo stogų mėtytų, negaliu sau paaiškinti kas tų žmonių galvose. Kažkoks blogio triumfas. Dabar tie patys žmonės, nupušę, pasakoja kaip baisu Gazoje, o Ukraina maždaug to nepatyrė...

                  Comment


                    Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
                    Kremliaus propagandistai parodė video su jų naujausiu tanku T-90M, įdomiausia tame video tai, kad rusų tankistas sako, jog iš esmės tankų dienos metu nėra įmanoma naudoti, nes jie yra atakuojami ukrainiečių dronų-kamikadzių, dėl to su tankais į mūšio lauką išvažiuoja iš esmės tik naktimis, ar prie didžiulio rūko, kai dronai jų nemato. Jei dėl ukrainiečių dronų rusai iš tiesų dienomis negali naudoti tankų, tai natūralus sekantis klausimas būtų kada ukrainiečiai savo dronus apginkluos termovizoriais, nes tą padarius rusai jų nebegalės naudoti ir naktimis, ir iš esmės iš jų tankų liks tiek naudos, kiek iš metalo krūvos.
                    Teko skaityti, gal prieš kokius 2 mėn. ar panašiai, kur rusai skundėsi, kad ukrainiečių FPV dronai jau skraido ir naktimis. t.y. su termovizoriumi. Bet tai turbūt gan reti egzemplioriai, dėl savo kainos.

                    O šitam rusų tankistui gal kolkas sekasi, kad negauna nurodymų mestis kur nors prie Avdiivkos, kur nelabai žiūrima į orą ir paros laiką.

                    Su naktinio matymo įranga. Jau gan senoki video.

                    Paskutinis taisė Galys; 2023.10.28, 19:20.

                    Comment


                      Parašė R.D. Rodyti pranešimą

                      Rusnioje, kiek seku, kokius 10 metų diskusija vyksta, kad negyvena 130 mln ir skaičiai smarkiai padidinti.
                      Kaip tik X'e parodė tokią statistiką (matyt, niekas negali patikrinti tikros statistikos bei santykio tarp imigracijos ir mirtingumo).
                      https://twitter.com/stats_feed/statu...70479676010615

                      Comment


                        Ukraina ir JAV sukūrė hibridines oro gynybos sistemas https://www.vz.lt/verslo-aplinka/202...nybos-sistemas
                        Ukrainos ginkluotosios pajėgos netrukus turės hibridines oro gynybos sistemas. Remdamiesi Vakarų ir buvusios Sovietų Sąjungos gamintais ginklais, jas sukūrė Ukrainos ir Amerikos inžinieriai. Viena iš tokios sistemos versijų sujungia „Buk“ paleidimo įrenginius ir „Sea Sparrow“ raketas, praneša „unian.net“. Pasak „The New York Times“ (NYT), Amerikos pareigūnai šią programą vadina „FrankenSAM“.
                        Viename iš šių improvizuotų priešlėktuvinių gynybos priemonių variantų sujungti sovietiniai „Buk“ paleidimo įrenginiai ir amerikietiškos raketos „Sea Sparrow“,
                        kitame – sovietiniai radarai ir amerikietiškos raketos „Sidewinder“. Per pastaruosius kelis mėnesius variantai buvo išbandyti Jungtinių Valstijų karinėse bazėse ir, pasak pareigūnų, šį rudenį bus pristatyti Ukrainai.
                        Trečioji, Šaltojo karo laikų raketų sistema „Hawk“, spalio pabaigoje pirmą kartą buvo pademonstruota mūšio lauke Ukrainoje. Anot NYT, „tai pavyzdys to, ką šį mėnesį aukšto rango JAV gynybos pareigūnė Laura K. Cooper apibūdino kaip „priešlėktuvinės gynybos reliktą, vėl prikeltą gyvenimui“.
                        „„FrankenSAM“ padės užpildyti esmines Ukrainos oro gynybos spragas, ir tai yra svarbiausias iššūkis, su kuriuo Ukraina šiandien susiduria“, – sakė L. Cooper, gynybos sekretoriaus pavaduotoja Rusijos, Ukrainos ir Eurazijos politikai.
                        Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                        Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                        Comment


                          cia gal foto to?

                          When a man lies, he murders some part of the world

                          Comment


                            Video iš vidaus, kaip atrodo kai orkai atakuojami kasetiniais artilerijos sviediniais. Vaizdo mažai, bet garsas neblogas.

                            Comment


                              Garsus vokiečių ekspertas – apie prastus signalus gynybos srityje: ko ir kada iš tikrųjų gali tikėtis lietuviai delfi...
                              Jei Vokietija būtų „Titanikas“, tai situaciją būtų galima palyginti su artėjimu prie ledkalnio: laivo įgula ilgai diskutuotų, ką gi reikėtų daryti ir galiausiai nuspręstų vairą tik šiek tiek pasukti į vieną pusę. Taip padėtį savo šalyje apibūdino garsus ekspertas Sönke Neitzelis.
                              Vokietijoje dar pernai vasarį skambėję ambicingi pažadai gynybai skirti 100 mlrd. eurų greitai sulaukė abejonių, o tada ėmė ir bliūkšti – pinigų iki šiol neužtenka, o be jų Bundesveras negali lopyti spragų, vykdyti būtinų reformų. Netgi paties noro reformuoti karines pajėgas nebesimato, o be pinigų ir reformų visi pažadai, net ambicingiausi, tebus popieriniai. Tai įspėjęs garsus Vokietijos ekspertas Sönke Neitzelis nėra tiesiog žmogus iš šono. Jis yra vienas iš maždaug dešimties geriausiai situaciją Bundesvere išmanančių analitikų, o kadangi yra ir istorikas, gali situaciją lyginti su ankstesniais laikais Vokietijos karinėse pajėgose – nuo imperinės Vokietijos, tarpukario Reichsvero, nacistinio laikotarpio Vermachto iki Šaltojo karo laikų Bundesvero.
                              „Manau, kad B. Pistoriuso pažadas dislokuoti brigadą Lietuvoje buvo drąsus, teisingas karine prasme, tiesiog klausimas – kas už to slypi. Kiek pajėgus yra Bundesveras kariauti ir laimėti? Tam reikia reformų. Dislokuoti brigadą gali – tai matomas procesas, o reformų nelabai išmatuosi, ypač, jei esi civilis, nes tai vidiniai procesai. Prieš du metus ekspertai parengė dokumentą, kuriam pritarė ir tuometinė valdžia, kad būtina imtis rimtų reformų – reorganizuoti Bundesverą. Šiandien tas dokumentas išmestas į šiukšlių dėžę. B. Pistoriusas sako, kad didelių permainų nebus, tačiau rezultatą vis tiek pasieksime ir be jų.
                              Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                              Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                              Comment


                                Pirmieji JAV pagaminti naikintuvai F-16, kuriuos Nyderlandai dovanoja Ukrainai, per dvi savaites atvyks į mokymo centrą Rumunijoje
                                Apie tai pirmadienį per vaizdo susitikimą su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu pranešė kadenciją baigiantis Nyderlandų premjeras Markas Rutte. Susitikimo ištrauka paskelbta M. Rutte paskyroje „X“ platformoje. „Pirmieji naikintuvai bus atsiųsti į mokymo centrą Rumunijoje per ateinančias dvi savaites, tad tą dieną būsime pasiruošę tolesniems mokymams“, – sakė Nyderlandų premjeras. Danija, Norvegija ir Belgija taip pat yra paskelbusios, kad suteiks Ukrainai F-16 naikintuvų.
                                https://www.vz.lt/verslo-aplinka/202...r-dvi-savaites
                                Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                                Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                                Comment


                                  Naujausias Zalužno interviu The Economist, esmė, jog karas dėl ištobulėjusių naujų technologijų atsidūrė aklavietėje, tiek vieni, tiek kiti priešo technikos judėjimą mato realiu laiku ir iš kart sunaikina bandant prasivežti, todėl Ukrainos kontrpuolias iš esmės jau pirmą dieną buvo sustabdytas, nors pagal NATO doktriną Ukraina Krymą turėjo pasiekti per keturis mėnesius, atitinkamai ir dabar rusų didžiulis puolimas prie Avdijivkos nepavyko, ukrainiečiai 140 rusų technikos vienetų sunaikino per kelias valandas.

                                  Ukraine’s top general on the breakthrough he needs to beat Russia

                                  An army of Ukraine’s standard ought to have been able to move at a speed of 30km a day as it breached Russian defensive lines. “If you look at nato’s text books and at the maths which we did [in planning the counter-offensive], four months should have been enough time for us to have reached Crimea, to have fought in Crimea, to return from Crimea and to have gone back in and out again,” General Zaluzhny says sardonically. Instead he watched his troops and equipment get stuck in minefields on the approaches to Bakhmut in the east, his Western-supplied equipment getting pummelled by Russian artillery and drones. The same story unfolded on the offensive’s main thrust, in the south, where newly formed and inexperienced brigades, despite being equipped with modern Western kit, immediately ran into trouble.
                                  That thesis, he says, was borne out as he went to the front line in Avdiivka, also in the east, where Russia has recently advanced by a few hundred metres over several weeks by throwing in two of its armies. “On our monitor screens the day I was there we saw 140 Russian machines ablaze—destroyed within four hours of coming within firing range of our artillery.” Those fleeing were chased by “first-person-view” drones, remote-controlled and carrying explosive charges that their operators simply crash into the enemy. The same picture unfolds when Ukrainian troops try to advance. General Zaluzhny describes a battlefield in which modern sensors can identify any concentration of forces, and modern precision weapons can destroy it. “The simple fact is that we see everything the enemy is doing and they see everything we are doing. In order for us to break this deadlock we need something new, like the gunpowder which the Chinese invented and which we are still using to kill each other,” he says.
                                  But by holding back the supply of long-range missile systems and tanks, the West allowed Russia to regroup and build up its defences in the aftermath of a sudden breakthrough in Kharkiv region in the north and in Kherson in the south late in 2022. “These systems were most relevant to us last year, but they only arrived this year,” he says. Similarly, f-16 jets, due next year, are now less helpful, suggests the general, in part because Russia has improved its air defences: an experimental version of the s-400 missile system can reach beyond the city of Dnipro, he warns.

                                  Yet the delay in arms deliveries, though frustrating, is not the main cause of Ukraine’s predicament, according to General Zaluzhny. “It is important to understand that this war cannot be won with the weapons of the past generation and outdated methods,” he insists. “They will inevitably lead to delay and, as a consequence, defeat.” It is, instead, technology that will be decisive, he argues. The general is enthused by recent conversations with Eric Schmidt, the former chief executive of Google, and stressed the decisive role of drones, and of electronic warfare which can prevent them from flying.






                                  Flickr

                                  Comment


                                    O pagal NATO doktriną yra pulti be oro priedangos? Be pakankamos artilerijos, amunicijos ir gyvos jėgos?
                                    When a man lies, he murders some part of the world

                                    Comment


                                      Parašė Lettered Rodyti pranešimą
                                      Naujausias Zalužno interviu The Economist, esmė, jog karas dėl ištobulėjusių naujų technologijų atsidūrė aklavietėje, tiek vieni, tiek kiti priešo technikos judėjimą mato realiu laiku ir iš kart sunaikina bandant prasivežti, todėl Ukrainos kontrpuolias iš esmės jau pirmą dieną buvo sustabdytas, nors pagal NATO doktriną Ukraina Krymą turėjo pasiekti per keturis mėnesius, atitinkamai ir dabar rusų didžiulis puolimas prie Avdijivkos nepavyko, ukrainiečiai 140 rusų technikos vienetų sunaikino per kelias valandas.
                                      O tai NATO prieš puolimui prasidedant nežinojo, kad priešai judėjimą mato realiu laiku ir galvojo, kad viskas eisis po 30km per dieną, bet tik prasidėjus puolimui susiprato, kad neis, nes mato realiu laiku?

                                      Comment


                                        Kai aš prieš pora mėnesių suabejojau ar Lietuvos planuojami 2 mlrd. eurų tankams yra pati protingiausia investicija ir kad gal verta pagalvoti, ar ne protingiau už tuos pinigus būtų Lietuvoje sukurti ištisa įvairaus tipo dronų in anti-dronų industriją, nes šiuolaikiniame kare kelis dešimtis milijonų eurų kainuojantį tanką metalo laužu paversti gali kažkokio studento garaže sukonstruotas dronas-kamikadzė, tai tankų fanatai labai įsižeidė kaip aš iš vis apie tai galiu kalbėti, juk tokioms prielaidoms padaryti reikia būti karo ekspertu, o va išvadoms, kad tankas yra nepakeičiamas ir kad karai yra laimimi tankų ekspertu būti nereikia, nes taip rašoma kiekvienam vadovėly apie antrąjį pasaulinį karą. Ir štai Zalūžnyj, t.y. tas žmogus, kuris yra geriausiai pasaulyje inofrmuotas apie tai, kad šiuolaikiniame kare veikia ir kas neveikia, sako:

                                        It is important to understand that this war cannot be won with the weapons of the past generation and outdated methods,” he insists. “They will inevitably lead to delay and, as a consequence, defeat.” It is, instead, technology that will be decisive, he argues. The general is enthused by recent conversations with Eric Schmidt, the former chief executive of Google, and stressed the decisive role of drones, and of electronic warfare which can prevent them from flying.

                                        Comment


                                          Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
                                          Kai aš prieš pora mėnesių suabejojau ar Lietuvos planuojami 2 mlrd. eurų tankams yra pati protingiausia investicija ir kad gal verta pagalvoti, ar ne protingiau už tuos pinigus būtų Lietuvoje sukurti ištisa įvairaus tipo dronų in anti-dronų industriją, nes šiuolaikiniame kare kelis dešimtis milijonų eurų kainuojantį tanką metalo laužu paversti gali kažkokio studento garaže sukonstruotas dronas-kamikadzė, tai tankų fanatai labai įsižeidė kaip aš iš vis apie tai galiu kalbėti, juk tokioms prielaidoms padaryti reikia būti karo ekspertu, o va išvadoms, kad tankas yra nepakeičiamas ir kad karai yra laimimi tankų ekspertu būti nereikia, nes taip rašoma kiekvienam vadovėly apie antrąjį pasaulinį karą. Ir štai Zalūžnyj, t.y. tas žmogus, kuris yra geriausiai pasaulyje inofrmuotas apie tai, kad šiuolaikiniame kare veikia ir kas neveikia, sako:
                                          Kaip Bayraktarams sekasi kariauti?
                                          If a lion could speak, we could not understand him.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X