Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Sveikata, medicina, mityba

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Lettered Rodyti pranešimą

    Kas čia ektremalaus kalorijas, maisto medžiagas, riebalus ir visą kita gauti iš to paties avokado, o ne kiaulės? Čia gal greičiau atvirkščiai, organizmui kur kas didesnė apkrova ir iššūkis valgyti riebią kiaulieną nei avokadą. Ko čia reikia, nebent stiprios valios atsisakyti kokių nors skanių šašlykų ar šonkaulių, organizmui čia tikrai nieko ektremalaus.
    Kiaulės riebalai šiaip yra sveika, mineralų ir vitaminų šaltinis. Tik, vėlgi, ignoruokime straipsnyje tas baimes apie sočiuosius riebalus. Avokade, kaip ir kitam augaliniame maiste, nėra tam tikrų būtinųjų amino rūgščių bei vitamino B12. Iš viso yra gal 15 maistinių medžiagų, iš kurių yra dalis yra gyvybiškai būtinos, kurios yra tik gyvuliniame maiste. Tai gal nereiktų avokado lyginti su kiauliena.

    Lašiniai – naudingiausių maisto produktų dešimtuke

    Daugiau skaitykite: https://www.lzinios.lt/Prie-kavos/la...simtuke/280555
    © Lietuvos žinios

    Comment


      Parašė Eikantas X Rodyti pranešimą

      Kiaulės riebalai šiaip yra sveika, mineralų ir vitaminų šaltinis. Tik, vėlgi, ignoruokime straipsnyje tas baimes apie sočiuosius riebalus. Avokade, kaip ir kitam augaliniame maiste, nėra tam tikrų būtinųjų amino rūgščių bei vitamino B12. Iš viso yra gal 15 maistinių medžiagų, iš kurių yra dalis yra gyvybiškai būtinos, kurios yra tik gyvuliniame maiste. Tai gal nereiktų avokado lyginti su kiauliena.

      Lašiniai – naudingiausių maisto produktų dešimtuke

      Daugiau skaitykite: https://www.lzinios.lt/Prie-kavos/la...simtuke/280555
      © Lietuvos žinios
      Avokade kur daugiau orgamizmui naudingų gerųjų riebalų nei kiaulėje, plius taip pat yra krūva vitaminų, maisto medžiagų, antioksidantų, skaidulų, kurių nėra kiaulėje, tad lyginti tikrai negalima, avokadas prieš kiaulę kaip mersas prie škodą.

      http://www.asportas.lt/blog/avokadai/

      Krūva augalinių produktų, iš kurių gali gauti aminorūgščių, kam meluoti, kad augaliniame maiste jų nėra, plius jie nesukelia neigiamų pasekmių sveikatai kaip raudona mėsa.



      Kaip čia taip gavosi, kad veganas absoliučiai dominuojantis savo sporto šakoje per kelis mėnesius užsiaugino 5 kg raumenų, bet prie kompo sėdinčiam ofisiniam planktonui nepavalgius kiaulės nėra jėgų net užlipti į antrą aukštą.

      LEWIS HAMILTON GAINS 15LBS OF MUSCLE WITH NOTHING BUT PLANTS
      Paskutinis taisė Lettered; 2019.06.05, 10:54.
      Flickr

      Comment


        Veganiška propaganda. Nepilni baltymai, negausi amino rūgščių. Ir kodėl reikia meluoti, kad nesukelia neigiamų pasekmių? Sėklose esančios naudingos medžiagos skirtos augalams augti iš sėklų, ne žmonėms ar kitiem gyvūnams pasisavinti. Todėl į sėklas augalai prifarširuoja krūvą apsauginės chemijos, kuri žmogų veikia kaip antimaistinės medžiagos ar net nuodai.


        Įvairūs ankštiniai produktai (pupelės, žirniai, lęšiai, soja, avinžirniai ir žemės riešutai) dažnai rekomenduojami kaip puikus gyvulinės kilmės baltymų pakaitalas. Žmonės, besidomintys vegetarine ar veganine mityba, šių produktų vartoja kone kasdien. Tačiau svarbu paminėti tai, kad valgydami baltymų turinčius produktus, tam, kad užtikrintume gerą sveikatą ir organizmo funkcionavimą, turime gauti visas nepakeičiamas amino rūgštis, iš kurių sudaryti baltymai.

        Nepakeičiamomis jos vadinamos todėl, kad pats organizmas jų pasigaminti negali ir turi gauti su maistu. Amino rūgščių trūkumas sukelia svorio problemas, hormonų sistemos sutrikimus, odos ir plaukų būklės pablogėjimą, skatina tokių ligų kaip artritas, diabetas, širdies ir kraujagyslių ligų vystymąsi ir kt. Vadinasi, amino rūgštys svarbios visam organizmui.

        Ankštiniai produktai neturi visų nepakeičiamų amino rūgščių. Tai nevisaverčiai baltymai. Visas amino rūgštis galime gauti tik iš gyvulinės kilmės produktų: mėsos, žuvies, kiaušinių ir paukštienos. Tačiau pagrindinė problema yra ne amino rūgščių stoka ar tai, kad ankštiniai nėra visaverčiai baltymai. Problema yra ta, kad visi ankštiniai produktai – tai sėklos, kurių paskirtis yra ne tenkinti mitybos poreikius, o sudygti ir išsaugoti augalo rūšį. Sėklos – kruopščiai gamtos saugomas produktas. Jose veikia tam tikri gynybiniai mechanizmai, kurie net ją suvalgius padeda išlikti sveikai reproduktyvinei sėklos daliai, keliaujančiai per virškinamąjį traktą, o šis procesas sukelia nemažai žalos. Pirmiausia ankštiniuose produktuose esanti minėtina medžiaga yra fitatai. Dar žinomi kaip fitinė rūgštis, fitatai yra nesuvirškinami, mineralines medžiagas prisijungiantys dariniai, kurie randami grūdų luobelėse, ankštiniuose augaluose, riešutuose ir sėklose. Fitatai, patekę į organizmą susijungia su mineralais ir formuoja nevirškinamus junginius. Taigi, nepaisant to, kad ankštiniai produktai turi daug mineralinių medžiagų, įskaitant kalcį, magnį, geležį ir cinką, fitatai neleidžia organizmui jų įsisavinti. Susiformuoja nevirškinami dariniai. Kita ankštiniuose produktuose randama medžiaga – lektinai. Lektinai randami ne tik ankštiniuose, bet ir grūdiniuose produktuose, riešutuose, bulvėse bei baklažanuose. Virškinamajame trakte lektinai prisijungia prie baltymų paviršiaus. Tai sutrikdo žarnyno sienelių funkciją ir ilgainiui gali suformuoti “pralaidaus žarnyno sindromą”, bloginti gerųjų ir blogųjų bakterijų pusiausvyrą, silpninti imuninę sistemą. Žinome, kad ankštiniai produktai turi ne tik baltymų, bet ir angliavandenių. Juose esantys angliavandeniai plonojoje žarnoje nėra pilnai absorbuojami, todėl pradeda vešėti blogosios bakterijos. Šios bakterijos virškina (fermentuoja) ankštiniuose esančius angliavandenius (vadinamus galaktinais), o tokios proceso metu susidaro dujos, pučia pilvą ir kamuoja kiti nemalonūs simptomai. Atskirai minėtinas produktas yra sojos pupelės. Sojos pupelės, tofu, varškė ir kiti produktai ypač dažnai vartojami, kuomet atsisakoma gyvulinės kilmės baltymų. Sojose gausu omega 6 riebalų rūgščių ir labai mažai omega 3 – toks disbalansas kelia uždegimines reakcijas. Svarbu ir tai, kad sojose yra daug fitoestrogenų, kuriuos organizmas atpažįsta kaip estrogenus (moteriškus hormonus). Puiku, jei soja vartojama moterų menopauzės laikotarpiu, tačiau nesant estrogenų trūkumo, per dažnas šių produktų vartojimas gali sukelti daugiau žalos negu naudos.

        Aptarkime dar vieną produktą – žemės riešutus ir žemės riešutų sviestą. Iš tiesų žemės riešutai – tai ne riešutai, o ankštiniai produktai botanikos požiūriu. Ankštinio augalo sėklos. Žemės riešutuose ypač gausu lektinų, kurie toksiškai veikia žmogaus organizmą. Verdant pupeles dalis lektinų suyra ir tampa nebežalingi, o lektinai, kurie yra žemės riešutuose net veikiant aukštai temperatūrai nesuyra ir į žarnyną patenka sveiki. Patekę į virškinimo sistemą lektinai sukelia imuninės sistemos atsaką ir blogai veikia sveikatą. Dalis tyrimų rodo, kad tinkamai apdorojus, ilgai mirkant, verdant aukštoje temperatūroje, kenksmingos medžiagos, esančios ankštiniuose produktuose suyra ir tampa nepavojingos. Tačiau atminkime tai, kad dėl fitatų negalime pasisavinti naudingų medžiagų esančių ankštiniuose produktuose, o jų baltymai neturi visų nepakeičiamų amino rūgščių ir šie produktai dažnai sukelia neigiamą imuninės sistemos atsaką. Taigi ar verta skirti itin daug laiko tinkamai paruošti ankštinius produktus, siekiant pašalinti dalį kenksmingų medžiagų, žinant, kad sėklų paskirtis gamtoje yra ne mitybos poreikio patenkinimas, o išlikimas ir augalo rūšies išsaugojimas. Gamta deda visas pastangas, kad apsaugotų kiekvieną augalo rūšį. Panašu, kad ji tai daro tinkamai, su įvairia priemonių gausa, tačiau žmogus dažnai pamiršta elementarius gamtos dėsnius ir tokiu būdu kelia pavojų savo sveikatai. Žinoma, jei jaučiamas stiprus potraukis valgyti ankštinius produktus, kartais juos vartojant stipriai sveikatai nepakenksime, tačiau jais mėgautis reikėtų itin retai.

        Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/gyvenimas/grozi....d?id=78579531

        Comment


          Parašė Lettered Rodyti pranešimą


          Kaip čia taip gavosi, kad veganas absoliučiai dominuojantis savo sporto šakoje per kelis mėnesius užsiaugino 5 kg raumenų, bet prie kompo sėdinčiam ofisiniam planktonui nepavalgius kiaulės nėra jėgų net užlipti į antrą aukštą.

          LEWIS HAMILTON GAINS 15LBS OF MUSCLE WITH NOTHING BUT PLANTS
          Papildus kokius nors vartoja. Kreatiną, pvz

          https://vegunnutrition.com/blogs/articles/creatine

          Our Certified Vegan Premium Performance Creatine VCRE™ features the full 5g clinical dosage of trademarked Creatine Monohydrate Creapure®- the purest vegan friendly Creatine available.
          Tame pačiame straipsnyje:

          Creatine is a natural substance found in the muscle of animals.

          Comment


            Parašė Eikantas X Rodyti pranešimą
            Veganiška propaganda.
            Superinis argumentas, reiktų Hamiltonui perduoti, kad greičiau bėgtų valgyti kiaulienos dešrelių, nes tie raumenys, kuriuos jis užsiaugino yra netikri, pagerėjusi savijauta ir ištvermė irgi tik propoganda.
            Flickr

            Comment


              Parašė Lettered Rodyti pranešimą

              Superinis argumentas, reiktų Hamiltonui perduoti, kad greičiau bėgtų valgyti kiaulienos dešrelių, nes tie raumenys, kuriuos jis užsiaugino yra netikri, pagerėjusi savijauta ir ištvermė irgi tik propoganda.
              Tai nutylėjai apie tarkim, kreatiną, „veganišką“ papildą iš gyvūnų raumenų.
              Pagerėjusi ar nepablogėjusi savijauta laikinas reiškinys, papildai + kūnas dar turi sukauptų resursų iš mėsėdystės periodo, iš kurių ir varo.
              Va Tim Shieffas, bėgikas, šešerius metus ištraukė su veganizmu, po to viskas, teko grįžti prie gyvūninių produktų.
              https://en.wikipedia.org/wiki/Tim_Shieff

              Kitaip ir šitam nebus, anksčiau ar vėliau teks grįžti prie gyvūninio maisto, arba kai pašlįs sveikata, slapta pradės valgyti gyvūninius produktus, o viešai ir toliau skelbsis veganu, yra ir tokių.


              Comment


                Avokadų ir kiaulienos supriešinimas absoliučiai beprasmis - galima ramiai valgyti ir tą, ir tą. Veganais triukšmingai tampama, bet tyliai pasitraukiama (jei tokiam sprendimui dar pakanka jėgų ir proto) .

                Comment


                  Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                  Avokadų ir kiaulienos supriešinimas absoliučiai beprasmis - galima ramiai valgyti ir tą, ir tą. Veganais triukšmingai tampama, bet tyliai pasitraukiama (jei tokiam sprendimui dar pakanka jėgų ir proto) .
                  Kokie minusai veganiškos mitybos? Aš pats pažįstu žmonių, kurie perėję prie jos išsigydė lėtines ligas, kurios kamavo n metų, pagerėjo savijauta ir pan.
                  Flickr

                  Comment


                    Kokie minusai veganiškos mitybos?
                    Čia neblogas palyginimas. Augaluose vos ne visko yra mažiau (kai ko išvis nėra) arba prasčiau įsisavinama. Aišku, tai nereiškia, kad augalinis maistas nesveikas.
                    https://www.kevinstock.io/health/vit...ts-vs-animals/

                    Aš pats pažįstu žmonių, kurie perėję prie jos išsigydė lėtines ligas, kurios kamavo n metų, pagerėjo savijauta ir pan.
                    Pabadavus irgi sveikata pagerėja, bet tai nereiškia, kad reikia nuolat badauti. Veganiški patiekalai sveiki ir geri, tačiau tai nereiškia, kad reikia valgyti vien tiktai juos . Sveikata visada pagerės nuo prastos/perteklinės mitybos perėjus prie sveikesnių produktų ir saikingesnio valgymo. Žmonės tiesiog sureikšmina tą būdą, kurį pirmiausia išbando ir pajunta efektą. Apskritai dietų yra keliasdešimt ir pradiniam etape, pvz., 120 kg sveriančiam žmogui ko gero bus naudinga bet kuri. Tai numes svorio ir rėks, kad ta dieta pati geriausia . Bet tai nereiškia, kad tos konkrečios dietos reikia (įmanoma) laikytis visą gyvenimą. Pagrindas yra kuo mažiau perdirbti, natūralesni produktai ir nepersivalgymas. Jei medikai nuolat tai akcentuotų, nereikėtų išvis jokių ekstremalių dietų, kai per kelias savaites pasiekiamas efektas, o grįžus prie senų įpročių to efekto staigiai nebelieka.
                    Paskutinis taisė senasnamas; 2019.06.05, 13:00.

                    Comment


                      Parašė Tomas Rodyti pranešimą
                      Prancūziški sūriai smirda.
                      Na, tai nevalgyk.

                      Man pavyzdžiui Kaune smirda. Tai tenais ir nevažiuoju.
                      If a lion could speak, we could not understand him.

                      Comment


                        Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                        Čia neblogas palyginimas. Augaluose vos ne visko yra mažiau (kai ko išvis nėra) arba prasčiau įsisavinama. Aišku, tai nereiškia, kad augalinis maistas nesveikas.
                        https://www.kevinstock.io/health/vit...ts-vs-animals/
                        Mažiau pasisavina, bet čia vėl dar priklauso nuo to, kaip maistas derinamas, esmė tame, kad galima ir veganišką mitybą subalansuoti, kad žmogui netrūktų jokių medžiagų, pasisavintų jų pakankamai ir mityba būtų visavertė.
                        Flickr

                        Comment


                          Parašė Lettered Rodyti pranešimą

                          Mažiau pasisavina, bet čia vėl dar priklauso nuo to, kaip maistas derinamas, esmė tame, kad galima ir veganišką mitybą subalansuoti, kad žmogui netrūktų jokių medžiagų, pasisavintų jų pakankamai ir mityba būtų visavertė.
                          B12, geležis, amino rūgštys?

                          Comment


                            Parašė Lettered Rodyti pranešimą

                            Avokade kur daugiau orgamizmui naudingų gerųjų riebalų nei kiaulėje, plius taip pat yra krūva vitaminų, maisto medžiagų, antioksidantų, skaidulų, kurių nėra kiaulėje, tad lyginti tikrai negalima, avokadas prieš kiaulę kaip mersas prie škodą.
                            Veganais kaikurie tampa, nes jų akimis Karvės ir Kiaulės blogis, jog jos labai niokoja planetos ekosistemą ir po to šlamščia avokadus kurie taip pat ar dar labiau neigemai veikia planetos ekosistemą tam tikruose regionuose. Dokumentika apie Čilės avokadų auginimo įpatumus: https://www.youtube.com/watch?v=05oMsK0-jjA

                            Comment


                              Parašė Eikantas X Rodyti pranešimą

                              B12, geležis, amino rūgštys?
                              B12 yra pvz. mielėse, geležies grikiuose, brokoliuose, špinatuose, pupelėse, amino rūgštys kur yra jau buvau įmetęs.

                              Siūlyčiau jums paskaityti, gal truputį prasiplės akiratis: 25-erius metus vegetaru esantis Andrius Mamontovas: „Išlikęs požiūris, kad vegetarizmas – išsidirbinėjimas“

                              Flickr

                              Comment


                                O tu apskritai skiri vegatarizmą nuo veganizmo? Vien mėsos nevalgymas nieko ypatinga, jei valgomi kiaušiniai, žuvis ir pieno produktai. Tokie kaip Mamontovas laikosi dėl etinių principų ir nemanau, kad jiems labai rūpi sveikatos aspektas arba skaito straipsnius ta tema.

                                Comment


                                  Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                                  O tu apskritai skiri vegatarizmą nuo veganizmo? Vien mėsos nevalgymas nieko ypatinga, jei valgomi kiaušiniai, žuvis ir pieno produktai. Tokie kaip Mamontovas laikosi dėl etinių principų ir nemanau, kad jiems labai rūpi sveikatos aspektas arba skaito straipsnius ta tema.
                                  Skiriu, todėl ir įmečiam tam, kuriam be kiaulės nebūtų ką valgyti. Dauguma pradeda veganišką mitybą dėl sveikatos priežasčių, augalai šiaip nėra madinga, veganai mėtomi akmenimis, nes dabar madoje mėsainiai, šonkauliai ir dešrelės.
                                  Flickr

                                  Comment


                                    Parašė Lettered Rodyti pranešimą

                                    Avokade kur daugiau orgamizmui naudingų gerųjų riebalų nei kiaulėje, plius taip pat yra krūva vitaminų, maisto medžiagų, antioksidantų, skaidulų, kurių nėra kiaulėje, tad lyginti tikrai negalima, avokadas prieš kiaulę kaip mersas prie škodą.


                                    Vitaminas B12 yra vandenyje tirpus ir chemiškai sudėtingiausias iš visų vitaminų. Jis sudarytas iš aktyvios formos, kuri sujungta su papildomomis molekulėmis. Patekęs į organizmą, jis aktyvina didžiąją dalį svarbių organizmo baltymų. Vitaminas B12 dalyvauja svarbiuose organizmo procesuose – genetinės medžiagos pasidalijime, nervinių ląstelių apsaugoje ir regeneracijoje, kraujo elementų formavimesi, ląstelių kvėpavime ir neuromediatorių sintezėje. Tačiau tik aktyvi vitamino forma gali atlikti minėtas funkcijas. Todėl visada tikslingiau tirti aktyvią vitamino B12 formą.

                                    Trūkstant vitamino B12 pacientą vargina silpnumas, nuovargis, judrumo sutrikimai, sąnarių skausmai, opelės burnoje, nuotaikų kaita, suprastėjusi rega ir atmintis, sunkiais atvejais vystosi depresija. Galūnėse atsiranda „adatėlių badymo“ ar „bėgiojančių skruzdėlių“ jausmas, vystosi mažakraujystė, ko pasėkoje sutrinka deguonies pernešimas organizme. Sunkiais atvejais atsiranda dusulio epizodai. Pasitaiko atvejų, kuomet apie vitamino B12 trūkumą signalizuoja bendro kraujo tyrimo pakitimai, nes dėl vitamino trūkumo kinta kraujo forminio elemento – eritrocito, kuris perneša deguonį, dydis.

                                    Daugiausia vitamino B12 randama pieno produktuose, mėsoje, kiaušiniuose, žuvyje, paukštienoje. Jo pasisavinimas gali sutrikti asmenims, sergantiems lėtiniu atrofiniu gastritu, esant plonosios žarnos patologijai dėl celiakijos, Krono ligai, infekcijai, sergant autoimuninėmis ligomis – vilklige, tiroiditu. Asmenys, propaguojantys vegetarišką ar veganišką gyvenimo būdą, taip pat turi didelę riziką gauti nepakankamą kiekį vitamino B12. Todėl ypatingai svarbu atkreipti dėmesį į jo koncentracijas organizme ir užtikrinti gavimą papildų pagalba.
                                    https://kraujotyrimai.lt/vitamino-b1...ba-organizmui/

                                    Santykinis palyginimas:

                                    https://nutritiondata.self.com/

                                    Click image for larger version  Name:	avokad_vs pork copy.jpg Views:	2 Size:	331,5 kB ID:	1726833
                                    Click image for larger version

Name:	avokad_vs pork 2 copy.jpg
Views:	1
Size:	482,6 kB
ID:	1726838
                                    Paskutinis taisė Eikantas X; 2019.06.05, 14:23.

                                    Comment


                                      Parašė Eikantas X Rodyti pranešimą
                                      Pamiršai svarbiausią, apie riebalus.

                                      AVOKADUOSE GAUSU ŠIRDŽIAI NAUDINGŲ RIEBALŲ
                                      Net 77 % avokade esančių kalorijų gaunamos iš riebalų. Avokadas yra bene daugiausiai riebalų turintis vaisius. Visgi, tai ne bet kokie riebalai, o oleino rūgštis, kuri yra ypač naudinga žmogaus organizmui. Oleino rūgštis priklauso omega-9 grupei. Ši rūgštis gausiai randama ir alyvuogių aliejuje bei turi naudingų savybių.
                                      Oleino rūgštis sumažina organizmo uždegimą bei padeda apsisaugoti nuo vėžio tikimybės; Be to, avokade esantys riebalai yra atsparūs karščiui, todėl kepimui rekomenduoju vartoti avokado aliejų.
                                      Apibendrinimas: avokadai ir avokadų aliejus turi daug mono-nesočiųjų riebalų, konkrečiai oleino rūgšties. Ši rūgštis yra ypač naudinga žmogaus organizmui.

                                      AVOKADUOSE GAUSU SKAIDULINIŲ MEDŽIAGŲ
                                      Skaidulos – dar viena maistinė medžiaga, gausiai randama avokaduose. Skaidulos gali padėti numesti svorio bei sulieknėti, sumažinti cukraus šuolius kraujyje bei yra glaudžiai susijusios su mažesne įvairių ligų rizika. Kalbant apie skaidulas, jos dažnai išskiriamos į tirpias ir netirpias. Tirpios skaidulos ypač naudingos žarnynui, nuo kurio veiklos labai priklauso bendras organizmo funkcionavimas bei energijos lygis. 100-e gramų avokado yra 7 gramai skaidulių, kurios sudaro net 27 % rekomenduojamos paros normos (RPN). Apie 25 % avokade esančių skaidulų yra tirpios, tuo tarpu 75 % – netirpios.
                                      Apibendrinimas: avokaduose gausu skaidulinių medžiagų (apie 7 %), todėl šis vaisius tampa pirmu pasirinkimu siekiant sveikos mitybos. Skaidulinės medžiagos padeda sulieknėti bei pagerinti medžiagų apykaitą.

                                      AVOKADAI SUMAŽINA CHOLESTEROLIO IR TRIGLICERIDŲ KIEKĮ
                                      Širdies ligos yra dažniausia mirties priežastis pasaulyje. Cholesterolis bei trigliceridai yra siejami su didesne širdies ligų rizika. Avokadai gali: Ženkliai sumažinti bendrą cholesterolio lygį; Sumažinti trigliceridų kiekį kraujyje; Sumažinti blogojo cholesterolio lygį; Padidinti gerojo cholesterolio lygį; Apibendrinimas: įtraukdami avokadus į savo mitybos racioną sumažinsitie širdies ligų riziką bei susijusius faktorius: cholesterolį bei trigliceridus.
                                      Skaityti daugiau: http://www.asportas.lt/blog/avokadai/
                                      Flickr

                                      Comment


                                        Parašė Lettered Rodyti pranešimą

                                        B12 yra pvz. mielėse, geležies grikiuose, brokoliuose, špinatuose, pupelėse, amino rūgštys kur yra jau buvau įmetęs.
                                        Geležis yra dviejų tipų, heminė geležis yra randama tik mėsoje. Neheminė geležis yra sunkiau pasisavinama arba išvis nepasisavinama..
                                        Geležies kiekis skirtinguose maisto produktuose labai skiriasi. Maiste yra dviejų pavidalų – heminė ir neheminė geležis.

                                        Heminė geležis, kurios yra tik mėsoje, paukštienoje ir žuvyse, daug geriau absorbuojama nei neheminė geležis, kurios yra vaisiuose, daržovėse, sausose pupelėse, riešutuose ir grūdų produktuose. Heminė geležis yra 2–3 kartus geriau pasisavinama nei neheminė. Mėsoje taip pat yra organinių medžiagų, skatinančių geležies absorbciją iš blogiau biologiškai pasisavinamų neheminės geležies šaltinių.
                                        ...

                                        Oksalatai, randami špinatuose, lapiniuose kopūstuose, kviečių sėlenose, rabarbaruose, braškėse ir žolelėse, pvz., raudonėliuose, bazilike ir petražolėse, taip pat mažina geležies pasisavinimą. Todėl nors šiuose produktuose daug geležies, ji beveik nepasisavinama.
                                        http://www.tecnofer.lt/gelezies-turi...isto-produktai

                                        Amino rūgštys nepilnos.

                                        B12 vitaminą pagamina bakterijos gyvūnų virškinimo sistemoje. Augaluose jo nėra (bent jau pasisavinamo ir normaliais kiekiais). Patys veganai tai pripažįsta, kad tik papildai gali padėti:

                                        B12 is the only vitamin that is not recognised as being reliably supplied from a varied wholefood, plant-based diet with plenty of fruit and vegetables, together with exposure to sun. Many herbivorous mammals, including cattle and sheep, absorb B12 produced by bacteria in their own digestive system. B12 is found to some extent in soil and plants. These observations have led some vegans to suggest that B12 was an issue requiring no special attention, or even an elaborate hoax. Others have proposed specific foods, including spirulina, nori, tempeh, and barley grass, as suitable non-animal sources of B12. Such claims have not stood the test of time.

                                        In over 60 years of vegan experimentation only B12 fortified foods and B12 supplements have proven themselves as reliable sources of B12, capable of supporting optimal health. It is very important that all vegans ensure they have an adequate intake of B12, from fortified foods or supplements. This will benefit our health and help to attract others to veganism through our example.
                                        https://www.vegansociety.com/resourc...ut-vitamin-b12

                                        Comment


                                          Parašė Lettered Rodyti pranešimą

                                          Pamiršai svarbiausią, apie riebalus.
                                          Kiek bebūtų sveiki avokado riebalai, juo neįmanoma 100 proc. pakeisti gyvulinius riebalus ir mėsą.
                                          Skaidulos organizmui nėra būtinos, tai yra celiulozė, tas pats kas popierius, ar drožlės. Gali ir kenkti.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X