Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Sveikata, medicina, mityba

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Na čia jau raganų medžioklė prasidėjo. Šiek tiek žvilgtelėjau kokie tie įrodymai dėl glifosfato nuodingumo. Genotoksiškumas žinduoliams nenustatytas. Kancerogeniškumas gyvūnų studijose nenustatytas. Suyra priklausomai nuo aplinkos veiksnių per ~ 2-100 val. (greit). Kelios (radau 2) kreivokos metaanalizės (vertinta labai daug, skirtingų tyrimų su skirtingomis metodikomis, kur sukontroliuoti visų galimai įtakojančių rezultatą veiksnių nelabai įmanoma) nustatė, kad žmonių su didele pesticidų ekspozicija (darbas su pesticidais laukuose valandomis) padidėjusi rizika susirgti ne Hodžkino limfoma, HR-1,2. Kas reiškia, kad tarkim iš 100000 ofiso darbuotojų limfoma suserga 5 žmonės o iš 100000 žmonių dirbančių su pesticidais 7 žmonės. Vien pagalvojus koks socialinis statusas žmonių pilančių laukuose pesticidus kyla abejonės dėl tikrųjų rizikos faktorių. Taip, kad atsakingų institucijų išvada, jog nėra aiškiai įrodyta glifosfato įtaka navikiniams susirgimams pagal šios dienos įrodymus manau tinkama. Palaikau Sankausko poziciją. Nors rinkčiausi produkciją užaugintą be pesticidų

    Comment


      Atsiprašau, iš 100000 žmonių dirbančių su pesticidais 6 žmonės.

      Comment


        Šiaip tai ne paskutinėje vietoje yra faktas, kad tas IARC tyrimas, kuriuo visi remiasi dėl glifosato pavojingumo buvo labai prastai atliktas - https://www.the-scientist.com/?artic...igation-Finds/

        O konspiracijos teorijos sako, kad tai susiję su milijoniniais ieškiniais Monsantui

        We now have an answer. Thanks largely to the investigative work of David Zaruk on Science 2.0, The Times reports that Christopher Portier, a key IARC advisor who lobbied to have glyphosate listed as a carcinogen, accepted $160,000 from trial lawyers representing cancer patients who stood to profit handsomely by suing glyphosate manufacturers. Mr. Portier's failure to disclose such an obvious conflict of interest has exploded into a textbook case of scientific fraud.
        Reuters - https://www.reuters.com/investigates...rc-glyphosate/

        The Times - https://www.thetimes.co.uk/article/w...yers-v0qggbrk6

        Comment


          Aš dabar nesuprantu. Tai valgyti tą glifostatą ar ne? Ar galima kur nors jo nusipirkti maisto pagardinimui?
          Flickr || 2014 in retrospect: Minsk|Wien|Bangkok|Hong Kong|Shenzhen|Shanghai|Beijing|Guangzhou

          Comment


            Senukuose

            Comment


              O kur ieškoti gliutomato? Kartais darau maistą ir galvoju, kodėl nepagardinus papildomai?
              Flickr || 2014 in retrospect: Minsk|Wien|Bangkok|Hong Kong|Shenzhen|Shanghai|Beijing|Guangzhou

              Comment


                Parašė John Rodyti pranešimą
                O kur ieškoti gliutomato? Kartais darau maistą ir galvoju, kodėl nepagardinus papildomai?
                Man atrodo, kad tik internete kokiam ebayjuje ar eshope.

                Comment


                  Europos Parlamentas nori uždrausti kebabus Europos Sąjungos šalyse
                  https://www.15min.lt/verslas/naujien...=15min_Gruodis

                  Daugelyje Europos miestų paplitę kebabai atsidūrė pavojuje. Europos Parlamentas nori uždrausti fosfatus, kurie naudojami perdirbtoje mėsoje, iš kurios gaminamas šis populiarus gatvės užkandis.

                  Comment


                    Sankauskas ir Johnas mirs iš bado, nes kaip be tų fosfatų galima išgyventi .

                    Comment


                      Kebabus valgo tik prasčiokai.

                      Comment


                        Sankauskas atsiriboja nuo modernių fosfatų, kurių kenksmingumas kažin ar yra iki galo moksliškai įrodytas . O Johnas į savo pirkinių krepšelį greta glutamato ir glifosato galės įtraukti trečią ingredientą.

                        Comment


                          Daktaras Mercola apie druską

                          Why a Low-Sodium Diet Might Wreck Your Health

                          • Salt has been wrongly demonized as a major contributor to high blood pressure. Factors that play a significantly greater role include your sodium-to-potassium ratio, and a high-sugar, processed food diet
                          • Symptoms of sodium deficiency may include muscle fatigue, spasms, cramps and heart palpitations. Such symptoms may disappear by adding more salt to your diet
                          • In the 1600s, the average person was consuming up to 100 grams of salt per day from salted cod, herring and meats. Today, most people get 10 grams of salt per day or less, yet we have far higher rates of hypertension
                          • Low-sodium diets may lower blood pressure. However, this reduction in blood pressure may not necessarily translate into a reduction in cardiovascular events. In fact, the reduction in blood pressure may actually be harmful by potentially increasing heart rate, as well as the risk of falls and fractures
                          • Low-sodium diets can also worsen your total cholesterol to high-density lipoprotein ratio and induce insulin resistance increasing both triglycerides and insulin
                          • Subpopulations that may need to monitor their salt intake are listed, as are conditions that increase your need for salt by increasing sodium loss. The benefits of salt loading before exercise are also discussed.
                          https://articles.mercola.com/sites/a...on-health.aspx

                          Comment


                            Low Sodium's link to Fat Gain & Insulin Resistance (Salt vs. Sugar)
                            https://www.youtube.com/watch?v=-ygExIZm7Wo

                            Papildoma info ta tema. Juokinga, kad health authorities ilgai teigė vengti druskos ir nebijoti cukraus, dietologai neranda argumentų, kad su juo kažkas blogai

                            Nors realybė yra atvirkščia - druskai reguliuoti mes turime RAAS sistemą (renino angiotenzino aldosterono) kuri labai gerai veikia ir yra efektyvi. Esant per daug druskos - ji įsijungs ir daugiau iššlapinsim ir tiek. Esant per mažai - taip pat. Cukrus per didelėm dozėm tuo tarpu yra hepatatotoksiškas ir sukelia uždegimą, jam pareguliuoti (priešingai nei gliukozei iš duonos) nėra jokio hormono, jis eina per kepenis ir jas riebina, tie riebalai vėliau nusėda ant pilvuko ir padaro mus arbūziuko formos.

                            Comment


                              Aš valgydamas laikausi vienos paprastos taisyklės - druskos niekada nebūna per daug. Prieš valgydamas maistą (kuriam reikia druskos), pirmiausia uzsivarau normaliai druskos ir po to ragauju. Po to dažniausiai dar užsiverčiu da**ja druskos.
                              Flickr || 2014 in retrospect: Minsk|Wien|Bangkok|Hong Kong|Shenzhen|Shanghai|Beijing|Guangzhou

                              Comment


                                Dar įdomu tai, kad jei trūksta druskos, tai organizmas bando tai kompensuoti keldamas insuliną. Būtent su atsparumu insulinui yra susiję daug sveikatos bėdų.
                                Tuo tarpu Amerikos širdies asociacija rekomenduoja mažinti druskos kiekį iki 1,5-2,5 g per dieną. Tai gal ir nieko keista, kad tos asociacijos prezidentas (kardiologas!) neseniai patyrė širdies smūgį būdamas 52 metų amžiaus. Ko gero pats kruopščiai laikėsi visko, ką asociacija rekomenduoja.

                                To lower blood pressure, aim to eat no more than 2,400 milligrams of sodium per day. Reducing daily intake to 1,500 mg is desirable because it can lower blood pressure even further. If you can’t meet these goals right now, even reducing sodium intake by 1,000 mg per day can benefit blood pressure.
                                http://www.heart.org/HEARTORG/Health...5_Article.jsp#

                                Comment


                                  tai sirdies smugis visai nebutinai del kraujo spaudimo, kuri didina didesnis kiekis druskos.

                                  Comment


                                    Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                                    Dar įdomu tai, kad jei trūksta druskos, tai organizmas bando tai kompensuoti keldamas insuliną. Būtent su atsparumu insulinui yra susiję daug sveikatos bėdų.
                                    Tuo tarpu Amerikos širdies asociacija rekomenduoja mažinti druskos kiekį iki 1,5-2,5 g per dieną. Tai gal ir nieko keista, kad tos asociacijos prezidentas (kardiologas!) neseniai patyrė širdies smūgį būdamas 52 metų amžiaus. Ko gero pats kruopščiai laikėsi visko, ką asociacija rekomenduoja.


                                    http://www.heart.org/HEARTORG/Health...5_Article.jsp#
                                    Na insulinas kaip antrinis galbūt keliamas, yra tiesioginis kelias tam kovojimui - RAAS sistema. Insulinas padeda labiau osmoliariškumą palaikyti ne tik per NaCl bet per visas makro ir mikromolekules. Bet žinoma, jei gauname PER MAŽAI druskos, insulinas bus didesnis, o ne mažesnis ir tai nėra good thing

                                    Dėl to kardiologo - ironija didi Taip, jis turbūt pats vartojo low fat high carb dietą, profilaktiškai gėrė statinukus, nevartojo druskos. Aišku galbūt ir sportavo, meditavo, leido laiką gryname ore. Nereikėtų jau taip visai nuniveliuoti kardiologų lifestyle patarimų - jau vien mažiau kalorijų vartojimo ir daugiau fizinės veiklos bet kuriuo atveju bus naudinga. Bet jie ir keistų dalykų rekomenduoja, kurių naujausias mokslas nepalaiko.

                                    Labiausiai manau kaltas jam veiksnys (ir lietuvių širdies ligoms) - kortizolis, streso hormonas. Atsakingos ten pareigos, reikia daug įtakų suderinti, o kortizolis žeidžia krauajagysles ir lemia metabolinį sindromą.

                                    Comment


                                      Bet numire ir dabar laimingas

                                      Comment


                                        Parašė Pedigree Rodyti pranešimą
                                        ...profilaktiškai gėrė statinukus...
                                        Paaiškinkite kas yra geriami statinukai.

                                        Comment


                                          Parašė Austras Rodyti pranešimą
                                          Paaiškinkite kas yra geriami statinukai.
                                          Tai yra geriausiai parduodami vaistai pasaulyje. Jie mažina cholesterolio koncentracija kraujyje. Juos labai mėgsta visi gydytojai, ypač šeimos, nes pamatę lab teste padidėjusį bendrą cholesterolį pasiūlo visiems draugiškai statinukų - pamažinti cholesteroliuką.

                                          Tai yra labai galingi vaistai, kurie sutrikdo vieną svarbiausių organizmo funkcijų - cholesterolio sintezę. Ta molekulė naudojama labai daug kur - hormonų gamybai, ląstelių membranoms, audinių regeneracijai ir t.t. Logiška, kad jeigu jau specialiai sutrikdome tokią svarbią funckiją, nauda turi būti didesnė už riziką.

                                          Vienu atveju nauda didesnė - jau infarktą patyrusiems žmonėms, labiau jauniems vyrams. Jiems verta mažinti MTL cholesterolio koncentraciją kraujyje, nes tie MTL tuo atveju dažnai būna aterogeniški ir mirtingumo rizika didesnė. Tai vadinama antrinė prevencija.
                                          Tačiau turbūt 90% pardavimų šio vaisto yra pirminei prevencijai - va tiesiog pamačius padidėjusį cholesterolį šeimos gydytojo kabinete. Tai neturi jokio mokslinio įrodymo, visos naudos studijos paneigia to naudą. Netgi atvirkščiai - vyresni žmonės, neturintys širdies ligos, gyveno ilgiau, jei jų kraujyje cholesterolio koncentracija buvo didesnė.

                                          Statinai turi daug šalutinių poveikių ir jeigu jie neturi efekto tai grupei žmonių, kuriai yra išrašomi - tai kyla klausimas: kas vyksta ? O įvyko masinė propaganda ir smegenų plovimas per paskutinius 30 metų. Tuo tiki beveik visi, kas papildomai nesidomėjo. Per studijas irgi tik teko girdėti, kaip gerai pamažinti cholesterolį. Bet tai yra sudėtinga lygtis su daug kintamųjų. Dėl kardio asociacijos prezidento tai aš nežinau ką jis ten gėrė ko ne, bet tiesiog pateikiau kaip pavyzdį, kad ne visi patarimai yra tinkami visiems žmonėms ir aklas jų sekimas gali duoti daugiau žalos nei naudos.
                                          Dar vienas tokių patarimų algyti 5 kartus per dieną. Iš kur jis atėjo - neįsivaizduoju. Tyrimai rodo, kad valgant 2 kartus per dieną geresnė insulino kontrolė, metabolizmas greitesnis ir t.t. Galbūt anoreksikei ir svarbu valgyti 5 kartus per dieną, nes jos liga yra tokia, kad ji nevalgo - be visiems kitiems daugiau žalos nei naudos, nes kiekvienas valgymas provokuoja insulino išmetimą, o insulinas skatina svorio augimą. Universali taisyklė - kuo insulino mažiau, tuo geriau. Esu matęs nemažai dietologų, kurie patys sau taikė šitą taisyklę ir buvo apkūnoki Tai gal ir kardiologas tas sekė savo rekomendacijas, pirminei prevencijai gėrė statinus, vartojo mažai druskos, valgė 5 kartus per dieną, dar kardio pratimus (kurie patys nenaudingiausi, bet gi kardio ), valgė daug angliavandenių, patyrė nemažai streso - ir 52 jam įvyko infarktas. Could be

                                          Comment

                                          Working...
                                          X