Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Sveikata, medicina, mityba

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

  • Sula
    replied
    Čia https://www.eumofa.eu/documents/2017...arket+2018.pdf 15-ame grafikėlyje parodyta 15,9 kg per capita Lietuvai.

    Komentuoti:


  • VNS
    replied
    Visada buvau įsitikinęs, kad lietuviai yra autsaideriai dėl jūros gėrybių, kaio kokie čekai ar vengrai. O čia duomenys Ohoho.

    Komentuoti:


  • Eikantas X
    replied
    Buvau įsijungęs trumpam youtubėj ''Greiti pietūs'': Kiek tas virusas pakenks Lietuvos ekonomikai?, 2020.03.14, kur Algio Greitai kalbinamas
    „profesionalus ekonomistas“ Žygimantas Mauricas lygindamas perkamosios galios skaičiavimus, pradėjo pasakoti, kad PPP yra „būrimas iš kavos tirščių“, nes „kinai valgo ryžius, mes valgom bulves, o japonai valgo žuvį“.

    Vidutiniškai kiekvienas Europos pilietis per metus suvartoja 22,7 kg jūros gėrybių. Daugiausiai šios produkcijos suvartojama Portugalijoje (55,3 kg), Ispanijoje (46,2 kg), Lietuvoje, (44,7 kg), Prancūzijoje (34,4 kg) ir Švedijoje (33,2 kg)
    Skaitykite daugiau: https://www.15min.lt/verslas/naujien...?copied&copied

    In contrast, the average Japanese person consumed 27.8 kg of fish in 1960. That amount increased to 40.2 kg in 2001 but then leveled off and decreased. In 2016, Japanese consumed on average 24.6 kg of fish.
    https://www.japantimes.co.jp/news/20.../#.Xm5AanLgpjV

    „Ekspertas“

    Komentuoti:


  • Zorro
    replied
    Parašė DeSadas Rodyti pranešimą

    Sutinku kodel nera atskiros temos... sis reikalas bus atualus bent 2 menesius tai tikrai.
    Koronavirusas (COVID-19)

    https://www.miestai.net/forumas/foru...ovid-19/page19

    Komentuoti:


  • DeSadas
    replied
    Parašė Sula Rodyti pranešimą

    Patvirtinu, kalba buvo ne apie virusą. Apskritai visa tema ne apie epidemiją. Ir labai keista, kad šiuo metu svarbiausia planetos tema iki šiol neišskirta forume.
    Sutinku kodel nera atskiros temos... sis reikalas bus atualus bent 2 menesius tai tikrai.

    Komentuoti:


  • Sula
    replied
    Parašė DeSadas Rodyti pranešimą

    ne apie tai kalba buvo, bet whatever.
    Patvirtinu, kalba buvo ne apie virusą. Apskritai visa tema ne apie epidemiją. Ir labai keista, kad šiuo metu svarbiausia planetos tema iki šiol neišskirta forume.

    Komentuoti:


  • liutass
    replied
    Borring apie tuos jusu jusu zarnynus. Iskelkite tuos pranesimus kur nors i žarnynu temą.

    Komentuoti:


  • DeSadas
    replied
    Klausyk ar tu supranti apie ka sneki? BALTYMAI NEPRAEINA PER ZARNYNO SIENELE DIDELIAIS KIEKIAIS, nebent ji pazeista... mes gi mirtumem jei jei praeitu. jei ir praeina tai mazi kiekiai... ir pasakyk tu man kas valgo zalias pupeles ar kitus legumus? a? tie baltymai(lectinai) visi suskyla termiskai apdorojant. salotuose ir riesutuose bei pomidoruose ju beveik nera arba jie nepavojingi....nzn kazkoks neusipratimas gal zaliu pupeliu pavalgei?

    Komentuoti:


  • Eikantas X
    replied
    Parašė DeSadas Rodyti pranešimą

    taip ir nesupratau apie ka tu sneki as tau pasakiau kad baltymai zarnyne suskaidomi jie nepatenka i krauja (cia bazine moksline tiesa) o tu apie kazkokius lektinus sneki ziauru... paskui apie kazkokias pupas...


    sakau dar daugiau delfio ir moteris.lt reikia paskaityt
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1382815/

    The lectin, phytohaemagglutinin, present in beans survives passage through the gastrointestinal tract in a biologically and immunologically intact form.
    https://www.sciencedirect.com/scienc...14750017301233

    PHA is resistant to breakdown by both digestive enzymes and bacteria in the consumer’s gut and therefore most phytohemagglutinins survive, at least in part, the passage through the digestive tract in immunologically and functionally intact form. This allows the PHAs to bind specifically to the glycoconjugates located on the luminal surface of the gut and to partially endocytose into the circulation system.
    https://www.tandfonline.com/doi/abs/...nalCode=lfri20
    Red kidney beans (Phaseolus vulgaris) contain significant amounts of lectins which have both beneficial and detrimental biological properties. Lectins are carbohydrate-binding glycoproteins that can react specifically with human blood cells, preferentially agglutinate malignant cells, and undergo mitogenic stimulation of lymphocytes. Some lectins are resistant to heat and proteolytic enzymes and can enter the circulatory system intact.
    Paskutinis taisė Eikantas X; 2020.03.13, 13:44.

    Komentuoti:


  • DeSadas
    replied
    Parašė Eikantas X Rodyti pranešimą

    Tai suvalgyk didelį kiekį žalių pupų, pažiūrėsim kaip tau pupų lektinus sėkmingai išskaidys
    taip ir nesupratau apie ka tu sneki as tau pasakiau kad baltymai zarnyne suskaidomi jie nepatenka i krauja (cia bazine moksline tiesa) o tu apie kazkokius lektinus sneki ziauru... paskui apie kazkokias pupas...


    sakau dar daugiau delfio ir moteris.lt reikia paskaityt

    Komentuoti:


  • Eikantas X
    replied
    Parašė DeSadas Rodyti pranešimą

    MOTERIS.LT hahahah

    "Kaip veikia lektinai? Šie baltymai, patekę į organizmą, prikimba prie cukraus molekulių (ne veltui jie dar vadinami lipniaisiais baltymais)," kaip jie patenka i organizma.. juk visi baltymai zarnyne suskaidomi iki amino rugsciu bei di ir tripeptidu.. kazkoks nesusipratimas cia kaip organizmo sarminimas.. ZIAURU....
    Tai suvalgyk didelį kiekį žalių pupų, pažiūrėsim kaip tau pupų lektinus sėkmingai išskaidys

    https://en.wikipedia.org/wiki/Phytohaemagglutinin

    Phytohaemagglutinin (PHA, or phytohemagglutinin) is a lectin found in plants, especially certain legumes
    ...

    Poisoning can be induced from as few as five raw beans, and symptoms occur within three hours, beginning with nausea, then vomiting, which can be severe and sustained (profuse), followed by diarrhea. Recovery occurs within four or five hours of onset, usually without the need for any medical intervention.
    Lektinai labai sunkiai pasiduoda suskaidymui žmogaus virškinamajame trakte, taip kad negalvok, kad viską žinai apie baltymus. Mokytis ir mokytis toliau.
    Paskutinis taisė Eikantas X; 2020.03.13, 12:56.

    Komentuoti:


  • DeSadas
    replied
    Parašė Eikantas X Rodyti pranešimą
    MOTERIS.LT hahahah

    "Kaip veikia lektinai? Šie baltymai, patekę į organizmą, prikimba prie cukraus molekulių (ne veltui jie dar vadinami lipniaisiais baltymais)," kaip jie patenka i organizma.. juk visi baltymai zarnyne suskaidomi iki amino rugsciu bei di ir tripeptidu.. kazkoks nesusipratimas cia kaip organizmo sarminimas.. ZIAURU....

    Komentuoti:


  • DeSadas
    replied
    Parašė Lettered Rodyti pranešimą

    Neveltui viduržemio jūros dietoje (kuri moksliškai įrodyta kaip sveikiausia) yra labai mažai raudonos mėsos.
    o kaip gi be tomatu isdziovintu sauleje ir su alyvuogiu aliejum saltai spaustu, su spalvotom salotom.....niam niam ir visi E D A K vitaminai bei kiti riebaluose tirpus junginiai kaip lycopenai bei phytosteroliai...

    Komentuoti:


  • Eikantas X
    replied
    Apie pomidorus ir lektinus:


    ...

    Draugiški ir nedraugiški augalai

    Lektinai, pasak profesoriaus, kaupiasi daugelio augalų sėklose, odelėje, žievelėje ir lapuose. Juos augalai gamina, kad galėtų apsiginti ir nebūtų suvalgyti. Tiesa, ne visi augalai bijo būti suvalgyti. Tarkim, kaulasėkliai netgi labai „džiaugiasi“ tokiu savo likimo posūkiu, mat jų sėklos yra apsaugotos tvirtu kevalu, tad jei kažkoks žvėris, paukštis ar žmogus, jas suvalgys, augalai laimės dvigubai. Visų pirma, sėkla bus nunešta gana toli nuo motininio augalo ir naujam augliui nereikės kovoti dėl saulės ir vietos su senaisiais. Be to, sėkla pasišalins kartu su išmatomis, o tai padidins jos tikimybę sudygti.

    Visai kas kita, kai sėklos yra pernelyg minkštos, o jas brandinantys augalai – vienmečiai. Tokiems geriausia supūti vietoje, kad kitąmet toje pačioje augimvietėje sudygtų jų „vaikai“. Šie augalai, bandydami apsisaugoti nuo ankstyvos mirties, gamina įvairius toksinus, kad apsigintų. Vienas iš tokių nuodų, pasak S. Gundry, ir yra lektinai.

    Kaip veikia lektinai? Šie baltymai, patekę į organizmą, prikimba prie cukraus molekulių (ne veltui jie dar vadinami lipniaisiais baltymais), sutrikdo ląstelių viena kitai siunčiamus signalus ir sukelia toksines bei uždegimines reakcijas. Pasak profesoriaus, būtent lektinai kalti dėl cukrinio diabeto, įvairių alergijų, nusilpusio imuniteto, dažnų virusinių ir bakterinių infekcijų, virškinimo trakto ligų ir svorio augimo.

    ...

    Lektinų daug turi ir kai kurios daržovės. Ypač tos, kurių viduje gausu sėklų. Tai cukinijos, baklažanai, moliūgai, pomidorai, paprikos. Sumažinti neigiamą jų poveikį galime tinkamai jas apdorodami – nuimdami odelę ir pašalindami visas sėklas. Taip pat lektinų yra ir karvių, šeriamų miltais ir sojomis, piene ar panašiai šeriamų gyvūnų mėsoje. Lektinų lieka ir iš sėklų spaudžiamame aliejuje (dygminų, saulėgrąžų, žemės riešutų, rapsų, kukurūzų ir pan.)
    https://www.moteris.lt/lt/sveikata/g...i-ir-cukinijos

    Komentuoti:


  • DeSadas
    replied
    Parašė Eikantas X Rodyti pranešimą

    Nelabai ką išmanai apie gamtą bei maistą. Žiauru... Riešutas yra sėkla, o sėklos yra skirtos augalams išaugti, o ne žmogui virškinti. Tam kad sėkla išaugtų, ji ginasi nuo aplinkos + plius jos dizainas yra siurbti naudingas medžiagas iš aplinkos. Šita visa chemija neigiamai veikia organizmus kurie nėra prisitaikę ją virškinti. Suvalgyk žalių pupų arba vyšnių kauliukų

    https://www.bbc.com/news/uk-england-lancashire-40738573
    O dieve... jei trumpai tai zmogaus organizmas ir zarnynas YRA prisitaikes vartoti nedidelius kiekius sakniagumbiu, bei riesutu.. kaip galvoji pirmieji zmones isgyveno afrikoje? hunters-gatherers kaip sakant ir pabrezciau gatherers. Zinoma dideli kiekiai nera gerai ir zinoma kai kurie yra nuodingi... bet as gi sneku apie graikiskus riesutus, dziovintas datules bei razinas.. siaip tai kazkoks nesusipratimas jusu atsakymai.
    Paskutinis taisė DeSadas; 2020.03.13, 12:41.

    Komentuoti:


  • Lettered
    replied
    Parašė Sula Rodyti pranešimą
    Na bet kinai maitinosi laukiniais šikšnosparniais, kurių mėsa, ko gero, labai vertinga ir tikrai ekologiška, ir še tau
    Neveltui viduržemio jūros dietoje (kuri moksliškai įrodyta kaip sveikiausia) yra labai mažai raudonos mėsos.

    Komentuoti:


  • Lettered
    replied
    Parašė Eikantas X Rodyti pranešimą

    Kad gyvūnai gamtoje sveikai maitintųsi, jiems nereikia medicinos daktaro laipsnio.
    Bet jūs ne gamtoje gyvenančius gyvūnus valgot (nebent esat kinas)
    Atsakykite geriau į klausimą.
    Paskutinis taisė Lettered; 2020.03.13, 12:39.

    Komentuoti:


  • Sula
    replied
    Na bet kinai maitinosi laukiniais šikšnosparniais, kurių mėsa, ko gero, labai vertinga ir tikrai ekologiška, ir še tau

    Komentuoti:


  • Eikantas X
    replied
    Parašė Lettered Rodyti pranešimą

    O kokia jūsų patirtis? Pagal jus turbūt apskritai nieko negalima valgyti, jei net pomidorai kliūna.
    Kad gyvūnai gamtoje sveikai maitintųsi, jiems nereikia medicinos daktaro laipsnio.

    Komentuoti:


  • Eikantas X
    replied
    Parašė DeSadas Rodyti pranešimą
    Tau viskas su galva gerai? antinutrientu ir lektinu? ir riesutai bei pomidorai nera gerai.... OMG ar nebusi facebookinis specialystas? siaip tai ziauru..
    Nelabai ką išmanai apie gamtą bei maistą. Žiauru... Riešutas yra sėkla, o sėklos yra skirtos augalams išaugti, o ne žmogui virškinti. Tam kad sėkla išaugtų, ji ginasi nuo aplinkos + plius jos dizainas yra siurbti naudingas medžiagas iš aplinkos. Šita visa chemija neigiamai veikia organizmus kurie nėra prisitaikę ją virškinti. Suvalgyk žalių pupų arba vyšnių kauliukų

    https://www.bbc.com/news/uk-england-lancashire-40738573
    Paskutinis taisė Eikantas X; 2020.03.13, 12:33.

    Komentuoti:

Working...
X