Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Eurobasket 2011. Pasiruošimas

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    #61
    nei čia patekt į šitą šalį yra kaip, nei kur gyvent, nei alaus po 22 valandos išgert, o dar gatvėse išjungiamos šviesos nakčiai.. ot tai čempionatą surengsim pagoniškoj Sarmatijoj.. FIBA turbūt iš nervų kojų nagus graušis iki pat 2011, kaip kad Platini graužiasi dėl sprendimo Lenkijoj ir Ukrainoj daryt Euro2012 futbolo čempionatą.. Jei ne lietuvių fanai, kurie tikimasi užtikrins puikų renginio lankomumą ir atmosferą, manau, tokio lygio renginį pas save gautume organizuot nebent po kokių 20-30 metų. Na, tikėkimės neapsigėdinsim.. bet kuriuo atveju, Garastas ir ko dabar turėtų sukti smegenis ir minti slenksčius per visur, kaip čia iki to laiko susitvarkyti su skrydžiais ir kur apgyvendinti žmones bei informuoti kitų šalių sirgalius apie visa tai.. Gal reikėtų organizuot kokią visuomeniškumo akciją "Priimk sielos brolį krepšinio gerbėją į savo namus - laimėk bilietą į olimpiadą?"
    Jūsų,
    Analitikas PlėtRa™

    Komentaro autorius neatsako už nieką išskyrus save - galvokit savo galva, jis nėra Jūsų dvasinis gyvenimo vadovas.

    Comment


      #62
      Merai Lenkijoje ir krepšinį žiūrėjo, ir apie krepšinį kalbėjo
      2009 m. Rugsėjo 22 d.
      Rūta JANKUVIENĖ www.skrastas.lt

      Šiaulių meras Genadijus Mikšys kartu su kitų didžiųjų šalies miestų vadovais praėjusią savaitę viešėjo Lenkijoje, kurioje vyko Europos vyrų krepšinio čempionatas. Vizito tikslas — pristatyti Lietuvą kaip 2011 metų čempionato šeimininkę. G. Mikšys spėjo pažiūrėti ir varžybų ketvirtfinalius bei pusfinalius.

      Šiauliai geriausiai pasirengę

      Lietuvos delegacija susitiko su FIBA Europe atstovais, domėjosi lenkų patirtimi. Katovicuose buvo surengta spaudos konferencija, kurioje dalyvavo šalies užsienio reikalų ministras Vygaudas Ušackas, Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Vladas Garastas.

      2011 metų Europos vyrų krepšinio čempionato pogrupių rungtynės numatytos Šiauliuose, Klaipėdoje, Panevėžyje ir Alytuje. Ketvirtfinalio, pusfinalio ir finalo rungtynės vyktų Vilniuje, Kaune.


      Šiauliai, pasak G. Mikšio, yra geriausiai pasirengę čempionatui. Klaipėda, Kaunas arenų dar nepasistatė, Panevėžys neturi viešbučio, tinkamo komandoms priimti.

      Šiauliai turi ir areną, atitinkančią FIBA reikalavimus pogrupio varžyboms surengti, ir viešbučius komandoms, teisėjams, FIBA atstovams priimti. FIBA atstovai ypač pabrėžę viešbučių problemą. Visos komandos turi gyventi vienodomis sąlygomis. Pogrupio komnadoms priimti viešbučio reikia ne mažesnio nei 120 vietų. Šiauliai, pasak mero, tokį viešbutį turi. Visas komandas planuojama apgyvendinti viešbutyje „Šiauliai“.

      Jeigu turistams viešbučių neužtektų, ketinama įrenginėti kempingų aikšteles, ieškoti bendrabučių, tartis su privataus būsto nuomotojais, sudaryti jų sąrašą.

      Lenkijoje pinigus klojo savivaldybės

      Pasak G. Mikšio, Lenkijai čempionatas kainavo 25 milijonus zlotų. Apie 70 procentų šių lėšų skyrė miestų, kuriose vyko rungtynės, savivaldybės.

      „Finalas, pusfinaliai Katovicuose, o ne Varšuvoje ar kitur, vyko būtent todėl, kad Katovicai skyrė didžiausią lėšų sumą“, — sakė G. Mikšys.

      Lietuvoje čempionato organizavimo išlaidų didžiąją dalį ketina prisiimti Vyriausybė. Savivaldybei, mero skaičiavimu, čempionatas kainuotų vieną milijoną litų.

      „Tačiau miestui tokios išlaidos atsipirktų, — teigė G. Mikšys. — Pavyzdžiui, vien trys dienos Šiauliuose vykusių pasaulio imtynių žaidynių miestui davė 600 tūkstančių litų pajamų.“

      Suderino su varžybomis

      Meras matė visas ketvirtfinalio ir pusfinalio rungtynes. Bilietus, sakė „Šiaulių kraštui“, pirkęs pats ir viešbučius apmokėjęs už savo pinigus. Iš viso išleidęs 2370 litų.

      Katovicų arenoje per rungtynių pertraukėles, anot mero, gražiausiai šoko „Žalgirio“ krepšinio komandos šokėjos. “Pasirodėme, kad esame ir šokių šalis“, — sakė G. Mikšys.

      Meras, dalydamasis įspūdžiais iš Lenkijos, teigė, jog iki paskutiniųjų čempionato rungtynių Katovicuose buvo pilna lietuvių aistruolių — apie du tūkstančius. Kartu su slovėnų aistruoliais lietuviai vyravo tarp rungtynių žiūrovų. Tuo tarpu pačių lenkų dėmesys čempionatui jau buvo atslūgęs.
      RADVILIŠKIO AMBASADORIUS :D

      Comment


        #63
        Panevėžio pasirengimas krepšinio EČ 2011

        Europos čempionato rengėjai Panevėžiui skelbia ultimatumą

        2009-09-22 14:18
        Inga Kontrimavičiūtė, Sekundė



        Milijoninėms Panevėžio investicijoms į „Cido“ areną gresia likti prašvilptoms vėjais. Specialiai 2011-ųjų Europos vyrų krepšinio čempionatui statytoje arenoje gali būti neleista rengti varžybų, jei Panevėžys nesugebės pasirūpinti viešbučiais.

        „Ypatingą dėmesį skirsime tam, kad žaidėjams būtų sudarytos geriausios sąlygos. Nebus jokių kompromisų – jeigu miestas neturės aukščiausios klasės viešbučio dalyvaujančioms komandoms, tame mieste varžybų rengti neleisime“, – savaitgalį Katovicuose (Lenkija) surengtame 2011-ųjų Europos krepšinio čempionato darbo grupės susitikime pareiškė „FIBA Europe“ generalinis sekretorius Naras Zanolinas.

        Čempionato varžybas numatoma rengti Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje ir Panevėžyje. Tačiau pastarajam gresia likti išbrauktam iš kandidatų sąrašo, nes vienintelis neturi kur apgyvendinti krepšininkus.

        FIBA reikalauja, kad visos keturios grupės komandos – bent 120 žmonių – būtų apgyvendintos viename viešbutyje. Pas mus tokį būrį vienu metu galintis priimti pačiame miesto centre esantis „Panevėžio“ viešbutis apleistas, jį būtina rekonstruoti.

        Neįsivaizdavo, kad neturi

        Krepšinio federacijos prezidento Vlado Garasto teigimu, dėl kitų miestų čempionato organizatoriai gali būti ramūs: Alytuje žaisiančias komandas numatoma apgyvendinti Druskininkuose, dėl varžybų Klaipėdoje taip pat neturėtų kilti rūpesčių, nes komandos galės gyventi Palangoje.

        Didžiausia problema – Panevėžys. Jei neatsiras aukšto lygio viešbučio, kuriame tilptų 120 žmonių, miestas gali būti išbrauktas iš kandidatų rengti varžybas sąrašo“, – perspėjo Lietuvos krepšinio federacijos projektų vadovas Mindaugas Špokas.

        Pasak jo, FIBA vadovai net neįsivaizdavę, kad miestas gali neturėti aukšto lygio didelio viešbučio.

        „Lenkijoje žaidėjai gyveno keturių žvaigždučių viešbučiuose, bet mažiukuose kambariuose. O Panevėžyje ir tokio nėra“, – „Sekundei“ teigė M.Špokas.

        Pasak projektų vadovo, žaidėjams įsikurti būtų tinkamas vienintelis „Romantic“, tačiau jame išsitektų tik dvi komandos.

        Daugiau alternatyvų čempionato rengėjai mieste nemato. M.Špoko nuomone, išeitis iš keblios situacijos – dvylikaaukščio „Panevėžio“ viešbučio rekonstrukcija.

        „Krepšinio federacija tik gali pakartoti, kad situacija bloga. Tą Panevėžio meras pats susitikime girdėjo. Miestas, verslininkai patys turi ieškoti sprendimo“, – teigė M.Špokas.

        Savivaldybė nuleidžia rankas

        Panevėžys turi laiko iki gruodžio pasiūlymams pateikti. Spalį Krepšinio federacija planuoja pati apsilankyti Panevėžyje ir įvertinti jo viešbučius.

        Anot projektų vadovo, čempionato varžybas organizuosiantis miestas privalo turėti mažiausiai keturis viešbučius – žaidėjams, FIBA atstovams, žurnalistams ir krepšinio sirgaliams apgyvendinti.

        Skaičiuojama, kad per 2011-ųjų Europos vyrų krepšinio čempionato grupės varžybas į Panevėžį atvyktų apie 1500 svečių.

        Gelbėti Panevėžį pasišovė netgi V.Garastas. Lietuvos krepšinio patriarchas ketina pats kreiptis į Vyriausybę.

        Panevėžio meras Povilas Vadopolas tvirtina, kad miestas neišsiversiantis be valstybės paramos.

        „Galime tik prašyti Vyriausybės pagalbos, nes Savivaldybė šios problemos neišspręs. Apmaudžiausia, kad iki šiol net nebuvo keliama sąlyga dėl žaidėjų apgyvendinimo viename viešbutyje. Tą aš pirmą kartą išgirdau tik praėjusį savaitgalį Lenkijoje“, – teigė meras.

        Jo nuomone, FIBA viešbučiais susirūpino, nes Lenkijoje sulaukta krepšininkų skundų dėl nevienodų gyvenimo sąlygų.

        Pasak P.Vadopolo, Panevėžys būtų pajėgus krepšininkus apgyvendinti dviejuose viešbučiuose.

        Planai sustojo


        Į beveik prieš metus veiklą pradėjusią „Cido“ areną Savivaldybė investavo 24 mln. Lt. Dar apie 70 mln. Lt panaudota Europos Sąjungos paramos. Vien arenos išlaikymas per metus Savivaldybei atsieina 2,1 mln. Lt.

        „Jau net ne kelis milijonus litų mokame bankui palūkanų už arenai statyti paimtą paskolą“, – teigė P.Vadopolas.

        Kad svarbiausias tikslas statant areną buvo galimybė Panevėžyje rengti 2011 m. Europos krepšinio čempionato varžybas, patvirtino jos krikštatėviu laikomas ultratriatlonininkas miesto Tarybos narys Vidmantas Urbonas.

        Jo teigimu, kylant arenai buvo svarstomas ir jos lankytojų apgyvendinimo klausimas.

        Buvo numatyta rekonstruoti „Panevėžio“ viešbutį, o į čempionatą suvažiavusius sirgalius apgyvendinti prie „Babilono“ pramogų ir prekybos centro iškilti turėjusiuose dviejuose daugiabučiuose.

        Nė vienas iš tuomečių planų net nepradėti įgyvendinti – sovietinių laikų monstru virtęs viešbutis byra, o apie modernių daugiabučių statybas sunkmečiu verslininkai nebekalba.

        V.Urbono nuomone, dėl tokios situacijos atsakomybę turėtų prisiimti dabartinė valdančioji dauguma.

        „Darbo grupė važinėjo į posėdžius, į seminarus, sėmėsi patirties, kaip tokio masto čempionatai organizuojami. Į ją buvo įtraukti ne tik politikai ir sporto specialistai, bet ir kultūros darbuotojai, netgi dizaineriai. Bet pasikeitus Panevėžio valdžiai visi darbai sustojo. Aš netgi nežinau, ar dabar iš viso kas nors tuo užsiima“, – teigė V.Urbonas.

        Viešbučiai merdėja

        Vienas iš „Panevėžio“ viešbučio savininkų, žinomas verslininkas Remigijus Juodviršis pripažįsta: jei nebus gauta bent 30 mln. Lt Europos Sąjungos parama, pastato paskirtis keisis. Verslininkai numatę jame įrengti biurus ir gyvenamuosius butus.

        Viešbučio savininkai jau porą kartų tikėjosi įkvėpti statiniui gyvybės, tačiau iš pradžių negavo pritarimo ES paramai gauti, paskui finansuoti projekto nesutiko bankai. Savininkai planuoja išjungti ir viešbučio šildymą.

        R.Juodviršio nuomone, gavus finansavimą iki čempionato būtų įmanoma suspėti pastatą atgaivinti. Tačiau verslininkas abejoja, ar grandiozinis viešbutis atsipirktų turistų negausiai lankomame Panevėžyje.

        http://www.krepsinis.net/news.php?news_id=120409
        Paskutinis taisė Juozas007; 2009.09.22, 20:41.

        Comment


          #64
          http://www.krepsinis.net/news.php?news_id=120409

          Europos čempionato rengėjai Panevėžiui skelbia ultimatumą




          Milijoninėms Panevėžio investicijoms į „Cido“ areną gresia likti prašvilptoms vėjais. Specialiai 2011-ųjų Europos vyrų krepšinio čempionatui statytoje arenoje gali būti neleista rengti varžybų, jei Panevėžys nesugebės pasirūpinti viešbučiais.

          „Ypatingą dėmesį skirsime tam, kad žaidėjams būtų sudarytos geriausios sąlygos. Nebus jokių kompromisų – jeigu miestas neturės aukščiausios klasės viešbučio dalyvaujančioms komandoms, tame mieste varžybų rengti neleisime“, – savaitgalį Katovicuose (Lenkija) surengtame 2011-ųjų Europos krepšinio čempionato darbo grupės susitikime pareiškė „FIBA Europe“ generalinis sekretorius Naras Zanolinas.

          Čempionato varžybas numatoma rengti Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje ir Panevėžyje. Tačiau pastarajam gresia likti išbrauktam iš kandidatų sąrašo, nes vienintelis neturi kur apgyvendinti krepšininkus.

          FIBA reikalauja, kad visos keturios grupės komandos – bent 120 žmonių – būtų apgyvendintos viename viešbutyje. Pas mus tokį būrį vienu metu galintis priimti pačiame miesto centre esantis „Panevėžio“ viešbutis apleistas, jį būtina rekonstruoti.

          Neįsivaizdavo, kad neturi

          Krepšinio federacijos prezidento Vlado Garasto teigimu, dėl kitų miestų čempionato organizatoriai gali būti ramūs: Alytuje žaisiančias komandas numatoma apgyvendinti Druskininkuose, dėl varžybų Klaipėdoje taip pat neturėtų kilti rūpesčių, nes komandos galės gyventi Palangoje.

          „Didžiausia problema – Panevėžys. Jei neatsiras aukšto lygio viešbučio, kuriame tilptų 120 žmonių, miestas gali būti išbrauktas iš kandidatų rengti varžybas sąrašo“, – perspėjo Lietuvos krepšinio federacijos projektų vadovas Mindaugas Špokas.

          Pasak jo, FIBA vadovai net neįsivaizdavę, kad miestas gali neturėti aukšto lygio didelio viešbučio.

          „Lenkijoje žaidėjai gyveno keturių žvaigždučių viešbučiuose, bet mažiukuose kambariuose. O Panevėžyje ir tokio nėra“, – „Sekundei“ teigė M.Špokas.

          Pasak projektų vadovo, žaidėjams įsikurti būtų tinkamas vienintelis „Romantic“, tačiau jame išsitektų tik dvi komandos.

          Daugiau alternatyvų čempionato rengėjai mieste nemato. M.Špoko nuomone, išeitis iš keblios situacijos – dvylikaaukščio „Panevėžio“ viešbučio rekonstrukcija.

          „Krepšinio federacija tik gali pakartoti, kad situacija bloga. Tą Panevėžio meras pats susitikime girdėjo. Miestas, verslininkai patys turi ieškoti sprendimo“, – teigė M.Špokas.

          Savivaldybė nuleidžia rankas

          Panevėžys turi laiko iki gruodžio pasiūlymams pateikti. Spalį Krepšinio federacija planuoja pati apsilankyti Panevėžyje ir įvertinti jo viešbučius.

          Anot projektų vadovo, čempionato varžybas organizuosiantis miestas privalo turėti mažiausiai keturis viešbučius – žaidėjams, FIBA atstovams, žurnalistams ir krepšinio sirgaliams apgyvendinti.

          Skaičiuojama, kad per 2011-ųjų Europos vyrų krepšinio čempionato grupės varžybas į Panevėžį atvyktų apie 1500 svečių.

          Gelbėti Panevėžį pasišovė netgi V.Garastas. Lietuvos krepšinio patriarchas ketina pats kreiptis į Vyriausybę.

          Panevėžio meras Povilas Vadopolas tvirtina, kad miestas neišsiversiantis be valstybės paramos.

          „Galime tik prašyti Vyriausybės pagalbos, nes Savivaldybė šios problemos neišspręs. Apmaudžiausia, kad iki šiol net nebuvo keliama sąlyga dėl žaidėjų apgyvendinimo viename viešbutyje. Tą aš pirmą kartą išgirdau tik praėjusį savaitgalį Lenkijoje“, – teigė meras.

          Jo nuomone, FIBA viešbučiais susirūpino, nes Lenkijoje sulaukta krepšininkų skundų dėl nevienodų gyvenimo sąlygų.

          Pasak P.Vadopolo, Panevėžys būtų pajėgus krepšininkus apgyvendinti dviejuose viešbučiuose.

          Planai sustojo

          Į beveik prieš metus veiklą pradėjusią „Cido“ areną Savivaldybė investavo 24 mln. Lt. Dar apie 70 mln. Lt panaudota Europos Sąjungos paramos. Vien arenos išlaikymas per metus Savivaldybei atsieina 2,1 mln. Lt.

          „Jau net ne kelis milijonus litų mokame bankui palūkanų už arenai statyti paimtą paskolą“, – teigė P.Vadopolas.

          Kad svarbiausias tikslas statant areną buvo galimybė Panevėžyje rengti 2011 m. Europos krepšinio čempionato varžybas, patvirtino jos krikštatėviu laikomas ultratriatlonininkas miesto Tarybos narys Vidmantas Urbonas.

          Jo teigimu, kylant arenai buvo svarstomas ir jos lankytojų apgyvendinimo klausimas.

          Buvo numatyta rekonstruoti „Panevėžio“ viešbutį, o į čempionatą suvažiavusius sirgalius apgyvendinti prie „Babilono“ pramogų ir prekybos centro iškilti turėjusiuose dviejuose daugiabučiuose.

          Nė vienas iš tuomečių planų net nepradėti įgyvendinti – sovietinių laikų monstru virtęs viešbutis byra, o apie modernių daugiabučių statybas sunkmečiu verslininkai nebekalba.

          V.Urbono nuomone, dėl tokios situacijos atsakomybę turėtų prisiimti dabartinė valdančioji dauguma.

          „Darbo grupė važinėjo į posėdžius, į seminarus, sėmėsi patirties, kaip tokio masto čempionatai organizuojami. Į ją buvo įtraukti ne tik politikai ir sporto specialistai, bet ir kultūros darbuotojai, netgi dizaineriai. Bet pasikeitus Panevėžio valdžiai visi darbai sustojo. Aš netgi nežinau, ar dabar iš viso kas nors tuo užsiima“, – teigė V.Urbonas.

          Viešbučiai merdėja

          Vienas iš „Panevėžio“ viešbučio savininkų, žinomas verslininkas Remigijus Juodviršis pripažįsta: jei nebus gauta bent 30 mln. Lt Europos Sąjungos parama, pastato paskirtis keisis. Verslininkai numatę jame įrengti biurus ir gyvenamuosius butus.

          Viešbučio savininkai jau porą kartų tikėjosi įkvėpti statiniui gyvybės, tačiau iš pradžių negavo pritarimo ES paramai gauti, paskui finansuoti projekto nesutiko bankai. Savininkai planuoja išjungti ir viešbučio šildymą.

          R.Juodviršio nuomone, gavus finansavimą iki čempionato būtų įmanoma suspėti pastatą atgaivinti. Tačiau verslininkas abejoja, ar grandiozinis viešbutis atsipirktų turistų negausiai lankomame Panevėžyje.

          Comment


            #65
            Panevėžiui – paskutinis šansas rengi 2011 metų Europos čempionato grupės kovas
            Inga Kontrimavičiūtė, „Sekundė“
            2009 spalio mėn. 3 d. 10:05


            Už 120 milijonų litų areną pasistačiusiai Aukštaitijos sostinei Lietuvos krepšinio federacija (LKF) iškėlė ultimatumą: iki trečiadienio (spalio 7 d.) pateikti sprendimą, kur bus galima apnakvindinti 2011 metų Europos čempionato pogrupio varžybose žaisiančias keturias krepšininkų komandas.

            „FIBA Europe“ reikalauja, kad visi žaidėjai būtų apgyvendinti viename viešbutyje. Skaičiuojama, kad tam Panevėžyje reikia mažiausiai 100 vietų. Tokį būrį galintis sutalpinti vienintelis „Panevėžio“ viešbutis – apleistas ir nebeeksploatuojamas.

            „Būtų didelis smūgis, didžiausia katastrofa ir nesusipratimas“, – mano LKF prezidentas Vladas Garastas, jei sporto areną pasistačiusiame Panevėžyje neįvyktų 2011 metų Europos vyrų krepšinio čempionato pogrupio varžybos.

            „Komandų išmėtyti po viešbutėlius negalime, nes žaidėjai gyventų nevienodomis sąlygomis ir gali pareikšti daug protestų“, – perspėjo federacijos prezidentas Vladas Garastas.

            Kad krepšininkai – ne eiliniai klientai, įsitikino čempionato Lenkijoje organizatoriai, kai aukštaūgiai Ispanijos žaidėjai dėl jiems per trumpų lovų susirinkę daiktus paliko jiems paskirtąjį viešbutį.


            Svarstys Vyriausybė

            Vis dėlto krepšinio federacijos atstovai nepraranda vilties, kad Panevėžys ras išeitį. Tris Panevėžio viešbučius – „Romantic“, „Smėlynės“ ir „Conviva“ – aplankę V. Garastas ir federacijos projektų vadovas Mindaugas Špokas teigia matantys kompromisą – plėsti vieną iš miesto viešbučių.

            Kurį ketinama pritaikyti čempionatui, pasak federacijos atstovų, bus viešai paskelbta kitą savaitę, kai miesto Savivaldybės ir verslininkų parengti namų darbai bus apsvarstyti Vyriausybės posėdyje.

            Jei Panevėžys ne tik sugebėtų pritaikyti viešbutį komandoms, bet ir arenoje įrengtų sėdimas vietas virš treko, mieste galėtų būti organizuojamos ir čempionato pogrupio varžybos, ir rungtynės su Lietuvos komanda. Kaip Lietuva pasirengusi čempionatui, „FIBA Europe“ vertins gruodį.

            „Jei iki tol neturėsime atsakymo, kas Panevėžyje daroma dėl apgyvendinimo, FIBA tikrai nedarys išimčių ir miestas bus išbrauktas iš čempionato.

            Jie neturi sentimentų, kad čia graži arena ar įspūdinga krepšinio istorija. Jai svarbiausia, kad žaidėjai negyventų prastomis sąlygomis“, – pabrėžė M. Špokas.

            Panevėžiui praradus tokią teisę, pogrupio varžybas numatoma organizuoti Kauno halėje.

            LKF prezidentui baisu

            Europos vyrų krepšinio čempionato pogrupio varžybos Panevėžyje truktų savaitę. Kiek Aukštaitijos sostinė sulauks svečių, lems, kokios komandos burtų būdu susitiks krepšinio aikštelėje.

            Skaičiuojama, kad į Panevėžį turėtų atvykti bent 500 žmonių: žaidėjų, juos aptarnaujančio personalo, žurnalistų, sporto aistruolių ir kt.

            Čempionato rungtynes planuojama organizuoti šešiuose miestuose – Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje ir Panevėžyje.

            Tačiau Klaipėda dar neturi arenos, Alytuje tik pradedami rekonstruoti sporto rūmai, o universalią sporto areną pasistačiusio Panevėžio vadovai suka galvas, kur apgyvendins sportininkus.

            „Metai baigiasi. Laiko mažėja, o man darosi vis baisyn ir baisyn“, – apie miestų, pretenduojančių rengti čempionato varžybas, pasirengimą kalbėjo V. Garastas.

            delfi.lt
            RADVILIŠKIO AMBASADORIUS :D

            Comment


              #66

              Panevėžiui - paskutinis šansas


              panevezio arena


              „Būtų didelis smūgis, didžiausia katastrofa ir nesusipratimas“, – mano Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Vladas Garastas, jei sporto areną pasistačiusiame Panevėžyje neįvyktų 2011m. Europos vyrų krepšinio čempionato pogrupio varžybos.

              Už 120 milijonų litų areną pasistačiusiai Aukštaitijos sostinei krepšinio federacija iškėlė ultimatumą: iki trečiadienio pateikti sprendimą, kur bus galima apnakvindinti pogrupio varžybose žaisiančias keturias krepšininkų komandas.

              „FIBA Europe“ reikalauja, kad visi žaidėjai būtų apgyvendinti viename viešbutyje. Skaičiuojama, kad tam reikia mažiausiai 100 vietų. Tokį būrį galintis sutalpinti vienintelis „Panevėžio“ viešbutis – apleistas ir nebeeksploatuojamas.

              „Komandų išmėtyti po viešbutėlius negalime, nes žaidėjai gyventų nevienodomis sąlygomis ir gali pareikšti daug protestų“, – perspėjo federacijos prezidentas Vladas Garastas. Kad krepšininkai – ne eiliniai klientai, įsitikino čempionato Lenkijoje organizatoriai, kai aukštaūgiai Ispanijos žaidėjai dėl jiems per trumpų lovų susirinkę daiktus paliko jiems paskirtąjį viešbutį.

              Svarstys Vyriausybė

              Vis dėlto Krepšinio federacijos atstovai nepraranda vilties, kad Panevėžys ras išeitį. Tris Panevėžio viešbučius – „Romantic“, „Smėlynės“ ir „Conviva“ – vakar aplankę V.Garastas ir federacijos projektų vadovas Mindaugas Špokas teigia matantys kompromisą – plėsti vieną iš miesto viešbučių. Kurį ketinama pritaikyti čempionatui, pasak federacijos atstovų, bus viešai paskelbta kitą savaitę, kai miesto Savivaldybės ir verslininkų parengti namų darbai bus apsvarstyti Vyriausybės posėdyje.

              Jei Panevėžys ne tik sugebėtų pritaikyti viešbutį komandoms, bet ir arenoje įrengtų sėdimas vietas virš treko, mieste galėtų būti organizuojamos ir čempionato pogrupio varžybos, ir rungtynės su Lietuvos komanda. Kaip Lietuva pasirengusi čempionatui, „FIBA Europe“ vertins gruodį.

              „Jei iki tol neturėsime atsakymo, kas Panevėžyje daroma dėl apgyvendinimo, FIBA tikrai nedarys išimčių ir miestas bus išbrauktas iš čempionato. Jie neturi sentimentų, kad čia graži arena ar įspūdinga krepšinio istorija. Jai svarbiausia, kad žaidėjai negyventų prastomis sąlygomis“, – pabrėžė M.Špokas.

              Panevėžiui praradus tokią teisę, pogrupio varžybas numatoma organizuoti Kauno halėje.

              Prezidentui baisu


              Europos vyrų krepšinio čempionato pogrupio varžybos Panevėžyje truktų savaitę. Kiek Aukštaitijos sostinė sulauks svečių, lems, kokios komandos burtų būdu susitiks krepšinio aikštelėje. Skaičiuojama, kad į Panevėžį turėtų atvykti bent 500 žmonių: žaidėjų, juos aptarnaujančio personalo, žurnalistų, sporto sirgalių ir kt.

              Čempionato rungtynes planuojama organizuoti šešiuose miestuose – Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje ir Panevėžyje. Tačiau Klaipėda dar neturi arenos, Alytuje tik pradedami rekonstruoti sporto rūmai, o universalią sporto areną pasistačiusio Panevėžio vadovai suka galvas, kur apgyvendins sportininkus.

              „Metai baigiasi. Laiko mažėja, o man darosi vis baisyn ir baisyn“, – apie miestų, pretenduojančių rengti čempionato varžybas, pasirengimą kalbėjo V.Garastas.
              Plačiau skaitykite 2009 m. spalio 3 d. "Sekundėje".

              www.krepsinis.net
              Paskutinis taisė Xedos; 2015.04.08, 10:46.

              Comment


                #67
                va dabar ir pasimato, kad pasistatė areną, o toliau viskas visiems buvo giliai po vyrišku lytiniu organu...

                Comment


                  #68
                  Parašė daktaras Rodyti pranešimą
                  va dabar ir pasimato, kad pasistatė areną, o toliau viskas visiems buvo giliai po vyrišku lytiniu organu...
                  Jeigu miesto politikai tikrai turi tą vyrišką l... o..., jie tikrai ras išeitį, ir EČ-2011 rungtynės vyks ir Panevėžyje. Kažkodėl nutilo "Babilono" savininkai, žadėję specialiai dėl EČ-2011 Panevėžyje, Klaipėdos gatvės gale statyti didelį viešbutį, kurį po čempionato būtų konvertavę į daugiabutį.
                  I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
                  Parama Siaurojo geležinkelio klubui

                  Comment


                    #69
                    Parašė Juozas007 Rodyti pranešimą
                    Panevėžiui - paskutinis šansas
                    Už 120 milijonų litų areną pasistačiusiai Aukštaitijos sostinei krepšinio federacija iškėlė ultimatumą: iki trečiadienio pateikti sprendimą, kur bus galima apnakvindinti pogrupio varžybose žaisiančias keturias krepšininkų komandas. „FIBA Europe“ reikalauja, kad visi žaidėjai būtų apgyvendinti viename viešbutyje. Skaičiuojama, kad tam reikia mažiausiai 100 vietų. Tokį būrį galintis sutalpinti vienintelis „Panevėžio“ viešbutis – apleistas ir nebeeksploatuojamas.
                    „Komandų išmėtyti po viešbutėlius negalime, nes žaidėjai gyventų nevienodomis sąlygomis ir gali pareikšti daug protestų“, – perspėjo federacijos prezidentas Vladas Garastas. Kad krepšininkai ne eiliniai klientai, įsitikino čempionato Lenkijoje organizatoriai, kai aukštaūgiai Ispanijos žaidėjai dėl jiems per trumpų lovų susirinkę daiktus paliko jiems paskirtąjį viešbutį.
                    Vis dėlto Krepšinio federacijos atstovai nepraranda vilties, kad Panevėžys ras išeitį. Tris Panevėžio viešbučius — Romantic, Smėlynės ir Conviva vakar aplankę V.Garastas ir federacijos projektų vadovas Mindaugas Špokas teigia matantys kompromisą – plėsti vieną iš miesto viešbučių. Kurį ketinama pritaikyti čempionatui, pasak federacijos atstovų, bus viešai paskelbta kitą savaitę, kai miesto Savivaldybės ir verslininkų parengti namų darbai bus apsvarstyti Vyriausybės posėdyje.
                    Jei Panevėžys ne tik sugebėtų pritaikyti viešbutį komandoms, bet ir arenoje įrengtų sėdimas vietas virš treko, mieste galėtų būti organizuojamos ir čempionato pogrupio varžybos, ir rungtynės su Lietuvos komanda. Kaip Lietuva pasirengusi čempionatui, „FIBA Europe“ vertins gruodį.
                    „Jei iki tol neturėsime atsakymo, kas Panevėžyje daroma dėl apgyvendinimo, FIBA tikrai nedarys išimčių ir miestas bus išbrauktas iš čempionato. Jai svarbiausia, kad žaidėjai negyventų prastomis sąlygomis“, – pabrėžė M.Špokas.
                    Europos vyrų krepšinio čempionato pogrupio varžybos Panevėžyje truktų savaitę. Kiek Aukštaitijos sostinė sulauks svečių, lems, kokios komandos burtų būdu susitiks krepšinio aikštelėje. Skaičiuojama, kad į Panevėžį turėtų atvykti bent 500 žmonių: žaidėjų, juos aptarnaujančio personalo, žurnalistų, sporto sirgalių ir kt.
                    Klaipėda dar neturi arenos, Alytuje tik pradedami rekonstruoti sporto rūmai, o universalią sporto areną pasistačiusio Panevėžio vadovai suka galvas, kur apgyvendins sportininkus.
                    Parašė mamamia Rodyti pranešimą
                    sveiki, gal yra naujienų apie planuotą rekonstruoti viešbutį Panevėžys? buvo minčių ten atidaryti ir IKI paduotuvę. Puslapis www.hotelpanevezys.lt kaip suprantu atnaujinamas, nes išmeta Duomenų centro lentelę apie serverį paruoštą darbui.
                    Apie Panevėžio viešbučių problemas šiame forume daug prikalbėta (http://www.miestai.net/forumas/showt...?t=724&page=39, nuo 1536 pranešimo) bet kiek iš mūsų žinome visą ir tikrą informaciją? Nepatingėjau, sugaišau šiek tiek laiko ir surinkau visų legalių Panevėžio miesto viešbučių ir svečių namų sąrašą. Jame nerasite Panevėžio rajono (priemiesčių) apgyvendinimo įmonių, taip pat viešai prieinamų trumpalaikių (ir ilgalaikių) nakvynių bendrabučiuose, ką neretai siūlo sporto mokyklos. Manau, kad ši informacija suteiks diskusijai realesnį pagrindą. jei pastebėsite klaidų, netikslumų ar informacijos trūkumo — būtinai parašykite.

                    ROMANTIC 4*
                    Viešbutis, Kranto g. 24, Panevėžys
                    39 kambariai, 78 vietos

                    CONVIVA 3*
                    Viešbutis, Laisvės a. 16, Panevėžys
                    10 kambarių, 18 vietų

                    PANEVĖŽYS 2*
                    Viešbutis, Laisvės a. 26, Panevėžys
                    92 kambariai, 153 vietos

                    ŠERMUTAS 3*
                    Viešbutis, Tinklų g. 51, Panevėžys
                    33 kambariai, 82 vietos

                    PERVAŽA 2*
                    Viešbutis, Smėlynės g.112, Panevėžys
                    27 kambariai, 79 vietos

                    SMĖLYNĖ 3*
                    Svečių namai, Smėlynės g. 3, Panevėžys
                    21 kambarys, 51 vieta

                    VERSLO KLASĖ 3*
                    Svečių namai, Smėlynės g. 104, Panevėžys
                    7 kambariai, 15 vietų

                    KAZIUKO KAMARA 2*
                    Svečių namai, Klaipėdos g. 67, Panevėžys
                    7 kambariai, 16 vietų

                    Nakvynė&Pusryčiai. K. Paliulienė
                    Respublikos g. 21, Panevėžys
                    Nėra duomenų

                    B&B Nakvynė ir pusryčiai, L. Jakaitienė
                    Kranto g. 15a, Panevėžys
                    2 kambariai, 6 vietos

                    Iš viso: ne mažiau kaip 498 nakvynės vietos.
                    Atkreipkite dėmesį, kad skaičiuojama, kad į Panevėžį turėtų atvykti bent 500 žmonių: žaidėjų, juos aptarnaujančio personalo, žurnalistų, sporto sirgalių ir kt., bet neįvykdomas reikalavimas turėti bent vieną viešbutį, vienu metu talpinantį ne mažiau kaip 100 žmonių. Šiandien techniškai toks būtų tik "Panevėžys", tačiau jam skubiai reikia renovacijos. Kitas būdas — esamų vidutinio dydžio viešbučių (per 50 vietų) plėtra, rekonstrukcija padidinant talpumą iki bent 100 nakvynės vietų. Žinoma, dėl vienos savaitės pelno joks verslininkas tuo neužsiims, reikės valdiškų institucijų įsikišimo.
                    I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
                    Parama Siaurojo geležinkelio klubui

                    Comment


                      #70
                      Parašė doncius Rodyti pranešimą
                      Panevėžiui – paskutinis šansas rengi 2011 metų Europos čempionato grupės kovas
                      Už 120 milijonų litų areną pasistačiusiai Aukštaitijos sostinei Lietuvos krepšinio federacija (LKF) iškėlė ultimatumą: iki trečiadienio (spalio 7 d.) pateikti sprendimą, kur bus galima apnakvindinti 2011 metų Europos čempionato pogrupio varžybose žaisiančias keturias krepšininkų komandas.
                      „FIBA Europe“ reikalauja, kad visi žaidėjai būtų apgyvendinti viename viešbutyje. Skaičiuojama, kad tam Panevėžyje reikia mažiausiai 100 vietų. Tokį būrį galintis sutalpinti vienintelis „Panevėžio“ viešbutis – apleistas ir nebeeksploatuojamas.
                      Atsakymą apie Panevėžio viešbučius ir apgyvendinimo/nakvynės galimybes rasite čia: http://www.miestai.net/forumas/showp...postcount=1803. Rekomenduoju Panevėžio viešbučių problemas aptarti ir diskutuoti šioje temoje (Panevėžio projektai).
                      I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
                      Parama Siaurojo geležinkelio klubui

                      Comment


                        #71
                        Pragmatiškai žiūrint, po visų tų svečių išvažinėjimo, "Panevėžio" viešbutį reliausia būtų, kaip kažkur yra minėjęs Wycka, konvertuoti į butus arba (čia būtų logiškiausias variantas) biurus. Kažkada, utopiniuose Babilono vystytojų planuose, buvo pastatatyti miesto savivaldybei "dangoraižį" kažkur prie Babilono. Dabar yra realus šansas. Ir visai netoliese.
                        Kitokio pritaikymo šiam, miesto centro griozdui, nematau.

                        Beja, net nežnojau, kad Tinklų gatvėjė kažkas yra.

                        O šiaip tai, deja, kol kas padėtis be vargiai regimos išeities....
                        ______________
                        The Division Bell

                        Comment


                          #72
                          Parašė Kecal Rodyti pranešimą
                          Man tik keista darosi pagalvojus, kokia iš tiesų apleista Lietuvoje sovietmečiu buvo sporto infrastruktūra. Akivaizdu, kokia gili provincija buvome šia prasme... Nė viena arena taip ir nepranoko Kauno sporto halės...
                          Vilniaus sporto rūmai?

                          Parašė Wycka Rodyti pranešimą
                          Nesupratau - atrodo, čia bus mūsų forumas, tik angliška versija. Ar aš vienintelis to dar nežinau?
                          Tiesiog tarptautinis forumas vyraujančia ta pačia urbanistine tematika kaip ir miestai.net. Jis nepalyginamai didesnis, kaip ir senesnis. Būtent ten ir pradėjo rinktis architektūra besidomintys tautiečiai (Mantas, Jonas ir kiti), o lietuviško forumo idėja kilo kiek vėliau.

                          Comment


                            #73
                            Parašė Wycka Rodyti pranešimą
                            Apie Panevėžio viešbučių problemas šiame forume daug prikalbėta (http://www.miestai.net/forumas/showt...?t=724&page=39, nuo 1536 pranešimo) bet kiek iš mūsų žinome visą ir tikrą informaciją? Nepatingėjau, sugaišau šiek tiek laiko ir surinkau visų legalių Panevėžio miesto viešbučių ir svečių namų sąrašą. Jame nerasite Panevėžio rajono (priemiesčių) apgyvendinimo įmonių, taip pat viešai prieinamų trumpalaikių (ir ilgalaikių) nakvynių bendrabučiuose, ką neretai siūlo sporto mokyklos. Manau, kad ši informacija suteiks diskusijai realesnį pagrindą. jei pastebėsite klaidų, netikslumų ar informacijos trūkumo — būtinai parašykite.



                            Atkreipkite dėmesį, kad skaičiuojama, kad į Panevėžį turėtų atvykti bent 500 žmonių: žaidėjų, juos aptarnaujančio personalo, žurnalistų, sporto sirgalių ir kt., bet neįvykdomas reikalavimas turėti bent vieną viešbutį, vienu metu talpinantį ne mažiau kaip 100 žmonių. Šiandien techniškai toks būtų tik "Panevėžys", tačiau jam skubiai reikia renovacijos. Kitas būdas — esamų vidutinio dydžio viešbučių (per 50 vietų) plėtra, rekonstrukcija padidinant talpumą iki bent 100 nakvynės vietų. Žinoma, dėl vienos savaitės pelno joks verslininkas tuo neužsiims, reikės valdiškų institucijų įsikišimo.
                            manau dar viena problema tai zvaigzdutes. dauguma viesbuciu 2-3 zvaigzdusiu
                            KAd ir kiek ponas ROMAS vaidintu teisingaji tolerasta, bet tikrai RUSAI - GALVIJU tauta ,kuri N amziu aklai seka savo apsisaukelius lyderius, turi N turtu, bet is meslo taip ir neislipa. Kada rusai gyveno gerai? Jeigu uz pasakyma "galviju tauta" uzdraudet diskutuot temon apie Ukraina, ismeskite mane visai . :)

                            Comment


                              #74
                              Parašė Aidzius Rodyti pranešimą
                              manau dar viena problema tai zvaigzdutes. dauguma viesbuciu 2-3 zvaigzdusiu
                              Na čia, Aidžiau, jau perdedi. Visų pirma kalbant apie EČ-2011 Panevėžyje, svarbiausia apgyvendinti sportininkus, trenerius ir teisėjus. Pats pagalvok — nors jie bus tik savaitę, didžiąją laiko dalį praleis treniruotėse, varžybose ir komandų susirinkimuose (analizuojant priešininkų žaidimą), taigi į viešbutį grįš nusikalę ir bus 'padėję' ant tų žvaigždučių, kad tik būtų pakankamai ilgos lovos ir tyla naktimis. Kažin ar jie turės laiko ir jėgų ekskursijai po Panevėžį ir apylinkes (pvz siauruku). Sporto sirgaliai paprastai taip pat prabangos neieško, o 'naujiesiems rusams' ir 'VIP'ams' viešbučiai siūlo liukso kambarius. Beje, viešbutis ROMANTIC — 4 žvaigždučių, o 5 žvaigždučių viešbučių net ir Vilniuje kiek žinau tėra tik du...
                              I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
                              Parama Siaurojo geležinkelio klubui

                              Comment


                                #75
                                o bet tačiau...Lenkijoj visa košė ir užvirė būtent dėl to, jog komandos buvo nepatenkintos gyvenimo sąlygomis, todėl FIBA tikrai dėmesį kreips ne tik į tai, kad būtų vienodos sąlygos, bet ir įtas pačias žvaigždutes Kiek esu buvęs jaunimo čempionatuose įvairiuose niekada nebuvo viešbutis mažesnis nei 3 žvaigždučių...nors dažniausiai būna 4*. Aš manau, kad lenkai čia truputį ir kiaulę mum pakišo, nes iki tol nebuvo jokių reikalavimų apie vieną gyvenamają vietą. Turi turi, neturi tai gyvendavo atskirai...svarbiausia juk, kad nebūtų totalaus skirtumo.
                                Paskutinis taisė boo; 2009.10.06, 10:44.

                                Comment


                                  #76
                                  Parašė boo Rodyti pranešimą
                                  o bet tačiau...Lenkijoj visa košė ir užvirė būtent dėl to, jog komandos buvo nepatenkintos gyvenimo sąlygomis, todėl FIBA tikrai dėmesį kreips ne tik į tai, kad būtų vienodos sąlygos, bet ir įtas pačias žvaigždutes Kiek esu buvęs jaunimo čempionatuose įvairiuose niekada nebuvo viešbutis mažesnis nei 3 žvaigždučių...nors dažniausiai būna 4*. Aš manau, kad lenkai čia truputį ir kiaulę mum pakišo, nes iki tol nebuvo jokių reikalavimų apie vieną gyvenamają vietą. Turi turi, neturi tai gyvendavo atskirai...svarbiausia juk, kad nebūtų totalaus skirtumo.
                                  Labai keista, nes aš esu girdėjęs visiškai priešingų dalykų, tik su jauniais. Grįždavo vaikinukai ir merginos iš užsienio (daugiausiai krepšininkai, futbolininkai ir rankininkai), pasakodavo apie nesuper nakvynes, kai vidury nakties pažadindavo triukšmas lauke ar gretimuose kambariuose. Nakvodavo paprastai 1 žvaigždutės 'viešbučiuose', o iš tikrųjų — bendrabučiuose, o į 2 žvaigždutes pasisekdavo tik tiems, kam nebelieka 1 žvaigždutės viešbučio kambario arba tėvai primoka.
                                  Mano žmona dar mokykloje lankė dziudo treniruotes, dažnai atvažiuodavo į Panevėžį varžyboms. Visada nakvojo "Panevėžio" (tada dar berods vadinosi "Nevėžis") viešbutyje. Dabar šiam viešbučiui priskirtos 2 žvaigždutės, nežinia kaip ten buvo prieš ~15 metų; aišku, mokiniai negaudavo geriausių kambarių. Pagaliau tuo metu Panevėžyje kiek pamenu tebuvo tik 2 viešbučiai (antrajame dabar įsikūrusi PAVA).
                                  I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
                                  Parama Siaurojo geležinkelio klubui

                                  Comment


                                    #77
                                    na čia jau priklauso nuo varžybų, gal nuo šalies. Aukščiausio lygio varžybose tokių dalykų jau nebeturėtų būti. O šiaip visko būna gi, ir sporto salėse miega ant gridu, ir klasėse, net pasakojo ledo ritulininkai Rusijoj kažkur turėjo miegot angare kažkokiam žiemą, be šildymo Susitarė, atvažiavo į turnyrą, o ten naktį atvažiavus sako - atsiprašom, bet neturim kur jus apgyvendint, tik čia ))

                                    O aš sakau, ką žinau, paskutinius 4-5 metus buvau ne vienam Europos Pasaulio čempionate su lengvaatle2iais ir krep6ininkais, ir neteko gyvent blogai 3*, 4* ar 5*
                                    Paskutinis taisė boo; 2009.10.06, 11:08.

                                    Comment


                                      #78
                                      Parašė pablonis Rodyti pranešimą
                                      Vilniaus sporto rūmai?
                                      o kur tie rūmai dabar? o halėje toliau sėkmingai vyksta geriausių europos komandų kovos, net puse lūpų kalbėta apie EČ 2011 grupės varžybas ten

                                      Comment


                                        #79
                                        Parašė daktaras Rodyti pranešimą
                                        o kur tie rūmai dabar? o halėje toliau sėkmingai vyksta geriausių europos komandų kovos, net puse lūpų kalbėta apie EČ 2011 grupės varžybas ten
                                        Kai paskutini kart tikrinau, jie visdar stovi, rodos...

                                        Architekturine verte hales ir sporto rumu net nelygintina, sporto rumai taip pat talpina daugiau zmoniu. Skirtumas tik, kad hale priziurima ir naudojama, tuo tarpu sporto rumai po siemens ir ledo arenu atidarymo stovi uzmirsti ir tik retkarciais susilaukia lankytoju.

                                        Comment


                                          #80
                                          /\ apie architektūrą aš ir nekalbu, kalbu apie dydžio/panaudojimo santykį

                                          Comment

                                          Working...
                                          X