Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Diskusijos apie pieno produktus
Collapse
X
-
Priklauso, bet ne šimtu procentų. Daug lemia ir tai, kokį maistą gauna, kokioje aplinkoje gyvena. Jei, tarkim, dėl rūkančių tėvų vaikas priverstas nuolat pasyviai rūkyti arba maitinamas mikrobangėje perkaitintais pusfabrikačiais, tai nepadės ir geri genai. Kaip ten medikai sako, paveldime ne ligas, bet polinkį jomis sirgti. Atitinkamais veiksmais kai kurias ligas galima pergudrauti arba bent jau nutolinti.
-
Parašė senasnamas Rodyti pranešimąVienerių metų tai dar nieko, jei iki tol žindytas motinos pienu. Kūdikį motinos pienu reikėtų žindyti bent pirmąjį gyvenimo pusmetį. Tada paklojami geri imuniteto pagrindai, kuriuos vėliau jau sunkiau sugriauti visokiais karvių pienais, skiepijimais ir t. t.
Komentuoti:
-
Vienerių metų tai dar nieko, jei iki tol žindytas motinos pienu. Kūdikį motinos pienu reikėtų žindyti bent pirmąjį gyvenimo pusmetį. Tada paklojami geri imuniteto pagrindai, kuriuos vėliau jau sunkiau sugriauti visokiais karvių pienais, skiepijimais ir t. t.
Komentuoti:
-
Parašė senasnamas Rodyti pranešimąBet kačiukai tai smulkmena, būna, kad ir mamos savo kūdikiams labai anksti pradeda duoti karvės pieno. Pasekmės: silpnas imunitetas, nuolatinės peršalimo ligos, alergijos ir kt., lydinčios visą gyvenimą.
Komentuoti:
-
Parašė Wycka Rodyti pranešimąMano katė kasdien laka karvės pieną net apsilaižydama ir dar kol kas niekuo nesiskundžia.
Komentuoti:
-
Maždaug, jei katė laka, tai ir man galima
Šiuo požiūriu katės panašios į žmones - ne visos vienodai toleruoja laktozę.
Visgi, dauguma veterinarų pieno katėms duoti nerekomenduoja. Šiems gyvūnėliams jis paprasčiausiai nereikalingas.. Netgi mažiems kačiukams nerekomenduojama duoti karvės pieno. Normalu - nes negali vienos rūšies gyvūno pienas atitikti kitos rūšies gyvūno jauniklio poreikių.
http://gyvunai.sveikas.lt/lt/gyvunu_...uosius_faktus/
Bet kačiukai tai smulkmena, būna, kad ir mamos savo kūdikiams labai anksti pradeda duoti karvės pieno. Pasekmės: silpnas imunitetas, nuolatinės peršalimo ligos, alergijos ir kt., lydinčios visą gyvenimą.
Komentuoti:
-
Parašė Gator Rodyti pranešimąNepastebejau, kad man kazka blogai virskintu. Tik logiskai primeciau, kad negali pienas but pats prasciausiai virskinamas produktas.
Komentuoti:
-
Parašė senasnamas Rodyti pranešimąDėl pieno visi argumentai mano pirmame pranešime. Jau seniai aišku, kad gyvulinės kilmės maisto produktų racione turi būti kuo mažiau. Kai kas gyvena ir visai be jų. Blogas pieno virškinimas dar ne viskas - grybai irgi sunkiai virškinami, tačiau pastarųjų niekas kas dieną nevalgo. O pieną kai kas geria kas dieną ir ne tiek dėl to, kad skanu, bet kad atseit sveika. Kadangi pastaroji priežastis tampa vis labiau abejotina, tai priežasčių gerti pieną kaip ir nėra - troškulio juk jis nemalšina. Be to, šiandieninis žmogus turi iš ko rinktis ir atsisakęs pieno tikrai nebadaus.
Komentuoti:
-
Parašė senasnamas Rodyti pranešimąDėl Algidos ledų kokybės tik darau tokią prielaidą - tikslius duomenis pateiktų tik laboratorinis tyrimas.
Dėl pieno visi argumentai mano pirmame pranešime. Jau seniai aišku, kad gyvulinės kilmės maisto produktų racione turi būti kuo mažiau. Kai kas gyvena ir visai be jų. Blogas pieno virškinimas dar ne viskas - grybai irgi sunkiai virškinami, tačiau pastarųjų niekas kas dieną nevalgo. O pieną kai kas geria kas dieną ir ne tiek dėl to, kad skanu, bet kad atseit sveika. Kadangi pastaroji priežastis tampa vis labiau abejotina, tai priežasčių gerti pieną kaip ir nėra - troškulio juk jis nemalšina. Be to, šiandieninis žmogus turi iš ko rinktis ir atsisakęs pieno tikrai nebadaus.
Komentuoti:
-
Parašė Valiukas Rodyti pranešimąBeje, kalbant apie argumentą, kad ale natūraliai pienas yra skirtas veršiams pamaitint, tai esu girdėjęs (pats neragavau, tad galvos negaliu guldyt), kad prieš karvei maitinant palikuonius, jos pienas gerokai pasikeičia ir tokio, koks būna tuo metu, kai maitina veršiukus, apskritai neįmanoma gert. Jis ten kažkoks bjaurus tampa, ar tai kartus ar rūgštus, žodžiu, negeriamas. Po žindymo pieno savybės vėl grįžta į įprastas, mums priimtinas normas.
Komentuoti:
-
Žinau, kad vyresnio amžiaus žmonėms nepetartina vartoti pieno ir pieno produktų. Tai sietina su lėtėjančia laktozę virškinančių medžiagų gamyba.
Komentuoti:
-
Ar tu bent zinai ta algidos ledu kokybe ir sudeti? Toks jausmas, kad idealizuoji vien todel, kad zinomi pasaulyje ir todel, kad brangus
Tiesa dar neatsakei kodel piena gerti yra kenksminga (apart vieno argumeto, kad laktoze sunkiai virskinti)..
Dėl pieno visi argumentai mano pirmame pranešime. Jau seniai aišku, kad gyvulinės kilmės maisto produktų racione turi būti kuo mažiau. Kai kas gyvena ir visai be jų. Blogas pieno virškinimas dar ne viskas - grybai irgi sunkiai virškinami, tačiau pastarųjų niekas kas dieną nevalgo. O pieną kai kas geria kas dieną ir ne tiek dėl to, kad skanu, bet kad atseit sveika. Kadangi pastaroji priežastis tampa vis labiau abejotina, tai priežasčių gerti pieną kaip ir nėra - troškulio juk jis nemalšina. Be to, šiandieninis žmogus turi iš ko rinktis ir atsisakęs pieno tikrai nebadaus.
Komentuoti:
-
Beje, kalbant apie argumentą, kad ale natūraliai pienas yra skirtas veršiams pamaitint, tai esu girdėjęs (pats neragavau, tad galvos negaliu guldyt), kad prieš karvei maitinant palikuonius, jos pienas gerokai pasikeičia ir tokio, koks būna tuo metu, kai maitina veršiukus, apskritai neįmanoma gert. Jis ten kažkoks bjaurus tampa, ar tai kartus ar rūgštus, žodžiu, negeriamas. Po žindymo pieno savybės vėl grįžta į įprastas, mums priimtinas normas.
Komentuoti:
-
Parašė Gator Rodyti pranešimąNepastebejau, kad man kazka blogai virskintu. Tik logiskai primeciau, kad negali pienas but pats prasciausiai virskinamas produktas.
Komentuoti:
-
Parašė Tomas Rodyti pranešimąNatūralu, kad daug ką blogai virškina, jei geri pieną.
Komentuoti:
-
Parašė Gator Rodyti pranešimąTiesa dar neatsakei kodel piena gerti yra kenksminga (apart vieno argumeto, kad laktoze sunkiai virskinti).
Komentuoti:
-
Parašė Gator Rodyti pranešimąTaip ir nesupratau kuo blogai tas pienas, apart to, kad lazktoze blogai virskina (bet tai juk daug ka blogai virskina, tokiu atveju isvis sunku ka rasti valgyt, kas idealiai virskinama)
Komentuoti:
-
Ar tu bent zinai ta algidos ledu kokybe ir sudeti? Toks jausmas, kad idealizuoji vien todel, kad zinomi pasaulyje ir todel, kad brangus
Tiesa dar neatsakei kodel piena gerti yra kenksminga (apart vieno argumeto, kad laktoze sunkiai virskinti).
Komentuoti:
-
Visiškai nieko ypatingo, nepajutau jokio skirtumo, lyginant su kokiais nors paprasčiausiais "Optima linija" ledais.Manau, kad nepriklausomai nuo to, kas sudaro ledų pagrindą, visokiais papildomais priedais galima išgauti patį geriausią skonį. O vartotojų logika, deja, paprasta - jei skanu, vadinasi produktas geras.
6,8 Lt už paprasto dydžio porciją Lietuvoje iš tikrųjų daug, ypač kai greta parduodamos kilogramo svorio ledų dešros už mažesnę kainą. Tegu ten būna aukščiausios kokybės produktas, bet Lietuvos vartotojams tokia kaina už ledus yra tiesiog per didelė.
Komentuoti:
-
Parašė senasnamas Rodyti pranešimąTai tikriausiai kažkokį kokybės lygį palaiko arba mokama už vardą. Vis tiek turi būti trintis su vietiniais gamintojais ir kažkas bus priverstas pamažinti kainas. Aišku, 44 ct kainuojantys ledai neatpigs
- ne tas segmentas.
Nu ten jau turbūt kažkokie high-end'iniai buvo. Tai nusipirkau paprastesnių, bet irgi ne pigiai, berods, 2,50 Lt kainavo. Visiškai nieko ypatingo, nepajutau jokio skirtumo, lyginant su kokiais nors paprasčiausiais "Optima linija" ledais. Daugiau nepirksiu.
O dėl pieno kaip galutinio produkto vartojimo, tai daugiausia (tiksliau, tik ten) vartoju su sausais pusryčiais arba į kavą.
Komentuoti:
Komentuoti: