Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Diskusijos apie pieno produktus

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

• Lettered
    replied
    Parašė Čikupakas Rodyti pranešimą
    Nemanau. Kiek žinau, tai soja ir riešutai yra žinomi kaip mėsos pakaitalai.
    Sojos ir riešutai neturi tiek žmogui reikalingų medžiagų kiek mėsa ar žuvis.

Komentuoti:

• Tomas
    replied
    Reikia atsižvelgti ir į aplinką, kurioje gyvenama. Jei eskimą maitinsi indiškais vegetariniais patiekalais, jam greičiausiai baigsis blogai. Jei indą maitinsi ruonio mėsa ir taukais, jam turbūt taip pat baigsis blogai.

Komentuoti:

• Wycka
    replied
    Tokiu atveju visi ankštiniai, nes juose itin gausu baltymų.

Komentuoti:

• Čikupakas
    replied
    Parašė Wycka Rodyti pranešimą
    Ar žuvis (+ ikrai) yra tinkamas mėsos pakaitalas?

Komentuoti:

• Wycka
    replied
    Esmė tame, kad tarkim vietoj mėsos yra pasirenkamas pakaitalas, kuriame yra visi tie patys žmogui reikalingi elementai ir nėra tiek daug kenksmingų.
    Ar žuvis (+ ikrai) yra tinkamas mėsos pakaitalas?

Komentuoti:

• bebop
    replied
    Vegetarizmas yra principo dalykas. Esmė tame, kad tarkim vietoj mėsos yra pasirenkamas pakaitalas, kuriame yra visi tie patys žmogui reikalingi elementai ir nėra tiek daug kenksmingų.
    Tačiau nėra viskas taip jau ir paprasta. Atrodo elementinė sudėtis ta pati, tačiau visiškai kitaip įsisavinamas maistas Pvz. geležį turi gauti kartu su baltymais, nes taip jis patenka iš žarnyno į kraują, todėl iš augalų jo mažai gaunama ir todėl hematogenas yra gaminamas iš jaučio kraujo. Arba riebaluose tirpūs vitaminai A D E K turi būti su riebalais, kad juos galėtum pasisavinti. Be to yra medžiagų gaunamų tik su mėsa.

Žodžiu nėra čia ko išradinėti dviračio - esam visaėdžiai, tai ir valgom viską. Prieš gamtą nepakovosi.
    Paskutinis taisė bebop; 2011.06.16, 20:11.

Komentuoti:

• Sula
    replied
    2 mln. metų žmogus beveik nevartojo "piramidės" pagrindo. Gausiai (pagal galimybę) valgė žvėrienos, žuvies, bet ne pieno, aišku.

Komentuoti:

• Čikupakas
    replied
    Parašė bebop Rodyti pranešimą
    Tai kaip ir pats parodei - PILNAVERTĖ mityba (matai kaip gražiai trečiame aukšte puikuojasi mėsa). Nebent tu nežinai, kas yra vegetarizmas.
    Vegetarizmas yra principo dalykas. Esmė tame, kad tarkim vietoj mėsos yra pasirenkamas pakaitalas, kuriame yra visi tie patys žmogui reikalingi elementai ir nėra tiek daug kenksmingų.

Komentuoti:

• Gator
    replied
    Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
    Ar neužtenka žinoti vien tai, kad vegetarai daug mažiau serga vėžiu, širdies ir kraujagyslių ligomis, diabetu ir kt. Tai pagrindinės ligos, nuo kurių kenčia išsivysčiusios šalys. O kenčia todėl, kad valgo viską iš eilės ir po daug. Niekas nesiginčija, kad žmogus gali valgyti viską, bet ne visas maistas turi vienodą poveikį. Vien nutukimas pakloja pamatus krūvai ligų. O tunkama tikrai ne nuo salotų.
    Vel pritempei... juk vegetarai ne (tik) pieno, o svarbiausiai mesos nevalgo... O tu mat nustatei, kad jie sveikesni (ir tai JEI sveikesni), nes butent pieno negeria?
    Labai esi supykes ant tu reklamu, kad pienas sveika, tad bandai visaip irodyt, kad jis kenkia, bet beveik nei vieno argumento nepateikei (pateikei daug argumentu, tik, kad naudos neduoda, bet ne, kad kenkia)

Komentuoti:

• bebop
    replied
    Visos klasikinės teorijos kaip tik sako, kad teisingai suderintas vegetarizmas žmogui yra sveika. Neišradinėkim dviračio ir nekurkim sąmokslo teorijų.

rimtas šaltinis:
    Atvaizdas
    Tai kaip ir pats parodei - PILNAVERTĖ mityba (matai kaip gražiai trečiame aukšte puikuojasi mėsa). Nebent tu nežinai, kas yra vegetarizmas.

Komentuoti:

• Al1
    replied
    Parašė mag Rodyti pranešimą
    Tai ir taip teisingai suderinta mityba, nebutinai vegetarizmas yra sveika
    Būtent.

Komentuoti:

• mag
    replied
    Tai ir taip teisingai suderinta mityba, nebutinai vegetarizmas yra sveika

Komentuoti:

• Čikupakas
    replied
    Parašė bebop Rodyti pranešimą
    Pateik man įrodymų, rimtų medicininių tyrimų. Nes kiek aš skaičiau, vegetarizmo nauda menkai įrodyta Propoguotojai gali teigti viską, o dažnai žmonės tą ir perima. Nebent jau mano žinios pasenusios. Medikai visada pasisako už PILNAVERTĘ mitybą.

P.S. Prašyčiau remtis rimtais, recenzuojamais žurnalais, svetainėmis, straipsniais.
    Visos klasikinės teorijos kaip tik sako, kad teisingai suderintas vegetarizmas žmogui yra sveika. Neišradinėkim dviračio ir nekurkim sąmokslo teorijų.

rimtas šaltinis:
    Paskutinis taisė Čikupakas; 2011.06.16, 19:17.

Komentuoti:

• senasnamas
    replied
    Kai turėsiu daugiau laiko, sukursiu platesnę temą apie mitybą ir sveikatą, jei tokios nėra, kad nebūtų didelių nukrypimų nuo pieno temos.

Komentuoti:

• bebop
    replied
    Ar neužtenka žinoti vien tai, kad vegetarai daug mažiau serga vėžiu, širdies ir kraujagyslių ligomis, diabetu ir kt. Tai pagrindinės ligos, nuo kurių kenčia išsivysčiusios šalys. O kenčia todėl, kad valgo viską iš eilės ir po daug. Niekas nesiginčija, kad žmogus gali valgyti viską, bet ne visas maistas turi vienodą poveikį. Vien nutukimas pakloja pamatus krūvai ligų. O tunkama tikrai ne nuo salotų.
    Pateik man įrodymų, rimtų medicininių tyrimų. Nes kiek aš skaičiau, vegetarizmo nauda menkai įrodyta Propoguotojai gali teigti viską, o dažnai žmonės tą ir perima. Nebent jau mano žinios pasenusios. Medikai visada pasisako už PILNAVERTĘ mitybą.

P.S. Prašyčiau remtis rimtais, recenzuojamais žurnalais, svetainėmis, straipsniais.
    Paskutinis taisė bebop; 2011.06.16, 18:45.

Komentuoti:

• senasnamas
    replied
    To dar niekas neįrodė

Komentuoti:

• bebop
    replied
    Parašė Sefas20 Rodyti pranešimą
    Man įdomu ar buvo kasnors susirge kai išgerė katik pamelšto pieno, visa gyvenima gyvenu kaime vartoju pieno produktus labai minimaliai termiškai apdorotus, ir nesergu jokiomis neaiškiomis ligomis, nebijau gerti šviežia pieno, net nekyla mintis jį pirmiau pervirinti kelis kartus ir su vandeniu atskiesti
    Na jeigu tu nesusirgai, tai nereiškia, kad kiti neserga (auksinė taisyklė, kurią dažnai žmonės užmiršta). Niekas negarantuoja, kad kibiras į kurį pilamas pienas yra švarus ir t.t. Ypač žinant mūsų kaimo bobučių higienos kultūrą (asmeniniai prisiminimai) - gali sunerimti. Be to neaišku, ar pati karvė sveika. Pastero metodas padarė tikrą pervesmą šiuo klausimu

O laktozė sunkiai virškinama tuomet, kai žmogui trūksta fermento laktazės. Jeigu jos turi - jokių problemų. Laktazės trūkumas (laktozės netoleravimas) yra viena iš dažniausių, taip vadinamų fermentopatijų. Tada žmonės tikrai negali vartoti pieno produktų. Spėju dažnai ir kitus tuo baugina, nors sveikiems žmonės nėra ko bijoti.
    Paskutinis taisė bebop; 2011.06.16, 17:32.

Komentuoti:

• Tomas
    replied
    Dėl pieno visi argumentai mano pirmame pranešime. Jau seniai aišku, kad gyvulinės kilmės maisto produktų racione turi būti kuo mažiau.
    To dar niekas neįrodė
    Žmogaus dantų struktūra rodo, kad jis yra visaėdis sutvėrimas, kaip kokia kiaulė.
    Ir DNR žmogaus kiaulei artimas.

Komentuoti:

• andyour
    replied
    Parašė innuendo Rodyti pranešimą
    Dalinai priklauso, iki trečios klasės mano imunitetas buvo nerealus, knygutė poliklinikoj tuščia buvo. O po to prasidėjo bronchitai, plaučių uždegimai ir peršalimai. Vasara, o aš šiuo metu sergu bronchitu
    Apie imuninę sistemą beveik nieko nežinau, bet ji kinta priklausomai nuo amžiaus, net ir jaunystėje.

Komentuoti:

• innuendo
    replied
    Parašė andyour Rodyti pranešimą
    Aš manau, kad imunitetas priklauso nuo genų.
    Dalinai priklauso, iki trečios klasės mano imunitetas buvo nerealus, knygutė poliklinikoj tuščia buvo. O po to prasidėjo bronchitai, plaučių uždegimai ir peršalimai. Vasara, o aš šiuo metu sergu bronchitu

Komentuoti:

Working...
X