Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Diskusijos apie pieno produktus

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

  • John
    replied
    Parašė Gator Rodyti pranešimą
    Čia galbūt suklydo ir neįvertino rinkos specifikos, visgi labai didelė dalis žmonių pripažįsta tik 30 proc. grietinę.
    Pagrinde tokią grietinę perka runkeliai, kuriems geras skonis asocijuojasi tik su riebalų kiekiu.

    Komentuoti:


  • senasnamas
    replied
    Uždrausti reikia 12% grietinę. Toks produktas net negali vadintis grietine.
    Pritariu, tai tik pabalintas vaisvandenis .

    Komentuoti:


  • lukass
    replied
    Parašė Galis Rodyti pranešimą
    kodėl iškart uždrausti? juk 10% ar 15 % tai valgote, čia lygiai tas pats tik vyriška versija
    Tikrų mužikų

    Komentuoti:


  • Galis
    replied
    Parašė John Rodyti pranešimą
    O 40% grietinę apskritai reiktų uždrausti. Man visiškai neišneša smegenys, kaip galima tokį daiktą valgyti.
    kodėl iškart uždrausti? juk 10% ar 15 % tai valgote, čia lygiai tas pats tik vyriška versija

    Komentuoti:


  • John
    replied
    Parašė Galis Rodyti pranešimą
    Bačiulis labai jautrus maisto prekių klausimu ir pozicija su Užkalnio jau kelintas kartas nesueina, dar vienas kalafioras ir pradės tarpusavy pjautis.
    Bačiulis papjaus Užkalnį ir suvalgys

    O 40% grietinę apskritai reiktų uždrausti. Man visiškai neišneša smegenys, kaip galima tokį daiktą valgyti.

    Komentuoti:


  • dsanto
    replied
    Pieno produktai. Pieną ir kefyrą maišeliuose gamina Rokiškio pienas.





    UAT pienas lenkiškas.



    Lenkiškas ne UAT:



    Yra ir lieso UAT pieno (lenkiško):



    Raugintos pasukos:



    Kefyras mažesniais buteliukais:



    Grietinė, 18% (lenkų gamybos). Dar būna 12%, bet vakar jau nebuvo. Šiandien nebebuvo ir 18%.

    Komentuoti:


  • daktaras
    replied
    aš ir nesakau, kad reikia kibirais maukti, bet pienas ir jo produktai nėra kažkoks blogis ar išvis nuodas. taip, nuo jo beria, jis sunkiau virškinamas, bet saikingai vartojamas kaip ir bet koks kitas produktas yra naudingas ir reikalingas

    Komentuoti:


  • senasnamas
    replied
    Neblogas straipsnis - konkrečiai ir aiškiai: ir aknė, ir senatvės marazmas, ir vėžys, ir diabetas. Argumentų turėtų pakakti ir pieno mėgėjui Gator . Gaila, kad tokia informacija sunkiai prasibrauna iki eilinio vartotojo. Kas giliau nesidomi, tai būna tik girdėję, kad pienas kalcio šaltinis, kad jame daug mikroelementų, kitaip sakant, vos ne gyvybės eliksyras.
    Ką kamuoja visokios šienligės (dabar kaip tik sezonas) ar astma pamėginkit kurį laiką išvis nevartoti jokių pieno produktų ir parašykit rezultatus .
    Paskutinis taisė senasnamas; 2011.06.17, 22:39.

    Komentuoti:


  • Irma
    replied
    Atsiprašau, neskaičiau visos diskusijos, gal kartosiuosi, info apie pieno "naudą" galite rasti čia

    Komentuoti:


  • senasnamas
    replied
    Senti tai pradeda, bet vieni būdami 70 m. kopia į kalnus ir gerai jaučiasi, o kiti to paties amžiaus guli ligoninėje prijungti prie aparatų. Senėjimo pradžia dar ne nuosprendis, tą procesą galima gerokai sulėtinti ir ištęsti. Sustabdyti kol kas dar neišeina .

    Komentuoti:


  • andyour
    replied
    Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
    Jei išsivysčiusių šalių gyventojai protingiau maitintųsi, amžiaus vidurkis tikrai perliptų 100 m. Dabar išsivysčiusiose šalyse gyvenimo trukmės vidurkis sukasi apie 80 m., bet esant išvystytai medicinai tas skaičius apgaulingas (tai yra nebūtinai rodo gerą sveikatą), nes dažnai paskutinieji gyvenimo metai (arba net ir dešimtmečiai) pasižymi krūva ligų ir intensyvia medikų priežiūra. Va, jei skurdžios Afrikos šalies gyventojas netyčia sulaukia 80 m., tai jau iš tikrųjų yra geros sveikatos, nes Afrikoje daug didesnė tikimybė anksti mirti ir dėl paprastų ligų, nes medicinos pagalba daug sunkiau pasiekiama arba visai nepasiekiama.
    Būtent toje afrikoje žmonės ir gyvena tiek kiek biologiškai priklauso, sveiki ir jauni. O tavo minėtasis 80 metų vidurkis yra tikrai apgaulingas, nes žmogaus kūnas jau pradeda senti nuo 35 m.

    Komentuoti:


  • senasnamas
    replied
    dar kitas punktas - pienas tikrai yra kalcio šaltinis ir nemanau, kad reikia sakyti, kad taip nėra, nes taip tikrai YRA
    Turėdamas daktaro slapyvardį taip tikrai nerašyčiau . Mitas "gerk pieną, turėsi tvirtus kaulus" vis dar labai stiprus, nors vis daugėja priešingai teigiančių tyrimų ir straipsnių. Taip, piene kalcio pakankamai, bet tai nereiškia, kad jis visas atsiduria kauluose. Tai patvirtina didelis osteoporozės paplitimas JAV ir Skandinavijoje. Tos šalys pasižymi dideliu pieno suvartojimu, pirmauja Suomija:
    http://www.4.waisays.com/milk.htm
    Jei pienas toks nepakeičiamas kaulų pagalbininkas, juk turėtų būti atvirkščiai.
    Vienas iš daugelio straipsnių:
    http://www.gorillaprotein.com/monkey_osteoporosis.html
    Esmė ta, kad pieno produktai (ir mėsa) rūgština organizmą. Jei vartojama mažai šarminančių produktų (vaisiai, daržovės), organizmas mėgindamas subalansuoti rūgščių ir šarmų pusiausvyrą ima kai kuriuos elementus iš kaulų (pvz., kalcį). Pakankamai pieno vartoja ir italai su prancūzais, tačiau pietiečiai valgo daugiau žalumynų, todėl ir jų sveikatos reikalai geresni.
    Mark Hegsted, who was a researcher at Harvard Medical School and one of the world's foremost experts on calcium in nutrition, warned us back in 1986 that osteoporosis is not due to calcium deficiency, and that in fact the populations that are susceptible to osteoporosis are the rich Western industrialized societies where people eat lots of animal protein and lots of calcium.
    When researchers from the World Health Organization studied the problem of osteoporosis, they came up with two different sets of recommendations: one for places like Europe and North America, where people eat a lot of animal protein and osteoporosis is common, and a different one for places like Asia and Africa, where people eat much less animal protein and osteoporosis is rare.
    Kinai iš tikrųjų puikiai vertėsi be pieno produktų, tačiau kartu su augančiu gyvenimo lygiu atsiranda ir galimybės valgyti skaniai ir daug. O po to ateina ir vadinamos civilizacijos ligos. Jei išsivysčiusių šalių gyventojai protingiau maitintųsi, amžiaus vidurkis tikrai perliptų 100 m. Dabar išsivysčiusiose šalyse gyvenimo trukmės vidurkis sukasi apie 80 m., bet esant išvystytai medicinai tas skaičius apgaulingas (tai yra nebūtinai rodo gerą sveikatą), nes dažnai paskutinieji gyvenimo metai (arba net ir dešimtmečiai) pasižymi krūva ligų ir intensyvia medikų priežiūra. Va, jei skurdžios Afrikos šalies gyventojas netyčia sulaukia 80 m., tai jau iš tikrųjų yra geros sveikatos, nes Afrikoje daug didesnė tikimybė anksti mirti ir dėl paprastų ligų, nes medicinos pagalba daug sunkiau pasiekiama arba visai nepasiekiama.
    Paskutinis taisė senasnamas; 2011.06.17, 21:42.

    Komentuoti:


  • Al1
    replied
    Yra leidžiamas mokslinis žurnalas apie pieną. Seniau jis vadinosi "Le lait" (pranc.) o dabar "Dairy Science and Technology". Priėjimas prie straipsnių nemokamas.


    http://www.dairy-journal.org/

    Komentuoti:


  • Sula
    replied
    Parašė daktaras Rodyti pranešimą
    tik vat kiek to kalcio išlieka užvirintame piene nežinau, neturiu tokių duomenų, galbūt nekinta koncentracija, reiktų domėtis.
    Išlieka, taigi kalcio fosfatas, elementari chemija, jisai ir sutraukia varškę.

    Komentuoti:


  • Čikupakas
    replied
    Parašė Lettered Rodyti pranešimą
    Kodėl skirtingos? Mėsa, pieno produktai, žuvis, kiaušiniai yra gyvulinės kilmės maistas. Gali trūkti riebiųjų rūgščių (omega 3, 6), B grupės vitaminų, geležies. Pvz. vien kepenėlėse yra visi vitaminai išskyrūs A. Kad gauti tokį kiekį vitaminų ir maisto medžiagų iš augalinių produktų reiktų jų labai daug ir įvairių pastoviai valgyti; riešutais ir sojomis maitinantis sveikas nebūsi.
    Tai, kad gyvulinės kilmės, tai nereiškia, kad sudėtys vienodos.
    Aš niekur nesakiau, kad "maitinantis riešutais ir sojomis būsi sveikas", bet kiekvieną dieną rydamas kotletus tuo labiau. O cholesterolio yra ir svieste, ir kiaušinio tryniuose.

    Komentuoti:


  • Valiukas
    replied
    Parašė daktaras Rodyti pranešimą
    mėsa yra būtina žmogui ir taškas.
    Na va, autoritetinga DAKTARO nuomonė

    Komentuoti:


  • daktaras
    replied
    mėsa yra būtina žmogui ir taškas.

    kas dėl pieno, tai arši diskusija kūdikiams jis tikrai yra per sunkus produktas, niekas jiems motinos pieno nepakeis niekada ir niekuo, tai fiziologija. toliau dėl laktozės taip - kas turi laktazės trūkumą, tiems pieno gerti negalima, bet šitas požymis irgi nebūtinai nuo gimimo išryškėja, dažniau jau kiek ūgtelėjusiems vaikams.
    dar kitas punktas - pienas tikrai yra kalcio šaltinis ir nemanau, kad reikia sakyti, kad taip nėra, nes taip tikrai YRA tik vat kiek to kalcio išlieka užvirintame piene nežinau, neturiu tokių duomenų, galbūt nekinta koncentracija, reiktų domėtis.

    Komentuoti:


  • andyour
    replied
    Parašė Čikupakas Rodyti pranešimą
    Kokių medžiagų, tiksliai?
    Nesu dietologijos specialistas, bet žuvies negalima dėt į tą pačią kategoriją su gyvulių mėsa, nes jų sudėtys perdaug skirtingos.
    Skaičiau, kad smegenims būtinas cholesterolis, o jo yra tik gyvulinės kilmės produktuose.

    Komentuoti:


  • Lettered
    replied
    Parašė Čikupakas Rodyti pranešimą
    Kokių medžiagų, tiksliai?
    Nesu dietologijos specialistas, bet žuvies negalima dėt į tą pačią kategoriją su gyvulių mėsa, nes jų sudėtys perdaug skirtingos.
    Kodėl skirtingos? Mėsa, pieno produktai, žuvis, kiaušiniai yra gyvulinės kilmės maistas. Gali trūkti riebiųjų rūgščių (omega 3, 6), B grupės vitaminų, geležies. Pvz. vien kepenėlėse yra visi vitaminai išskyrūs A. Kad gauti tokį kiekį vitaminų ir maisto medžiagų iš augalinių produktų reiktų jų labai daug ir įvairių pastoviai valgyti; riešutais ir sojomis maitinantis sveikas nebūsi.

    Komentuoti:


  • Čikupakas
    replied
    Parašė Lettered Rodyti pranešimą
    Sojos ir riešutai neturi tiek žmogui reikalingų medžiagų kiek mėsa ar žuvis.
    Kokių medžiagų, tiksliai?
    Nesu dietologijos specialistas, bet žuvies negalima dėt į tą pačią kategoriją su gyvulių mėsa, nes jų sudėtys perdaug skirtingos.

    Komentuoti:

Working...
X