Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Diskusijos apie pieno produktus

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

  • dsanto
    replied
    Įspėja dėl „amžinų“ kasdienių produktų: dauguma žmonių apsigauna taip manydami

    Verta paminėti ir tai, kad yra tam tikrų tos pačios rūšies greitai gendančių ir ilgo galiojimo produktų, pavyzdžiui – pienas. Ilgu vartojimo tinkamumu pasižymintis šis produktas vadinamas UAT – tai natūralus, ultra aukštoje temperatūroje 3-4 sekundes pakaitintas ir aseptiškai supakuotas (apsaugo produktus nuo greito gedimo ir užtikrina ilgą saugojimo terminą, nenaudojant konservantų) pienas. Jame išlieka mineralinės medžiagos ir didžioji dalis vitaminų, tačiau šiek tiek pasikeitusi pieno laktozė lemia skonio pokyčius. Kaitinimo metu žūsta rūgimą skatinančios bakterijos, todėl laikomas kambario temperatūroje ir nepradarytame pakelyje šis pienas išlieka kokybiškas net iki 6 mėn.Pasak V. Bradauskienės, UAT pieno populiarumas pasaulyje nuolat auga, nes tokį pieną patogu transportuoti, laikyti ir yra saugu vartoti. Tai ypač aktualu vasaros metu, kai produktai dėl karščio genda greičiau ir gali sukelti pavojų sveikatai.

    Profesorė tvirtina, kad daugiau žalos daro homogenizacijos procesas, kuomet pienas yra leidžiamas per labai tankų filtrą, sumažinantį produkte esančių riebalų ir baltymų molekules, kad riebalai lygiai pasiskirstytų visame butelyje ir nenusėstų ant paviršiaus: „Tai pakeičia natūralią pieno struktūrą – jame esančios riebalų molekulės apgaubia arba prikimba prie baltymų molekulių ir taip produktą padaro sunkiau virškinamu. Nesuvirškinti baltymai yra įsiurbiami į kraują, o tai gali sukelti alergiją ir kitas autoimunines ligas, tokias kaip bronchinę astmą ar šienligę. Dėl to, esant galimybei, visada reikia rinktis šviežius, natūralius ir trumpo galiojimo termino produktus“.
    Paskutinis taisė dsanto; 2016.07.01, 08:11.

    Komentuoti:


  • John
    replied
    Natural vanilla flavoring yra išgaunamas iš tikros vanilės ekstrakto. Sintetinis būtų tiesiog vanilla flavor.

    Komentuoti:


  • dondc
    replied
    Pagal mane, tai ten kur sudėtyje pabraukta raudonai, tas "extracted ground vanilla pods" ir yra ką Al1 numetė nuorodoje "smulkintos termiškai neapdorotos vanilės ankštys", tik šių ledų atveju, ne paimta ta vanilės ankštis, bet prieš tai dar iš jos ekstraktas išgautas (ten kur rašiau, galima užpilti degtine) ir tik tada jau ji iš vodkės ištraukta ir buvo susmulkinta ledam.

    O ten kur sudėtyje "natural vanilla flavouring", tai manau jau sintetinis kvapiklis, kad nesigautų taip brangu ir būtų stiprus skonis. Šiuo atveju tas "natural" yra apgaulingas žodis, jis tarsi sako "tai natūralus kvapiklis", bet iš tikro yra "naturalios vanilės" (sintetinis) skonis.

    Išvada: pirmas ingridientas natūralus, o antras chimkė, kaip ir beveik visur.

    Komentuoti:


  • John
    replied
    Bet taip išeina, kad čia iš tikros vanilės?

    Komentuoti:


  • Al1
    replied
    Tai ir yra vanilės milteliai. Jie juodi ar tamsiai rudi.

    http://www.ekooaze.lt/maistas/43-nat...-raw-60-g.html

    Komentuoti:


  • John
    replied
    Parašė Al1 Rodyti pranešimą
    Europoje kaip tik aišku, nes griežtesnė reglamentacija. JAV anot valdžios ir korporacijų galvų vartotojams nebūtina žinoti, ką ėda.
    Jei jau rašo, kad ledai vanilės skonio, tai aišku, kad tai dirbtinis vanilinas, nes priešingu atveju būtų rašoma su vanile.



    Taigi migdolai kur prapuolė? Įtariu, kad tai jų gabaliukai.
    Tikrai ne migdolai. Yra to paties range'o ledų su migdolais (kur paveikslėlyje), bet mano minėti vaniliniai ledai su baltu šokoladu migdolų neturi. Bent jau ne mažų tamsių trupinių formoje. Tie trupiniai matosi tik vaniliniuose leduose (bent ne šokoladiniuose ir ne karameliniuose).

    Komentuoti:


  • Al1
    replied
    Parašė dondc Rodyti pranešimą
    Gaminta, pergarinta... Trumpai tariant, pagal Defli straipsnį vanilinas yra sintetinis, o vanilė natūralus augalas.

    Ekstraktas neturi jokios chemijos, tiesiog vanilės augalas užpiltas degtine.
    Na ten tik "The United States Food and Drug Administration" reglamentuoja tą sintetikos žymėjimą ant produktų pakuočių, kaip Europoj – dar neaišku.
    Europoje kaip tik aišku, nes griežtesnė reglamentacija. JAV anot valdžios ir korporacijų galvų vartotojams nebūtina žinoti, ką ėda.
    Jei jau rašo, kad ledai vanilės skonio, tai aišku, kad tai dirbtinis vanilinas, nes priešingu atveju būtų rašoma su vanile.

    Parašė John Rodyti pranešimą
    Mane tie vanilės grūdeliai leduose labai sudomino.

    Pastebėjau, kad kai kuriuose leduose, kuriuos kartais ėdu, būna kažkokių mažų (mažesnių, nei aguona) tamsių grūdelių.

    Čia vaniliniai Galatelli ledai iš Lidl'o su balto šokolado glaistu. Ar tie maži grūdeliai gali būti tas natūralus vanilės prieskonis?
    Atvaizdas


    Čia sudėtis:
    Atvaizdas


    Šitie ledai UK kainuoja £1.98 (€2.52) už 6vnt./720ml. va tokiose dėžutėse
    Atvaizdas
    Taigi migdolai kur prapuolė? Įtariu, kad tai jų gabaliukai.

    Komentuoti:


  • Tomas
    replied
    Čia tarakonų nagučiai netyčia pakliuvę į ledus technologinio proceso metu.

    Komentuoti:


  • John
    replied
    Mane tie vanilės grūdeliai leduose labai sudomino.

    Pastebėjau, kad kai kuriuose leduose, kuriuos kartais ėdu, būna kažkokių mažų (mažesnių, nei aguona) tamsių grūdelių.

    Čia vaniliniai Galatelli ledai iš Lidl'o su balto šokolado glaistu. Ar tie maži grūdeliai gali būti tas natūralus vanilės prieskonis?


    Čia sudėtis:


    Šitie ledai UK kainuoja £1.98 (€2.52) už 6vnt./720ml. va tokiose dėžutėse

    Komentuoti:


  • Aleksio
    replied
    Parašė dsanto Rodyti pranešimą
    Tai ir sakau, kad karameliniai ledai š
    O kaip dėl Daktariškos dešros? 100g šitos dešros turi sudaryti: 25g aukščiausios rūšies jautienos, 70g pusriebės kiaulienos, 3g - kiaušiniai, 2g - pienas. Taip pat į 100kg šitos masės įdėdama: 2kg druskos, 200g cukraus, 50g muskatinių riešutų, 7g - natrio nitrito. Jokių konservantų, dažyklių ir tualetinio popieriaus.

    Komentuoti:


  • dondc
    replied
    Parašė John Rodyti pranešimą
    Va čia paaiškinama, kokie yra leduose naudojamos vanilės skonio šaltiniai.

    Vanilės aromatas gali būti išgaunamas iš vanilino, kuris pagaminamas iš natūralios vanilės ekstrakto.
    Gaminta, pergarinta... Trumpai tariant, pagal Defli straipsnį vanilinas yra sintetinis, o vanilė natūralus augalas.

    Parašė John Rodyti pranešimą
    Dar gali būti natūrali vanilė (ne ekstraktas) arba sintetiniai aromatizatoriai ir tai būtų atitinkamai pažymėta sudėtyje ar net produkto pavadinime.
    Ekstraktas neturi jokios chemijos, tiesiog vanilės augalas užpiltas degtine.
    Na ten tik "The United States Food and Drug Administration" reglamentuoja tą sintetikos žymėjimą ant produktų pakuočių, kaip Europoj – dar neaišku.

    Komentuoti:


  • John
    replied
    Parašė Mi Co Rodyti pranešimą
    Amoniakinė karamelė...
    Niam niam?
    Kad nebūtų taip baisu, pasiskaitykim čia: http://www.laleva.cc/food/enumbers/E141-E160.html

    This colouring, which ranges from dark brown to black, is made by controlled heat treatment of sugar with ammonia. The caramel group of colours (see also E150a, E150b and E150d) are the most widely used group of colours, comprising some 98% of all colours used.

    Between them they can be found in beer, brown bread, buns, chocolate, biscuits, brandy, chocolate flavoured flour based confectionery, coatings, decorations, fillings and toppings, crisps, dessert mixes, doughnuts, fish and shellfish spreads, frozen desserts, glucose tablets, gravy browning, ice cream, jams, milk desserts, pancakes, pickles, sauces and dressings, soft drinks particularly cola drinks, stouts, sweets, vinegar, whisky and wines.
    Taip kad tikriausiai pats kasdien niam niam'ini E150C ir net nepastebi

    Komentuoti:


  • dsanto
    replied
    Parašė Mi Co Rodyti pranešimą
    Amoniakinė karamelė...
    Niam niam?
    Tai ir sakau, kad karameliniai ledai š

    Komentuoti:


  • Mi Co
    replied
    Parašė dsanto Rodyti pranešimą
    Lidl ledų sudėtis:
    Amoniakinė karamelė...
    Niam niam?

    Komentuoti:


  • senasnamas
    replied
    A, tada sudėtis neblizga, matyt, kad be krūvos priedų desertų būtų sudėtinga atrasti. Bent jau krakmolo ir rapsų aliejaus galėtų nebūti.

    Komentuoti:


  • John
    replied
    Va čia paaiškinama, kokie yra leduose naudojamos vanilės skonio šaltiniai.

    Vanilės aromatas gali būti išgaunamas iš vanilino, kuris pagaminamas iš natūralios vanilės ekstrakto. Dar gali būti natūrali vanilė (ne ekstraktas) arba sintetiniai aromatizatoriai ir tai būtų atitinkamai pažymėta sudėtyje ar net produkto pavadinime.
    Paskutinis taisė John; 2016.06.05, 21:47.

    Komentuoti:


  • dsanto
    replied
    Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
    Ant tų akcijinių Lidl ledų pakuočių, kiek atsimenu, buvo gana trumpas sudėties aprašas. O peržiūrėjus Barboros katalogą, tai net ir brangiausiuose leduose, besigiriančiuose išlaikyta 1950 m. receptūra, pilna visokių rapsų aliejų, bulvių krakmolo ir x skaičius E. Tai du variantai: arba Lidl ledai tikrai geri, arba kažkas nutylėta. Dar reikia žiūrėti galiojimo laiką. Kuo trumpesnis, tuo geriau.
    Lidl ledų sudėtis:





    Komentuoti:


  • senasnamas
    replied
    Ant tų akcijinių Lidl ledų pakuočių, kiek atsimenu, buvo gana trumpas sudėties aprašas. O peržiūrėjus Barboros katalogą, tai net ir brangiausiuose leduose, besigiriančiuose išlaikyta 1950 m. receptūra, pilna visokių rapsų aliejų, bulvių krakmolo ir x skaičius E. Tai du variantai: arba Lidl ledai tikrai geri, arba kažkas nutylėta. Dar reikia žiūrėti galiojimo laiką. Kuo trumpesnis, tuo geriau.

    Komentuoti:


  • dsanto
    replied
    Parašė dondc Rodyti pranešimą
    Žinant, kad būna tokių ledų (brand'inių) kur sudėtyje dominuoja vanduo ir augaliniai (palmių) riebalai, o pieno beveik visiškai nėra, tai lidl ledų sudėtis maloniai nustebino, ypač už tokią kainą.

    Skaityti sudėtį: https://www.barbora.lt/produktai/van...-klasika-500-g
    APRAŠYMAS

    Vanilinis plombyras „Klasika“, pagamintas iš saldžios grietinėlės. Puikiai žinomi ledai ypatingoje pakuotėje, menančioje tradicinį ledų formatą.

    SUDEDAMOSIOS DALYS

    Geriamasis vanduo, augaliniai riebalai [palmių, taukmedžio riešutų sėklų, palmių branduolių], cukrus, išrūgų ir lieso pieno milteliai, gliukozės, fruktozės ir sacharozės sirupas, emulsiklis E471, stabilizatoriai: E412, E466, E407; kvapioji medžiaga (vanilinas).

    Komentuoti:


  • John
    replied
    Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
    Vakarų šalys kefyrą dar tik atranda (besirūpindamos sveika mityba). Jis atsiradęs Kaukaze, tai iki Vakarų dar nenukeliavo . Labiau paplitęs Rytų ir Šiaurės Europoje.
    Jogurtas irgi geras produktas ir labiau paplitęs, bet, pvz., Lietuvoje natūralaus yra vos kelios rūšys. Paverstas desertiniu gėrimu ir tiek.
    Be abejo, turiu omeny normalų jogurtą, o ne jogurto desertus.

    Komentuoti:

Working...
X