Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Bon Appétit. Diskusijos apie maistą ir kulinariją
Collapse
X
-
Būtų įdomu sužinoti, ar kas nors iš forumiečių yra valgę Matsusaka jautienos steiko ir ar verta už tai mokėti belenkiek (kad ir kokius porą šimtų €) pinigų?
-
Visus su šv. Velykom!
Ta proga siūlau pasiskaityti (o gal net ir pasigaminti) apie anglų velykinį pudingą gana nepadoriai skambančiu pavadinimu "Spotted dick".
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Spotted_dick
https://britishfoodhistory.wordpress.../spotted-dick/
Paskutinis taisė Dadis; 2016.03.27, 15:48.
Komentuoti:
-
Parašė andyour Rodyti pranešimą/\ patektum į armiją, kas dieną valgytum košes ir būtum vegetaras
Valgiaraščio pavyzdys: http://kariuomene.kam.lt/download/84...o%20spalio.doc
Komentuoti:
-
Galbūt atsitiktinai ir būna dienų kai nevalgau mėsos, bet kai pasninkauju būtent nustatytą dieną kaip ši, suprantu, kad nesugebėčiau būt vegetaru (jei užplauktų) net ir 3 dienom
Komentuoti:
-
Parašė John Rodyti pranešimąO čia taip McD daro Lietuvoje? UK? Ar kitur EU? Jeigu taip, tai reiks nebevalgyti. Būčiau dėkingas už informaciją.
Visa beda del gyvuliu auginimo, jie nera seriami sienu, o daug kaloringesniu maistu del ko jiems skrandziuosia veisiasi e-coli bakterija, kuri gali buti mirtina zmogui. Visa mesa plaunama amoniako kamerose, kad sumazinti iki minimumo rizika uzsikresti ecoli bakterijomis.
Gyvuliams valgant siena ecoli nesiveisia.
Komentuoti:
-
Iš pradžių galvojau žinutę dėt į temą apie sankcijas Rusijai, bet persigalvojau - gamtos teikiamų gėrybių panaudojimas yra visai sveikintinas dalykas nepriklausomai nuo aplinkybių (be to ir informacija ne tokia jau ir nauja):
Навстречу санкциям. Ямальские ученые изобрели конфеты из ягеля и хлеб из полярного мха. ФОТО
http://www.znak.com, 2014.08.04
Mokslininkai iš Rusijos Jamalo-Nencų autonominės apygardos pradėjo gaminti maistą (duoną, džiūvėsėlius, saldainius) ir gėrimus iš samanų, kerpių, kiminų ir įvairių Rusijos šiaurėje augančių uogų:
Paskutinis taisė Dadis; 2016.03.26, 18:07.
Komentuoti:
-
Parašė balietis Rodyti pranešimąTaigi čia taip vadinamas amoniakas, paprasčiausias dezinfektantas. Pigu ir efektyvu. Abejoju, ar ten mėsa jo prisigeria, ar kažką.
Komentuoti:
-
Parašė Gator Rodyti pranešimąKaltinimus perduodu žurnalistams, kad tik dabar išleido straipsnį su visiems žinoma informacija
Pasitikėjau jais ir pamatęs naują straipsnio datą pagalvojau, kad tai naujiena.Paskutinis taisė John; 2016.01.10, 03:32.
Komentuoti:
-
Parašė John Rodyti pranešimąApie JAV istoriją, manau, visi ir taip puikiai žino.
Pasitikėjau jais ir pamatęs naują straipsnio datą pagalvojau, kad tai naujiena.Paskutinis taisė Gator; 2016.01.10, 01:35.
Komentuoti:
-
Parašė nomad Rodyti pranešimą/\ Čia jau senos žinios. Jamie krūvas laidų pridaręs, rodydamas, kaip McD mėsa yra, taikant analogiją, skalbimo mašinoje plaunama ir t.t. Abejoju, kad pavyks įrodyti - vis tiek pas McD advokatai geresni bus.
Apie JAV istoriją, manau, visi ir taip puikiai žino. Tiesiog pagalvojau, kad Gator turi kažkokių naujų duomenų apie ES šalyse taikomą McD praktiką. Nes kitaip negi gaištų laiką eterio teršimui visokiais vėjais.Paskutinis taisė John; 2016.01.09, 17:58.
Komentuoti:
-
/\ Čia jau senos žinios. Jamie krūvas laidų pridaręs, rodydamas, kaip McD mėsa yra, taikant analogiją, skalbimo mašinoje plaunama ir t.t. Abejoju, kad pavyks įrodyti - vis tiek pas McD advokatai geresni bus.
Komentuoti:
-
O čia taip McD daro Lietuvoje? UK? Ar kitur EU? Jeigu taip, tai reiks nebevalgyti. Būčiau dėkingas už informaciją.
Komentuoti:
-
Parašė balietis Rodyti pranešimąTaigi čia taip vadinamas amoniakas, paprasčiausias dezinfektantas. Pigu ir efektyvu. Abejoju, ar ten mėsa jo prisigeria, ar kažką.
Komentuoti:
-
Taigi čia taip vadinamas amoniakas, paprasčiausias dezinfektantas. Pigu ir efektyvu. Abejoju, ar ten mėsa jo prisigeria, ar kažką.
Komentuoti:
-
Turbūt aišku, kuris forumietis replikuos
Kulinaras J. Oliver įrodė: „McDonalds“ produktai – nuodingi
Pasak virtuvės šefo Oliverio, riebalinės jautienos dalys yra „išplaunamos“ amonio hidrokside ir tada naudojamos kaip mėsainio įdaras. Dėl tokio proceso mėsa yra nebetinkama vartoti.
Karą prieš greito maisto pramonę pradėjęs J. Oliveris teigia: „Iš esmės, mes gauname tai, ko nevalgytų net šunys, o po viso proceso toks produktas yra pateikiamas žmogui.“
Be to, kad mėsa yra prastos kokybės, amonio hidroksidas yra žalingas sveikatai. Oliveris vadina tai „rožinio šlamšto procesu“.
Komentuoti:
-
Parašė Tomas Rodyti pranešimąPapjaunama kiaulė. Mėsa ir lašiniai supjaustomi gana stambiais gabalais. Pasūdoma, įberiama prieskonių. Brandinama. Paskui sukemšama į kiaulės skrandį, šaltai aprūkoma ir toliau ilgai brandinama. Mėsa rūgsta ir įgauna specifinį skonį ir kvapą. Subrendęs produktas pjaustomas griežinėliais ir valgomas. Gero apetito - tikras Lietuvos kulinarijos paveldas.
Komentuoti:
-
Papjaunama kiaulė. Mėsa ir lašiniai supjaustomi gana stambiais gabalais. Pasūdoma, įberiama prieskonių. Brandinama. Paskui sukemšama į kiaulės skrandį, šaltai aprūkoma ir toliau ilgai brandinama. Mėsa rūgsta ir įgauna specifinį skonį ir kvapą. Subrendęs produktas pjaustomas griežinėliais ir valgomas. Gero apetito - tikras Lietuvos kulinarijos paveldas.Paskutinis taisė Tomas; 2015.12.08, 18:04.
Komentuoti:
-
Parašė senasnamas Rodyti pranešimąKad čia rodos viskas apdorojama termiškai. O civilizuotuose kraštuose trichineliozė yra tik aplaidumo liga (tingima patikrinti mėsą).
Komentuoti:
-
Kad čia rodos viskas apdorojama termiškai. O civilizuotuose kraštuose trichineliozė yra tik aplaidumo liga (tingima patikrinti mėsą).
Komentuoti:
Komentuoti: