Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Bon Appétit. Diskusijos apie maistą ir kulinariją

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

  • John
    replied
    Kiek pamenu, Čili picos niekada nebuvo skanios. Nu tiesiog nieko geriau nebuvo. Panašiai ir su kebabais, kol nebuvo Mangal Men, Azerų ir kai kurių kitų gerų kebabų, kurie dabar laikomi gerais. Su burgeriais lygiai tas pats. Tiesiog anksčiau tenkindavomės žymiai kuklesniais dalykais.

    Komentuoti:


  • Edd
    replied
    Parašė Lettered Rodyti pranešimą
    O dar piktinamės, kai kokios bobutės sako, kad prie ruso buvo geriau.
    Na 1997 tai ne prie ruso ir šiaip būtų kvaila teigti kad viskas viskas dabar tikrai geriau net nei prie ruso, tai paprasčiausiai neįmanoma, kad ir kokia š skylė kažkada buvo, visada surasi bent vieną geresnį dalyką nei kad yra dabar.

    Parašė Zygis Rodyti pranešimą

    skanios ar tiesiog tuo metu nebuvo skanesnių ragauta?
    Būdavo ingredientai šviežesni ir jų būdavo daugiau, galbūt tais laikais dar nebuvo taip įsigudrinę visko optimizuoti masinei gamybai ir pelnui, turėjo tik vieną piceriją o ne didžiulį tinklą. Visi kas pamena teigia kad geros buvo. Kita vertus dabar yra daug visokių picerijų ir aišku kad yra ir tokių kur skanesnės picos. Labai sunku kalbėti apie praeitį nes ir skonio suvokimas laikui bėgant keičiasi. Jei kas turit laiko mašiną, atgabenkit man "Mexicana strong" picą iš 1997 Čili picerijos, galėsiu įvertinti, ačiū.
    Paskutinis taisė Edd; 2023.03.31, 13:40.

    Komentuoti:


  • Lettered
    replied
    Parašė Zygis Rodyti pranešimą

    skanios ar tiesiog tuo metu nebuvo skanesnių ragauta?
    Būtent, kažin, ar dabar naudoja blogesnius miltus ar mocarellą (greičiausiai seniau apskritai paprastą sūrio gaminį dėdavo).

    Komentuoti:


  • Zygis
    replied
    Parašė Edd Rodyti pranešimą
    Tuo metu ir Čili picos buvo tikrai skanios. Pažiūrėjus į nuotrauką sunku patikėti kad taip viskas pasikeitė.
    skanios ar tiesiog tuo metu nebuvo skanesnių ragauta?

    Komentuoti:


  • Lettered
    replied
    Parašė Edd Rodyti pranešimą
    Pati pirmoji Čili pica, tekdavo karts nuo karto joje apsilankyti, visi parkuodavosi purvyne kuris buvo šalia, o klientų būdavo labai daug, net eilės būdavo. Tuo metu ir Čili picos buvo tikrai skanios. Pažiūrėjus į nuotrauką sunku patikėti kad taip viskas pasikeitė.
    O dar piktinamės, kai kokios bobutės sako, kad prie ruso buvo geriau.

    Komentuoti:


  • newcome
    replied
    Parašė oranger Rodyti pranešimą

    "Coffee Americano" yra ir Prancūzijoje, ir Italijoje, ir kitose Vakarų Europos šalyse. Taigi, čia tos įžvalgos ne visai tikslios. Gator teisingai pastebėjo.
    Čia labiau norėjau pastebėti kitą dalyką. Dėl pačio kavos pavadinimo ir jos konsistencijos nesiginčiju. Kalbu būtent apie situaciją, kad į rytus nuo mūsų esančiose valstybėse, na kiek bent asmeniškai tekę susidurti kavos pasirinkimas gan ribotas. Ir būtent dažniausiai tik espresso ir americano pavidalu. Ir būtent norėjau pasakyt, kad tai kas pas mus yra terminas juoda kava, arba vok. kaffee schwarz ir t.t būtent šiame regione jau kultūriškai nėra toks aiškus terminas.

    Komentuoti:


  • index
    replied
    Caffè Americano
    https://en.wikipedia.org/wiki/Caff%C3%A8_Americano
    Paskutinis taisė Romas; 2017.11.04, 17:54. Priežastis: Pridėta antraštė

    Komentuoti:


  • oranger
    replied
    Parašė newcome Rodyti pranešimą

    Pirmąkart su tuo šia situacija teko susidurti Rusijoje. Nesupratus "juodos kavos" termino teko pavargti kol suradau panašiausią savo pageidavimui atitikmenį ("amerikano"). Keisčiausia, kad tai nutiko ir "brand"ą turinčiame kavinių tinkle "Кофе Хауз". Įdomus kultūrinis skirtumas, kai pagalvoji, kad kartais sienas tarp rytų ir vakarų Europos nupiešia visai kiti dalykai.
    "Coffee Americano" yra ir Prancūzijoje, ir Italijoje, ir kitose Vakarų Europos šalyse. Taigi, čia tos įžvalgos ne visai tikslios. Gator teisingai pastebėjo.

    Komentuoti:


  • newcome
    replied
    Parašė Romas Rodyti pranešimą
    Ten yra ne tik WiFI, bet rūsyje (kavos salėje) galima pasikrauti savo išsikrovusius telefonus
    Kavos yra dviejų rūšių - espreso ir amerikano. Labai keista, kad ukrainiečiai mums įprastą kavą vadina "amerikano" - turbūt neragavo to atgrasaus skystymo, kuris Amerikoje vadinamas kava.
    Pirmąkart su tuo šia situacija teko susidurti Rusijoje. Nesupratus "juodos kavos" termino teko pavargti kol suradau panašiausią savo pageidavimui atitikmenį ("amerikano"). Keisčiausia, kad tai nutiko ir "brand"ą turinčiame kavinių tinkle "Кофе Хауз". Įdomus kultūrinis skirtumas, kai pagalvoji, kad kartais sienas tarp rytų ir vakarų Europos nupiešia visai kiti dalykai.

    Komentuoti:


  • Gator
    replied
    https://en.wikipedia.org/wiki/Caffè_Americano
    Parašė Romas Rodyti pranešimą
    Ten yra ne tik WiFI, bet rūsyje (kavos salėje) galima pasikrauti savo išsikrovusius telefonus
    Kavos yra dviejų rūšių - espreso ir amerikano. Labai keista, kad ukrainiečiai mums įprastą kavą vadina "amerikano" - turbūt neragavo to atgrasaus skystymo, kuris Amerikoje vadinamas kava.
    Teisingai vadina, americano yra espresso su daugiau vandens.
    https://en.wikipedia.org/wiki/Caffè_Americano
    Mums 5prasta kava yra "drip coffee" iš šios nuorodos.

    Komentuoti:


  • Romas
    replied

    Пузата Хата / Puzata chata ("pilvota troba) - labai gero formato ukrainietiškų patiekalų savitarnos restoranų tinklas.
    Lvove yra dvi "Puzatos chatos" - tarp universiteto ir Ševčenkos paminko - vul. Syčiovych Strel'civ bei Ševčenkos prospekte.

    Ten yra ne tik WiFI, bet rūsyje (kavos salėje) galima pasikrauti savo išsikrovusius telefonus
    Kavos yra dviejų rūšių - espreso ir amerikano. Labai keista, kad ukrainiečiai mums įprastą kavą vadina "amerikano" - turbūt neragavo to atgrasaus skystymo, kuris Amerikoje vadinamas kava.
    Paskutinis taisė Romas; 2017.11.04, 17:52. Priežastis: Kopija iš temos "UA. Lvovas / Львів [L'viv]"

    Komentuoti:


  • Gator
    replied
    Parašė tadux Rodyti pranešimą
    Gal delto kad nera tikslo kazkur vaziuoti ir valgyti ta pati kaip namuose? Neblogas sarasas nors turbut nebus paprasta turistui viska rasti ypac turint galvoje vietiniu tinguma ir restoranu darbo laika. O seip sicilija nebloga vieta valgyti. ypac zuvi.
    Mėsa kaip ingredientas egzistuoja praktiškai visose pasaulio valstybėse, patiekalo su mėsos egzistavimu valgymas užsienyje nereiškia, kad valgai "tą patį kaip namuose".

    Komentuoti:


  • tadux
    replied
    Gal delto kad nera tikslo kazkur vaziuoti ir valgyti ta pati kaip namuose? Neblogas sarasas nors turbut nebus paprasta turistui viska rasti ypac turint galvoje vietiniu tinguma ir restoranu darbo laika. O seip sicilija nebloga vieta valgyti. ypac zuvi.

    Komentuoti:


  • andyour
    replied
    /\ dėl to ir man buvo keista, kodėl visur žuvis ir nėr mėsos. Dar daug saldumynų.

    Komentuoti:


  • Gator
    replied
    Man tai viskas maistas tame sąraše, tačiau kai iš 23 valgių nei vieno (gal praleidau kokį vieną) su mėsa tai atrodo, kad vegetaras rinko Tuo labiau, kad mėsa Sicilijoje gana svarbią vietą užima, net ir turint mintyje, kad ten sala.

    Komentuoti:


  • andyour
    replied
    /\ Pritariu, žuvis ne maistas, o paukščių lesalas.

    Komentuoti:


  • Gator
    replied
    Vegetaro sąrašas?

    Komentuoti:


  • Dadis
    replied
    Važiuojantiems šią vasarą į Siciliją:

    23 Sicilian Dishes To Die For

    Štai kaip atrodo įžymieji sicilietiški Cannoli:

    Komentuoti:


  • John
    replied
    Parašė bato_usai Rodyti pranešimą
    Pačios Matsusaka nėra tekę, bet už wagyu visada apsimoka mokėti, skonis tiesiog nuostabus(neapsimoka nebent jeigu esi žalių steakų mėgėjas)
    O kokia problema su žaliais? Dėl didelio kiekio riebalų?

    Komentuoti:


  • bato_usai
    replied
    Pačios Matsusaka nėra tekę, bet už wagyu visada apsimoka mokėti, skonis tiesiog nuostabus(neapsimoka nebent jeigu esi žalių steakų mėgėjas)
    Paskutinis taisė bato_usai; 2016.03.30, 00:09.

    Komentuoti:

Working...
X