Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Forumiečių kūryba

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

  • AšNeRobotas
    replied
    Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą

    Na čia skonio dalykas. Man patinka kai disturbuoja, nes mano kūryba kartais irgi disturbuojanti.
    Tai padisturbuok ką nors.

    Komentuoti:


  • Tomizmas
    replied
    Parašė Tikras architektas Rodyti pranešimą
    Gal ir nereikia pas psichiatrus, jei žmogus moka savo mimetines patirtis ir emocijas sublimuoti kūryba.

    Bet tie rašinukai keistoki, ne pikti, bet keistoki... Ypač tas pirmas. Pasakysiu angliškai - disturbing.
    Na čia skonio dalykas. Man patinka kai disturbuoja, nes mano kūryba kartais irgi disturbuojanti.

    Komentuoti:


  • Tikras architektas
    replied
    Gal ir nereikia pas psichiatrus, jei žmogus moka savo mimetines patirtis ir emocijas sublimuoti kūryba.

    Bet tie rašinukai keistoki, ne pikti, bet keistoki... Ypač tas pirmas. Pasakysiu angliškai - disturbing.

    Komentuoti:


  • Tomizmas
    replied
    Na, pasižiūrėjus rašyk.lt pradedančiųjų literatų kūrybą, tai ten apie 50% ar netgi daugiau yra panašiame stiliuje (visokios nesirimuojančios baltos eilės ir t. t.)

    Paskaičius prozinius, tai patiko "Paslaptingas išbandymas" su dieduku ir čiurkšle. Geras, žvengiau, o čia jau kokybės požymis

    Pirmieji du turi tokio įdomaus pasipiktinimo, ypač apie sviedinuko mėtymą, kažką panašiu stiliumi įmanoma vystyti. Tik reikėtų ne tiesiog surašinėti (nors kaip straipnis, kažkas panašaus irgi gali būti), bet atskleisti tai kažkokioje istorijoje, veiksme.






    Man tik vienas dalykas įdomus: šioje temoje jau kelintą kartą yra pasireiškusiems siūloma kreiptis į psichiatrus, vietoj to, kad duoti patarimų ką galima koreguoti, ar patiems parašius kažką geresnio ir labai pavyzdingo. Nors realiame gyvenime irgi panašiai - daug žmonių, visokių kolegų, užsiminus kad laisvalaikiu biškį rašau, vos ne pasiunčia kažkur. Geriau gi visokios medžioklės (gyvūnus žudyti) ar tas pats kašis. Ai, dar garaže krapštyti tačką.
    Paskutinis taisė Tomizmas; 2022.01.07, 08:39.

    Komentuoti:


  • AšNeRobotas
    replied
    Kažkam reiktų nueiti į diagnostikos centrą persišviesti galvą.

    Komentuoti:


  • Kristupas0220
    replied
    Dalinuosi savo kiek košmariškos kūrybos vaisiais - ne itin gerai besirimuojantys eilėraštukai, istorijos:

    K & Jeanette

    Ėjo `14-ųjų pavasaris - 7 klasė Kristupui. Nors ankstesniais meteliais dviem buvo bene jis moksliukas kone - ties 7 klase pradėjo būti antipirmūnu. Dėl dėmesio visa tai, dėl panelės vienos - Dominykos. Toji pirmūnė klasės pažiba. Kristupas tas staiga - elgtis priešingai sumanė - kad pusiausvyra būtų judviejųtarp. Ir ėmė specialiai diktantus su klaidom rašyt - mokytojų dvejetus prašė jam rašyt. Ir kaip iškaltą kartojo - aukštojo man nereikės. Sakydavo tai - į panelę tą specialiai atsisukęs. Arba tiesiog - kad girdėtų ji jo vizijas. Vieną rytą, įeiną į kabinetą 204 trumpaplaukė juoda moteris - pertraukusi mokytoją taria: Kristupą prašom. Tad didžiai pasikėlęs nuo kėdės - ir nueina jis. Toji taria - mama aš Dominykos, Žaneta vardu. Einam į mašiną mano pašnekėt. Prisėdu - ir prasidedam. Klausinėja ji - balsu gailestingu - Kristupai, kas gi tau nutiko, kodėl iš geriečio kone blogiuku virtai? Taip praūžia valandėlė. Norėjau ir aš paklausti tos- kodėl dukrelė jūsų - su džinsais vaikšto. Juk jie išryškina bręstančius moteriškus atributus (apvalumus). O jei koks nors maniakas nesusilaikys ir…? Galų gale, Žaneta mieloji, jūsų dukra gal ir moksliukė - tačiau tipinio moksliukės įvaizdžio - nuolatos rimta, susikaupusi, palinkusi prie knygų, rūstaus veido, neturi draugių - nė iš tolo neatitinka! Ji nuolatos per pertraukas žvengia su draugėm, darosi selfius, po pamokų atsipalaiduoja, po Akropolius duodasi (tiesa nerūko, bet už kelių metų tai pradės), tačiau atėjus kontroliniui ji kažkaip iš savęs išperdžia visus teisingus atsakymus ir gauna tik 10-ukus. Nė vieno 9-uko, vieni dešimtukai, tiesiog “juoda” - kaip sakė viena mokytoja. Na nesakau, kad hidžabą dėvėt turi, šikną slėpt, palaidais plaukais neplevėsuot, bet mano galva, mano supratimu, pagrindinis moksliuko, teisuolio bruožas turi būti draugų NEturėjimas. Kaip kad budeliai LDK laikais. Nes tu pamanyk man - profesinėje veikloje tokie rimti, o laisvalaikiu su draugais atsipalaiduoja, išlenkia šalto nealkoholinio sidro. Turi būti laikomasi vienos linijos politicos. Baigusi vidurinę, toji klasiokėlė tapo visiška užupianska* - prabangūs-marginaliniai prancūziško stiliaus apdarai, žiedai ant rankų pirštų, taurelė vyno, svajingi pašnekesiai sėdint vienoje senamiesčio kavinių. Ir smilkstanti cigaretė tarp pirštų… Tikra klasika
    • - žodį “užupianska” aš išvedžiau iš vieno Vilniaus mikrorajonų, kuriame mėgsta rinktis marginalinė publika - Užupio, pavadinimo, pridėjus slavišką galūnę -ianska, kas reiškia toje vietoje reziduoti mėgstantį žmogų.
    Visa tai tik fantazija tebuvo - realybėj nieko panašaus. Moralas toks, istorijos šitos - palyginus su mano mama, kitų klasiokų bei klasiokių tėvai yra ir buvo visiški PXistai. Jiems taip nuoširdžiai nerūpi kitų savo atžalos klasiokų giarovė. Jie rūpinasi tik savo vaiku (o gal ir to nepadaro iki galo). Jei tavo vaikas rūbinėje, kur persirenginėjama prieš fizinio lavinimo pamokas, bendraudams su klasiokais numeta porą rusiškų keiksmažodžių bei vieną lenkišką…

    Užsižiebsim sau raudoną šviesą

    Oranžinio sviedinio mes žmonės. Žaidžiam mes krepšinį. Sportas - karo atmaina - suvokia tai visi. Sutriuškinom, nugalėjom, įveikėm! Svarbiausia mums derinukai, pozicijos, kamuolio judėjimas, žaidėjų išsidėstymas. Žaidžiam namuose - išpersti varžovus lauk yra svarbiausias tikslas mūsų - tarp sirgalių savų. Kai nugalėsim varžovus - lentos abiejų krepšių - užsidegs raudonai. O dar sirena - kaip reikiant įskaudins pralaimėjusius svečius. Bet kartu ir sumėtys, įkvėps ieškoti naujų lyderių. O kaip situacijos, kuomet namų aikštėje žaidžianti šeimininkų komanda lemiamom sekundėm turi kamuolį… ir meta… ir pataiko… Kaip jaustis varžovams, kai gali jie pasijausti tokiais mažučiais. Šeimininkų komanda drauge su sirgaliais džiūgauja… o kaip jaustis pralaimėjusiems? Kaip jiems minčių apie savižudybę nekyla? Tau įmeta paskutinę sekundę, jie džiaugiasi… Žaibsto mums čia tas raudonas LEDlemputes. O kaip jaustis pralaimėjusiems svečiams - stove it sustingę iš siaubo. Aišku, jie žaisdami savo namų aikštelėje irgi kals tritaškį paskutinę sekundę, negailės varžovų lygiai taip pat. Kiekvienas žiūri tik savęs. Ant kitų nusispjaut.Kaip ir visur gyvenime. Kaip būna gera stebėti, kai komanda pralaimi namuose - aišku daugumai tai katastrofa, tačiau man labai džiugu stebėti, kaip svečių komanda džiaugiasi pergale išvykoje - ne veltui vyko į tą išvyką. Tokiu atveju, rungtynių pabaigą skelbianti sirena bei raudonai užsižiebiantys krepšio lentos apvadai palūzina… pačią šeimininkų komandą! Jauku.
    • - žodis išvestas iš angliško lose, reiškiančio “pralaimėti”. Nes sirena air užsidegusios lemputės tarsi sako pralaimėjusiai komandai: Cha cha, nevykėliai, pralaimėjot!

    Dar įdomiau būna, kai tam tikros šalies krepšininkas yra legionierius užsienio šalies komandoje ir rungtyniauja prieš savo šalies krepšinio klubą. Kaip taip galima? Kas mes tokie, kad taikliais metimais baustume savo šalies (arba net buvusią savo komandą), kad eitume prieš savo šalį? Juk vieno kraujo broliai mes, vienykimės kartu! Vieno kraujo žmonės, prieš savus pačius. Ar tai bebūtų policijos pareigūnas įkalantis ROIK`ą pažeidėjui, ar pašalinimas iš forumo, ar mokytojo mokiniui įrašomas dvejetukas ar vienetukas… Buvau tarkim kokiame Kauno “Žalgiryje”, nuo kitų metų pereinu į kokį CSKA ir su ja atvykstu žaisti jau prieš savo buvusią komandą. Išdavikiška?

    SkiepiNkimos

    Skiepinkimos kol galim, virusas če puola b**t!
    Astrų, pyfzerių, modernų, tuoj čia užsivešim
    Ir sustoję vėl dainuosim
    Faizeris tai jėga - nugalėsim visada!

    Spardytis ir keliaut į valias galėsim vėlei
    Net skiepinęsi, tačiau kaukes vistiek dėvėsim, testus darysim!
    Toks nutarimas vyriausybės nes,
    Baigsis šitas chaosas ar ne - vienas Baodzi težino…

    Paslaptingas išbandymas

    Kažkoks pražilęs diedukas su akiniais, praplikusia makaule- tokie kelia man pasitikėjimą… nepamenu kaip su juo susipažinom, bet jis pasiūlė kažkur dalyvauti. Kažkokia veikla, programa. Per miglą atsimenu - lyg tai kažkas antivalstybiško. Susiję su Rusija atrodo. Ir pakviečia atvykti į kažkokią niūrią vietą. Liepia užeiti į WC. Ten stoviu pusnuogis ir jaučiu kaip kažkokia čiurkšlė iš guminės šlangos ant manęs kažką purškia. Nejauku, baisu, nesuprantu kur aš ir kas tai per vieta. Paklausiu, - kuo čia mane purškiat? Vėmalais ir skystu š*****! - atsako man. Pauostau - akurat, pagal kvapą pats tas. Pažvelgus grindisna, matosi jog WC kabinoje jos sudėtos iš kelių skirtingų lygių (aukščių). Tos platformos kilnojasi, stumdosi, o manoji irgi slankioja, aš vos išsilaikau ant žemės…
    Deja, visa tai tik sapnas tebuvo. Realybėje - to nelinkėčiau net didžiausiam priešui. Bet ten tikrai dar kažkokių baisesnių detalių būta.

    Pavilioniui

    Pavilioni, Pavilioni, paviliojai tu mane
    Į savo pusę, į savo daržą
    Nors šneki tu visą tiesą
    Apie rusus, gruzus, Nausėdas

    Nesupranta nieks tavęs
    Nors esi visagalv teisus
    Puola tave kaip neteisų
    Nors patys p`risdirb lig ausų

    Paviliooo-ooooni!
    Pa-avilio-ooooni!
    Tu kaip Pimpačkiukas koks!

    Komentuoti:


  • Edd
    replied
    Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą
    Žaidimo idėja gali būti tokia: kažkokiame išgalvotame mieste (gal net kitoje galaktikoje), blogiečiai - bedvasiai stikliniai monstrai puola geriečius - dvasingus medinukus, kurie stengiasi juos atmušti visomis žaidimuose mėgstamomis priemonėmis (šaudo su šlanga prijungta prie lauko WC, gaudo, mėto padangas, muša šiferio lapu ir t. t.) - čia būtų labai įtemptas bajavykas, ypač jeigu aukštesniuose leveliuose įsitrauktų ateiviai ir dinozaurai. Dar galėtų būti specužduotys - sunaikinti skiepų siuntą arba sudeginti kaukę, kas pridėtų gyvybių arba atrakintų nemirtingumą.
    Gal ir geros mintys. Buvau galvojęs ir apie tai kad žaidimo tema ar aplinka galėtų būti susijus su miestais/architektūra. Šiaip įvairių idėjų buvo (iš esmės 2D platformeriai, su loginių užduočių sprendimu, bet ir apie paprastą "bajavyką" galvojau), gal kada grįšiu prie to.

    Komentuoti:


  • DeSadas
    replied
    Man irgi Edd darbas patinka

    Komentuoti:


  • Tomizmas
    replied
    Žaidimo idėja gali būti tokia: kažkokiame išgalvotame mieste (gal net kitoje galaktikoje), blogiečiai - bedvasiai stikliniai monstrai puola geriečius - dvasingus medinukus, kurie stengiasi juos atmušti visomis žaidimuose mėgstamomis priemonėmis (šaudo su šlanga prijungta prie lauko WC, gaudo, mėto padangas, muša šiferio lapu ir t. t.) - čia būtų labai įtemptas bajavykas, ypač jeigu aukštesniuose leveliuose įsitrauktų ateiviai ir dinozaurai. Dar galėtų būti specužduotys - sunaikinti skiepų siuntą arba sudeginti kaukę, kas pridėtų gyvybių arba atrakintų nemirtingumą.
    Paskutinis taisė Tomizmas; 2021.12.30, 07:40.

    Komentuoti:


  • Edd
    replied
    Beje, jei ką, nieko nenorėjau įžeisti, tas veikėjas gali simbolizuoti bet kurį ekstremalų vietinį "paveldo" gynėją arba tiesiog eilinį japonų turistą Šnipiškėse. Daugiau turbūt nebus bet gal forume yra daugiau kas galėtų pasidalinti savo darbais. Aš mokiausi Affinity Designer nes buvo mintis pabandyti sukurti 2D kompiuterinį žaidimą, tačiau kolkas apleidau šią mintį, turbūt trūksta labai geros idėjos žaidimui kad būtų pačiam įdomu kurti ir aišku reikia tam daug laiko.

    Komentuoti:


  • Tomizmas
    replied
    Labai gražu ir dvasinga.

    Komentuoti:


  • John
    replied
    Neblogas. Gal daugiau bus?

    Komentuoti:


  • Edd
    replied
    Kažkada mokiausi naudotis Affinity Designer, čia seniau kai dar buvo googlas forume ir besimokydamas nupiešiau šį piešinuką (aiškiai įkvėptas googlo). Aš jo taip ir neužbagiau iki galo, o Affinity Designer žinių neprireikė.

    Komentuoti:


  • RokasLT
    replied
    Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą
    Gražu! Yra potencialas išvystyti į meilės istoriją.
    Aš tingiu, tu pabandyk novelę parašyti.

    Komentuoti:


  • Tomizmas
    replied
    Gražu! Yra potencialas išvystyti į meilės istoriją.

    Komentuoti:


  • RokasLT
    replied
    Demografinis greitukas

    Demografija eina velniop,
    Tik akys raibsta nuo naujų bimbalų ir mersų.
    Blizgantys automobiliai stovi naktyje,
    Kai juose vyksta saugūs greitukai.

    Komentuoti:


  • RokasLT
    replied
    Parašė liutass Rodyti pranešimą
    Isvaizduojama zmona irgi zmona
    Svarbu kūrybai netrukdo.

    Komentuoti:


  • liutass
    replied
    Isvaizduojama zmona irgi zmona

    Komentuoti:


  • Tomizmas
    replied
    Parašė Tomas Rodyti pranešimą
    Mes nuoširdžiai rūpinamės ką veikia tariama tavo žmona, kai pats pusę dviejų nakties rašai eilėraščius forume
    Kaip tai ką? Pornuchą žiūri

    Komentuoti:


  • Gator
    replied
    Parašė Tomas Rodyti pranešimą
    Mes nuoširdžiai rūpinamės ką veikia tariama tavo žmona, kai pats pusę dviejų nakties rašai eilėraščius forume
    Ar čia kažkas neįprasto, kad vienas poroje anksčiau eina miegoti, o kitas dar prie tv ar pc sėdi?
    Arba abu iki 2 nakties sėdi prie savo internetų ar eilėrasčių.

    Komentuoti:

Working...
X