Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Karinė Aviacija

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    #21
    JAV karinės pajėgos atliko pirmąjį viršgarsinį skrydį naudodami naujos kartos sintetinį kurą


    Bombonešis "1B Lancer" tapo pirmuoju JAV karinių oro pajėgų lėktuvu, skiejusiu viršgarsiniu greičiu naudojant alternatyvų kurą. Skrydis atliktas kovo 19 dieną virš Teksaso ir Nju Meksiko. Naujasis kuras yra sintetinių ir naftos dujų mišinys lygiomis dalimis. Jis kurtas siekiant sumažinti žalą aplinkai bei siekiant turėti nesudėtingai vietinėmis šalies sąlygomis gaminamą kurą.

    Karinių JAV oro pajėgų atstovai šiuo metu vertina ir sertifikuoja šį alternatyvųjį kurą. Jis gaminamas iš gamtinių dujų naudojant Fischer-Tropsch procesą ir maišant gautą produktą su naftos produktais. Ateityje planuojama visuose lėktuvuose naudoti būtent šią kuro rūšį.
    "Mūsų tikslas yra kad iki 2011 metų kiekvienas lėktuvas naudotų sintetinio kuro mišinius",teigia majoras Don'as Rhymer'is, atsakingas už kuro sertifikavimą. "Mes tikimės, jog iki 2016 metų mažiausiai 50 procentų šio kuro bus gaminama šalies viduje".


    Pirmą kartą karinių pajėgų atstovai sintetinį kurą testavo lėktuve "B-52 Stratofortress" bei ""C-17 Globemaster III". Karinės oro pajėgos yra vienintelis didžiausias aviacinio kuro vartotojas, per metus sunaudojantis apie 10 milijardų litrų kuro. Kiekvieną karta naftos kainai padidėjus $10 už barelį, karinėms oro pajėgoms tai kainuoja papildomus 600 milijonų dolerių. Naujas sintetinis kuras yra ne tik efektyvesnis kainos požiūriu, bet ir mažiau teršia aplinką.


    Sintetinis kuras, sukurtas taikant FT proceso technologiją, kainuoja nuo 30 UDS iki 50 USD mažiau už barelį nei tradicinis jo analogas. Tačiau pinigai nėra vienintelė priežastis, dėl ko karinės pajėgos ėmėsi kurti sintetinį kurą. "Dauguma žmonių skuba pažymėti alternatyvių kuro šaltinių kainos efektyvumą. Tačiau šis šalyje gaminamas produktas taip pat sumažins mūsų priklausomybę nuo užsienio energijos resursų", teigia majoras Rhymer'is.


    Tokį alternatyvųjų kurą galima gaminti iš vietinių angliavandenių išteklių, tokių kaip gamtinės dujos bei anglis. Jie perdirbami į dujas, kurias vėliau galima konvertuoti į daugybę skysto kuro produktų. Degimo produktų emisijos sumažinamos visiškai neprarandant lėktuvo variklių efektyvumo.


    Susije su karine aviacija, jei netinka cia permeskite kitur.
    Ditch Witch HT150. Tai super traktorius. :D

    Comment

    Working...
    X