Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Forumo platformos atnaujinimas. Pastebėjimai ir patarimai

Collapse
Tai svarbi tema.
X
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė digital Rodyti pranešimą
    Šis forumas tvarkomas tik priešokomis. Mes dabar galim čia skųstis ir rašinėti kiek norim, bet bus sureaguota (jei bus iš viso) tik po kelių mėnesių matyt.
    Panašu, kad taip ir yra. Čia nemažai prirašyta kas blogai, bet niekas nieko nedaro (dėl laiko trukumo?)

    Comment


      Nežinau, ar laiko ar smegenų, bet tai galėtų ir paprašyt pagalbos, jei nespėja ar nesugeba.

      Comment


        Senoje rodydavo viršuje tokį mažą paskutinių gal 6 žinučių temų sąrašą. Gal yra ir čia panaši galimybė matyti ką nors panašaus?
        Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
        Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
        [url]https://youtu.be/9u_6BFmkOuQ?t=3868[/url]

        Comment


          Deja reikia atidaryti rankiniu būdu, o tas matėsi visada
          Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
          Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
          [url]https://youtu.be/9u_6BFmkOuQ?t=3868[/url]

          Comment


            Kas nors tvarkoma čia ar nelabai? Elementariausi bug'ai net nesutvarkyti, o per tiek laiko jau galvojau bus viskas pabaigta (ir tema pritaikyta ir tt).
            Dabar gi net nesutvarkyta tai, kad pranešimą rašant iššokinėja lentelės, reikia laukti minutes kol pranešimas pasirašys ir tt. Net elementariausias dalykas kaip pranešimo rašymas per savaitę nesutvarkytas... Apie krūvas kitų bug'ų net kalbėti nepradedam. O apie ne bug'us, o reikiamus patobulinimus turbūt iki kitų metų galim pamiršti

            Comment


              Ir kas čia per gaidiškas juoko veidukas? kaip koks prieš viduriavimą atrodo

              Comment


                Parašė Pedigree Rodyti pranešimą
                Ir kas čia per gaidiškas juoko veidukas? kaip koks prieš viduriavimą atrodo
                Svarbiausia problema, reikia visus veidukus peržiūrėt

                Comment


                  Sename forume buvo galima cituoti kiek nori pranešimų. Dabar galima tik vieną. Visi kiti, nors ir pasižymi kaip cituojami, nėra įkeliami į pranešimą.

                  Comment


                    Paspaudus ant temos norisi matyti paskutinį pranešimą, kaip anksčiau.
                    Kaunas yra Kaunas

                    Comment


                      Sveiki,
                      Pastaruoju metu kiek atsiribojau nuo šios svetainės, bet džiaugiuosi forumo atsinaujinimu! Geras stilius. Visgi būtų gerai, jei įmanoma, sulietuvinti datas pagal standartinį formatą (2017-06-17 19.25) ir visa kita išversti. Šis forumas ilgą laiką buvo vienas internetinių lietuvybės centrų. Žinau, kas yra „hard code“, bet tikiuosi, kad įmanoma puslapio griaučius išlaikyti lietuviškus.

                      Comment


                        Parašė taimis Rodyti pranešimą
                        Šiek tiek forumas DEAD, aš nenoriu kritikuoti, reikia pratintis prie skirtumų. Bet gal galima šiek tiek lengvinti user experiance, pravalyti nereikalingą informaciją: man nebūtina matyti temos statistikos (kada sukurta, kiek pranešimų, kiek like... visi savo temas žinome) ir gal galime atisakyti avatatų home page. Sėkmės!
                        Kur ten nebus dead, jei be visų anksčiau minėtų trūkumų kaip negražus interfeisas ar sumažintos nuotraukos, dabar apskritai net nuotraukų normaliai nebeišeina talpinti, iš PC įdeda tik miniatiūrinio dydžio, iš telefono įkeliant metą errorą, foto.terpe irgi neveikia... Nebent nauja forumo koncepcija orientuotis nebe į temas apie miestus ir architektūrą, o kokią politiką ir šiaip linksma.
                        Flickr

                        Comment


                          Šiaip jau ir rašant pranešimą (be jokių nuotraukų) bei cituojant ir įklijuojant tekstą iš kitur, kyla formatavimo (šrifto) problemų, kurių anksčiau nebūdavo.

                          Comment


                            Na tikrai, užkniso... Suprantu, kad rašau čia tik tiems, kurie irgi pasipiktinę šitokiu forumo darbu ir struktūra. Visiška maišalynė, neįmanoma normaliai parašyti komentarų po nuotraukom, jei parašai po kiekviena, tai randi viską po paskutine. Ir iš vis nuotraukų kėlimas jau toks absurdiškas angliškai lietuviškai sumarmaliuotas, įkeli, taisai, išsaugai, ištrini, išsaugai ir t.t...
                            Ką gi, kažkada www.pirkis.lt panašiai atsinaujino, tai kojos ten nebekeliu.Matau ir čia tą pačią situaciją, jei nesikeis nieks į gerą ( o jau turėtų keistis, nors niekas nieko niekam niekur...nė už ką) teks "blatnintis" prie kažko kito... O būtų labai gaila...
                            Keliauju per Lietuvą

                            Comment


                              Panašią istoriją išgyvenau su djscene.lt, taip pat atsinaujino tokiu būdu, kad mažai kam patiko (kalba net labiau ne apie tokias baisias klaidas, kaip, kad čia skaitau, kad egzistuoja, nes bent jau paskutiniu metu nelabai rašau ir tenka pvz. "rašyti komentarą po paskutine nuotrauka", o labiau apie šiaip navigaciją, patogumą, aiškumą, išdėstymą), ir forumas mirė, aišku ta mirtis sutapo su FB įsisiautėjimu, publika tiesiog migravo.

                              Nors pranešimų esu parašęs ir nedaug palyginus su kitais miestiečiais, bet visgi kartu su forumu gyvenu nuo 2008 metų. Tai buvo forumas, kuris "atlaikė" / "atsilaikė prieš" FB.

                              Kas neturėtų būti laikoma taip jau labai for granted, nes iš tikrųjų miestai.net jau nebėra tokie "unikalūs ir nepakeičiami":
                              Naujienos apie projektus, vizualizacijos, netgi kartais update'ai iš statybos aikštelių jau dabar populiariai talpinami pvz. "Made in Vilnius", "Kas vyksta Kaune / Vilniuje" (lygiai tas pats ir apie infrastruktūros projektus), taip pat Vilniaus, ar Kauno miestų savivaldybių FB puslapiai, kartais kokie Aleksandravičiai kaip Kaune ir pan. Diskusijų apie politiką, visuomeninius reikalus pilna lietuviškame FB: politikai, šiaip apžvalgininkai, ar didesnį autoritetą turintys žmonės.

                              Bet čia aišku buvo geriausia. Išsikristalizavusi 10-15 aktyvių dalyvių, komentuotojų bendruomenė. "Kiekvienas save pažįsta" iš ankstesnių diskusijų, kai kuriuose referina į tai kas buvo pasakyta ankstesnėse ir pan. Miestai.net yra pats kiečiausias dalykas, negąsdinkit, kad išsivaikščiosim kiekvienas sau.

                              Čia labiau tokia nostalginė gaida, nei konkretūs klaidų baksnojimai. Nes prie tokios begalės nedašlifavimų išvaizda, navigacija, spalvos, fontai, išdėstymas pereina į antrą planą...

                              Aišku jis dar nemiręs, bet kadangi pagrindinė forumo misija yra naujienos, vizualizacijos, atnaujiniami iš statybos aikštelių, o kadangi tie kurie nuolatos kelia atnaujinimus stipriai straglina (struggle - red. past.) su nuotraukų įkėlinėjimu, sistema, tai greitu metu gali jie to nebedaryti, ir tada forumas šiaip taps mažiau aktyvus, ir tada kils gresmė, kad "isšivaikščios į savo puses" visa kita.
                              Paskutinis taisė R.A.M.; 2017.06.18, 19:13.

                              Comment


                                Su FB problema ta, kad FB neturi archyvo vertės. Viskas, kas ten vyksta, vyksta tuo momentu ir netrukus nugrimzta užmarštin. Net su paieškos funkcija sunku ką nors atknisti. Tai esminė priežastis, kodėl forumai apskritai išliko ir, ko gero, išliks toliau. Nebent atsiras kitokia platforma, kuris duos FB patogumą ir forumo išliekamąją vertę viename pakete.

                                Comment


                                  Na gal ir FB neturi tokios funkcijos, bet ne vieną ir ne dešimt "old-school" forumų "paguldė". Gal ne kiekvienam svarbi yra ta "archyvo vertė", gal visgi daug kam pakanka "praskrolint" paveiskliukus ir tiek, arba palikt komentarą ir daugiau jau prie jo nebegrįžt.

                                  Na aš kaip ir sakiau bendravimas "šioje" platformoje atrodė tobulas, bet tiesiog sakau, kad yra jam alternatyvų, ir praradę kantrybę, gali čia nebesilankyti ir nebedalyvauti ir tai gali suveikti grandininiu principu. Niekam neįdomu "blūdint" vos gyvam forume. (Nesakau, kad jau pasiekėme tą stadiją, bet...)

                                  Comment


                                    Forumo aktyvumas tikrai sumažėjo po atnaujinimo. Patys nepatogumai ar klaidos taip nenervina, labiausiai nervina forumo savininkų nereagavimas į tai. Galėtų nors po vieną klaidą į savaitę ištaisyti. Pagrindinės klaidos:
                                    1. Paties forumo išvaizda/funkcionalumas (paspaudus temą nepereinama prie paskutinio pranešimo, viršuje nėra normalių puslapių mygtukų (kaip apačioje) ir pan.).
                                    2. Paveiksliukų įkėlimas forumo priemonėmis (pats nenaudoju, man vis dar veikia foto.terpe.lt).
                                    3. Nuotraukų, įkeltų forume iki atnaujinimo, nerodymas.

                                    Comment


                                      Parašė Lettered Rodyti pranešimą

                                      Kur ten nebus dead, jei be visų anksčiau minėtų trūkumų kaip negražus interfeisas ar sumažintos nuotraukos, dabar apskritai net nuotraukų normaliai nebeišeina talpinti, iš PC įdeda tik miniatiūrinio dydžio, iš telefono įkeliant metą errorą, foto.terpe irgi neveikia... Nebent nauja forumo koncepcija orientuotis nebe į temas apie miestus ir architektūrą, o kokią politiką ir šiaip linksma.
                                      Visiškai pritariu ir apgailėstauju dėl to. Nuotraukų talpinimas tiek projektų temose tiek miestų vaizdų yra labai svarbus. Pats taip pat su forumu gyvenu labai ilgai: būtent iš čia gaunu informaciją apie statybas. Jau anksčiau pastebėjau, kad temos nesusijusios su miestais ir architektūra dažnai dominuoja buvusiame forumo viršuje, bet tai netrugdė kol ir aktualios temos dėl kurių čia susirinkę esame buvo gyvos.

                                      Comment


                                        Atrodo naujų narių registracija iš viso užblokuota, nes po atnaujinimo nei vienas naujas narys neužregistruotas, jei tikėti pačio forumo įrašu. Keista forumo savininkų/valdytojų komunikacija - jokių žinių pastaruoju metu. Gal tai susiję su finansais? Nes naujame forume reklamų nesimato, o kažkokie įsipareigojimai gal liko neįvykdyti?

                                        Comment


                                          Parašė Sula Rodyti pranešimą
                                          Atrodo naujų narių registracija iš viso užblokuota, nes po atnaujinimo nei vienas naujas narys neužregistruotas, jei tikėti pačio forumo įrašu. Keista forumo savininkų/valdytojų komunikacija - jokių žinių pastaruoju metu. Gal tai susiję su finansais? Nes naujame forume reklamų nesimato, o kažkokie įsipareigojimai gal liko neįvykdyti?
                                          Forumo registracija buvo išjungta kol darbavomės su vertimais ir šiukšlių valymu tarp registruotų narių. Turėjome/turime problemų su Captcha įskiepiu. Šiąnakt dar kartą naujinsime forumo platformą į pačią naujausią. Joje turėtų būti sutvarkyta nemažai šioje temoje išvardintų problemų/klaidų.

                                          Reklamos dabar paskutinėje vietoje, yra ką iki jų nuveikti.
                                          Miestai ir architektūra - http://www.miestai.net

                                          Comment

                                          Working...
                                          X