Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Daugiabučių renovacija Panevėžyje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

  • Audrys
    replied
    Labai jau daug daugiabuciu yra renovuotu ar tiesiog nedaug pagrazintu del isvaizdos.... Su laiku bandysiu visus renovuotus namus ideti ir suskaiciuoti kiek jau renovavo.

    Elektros g. 6

    Komentuoti:


  • Panevezietis
    replied
    https://www.google.com/maps/place/Mo...3!4d24.3287982

    Didžioji dalis 'polistirolinės' renovacijos namų yra nevykę ir bus nevykę.

    - neapsaugoti nuo vandalizmo. Neįmanoma įdaužų gražiai suremontuoti ir pataikyti spalvos. Bando kai kuriuose projektuose pirmą aukštą apklijuoti plytelėmis.

    - apsineša nuo gatvės dulkėmis, nulyja lietus, kai kurie pradeda apsamanoti. Gamta įveda žalią spalvą RAL ....

    - reikia kas keli metai perdažyti, remontuoti tinką.

    Vienu žodžiu -patyskalti.
    Skaniai, pigiai, daug ir gerai - nebūna.

    Komentuoti:


  • Kosovo
    replied
    Pažiūrėkit prie progos, kaip atrodo Molainių 50. Va ką reiškia viena pirmųjų renovacijų. Nors ir metų jau gal 10 ir daugiau praėjo, bet realybėje dabar reiks priverstinos renovacijos

    Komentuoti:


  • arsiakas
    replied
    Parašė Audrys Rodyti pranešimą
    Klaipėdos gatvė 1
    Kosmonautų g. 1

    Komentuoti:


  • Audrys
    replied
    Klaipėdos gatvė 1

    Komentuoti:


  • Audrys
    replied
    Nemuno g. 17, 19, 21





    Komentuoti:


  • Audrys
    replied
    Sakyčiau, net labai suletėjo, buvo kai Panevėžys pirmavo renovacijomis tarp visu miestų....

    Renovacijos tempai nelėtėja

    Vasario pradžioje paaiškėjo, kiek daugiabučių gyventojų atsiliepė į paskutinį Aplinkos ministerijos kvietimą ir spėjo parengti investicinius planus.

    Kaip ir buvo galima numatyti, norinčiųjų gyventi modernizuotuose ir atnaujintuose namuose gerokai daugiau nei tam numatyta investicijų.

    Rikiuos į eilę

    Įvertinus pateiktus planus jau kovo viduryje bus sudaryti sąrašai namų, kurie dar šiais metais bus pradėti modernizuoti. Panevėžys, palyginti su kitais didžiaisiais miestais, atrodo gana kukliai, mat nebuvo spėta atlikti kai kurių darbų, tačiau padėti pamatai tolesniam renovacijos etapui.
    Kaip teigė Būsto energijos taupymo agentūros direktorius Valius Serbenta, iš 50 šalies savivaldybių gautos 577 paraiškos. Aktyviausios buvo Kauno miesto ir Trakų rajono savivaldybės (atitinkamai 56 ir 48 paraiškos). Taip pat aktyvumu išsiskyrė Plungės rajono savivaldybė (26 paraiškos), Vilniaus savivaldybė (23), Palangos (21), Utenos rajono savivaldybė (22 paraiškos). Apskaičiuota, kad šiems projektams įgyvendinti reikėtų 252 mln. eurų, o valstybės paramos poreikis yra apie 98 mln. eurų. Tačiau iš viso numatyta skirti tik 150 mln. eurų paskoloms ir 50 mln. valstybės paramai, kompensuojant 30 proc. investicijų, tenkančių energinį efektyvumą didinančioms priemonėms.
    Taip pat numatoma apmokėti visas projekto parengimo, administravimo ir statybos techninės priežiūros išlaidas bei padengti nepasiturinčių gyventojų renovacijos dalį.
    Tad įvertinus, ar visos paraiškos atitinka kvietime nustatytas sąlygas, bus sudarytas bei paskelbtas einamaisiais metais finansuojamų atnaujinimo (modernizavimo) projektų sąrašas. Pirmumas bus teikiamas Kvartalų energinio efektyvumo didinimo programoje dalyvaujantiems projektams. Kiti kriterijai – aukštesnė energinio naudingumo klasė, efektyvumas, namo dydis, gyventojų aktyvumas pritariant investicijų planui. Jeigu taip atsitiktų, kad pateikta paraiška nepateks į finansuojamų projektų sąrašą, ji bus įtraukta į rezervinį sąrašą ir daugiabutis renovacijos sulauks kitais metais.
    „Gautų paraiškų skaičius rodo, jog artimiausiais metais daugiabučių renovacijos mastai Lietuvoje išliks panašūs, tai yra kasmet vidutiniškai atnaujinama po 500 namų. Kaip rodo pastarųjų metų patirtis, tai yra optimalu, siekiant užtikrinti tinkamą daugiabučių namų atnaujinimo kokybę ir nesukelti papildomų įtampų šalies statybų bendrovėms bei kitoms įmonėms, dalyvaujančioms daugiabučių renovacijos rinkoje,“ – tvirtino V. Serbenta.

    Trumpas atokvėpis

    Panevėžys, deja, tokiais renovacijos mastais, kaip kiti didieji miestai, pasigirti negali. Būsto energijos taupymo agentūrai iš miesto buvo pateiktos 8, o iš rajono – tik viena paraiška. BETA Projektų įgyvendinimo skyriaus specialistės Daivos Gailiūnienės žiniomis, norinčiųjų renovuoti savo daugiabučius buvo ir daugiau, tačiau nespėta laiku parengti investicinių planų. „Palyginti su visomis šalies savivaldybėmis, Panevėžys pasirodė gana kukliai. Rajone pateikta tik viena paraiška, bet čia jau atnaujinti beveik visi dideli daugiabučiai, o mieste, kiek žinau, daug kas nesuspėjo atlikti visų reikalingų darbų“, – teigė D. Gailiūnienė

    „Mes būsime jam jau pasirengę, turėsime paruoštus investicinius planus. Daugiau laiko ir resursų galėsime skirti tiems, kurie norės į renovacijos procesą įsitraukti kitais metais. Niekur nepavėluosime.“ G. Ruzgys

    Panevėžio savivaldybės Miesto infrastruktūros skyriaus vyriausiasis specialistas Arvydas Šatas įsitikinęs, kad skaičiai neatspindi tikrosios situacijos. Per priešpaskutinį Aplinkos ministerijos kvietimą norinčiųjų atnaujinti savo daugiabučius buvo gerokai daugiau, nei miestui skirta kvotų. Pakviesta buvo 19 daugiabučių, bet vėliau prisijungti galėjo dar 7, kurie jau buvo pasirengę ir pasitvirtinę investicinius planus. „Per paskutinį etapą buvo atnaujinti ar jau baigiami darbai 28 daugiabučiuose. Tai nemaži skaičiai. Iš viso mieste renovuoti 127 daugiabučiai iš 570, vadinasi, penktadalis jau renovuota. Paskutiniu etapu pateiktos 8 paraiškos, dar tiek pat namų dėl tam tikrų nenumatytų kliūčių nespėjo parengti investicinių planų. Tad čia tik lengvas atokvėpis prieš kitą renovacijos etapą“, – mano A. Šatas.

    Pritrūko laiko

    Daugelį Panevėžio daugiabučių administruojančio Panevėžio butų ūkio direktorius Gintaras Ruzgys patvirtino: norinčiųjų renovuotis buvo dvigubai daugiau, tačiau paskelbus konkursą investiciniams planams rengti, taip ir neatsirado, kas galėtų imtis šio darbo. Visi kvalifikuoti investicinių planų rengėjai jau buvo prisiėmę kitų darbų.
    „Mūsų pagrindiniai kriterijai buvo tie, kad investicinių planų rengėjas būtų kvalifikuotas, turėtų rekomendacijas, neviršytų nustatytos kainos lubų ir darbus atliktų laiku. Nurodėme, kad darbai turėtų būti atlikti per mėnesį, bet tikriausiai tai buvo per trumpas laiko tarpas“, – apgailestavo G. Ruzgys.
    Tik per antrąjį investicinių planų rengimo konkurso etapą buvo rastas laimėtojas, parengsiantis investicinius planus 8 daugiabučiams. Nors ir nespėta įšokti į nuvažiuojantį renovacijos traukinį, tačiau bus pasiruošta būsimam Aplinkos ministerijos kvietimui.
    „Mes būsime jam jau pasirengę, turėsime paruoštus investicinius planus. Daugiau laiko ir resursų galėsime skirti tiems, kurie norės į renovacijos procesą įsitraukti kitais metais. Niekur nepavėluosime“, – teigė G. Ruzgys.

    Skaitykite daugiau: https://naujienos.alfa.lt/leidinys/s...mpai-neleteja/

    Komentuoti:


  • Audrys
    replied
    Vilniaus g.6 arba Sirupio g. 6



    V. Kudirkos g. 3



    Laisves aikste 7





    Marijonu g. 31



    Zemaiciu g. 21



    Komentuoti:


  • Audrys
    replied
    Siaip jau senai renovuotas namas .....del balkonu nezinau kokia ten renovacija, bet kiek maciau tai nekokibiskos plokstes, matosi kazkokie ploksciu dazai atsilupineja....

    Komentuoti:


  • Kaunietis Aidas
    replied
    Girdėjau, kad blogai atlikta Nevėžio g. 40B namo renovacija ir vėl bus renovuojamas dėl balkonų ir šiaip dėl kažko? Gal yra kur kokie projektai?

    Komentuoti:


  • Audrys
    replied
    J.Janonio g. 8 Panevėžys lygtai socialiniai butai čia?!!!

    Komentuoti:


  • Panevezietis
    replied
    Mano mintis buvo ta, kad straipsnių apie tą šviežiai renovuotą daugiabutį (vėdinamu fasadu ir plytelių apdaila) lyg ir nebuvo.
    O buvo straipsniai apie toje pačioje gatveje anksčiau renovuotus gyv. namus.
    Tai tuos straipsnius ir įdėjau.
    Tuos namus tai aš atskiriu

    Komentuoti:


  • dts
    replied
    Parašė Panevezietis Rodyti pranešimą
    Spauda rašė apie Marijonų g. 31 ir 31 A. Įvedus į google išmeta kelis straipsnius.

    http://www.construction21.org/lietuv...-panevyje.html

    Pirmasis daugiabutis Lietuvoje su Saulės kolektoriais ir naujausiomis šildymo sistemų technologijomis. Pastatas apšiltintas panaudojant sertifikuotą išorinių atitvarų tinkuojamą sudėtinę termoizoliacinę sistemą.

    http://www.pst.lt/lt/objektai/gyvena...31a-panevezyje

    Apie projektą

    Po renovacijos gyventojai džiaugiasi komfortišku gyvenimu bei šiluma, mažomis energijos sąnaudomis, mažais mokėjimais ir visai kita namo išvaizda. Šie namai Panevėžyje vertinami kaip modernios renovacijos pavyzdys bei etalonas. Juos analizuoja Vilniaus Gedimino technikos universiteto mokslininkai, bendrija pasirašė sutartį su Panevėžio kolegija, kuri namų katilinę naudosis kaip šilumos procesų stebėsenos laboratorija. Šiuo metu tvarkomi dokumentai, kad namai būtų įtraukti į Europos pavyzdinės statybos registrą. Jie dabar naudoja vos 36 proc. buvusio poreikio – energijos sutaupymas siekia 64 proc. Projekte atlikta: fasado ir cokolio termoizoliavimas, naudojant Vokišką sertifikuotą išorinių atitvarų tinkuojamą sudėtinę termoizoliacinę sistemą. Atlikta 1830 m2 fasado šiltinimo darbų ir apie 300 m2 cokolio šiltinimo darbų; suremontuotas šlaitinis stogas keičiant ir protezuojant medines konstrukcijas, pakeičiant stogo dangą. Asbestcemenčio sudėtyje turintis šiferis buvo pakeistas į banguotus beasbesčius lakštus. Viso atnaujinta 1200 m2 stogo; palėpės ir denginio konstrukcijos nuvalytos nuo seno šlako sluoksnio, įrengta nauja akmens vatos termoizoliacija



    http://www.renovacija.lt/igyvendinta...-31-ir-31a.76/


    Renovuotas daugiabutis Daugiabutis Marijonų g. 31 ir 31A
    Investicijų suma: 1,290,000 Lt
    Adresas: Marijonų g. 31 ir 31A, Panevėžys
    Duomenys: 3 aukštų, 35 butų daugiabutis namas.
    Namas pastatytas: 1958 metais
    Bendras šildomas plotas: 1800 m²

    Atlikti šie darbai:

    sienų šiltinimas,
    stogo dangos keitimas,
    pastogės šiltinimas,
    langų keitimas,
    šildymo sistemos keitimas,
    šalto vandens vamzdynų keitimas,
    saulės kolektoriaus įrengimas.
    Namo atnaujinimo ir modernizavimo darbai pradėti 2010 ir baigti 2012
    Sumaišėt pastatus aprašytasis yra kiek toliau toje pačioje gatvėje.

    Komentuoti:


  • Audrys
    replied
    Panevėžys Respublikos gatvė 17











    Komentuoti:


  • Panevezietis
    replied
    Spauda rašė apie Marijonų g. 31 ir 31 A. Įvedus į google išmeta kelis straipsnius.

    http://www.construction21.org/lietuv...-panevyje.html

    Pirmasis daugiabutis Lietuvoje su Saulės kolektoriais ir naujausiomis šildymo sistemų technologijomis. Pastatas apšiltintas panaudojant sertifikuotą išorinių atitvarų tinkuojamą sudėtinę termoizoliacinę sistemą.

    http://www.pst.lt/lt/objektai/gyvena...31a-panevezyje

    Apie projektą

    Po renovacijos gyventojai džiaugiasi komfortišku gyvenimu bei šiluma, mažomis energijos sąnaudomis, mažais mokėjimais ir visai kita namo išvaizda. Šie namai Panevėžyje vertinami kaip modernios renovacijos pavyzdys bei etalonas. Juos analizuoja Vilniaus Gedimino technikos universiteto mokslininkai, bendrija pasirašė sutartį su Panevėžio kolegija, kuri namų katilinę naudosis kaip šilumos procesų stebėsenos laboratorija. Šiuo metu tvarkomi dokumentai, kad namai būtų įtraukti į Europos pavyzdinės statybos registrą. Jie dabar naudoja vos 36 proc. buvusio poreikio – energijos sutaupymas siekia 64 proc. Projekte atlikta: fasado ir cokolio termoizoliavimas, naudojant Vokišką sertifikuotą išorinių atitvarų tinkuojamą sudėtinę termoizoliacinę sistemą. Atlikta 1830 m2 fasado šiltinimo darbų ir apie 300 m2 cokolio šiltinimo darbų; suremontuotas šlaitinis stogas keičiant ir protezuojant medines konstrukcijas, pakeičiant stogo dangą. Asbestcemenčio sudėtyje turintis šiferis buvo pakeistas į banguotus beasbesčius lakštus. Viso atnaujinta 1200 m2 stogo; palėpės ir denginio konstrukcijos nuvalytos nuo seno šlako sluoksnio, įrengta nauja akmens vatos termoizoliacija



    http://www.renovacija.lt/igyvendinta...-31-ir-31a.76/


    Renovuotas daugiabutis Daugiabutis Marijonų g. 31 ir 31A
    Investicijų suma: 1,290,000 Lt
    Adresas: Marijonų g. 31 ir 31A, Panevėžys
    Duomenys: 3 aukštų, 35 butų daugiabutis namas.
    Namas pastatytas: 1958 metais
    Bendras šildomas plotas: 1800 m²

    Atlikti šie darbai:

    sienų šiltinimas,
    stogo dangos keitimas,
    pastogės šiltinimas,
    langų keitimas,
    šildymo sistemos keitimas,
    šalto vandens vamzdynų keitimas,
    saulės kolektoriaus įrengimas.
    Namo atnaujinimo ir modernizavimo darbai pradėti 2010 ir baigti 2012
    Paskutinis taisė Panevezietis; 2017.05.12, 07:36.

    Komentuoti:


  • Ginthus
    replied
    Parašė Audrys Rodyti pranešimą
    Panevėžys Marijonų gatvė 39

    Spauda rašė, kad čia vienas iš modernesniausiu renovacijos pavyzdžiu Lietuvoje !!!

    Atvaizdas
    Na iš nuotraukos tikrai to modernumo neįvertinsim. Ten gal bent aprašė kokie tie modernūs dalykai daryti?

    Komentuoti:


  • R.D.
    replied
    /\ atrodo iš tiesų šauniai.

    Komentuoti:


  • Audrys
    replied
    Panevėžys Marijonų gatvė 39

    Spauda rašė, kad čia vienas iš modernesniausiu renovacijos pavyzdžiu Lietuvoje !!!



    Pridedu dar keleta nuotrauku...











    Paskutinis taisė Audrys; 2017.05.23, 11:15.

    Komentuoti:


  • Vidma
    replied
    ES investicijoms teikiamas socialinio būsto plėtros projektas
    PANEVĖŽIO MIESTO SAVIVALDYBĖ
    Komunikacijos skyrius
    2017.03.30


    Panevėžio miesto savivaldybės taryba pritarė, kas ES investicijoms gauti būtų teikiamas socialinio būsto plėtros projektas.

    Juo planuojama modernizuoti Aldonos g. 12 pastatą, čia įrengti apie 60 socialinių būstų. Numatyta renovuoti inžinerinius tinklus, įrengti vaikų žaidimo aikštelę, poilsio vietą (pavėsinę), automobilių stovėjimo aikštelę, sutvarkyti ir aptverti teritoriją, įrengti vaizdo stebėjimo kameras.

    Preliminari projekto vertė – daugiau kaip 2 mln. Eur. Iš jų per 1,77 mln. Eur – ES investicijos. Miestas prisidės apie 313 tūkst. Eur. .................

    Komentuoti:


  • Audrys
    replied
    Panevėžyje bus renovuojama 19 daugiabučių



    Būsto energijos taupymo agentūra (BETA) pranešė, kad į paraiškų atnaujinti daugiabučius namus įtraukta ir 19 Panevėžio projektų.

    Tai Nemuno g. 17, 19 ir 21; Statybininkų g. 18; Staniūnų g. 82; Bataliono g. 3; Molainių g. 62; Margirio g. 4; Marijonų g. 37A; Smėlynės g. 19; Nevėžio g. 40; Venslaviškio g. 11; Nevėžio g. 24; Liepų al. 13A; Ukmergės g. 9; Dainavos g. 29; Marijonų g. 43; Klaipėdos g. 116; J. Basanavičiaus g. 1; Sirupio g. 49.

    BETA jau pradėjo vertinti paraiškas ir artimiausiu metu pateiks išvadas savivaldybėms. Paraiškų vertinimą planuojama užbaigti iki balandžio pradžios. Jei BETA paraiškose ras netikslumų, išsiųs prašymus patikslinti investicijų planus.
    Iš visos Lietuvos savivaldybių BETA gavo 479 paraiškas (planuotos 525).

    Komentuoti:

Working...
X