Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Panevėžio „Pilėnų“ pagrindinė mokykla

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Panevėžyje beveik dvidešimtmetį statoma mokykla praminta antraisiais valdovų rūmais
    "Lietuvos ryto" televizija
    2012-02-20 21:27


    Panevėžyje kone dvidešimtmetį statoma Pilėnų kvartalo mokykla – akivaizdus, akis badantis valstybės lėšų švaistymo pavyzdys. Pastatas jau surijo 13 milijonų litų, tačiau iki šiol stovi be langų, neįrengtas, kai kur net be stogo perdangų. Pastato statyboms užbaigti reikia dar bemaž 30 milijonų litų, tačiau vietos politikai tik dabar susizgribo, kad pastačius ir įrengus naują mokyklą nebus kam jos lankyti. Jau kelerius metus Panevėžyje svarstoma švietimo tinklo pertvarka dėl katastrofiškai mažėjančių mokinių skaičiaus verčia uždaryti dalį senų mokyklų, kai kurias jų sujungiant tarpusavyje.

    Pilėnų kvartalo mokykla jau seniai panevėžiečių praminta antraisiais valdovų rūmais. Metai iš metų po truputį kylantis ir tuo pat metu griūvantis didžiulis pastatas ir statytas, ir griautas. Mat užsitęsus statyboms kelis kartus išaugo ne tik statybų kaina, bet ir keitėsi pats projektas. 3 aukštų mokykla, ilgainiui perprojektuota į mažesnę - dviejų aukštų, tačiau ir to neužteko, kad mokykla būtų pastatyta ir įrengta.

    „Savu laiku turėjo būti labai graži mokykla iš viršaus šiek tiek primenanti išskleistus drugelio sparnus. Tai mokykla kuri galėjo turėti savo baseiną, stadioną ir net žiemos sodą. Taip, kad tais 1994 metais mes visi daug svajojome ir negalvojome apie emigracijos mąstus ateityje“ , - teigė Panevėžio miesto tarybos narė Gema Umbrasienė......................

    Comment


      http://panevezys.lt/lt/naujienos/spr...s-likimas.html

      Sprendžiamas Pilėnų mokyklos likimas

      Šiandien Panevėžio miesto meras Vitalijus Satkevičius ir Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto pirmininkas Alfonsas Petrauskas pas Vyriausybės kanclerį Deividą Matulionį dalyvavo pasitarime dėl Panevėžio V.Alanto gatvėje nebaigtos statyti mokyklos perdavimo Teisingumo ministerijai.

      Šių metų pradžioje Panevėžio miesto savivaldybės taryba nusprendė perduoti valstybės nuosavybėn Savivaldybei nuosavybės teise priklausantį V. Alanto g. 10 mokyklos pastatą Vyriausybės reikmėms. Tačiau kol kas savo galutinio žodžio netarė Teisingumo ministerija, planuojanti mokykloje įkurdinti Panevėžio apygardos, administracijos ir apylinkės teismus.

      Pasitarime pas Vyriausybės kanclerį dalyvavo Teisingumo viceministras Gytis Andrulionis, Finansų ministerijos, Nacionalinės teismų administracijos atstovai.

      „Pasitarimas buvo konstruktyvus, palankiai nuteikia viceministro G.Andrulionio noras greičiau išspręsti šį miestui aktualų klausimą. Viceministras pažadėjo iki rugsėjo pradžios atlikti studiją, kuri parodys, kiek investicijų reikės ministerijai įgyvendinti planą po vienu stogu įkurdinti Panevėžio teismus“, - sako Panevėžio meras V.Satkevičius.
      Paskutinis taisė Xedos; 2015.04.08, 09:11.

      Comment

      Working...
      X