Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

S. Eidrigevičiaus menų centras Panevėžyje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

  • hobo
    replied
    Parašė Panevezietis Rodyti pranešimą
    Įdomu kam pirmam gimė ta idėja dėl būtent tokio pastato pavadinimo.
    Juk Stasys ne vienintelis menininkas Panevėžio apskrityje.

    O čia vos ne monumentas jam..raštai, memorandumai, dovanos, nedovanos. Kažin nekraipo galvų kiti meno atstovai?

    Kalbėsim, tarsimės, o po to gal ir supirksim iš visų jo paveikslus.

    Neutralus pastato pavadinimas gal būtų labiau tikęs.
    Geri klausimai. Todel atsakymu i juos tikriausiai nebus.

    Asmeniskai manau, kad ji greiciausiai pasirinko uz nuopelnus Panevezio miestui.
    Paskutinis taisė hobo; 2021.03.17, 13:50.

    Komentuoti:


  • hobo
    replied
    Parašė Gator Rodyti pranešimą

    Galima pritempti iki plovimo: korupciniu būdu (pervertinus objekto sąmatą) iš miesto, valstybės, ES lėšų paimti pinigai praplaunami ir išeina švariais pvz kaip pajamos už statybos ar įrengimo darbus.
    Siap, ir daugiau prasmiu liaudis naudoja sita zodi.
    ***


    Nereik cia bandyti pagauti uz liezuvi - geriau vagys gaudikit.

    Man idomu, koks zodis turetu buti panaudotas aprasant zinomo "Siauliu meno inkubatoriaus" statybu rezultata?

    Pinigai buvo skirti, darbas nepadarytas, o tu pinigu jau nera, ir kur dingo - viesai paskelbta lyg tai ir nebuvo; niekas neatsistatydino, niekas nesedo, niekas kulkos i smilkini sau nepaleido - taip atstatydamas savo sutepta garbe... ?

    Komentuoti:


  • Audrys
    replied
    Pasivaikščiokime po SEMC: kas lankytojų lauks naujajame menų centre?

    Stasio Eidrigevičiaus menų centras (SEMC) lankytojus pakvies jau 2023 metais. Šis projektas išsiskiria estetika ir modernumu, o saikingumas – išskirtinis jo bruožas. Apie architektūrinę SEMC idėją, pastato ypatybes ir išskirtinius architektūrinius sprendimus pasakoja vienas projekto autorių – architektas Aurimas Syrusas.

    2018 metais Panevėžio miesto savivaldybė paskelbė atvirą konkursą geriausiai Stasio Eidrigevičiaus menų centro architektūrinei idėjai išrinkti. Konkursą laimėjo „IMPLMNT architects" architektų komanda. Pasak jos atstovo, dalyvauti konkurse paskatino simpatijos menininko Stasio Eidrigevičiaus kūrybai ir profesionaliai parengtas konkursas.

    „Parodų architektūra, galerijos, muziejai yra mūsų veiklos sritis, todėl architektūrine prasme tai – mūsų laukas. Tarp projekto autorių yra panevėžiečių, todėl šis faktas sustiprino norą pateikti idėją konkursui. Esame architektūrinių konkursų entuziastai, o šis konkursas išsiskyrė profesionalumu – dar prieš jo paskelbimą vyko architektūrinės dirbtuvės, buvo tiriama visuomenės nuomonė, analizuojamas kontekstas ir pagal šiuos faktorius sudarytos konkurso sąlygos. Jis vyko taip, kaip šalyse, į kurias turime lygiuotis architektūros vystymo kokybės klausimais“, – tvirtina A. Syrusas

    Architektūrinė idėja – pagal tris žodžius

    Architekto teigimu, svarbiausia architektūrinės idėjos ašimi tapo trys žodžiai – paprastumas, logika, fantazija.

    „Menininkas S. Eidrigevičius savo laiške konkurse dalyvaujantiems architektams paminėjo šiuos tris raktinius žodžius – toks, jo akimis, turėtų būti naujasis SEMC. Nepaisant to, kad pastatas suprojektuotas logiškai ir nesudėtingai, jame yra tam tikrų elementų, kurie koduoja fantaziją. Pakankamai lakoniškoje pastato formoje ir struktūroje yra elementų, kurie atsirado analizuojant S. Eidrigevičiaus kūrybą. Mes menininko kūryboje pastebime formų transformacijos, linijų tęstinumo motyvus. Pastate bus du dideli langai, tarytum atplėšti nuo pastato fasado, taip pat – ilgi, išraiškingi pagrindiniai laiptai, kaip ta linija, vedanti į parodų erdves.

    Kadangi ši vieta yra svarbi nekomercinio kino erdvė, šalia pagrindinio SEMC pastato tūrio, projektuojame atskirą kino korpusą, kuris tampa svarbiausiu objektu viešojoje erdvėje ir taip pažymi šią vietą, kaip kino kultūros erdvę“, – pasakoja A. Syrusas.

    SEMC erdvės – visoms meno rūšims

    SEMC – tai viešųjų ir vidaus erdvių sistema. Architektų komanda viešąsias erdves projektavo tiek pietinėje, tiek šiaurinėje pastato pusėse taip, kad čia susitiktų menas ir miestas.

    „Dar viena labai svarbi viešoji erdvė – pastato stogas. Centro lankytojai galės patekti į atvirą terasą ir pasigrožėto miesto panorama. Menininkas S. Eidrigevičius yra rodęs eskizą, kokį meninį objektą matytų ant pastato stogo – didelį kūgį, besistiebiantį į viršų. Tikiuosi, kad kažkuriai parodai tai pavyks įgyvendinti“, – sako A. Syrusas

    SEMC vidaus erdvės planuojamos sekant pasaulines daugiafunkcių meno centrų tendencijas.

    „Bendrosiose erdvėse bus infocentras, meno centro krautuvėlė ir kavinė. Atskirame korpuse numatyta nekomercinio kino salė, o pastato rūsyje – meno saugykla, archyvas, dirbtuvės, universali salė per du aukštus. Antrame aukšte įsikurs mediateka, konferencijų centras, kūrybinių dirbtuvių erdvė, centro administracija, o svarbiausia – du viršutiniai aukštai bus skirti ekspozicijoms – nuolatinei S. Eidrigevičiaus darbų ekspozicijai ir keičiamoms parodoms“, – menų centro erdves pristato architektas.

    Pasak A. Syruso, menas jau kuris laikas yra išardęs disciplinų ribas, todėl šiuolaikinis menų centras turėtų būti erdvė, tinkanti įvairiausioms meno formoms.

    „Šiuolaikiniam menų centrui svarbiausia yra daugiafunkciškumas – ne tik patalpų įvairovė, bet ir galimybė jas transformuoti. Svarbios ne tik vidaus, bet ir viešosios erdvės. Toks pastatas turi išsiskirti ekstravertiškumu ir įsijungti į miesto viešųjų erdvių sistemą, traukti bei dominti visuomenę,“ – sako A. Syrusas.

    Architekto teigimu, SEMC bus tikrai ryškus ženklas Panevėžio architektūriniame kontekste.

    Išsiskiria architektūrine estetika

    Lietuvos architektų sąjungos Panevėžio skyriaus narys ir paskutinės kino centro „Garsas“ rekonstrukcijos autorius Vidminas Stankevičius pritaria SEMC projekto saikingumui ir jo moderniai, minimalistinei estetikai.

    „Turime įsiklausyti į kompetentingos architektų komisijos nuomonę, iš visų tarptautinei konkurso komisijai pateiktų projektų šis buvo įvertintas geriausiai. Tai – estetiškas, minimalistinis projektas, kuris technologiškai modernus ir atitinka šiandieninius reikalavimus, jame tikrai nėra architektūrinės išraiškos problemų. Prisimenant visus pateiktus darbus, šis iš karto krito į akį teisinga architektūrine estetika, todėl šį projektą palaikau“, – kalbėjo V. Stankevičius.

    Architekto teigimu, naujo menų centro atsiradimas bus daug sėkmingesnis nei pastato renovavimas. „Puikiai žinodamas situaciją ir šį objektą iš architektūrinės-konstruktyvinės pusės, galiu konstatuoti faktą – tam, kad jis gyvuotų ir toliau, reikalingas didžiulis finansavimas. Tai nebūtų logiškas ir adekvatus sprendimas. Pritariu „Garso“ rekonstrukcijai į daugiafunkcį kultūrinį objektą. Tai – didžiulis postūmis ir būtinybė Panevėžio kultūrai“, – sakė V. Stankevičius.

    https://www.panevezys.lt/lt/naujieno...semc-k226.html

    Komentuoti:


  • Audrys
    replied
    Parašė Effka Rodyti pranešimą
    Atlikau šiokią tokią KC "Garsas" lankytojų srauto analizę pagal metines veiklos analizes ir skaičiai iš ties ne kokie. Kam miestui toks kino teatras, kai 666 vietų kino salės užimtumas vienam seansui siekia vos apie 4 -5 % (apie 30 žmonių)? O SEMC centro kino salė jei neklystu bus tarp 80 ir 100 vietų? Garsas vykdė daug edukacinių renginių, buvo parodų, daug įvairių kitų renginių ir projektų ir ištiesų nebuvo nuostolinga ir bevertė veikla, bet ar pastačius SEMC, nebus geresnis jų realizavimas, nes bus daug erdvių pritaikytų būtent tiems renginiams?
    Nuo 2018-2019 metu buvo vienintelis kino teatras "Garsas" , nes PC "Babilonas" nutraukė sutartį su "Forum cinemas" .Po kurio laiko atėjo "Apollo cinemas" ir užsidarė rekonstrukcijai, plius tuo metu kino teatras "Garsas" kvietė visus į nemokamus vasaros penktadienio vakarinius seansus kur susirinkdavo koks 100-200 žiurovu skaičius. Atsidarius "Apollo cinema" situacija pasikeitė.

    Komentuoti:


  • Gator
    replied
    Parašė digital Rodyti pranešimą
    Žinom, todėl ir teisingai klausia. Plauti - reiškia legalizuoti nusikalstamu būdu įgytus pinigus.
    Galima pritempti iki plovimo: korupciniu būdu (pervertinus objekto sąmatą) iš miesto, valstybės, ES lėšų paimti pinigai praplaunami ir išeina švariais pvz kaip pajamos už statybos ar įrengimo darbus.

    Komentuoti:


  • RokasLT
    replied
    S. Eidrigevičius patvirtino perduosiantis savo kūrinius Panevėžiui

    S. Eidrigevičius patvirtino perduosiantis savo kūrinius Panevėžiui - Verslo žinios (vz.lt)

    Komentuoti:


  • digital
    replied
    Žinom, todėl ir teisingai klausia. Plauti - reiškia legalizuoti nusikalstamu būdu įgytus pinigus.

    Komentuoti:


  • hobo
    replied
    Parašė dts Rodyti pranešimą



    Ar jūs pagrįstai manote, kad SEMC statys už nusikalstamu būdu gautus pinigus? jeigu jau kalbate apie pinigų plovimą tai rėžkite ką žinote
    Prie ko cia nusikalstamu budu gauti pinigai? Abejojate del miesto bei ES pinigu kilmes - kreipkites i policija.

    Ar nezinot kiokia prasme zodziai "plauti" naudojami?
    Paskutinis taisė hobo; 2021.03.16, 14:13.

    Komentuoti:


  • hobo
    replied
    Parašė manometras Rodyti pranešimą
    Maniau, kad hobo irgi panevėžietis, bet dabar manau, kad šiaip kenkėjas ir sąmokslų teoretikas.
    Tas SEMC - tai taip vadinama "miesto mokesciu moketoju pinigu deginimo mašina". Tad kenkejai yra tie, kas rekauja uz tokiu "pinigu deginimo mašinu" kurima.

    Isivazduokime plaukika, jau pavargusi, bet dar turinti plaukti toliau per gylius neramius vandenius, kuriam durneliai dar pririsa prie ranku bei koju akmenys - "meno vardan" ar dar su kitokiu kledesiu lozungais. Ar ilgai jis su tuom akmenym plauks? Tas SEMC butent yra vienas is tokiu akmenu. Tiese pasakius, ir "Garsas" su ispustais etatais irgi yra Panevezio miestui panasus akmuo.

    Komentuoti:


  • dts
    replied
    Parašė hobo Rodyti pranešimą
    As taip ir maniau, kad tai galetu buti dveju daliu finansine kombinacija:

    1. Plaunam pinigus per statybas.

    2. Po ir dar plaunam - kai bus pastatyta ir iskaba su maestro pavarde pakabinta, staiga paaiskes, kad siaip sau paveikslu neduos ir reik miestui uz jas dar kloti babkes. Kiek - nustatys tarpusavio susitarimu per neviesintas grynai privacias derybas. Po to, valdziai oficialiai palaiminus sanderi, oficialiai gaus visus babkes, ir is ju atiduos sutarta dali tu privaciu derybu partneriams - kaip tas paprastai buna tokiose dalykuose. Pasauliui tas nieko naujo, menus taip daznai naudoja pinigams plauti, tas nebent Paneveziui bus nauja schema.
    Kartą jau klausiau, bet negavau atsakymo

    Ar jūs pagrįstai manote, kad SEMC statys už nusikalstamu būdu gautus pinigus? jeigu jau kalbate apie pinigų plovimą tai rėžkite ką žinote

    Komentuoti:


  • Panevezietis
    replied
    Įdomu kam pirmam gimė ta idėja dėl būtent tokio pastato pavadinimo.
    Juk Stasys ne vienintelis menininkas Panevėžio apskrityje.

    O čia vos ne monumentas jam..raštai, memorandumai, dovanos, nedovanos. Kažin nekraipo galvų kiti meno atstovai?

    Kalbėsim, tarsimės, o po to gal ir supirksim iš visų jo paveikslus.

    Neutralus pastato pavadinimas gal būtų labiau tikęs.

    Komentuoti:


  • hobo
    replied
    Eidrigevičiui nepadovanojus darbų Panevėžiui, savivaldybė neatmeta, kad juos pirks

    https://www.delfi.lt/miestai/panevez....d?id=85934575[
    As taip ir maniau, kad tai galetu buti dveju daliu finansine kombinacija:

    1. Plaunam pinigus per statybas.

    2. Po ir dar plaunam - kai bus pastatyta ir iskaba su maestro pavarde pakabinta, staiga paaiskes, kad siaip sau paveikslu neduos ir reik miestui uz jas dar kloti babkes. Kiek - nustatys tarpusavio susitarimu per neviesintas grynai privacias derybas. Po to, valdziai oficialiai palaiminus sanderi, oficialiai gaus visus babkes, ir is ju atiduos sutarta dali tu privaciu derybu partneriams - kaip tas paprastai buna tokiose dalykuose. Pasauliui tas nieko naujo, menus taip daznai naudoja pinigams plauti, tas nebent Paneveziui bus nauja schema.
    Paskutinis taisė hobo; 2021.03.16, 13:07.

    Komentuoti:


  • digital
    replied
    Parašė Effka Rodyti pranešimą
    Liūdna man dėl jūsų, hobo ir panevezietis, nulis pozityvo, nulis teigiamų emocijų. Jūs man primenat tuos pašalpinius, kurie per TV pagalbą dejuoja dėl prasto gyvenimo, bet nesiima nieko, kas tą gyvenimą palengvintų.
    Neverta jums įrodinėti SEMC centro naudos. Tik patarimas, gal nustokit gert tą pigų "rašaliuką", kurį jums kiša miesto opozicija
    Jei žmogaus kas antram poste yra "Landsbergas", o dabar dar prisidėjo tokie kaip "skirkime kultūrą nuo politikos", tai tikrai tokiems nieko neįrodysi.

    Komentuoti:


  • Panevezietis
    replied
    Kiek matau SEMC yra dvi ekspozicijų salės.
    3 aukštas (450 kv.m)
    4 aukštas (360 kv.m)

    Stasio kolekcija planuojama 3 aukšte.
    Sienų perimetras nedidelis.

    Nebus ten didelio stebuklo.
    Apžiūrėsi dvi sales per gerą valandą ir eisi namo.
    Aišku bus šimtas tūkstančių lankytojų kasmet iš kitų miestų.

    https://projektai.panevezys.lt/proje...-menu-centras/

    "III aukšte – ekspozicijų salė su numatoma nuolatine S. Eidrigevičiaus kūrinių ekspozicija, sanitarinėmis patalpomis ir holu. IV aukšte – keičiamų ekspozicijų salė, sanitarinės patalpos."
    Attached Files
    Paskutinis taisė Panevezietis; 2021.03.16, 10:04.

    Komentuoti:


  • manometras
    replied
    Parodą galėtų ten padaryt. O visa kolekcija visam laikui gal ir netilptų toj galerijoj. Juo labiau, kad ten ir kiti menininkai planavo ten eksponuotis, ypač keramikai.

    Komentuoti:


  • Effka
    replied
    Parašė Panevezietis Rodyti pranešimą

    Nepraėjo geri metai, o jau antras laikinas SEMC vadovas. Sakykim būna visko.
    Pagal SEMC aprašymą Stasio kolekcija bus 3 aukšte. Galėtų gi jau ir dabar eksponuoti Dailės galerijoje. Netilptų ten?

    Padovanok gi ta kolekciją Stasy ir uždarom tą klausimą. Kiek tų memorandumų ir pažadų dar čia bus...
    Ar toli iš tos Lenkijos atvežti? Ar ten keli tūkstančiai paveikslų?
    Sutalpinti visada galima, bet ar nenukentėtų mažesnės reikšmės menininkai, kurie tik bando atrasti kelia link savo būsimų gerbėjų ir sekėjų? Manau tam daugiau ir skirta ši erdvė, o SEMC tik dar labiau pastiprins.

    Komentuoti:


  • Panevezietis
    replied
    Parašė Effka Rodyti pranešimą
    Paskutinės naujienos - S. Eidrigevičius patvirtino įteiksiantis savo kūrinių kolekciją

    Menininkas Stasys Eidrigevičius tiki menų centro verte ne tik Panevėžiui, bet ir Lietuvai bei šalies kultūrai. Lietuvos Respublikos kultūros ministerijai ir Panevėžio miesto savivaldybei skirtame rašte jis patvirtino, kad menų centrui įteiks savo suformuotą autorinių kūrinių kolekciją, taip išsklaidydamas abejones dėl projekto sąlygų įgyvendinimo.

    Šaltinis - https://www.panevezys.lt/lt/naujieno...tino-3ap7.html

    Taip kad didžioji finansavimo kliūtis panaikinta! ????
    Nepraėjo geri metai, o jau antras laikinas SEMC vadovas. Sakykim būna visko.
    Pagal SEMC aprašymą Stasio kolekcija bus 3 aukšte. Galėtų gi jau ir dabar eksponuoti Dailės galerijoje. Netilptų ten?

    Padovanok gi ta kolekciją Stasy ir uždarom tą klausimą. Kiek tų memorandumų ir pažadų dar čia bus...
    Ar toli iš tos Lenkijos atvežti? Ar ten keli tūkstančiai paveikslų?
    Attached Files
    Paskutinis taisė Panevezietis; 2021.03.16, 09:27.

    Komentuoti:


  • Effka
    replied
    Paskutinės naujienos - S. Eidrigevičius patvirtino įteiksiantis savo kūrinių kolekciją

    Menininkas Stasys Eidrigevičius tiki menų centro verte ne tik Panevėžiui, bet ir Lietuvai bei šalies kultūrai. Lietuvos Respublikos kultūros ministerijai ir Panevėžio miesto savivaldybei skirtame rašte jis patvirtino, kad menų centrui įteiks savo suformuotą autorinių kūrinių kolekciją, taip išsklaidydamas abejones dėl projekto sąlygų įgyvendinimo.

    Šaltinis - https://www.panevezys.lt/lt/naujieno...tino-3ap7.html

    Taip kad didžioji finansavimo kliūtis panaikinta! ????

    Komentuoti:


  • Effka
    replied
    Parašė Panevezietis Rodyti pranešimą

    Stasys berods iki šiol nėra padovanojęs savo kolekcijos miestui.
    Yra tik žodiniai susitarimai.
    Taip pat daug straipsnių, kur Stasys jau kelis kart buvo "nusispjovęs" ir gal net atsiribojęs nuo šio projekto.

    Kas mėnesį po straipsnį.

    https://www.vz.lt/laisvalaikis/akira...rui-savo-varda

    https://www.vz.lt/laisvalaikis/akiraciai/2021/01/06/s-eidrigevicius-is-panevezio-nesitraukia
    Nes ne kartą yra sakęs kaip pavargo nuo viso proceso, yra atakuojamas ir primygtinai opozicijos spaudžiamas atsisakyti savo vardo. Todėl pastaruoju metu jis minėjo, kad sutiks likti projekte, jeigu tik nebus siejamas su rangos darbais. O atsakant į PNVZ komentarą, tai tikriausiai nėra, nes pilna neaiškumu projekte. Sutinku, kad savivaldybės pasiruošimas prastas, bet idėja ir intencija yra gera ir turi palaikymą ministerijoje, tarp menininku, tik reikia atsakyti į svarbius klausimus, kaip centro veiklos vizija ir idėja, bei S. Eidrigevičiaus galutinį likima projekte ir lėšos atsiras. Jos jau realiai skirtos, pamenu Juozapaitis minėjo, kad pirma kart apskritai Lietuvoje savivaldybė, o tiksliau opozicija, teikia prašymą nutraukti paramos gavimą.

    Komentuoti:


  • Panevezietis
    replied
    Parašė Effka Rodyti pranešimą

    Su autobusų stotim susijusi yra atskira tema, tad čia nesiplėtosiu, bet pasakysiu vieną, stoties rekonstrukcijos projektas stringa gal visus 20 metų ir labai įdomu kodėl

    Kas liečia lėšas, tai dėl ju gavimo yra taip (jei neklystu) , jei S. Eidirgevičius liks projekte, finansavimui nebelieka kliūčių.
    Stasys berods iki šiol nėra padovanojęs savo kolekcijos miestui.
    Yra tik žodiniai susitarimai.
    Taip pat daug straipsnių, kur Stasys jau kelis kart buvo "nusispjovęs" ir gal net atsiribojęs nuo šio projekto.

    Kas mėnesį po straipsnį.

    https://www.vz.lt/laisvalaikis/akira...rui-savo-varda

    https://www.vz.lt/laisvalaikis/akiraciai/2021/01/06/s-eidrigevicius-is-panevezio-nesitraukia

    Komentuoti:

Working...
X