Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Šnipiškės - projektai ir statybų eiga

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Ar toje vietoje buvo vizualizacijų su dangoraižiais? Kiek pamenu, jie visada ir buvo planuojami apie Konstitucijos prospektą ir Lvovo g. ar bent jau kažkur toje pusėje.

    Comment


      Parašė Gladiator Rodyti pranešimą

      ''Susirūpino'' dėl Kernavės 15, 17 kurio vizualizacijos yra aukščiau. Šiaip apmaudu kad Šnipiškių lušnynai pamažu užstatinėjami visokia ekonominės klasės pigiena. Matyt tom Zuoko laikų vizualizacijom kur viskas buvo užstatyta dangoraižiais yra nelemta išsipildyti ir geriausiu atveju jie bus tik Konstitucijos pr. ir Lvovo gatvėje, kitur nebebus.
      Manau visai gerai, kad didėja užstatymo tankis ir miestas plečiasi ne tik į Ukmergės ar Pilaitės plentus, bet ir į centrą. Ekonominės klasės butai strategiškai geresnėje vietoje kaip tik labiausiai ir spartina šį procesą. Konstitucijos pr. ir Lvovo g. dar tiek tuščių ar apleistų sklypų, kad vietos dangoraižiams užteks ne vienam dešimtmečiui, o gylyn į šnipiškes kaip tik tokių projektų ir reikia kuo daugiau. Labai smagu matyti, kaip pasikeitė Žalgirio g. prieigos per paskutinius kelis metus pristačius butų ir biurų.
      Flickr

      Comment


        Buvo maketai su dangoraižiais viduryje Šnipiškių paliekant mažą kvartaliuką 'autentiškai' architektūrai. Miegamųjų rajonų daugiabučių ir chaotiško apstatymo nebuvo. Dabar kas vyksta tai gan chaotiška kai nuperkami keli sklypai, sujungiami ir statomas koks triaukštis ar penkiaaukštis viduryj lušnų ir garažų su neasfaltuotu privažiavimu. Ne tik kad dangoraižių nenusimato, bet net ir kvartalinio perimetrinio užstatymo nebus, nes išdėstymas ten belekoks.

        Click image for larger version  Name:	IMG_3540.jpg Views:	1 Size:	77,2 kB ID:	1589387
        Click image for larger version  Name:	IMG_3539.jpg Views:	1 Size:	70,3 kB ID:	1589388
        Click image for larger version  Name:	IMG_3532.jpg Views:	1 Size:	92,6 kB ID:	1589389
        Paskutinis taisė Gladiator; 2017.10.11, 09:47.

        Comment


          P.S Įdomu kad kažkokie daugiaaukščiai buvo numatyti prie Panoramos ir kažkoks pastatas vietoj Statoil prie Seimo, na ir aišku Seimo aikštelę užstatyti.

          Comment


            Nereikia taip anksti panikuoti. Dabar dauguma statomų objektų yra Šnipiškių pakraščiuose, o ir jų aukščiai nėra tokie maži (6-7 aukštai tas Kernavė g.). Gatvių tinklas Šnipiškėse daug maž irgi yra egzistuojantis, tad dauguma pastatų statomi palei jas (pvz., tas pats Kernavės projektas).

            Comment


              Tas Kernavės projektas dar pusė velnio, bet jūs pažiurėkit į Giedraičių g. 28 prikabintą pdf ir kas blogiausia kad tokių projektų yra ne vienas tame rajone. Tokių dažniausiai imasi naujai susikūrusios kompanijos nusprendusios save išbandyti nekilnojamo turto vystyme. Kadangi neturi nei resursų, nei supratimo nei patirties tai arba kažką panašaus stato laukuose už Pilaitės arba Šnipiškių lušnynuose (ten kur žemė pigiausia).

              Comment


                Dėl žemės pigumo turbūt galima labai stipriai ginčytis. Bet iš principo pritariu, kad tai nėra pavyzdinis projektas. Kita vertus jis didelio indėlio ir neduos. Jeigu taip būtų statomas Kernavės g. projektas - tada būtų kuo piktintis. Negana to, tai jau ne pirmas bandymas statyti mažus daugiabučius Šnipiškėse, bet kaip suprantu nelabai jiems sekėsi juos įgyvendinti.

                Dabar dar dėl dangoraižių. Tai bendrajame plane buvo numatyta, kad aukščiausi pastatai bus Konstitucijos/Lvovo/Krokuvos gatvėse, o po to žemės. Viršutinėje dalyje bus standartinio aukščio pastatai.

                Comment


                  Savivaldybės ir mero kaltė, kad NIEKO nedaro rajono infrastruktūros tvarkymui ir tokiu būdu neprireikia rimtesnių ir brangesnių projektų. Aukštesnės klasės būtų pirkėjai nenorės minėti už butą lūšnų ir purvo apsuptyje, net jei pats daugiabutis ir būtų geras. Tiesiog puikus pavyzdys, kaip aplaidžiai ir nekompetentingai dirba dabartinis meras ir jo administracija.

                  Comment


                    O man Šimašius neišasfaltavo kiemo ir nesudėjo granitinių šaligatvių prie namo, tai tiesiog puikus pavyzdys, kaip aplaidžiai ir nekompetentingai dirba dabartinis meras ir jo administracija.

                    Comment


                      Parašė rmss Rodyti pranešimą
                      O man Šimašius neišasfaltavo kiemo ir nesudėjo granitinių šaligatvių prie namo, tai tiesiog puikus pavyzdys, kaip aplaidžiai ir nekompetentingai dirba dabartinis meras ir jo administracija.
                      Labai jau medinis bajeris.

                      Comment


                        Parašė John Rodyti pranešimą

                        Labai jau medinis bajeris.
                        Bet į temą. Kernavės g. projektas ruošiamas, jau buvo aptarimas ir pasiūlymams pritarta. Tuo tarpu labai daug darbų vyksta kitose miesto dalyse.

                        Comment


                          Parašė John Rodyti pranešimą

                          Labai jau medinis bajeris.
                          Tai, kad Johnai, nesąmones rašai, nebeįmanoma į tavo postus šita tema rimtai ką ir atsakinėti. Nes būtent Kernavės g. projektavimas, dviračių tako tiesimas nuo Ozo g. iki Upės g. yra NIEKO nedarymas. O jei čia namiokas buvo, kad savivaldybei reikia Arfos aplinką sutvarkyti, kad butai po 5k eur/m^2 nestovėtų neparduodami tai...

                          Comment


                            Parašė Creatium Rodyti pranešimą

                            Bet į temą. Kernavės g. projektas ruošiamas, jau buvo aptarimas ir pasiūlymams pritarta. Tuo tarpu labai daug darbų vyksta kitose miesto dalyse.
                            Ruošiamas jau 20 metų. Ir downgradintas Šimašiaus (nebebus jungties į šiaurę nuo Žalgirio g). Tai not good enough. Miesto valdžia visiškai failino su Šnipiškių developmentu.

                            Comment


                              Su Šnipiškėmis fail'ino ne tik Šimašius, bet visi merai ir valdžia nuo pat spėju 1980 iki šiandien. Ten tiesiog kažkokia užkeikta vieta, kol kas nė viena savivaldybės kadencija su Šnipiškėm nedirbo tinkamai. Iš kitos pusės, nemanau, kad valdžia ten turi kažkokių galių, visi kartodavo, kad ten privatus turtas ir valstybė negali kištis. Jei buvo bandymų, prasidėdavo gyventojų pasipriešinimas. Gyvenau ten ~5 metus kol studijavau Kambarį nuomovaus pas kažkokių banditų šeimą antram namo aukšte

                              Comment


                                O dabar padėjus į šalį visas emocijas - kodėl Šnipiškėse staiga reikėtų investuoti dešimtis milijonų eurų ir pradėti tiesti kelius ir pan.? Kuo jos kažko išskirtinės, kad reikia visas investicijas nukreipti tik ten? Taip, veiksmas turi ir jose vykti (ir vyks - Kernavės g. projektas baigiamas, Giedraičių g. projektas jau paruoštas), bet daug darbų laukia ir likusioje miesto dalyje.

                                Comment


                                  Nu ne, vis tiek Šimašius blogas. Nieko nedarė, o dabar daro, bet blogai. (C) John.

                                  Comment


                                    Šnipiškėse yra daug bėdų, kol kas nė viena valdžia ten nekišo nosies. Turiu nuojautą, kad ir nekiš. Su laiku ten gal atsiras daugiabučių rajonas su padriku užstatymu ir kreivomis gatvėmis. Bet tam reiks daug laiko ir žemės kainos kracho ar krizės.

                                    Comment


                                      Parašė John Rodyti pranešimą

                                      Labas rytas. Šimašiaus vadovaujamai partija yra pareikšti įtarimai didelio masto korupcija.
                                      Aha, tai dėl to jis blogai prižiūri miestą ir neremontuoja Šnipiškių gatvių? Ar čia yra dar kažkokia sąsaja? Nes atsakymo kodėl reikia visus pinigus kišti į Šnipiškes, tai negavau... nukreipei temą tiesiog.

                                      Comment


                                        Visuomenės informavimas apie numatomą daugiabučio gyvenamojo namo Kintų g. 8, Vilniuje, rekonstravimą

                                        Svarbiausia reikia suprasti, kad nieko nesupranti...

                                        Comment


                                          Gal kas zinot kas buvo anksciau tam dideliam pastate Gelezinio Vilko 55? Vieta jo labai gerai, bet jis ten apleistas belenkaip ir panasu, kad niekas nejudina jo ilga laika

                                          Comment

                                          Working...
                                          X