Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Verslo trikampio plėtra, "MG Valdos" ir "Transmedos" projektai

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    #21
    Parašė mindakas Rodyti pranešimą
    Na ka as sakiau, kad apie 30.000 m2 liks, o nauju bus max. 40.000?
    Liks 45 000, o statys 70 000, bet kaip minėjau aukštins parkingą ir rekonstruos pagrindinį MG biurų pastatą, taigi sumažės iki kokių 60000 naujai statomų pastatų plotas + dar jie lįs po žeme.
    Propoganda ir penas mintims >>>

    Idėjos, mokslo pasiekimai ir įdomybės
    www.ted.com

    Comment


      #22
      Galėtų nugriauti tą pastatą kur įėjimas beveik ant Geležinio vilko gatvės. Tada būtų galima GV g. beveik nuo tunelio iki Vingio parko viaduko išplatinti iki trijų juostų į vieną pusę.

      Comment


        #23
        „Verslo trikampio“ komplekso plėtra gaivins ir Neries upės pakrantę

        Didžiausias sostinės verslo rajonas „Verslo trikampis“ plečia savo valdas. Prie šalia jau esančių dangoraižių netrukus iškils dar vienas daugiaaukštis.

        Nekilnojamojo turto bendrovė „MG Valda“ paskelbė „Verslo trikampio“ plėtros architektūros konkursą.

        Tarp A.Goštauto ir Geležinio Vilko gatvių esančiame rajone ketinama pastatyti naują daugiau kaip 70 tūkstančių kvadratinių metrų pločio biuro ir komercinių patalpų kompleksą.

        Į „Verslo trikampio“ plėtrą ir modernizaciją ketinama investuoti daugiau nei 300 milijonų litų.

        Konkursas – tarptautinis

        „Verslo trikampio“ plėtros architektūrinio konkurso tikslas yra suformuoti teritorijos užstatymo koncepciją, todėl šiandien dar anksti kalbėti, kiek ir kokie pastatai išaugs šioje teritorijoje.

        Kadangi konkursas yra tarptautinis, tikimės sulaukti įvairių šalių atstovų pasiūlymų“, – kalbėjo bendrovės „Verslo trikampis“ direktorė Sigita SurvilaitėMekionienė.

        Vienas pagrindinių architektams keliamų reikalavimų – naujasis kompleksas turi darniai įsilieti į supančią aplinką, būti priderintas prie jau pastatytų „Verslo trikampio“ komplekso statinių.

        Taip pat siekiama užtikrinti, kad naujojo komplekso vystymo darbai neturėtų jokios neigiamos įtakos aplink įsikūrusių biurų bei parduotuvių darbuotojams ir svečiams.

        „Mūsų tikslas – visiškai užbaigti „Verslo trikampio“ modernizavimo procesą taip, kad kompleksas atitiktų visus šiuolaikinius reikalavimus.

        Kompleksas turi būti modernus tiek architektūrine, tiek technologine, tiek teikiamų paslaugų prasme“, – sakė S.SurvilaitėMekionienė.

        Geriausios architektūrinės vizijos autorius paaiškės iki birželio 1 dienos.

        Sujungs dvi gatves

        „Verslo trikampio“ plėtra neapsiribos vien naujais pastatais. Ketinama suprojektuoti naują transporto ir pėsčiųjų judėjimo planą, kuris apimtų ne tik „Verslo trikampio“ teritoriją.

        „Ne tik prie „Verslo trikampio“, bet ir prie kitų verslo centrų transporto judėjimas yra itin intensyvus. Tą numatydami architektams formuojame užduotį iš esmės pagerinti eismo sąlygas mūsų centro teritorijoje.

        Norime, kad į „Verslo trikampį“ žmonėms būtų ne tik patogu patekti ir išvažiuoti, bet ir laisvai judėti teritorijos viduje“, – sakė verslo komplekso direktorė.

        Mažinti automobilių spūstis prie verslo centro ketinama nutiesus naują gatvę, kuri sujungs Geležinio Vilko ir A.Goštauto gatves.

        Rūpinasi ir pėsčiaisiais

        Kitas itin svarbus architektams keliamas reikalavimas – pėsčiųjų srauto reguliavimas.

        Būsimo verslo komplekso architektams teks pasukti galvas, kaip patogiai į „Verslo trikampį“ patekti ne tik automobiliu, bet ir pėsčiomis.

        Aplink „Verslo trikampio“ teritoriją ketinama įrengti patrauklią ir atvirą viešąją erdvę. Tam norima išnaudoti Neries upės pakrantę.

        „Šiandien daugelyje verslo centrų trūksta visuomeninių erdvių, kur šalia dirbantys žmonės ir miesto gyventojai galėtų pailsėti laisvu nuo darbo metu.

        Turime idėją įrengti mobilią prieplauką su paviljonu ir kavine šiltajam metų sezonui. Įdomių architektūrinių idėjų tikimės sulaukti ir būsimam skverui šalia „Verslo trikampio“ pastatų“, – sakė S.SurvilaitėMekionienė.

        Kad šaltas dangoraižių rajonas būtų kuo patrauklesnis klientams, ketinama „Verslo trikampio“ teritoriją apsodinti medžiais, sukurti kuo daugiau žaliųjų plotų.

        lrytas.lt
        gera gyventi gerai

        Comment


          #24
          Parašė Kema Rodyti pranešimą
          „Verslo trikampio“ komplekso plėtra gaivins ir Neries upės pakrantę

          <...>
          Konkursas – tarptautinis

          „Verslo trikampio“ plėtros architektūrinio konkurso tikslas yra suformuoti teritorijos užstatymo koncepciją, todėl šiandien dar anksti kalbėti, kiek ir kokie pastatai išaugs šioje teritorijoje.

          Kadangi konkursas yra tarptautinis, tikimės sulaukti įvairių šalių atstovų pasiūlymų“, – kalbėjo bendrovės „Verslo trikampis“ direktorė Sigita SurvilaitėMekionienė.
          <...>

          lrytas.lt
          Skelbia, kad konkursas tarptautinis, tačiau kur rasti visą informaciją apie vykdomą konkursą anglu kalba nėra nurodyta...
          nuo.ma >>>

          Comment


            #25
            "Verslo trikampio" Vilniuje konkurso darbai

            Comment


              #26
              Kaip ir daug kur, pilna utopinių nesąmoningų projektų. Geriausia, mano nuomone, - 070000. Mielas, ne per daug išsiskiriantis eksterjeras, kuris nerėš akies.

              Comment


                #27
                Keletas patikusių darbų:

                Darbas 000888


                Patinka kad siūloma pratęsti tunelį, matosi kažkokia vieša erdvė kurios VT labai trūksta, pastatų mastelis kažkiek pataikytas. Grybas ne į temą.

                Darbas 070000


                Gerai pataikytas mastelis, dailnai atkartoja jau suformuotą VT dalį. Būtų tikrai malonu išvysti prieplauką šioje vietoje, tačiau ar nepamiršta jog upėje vanduo teka ? Nėra viešosios erdvės.

                Darbas 648386

                Comment


                  #28
                  Įdomu, kad nemažai ten bando įpaišyti tikrai nemažus highriserius. Gal žinot kokie aukščio aprobojimai ten?
                  Post in English - fight censorship!

                  Comment


                    #29
                    visi darbai "nuo galvos iki kojų" lietuviški - kur tik pasižiūrėsi dėžės, dėžės, dėžės.. Ir kas dar labai krenta į akis, tai beprotiškai tankus sklypo užstatymas. Taip sakant "kvadratų" čia sočiai, per akis.

                    Tad iš esmės asmeniškai vertinau tik pagal maketus ir perimetrinį Goštauto ir Jasinskio gatvių užstatymą. Iš bėdos visai neblogai bendrame darbų kontekste atrodo 070090 ir 103103 pasiūlymai. Bet kiek jie geri/blogi, jau reikia į visą tai gylintis. O visa kita...

                    Geriau pastatytų vieną (ar du) brangų, bet liuksusinį pasaulinio lygio pastatą, sutvarkytų visą aplinką pagal pasaulinius higieninius, ekologinius, visuomeninius ir pan. standartus, nei kad krūvą beveidžių "pigių" dėžių visą sklypą prifarširuotų.
                    Paskutinis taisė deep house; 2008.05.26, 13:43.

                    Comment


                      #30
                      panašu, kad komentuojami darbai tik mačius nuotraukas internete...
                      Kas del "dežučiu" tai susipažinkite su sąlygomis,- tai buvo urbanistinis-architekturinis konkursas, o ne vieno turio konkursas ir labai matosi kur "meninikai" bande kazka chaotiškai "prilaužyt" neturint nuovokos apie urbanistika.
                      Del tankumo, tai visgi tai miesto centras.. cia lietuviai priprate prie dykru gyvendami daugiabučiuose fabijoniškėse... išvažiuokit apsidairyt i užsienį.

                      Comment


                        #31
                        Parašė deep house Rodyti pranešimą
                        .. Ir kas dar labai krenta į akis, tai beprotiškai tankus sklypo užstatymas. ...

                        Geriau pastatytų vieną (ar du) brangų, bet liuksusinį pasaulinio lygio pastatą, sutvarkytų visą aplinką pagal pasaulinius higieninius, ekologinius, visuomeninius ir pan. standartus, nei kad krūvą beveidžių "pigių" dėžių visą sklypą prifarširuotų.
                        O koks tankumas turetu buti miesto centre? O pvz vienas labai aukstas,brangus ir modernus pastatas kaip atrodytu na kad ir is lukiskiu aikstes?

                        Comment


                          #32
                          Šio sklypo užstatymo tankumas (problematiškumas) priklauso nuo to, į ką orientuojamasi. Jei tai ekonominės klasės verslo centras, tai tada jokio skirtumo kiek "pritankins" (kiek maksimaliai leidžia normos) šitame sklype. "Ekonominiams" jokios skirtumo, - bile būtų pakenčiama susisiekimo vieta, pigi nuoma ir dar kur automobilį pasistatyti. Architektūra t.p. didelės reikšmės neturi,-ekonominiai niekada nemokės daugiau, vien tik už "prestižą".

                          Bet jei kalba eina apie prestižinį verslo centrą, tada... Žinoma kaip kas tą prestižiškumą supranta. Gaila, kad lietuviai turi mažai galimybių pasistatyti Gugenheimą, tada bent jau suprastų, kas yra prestižinė architektūra, kas yra sklypo aplinkos sutvarkymas pagal aukščiausius pasaulinius standartus. Bet jau turėtų panosėje geriausią pavyzdį, į ką galima lygiuotis.

                          Kaip pagrindinį argumentą metate miesto centro užstatymo tankumo dėsningumus/tęstinumą. Taip, yra tam tikra perimetrinė užstatymo seka, bet kur parašyta, kad būtina aklai ja sekti (žinoma, jei tai nenurodyta Detaliajame plane). Galima statyti tankiai, kaip čia ir visi sako, bet jei jau esamas "Centras" taip tankiai stovi (kartais tik iš tam tikrų rakursų galima apžvelgi vieną ar kitą aukštaūgį, tai kai dar užstatys, tai ir gausis tokia diiiiiiii....delė (tiksliau aukšta) stiklo/mūro siena suskaidyta, taip sakant, posesijomis. nesakau, kad TAI negerai, bet kodėl niekas nebando ieškoti ko nors dar geresnio, įdomesnio, originalesnio? Tie konkursai lietuviški tokie nuobuodūs savo rezultatais: visi nuspėjami iki vieno: dėžės, dėžės, dėžės... Lietuvoje tik ant vienos rankos pirštų tėra archų, kurie galėtų pasiūtyti concept architecture sprendimus, bet kaip iš konkurso rezultatų matau, jie čia nedalyvauja.

                          P.s.: miesto centre turėti erdvės apie "savo" statinį yra nerealus privalumas, kurio lietuviai dar nesuvokia. Ir ne kvadratų gausa (tankumas) lemia vieno ar kito statinio išskirtinumą.

                          Comment


                            #33
                            Parašė deep house Rodyti pranešimą
                            ...
                            P.s.: miesto centre turėti erdvės apie "savo" statinį yra nerealus privalumas, kurio lietuviai dar nesuvokia. Ir ne kvadratų gausa (tankumas) lemia vieno ar kito statinio išskirtinumą.
                            Leisk sita minti kitaip perfrazuot:
                            Lietuviai jau supranta kad miesto centre turet laisvos erdves apie savo statini yra nesveikai perdaug nerealus privalumas

                            Comment


                              #34
                              Parašė deep house Rodyti pranešimą
                              Lietuvoje tik ant vienos rankos pirštų tėra archų, kurie galėtų pasiūtyti concept architecture sprendimus
                              O man atrodo, kad Lietuvoje is viso nera "archu" kurie turi realios patirties kuriant didesniu masteliu komercinius projektus. T.y. gal keli gali pabandyti, bet ar jiems iseis - klausimas. Juk deja didesniais masteliais yra kol kas stampuojami daugiabuciai: ir rezultatai pasibaisetini: "Perkunkiemis", "Linksmasis", "Kartonkiemis" ir pan. Gal - dar EIKOS kvartalas Santariskese ir Hannerio bajoru kalvos puse velnio... Bet komerciniu pastatu kvartalo pas mus dar niekas nera realizaves, o pirma blynas buna labai daznai apdeges... Todel didesniam projektui (ne vienam pastatui, o komerciniu pastatu kompleksui) samdyti lietuvi siek tiek rizikinga

                              Comment


                                #35
                                Žiūrint kaip į tą tankumą žiūrėsi. Aš jau geriau daryčiau pastatus aukštesnius, bet aplinkui palikčiau gatvelių, praėjimų, kur būtų įsikūrusios kelios kavinukės (O kur saugiau biurų darbuotojams papietaut?) ir kompleksui suteiktų gyvybės. Šiuo atžvilgiu visai nelogai atrodo: 648386, 714894, 838383. Toks tankumas gana priimtinas. O vat 013087, 070000 tai kažkas klaikaus. Toks vaizdas, kad tarp jų nė menkiausio tarpo nėra.
                                Post in English - fight censorship!

                                Comment


                                  #36
                                  Rezultatai:
                                  http://www.architektusajunga.lt/LT.p...nt=news&Id=107


                                  Išrinkti atviro urbanistinio-architektūrinio konkurso "Verslo trikampio" teritorijos Jasinskio g. Vilniuje plėtra" nugalėtojai. Konkursą organizavo LIetuvos architektų sąjunga ir bendrovė "MG Valda".

                                  I vieta. Darbas 714894.

                                  II vieta. Darbas 103103.

                                  III vieta. Darbas 070090.
                                  Paskutinis taisė Riesk; 2008.06.10, 16:32.

                                  Comment


                                    #37
                                    Išsirinko paprasčiausią ir praktiškiausią variantą (didelis plotas, nesudėtinga išvaizda). Nors jei naudos kokybiškas medžiagas galim tikėtis kažko panašaus į Vilniaus vartus t.y. atrodančių pakankamai neblogai.
                                    Post in English - fight censorship!

                                    Comment


                                      #38
                                      tai aisq isrinko pati paprasciausia ir baisiausia!!! Gales tikrai konkuruoti su Vilniaus vartais-bet ne del pakankamai gerai atrodancio o del pacio griozdiskiausio, neskoningiausio, be jokios urbanistines ar architekturines minties projekto!! Sis konkursas eilini karta patvirtina Lietuvos realybe: dar oi kaip toli mums iki iskirtinumo ir originalumo architekturoje. Toli iki kompleksisko teritorijos planavimo atsizvelgiant i konteksta, toli bent iki mazmazio aistros projekte!!! Kvadratai, kvadratai kvadratai.... Verslininkai bando tik patenkinti savo godzius norus o dalis architektu sutartinai soka pagal ju dudele norint bet kokia kaina gauti uzsakyma...

                                      Comment


                                        #39
                                        Aš ir nematau nieko blogo tame projekte, priešingai nei Arlo. Kam taip kategoriškai pasisakyti? negi pasaulio pabaiga, kad pasirinko paprastą ir naudingą ploto ir kainos santykio projektą? Nejau reikejo čia statyti kokius Fukso kaminus, nelaimejusius gugenheimo konkurso, ar ka? Be to dar reiks palaukti tikslesnių vizualizacijų. Manau ten viskas bus normaliai ir padoriai.

                                        Comment


                                          #40
                                          Parašė Arlo Rodyti pranešimą
                                          tai aisq isrinko pati paprasciausia ir baisiausia!!! Gales tikrai konkuruoti su Vilniaus vartais-bet ne del pakankamai gerai atrodancio o del pacio griozdiskiausio, neskoningiausio, be jokios urbanistines ar architekturines minties projekto!! Sis konkursas eilini karta patvirtina Lietuvos realybe: dar oi kaip toli mums iki iskirtinumo ir originalumo architekturoje. Toli iki kompleksisko teritorijos planavimo atsizvelgiant i konteksta, toli bent iki mazmazio aistros projekte!!! Kvadratai, kvadratai kvadratai.... Verslininkai bando tik patenkinti savo godzius norus o dalis architektu sutartinai soka pagal ju dudele norint bet kokia kaina gauti uzsakyma...
                                          Arlo, ar tu kada nors buvai pagalvojes is kieno pinigu yra igyvendinamos architektu fantazijos ir ju "aistros projektuose"? Kiek architektu prie savo projektu prideda bent apytiksle ju igyvendinimo samata? As vystytojo vietoje taip pat, jei nebuciau ekscentriskas milijardierius, irgi rinkciausi racionaliausia varianta ir tai normalu. Nenormalu yra kai paisomi ivairiausi superambicing projektai, tokie kaip WTC, kurie skirtingai nei racionalieji turbut niekada ir nebus igyvendinti.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X