Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Daugiabučių renovacija Vilniuje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

  • digital
    replied
    Kuo čia susiję su tema?

    Komentuoti:


  • felar
    replied
    Rusijos pabėgeliai gyvenantys Vilniuje accurately charakterizuoja situaciją.
    Šaltinis: https://www.youtube.com/watch?v=Rk6hEBiRwvQ


    Click image for larger version

Name:	russia_without_putin.jpg
Views:	468
Size:	98,2 kB
ID:	2118674

    Komentuoti:


  • MindesAcc
    replied
    As tiesiog nesuprantu, kas cia darosi mum kaip tauta, kaip toks absoliutus apsileidimas yra kasdienybe. Ant kiek galima dasigyventi kur Lietuvos sostineje tokie sudai yra daromi ir toliau ignoruojami. Cia jau vos ne norma, balkonai krenta, byra ant galvu, jau ne viena ir ne du straipsniai apie pavojingus ir avaringus balkonus buvo paleisti. Kiek desimtmeciu turi praeiti nuo nepriklausomybes atkurimo kaip nustosim gyventi kaip visiskos valkatos ir pradesim rupintis savo aplinka? Man asmeniskai net geda uz juos - as tikrai negaliu suvokti kaip zmones taip gyventi gali. Cia jau net nekalbu apie pastovius purvynus kurie apsupa apie 80% visos Lietuvos daugiabuciuose gyvenanciu zmoniu kurie jie iskaito kaip "parkingus".



    Click image for larger version

Name:	433633624_10168847614335221_1619592871749219496_n.jpg
Views:	563
Size:	720,2 kB
ID:	2118588

    Komentuoti:


  • VLR
    replied
    Parašė gangstarr Rodyti pranešimą
    Krokuvos g. 2 pradėjo renovaciją.
    Smagu. Aišku be čerpių neprisivys savo grožio koks jis buvo po pat pastatymo stalininio badmečio laikais. Na nes turtingiausiais Lietuvos istorijoje laikais nĖrA pInIGų ir neATsiPirkS.

    Komentuoti:


  • Edis
    replied
    Tai Vilniuje isviso nebuvo igyvendintas praktiskai nei vienas valstybinio lygio projektas arba, tai tesiasi po 20metu ta pati Rail baltica jau 20 metu krapstosi, Tauros kalnas,Sporto rumai,Stadionas,Oro uostas,Traukiniu,autobusu stotis ir pns.Tauro Kalno koncertu sales tema buvo sukurta 2008 metais,tai prasau kiek metu praejo, o statybos net neprasidejo.

    Komentuoti:


  • alchsh
    replied
    Parašė Dgsg Rodyti pranešimą
    Ambicijas padėjo į šalį – daugiabučiui Vilniaus Konstitucijos pr. siūlo tradicinę renovaciją

    https://www.vz.lt/nekilnojamasis-tur...ine-renovacija
    Čia,kaip ir su stadionu dar 10 metų reikės laukti kol kas pajudės.

    Komentuoti:


  • Dgsg
    replied
    Ambicijas padėjo į šalį – daugiabučiui Vilniaus Konstitucijos pr. siūlo tradicinę renovaciją

    https://www.vz.lt/nekilnojamasis-tur...ine-renovacija

    Komentuoti:


  • gangstarr
    replied
    Krokuvos g. 2 pradėjo renovaciją.


    Pagal TDP turėtų būti kokybiškas fasadas. Keis visus langus ir iškels į apšildinimo sluoksnį, atgamins fasado elementus. Tik gaila dėl skardinio stogo su stoglangiais palėpėje, nes turėjo būti be jų su čerpių danga.

    Komentuoti:


  • spekas
    replied
    Ventiliacija

    ,,Nacionalinės Pasyvaus Namo Asociacijos atliktas tyrimas (berods 2020 sausį) parodė, kad mokyklose yra kritinė situacija su vėdinimu. Tyrimas parodė, kad jau po maždaug 5 minučių taršos lygis sumažina vaikų darbingumą apie 7-tadaliu.''

    (Gentvilo nepernešu, bet žinau, kad šioje vietoje jis sako tiesą.)

    Tai tik dar kartą parodo kokio lygio diletantizmas ir px'izmas yra valdžios / biurokratijos institucijose. Aš apie tokią apgailėtiną situaciją su vėdinimu tiek viešose įstaigose, tiek daugiabučiuose kalbu n metų. Yra skaičiuojama, kad ramybės būsenoje žmogui per valandą oro turi būti pakeičiama apie 15 kub.m.. Skaičiuokite kokia oro kaita turi būti kai patalpoje 30 vaikų... Tas pats galioja ir daugiabučiams - ypač renovuotiems, kurie dar labiau užsandarinami. Kai buvo mūsų daugiabutis renovuojamas pabrėžiau rekuperacijos naudą ir būtinumą. Kai kurie kaimynai įsirengė rekuperatorius kaip ir mes. Vieni kaimynai net sakė, kad jų visa šeima nustojo sirgti kai paleido rekuperatorių.

    Komentuoti:


  • Bmweda
    replied
    Parašė TIME Rodyti pranešimą
    juos gali staigiai ismesti, neproporcingai pakelti kainas..
    Urban legend.

    Komentuoti:


  • TIME
    replied
    Parašė Eidvis Rodyti pranešimą

    Savaldybėms užsiimti socialiniu būstu yra normali praktika, kartais savivaldybės turi butus, kuriuos skiria pritraukti reikiamų profesijų specialistams, bet vadinti normalia praktika savivaldybių tiesioginį dalivavimą būsto nuomos rinkoje - tai yra tas pats, kas vadinti normalia praktika valstybines parduotuves, Surasti tokių atvejų gal ir įmanoma, bet tame nėra jokios normalios praktikos.
    Didzioji dalis Vienoje yra tokie butai, dideli -Paryziuje, Vokietijoje, Olandijoje. Vienas is tikslu nesukurti (Vienos arba Nyderlandu atveju) turciu ir vargetu getu, arba taisyti tas klaidas, kurios buvo padarytos 20 amziuje, juos mazinant (Paryziuje). Kuo turtingesnis rajonas, tuo daugiau butu isperka savivaldybe ar juos suteikti ipareigojami vystytojai naujuose projektuose. Jeigu nepatinka "pasalpos", tai gali laikyti kaip investicija savivaldybems, papildomu pajamu saltini (iplaukos uz nuoma yra pasyvios pajamos). Dar radikalesnis variantas - Singapure, kur didizoji dalis busto yra municipalinis, privatus vystymas labai ribojamas (Singapuras del savo autokratijos nera geras pavyzdys, bet jis net labai kapitalistinis, su komunizmu neturi is vis nieko bendro, cia jei noretusi pritempti kad vakaru europieciai yra liurbiai ,,leftistai", o tik lietuviai, bulgarai ar moldovai ya ,,based", nes buvo komunizme ir del to (o ne del korupcinio pataikavimo keliems labai turtingiems zmonems) nevysto municipalinio busto)).

    Kitas municipalinio busto privalumas - geresne nuomuotuoju teisine apsauga. Dabar didele dalis privatininku nenuomuoja seimoms su vaikais ar su gyvunais, juos gali staigiai ismesti, neproporcingai pakelti kainas. Su municipaliniu bustu tokiu problemu nebutu.

    Bustas nera cipsai ar kokokala, jis nera tiesiog commodity ar grazus dalykas tureti, jis yra butinybe, del to jo rinkoje negali buti laukinio kapitalizmo. ta supranta ir vystytojai, kad konkurencija neleistu taip beprotiskai ispusti kainu, tad net kai savivaldybe pasiule leisti didinti tankuma vardan to, kad maza dalis bustu atitektu municipaliniam bustui, to nebuvo padaryta, bijant konkurencijos. (https://gpb.lt/municipalinis-bustas/) (atsakant iskart i klausimus - komunizme butu uzdrausta privatus vystymas ir didziuoju daliu atveju, buti NT savininku, municipalinis bustas yra welfare state (kapitalistiniu, bet i didziosios dailies zmoniu gerove, o ne keliu procentu turtingiausiu gyventoju gerove orientuota sistema) sistemos bruozas.
    Paskutinis taisė TIME; 2024.03.07, 15:34.

    Komentuoti:


  • Kecal
    replied
    Parašė Vilma1 Rodyti pranešimą
    Apie municipalinį būstą ir jo skirtumus nuo socialinio ir savivaldybės būsto Lietuvoje galite paskaityti čia: https://gpb.lt/municipalinis-bustas/
    Dėkui, ypač įdomi šita vieta:

    Kalbėdami su vystytojais, ir ypač šiandien sudėtingos būsto pirkimo situacijos kontekste, esame siūlę įsigyti jų statytų būstų už rinkos kainą, nes kaip tik turėjome ES struktūrinių fondų lėšų ir ribotą terminą joms panaudoti.

    Tačiau su savivaldybe vystytojai bendradarbiauti nenorėjo. Vystytojai suvokė, kad savivaldybės įsikišimas į rinką ilgainiui galėtų lemti žemesnes kainas, o tai darytų jų pačių statytus būstus pigesnius.

    Vystytojams taip pat siūlėme galimybę gauti statybos leidimų su didesnio intensyvumo užstatymu, su sąlyga, kad jame bus numatyta dalis socialinių ir savivaldybės būstų. Tačiau ir tai plėtotojų nesudomino. Jeigu NT vystytojai turi galimybių nepriimti tokių siūlymų, panašu, kad dabar jie gyvena labai gerai.

    Štai Prancūzijoje kiekviename statomame gyvenamajame objekte turi būti tam tikras kvadratinių metrų skaičius, skirtas socialinio ar savivaldybės būsto reikmėms. Tad galbūt išeitis ir mūsų vystytojams kelti panašų teisinį reikalavimą? Svarstytinas ir toks variantas, kad savivaldybė užtikrina žemės sklypą, o vystytojas prisideda prie statybos išlaidų.

    Komentuoti:


  • Vilma1
    replied
    Apie municipalinį būstą ir jo skirtumus nuo socialinio ir savivaldybės būsto Lietuvoje galite paskaityti čia: https://gpb.lt/municipalinis-bustas/
    Paskutinis taisė Vilma1; 2024.03.07, 10:41.

    Komentuoti:


  • Kecal
    replied
    Parašė Eidvis Rodyti pranešimą

    Aš ir nesitikėjau, kad tu sugebėsi kažką daugiau išgooglint nei socialinius būstus. Pakartosiu trečią kartą - taip, socialiniai būstai yra paplitusi praktika, jinai ir pas mus yra, bet mes kalbėjom ne apie socialinius būstus, o apie tai, kad savivaldybė tiesiogiai dalyvautų butų nuomos rinkoje statant daugiabučius ir nuomojant butus už prieinamesnę kainą nei kad kraugeriai verslininkai.
    Tu tiesiog atsisakai suprasti, kas yra socialinis būstas. Tai juk ir yra pirmiausia nuoma prieinamesne kaina. Savivaldybė paima ir nustato, kokia turi būti ta prieinamesnė kaina, ir kas į ją gali pretenduoti. Visa kita – detalės.

    Nuoširdžiai manai, kad 26 proc. Vienos nuomos rinkos yra lietuviško tipo socialinis būstas patiems vargingiausiems?

    Komentuoti:


  • abruo
    replied
    Mūsų situacija yra tokia dėl istorinių priežasčių – sovietmečiu pristatyta galybė energetiškai neefektyvių daugiabučių, kurių ir statybos kokybė labai prasta. Taip pat daug žalos padarė po nepriklausomybės atkūrimo vykęs butų privatizavimas ir toliau sekę keli dešimtmečiai, per kuriuos tiesiog nebuvo lėšų ir vizijos, kaip tuos daugiabučius bent pakenčiamai prižiūrėti.

    Tikėtis, kad visa tai ištaisys privatus verslas, yra naivu. Tiesiog per dideli mastai. Jei tai būtų įmanoma, jau turėtume krūvą nugriautų ir perstatytų daugiabučių. Valstybės vaidmuo dėl išvardintų priežasčių yra esminis – reikia investuoti daug lėšų, kad būtų galima grįžti į normalią būklę. Bet visų pirma reikia atitinkamos įstatyminės bazės, kuri butų savininkams uždėtų daugiau prievolių, leistų laisviau rinktis namo administratorius ar kurti bendrijas, taip pat rūpintis estetine namo ir jo aplinkos išvaizda, nustatyti minimalų amžių seniems namo inžineriniams mazgams ir t.t. ir pan.

    Komentuoti:


  • Eidvis
    replied

    Aš ir nesitikėjau, kad tu sugebėsi kažką daugiau išgooglint nei socialinius būstus. Pakartosiu trečią kartą - taip, socialiniai būstai yra paplitusi praktika, jinai ir pas mus yra, bet mes kalbėjom ne apie socialinius būstus, o apie tai, kad savivaldybė tiesiogiai dalyvautų butų nuomos rinkoje statant daugiabučius ir nuomojant butus už prieinamesnę kainą nei kad kraugeriai verslininkai.

    Komentuoti:


  • Kecal
    replied
    Parašė Eidvis Rodyti pranešimą

    Aš ir be AI puikiai žinojau, kad visose šalyse, kur buvo bandomas įvesti komunizmas, tas buvo daroma naikinant privatų verslą ir vietoj to valstybei pradedant juo užsiiminėti. Kaip ir puikiai žinojau, kad tai niekur nepasiteisino. Ir šiaip man patinka tokie komentarai, kur nesugebama nei vieno argumento pasakyti išskyrus apie tai, kad 'tu nieko nesupranti'. Nors ne.. bandei atsakinėti, kad valstybei normalu užsiiminėti buto nuoma, nes yra socialiniai būstai, kai būtų nuomos verslas ir socialinis būstas yra du skirtingi dalykai. O šiaip vietoj komentarų 'nieko nesupranti' ar 'tai įprasta praktika' būtų įdomu pamatyti realų sarašą miestų, kuriuose savivaldybės užsiiminėja būsto nuomos verslu, ne socialiniu būstu, o tam, kad rinkoje pasiūlyti butus už prieinamesnę kainą. Kodėl man atrodo, kad tokio sąrašo nebus.
    Man tikrai trūksta kantrybės bendrauti su žmogumi, kuris tingi pirštą pajudinti ir pasieškoti informacijos. Apie social/municipal/council/affordable housing nuolat rašo tarptautinė žiniasklaida, norint galima rasti daugybę informacijos. Aš pats tikrai niekada labai giliai nesidomėjau, tiesiog žinau, kad tai absoliučiai paplitusi praktika. Vienas pirmų gūglinimo rezultatų nuveda į Wikipedia:

    In Vienna, Austria, social housing may be completely government built and run or include a mixture of public land and private-sector construction and management.[6][7][8] Combined, the two types of housing represent about 46 percent of the city's housing stock (26% government owned and managed and 20% a public/private partnership) and house people with a wide variety of incomes.
    Ten ir apie Daniją, ir apie Vokietiją, ir JK rašo. Faktiškai visose šalyse savivaldybės viena ar kita forma (tiesa, nebūtinai tiesiogiai valdydamos nekilnojamą turtą) kišasi į nuomos rinką, kad mažintų kainas. Ypač tai svarbu didžiuosiuose miestuose, kur rinkos dėsniai tiek užkelia kainas, kad jos pradeda kenkti normaliam miesto funkcionavimui.

    Komentuoti:


  • Eidvis
    replied

    Aš ir be AI puikiai žinojau, kad visose šalyse, kur buvo bandomas įvesti komunizmas, tas buvo daroma naikinant privatų verslą ir vietoj to valstybei pradedant juo užsiiminėti. Kaip ir puikiai žinojau, kad tai niekur nepasiteisino. Ir šiaip man patinka tokie komentarai, kur nesugebama nei vieno argumento pasakyti išskyrus apie tai, kad 'tu nieko nesupranti'. Nors ne.. bandei atsakinėti, kad valstybei normalu užsiiminėti buto nuoma, nes yra socialiniai būstai, kai būtų nuomos verslas ir socialinis būstas yra du skirtingi dalykai. O šiaip vietoj komentarų 'nieko nesupranti' ar 'tai įprasta praktika' būtų įdomu pamatyti realų sarašą miestų, kuriuose savivaldybės užsiiminėja būsto nuomos verslu, ne socialiniu būstu, o tam, kad rinkoje pasiūlyti butus už prieinamesnę kainą. Kodėl man atrodo, kad tokio sąrašo nebus.

    Komentuoti:


  • Kecal
    replied
    Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
    Pasidomėjau ChatGPT, štai ką atsakė:

    T.y. chatGPT mano, kad valstybės bandymai užsiiminėti tuo, kuo įprastai užsiima verslas - kaip gamyba, prekyba o šiuo atveju butų nuoma yra tai, kas įeina į komunizmo ekonominę logiką.
    Ne taip dažnai pamatysi žmogų, kuris pasiima AI suvirškintą tekstą, perskaito, ir vis tiek beveik nieko nesupranta iš tos vienos pastraipos. Įspūdingi intelektualiniai gebėjimai, tikrai.

    Komentuoti:


  • Eidvis
    replied
    Parašė ttttt Rodyti pranešimą

    Tu rimtai nesupranti, kad tai yra normali praktika Europos šalyse, kurios neturi ir niekad neturėjo nieko bendro su komunizmu?
    Savaldybėms užsiimti socialiniu būstu yra normali praktika, kartais savivaldybės turi butus, kuriuos skiria pritraukti reikiamų profesijų specialistams, bet vadinti normalia praktika savivaldybių tiesioginį dalivavimą būsto nuomos rinkoje - tai yra tas pats, kas vadinti normalia praktika valstybines parduotuves, Surasti tokių atvejų gal ir įmanoma, bet tame nėra jokios normalios praktikos.

    Komentuoti:

Working...
X