Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Daugiabučių renovacija Vilniuje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Gerai, kad atnaujintas tvarkingai pastatas. Tačiau panašu, jog pametė kelias fasado dekoracijas, kurios ant tokio ir taip skurdžiai dekoruoto statinio gana svarbios dėtalės (trūksta dantukų paliai stogą, stačiakampių po pirmo aukšto langais ir apsklitimų ant šoninių sienų tarp pirmo ir antro aukšto).

    Comment


      Rudenį Pašilaičių g. buvo baigta vieno triaukštuko renovacija. Žmonėms šilčiau, mokesčiai mažesnis. Tas o.k. Bet kodėl pasirinktas toks monotoniškas spalvinis sprendinys fasadui? Vienintelis paįvairinimas, tai tos vos matomos vertikalios kiek šviesesnės juostelės.

      Comment


        R. Šimašius prašo bažnyčios įtikinti žmones imtis renovacijos

        Vilniaus meras Remigijus Šimašius prašo bažnyčios, kad ji padėtų kviesti žmones dalyvauti daugiabučių ir kiemų atnaujinimo programose

        To meras teigė antradienį paprašęs Vilniaus arkivyskupo Gintaro Grušo.

        „Turėjau specifinį prašymą vyskupui, kad per bažnyčią vienaip ar kitaip būtų paskleista žinia, kad Dievas padeda tiems, kas nori padėti sau, kitaip tariant, kad žmones paragintų aktyviau dalyvauti renovacijos, miesto kiemų tvarkymo projektuose. Nes visą paskatų sistemą turime, jaučiame, kad yra daug aktyvių vilniečių, kurie nori tai daryti, aktyviai jungtis. Kitą vertus, yra ir tokių vilniečių, „geros dūšios“ žmonių, kurie kartais gal ir prisibijo, tad gal bažnyčios paraginimas galėtų būti tas postūmis, kuris leistų ne vieną kiemą sutvarkyti“, – BNS sakė R. Šimašius...
        Svarbiausia reikia suprasti, kad nieko nesupranti...

        Comment


          Toks jausmas, kad baznycia lietuvoje turi daugiau galios, nei sostines meras.

          Comment


            Parašė alchsh Rodyti pranešimą
            Toks jausmas, kad baznycia lietuvoje turi daugiau galios, nei sostines meras.
            Dasibelsti į kai kurių žmonių makaules tikrai turi daugiau galios. O šiaip tai meras turėtų pasiūlyti kažką mainais. Kaip pvz. kunigai įkalbinės, neturėdami pavyzdžio, kaip atrodo naujos trinkelės priešais įėjimą, arba šildomos grindys prie klauptų...

            Comment


              Daugiabučio renovacija Vytenio g. priešais Telia pastatą.





              Regis įprastos pilkos spalvos




              Iš kiemo pusės

              Comment


                Renovuotas Generalinės miškų urėdijos pastatas Smolensko g.

                Comment


                  Beveik baigta renovacija Lvovo g. prie vaikų ir jaunimo centro


                  Graži renovacija Šnipiškių g. 2


                  Paskutinis taisė Lrs; 2018.02.08, 17:13.

                  Comment


                    Šį mėnesį lygtais baigė priiminėti paraiškas naujam renovacijos finansavimui. Tikėsimės, kad ledai pajudės. Nors mūsų namas buvo dar net Zuoko II-jame sąraše.

                    Comment


                      Parašė Sula Rodyti pranešimą
                      Šį mėnesį lygtais baigė priiminėti paraiškas naujam renovacijos finansavimui. Tikėsimės, kad ledai pajudės. Nors mūsų namas buvo dar net Zuoko II-jame sąraše.
                      Taip, Vilniaus miestas pateikė 23 paraiškas (viso pateiktos 577). Lyderiai šiame kvietime: Kaunas - 56, Trakai - 48, Plungė - 26.

                      Dar praėjusių metų gale buvo paskelbtas "skubus mini kvietimas" 100 daugiabučių namų renovuoti. Vilnius galėjo teikti 16 paraiškų, Klaipėda - 27, Kaunas - 8.

                      Įgyvendinant daugiabučių namų atnaujinimo programą 2017 metais Lietuvoje atnaujinti 403 daugiabučiai, iš kurių trečdalis – didžiuosiuose šalies miestuose. 2017 m. Kaune atnaujinti 55, Vilniuje – 48, Klaipėdoje – 32 daugiabučiai.

                      Šiuo metu šalyje atnaujinami 483 daugiabučiai namai. Daugiausia daugiabučių namų šiuo metu atnaujinama didžiuosiuose šalies miestuose – Vilniuje renovuojami 52 daugiabučiai, Klaipėdoje – 40, Kaune – 36.

                      Paskaičiavus, kad Vilniuje reikia atnaujinti ~3600 (kažkada tokius skaičius skelbė) daugiabučių, tempai labai nedžiugina... Creatum yra sužymėjęs 223 renovuotus daugiabučius namus Vilniuje (~6,2 proc. visų reikalingų renovuoti daugiabučių). Tempas Vilniuje turėtų būti bent trigubai spartesnis - 150 daugiabučių namų/metus. Tuomet renovacija būtų baigta iki 2040 metų. Paskaičiavau, net baisu pasidarė
                      Paskutinis taisė Mindzius-LT; 2018.02.09, 10:44.

                      Comment


                        Parašė Mindzius-LT Rodyti pranešimą

                        Taip, Vilniaus miestas pateikė 23 paraiškas (viso pateiktos 577).
                        Nevisai supratau, kodėl tiek mažai paraiškų? Informaciją gaunam tik per pirmininką, reikės perklausti. Anksčiau minėjo, kad Vilniuje "eilėje" bent 200 prašymų buvo.
                        Bijomės, kad pensininkai ir taip jau šurmuliuoja dėl jau 5 metus trunkančio proceso, tai gali stabdyti renovaciją iš viso

                        Comment


                          /\ Yra matyt nustatyti absurdiški limitai. Antai parašyta, kad praėjusių metų gale buvusiame kvietime Vilniui leista teikti vos 16 paraiškų.

                          Vilnius yra stabdomas ne tik per GPM, bet ir per renovaciją. Kaip suprantu taip pat iki šiol buvo stabdomas ir su ES investicijomis (programos buvo nukreiptos į kaimiškus regionus).

                          Comment


                            Kodėl tuomet rašo, kad "neribotai"? Užpernai mes irgi nepakliuvome pagal kvotas, o po to ir visiškai baigėsi finansavimas

                            Comment


                              Išties apgailėtina, kai didžiausią potencialą augti turintis Lietuvos miestas yra dusinamas per visus galus. Su daugiabučių renovacija išvis absurdas, kodėl apskritai reikia laukti vos ne dešimtmečiais kažkokiose eilėse. Kiek per tą laiką žmonės praranda pinigų brangesniam šildymui dėl nerenovuoto namo, jiems daug labiau apsimokėtų gauti kiek mažesnę subsidiją, nei kad laukti metų metus eilėse prie jos. Dėl to visa renovacijos sistema yra labai įdinga, neturėtų būti fiksuoto subsidijos dydžio, jeigu renovacijai skiriama sakykim 200 mln. eur per metus, tai ta suma turėtų būti išdalinta tiems namams, kurie sutiktų renovuotis už mažesnę subsidiją. Nenori laukti eilėj 5 metus - pritart mažesei subsidijai. Tokiu būdu su tuo pačiu subsidijų biudžetu būtų galima renovuoti kur kas daugiau namų ir renovacijos tempai išaugtų, nes dabar jie vis dar apgailėtini ir nepakankami.

                              Comment


                                Visiški vėjai, čia ir seimūnai prisideda savo kaimiečiam remontuodami būstus, dzin, kad tendencija keltis į didžiuosius miestus. Eilių neturėtų būt, kiek pateikė, tiek finansuoja, taškas. Aišku dar šilumos tinklai nesuinteresuoti, nebent dabar kai pereme į valstybės rankas. Dar manau ir haneriai kiša kojas, nes jiem statybos išbrangtų (daugiaus statybininkų reikėtų), kristu paklausa naujo būsto. Sklypų dar kalną turi, tai reik užstatyt. O kam reikės naują būstą pirkt pvz pirdunkiemy, jeigu tarkim arčiau centro gali renovuotą nupirkt.

                                Comment


                                  Parašė Sula Rodyti pranešimą

                                  Nevisai supratau, kodėl tiek mažai paraiškų? Informaciją gaunam tik per pirmininką, reikės perklausti. Anksčiau minėjo, kad Vilniuje "eilėje" bent 200 prašymų buvo.
                                  Bijomės, kad pensininkai ir taip jau šurmuliuoja dėl jau 5 metus trunkančio proceso, tai gali stabdyti renovaciją iš viso
                                  Dėl to, kad Vilniuje tik tiek pateikė paraiškų - arba nespėjo, arba nebuvo norinčių. Didelė problema buvo dėl laiko - duoti 3 mėn, bet jų buvo labai maža.

                                  O kvietimas buvo neribotas ir Vilnius galėjo teikti tiek paraiškų kiek nori. Tik, šį kartą buvo prioritetai - kvartalinė renovacija -> B energinė klasė -> didesni namai. Girdėjau, kad ir Vilniaus meras pats stebėjosi, kodėl tiek mažai Vilniuje paraiškų, lyginant su regionų centrais. Tikėjausi ir aš, kad Vilnius pateiks daugiau paraiškų. Na bet problema ir kvietimo organizavime (3 mėn. paraiškų pateikimui; teikimo procedūros), pačiame požiūryje į renovaciją Vilniuje. Jei kitaip organizuotų kvietimą ir kitaip pateiktų gyventojams - didesnis ir susidomėjimas būtų.

                                  Kita vertus - pokyčių neverta tikėtis. Tikslas - 500 daugiabučių per metus. Tikslą pasiekė.
                                  Paskutinis taisė Mindzius-LT; 2018.02.13, 01:41.

                                  Comment


                                    Parašė Mindzius-LT Rodyti pranešimą
                                    Kita vertus - pokyčių neverta tikėtis. Tikslas - 500 daugiabučių per metus. Tikslą pasiekė.
                                    Man įdomu, o kas ten gyvens. Jeigu Vilniuje kiekvienais metais pastato naujų daugiabučių po 5000. Vilniuje gyventojų skaičius kaip ir neauga. Arčiau centro gal apsimokėtų tiesiog griauti. Berods Maskvoje taip daro, nugriauna ir buvusiems gyventojams butus nemokamai padalina, bet pastato daug aukštesnį pastatą.

                                    Comment


                                      Maskvoje nauji daugiabučiai tokie masyvūs, kad net seni blokiniai atrodo patogesni gyventi. Viskas ten tik dėl ploto griaunama ir statoma. Seni pastatai jų standartais labai žemi ir netankūs.
                                      Aviatsionnaya Ulitsa

                                      https://goo.gl/maps/j3xWQNf3H492
                                      Paskutinis taisė googleLT; 2018.02.15, 21:47.

                                      Comment


                                        Parašė googleLT Rodyti pranešimą
                                        Maskvoje nauji daugiabučiai tokie masyvūs, kad net seni blokiniai atrodo patogesni gyventi.
                                        Manau, kad chrushciovkes, bendrabučiai, butai iš bendrabučių, butai bendrabučių ploto - nėra patogesni už bet kokią naują statybą. Dauguma daugiabučių tiek fasadai, tiek koridoriai, tiek vamzdynai, tiek aplinka yra apgailėtinos būklės ir nesimato kada kas pasikeis. Gauti visiškai naują butą, tebūnie didesniame name, yra nepalyginamai geriau, manau.

                                        Comment


                                          Parašė andyour Rodyti pranešimą

                                          Manau, kad chrushciovkes, bendrabučiai, butai iš bendrabučių, butai bendrabučių ploto - nėra patogesni už bet kokią naują statybą. Dauguma daugiabučių tiek fasadai, tiek koridoriai, tiek vamzdynai, tiek aplinka yra apgailėtinos būklės ir nesimato kada kas pasikeis. Gauti visiškai naują butą, tebūnie didesniame name, yra nepalyginamai geriau, manau.
                                          Tai "gauti" ir dar naujesnį aišku kad geriau. O kas ten už durų per bardakai, tai nei vienu, nei antru atveju jiems nerūpi, užsidarei komurkėj ir dzin kad ant gatvės balkonai krenta.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X