Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Saulėtekio slėnio mokslo ir technologijų parkas (MTP)

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    #81
    Teko važiuoti pro šalį, kai jau buvo tamsu. Patiko naktinis apšvietimas, kai visas karkasas tarsi iš toli jau šviečia. Reiks būtinai nufotografuoti.

    Comment


      #82
      Na štai ir žadėtoji naktinė nuotrauka.

      Comment


        #83
        oho, neblogai atrodo

        Comment


          #84
          kol ano nepastate, tai sitas pastatelis labai vienisas atrodo, ypac tai matosi nakti.

          Comment


            #85
            Kaškaip pastebėjau, kad antro pastato nebestato. Turbut sustojo finansavimas? Gal kas ką girdėjote?
            Ditch Witch HT150. Tai super traktorius. :D

            Comment


              #86
              Parašė kaskas Rodyti pranešimą
              Kaškaip pastebėjau, kad antro pastato nebestato. Turbut sustojo finansavimas? Gal kas ką girdėjote?
              Jei tu "kaškaip" apie VGTU mokslo ir studijų centrą klausi, tai visus atsakymus rasi atskiroje temoje tokiu pavadinimu...

              Comment


                #87
                Švietimo ir mokslo bei Ūkio ministerijų įgaliotos Slėnių plėtros komisijos teikimu LR Vyriausybė patvirtino dviejų integruotų mokslo, studijų ir verslo centrų – „Santaros“ ir „Saulėtekio“ slėnių – plėtros programas.

                „Santaros“ slėnyje numatomos plėtoti mokslinių tyrimų kryptys: biotechnologija; inovatyvios medicinos technologijos, molekulinė medicina ir biofarmacija; ekosistemos ir darnus vystymasis; informatika ir komunikacijų technologijos. Slėnyje įsikurs trys nauji valstybės mokslo institutai: Jungtinis gyvybės mokslų centras, Jungtinis inovatyvios medicinos centras, Jungtinis gamtos tyrimų centras ir Informacinių technologijų klasteris. Verslo paramos infrastruktūrą sudarys trys pagrindinės dalys: Informacinių ir komunikacijos technologijų parkas, Biotechnologijų, inovatyvių medicinos technologijų ir farmacijos technologijų parkas bei teritorija „plyno lauko“ investicijoms ir verslo paramos infrastruktūros plėtrai. Slėnis bus kuriamas Vilniuje, Santariškių–Visorių teritorijoje.

                „Saulėtekio“ slėnio planuojamos vystyti veiklos sritys: lazeriai ir šviesos technologijos; medžiagotyra ir nanotechnologijos; puslaidininikių fizika ir elektronika; civilinė inžinerija. Slėnyje bus įsteigtas Nacionalinis fizinių ir technologijos mokslų centras, plėtojamas viešosios įstaigos „Saulėtekio slėnis“ mokslo ir technologijų parkas. Kuriamo slėnio vieta – Saulėtekio universitetinis miestelis Vilniuje.

                Slėnių plėtra vykdoma naudojant Lietuvos Respublikos valstybės ir savivaldybių biudžetų, mokslo ir studijų institucijų, kitų viešųjų juridinių asmenų, privačių asmenų, ES struktūrinės paramos ir tarptautinių mokslinių tyrimų ir inovacijų plėtros programų lėšas. Preliminarus lėšų poreikis „Santaros“ slėniui – apie 500 mln. litų, bendras „Saulėtekio“ slėnio biudžetas – apie 650 mln. litų. Švietimo ir mokslo ministerija kiekvienam šių slėnių planuoja skirti po maždaug 200 mln. litų ES struktūrinių fondų lėšų. Likusią finansavimo dalį sudarys Ūkio bei Sveikatos apsaugos ministerijų administruojamos lėšos, taip pat lėšos iš Valstybės turto atnaujinimo bei Valstybės investicijų programų bei verslo partnerių.

                „Slėnių plėtros programų įgyvendinimas, valstybės mokslo institutų tinklo pertvarka ir programinis-konkursinis mokslinių tyrimų projektų finansavimas leis Lietuvai integruotis į pasaulinio lygio mokslo procesus ir pasiekti konkurencingo ekonomikos vystymosi“, - sako švietimo ir mokslo viceministrė, Slėnių plėtros komisijos pirmininkė Virginija Būdienė.

                Vyriausybė jau yra patvirtinusi trijų kitų integruotų mokslo, studijų ir verslo centrų – slėnio Lietuvos jūrinio sektoriaus plėtrai ir „Nemuno“ bei „Santakos“ slėnių – programas.

                Lietuvos ilgalaikiuose strateginiuose dokumentuose pabrėžiama glaudesnės mokslo, studijų ir verslo sąveikos būtinybė. LR Vyriausybės priimtoje koncepcijoje integruotų mokslo, studijų ir verslo centrų plėtra siekiama Lietuvoje sukurti tarptautinio lygio mokslo, studijų ir žinių ekonomikos branduolius, paspartinti žinių visuomenės kūrimą ir sustiprinti ilgalaikius Lietuvos ūkio konkurencingumo pagrindus. Koncepcijos įgyvendinimo laikotarpis – 2007-2013 metai.

                Parengta pagal:

                * LR Švietimo ir mokslo ministerija

                Comment


                  #88
                  Galima pasidžiaugti, kad Lietuvoje irgi pradėjo vystytis technologiniai parkai, tačiau net ir nuo tokios šalies kaip Čekija atsiliekame 15 metų, nes ten jie buvo statomi ir rengiami jau nuo 1992 metų, tad iki aukšto mokslo lygio Lietuvoje dar labai toli.
                  Paskutinis taisė LAZAS_; 2008.11.25, 20:52.

                  Comment


                    #89
                    /\ Gerai, tik man neramu, kad dabar nebaigto pasatato konstrukcijos nebūtų paveiktos korozijos, nes stovi be jokių apsaugų konstrukcijos, o atnaujinti statybų šiuo metu irgi nesiruošiama
                    Flickr

                    Comment


                      #90
                      Parašė Lettered Rodyti pranešimą
                      /\ Gerai, tik man neramu, kad dabar nebaigto pasatato konstrukcijos nebūtų paveiktos korozijos, nes stovi be jokių apsaugų konstrukcijos, o atnaujinti statybų šiuo metu irgi nesiruošiama
                      Kad neužkonservavę taip paliko, tai tikrai keista, gelžbetoninis karkasas gal ir atlaikys kelias žiemas be didesnių defektų, tačiau ten kur stovi plieninis karkasas konferencijų salėje atrodo, kad yra tik gruntuotas.

                      Comment


                        #91
                        Parašė LAZAS_ Rodyti pranešimą
                        Kad neužkonservavę taip paliko, tai tikrai keista, gelžbetoninis karkasas gal ir atlaikys kelias žiemas be didesnių defektų, tačiau ten kur stovi plieninis karkasas konferencijų salėje atrodo, kad yra tik gruntuotas.
                        Ši tema yra apie jau užbaigtą pastatą ir jokia žiema kam jau nebaisi...
                        Nepatingėkit geriau paieškoti temose diskusijų apie konkrečius pastatus ar statybas ir nešiukšlinkit forumo savo "grybavimais"...

                        Teisingas nepabaigto pastato pavadinimas (ir diskusijos apie jį) yra:

                        VGTU mokslo ir studijų centras.

                        Comment


                          #92
                          Potencialūs Mokslo technologijų parko nuomininkai bus atrenkami vertinant juos pagal šiuos kriterijus:

                          *
                          Ar įmonė priklauso tikslinei grupei (IT, telekomunikacijos, elektronika, lazeriai, inžinerija, aplinkosauga, biotechnologijos)?
                          *
                          Ar įmonė turi pakankamai savų lėšų sėkmingai veikti bent 6 mėn.?
                          *
                          Ar įmonės veiklos istorija pateikia pakankamai duomenų, kad ji sėkmingai plėtosis būtent MTP aplinkoje?
                          *
                          Ar įmonė domisi universitetų ir verslo bendradarbiavimo galimybėmis (bendri projektai, studentų praktikos ir pan.)?
                          *
                          Ar įmonė apskritai pajėgi sukurti išmatuojamą gerbūvį?
                          *
                          Ar įmonė sukurs naujų darbo vietų?
                          *
                          Ar įmonė užsiima inovatyvia veikla (nauji verslo modeliai, naujausių IT naudojimas veikloje ir pan.)?
                          *
                          Ar įmonė jaučia socialinę atsakomybę (darbuotojų mokymai, paramos projektai ir pan.)
                          Įdomu kiek iš šių kriterijų atitinka "Ūkio bankas" įsikūręs vienas iš pirmųjų ten.. Beje gal kas turite info kokios firmos jau pasinaudojo šia unikalia galimybe plėtoti Lietuvos mokslą?

                          Comment


                            #93
                            Jei eiliskumas turi itakos atrenkant imone, tai visiska nesamone. Inovatyvi veikla vos ne paskutineje vietoje... Taciau ir ta inovatyvi veikla suvokiama labai iskreiptai. Imone tik vartoja inovacijas, naujas technologijas, bet ju nekuria.
                            Lietuvai reikia kurianciu inovacijas ir technologijas imoniu, o ne vartojanciu.

                            Tiksline grupe - pirmoje. Taip, tai svarbu. Bet vertinant pagal sia schema, gaunasi, kad mobiliais telefonais prekiaujanti imone (juk elektronika), kuri verciasi pakankamai gerai, priima studentus i praktika, sukuria kelias darbo vietas, apmoko darbuotojus, gales isijurti slenyje! O

                            Comment


                              #94
                              atgaivinsiu temą, jums leidus
                              ar kas naujo vyksta Saulėtekio slėnyje? netenka lankytis toj pusej. gal sviežesnių dienos nuotraukų galėtų kas imest?

                              Comment


                                #95
                                Nieko įdomaus nevyksta. Šalia "Ūkio banko" klientų aptarnavimo skyriaus, į mokslo ir technologijų "parką" toliau keliasi visokio plauko ofisiniai klerkai, VGTU vis dar stovi. Šiuo metu rengiamas daug įdomesnis projektas - "slėnis" šalia VU fizikos fakulteto. Ten bus perkeltos kelių institutų (FI, TFAI...) ir berods chemijos fakulteto mokslinės laboratorijos. Pinigų naujai įrangai iš ES fondų paskirta daug, taip kad už 4-5 galima tikėtis turėti naują modernų mokslinį kompleksą, mūsuos labai populiariu pavadinimu "slėnis".

                                Comment


                                  #96
                                  Parašė gyvulatis Rodyti pranešimą
                                  Nieko įdomaus nevyksta. Šalia "Ūkio banko" klientų aptarnavimo skyriaus, į mokslo ir technologijų "parką" toliau keliasi visokio plauko ofisiniai klerkai, VGTU vis dar stovi. Šiuo metu rengiamas daug įdomesnis projektas - "slėnis" šalia VU fizikos fakulteto. Ten bus perkeltos kelių institutų (FI, TFAI...) ir berods chemijos fakulteto mokslinės laboratorijos. Pinigų naujai įrangai iš ES fondų paskirta daug, taip kad už 4-5 galima tikėtis turėti naują modernų mokslinį kompleksą, mūsuos labai populiariu pavadinimu "slėnis".
                                  galiu pasakyti apie VGTU. pinigų nėra ir artimiausiu metu nebus. taip, kad to būsimo pastato likimas labai jau miglotas.

                                  Comment


                                    #97
                                    dėl auštojo mokslo reformos VGTU nusimato šiek tiek geresni laikai, taip kad gal ir nereiks dėt kryžiaus ant šio projekto...

                                    Comment


                                      #98
                                      Parašė gyvulatis Rodyti pranešimą
                                      dėl auštojo mokslo reformos VGTU nusimato šiek tiek geresni laikai, taip kad gal ir nereiks dėt kryžiaus ant šio projekto...
                                      tikėkimės. bet aš nesu toks optimistas, kaip pats.

                                      Comment


                                        #99
                                        Parašė gyvulatis Rodyti pranešimą
                                        Nieko įdomaus nevyksta. Šalia "Ūkio banko" klientų aptarnavimo skyriaus, į mokslo ir technologijų "parką" toliau keliasi visokio plauko ofisiniai klerkai, VGTU vis dar stovi. Šiuo metu rengiamas daug įdomesnis projektas - "slėnis" šalia VU fizikos fakulteto. Ten bus perkeltos kelių institutų (FI, TFAI...) ir berods chemijos fakulteto mokslinės laboratorijos. Pinigų naujai įrangai iš ES fondų paskirta daug, taip kad už 4-5 galima tikėtis turėti naują modernų mokslinį kompleksą, mūsuos labai populiariu pavadinimu "slėnis".
                                        ačiū. gal kokią šviežesnę dienos metu nuotrauką galėtai padaryt?

                                        Comment


                                          Parašė ilestmort Rodyti pranešimą
                                          tikėkimės. bet aš nesu toks optimistas, kaip pats.
                                          Manau šita reforma VGTU finansiškai turėtų išeiti į gerą. Galės valdyti savo NT dabar, tame naujame pastate turėtų atsikelti keli fakultetai, o likukusios tuščios patalpos bus nuomojamos arba parduodamos. Apskritai yra kalbų, kad centre kai kurie fakultetai bus ,,suspausti'' ir dalis patalpų bus išnuomota.
                                          Flickr

                                          Comment

                                          Working...
                                          X