Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

„Akropolis Vingis“ (buv. gamykla „Velga“)

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Tai kaip tik puiku, jog Vingio parkas sulauks daugiau žmonių. To pasekoje galbūt parkas sulauks ir pervarkymo darbų.

    Comment


      Sostinės Savivaldybėje aptartas buvusios gamyklos „Velga“ Vingio parko prieigose konversijos klausimas
      2008-02-27

      Šiandien Savivaldybėje sostinės meras Juozas Imbrasas, miesto Tarybos nariai, Savivaldybės miesto plėtros specialistai, Geležinio Vilko gatvės gyventojai aptarinėjo buvusios „Velgos“ gamyklos konversijos klausimą.

      „Šiuo klausimu girdime daug interpretacijų, netikslumų. Dažnai tai vyksta dėl nežinojimo, nesupratimo, informacijos nebuvimo – daugelis žmonių nežino realios situacijos. Todėl susirinkome informuoti visuomenę, kad žmonės sužinotų, kokie numatyti planai šioje sovietmečio gamyklos teritorijoje,“ - sakė miesto meras Juozas Imbrasas.

      Jau Miesto strateginiame plane buvo numatyta pagerinti miesto urbanistinį įvaizdį – parengti teritorijos prie Neries upės, piečiau Vingio parko, plėtros koncepciją. Vadovaujantis šia koncepcija, apleistą buvusią pramoninę „Velgos“ gamyklos teritoriją buvo numatyta paversti moderniu komerciniu ir gyvenamuoju rajonu su visuomeninės paskirties ir poilsio zonomis. Visa planuojama 110 tūkst. kv. m teritorija numatoma suskirstyti į atskirus kvartalus. Prekybai būtų skirta 80 tūkst. kv. m, pramogai – 30 tūkst. kv. m, biurams – 60 tūkst. kv. m, gyvenamajam būstui – 45 tūkst. kv. m.

      Šalia Neries upės esanti išraiškingo reljefo teritorijos dalis būtų skirta rekreacijai. Šalia „Velgos“ teritorijos esančios įmonės ir įstaigos skirtų apie 20 mln. litų Vingio parko teritorijos sutvarkymui. Bendra projekto suma siektų iki 1,5 mlrd. Lt – 600 mln. Lt investuotų AB „Akropolis“, 160 mln. Lt – draudimo bendrovė „ERGO Lietuva“, kitos smulkesnės komercinės įstaigos taip pat pareiškė norą dalyvauti teritorijos vystyme.

      Konvertuojama teritorija ribojasi su 2009 metais baigiamu tiesti Vilniaus pietiniu aplinkkeliu, rytuose – su numatoma rekonstruoti Geležinio Vilko greito eismo gatve. Šiaurinėje teritorijos dalyje nagrinėjama galimybė įrengti pėsčiųjų ir viešojo transporto tiltą, kuris sujungtų Vingio parką ir „Litexpo“ parodų rūmų teritoriją. Taip pat numatoma rekonstruoti ir tiesti vietinį gatvių tinklą, plėtoti viešojo transporto infrastruktūrą.

      „Vadovaujantis plėtros koncepcija teritorijoje numatoma pramonės objektus pertvarkyti į prekybos ar gyvenamuosius kvartalus, keisti atskirų įmonių paskirtį. Šiais laikais itin paplitęs Europos miestų centruose pramoninių pastatų konversijos reiškinys. Šioje vietoje ji būtų patraukli, efektyvi, pigesnė. Čia yra gatvių, energetiniai tinklai, geras susisiekimas“, - sakė „Vilniaus planas“ vyr. architektas Mindaugas Pakalnis.

      Tačiau įvertinus, jog ši teritorija viena problemiškiausių Vilniuje – didžiausia tarša, triukšmas, nuolat augantys transporto srautai, gyventojai baiminasi numatytų planų. Įvertinus jų nuogąstavimus, susisiekimo infrastruktūros poreikiams ir prioritetams Vilniaus miesto savivaldybė šioje teritorijoje planuoja skirti ypatingą dėmesį.

      „Mums labai svarbu išsiaiškinti, kaip tai paveiks šalia gyvenančius žmones, kaip tai įtakos Vingio parko teritoriją. Mūsų tikslas maksimaliai padėti šalia gyvenantiems žmonėms, kad jaustų kuo mažesnį diskomfortą“, - sakė sostinės meras.
      Nutarta Savivaldybės Miesto plėtros departamentui pavesti išanalizuoti greta esančių gyvenamųjų kvartalų privažiavimų prie namų tinklą, pasiūlyti jo rekonstravimo galimybes išvengiant tranzitinių transporto srautų. Miesto ūkio departamentui – išsiaiškinti gyvenamųjų namų techninę būklę, o rengiant Geležinio Vilko g. rekonstrukcijos techninį projektą, ieškoti sprendimų, pagerinančių apsaugą nuo taršos ir triukšmo. Buvo aptartos įvairios priemonės – suteikti paramą renovuojant šalia gatvės esančius senus namus, pakeisti namų langus, nuo magistralės pusės įrengti apsaugines sienas, dvigubus fasadus, tvirtinti namų pamatus, įrengti papildomus išvažiavimus į kiemus. Artimiausiu metu bus sukurta specialistų-ekspertų grupė, kuri įvertins minimos teritorijos būklę.
      http://www.vilnius.lt/newvilniusweb/.../?itemID=85931

      Keli "perliukai":
      110 tūkst. kv. m teritorija numatoma suskirstyti į atskirus kvartalus. Prekybai būtų skirta 80 tūkst. kv. m, pramogai – 30 tūkst. kv. m, biurams – 60 tūkst. kv. m, gyvenamajam būstui – 45 tūkst. kv. m.
      Viską sudėjus gaunama 215 tūkst. m². Arba kažkas statoma dar kažkur, arba kalbama jau ne apie teritorijos plotą, o apie pastatomą plotą. Bet tokiu atveju intensyvumas 1,95 yra be komentarų.


      pavesti išanalizuoti greta esančių gyvenamųjų kvartalų privažiavimų prie namų tinklą, pasiūlyti jo rekonstravimo galimybes išvengiant tranzitinių transporto srautų
      Vienintėlis gerai žinomas būdas išvengti tranzitinių srautų Geležinio Vilko gatvėje - galutinai ją užkimšti. Tada ir jokie "privažiavimo prie namų tinklai" nepadės.
      Paskutinis taisė Romas; 2008.03.02, 16:27.

      Comment


        kiek supratau 110 tukst. kv. m pastato uzimamas teritorijos plotas, o 215 tukst. kv. m yra patalpu plotas. Logiskai mastant tureta ameny plota per kelis aukstus..

        Comment


          Sostinės meras ragina gyventojus paspausti investuotojus

          Juozas Imbrasas, sostinės vadovas, įtikėjo, jog į "Velgos" gamyklos teritoriją investuojantys verslininkai laikysis pažadų sutvarkyti infrastruktūrą bei ragina gyventojus spausti investuotojus ir pasigerinti gyvenimo sąlygas.
          Mero vizijoje Gerosios vilties gatvė jau virtusi į antrą Gedimino prospektą.

          Vladas Mikolaitis, UAB "Akropolis LT" vyriausiasis projektų vadovas, patikino, jog infrastruktūriniai projektai bus atlikti pagal įsipareigojimus savivaldybei, tačiau kalbas apie įsipareigojimus gyventojams jis palieka politikams. Ponas Imbrasas tradiciškai žada greta "Velgos" esančiam gyvenamųjų namų kvartalui sutvarkyti gatves ir kiemus.

          "Akropolio LT" investicijos į "Velgos" teritorią, planuojama, sieks apie 600 mln. Lt. Kito investuotojo "Ergo Lietuva" – 160 mln. Lt. Akropolis planuoja plėtoti komercinę ir gyvenamąją statybą. Būsto statybos dalį "Akropolis LT" žada parduoti. Šioje teritoroje išdygs ir dar vienas prekybos centras "Akropolis". "Ergo Lietuva" numačiusi biurų statybą.

          Verslininkai laukia savivaldybės rengiamojo specialiojo plano, kuris leistų aukštybinių pastatų statybą "Velgos" teritorijoje. Šiuo metu bendrasis planas numato, jog pastatai negali būti aukštesni negu 35 m. (9 aukštai), "Akropolis LT" viliasi gauti 22 aukštų biurų pastato statybai. Teigiama, jog aukštybiniai pastatai domina ir kitus investuotojus.

          Vilniaus tarybos opozicija skeptiškai vertina prekybos centrus valdančios bendrovės planus, ypač priekaištaujama dėl dar vieno "gigantiško prekybos centro" statymo miesto centre. Anot Mindaugo Pakalnio, "Vilniaus plano" vyriausiojo architekto, dabartinis projektas numato ne tik prekybos centrą.

          "Tai nėra nuogas prekybos centras, tas skardinis "Akropolis", kurį turime dabar. Tai yra trijų aukštų pastatas su šalia esančiomis penkiaaukštėmis automobilių stovėjimo aikštelėmis, apželdintu stogu, šalia įsikūrusiais biurų pastatais, šalia upės išdėstytais gyvenamaisiais kvartalais", – teigia architektas.

          Iš viso sostinėje yra numatyti penki prekybiniai branduoliai, naujasis "Akropolis" tik vienas iš jų.


          http://vz.lt/Default2.aspx?ArticleID...cf4ec&open=sec
          gera gyventi gerai

          Comment


            Na taip, duokite Imbrasui žodį ... gedimino prospektas 2

            Realiai tai reikėjo sakyti: 5000 m2 limitas prekybcentriui ir basta. Juk visai netoli Maxxxima bazė, tai plėskitės tenais. Susisiekimas toks pat geras tiek su Lazdynais ir kitais vakariniais rajonais, tiek su centru.

            O dabar kiša į centrą tokį turbo mega prekybcentrį, kuris "atgaivins" visą krasnuchą ... Niekas ten nepagerės, tik dar labiau suprastės, nes kas sugebės, tai išsikels iš tenais.

            Gintautas
            Prospekte judejimo truksta? O kaip ten judeti, o tiksliau - iki ten atjudeti? Man patinka Marks and Spencer Gedimino 9. Bet is Baltupiu atvaziavus kur auto palikti?? Pasisukineji aplinkui ir i "Europa"...
            Viešasis transportas .. ? Dviratis ... ?

            Antras argumentas - padides auto srautas ir uzterstumas. Tipo, kamscius geriau kurkime kituose miesto rajonuose. O pas mus - nish nish.
            O argi jis nepadidės ? Dar ir kaip. Kaip jau minėjau ... bazė laukuos.
            Propoganda ir penas mintims >>>

            Idėjos, mokslo pasiekimai ir įdomybės
            www.ted.com

            Comment


              Puiku, jog krantineje issidestys gyvenamieji, o salia komerciniai pastatai. Del ,,Akropolis". Sioje dalyje reikejo labiau istesti ,,Hyper Rimi" centra, taip butu nereikeje dar statyti ,,Akropolio". Vis labiau linkstu tos nuomones, jog labiau apsimoka statyti priekranteje gyvenamuju namu ir komerciniu pastatu teritorija.

              Toje vietoje siulyciau ne deze statyti vieno auksto, bet pabandyti kazka su 3-4 aukstais. Taip sutaupytu daug vietos, butu idomiau, daugiau vietos daugiaukstei stovejimo aikstelej, zeldynams ir galbut infrastrukturai. Taip daug labiau deretu visumoje, bet nemanau, kad ,,Akropolis" apssiimtu statyti tokio brangumo centro tipa.

              Comment


                Parašė Sinouku Rodyti pranešimą
                Puiku, jog krantineje issidestys gyvenamieji, o salia komerciniai pastatai. Del ,,Akropolis". Sioje dalyje reikejo labiau istesti ,,Hyper Rimi" centra, taip butu nereikeje dar statyti ,,Akropolio". Vis labiau linkstu tos nuomones, jog labiau apsimoka statyti priekranteje gyvenamuju namu ir komerciniu pastatu teritorija.
                1. Tai kas pažymėta raudonai. Manai jei Hyper Rimi būtų didesnė "VP Marketas" būtų atsisakęs planų statyti čia "Akropolį". Aš taip nemanau.
                2. Tai kas liko. Gal gali išverst, ką visa tai anot tavęs reiškia?

                Toje vietoje siulyciau ne deze statyti vieno auksto, bet pabandyti kazka su 3-4 aukstais. Taip sutaupytu daug vietos, butu idomiau, daugiau vietos daugiaukstei stovejimo aikstelej, zeldynams ir galbut infrastrukturai. Taip daug labiau deretu visumoje, bet nemanau, kad ,,Akropolis" apssiimtu statyti tokio brangumo centro tipa.
                O tu įsitikinęs, kad Akropolis bus vieno aukšto? Kiek pamenu tai parkingas planuojamas požeminis po visu Akropoliu.

                Comment


                  Viskas labai pasprasta, tik reikia ne aukstom materijom cia mastyti.

                  Jei ,,HyperRimi" is tiesu toks butu, abejoju ar leistu statyti akropoli. Cia tas pats kaip prie ,,Pupos" pastatyti dar toki pati centra. Na nors butu vilties, tada ,,Akropolis" galetu kita vieta rinktis (kas mazai tiketina) arba gyventoju butu nepasitenkinimas.

                  Toliau, na gerai, bsu tas parkingas. Bet abejoju ar ,,Akropolis" sau ,,leistu" statyti 4 aukstu, kada pigiau (visiskai suprantama) galima pastatyti 1-2 aukstu (neskaiciuoju parkingo pozeminio).

                  Turejau galvoje, jog galbut galimetu statyti daugiabucius ir komercinius paskirties pastatus, bet nestatyti pacio ,,Akropolio". bet tikrai nemanau jog ,,Akropolis" taip padarytu
                  Ir viskas cia parasta...
                  Paskutinis taisė Sinouku; 2008.03.06, 14:48.

                  Comment


                    Parašė Sinouku Rodyti pranešimą
                    Vis labiau linkstu tos nuomones, jog labiau apsimoka statyti priekranteje gyvenamuju namu ir komerciniu pastatu teritorija.
                    Taigi buten tą ir planuoja ten statyt. O beto, kad ir ką ten bepastatytų, tikrai netikiu jog bus blogiau nei yra dabar, kai stūgsojo tie monstrai...

                    Comment


                      Parašė sleader Rodyti pranešimą
                      Taigi buten tą ir planuoja ten statyt. O beto, kad ir ką ten bepastatytų, tikrai netikiu jog bus blogiau nei yra dabar, kai stūgsojo tie monstrai...
                      Jeigu jau mūsų visuomenė tokia gudri - nereikėjo leisti privatizuoti žemės miestuose. Tuomet žymiai lengviau būtų reguliuoti sklypų paskirtį.

                      Comment


                        Parašė sleader Rodyti pranešimą
                        Taigi buten tą ir planuoja ten statyt. O beto, kad ir ką ten bepastatytų, tikrai netikiu jog bus blogiau nei yra dabar, kai stūgsojo tie monstrai...
                        norejau pasakyti, kad be ,,Akropolio" statytu.

                        Comment


                          Parašė Sinouku Rodyti pranešimą
                          norejau pasakyti, kad be ,,Akropolio" statytu.
                          "Akropolio" nebus - bus kitas pavadinimas
                          Gal "Kremlius" arba "Luvras"

                          Comment


                            Lvove dabar statomas LEOPOLIS

                            Comment


                              Parašė tricky_kid Rodyti pranešimą
                              ...Realiai tai reikėjo sakyti: 5000 m2 limitas prekybcentriui ir basta. Juk visai netoli Maxxxima bazė, tai plėskitės tenais. Susisiekimas toks pat geras tiek su Lazdynais ir kitais vakariniais rajonais, tiek su centru...
                              Noriu atkreipti dėmesį, kad ir šią bazę plės... iki 2015 planuoja beveik trigubai... O pakeliui kiek dar neišnaudotu erdvių...

                              Comment


                                Parašė Cytrus Rodyti pranešimą
                                Noriu atkreipti dėmesį, kad ir šią bazę plės... iki 2015 planuoja beveik trigubai... O pakeliui kiek dar neišnaudotu erdvių...
                                Tada belieka tik pridėti pirštą prie smilkinio ir pasukioti ...


                                Ateičiau į valdžią iškart uždrausčiau miestuose satyti didelius prekybos centrus - laikinai. Tada parengus spec planus riboti, nes dabar visiško makurtizmo apraiškos.

                                Dirbk, pirk, mirk ...

                                Pažiūrėjus Zeitgeistą pagalvoji, o kokios pogrindinės srovės Lietuvoje teka ...
                                Propoganda ir penas mintims >>>

                                Idėjos, mokslo pasiekimai ir įdomybės
                                www.ted.com

                                Comment


                                  Parašė tricky_kid Rodyti pranešimą
                                  Tada belieka tik pridėti pirštą prie smilkinio ir pasukioti ...

                                  Ateičiau į valdžią iškart uždrausčiau miestuose satyti didelius prekybos centrus - laikinai. Tada parengus spec planus riboti, nes dabar visiško makurtizmo apraiškos.

                                  Dirbk, pirk, mirk ...
                                  Kaip pastebėjau, dažniausiai preiš prekybos centrus yra nusiteikę tie, kurie ten ir praleidžia daug laiko
                                  Aš nesu mėgėjas laiką leisti "Akropolyje" ar kitose prekybos centruose, bet jie man kartais būna labai naudingi. Ten ilgai dirba bankai, paštas, ten gali kritiniu atveju surasti beveik viską, ko tau reikia...
                                  Jei kalbame apie konkrečiai šį projektą, noriu paklausti - ar nors kartą esi buvęs toje vietoje?

                                  Comment


                                    Parašė tricky_kid Rodyti pranešimą
                                    Tada belieka tik pridėti pirštą prie smilkinio ir pasukioti ...


                                    Ateičiau į valdžią iškart uždrausčiau miestuose satyti didelius prekybos centrus - laikinai. Tada parengus spec planus riboti, nes dabar visiško makurtizmo apraiškos.

                                    Dirbk, pirk, mirk ...

                                    Pažiūrėjus Zeitgeistą pagalvoji, o kokios pogrindinės srovės Lietuvoje teka ...
                                    Nu ir mąstymas kai kurių žmonių... Ribojimas, tik kenktų. Ar bent pagalvojai, kas būtų jei gyventojų skaičius didėtų tam tikrose teritorijose, o prekybcentrių niekas nestatytų? Visi užsikimštų keliose vietose. Tada tikrai būtų dribk, pirk , mirk, nes nebūtų pasirinkimo laisvės. Tavo mintys kvepia sovietizmu. Tada buvo koks gastronomas, vaikų pasaulis ir kelios parduotuvės. Gal ir užteko, bet miestai plečiasi ir to kas yra pardeda neužtekti... Natūralus procesas ir verslo įsisukimas į jį... O kai niekam nereikalingos teritorijos ir dar apleistos yra paverčiamos kažkuom, tai tik džiaugtis reikia. Nes jei nieko nevyktų, tai būtų abandoned city...
                                    Kodėl "Apylanka"? Todėl, kad "Darbai"...

                                    Comment


                                      Vilnių pažįstu labai neblogai ... o tą vietą irgi žinau bei kokio dydzio ten pramoniniai pastatai stovi ir koks jų santykis su Vingio parku.

                                      Na, sakykim, jei jums patinka super grand turbo centrai - tebūnie. Čia kiekvieno asmeninė nuomonė. Aš tik norėjau pasakyti, kokia prasmė šioje miesto dalyje turėi tokius du didelius prekybos centrus (jei kaip Cytrus minėjo bazė irgi žada trigubėti). Vis tiek dauguma pirkėjų ratuoti. O toje vietoje galėjo leisti žymiai mažesnį prekybos centrą (Europos mąstelio, gal net mažesnį).

                                      Čia pasakojama, kad kažkokį teigiamą impulsą atneš visai tai miesto daliai, bet nežinau ar kas norės ten gyvneti ... na taip Lietuvoje ne visada galioja dėsniai taikomi Vakarų Europoje. Bet pažiūrėjus į dabartinį Akropolį, tai nematau kaip jis tą miesto dalį (Šeškinę) pakeitė į geresnę pusę. Tiesiog sukūrė didelius kamščius,užterštumą ir didelį betono lauką, kuris atriboja Nekropolį nuo aplinkos.

                                      Kad Vilnius neprotingai plečiasi tai čia ir taip aišku ir beje atskira diskusija ... miestas ir taip išsibarstęs ir mažo tankio ir jis dar labiau pampsta, kurdamas transporto problemas, oro užterštumo bei atimdamas iš žmonių laiką praleidžiamą kelionėse ir tt.

                                      Beje SPX susimaišei truputį dėl to dirbk, pirk, mirk ir sovietmečio.

                                      O apleistos teritorijos ir ypač pramoninės konversijos gera pradžia tankinant miestus ir kuriant padorias erdves gyvenimui ... tik pa kol kas Lietuvoje į tai kažkodėl kreivai žiūrima. O verslinikai tai išvis apie tai nemąsto, nes gautų žymiai mažesnį pelną nei šiaip plynam lauke statant: dirbk, pirk, mirk. O ir šiaip nelabai tikiu, kad ką gero padarytu iš to, nes tai vėlgi kainuotų pinigus.

                                      Dar yra toks dalykas, kaip shrinking cities (įdomus procesas)

                                      Klaipėdai užteko ir vieno Nekropolio, kad visiškai sujauktų miestą. Gal Vilniuj užteks 3 "galiūnų" ? Abejoju ... vis tik Vilniuj "stiprus" centras ... Beje Kretingoj, tai išvis šauniausiai - pagrindinėj miesto Rotušės aikštėj (tas pats kas Vilniui Katedros aikštė) nugriovė buvusį kinoteatrą ir pastatė dėžę su dideliu užrašu MAXIMA, o aikštę pavertė mašinų stovėjimo aikštele ... ai.


                                      P.S. Orangeri, didžiuosiuose prekybcentriuose apsilankau kokius 3 - 4 kartus per metus
                                      Propoganda ir penas mintims >>>

                                      Idėjos, mokslo pasiekimai ir įdomybės
                                      www.ted.com

                                      Comment


                                        Parašė tricky_kid Rodyti pranešimą
                                        Vilnių pažįstu labai neblogai ... o tą vietą irgi žinau bei kokio dydzio ten pramoniniai pastatai stovi ir koks jų santykis su Vingio parku.

                                        Na, sakykim, jei jums patinka super grand turbo centrai - tebūnie. Tiesiog sukūrė didelius kamščius,užterštumą ir didelį betono lauką, kuris atriboja Nekropolį nuo aplinkos.
                                        Aš įsivaizduoju, kas darytusi prie "Europos" ir CUP'o, jei nebūtų "Akropolio"
                                        Esmė ne tame, kad man patinka dideli prekybos centrai miesto centrinėje dalyje (aš apskritai manau, kad tas naujas "Akropolis" galėtų būti statomas kur nors Žirnių gatvėje, Minsko kryptimi).
                                        Tiesiog man nesuvokiama, kaip galima prieštarauti apleistos, užterštos ir narkokriminogeninės teritorijos sutvarkymui. B)

                                        Comment


                                          Na, dabar prisipažink, tricky_kid, nekenti VP market? Atsakyk atvirai.
                                          Kodėl "Apylanka"? Todėl, kad "Darbai"...

                                          Comment

                                          Working...
                                          X