Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

„Akropolis Vingis“ (buv. gamykla „Velga“)

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Analitikas PlėtRa Rodyti pranešimą
    O ką tu pakeisi? Verslas viską lemia, gali daužyt snukius, rėkt gal balso stygos plyš - niekas nepasikeis. Jei sugebėsi sukurti verslo koncepciją, kaip atgaivinti Senamiestį - valio. Kol to nemoki ir negali - niekas nepasikeis. Kaip sakė Brat "V diengach vsia syla brat, dengi pravit myram".
    Ach tas laukinis liberalizmas...

    Iš tikro juk Vakarų Europoa sugebėjo suvaldyti didžiuosius prekybos centrus, o Lietuvos ir mūsų kaimynių valdžios kažkodėl lengvu rankos mostu sugebėjo įsileisti kiaulę į svetainę.

    Aišku pereinamasis periodas, laisvė ir tt, bet atsakomybės 0.
    Propoganda ir penas mintims >>>

    Idėjos, mokslo pasiekimai ir įdomybės
    www.ted.com

    Comment


      Lyginti Vakarų Europą ir Rytų, tiek pagal mentalą, tiek istorines aplinkybes ir verslininkystės pobūdį - tas pats kas lyginti Porsche su kokia Dacia. Vakarų Europoje kitos tradicijos, šimtametės, kurių nežalojo sovietinis mąstymas, nesutraukė visų gyslelių. Čia kitokia Europa, kitos prielaidos, liberalizmas leido iškilti tik gudriausiems, labiausiai prisitaikiusiems ir pan. Taip jau yra, ir turime viską analizuoti atsirėmę į tas istorines socialines prielaidas.

      Aš visom keturiom būčiau už vakarietišką modelį, nors nesakyčiau, kad patogu, bent jau kiek užsieny teko būt, bet būčiau. Nuo AKropolio mane pykina, stengiuos ten nebūt be reikiamos priežasties. Bet vertinu viską pagal tai, kas mes ir kokie mes, ir kokia aplinka viską lemia. Ir siūlau mažiau pergyventi už tas pagrindines gatves - nemirs jos dėl Akropolių. Labiau mirs dėl tukimo ir tingėjimo, visuotinės automobilizacijos, neturėjimo laiko romantiškiems pasivaikščiojimams. Pasaulis keičiasi ir sparčiai. Shift Happens. Prieš 1000 metų dar net minties nebuvo apie kažkokias centrines gatves, po 1000 gal tai jau irgi bus žila senovė.
      Jūsų,
      Analitikas PlėtRa™

      Komentaro autorius neatsako už nieką išskyrus save - galvokit savo galva, jis nėra Jūsų dvasinis gyvenimo vadovas.

      Comment


        Šiltos, gero oro dienos vakarą pasivaikščiokit miesto centre. Žmonių tikrai netrūksta. Jei palyginsit kiek anksčiau senamiestyje buvo mažų parduotuvėlių ir kiek jų yra dabar - irgi akivaizdus pokytis į teigiamą pusę. Tad patarčiau mažiau verkti.

        Comment


          Parašė Edd Rodyti pranešimą
          Šiltos, gero oro dienos vakarą pasivaikščiokit miesto centre. Žmonių tikrai netrūksta. Jei palyginsit kiek anksčiau senamiestyje buvo mažų parduotuvėlių ir kiek jų yra dabar - irgi akivaizdus pokytis į teigiamą pusę. Tad patarčiau mažiau verkti.

          Klaipedoje visiska priesingybe. Visi Klaipedieciai silta vasaros vakara mindo Akropolio pliteles.. Senamiestis mirsta.
          "Dabar puikus momentas - nueiti ir nusipirkti namą" - sako Amerikos milijardierius Donaldas Trumpas

          Comment




            Vilniaus politikai palaidojo naujo tilto projektą
            --------------------------------------------
            Dovilė Jablonskaitė "Vilniaus diena" 2008 vasario mėn. 21 d. 00:01

            Vilniaus valdžia laimina bendrovės „Akropolis“ užmojus
            pradėti naujo komplekso statybas prie Vingio parko. Pritarę
            šiam milžinui politikai palaidojo pėsčiųjų tilto per Nerį
            projektą. Vingio parko pašonėje šiandien stūkso milžiniškas
            pastatas vaiduoklis. Jame kadaise veikė gamykla „Velga“.
            Nuniokoto statinio ir aplink jį esančios teritorijos laukia
            radikalios permainos.

            perskaityti šį straipsnį
            http://www.delfi.lt/archive/article.php?id=16038362

            --------------------------------------------
            DELFI Naujienos
            http://www.delfi.lt/
            --------------------------------------------

            Comment


              ''Akropolis'' - būtinai centre ?
              Eilinis 2008-ųjų penktadienis. 15 valandų 45 minutės. Vilnius. Nuo Goštauto gatvės vingio matyti, kaip į kalną ties Vingio parku lėtai lėtai ropoja automobiliai – spūstis juos „pagavo“ gerokai prieš Seimą ir „nepaleis“ iki pat žiedo.

              Spūstys Geležinio Vilko gatvėje daugeliui vilniečių yra nuolatinis galvos skausmas, o žmones, gyvenančius palei Vingio parką, šios spūstys nuodija jau ne vieneri metai.

              Nieko nepadarysi – šia magistrale, einančia kone per patį centrą, ir lengvieji automobiliai, ir krovininiai kerta Vilnių, mat miesto politikai iki šiol nesugeba išspręsti Vilniaus apvažiavimo problemos.

              Bet miesto politikai ne tik miesto apvažiavimo problemos nesprendžia. Jie prikuria naujų. Ir tai, ką dabar vadiname spūstimis, po pusantrų ar poros metų tebus gana mielas prisiminimas – 2009-aisiais ties Vingio parku vietoje buvusios gamyklos turi išdygti dar vienas „Akropolis“.

              Ir štai tada, prognozuoja miestų architektai ir plėtros specialistai, mes sužinosime, kas yra tikros spūstys, o aplinkinių rajonų gyventojai jau bus nuodijami ne tik krovininių monstrų, bet dar ir į šią miesto dalį prekybininkų vilionėmis susigundžiusių žmonių transporto.

              „Visi kiti prekybos centrai statomi, taigi mes juk negalime uždrausti „Maximai“ statyti prekybos centro“, – ciniškai per televiziją aiškina išsipustęs „Tvarkos ir teisingumo“ atstovas Vilniaus vicemeras Evaldas Lementauskas.

              Lygiai taip pat šį projektą „pasirašė“ ir liaudį ginti apsiėmęs Algirdas Paleckis. Ir daug kitų.

              Bet jei negalite uždrausti ar bent pakoreguoti aplinkai ir žmonėms netinkamo ankstesnės valdžios sprendimo, kam jus vilniečiai į valdžią rinko? Kad trintumėte kėdes ir savo kelnes?

              Juk būtent ginti Vilniaus gyventojų viešąjį interesą žadėjote per rinkimų kampaniją. Ir aiškinote, kad ankstesnė valdžia labai atlaidžiai žvelgė į verslininkų reikalavimus ir jų spaudimui lengvai pasiduodavo. Naujieji žadėjo būsiantys kitokie.

              Tačiau naujieji tikrai nėra kitokie.

              Viešasis interesas šiuo konkrečiu atveju leidžia rinktis tik vieną iš alternatyvų, tikrintą ir pertikrintą daug kartų daugybėje pasaulio miestų – dideli prekybos centrai yra statomi už miesto, o ne jo centre.

              Nereikia net užsienio – „Akropolis“ Šeškinėje/Fabijoniškėse iki šiol yra neišbrendamų automobilių spūsčių priežastis, ir ne tik savaitgaliais. O žmonių gyvenimo šalia šio monstro niekaip nepavadinsi bent minimaliai komfortišku – tie, kurie turėjo galimybių ir lėšų, iš ten pabėgo.

              Butai ten arba nuomojami, arba juose gyvena vargingiausieji, nesugebantys prisidurti ir nusipirkti geresnio, arba tie, kuriems jau visai tas pats, kur gyventi.

              Suprantama, kodėl verslininkai kuria prekybos centrų planus ir veržiasi į miestą – jiems nebereikia sukti galvos, kaip pritraukti žmonių srautus. Nereikia specialių nemokamų autobusų, nereikia itin įmantrių reklamos kampanijų – žmonės ir taip važiuoja, nes ten veža ir viešasis transportas. O pabandykite nusigauti iki „Maximos“ bazės, esančios šiek tiek už Gariūnų!

              Ne, „Maximos“ „Akropoliui“ reikia kur kas daugiau žmonių. Kad tik būtų didesnis pelnas. Visa kita – nesvarbu.

              Deja, mūsų politikams – taip pat.
              http://www.lrt.lt/news.php?strid=2838146&id=4363207Geras straipsnis apie šią temą.''VP Market'' savivalei ribų nėra.

              Comment


                Parašė Memelenderis Rodyti pranešimą
                ''Akropolis'' - būtinai centre ?

                http://www.lrt.lt/news.php?strid=2838146&id=4363207Geras straipsnis apie šią temą.''VP Market'' savivalei ribų nėra.
                Siek tiek nusisnekejo panele, prie Akropolio nera kamsciu lyginant su kitomis vietomis, nebent ji nori visur pravaziuoti per viena sviesaforo cikla, o butu kainos Gerosios vilties gatveje pastacius vietoj Velgos griozdo Akropolio kompleksa tikrai nenukris, nebent nepatenkinti pijokai to rajonu, kad nebetures kur pagerti...
                Flickr

                Comment


                  Parašė Lettered Rodyti pranešimą
                  Siek tiek nusisnekejo panele, prie Akropolio nera kamsciu lyginant su kitomis vietomis, nebent ji nori visur pravaziuoti per viena sviesaforo cikla, o butu kainos Gerosios vilties gatveje pastacius vietoj Velgos griozdo Akropolio kompleksa tikrai nenukris, nebent nepatenkinti pijokai to rajonu, kad nebetures kur pagerti...
                  Išties tai vieta labai problemiška, ten dar gyva "krasnūchos" dvasia. Ne kartą buvo apiplėšti vaikai, moterys. Tiesa, girdėjau, "Akropolio" prieigose irgi aktyviai veikia chuliganai.

                  Comment


                    Parašė mindakas Rodyti pranešimą
                    na teisybes delei ne vien Akropoliai puosia miestus: teoriskai yra daug dalyku, kurie galetu atsirasti vietoje "apleistu industriniu teritoriju": sporto kompleksai, meno ir kulturos objektai (muziejai, parodu sales), daugiabuciu namu kompleksai (kodel niekas nesako, kad Aukstaiciu 7, buvusioje Skaiteks teritorijoje ar vietoje Lietuvos kino studijos reikia "Akropolio") ir pan. Kitas dalykas - objektu atsiperkamumas. Bet as irgi asmeniskai buciau pries Akropoli salia Vingio parko.
                    Man patinka pati minties eiga - galetu atsirasti kas tik nori. Bet kazkodel neatsiranda. O nieko kito statyti neleisime! Ar daug kas is jusu vaikstote i muziejus ir parodu sales? Reguliariai? Taigi...
                    Tas pats ir perziurejus savivaldybiu pletros planus - visa Lietuva, pasirodo, bus turistinis krastas! O kur pinigu gausime, kad galetume masiskai turistauti - nelabai kam rupi...

                    Comment


                      Parašė Gintautas Rodyti pranešimą
                      Man patinka pati minties eiga - galetu atsirasti kas tik nori. Bet kazkodel neatsiranda. O nieko kito statyti neleisime! Ar daug kas is jusu vaikstote i muziejus ir parodu sales? Reguliariai? Taigi...
                      Tas pats ir perziurejus savivaldybiu pletros planus - visa Lietuva, pasirodo, bus turistinis krastas! O kur pinigu gausime, kad galetume masiskai turistauti - nelabai kam rupi...
                      Visiškai su tavimi sutinku.

                      Comment


                        Parašė Memelenderis Rodyti pranešimą
                        ''Akropolis'' - būtinai centre ?

                        http://www.lrt.lt/news.php?strid=2838146&id=4363207Geras straipsnis apie šią temą.''VP Market'' savivalei ribų nėra.
                        Tai ne straipsnis, o į emocijas taikanti propaganda - nėra nei vieno argumento, bet pažiūrėkit, žodžiai kokie:
                        Ir štai tada, prognozuoja miestų architektai ir plėtros specialistai, mes sužinosime, kas yra tikros spūstys, o aplinkinių rajonų gyventojai jau bus nuodijami ne tik krovininių monstrų, bet dar ir į šią miesto dalį prekybininkų vilionėmis susigundžiusių žmonių transporto.

                        „Visi kiti prekybos centrai statomi, taigi mes juk negalime uždrausti „Maximai“ statyti prekybos centro“, – ciniškai per televiziją aiškina išsipustęs „Tvarkos ir teisingumo“ atstovas Vilniaus vicemeras Evaldas Lementauskas.
                        Ir išvis - lyginti Lietuvą su Vakarų Europa yra nesąmonė. Dėl dviejų priežasčių:

                        1) Vakarų Europoje stambieji centrai kuriasi miesto pakraščiuose (bet nebūtinai laukuose!!!), nes ten pigesnė žemė - miesto centre paprasčiausiai neįmanoma suformuoti reikiamo dydžio sklypo. Tai nėra vien tik valdiškų draudimų rezultatas, yra ir ekonominė logika tame. Vilniaus centre gi turime ir gūdų mišką, ir dykynes, ir medinių lūšnelių kvartalą.

                        2) Vakarų Europoje didžiųjų centrų plėtra reguliuojama ir ribojama, kad būtų apsaugotos mažosios parduotuvės. Bet Vakarų Europoje yra ką ginti - ne tik mažos universalios parduotuvės, bet ir specializuotos mėsinės, duoninės, vyninės, sūrinės ir t.t. Lietuvoje iki didžiųjų tinklų atsiradimo tebuvo sovietiniai prekybcentriai, Gariūnai ir kioskai. Juos ir išstumia didieji centrai. Ir tai yra gerai. O specializuotų parduotuvėlių yra vienetai.

                        Tai nereiškia, kad aš pritariu nekropoliui vingio parke. Aš tik siūlau nepasiduoti keliamai isterikai.

                        Comment


                          Reikia VP marketui pareikst ultimatuma. Arba statai pesciuju tilta, arba savo akropolio nematysi iki kitos kadencijos
                          Tik nepakantumas teisės pažeidimams ir optimizmo skleidimas atves mūsų valstybę į tiesos kelią :)

                          Comment


                            Parašė praetor Rodyti pranešimą
                            Reikia VP marketui pareikst ultimatuma. Arba statai pesciuju tilta, arba savo akropolio nematysi iki kitos kadencijos
                            Šito ultimatumo neiškėlimas turėtų gulti ant Imbiero pečių. O tas tiltas išties reikalingas sujungti Karoliniškes su centru tiek pėstiesiems tiek dviračių takų tinklui.

                            Comment


                              Pats gyvenu Lazdynuose. Iš vienos pusės, iš tiesų reikia PC. Dešimt min. pėstute ir aš jau ,,Akropolį", o ne belstis iki Šeškinės. Tai pliusas būtų.

                              Tačiau, kiekvieną dieną važiuoju per Lazdynų tiltą ir Savanorių pr. Iš tiesų, kamščiai būna didoki, bet pakenčiami. Mano manymu, jų padidėjimas būtų tik pirmus du mėn. (kol visi pamatys naują PC), po to padėtis stabilizuotųsi, nes daugelis iš darbo vyksta namo per Lazdynų tiltą (Lazdynų, Karoliniškių, Viršuliškių, Bukčių ir t.t. gyv., kurie jau sudaro > 100 000 gyv.). Taigi, būtų paskirstymas mikrorajonų: šiaurė(senasis ,,Akropolis)-pietūs .

                              Plius, žadami tilto platinimo darbai, tiesiamas akvedukas, kuris sumažins (tikiuosi) kamščius, kurio vietą užims ,,akropolinis" kamštis. IŠvada mano tokia, jog kamščiai turėtų padidėti, tačiau nekatastrofiškai kaip dauguma kalba.

                              Comment


                                Parašė Sinouku Rodyti pranešimą
                                Plius, žadami tilto platinimo darbai, tiesiamas akvedukas, kuris sumažins (tikiuosi) kamščius, kurio vietą užims ,,akropolinis" kamštis. IŠvada mano tokia, jog kamščiai turėtų padidėti, tačiau nekatastrofiškai kaip dauguma kalba.
                                Kiek mano žinios tempia, tai akvedukas – dirbtinis kanalas vandeniui tiekti. Tad terminus reikėtų naudoti savo vietoje.
                                Arba čia kažkas naujo, apie ką neteko girdėti.
                                gera gyventi gerai

                                Comment


                                  Atsiprašau, viadukas .

                                  Comment


                                    Tai, kad ten nevien pėsčiųjų viadukas. BP buvo numatyta ir jungiamoji gatvė, t.y. Gerosios Vilties g. tęsinys.
                                    pasižūrėkit čia (44) http://www.vilnius.lt/bplanas/files/...20m50000_2.jpg
                                    Kodėl "Apylanka"? Todėl, kad "Darbai"...

                                    Comment


                                      Parašė tricky_kid Rodyti pranešimą
                                      Na Gedimino prospektas ir dabar labai nepasižymi dideliu judėjimu - nebent ta dalis nuo Vaikų pasaulio iki katedros. O reliai pasekmės tikrai bus jei atsiras tas Nekropolis. Iš tikro man labiau gaila vietinių gyventojų...
                                      Prospekte judejimo truksta? O kaip ten judeti, o tiksliau - iki ten atjudeti? Man patinka Marks and Spencer Gedimino 9. Bet is Baltupiu atvaziavus kur auto palikti?? Pasisukineji aplinkui ir i "Europa"...
                                      Del Akropolio II buvo vakar laida per Lietuvos radija. Zinote koks pagrindinis vietiniu gyventoju skundas? Ogi bus per daug zmoniu Vingio parke! Dabar jiems ten miela ir malonu vieniems vaikstineti, o pastacius Akropoli tai prisirinks vaiku ir suaugusiu ir trukdys ilsetis... Come on - gyvename mieste, o ne savo kaime. Londone pasidarykite parkuose - ar zmoniu kiekis trukdo?
                                      Antras argumentas - padides auto srautas ir uzterstumas. Tipo, kamscius geriau kurkime kituose miesto rajonuose. O pas mus - nish nish.

                                      Comment


                                        Parašė Gintautas Rodyti pranešimą
                                        Prospekte judejimo truksta? O kaip ten judeti, o tiksliau - iki ten atjudeti? Man patinka Marks and Spencer Gedimino 9. Bet is Baltupiu atvaziavus kur auto palikti?? Pasisukineji aplinkui ir i "Europa"...
                                        Del Akropolio II buvo vakar laida per Lietuvos radija. Zinote koks pagrindinis vietiniu gyventoju skundas? Ogi bus per daug zmoniu Vingio parke! Dabar jiems ten miela ir malonu vieniems vaikstineti, o pastacius Akropoli tai prisirinks vaiku ir suaugusiu ir trukdys ilsetis... Come on - gyvename mieste, o ne savo kaime. Londone pasidarykite parkuose - ar zmoniu kiekis trukdo?
                                        Antras argumentas - padides auto srautas ir uzterstumas. Tipo, kamscius geriau kurkime kituose miesto rajonuose. O pas mus - nish nish.
                                        Gedimino pr. turi požeminį parkingą... Na, grįžtant prie Vingio Parko, tai jis yra lankomas, bet tas lankymas tik apie Vasraos Estradą. Kitur pakankamai apleista, "pridirbta" vietinių gyventojų augintinių ir t.t. Eilinis atvejis: "pastatys, mums nieko neliks"...
                                        Kodėl "Apylanka"? Todėl, kad "Darbai"...

                                        Comment


                                          Bet kuriuo atveju, geriau- eilinė parduotuvė nei gamyklos griuvėsiai.
                                          http://m.lrytas.lt/-1308629241130735...ms-belieka.htm

                                          Comment

                                          Working...
                                          X