Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Vilnius Connect - stoties rajono rekonstrukcija

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Kalbant apie stociu egzistencija ir ju lokacija galima prikurti ir pasiulyti visokiu kosmosu. Kaina mazai kam idomu.
    Mano manymu visi pasvarstymai kolkas praleidzia pagrindini faktoriu - Eurobaltikos veze. Kur bus EB stotis ten ir deretu toliau vystyti tarpmiestini VT.
    Mano asmenine nuomone, geriausia EB stotis butu prie pat oro uosto(tiek Kaune, tiek Vilniuje), kad pescias galetum persesti is traukinio(autobuso) i lektuva ir atvirksciai. Ir ka tuomet mes gauname? Be jokiu taksi ir laiko svaistymo keleiviai galetu patikimai persesti tarp Vilniaus, Kauno ir Rygos oro uostu. Visa tai padidintu ir EB vezes apkorivima, ir jos rentabiluma, ir viso regiono sinergija, didesnius srautus visiems. Autobusu stotis lengvai galetu prisitaikyti su tarpinem stotelem pakeliui is miesto.

    Comment


      Seniai jau nuspręsta,kad RB stotis bus Vilniaus geležinkelio stotis. O linija praeis pro oro uostą ir ten bus tik eilinė stotelė. Kaip galinė stotis tai būtų visiška nesąmonė, nes pirmiausia autobusų ir geležinkelių susisiekimas reikalingas Lietuvos piliečiams keliauti Lietuvoje ir tokių dauguma, o skraidantys sudaro ir sudarys tik nedidelę dalį, kurie oro uostą pasieks ne vien tik viešuoju transportu. Rygoje jau irgi seniai nuspręsta, kad už RB pinigus jie kardinaliai rekonstruos visą geležinkelio stotį, pastatys naują geležinkelio tiltą ir įrengs naują autobusų stotį prie geležinkelio stoties. Ten pat ar kiek šone, tai jau kitas klausimas, tačiau viename komplekse. Taigi, kaip argumentas prieš Šimašiaus svaičiojimus apie AS iškėlimą, iš tiesų yra laba rimtas - RB. Nors aš netikiu, kad RB bus nutiesta, bet kodėl tos informacijos nepanaudoti nusodinant merą ir ieškant AS atnaujinimo galimybių, bet neliečiant jos vietos.
      Paskutinis taisė Al1; 2017.07.03, 22:11.

      Comment


        Parašė Arunasx Rodyti pranešimą
        Mano manymu svarstytina vieta AS būtų ne prie pedagoginio žiedo, bet ant Narbuto kalno ten kur LRTC radijo antena stovėjo, bet deja jau pardavė "gerinant" finansinius rodiklius.
        Argumentai:
        1. Patogesnis susisiekimas su šalies pietvakarių/vakarų/šiaurės kryptimis per VA esantį šalia per Justiniškių/Laisvės sankryžos tęsinį. Dar galėtų būti prakirstas išvažiavimas į Narbuto gatvę.
        2. Tiems 70% Vilniaus gyventojų yra dar arčiau patekti nei iki pedagoginio žiedo.
        3. 2G ir 4G šalia.
        Pritariu, tai būtų geriau nei užgrūsti autobusais ir taip užsikimšusias sankryžas ir patį žiedą. Dėl aplinkkelių nuo spaudos rūmų patogu išvažiuoti į visas puses, Rygą, Kauną, Minską ir ekspresas iki oro uosto gana greit nuvažiuotų.
        Flickr

        Comment


          Eidvis, man įdomu tiesiog, jūs stipriai rūkėt prieš siūlydami perkelti stotį į NMC vien dėl to, kad ten susikerta magistralinės gatvės? Ar jūs apskritai suprantat, kad dabartinėje vietoje jau viskas paruošta, visas miesto VT yra sukoordinuotas būtent į tą vietą, nes ten dar ir geležinkelio stotis yra, kuri galbūt dar ir RB stotimi taps. Ta vieta dabar yra visos Vilniaus apskrities VT HUB'as. Maža to, tas pats susisiekimas su oro uostu yra labai greitas (autobusu nuo 15 iki 20 nuo stotelės stotyje iki beveik oro uosto durų, traukiniu 7 minutės + porą minučių paeiti nuo perono iki oro uosto), o iki geležinkelio stoties apskritai dvi minutės pėščiom, tai pagal jus tai ne priežastis palikti stotį ten kur ji yra? Gerai, sutiksiu, dabartinei reikėtų remonto, gal net rekonstrukcijos kartu su visa Stoties aikšte, o jūs siūlot iškelti stotį kažkur po Sirokomlės stadionu, kur iki normalaus VT stuburo 10 minučių mažiausiai? Na tesiog trūksta žodžių Jau senų seniausiai vietoj dabartinio Kaimelio žiedo buvo planuojama šiaurės krypties priemiestinių autobusų stotis, kurioje tik kartais sustotų tarpmiestiniai/tarptautiniai (nors dabartinėje situacijoje reikėtų stoti visada), bet tikrai jokios kalbos apie visos stoties (t.y. įskaitant tiek priemiestinius, tiek tarpmiestinius, tiek tarptautinius) iškėlimą nebuvo niekada iki dabarties. Miestui ir taip striuka su finansais, jeigu miesto VT iki šiol važinėja dūminančios griuvėnos, o jūs dabar siūlot iškėlti stotį kažkur toli nuo VT, kišti po stadionu, aš jau net nekalbu, kiek nepatogumų sukeltu tiek tas ėjimas 10 minučių nuo VT, tiek apskritai važiavimas iki kitų VT hub'ų.

          Comment


            Parašė Lettered Rodyti pranešimą

            Pritariu, tai būtų geriau nei užgrūsti autobusais ir taip užsikimšusias sankryžas ir patį žiedą. Dėl aplinkkelių nuo spaudos rūmų patogu išvažiuoti į visas puses, Rygą, Kauną, Minską ir ekspresas iki oro uosto gana greit nuvažiuotų.
            Pakaks čia su tuo oro uostu ir autobusų stoties pririšimu prie jo. Pagrindinis lėktuvais skraidančių keleivių kontingentas buvo ir bus atvykstantys su automobiliais, dar dalis su miesto VT iš paties Vilniaus. Iš kitų miestų atvyksta su VT į Vilnių nedaug. Ir ne stoties čia problema, o paties tolimojo susisiekimo Lietuvoje. Autobusu į Vilnių (anei traukiniu) neatvyksi nei rytiniams skrydžiams, nei išvyksi iš Vilniaus, atvykęs vakare po 18 val. Nebent tik į Kauną, Trakus, Šalčininkus. Kitur beveik niekur. O juk būtent didžioji dalis skrydžių ir vysta minėtu metu. Galiausiai Lietuvos žmonės kur kas mažiau skraido lėktuvu nei naudojasi autobusais. Didžiajai daliai keleivių, kurie važinėja į (iš) Vilniaus autobusais, nereikia į jokį oro uostą. Todėl visi likę, ne dideli ponai, iš stoties į oro uostą gali nuvažiuoti. Nemaža dalis skraidančių yra vilniečiai valdininkai, politikai, verslininkai, kurie net ir miesto VT nesinaudoja. Kita ženkli dalis - užsieniečiai, kurie į Lietuvą atvyksta dažniausiai vieną kartą savo gyvenime, gal kelis. Tai kodėl į juos reikėtų orientuotis? Tuo labiau, kad oro uostas yra mieste ir niekur toli už miesto vykti nereikia.
            Paskutinis taisė Al1; 2017.07.04, 06:29.

            Comment


              Parašė Al1 Rodyti pranešimą



              Kokie standartai? Nereikia čia skambių frazių. Konkrečiai, davai. Visks išsprendžiama, jei tik sprendžiama. Eskalatorių įrengti galima. Parduotuvė tai nėra stoties atributas. Jos ten iš viso gali ir nebūti. Be to ne parduotuvė ten pagrindinis objektas, o stotis. Jei kažkam atrodo, kad stotis tik priedas prie PC, tai tokiam laikas pas daktarus. Taigi, eskalatorių, pandusų ar lifto įrengimas yra kosmetinio remonto rėmuose. Tam nereikia naujo pastato, viską galima realizuoti. Nes priešingu atveju reikėtų visus visuomenininius ir daugelį kitų griauti ir tik griauti, nes invalidams nepritaikyti... Nu ne švarkas siuvamas prie sagos, o saga prie švarko.
              O tu bent jau žinai, ką reiškia kosmetinis remontas? Tai toks remontas, kur būtų vien padažymas, pavalymas, be jokio griovimo, t.y. Į tą sąvoka eskalatoriaus įrengimas tikrai neįeina, nes jam tiesiog dabar nėra vietos, ten kur laiptai nieko kito būti ir negali, reiktų viską keisti. Parduotuvė nėra stoties atributas, bet mašinų stovėjimo aikštelė taip, ir ji būtent yra ten, kur reikia užkilti laiptais, arba vaikščioti per aplinkui.
              Viską galima išspręsti bet reikia norėti, o dabartiniai stoties savininkai atrodo nelabai turi noro į kažką investuoti, nes kiek jau laiko praėjo, tai netgi to kosmetinio remonto nėra, nekalbant apie stoties rekonstrukcijos planą... Būtų noras kažką keisti, seniai jau tą galėjo padaryti ir be mero raginimų.
              ​​​​

              ​​​​​

              Comment


                Rimta stoties pastato rekonstrukcija atlikta kažkur prieš 15 metų. Tada buvo perdengta priemiestinė salė ir dalis kitų patalpų bei įrengtas antras aukštas prekybos centrui, įrengti prekybos pasažai, rekonstruota tarpmiestinė salė (kuri dabar yra pagrindinė).
                Kosmetiniai remontai atliekami periodiškai. Jie ne ištisiniai. Bet kol kas jų ir nereikia. Peronai sutvarkyti pernai - perdažyta apatinė peronų stogo dalis ir ne tik, pakeistas apšvietimas ir kitos smulkmenos. Šalia laiptų iš išlaipinimo perono į 2 aukštą laisvai galima įrengti tiek liftą, tiek eskalatorių. Ir visai nebūtina pastate, galima jo išorėje ir uždengti stikliniu stogu. Dėl tualeto - aš sutinku, kad taip, kaip dabar, rūsyje ir patenkant tik laiptais, yra nesąmonė. Tačiau jau pernai atsidarė tualetas 1 aukšte prekybos pasaže. Taip, aš sutinku, kad nėra normalių nuorodų į jį (ir galbūt darbo laikas per trumpas - negaliu pasakyti, nuo kada iki kada jis dirba), bet jis yra ir į jį galima laisvai patekti nelipant laiptais.
                Valdžia raginti pasitvarkyti turi teisę, bet viešai grasinti - ne. Tuo labiau, kad grasinimų realizavimo rezultatas būtų visiškai nenaudingas keleiviams. Geriau tokia stotis kokia yra nei nauja kažkur kitur.

                Comment


                  Autobusu stoti geriausia iskelti i Kauna!
                  Our deepest fear is not that we are inadequate. It is that we are powerful beyond measure. Who are we to be brilliant, gorgeous, talented ? Actually, who are you not to be? As we let our own light shine, we unconsciously give other people permission to do the same.

                  Comment


                    Parašė keen Rodyti pranešimą
                    Autobusu stoti geriausia iskelti i Kauna!
                    Ai jo. Šiemet gi madinga viską Kauniečiams atiduoti. Jie dar parodys, kur tikroji sostinė

                    Comment


                      Vaizdas 2017-07-22

                      Comment


                        Salelės prie stoties.








                        Comment


                          Tą ratą aplink žiedą galėtų dar normaliai sutvarkyt. Labai neisvaizdžiai atrodo

                          Comment


                            Kosmetiniai patvarkymai nelabai tepadės, ten reikia pilnos rekonstrukcijos su kardinaliais pokyčiais.

                            Comment


                              Parašė Briedis Rodyti pranešimą
                              Kosmetiniai patvarkymai nelabai tepadės, ten reikia pilnos rekonstrukcijos su kardinaliais pokyčiais.
                              Nelabai yra tikslo rimčiau tvarkyti infrastruktūrą, kai pati autobusų stotis ir šalia jos esantys kioskai tokie baisūs...
                              Flickr

                              Comment


                                Ne stoty didžiausia problema, o jos prieigose, aplinkoje, infrastruktūroje. Nuo to ir reiktų pradėti. O kad kioskams ten ne vieta ir juos reikia šluoti nuo žemės, manau, nieks neprieštarautų.

                                Comment


                                  Klausimas, gal šiek tiek ne į temą. Bet čia kalbėta apie Naujininkų mistinę "integraciją" su likusiu miestu.

                                  Įdomu, dėl kokių priežasčių buvo uždaryti nusileidimai nuo pėsčiųjų viaduko per geležinkelį į peronus? Kam jie trukdė?
                                  Marsrutai.lt -viešojo transporto tvarkaraščiai
                                  Marsrutai.lt tinklaraštis!
                                  SVARBU! Pokyčiai Vilniaus viešajame transporte nuo liepos 1 dienos!

                                  Comment


                                    Stoties salelės.










                                    Comment


                                      Sprendžiant iš antros foto, tai visi vis tiek eis skersai, jeigu tik nepastatys tvorelių, nes toks būdas nerealiai idiotiškas.

                                      Comment


                                        Parašė Zorro Rodyti pranešimą
                                        Stoties salelės.

                                        ...
                                        matant kas čia daroma ir bus padaryta iškart supranti kad patekai į biudžeto problemų turinti miestą

                                        Comment


                                          Būtų neįtikėtinai naivu tikėtis kad liaudis toje neįtikėtinai keistos formos perėjoje nekirs kampų.
                                          You might surprise yourself.

                                          Miestai.net FB

                                          Comment

                                          Working...
                                          X