Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Vokiečių gatvės atkūrimo planai

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

  • Hub
    replied
    Parašė Tomas Rodyti pranešimą
    Man tai akivaizdu, kad nesąmoningą Vokiečių g. erdvę reikia užstatyti pastatais. Gaila niekas neišdrįso pasiūlyti.
    Su šiandienos vystytojais tai gal, dėkui, nereikia. Jeigu su dviračiu taku vidury pėsčiųjų zonos aš dar burbėdamas susitaikysiu tai su hannerio lygmens kartonkėm - nu niekaip

    Komentuoti:


  • Tomas
    replied
    Man tai akivaizdu, kad nesąmoningą Vokiečių g. erdvę reikia užstatyti pastatais. Gaila niekas neišdrįso pasiūlyti.

    Komentuoti:


  • John
    replied
    Parašė Creatium Rodyti pranešimą

    Tai yra visiška priešingybė tam, koks yra realus savivaldybės požiūris.
    Tik vis kažkaip netyčia gaunasi, kad realūs darbai su tuo menamu požiūriu nesutampa.

    Komentuoti:


  • Valiukas
    replied
    Dėl augalų toks bendras pastebėjimas - reikėtų kuo daugiau visžalių, t.y., visus metus žaliuojančių augalų, eglių, pušų, tujų ir kitų spygliuočių, kurie nenumeta savo spyglių. Gal yra ir kokių egzotiškesnių, kurie sėkmingai mūsų klimate auga visokiuose botanikos parkuose. Nes paprasti klevai, beržai, liepos ir kiti "tradiciniai" medžiai pilkuoju metų laikotarpiu atrodo labai liūdnai.

    Komentuoti:


  • Creatium
    replied
    Parašė John Rodyti pranešimą
    O gal pabandykim atspėti, kas laimės? Mano spėjimas būtų Resonance. Daug pralaidumo, daug juostų ir tiksliai atitinka VMS bei Pakalnio požiūrį į aplinkos ir transporto infrastruktūros vystymą.
    Tai yra visiška priešingybė tam, koks yra realus savivaldybės požiūris.

    Komentuoti:


  • evvt
    replied
    Speju laimės šitas (beje kitų dar nežiūrėjau ir nesidomėjau kaip vadinasi šis, bet turbūt kad Oasis, kadangi kampe ant nuotraukos):

    Paskutinis taisė evvt; 2020.06.09, 02:03.

    Komentuoti:


  • John
    replied
    O gal pabandykim atspėti, kas laimės? Mano spėjimas būtų Resonance. Daug pralaidumo, daug juostų ir tiksliai atitinka VMS bei Pakalnio požiūrį į aplinkos ir transporto infrastruktūros vystymą.

    Komentuoti:


  • Obi-Wan Kenobi
    replied
    Būtų mano valia ir pinigai, per visą Vokiečių gatvės vidurį padaryčiau kanalą. O krantinės būtų ten, kur dabartinės gatvės. Tokiu būdu išsispręstų sugadintos ir išplatintos gatvės problema.

    Komentuoti:


  • themanual
    replied
    Parašė Riedis Rodyti pranešimą
    Dviračių eismas organizuojamas esama senąja danga - tiesiausias kelias, jokių papildomų asfaltų, istorinio grindinio išlaikymas.
    O jums teko senąja danga važiuoti dviračiu nors kartą? Man teko ir daugiau niekad nevažiuoju pro tą pusę.

    Komentuoti:


  • Ciurlionis
    replied
    Bet ar tikrai Vokiečių g. vieta parkingui? Na nebent po žeme. Jei tikrai kuriame miestą žmonėms, turėtų likti ir viena, vienpusė gatvė.

    Komentuoti:


  • Riedis
    replied
    Agituočiau už Oasis projektą, nes:

    Naikinamas tranzitinis automobilių eismas. Esama asfaltuota gatvė tampa pėsčiųjų taku, kavinių vieta

    Click image for larger version  Name:	1.jpg Views:	0 Size:	150,9 kB ID:	1807574

    Įgyvendinama senamiesčio parko idėja su "upe". Lietaus vanduo vingiuoja per parką.

    Click image for larger version  Name:	2..jpg Views:	0 Size:	141,0 kB ID:	1807575

    Click image for larger version  Name:	3.jpg Views:	0 Size:	133,9 kB ID:	1807576

    Lieka pilna vietos mini erdvėms, intensyvesniems želdynams, kavinėms, takams - vienas ant kito nelipant.
    Dviračių eismas organizuojamas esama senąja danga - tiesiausias kelias, jokių papildomų asfaltų, istorinio grindinio išlaikymas.

    Komentuoti:


  • themanual
    replied
    Aš irgi už žalią erdvę, būtų savotiška senamiesčio oazė. ARC idėjiškai turi potencialo, bet įgyvendinimas turėtų būti aukščiausio lygio ir gal tiesiog neverta rizikuoti. Buvusius pastatus įamžinti galima ir žaliomis zonomis.

    Komentuoti:


  • Eidvis
    replied
    Aš brokuoju visus, kur su visokiais dideliais monumentais ir kur pagrindą sudaro plytelės. Pritariu John, kad senųjų pastatų pusėje esanti gatvė turi būti padaryta pėsčiųjų ir dviračių takas turi būti būtent ten, manau jam ten pakankamai vietos.

    Mano manymu geriausias sprendimas būtų, jeigu ta vidurinė zona būtų paversta parku. Nors Vilniuje visokių parkų netrūksta, o nenaudojamų miškų netgi per daug, bet senamiestyje normalios žalios erdvės truputį trūksta. Per tą parką galėtų eiti pėsčiųjų takas, galbūt koks pavingiuojantis, galėtų būti visokios poilsio/fontanų/restoranų salelės, tik man nepatinka tie seni medžiai, jie susodinti dviejų eilių palei gatvę principu, parkai atrodo visai kitaip. Bent jau iš senųjų pastatų pusės jie turėtų būti kaip galima labiau praretinti ir atsirasti naujų medžių, kurie panaikintų tą dviejų eilių vaizdą. Apskritai tie Vilniaus medžiai biški depresiją varo - visi vienodi, man labai patiko idėja su beržais:





    Tik žinoma nereikėtų visos Vokiečių gatvės tais beržais apsėti. Geriausia, kad ta vidurinė Vokiečių gatvės dalis būtų padalinta į kokia 10 atskirų zonų ir kiekviena zona turėtų kažkokią savo atskirą tematiką, savitą augmeniją, galbūt netgi atkartojant tam tikrų Lietuvos regionų ir vietų augmeniją - vienur beržynas, kitur Neringos pušys, samanos ir dirbtine kopa, kur vaikai galėtų smėlio pilis statyti, dar kitur kokia pelkių augmenija ir maži ežeriukai atkartojantys pelkes, dar kitur galėtų būti lietuviškas sodas su obelimis, kriaušėmis ir vyšniomis. Fantaziją įjungus galima būtų daug ko prigalvoti, bet svarbiausia, kad tai būtų ne tik gražu, bet ir įdomu ir labai daug įvairovės, o ne dvi eilės vienodų medžių, kaip yra dabar. Plius turistams būtų labai įdomu, galėtų susipažinti su Lietuvos gamta ir galbūt net susigundyti į kokią Neringą užsukti.



    Paskutinis taisė Eidvis; 2020.06.08, 20:36.

    Komentuoti:


  • abruo
    replied
    Man kažkiek keista, kad Vokiečių g. liks dvipusio eismo. Kiek pamenu kilpinio eismo schemą, tai ten numatomas kaip ir vienpusis eismas, ne? Ir nelabai aišku, kam tas parkingas ten. Na, aišku šiaip, bet ar tikrai reikia? Dar vienas dalykas - nelabai aišku, ar ji liks asfaltuota, ar ne. Bet būtų puiku, jei būtų trinkelės.

    Komentuoti:


  • Saliamonas
    replied
    Parašė John Rodyti pranešimą
    Permečiau visus projektus.
    Dėkui už apžvalgą, iš to, kas pateikta man irgi tas OLD TOWN COMMON atrodo geriausiai, bet vargu, ar turi šansų būti išrinktas, nes neišpildo 2 esminių sąlygų formuojant Vilniaus kaip Europos G taško naratyvą: 1. trinkelės, kuo daugiau trinkelių 2. Kuo mažiau medžių.

    Komentuoti:


  • liootas
    replied
    Manau, kad ARC pasiūlė tikrai įdomų, istorinį užstatymą interpretuojantį, bet kartu ir naujas jaukias erdves kuriančią rekonstrukciją. Bijau, tik kad laimės koks pats paprasčiausias trinkelių perklojimo projektas kaip visad

    Komentuoti:


  • John
    replied
    Permečiau visus projektus. Šiek tiek pastebėjimų. Jeigu įdomu, kuris yra mano mėgstamiausias, galit iškart viską skippinti į 16. Be jo yra dar vienas neblogas. Visi kiti arba visiškas mėšlas arba labai labai silpnas meh.

    1. PLOKŠTUMA - kažkoks mėgėjiškas mokyklinio (ne studentinio) lygio papeckiojimas. Jei nesugeba net renderių sukurti ir patalpinti normalios rezoliucijos schemų PDF faile, tai matyt tai ir yra viskas, ką reikia žinoti apie tokius "projektuotojus". Šitas projektas nėra plokštuma. Jis yra tiesiog visiškas gaidys.
    0/10

    2. URBAN ISLANDS

    - Dviračių takas atskirtas nuo gatvės, kuri, šiaip jau, yra pėsčiųjų zona. Kam taip daryti? Čia gi ne koks Geležiakas.
    - Perteklinis kiekis parkavimo vietų. Čia turi būti nebent kelios vietos trumpiems sustojimams aptarnaujančiam transportui. Dabar gi 2 juostos + parkavimo juosta reiškia, kad čia de facto yra 3 juostų gatvė. Surely galima apsieiti su mažiau juostų? Dviračių takas neturėtų užimti pėsčiųjų zonos, bet būti gatvės dalis kaip shared automašinų, dviračių ir paspirtukų gatvė. Gerai, kad tvorų nepriprojektavo.
    - Kita gatvės pusė su pėsčiaisiais atrodo visai ok. Kaip suprantu, palikta galimybė privažiuoti aptarnaujančiam transportui, kai reikia.
    - Per daug vietos užima tie žali gazonai, apie kuriuos reiks eiti kaip labirintu. Reiktų kitokio žalumos integravimo sprendimo.
    5/10

    3. OASIS


    Atrodo lyg ir ok, bet sunku suprasti, kai nėra normalių schemų ir vizulkių.
    - Dviračių takas daromas gatvės, o ne pėsčiųjų erdvės sąskaita, kas yra teisingas sprendimas
    - Gatvė vienoje pusėje išvis naikinama, praplečiant pėsčiųjų zoną
    - Medžiai, kurie saugos nuo saulės ar kritulių bent jau šiltuoju metu
    7/10

    4. RESONANCE


    - Dar vieni autostradų statytojai. 3 eismo juostos + parkavimo kišenės. Faktiškai 4 juostų gatvė
    - Dviračių takas eina vos ne pėsčiųjų erdvės viduriu. Švaistoma erdvė.
    - Sunku daugiau ką nors komentuoti, nes šitas projektas yra elementarus mėšlas ir už tokius "projektus" tokiems šmikiams reiktų atimti architektų licenciją. Spėju vietinė VGTU archytektų chebra arba jų nevykėliai studentai.
    - 1 taškas, kad bent jau sugebėjo patalpinti šitą mėšlą gerai iliustruojančias schemas.
    1/10

    5. WILLKOMMEN

    Kažkoks marazmas, kurį turbūt paišė vaikai su pieštukais, nes 3D modeliavimo softu dar nemoka naudotis.
    1/10

    6. FLOW

    Lyg ir bandė kažką įdomaus padaryti, autostradų irgi neprojektuojama, kas yra gerai, bet pernelyg smarkiai bando išrasti dviratį. Tas Early Warning radaras palei visą gatvę kažkaip irgi kelia klausimų. Nepatinka
    4/10

    7. STRASSEN PLATZ

    - Atrodo kaip parastas klasikinis normalaus Europietiško miesto sprendimas. Gal biškį pernelyg paprastas, bet toks variantas matyt nebūtų pats blogiausias.
    - Neišsikalinėjama su dviračiū takais, dviračių takas yra gatvės dalis, kas tokioje situacijoje yra logiškas sprendimas.
    7.5/10

    8. URBAN LIVING ROOM



    Perskaičiau viską, peržiūrėjau vizulkes, bet taip ir nesupratau, kas ten norima daryti. Plius projektuoti ratlaužius dviračiams 2020 metų projekte yra truputį faux pas.
    3/10

    9. VOKIEČIŲ 14

    Autoriai nesugebėjo sukurti net paprasčiausios vizualicacijos ar schemos.
    0/10

    10. PARALELĖS


    - Dviračių takas, einantis per patį pėsčiųjų zonos vidurį yra didelis no no. Minus daug taškų už šitą.
    - Pliusas už vienos iš gatvių eliminavimą
    5/10

    11. STIKLO KAROLIUKAI

    Kažkoks gaidys. Be komentarų.
    0/10

    12. SIENNA

    Nėra normalių vizualizacijų ir schemų
    1/10

    13. GOALKEEPER

    - Kažkodėl autoriai matė poreikį sukurti skulptūros prie Žirmūnų Lidl repliką. Įdomus pasirinkimas, bet nesu tikras, ar tinkamas
    - Dviračių takas ir tuo pačiu pėsčiųjų erdvė nuo gatvės atskirta krūmais. Toks sprendimas būtų puikus prie Geležiako, bet ne Senamiestyje po gyvenamosios zonos ženklu. Iš kur tas noras taip atskyrinėti viską nuo gatvės?
    4/10

    14. VOKIEČIŲ 24H

    Šitie maušai ne tik palieka po 2 juostas eismui iš abiejų pusių, bet dar ir pėsčiųjų perėjų priprojektavo. Gyvenamojoje zonoje. D kategorijos gatvėje. Jeigu nesugeba net tokių basics'ų susitvarkyti, tai ką nors daugiau komentuoti nėra prasmės
    1/10

    15. ARC


    - Visai įdomus variantas dėl pėsčiųjų erdvės, gal ir ok
    - DViračių takas kažkodėl vėl atskirtas nuo gatvės.
    - Gatvė pernelyg izoliuota ir atskirta. Revintojai ir išmetimo vamzdžio garso demonstruotojai jausis kaip namie.
    - Per daug parkavimo kišenių.
    5/10

    16. OLD TOWN COMMON


    Šitas matyt geriausias projektas. Viskas teisingai su gatvėm, dviračiais, augmenija ir integracija.

    BICYCLES/MICROMOBILITY + PEDESTRIANS/SPACE
    MAKING
    The old city is too small and to slow for having separated lanes
    for each transport mode, therefore clear priority should be set
    only for pedestrians, while all less vulnerable modes (especially
    transit, even cyclists and scooters’ users) should share the
    street space together.
    Nežinau, ar tikrai vertas 10/10. Galbūt 9/10, o gal 8/10 bet faktas, kad šitas projektas yra visa galva aukščiau už kitus ir yra by far geriausias iš visų pateiktų projektų, tai visvien rašau 10/10
    10/10

    17. Let,S Meet On The Vokiečių Street

    Kažkokie vafliai
    0/10

    18. HISTORY IN GREEN
    Šitas man atrodo gana įdomus ir unikalus su metaliniais stulpais vijokliniam apželdinimui. Gal ir įdomu?
    6/10
    Paskutinis taisė John; 2020.06.08, 17:22.

    Komentuoti:


  • themanual
    replied
    Dvejopi jausmai žiūrint į projektus su dviračių takais. Jų kaip ir neturėtų būti, bet jei gatvėje bus sudėtos kreivos trinkelės, tai gal ir gerai? Na svarbiausia, kad būtų padaryta protingai, o ne kaip Aukštaičių gatvėje.

    Komentuoti:


  • Ciurlionis
    replied
    Parašė Creatium Rodyti pranešimą
    Sukarpiau ir sukėliau pagrindinius vaizdus į Citify: https://citify.eu/vokieciu-g-rekonstrukcija/
    Kaip dabar kilpos veiks, reiks fizinių barjerų.

    Komentuoti:


  • Creatium
    replied
    Sukarpiau ir sukėliau pagrindinius vaizdus į Citify: https://citify.eu/vokieciu-g-rekonstrukcija/

    Komentuoti:

Working...
X