Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Senamiestis - projektai ir statybų eiga

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Ginthus Rodyti pranešimą
    Kai rYnkYmus laYmi toOOkie polYtikai, tai nestebYna ir tokie bardakai. Beveik esu tikras, kad anksčiau ar veliau kas nors sugalvos ir Gedimino pilyje dastatyti papildomą aukštą ir išnuomoti
    Tegu pristato, bokštas vieno aukštu žemesnis nei, kad buvo.
    Words in English always mean something...

    Comment


      Parašė Kavasiakas Rodyti pranešimą
      Tegu pristato, bokštas vieno aukštu žemesnis nei, kad buvo.
      Tikėkimės nestatys tokių sienų kaip Kauno pilyje, ikonografinės medžiagos tam yra P.Smuglevičiaus piešiniai, XIX a. prieš nugriaunant trečią aukštą sudaryti brėžiniai ir piešiniai.

      Comment


        Parašė laimutis Rodyti pranešimą
        Tikėkimės nestatys tokių sienų kaip Kauno pilyje, ikonografinės medžiagos tam yra P.Smuglevičiaus piešiniai, XIX a. prieš nugriaunant trečią aukštą sudaryti brėžiniai ir piešiniai.
        Visu pirma, kiek suprantu tai niekas nieko su pilim nedarys O šeip tai pasistengt dar reikia, kad tai suvaryt pilį, kaip Kaune
        Words in English always mean something...

        Comment


          Reikės pilį atstatyti, kadangi skyline vistiek ankščiau ar vėliau užguoš pilies bokštą, bet pradžiai apšvietimo žmoniško užtektų.
          Lažinuos- 2017 metais Lietuvos gyventojų skaičius didės.

          Comment


            Aš šiektiek su tokiu naujovišku sprendimu žvelgčiau į pilies atstatymą. Visas pilies kompleksas buvo labai didelis ir atkurti jo neapsimoka, bet turistai ir aš su mielu noru prasieitų tiek po žemutinę tiek po aukštutinę pilį. Vokiečiai jau kurį laiką žaidžia su padidintos realybos funkcijomis. Tikrai šauniai atrodytų virtuali pilis ir kokia katedra.

            Lažinuos- 2017 metais Lietuvos gyventojų skaičius didės.

            Comment


              Parašė miestas
              Aišku, kad apsimoka. Užtenka pažiūrėti į Bratislavos pilį. Va ten tai pilis. Joje dažnai lankosi užsienio politikai, organizuojami viršūnių susitikimai ir kt. Pilyje apsilanko šimtai tūkstančių turistų.

              Vilniaus pilis atrodo apgailėtinai. Ten nieko nėra. Kažkokia žvyruota aikštelė ir griuvėsis. Antrojo bokšto užkonservuoti pamatai atrodo kaip tualetas. Kai buvau vaikas,- taip ir maniau, kad ten neveikiantis WC, beje.
              Tas vienas lenkų pastatytas bokštas su skurdžia ekspozicija...

              Atstatyti pagrindinius rūmus tikrai nekainuotų daug. Ten juk puikiai išlikę mūrai, tereikia užkrauti stogą. Tyrimai buvo atliekami Kitkausko, Lasavicko ir kitų. Pagrindinių rūmų atstatymas kainuotų nedaug daugiau nei Medininkų bokšto sutvarkymas.

              Bet šiuo metu svarbiausia yra sutvirtinti šlaitus, kad tai, kas išlikę, nenugarmėtų apačion...
              Pritariu 100%
              Words in English always mean something...

              Comment


                taipogi reiketu bunkerius isbetonuot po kalno apacia, nes kiek suprantu kai kur medines sutrunijusios saramos! Tai ne tik nugarmes bet ir igrius tuoj!
                Paskutinis taisė DeSadas; 2012.10.26, 23:23.
                "I just want you to know that, when we talk about war, we're really talking about peace." —Washington, D.C. June 18, 2002


                - George W. Bush President of the USA

                Comment


                  Šiandien per LNK žinias rodė apie nuo Aukštutinės pilies kalno šalinamus medžius. Tai vietiniai pasakojo kad neisivaizduoja kalno be medžių, kad jų jiems gaila-atseit verkia dėl tų sulaukėjusių medžių. Norima palikti kalną pliką visai be medžių, tai dabar ekspertai tirs kuriuos medžius palikti. Nesuprantu tų žmonių gal jie istorijos nežino, iki pat XIX a. pabaigos kalnas buvo plikas kaip ir priklauso gynybiniams piliakalniams ir pilims. Juk tie medžiai carinių okupantų palikimas.Kalnas buvo įtrauktas į miesto poilsio parką. 1895 metais nutiestas dabartinis platus takas, tvirtinami ir apsodinami medžiais kalno šlaitai, tai nuo tada turime šį liūdną palikimą.
                  Žinoma kad prieš I-ąjį pasaulinį karą carinė žinyba, atsakinga už miesto vandentiekį ir kanalizaciją, suprojektavo ant kalno... vandentiekio bokštą. Vilniaus patriotai suprato, kokią tai žalą padarys archeologiniams sluoksniams, kaip bus subjaurotas piliakalnio vaizdas. Lietuvos mokslo draugija su J.Basanavičiu priešakyje stojo ginti šios brangiausios Vilniaus šventenybės. Pilies kalną gynė ir lenkiškoji Vilniaus mokslo bičiulių draugija. Visos šios pastangos nenuėjo veltui - valdžia buvo priversta atsisakyti savo planų. Tai įvyko 1912 m.

                  Šaltinis: Dainius Juozėnas Šventaragio slėnis "Vyturys" 1991
                  Paskutinis taisė laimutis; 2012.10.26, 20:30.

                  Comment


                    Žmonės labai konservatyvūs, jie įpratę matyti piliakalnį apaugusi medžiais, po kokių metelių jiems bus vienodai.
                    Lažinuos- 2017 metais Lietuvos gyventojų skaičius didės.

                    Comment


                      Viešoji įstaiga „Šv. Jokūvo kultūros centras“ įgyvendina 2007–2013 m. Sanglaudos skatinimo veiksmų programos 3 prioriteto „Vietinė ir urbanistinė plėtra, kultūros paveldo ir gamtos išsaugojimas bei pritaikymas turizmo plėtrai“ VP3- 1.3-ŪM-02-V priemonės „Viešųjų nekilnojamųjų kultūros paveldo objektų kompleksiškas pritaikymas turizmo reikmėms“ projektą „Kariliono įrengimo Šv. Apaštalų Pilypo ir Jokūbo dominikonų bažnyčios bokšte I etapas“ ir skelbia konkursą Apaštalų Pilypo ir Jokūbo domininkonų bažnyčios rekonstrukcijos projektavimo paslaugų ir rangos darbų įsigijimui




                      Viešieji pirkimai
                      DINGĘS MIESTAS - MERKINĖ <<

                      Comment


                        Karilionai aišku gerai, bet labai apstrakčiai kalbama apie rekonstrukciją, bažnyčiai derėtų pakeisti stogo dangą ir išdažyti prieš statant korilionus.
                        Lažinuos- 2017 metais Lietuvos gyventojų skaičius didės.

                        Comment


                          Man atrodo, kad tai vienas kitam netrukdantys dalykai. Kariliono įrengimas ir stogo remontas netrukdo vienas kitam. Statyti juk nieko nereikia, karilionas įrengiamas esamam bokšte, o stogo ir bokštų stogelių remontą galima atlikti lygiagrečiai / vėliau / anksčiau.

                          http://www.dominikonai.org/joomla/in...log&Itemid=154
                          N N N

                          Comment


                            Bokšto 6

                            SPRENDIMAS
                            DĖL TERITORIJOS PLĖTOJIMO SUTARTIES TVIRTINIMO
                            2012 m. liepos 18 d. Nr. 1-714

                            http://www.vilnius.lt/vaktai2011/Def...DocId=30213302

                            Investuotojas:
                            (...)
                            2.1.4. Projekto sprendinių įgyvendinimui skirti reikalingus finansinius ir organizacinius resursus, bei į Statinių kompleksą investuoti ne mažiau kaip 50.000.000 Lt (penkiasdešimt milijonų litų), įskaitant Investuotojui priskirtų Darbų (Priedas Nr. 1) finansavimui skirtas lėšas.
                            (...)
                            ..savo lėšomis ir rizika ne vėliau kaip iki Projekto įgyvendinimo pabaigos, t.y., Statinių komplekso statybos užbaigimo akto išdavimo dienos, įrengti visuomenės bendroms reikmėms skirtą apšviestą dviračių stovėjimo bei nedidelę (apželdintą) poilsio aikštelę.
                            (...)
                            ..sutvarkyti Statinių komplekso rytinę sieną ties Maironio gatve, t.y., subtiliai ją paryškinti panaudojant apšvietimo sprendimus.

                            Savivaldybė:
                            (...)
                            Per kaip įmanoma trumpesnį laiką, tačiau ne vėliau kaip iki Projekto parengimo termino pabaigos (Sutarties 2.1.1. punktas), savo lėšomis ir rizika parengti greta Statinių komplekso esančių gatvių (Bokšto g., Išganytojo g., Savičiaus g.) atkarpų, nurodytų prie Sutarties pridedamoje schemoje (Priedas Nr. 2) ir pažymėtų Skaičiumi 5, rekonstrukcijos ir/ar remonto darbų techninius projektus ir šiose atkarpose nutiestų požeminių inžinierinių komunikacijų rekonstrukcijos ir/ar remonto darbų techninius projektus bei atlikti visus veiksmus reikalingus šiuos darbus leidžiantiems dokumentams gauti.

                            Darbų pradžia (pagal grafiką) - 2013 I ketv., pabaiga ( Bokšto g., Išganytojo g., Savičiaus g. rekonstrukcijos darbai) - 2015 III ketv.

                            Comment


                              Kodel baznycios rekonstrukcija tokia ilga ir brangi? Juk baznycia nenukentejusi? tik patinkuot ir padazyt?

                              Comment


                                Parašė Andrejavus Rodyti pranešimą
                                Kodel baznycios rekonstrukcija tokia ilga ir brangi? Juk baznycia nenukentejusi? tik patinkuot ir padazyt?
                                Visų pirma net ir patinkuot ir padažyt tokią bažnyčią ne centus kainuoja, nes sienų paviršius didelis, o beto tokius darbus atlieka ne vienuoliai, o statybininkai, kurie už tai pinigus gauna. Antra tokius darbus prižiūri specialistai, kuriems irgi pinigai reikalingi. Trečia bus įrengiami karilionai, o norint juos įrengti reikės iš esmės keisti bokšto medinių sijų konstrukcijas pritaikant jas karilionams. Beto prie tų karilionų reikės ir gero priejimo. Taip ir susidaro didelės sumos, kiek suprantu lubos yra 15milijonų LT ir gali būti, jog ir pusės tiek nereikės.
                                Lažinuos- 2017 metais Lietuvos gyventojų skaičius didės.

                                Comment




                                  Jau siūlomi butai:
                                  http://www.andinvest.lt/butai/parduo...pis-uzupio-g-2

                                  Comment


                                    na graži rekonstrukcija daugiau tokių
                                    Words in English always mean something...

                                    Comment


                                      na tai niekad nebus tobulai , bet lyginant su tarkim Kotrynos vartais tai čia viskas net labai gerai
                                      Words in English always mean something...

                                      Comment


                                        Parašė miestas
                                        Vistiek visada norisi kuo geriau. Na, net vokiečiai Dresdene visokių nesąmonių pridirba, bet norėtųsi, kad mes viską darytume rūpestingiau - kaip estai ar čekai...
                                        Na Estijoj ir Čekijoj nebuvo tiek naikinimo, beto dar ir politinės aplinkybės šiek tiek viską lemia, bet čia tema žinoma ne apie taip
                                        Words in English always mean something...

                                        Comment


                                          Parašė Kavasiakas Rodyti pranešimą
                                          Na Estijoj ir Čekijoj nebuvo tiek naikinimo, beto dar ir politinės aplinkybės šiek tiek viską lemia, bet čia tema žinoma ne apie taip
                                          Na nepasakyčiau, puse Aussig senamiesčio nugriauta komunistų
                                          DINGĘS MIESTAS - MERKINĖ <<

                                          Comment

                                          Working...
                                          X