Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Pašilaičiai, Perkūnkiemis - projektai ir statybų eiga

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    #41
    laikrasty raso kad viska statys pagal klientu pageidavimus bei stengsis pastatu architektyra sukurti gera ispudi ivaziuojantiems i Vilniu

    Comment


      #42
      „Lietuvos rytas“ „Būstas“ 2005.10.10
      Naujojo kvartalo statytojai atsiklausė gyventojų norų


      Darius Babickas

      Analizavo kitų klaidas
      Statybininkai jau ima žiūrėti į ateitį – daugiabučius statys ne kaip jiems patogiau, bet išklausinėję žmonių apie jų poreikius.
      „Planuodami ir projektuodami naują daugiabučių kvartalą atlikome tyrimus, analizavome susidariusią padėtį.
      Važinėjome po anksčiau pastatytus kvartalus ir klausinėjome gyventojų, ar jie patenkinti savo būstu, aplinka, ar jiems užtenka žaliųjų zonų bei automobilių stovėjimo aikštelių.
      Į pagalbą pasitelkėme nekilnojamojo turto agentūras, kad šios padėtų nustatyti optimalų mašinų stovėjimo aikštelių poreikį prie namų. Remdamiesi miesto bendruoju planu analizavome mokyklų ir vaikų darželių poreikį“, – pasakojo bendrovės „Ranga IV“ rinkodaros direktorė Dita Purlienė.
      Bendrovė „Ranga IV investicijos“ kartu su partneriais „Hermis Capital“ ir „ECE European City Estates AG“ pradės statyti milijardo litų vertės gyvenamąjį kvartalą Vilniaus pakraštyje tarp Ukmergės ir Gabijos gatvių.
      Visas kvartalas bus išdėstytas 99 hektarų ploto teritorijoje.
      Bendras pastatų plotas sieks 300 tūkstančių kvadratinių metrų. Trečdalis visų pastatų bus gyvenamieji.
      D.Purlienės teigimu, pagrindinė idėja – statyti kvartalą visiškai tuščioje teritorijoje, kurioje nereikėtų taikytis prie esamos padėties, senų statinių, o projektuoti pastatus būtų galima atsižvelgiant tik į būsimų gyventojų poreikius.
      „Tik taip galima pastatus tinkamai išdėstyti pasaulio šalių atžvilgiu, suplanuoti kelius ir privažiavimus, kad jie būtų patogūs gyventojams, suprojektuoti visą infrastruktūrą“, – įsitikinusi D.Purlienė.

      Nenorėjo darkyti vaizdo
      Kalvotas reljefas ir atviros aplinkinės teritorijos įvažiuojantiems į Vilnių iš Ukmergės pusės leis būsimą kvartalą apžvelgti dar neprivažiavus sostinės.
      „Todėl kitas uždavinys – sukurti gražų, vizualiai patrauklų kvartalą, kuris ne tiktai negadintų, bet ir pagerintų sostinės įvaizdį, svečiams sudarytų gerą pirmąjį įspūdį apie Vilnių“, – sakė D.Purlienė.
      Jos nuomone, aplinkui yra pastatytas ne vienas daugiabutis, nekeliantis susižavėjimo pravažiuojantiems svečiams bei vietiniams gyventojams.
      Projektuotojams buvo pateikta užduotis parinkti tinkamus namų architektūrinius bei spalvinius sprendimus.
      „Svarbi fasadų detalė – vadinamieji įtraukti balkonai.
      Jų apdailai naudojamos skirtingų atspalvių fasadinės medžio imitacijos plokštės suteiks jaukumo. Skirtingų spalvų fasadai išskirs kiekvieną namą iš kitų ir suteiks žaismingumo visam kvartalui“, – pasakojo bendrovės „Ranga IV“ atstovė.

      Standartinių butų nėra
      Visą kvartalą ketinama užbaigti iki 2008 metų vasaros.
      Statybos vyks etapais, gyvenamieji namai su sutvarkytais keliais ir aplinka bus pradėti eksploatuoti atskiromis grupėmis.
      Šitaip būsimieji gyventojai išvengs nepatogumo, jiems neteks kentėti dėl triukšmo ir purvo.
      Būsimi pirkėjai butus galės rinktis devynių ir dvylikos aukštų namuose.
      Standartinių butų juose nebus, planavimą pirkėjai galės koreguoti pagal savo skonį.
      Vieno kambario butai bus nuo 41,44 iki 44,70 kvadratinio metro ploto. Dviejų kambarių butų plotai – nuo 59,18 iki 63,47 kvadratinio metro. Didžiausi trijų kambarių butai – nuo 70,89 iki 73,19 kvadratinio metro ploto.
      Vieno ir dviejų kambarių butų kvadratinio metro kaina su daline apdaila šio projekto įgyvendinimo pradžioje sieks 3,5 tūkstančio litų. Trijų kambarių – 3,45 tūkstančio litų už kvadratinį metrą.
      Visi pageidaujantys butus galės įsigyti su visa apdaila. Butų pirkėjai turės galimybę rinktis iš penkių pasiūlytų apdailos variantų, tarp kurių – visiškai įrengta virtuvė su balduose integruota buitine technika.
      Cokoliniuose namų aukštuose bus bendro naudojimo patalpos namo bendruomenei bei komercinės patalpos.
      Čia galės įsikurti vaistinės, kavinės, buitinio aptarnavimo ir medicinos paslaugų įmonės, nedidelės parduotuvės.

      Lifto ilgai neteks laukti
      Gyvenamieji pastatai bus dviejų tipų – surenkamų gelžbetoninių arba monolitinių karkasų. Fasadai bus tinkuojami dekoratyviniu tinku su fasadinių plokščių intarpais. Statytojai teigia, kad pastatų išorės sienos atitiks visus garso, šilumos izoliacijos, o vidinės pertvaros – garso izoliacijos reikalavimus.
      Gyvenamieji pastatai bus šildomi centralizuotai. Bet kiekviename bute bus telemetrinė šilumos apskaita bei individuali vandens, šilumos ir elektros apskaitos sistema, kuri bus montuojama bendrose patalpose.
      Visuose namuose gyventojų patogumui bus įrengti didesni ir greitesni nei reikalaujama pagal normas liftai. Jų keliamoji galia 1000 kilogramų, o važiuos liftai 1 metro per sekundę greičiu.

      Comment


        #43
        Atrodo Vilnius ir toliau mielai tesia sovietmeciu pradeta miesto "komiblokinima"... As absoliuciai ir nuosirdziai pakraupes...
        Ka masto uz miesto pletra atsakingi asmenys/tarnybos...? O is paciu statybos kompaniju vargu ar reikia tiketis kazkokiu stebuklu, jos juk teziuri kaip isspausti daugiau €€€. Man tikrai gaila, kad Vilnius, mano vienas megstamiausiu miestu pasaulyje, net ir po nepriklausomybes ir toliau darkomas tokiais nykiais komibloku kvartalais...
        Na iki siol pastatydavo viena kita komibloka vienoje ar kitoje vietoje, bet jei dabar prades(na... jau pradejo..) tuos komiblokus varyti tokiais istisais rajonais... man nuosirdziai gaila Vilniaus. Vargu ar as kada noresiu gyventi tokioje komibloku sostineje.
        Suprasciau dar jei cia butu kokie socialiniai valstybes statomi bustai, o dabar...

        Kai pamaciau sita foto man pasidare negera. Rimtai. Einu issivemti.

        Comment


          #44
          Nu ash visishkaj sutinku su PornStar. Nudazhytu musu tuos sovietinias atgyvenas ir statyt nerejktu- tas pats rezultatas butu. Bet taj ir zhmones durni, kad perka butus tokiuose namuose Ar tik nerejxs kokios bado akcijos suorganizuot

          Comment


            #45
            Leiskit paklaust kaip jus isivaizduojat Gera daugiaauksciu gyvenamuju namu kvartala, kad jis nedakytu sostines ?

            Comment


              #46
              Na prašom reiškit nuomones, nes as pvz nenusimanau

              Comment


                #47
                Urbanistika, architektura, rekreacija ir visa kita. Kur tai? Kai butu visa drauge, butu geras kvartalas.

                Comment


                  #48
                  Komiblokai su kosmetiniais pagrazinimais. Tokiam uzkampyje, nieko geresnio tiketis turbut nereikejo. Ypac kol butu paklausa tokia didziule. Is dalies sis projektas geras tuo, kad jis nemazas ir bus igyvendintas gana greitai, manau jis tikrai turetu pakeisti dabartine padeti ir galbut pagaliau atsiradus didziulei pasiulai viskas susireguliuos ir vystytojai kovos del klientu, o ne atvirksciai. Tada ir turetu atsirasti geresni projektai. Tuo tarpu dabar geresni projektai galetu atsirasti taip pat, bet cia reikia valdzios isikisimo. Ziuresim kaip viskas atrodys realybeje, gal bent kokybe bus gera.

                  Comment


                    #49
                    Parašė Nedas
                    Leiskit paklaust kaip jus isivaizduojat Gera daugiaauksciu gyvenamuju namu kvartala, kad jis nedakytu sostines ?
                    Toli eiti nereikia - šalia yra geresni 80-ųjų statybos kvartalai

                    Comment


                      #50
                      Į šiuos laukus plėsis būsimasis kvartalas.

                      Comment


                        #51
                        nu blin.. kaip beryšio užstatymas....
                        :geles:

                        Comment


                          #52
                          įdomu autoriai aplamai architektūros studijas baigę ar ..kaip ????


                          :geles:

                          Comment


                            #53
                            Parašė Siurelita
                            įdomu autoriai aplamai architektūros studijas baigę ar ..kaip ????


                            O kam - stato juk statybininkai Netgi specializacija tokia buvo projektuotojas-konstruktorius

                            Comment


                              #54
                              Parašė Nedas
                              Leiskit paklaust kaip jus isivaizduojat Gera daugiaauksciu gyvenamuju namu kvartala, kad jis nedakytu sostines ?
                              na jau tik nereikia... parodyk man nors viena toki kraupu kvartala, kuris butu statomas ES valstybes sostineje... deja deja, geriausiu atveju tokiu projektu pamatysi kokioje Maskvoje ar Kijeve, nors ir tai negarantuoju...
                              O kaip as isivaizduociau gera kvartala? na pirmiausiai tai pats planavimas - man daug labiau prie sirdies butu perimetrinis planavimas su prie kiekvieno namo nutiestomis normaliomis gatvemis, namu pimuose aukstuose galetu buti parduotuves, kavines, ofisai ir tt., o atskiri kvartalai butu palikti parkams ir tt. Na bet jei Vilniuje nera tokio projektavimo tradiciju(be to, sakykim, tai visiskas miesto pakrastys), tai bent jau tuos visus komiblokus(jei jau juos statom) nereiketu statyti vienas pries kita kaip kokioje naciu koncentracijos stovykloje. Be to absoliuti dauguma pastatu turetu buti skirtingi/skirtingu architektu, skirtingu auksciu, formu, skirtingos apdailos ir tt ir tt... Tai labai greitai "ipustu" dvasios i bet kuri kvartala, net jei jis ir bus statomas vienu mostu.
                              Turint galvoje kad tai uzmiestis, taip pat butu galima tame paciame kavrtale pastatyti ir keleta zemaugiu/privaciu/sublokuotu namu ar kazkas tokio. Galbut, galbut... o galbut ir ne, bet faktas, kad ten butu galima padaryti labai daug ir daug geriau nei ka matom dabar...

                              visai geras planavimo pvz butu kad ir Sanito gamyklos konversija Kaune


                              arba Kariges gamyklos konversija, taip pat Kaune:




                              Zac Danton projekto apylinkes Paryziuje - gyvenamieji namai matosi apacioje/desineje(nors visi buvo pastatyti is esmes vienu metu ir turi panasu stiliu, jie visi is esmes skirtingi), cia taip pat perimetrinis isplanavimas:


                              be to kad ir pats "Fredos" miestelio isplanavimas, tik, aisku, Vilniuje butu statomi kito "kalibro" pastatai

                              zodziu, geresniu pavyzdziu toli ieskoti tikrai nereikia...

                              Na... bet Vilniaus atveju galime pasiguosti, kad tie komiblokai bus toli nuo centro, nors tai jokiu budu negali buti pasiteisinimas tokiai komibloku statybai siais laikais... Tokio isplanavimo rajonai jau gera desimtmeti griaunami visoje ES. Kazkada griaus ir situos...

                              Comment


                                #55
                                Vizualizacijose irgi atrodo kaip tipiniai komiblokai:






                                Beje, niekaip nesuprantu ka tai reiskia: "Trečdalis visų pastatų bus gyvenamieji", kazkokia klaida turbut, nes ka jie ten tiek daug gali dar statyti isskyrus darzeli, koki prekybos centra ir mokykla? Gal turejo buti: "tecdalis sklypo ploto bus skirta gyvenamiesiems pastatams".

                                Comment


                                  #56
                                  Išties manau, kad atskiri Kauno gyvbučių projektai geresni nei Vilniuje. Tai puikiai yrodo PornStaro ilgas postas.

                                  Ačių PornStar už išsamų išaiškinimą

                                  Comment


                                    #57
                                    Keista, bet ar minėtieji Kauno projektai tik kartais nėra miesto centre? (tai nereiškia, kad Pašilaičių projektas man prie širdies )
                                    Mano galerija Flickr'yje

                                    Comment


                                      #58
                                      Parašė Mantaz
                                      Keista, bet ar minėtieji Kauno projektai tik kartais nėra miesto centre? (tai nereiškia, kad Pašilaičių projektas man prie širdies )
                                      / man atrodo, kad tik Sanito projektas yra centre, nors tai vargu ar keicia esme - projekto vystytojai galejo lengvai ir ten suprojektuoti ir statyti komiblokus(juk ten taip pat didziule Sanito teritorija?) ą la Pasilaiciai, bet, aciu dievui, to nedaro.
                                      Nors jei as klystu, pataisykit mane, Kaunieciai.

                                      Comment


                                        #59
                                        Juk "Karigės" projektas šalia Prisikėlimo bažnyčios, kas, mano galva, yra centras Kitavertus, centre galima daugiau nulupti už km2, o Pašilaičiuose prašys nuo ~3,500 Lt/m2, kas palyginti su šiandienos kainomis yra mažoka.
                                        Mano galerija Flickr'yje

                                        Comment


                                          #60
                                          Parašė PornStar
                                          / man atrodo, kad tik Sanito projektas yra centre, nors tai vargu ar keicia esme - projekto vystytojai galejo lengvai ir ten suprojektuoti ir statyti komiblokus(juk ten taip pat didziule Sanito teritorija?) ą la Pasilaiciai, bet, aciu dievui, to nedaro.
                                          Nors jei as klystu, pataisykit mane, Kaunieciai.
                                          neklysti

                                          Comment

                                          Working...
                                          X